Wymarzony Pierścionek cz. XIII :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-26, 15:38   #1201
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

Hania jakie bluzki w Vero, powiem Ci czy u nas są ?
A takie calkiem normalne bluzki..a' la tuniki z dość grubej bawelny z szerokim sciągaczem na dole. Bez żadnych bajerow, jednokolorowe.
2 w cenie 1.

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Przeczytałam to, ale wiesz, zawsze bardzo specyficznie podchodzę to takich zapisów. Zawsze co innego, jak któraś z Was to napisze Z własnych doświadczeń...
nie strasz. Ale i tak od dziś wieczór zaczynam używać
Nie starszę...to bardzo mile uzależnienie.

A wlaśnie apropo....uzależnienia.
Dorinko zastanawialaś sie kiedys nad tabletkami Ineov na wlosy....więc spieszę donieść, ze kolezanka pól roku łykała i rzeczywiscie efekty były powalające. Wlosy 2 razy gęsciejsze...ale jak przestala brac wszystkie spowrotem wypadły.

Madziu czytałam o nowym samochodzie....gratuluje i zazdroszczę.
Ładny silniczek

A i dogrzebalam sie do afery Svinecka kontra L_V.
Bez sensu.

O nic problem- no bez kitu.

ale nic nie wracam do tematu.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:46   #1202
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
A takie calkiem normalne bluzki..a' la tuniki z dość grubej bawelny z szerokim sciągaczem na dole. Bez żadnych bajerow, jednokolorowe.
2 w cenie 1.

Dorinko zastanawialaś sie kiedys nad tabletkami Ineov na wlosy....więc spieszę donieść, ze kolezanka pól roku łykała i rzeczywiscie efekty były powalające. Wlosy 2 razy gęsciejsze...ale jak przestala brac wszystkie spowrotem wypadły.

Ładny silniczek

Bez sensu.

Haniu ano widzisz z tymi Inneov a tyle kasy kosztują , ja wtedy już byłam zdecydowana na kupno ale akurat nie mieli w aptece i polecili mi Vitapil - kupiłam i biorę zobaczymy- ponoć jedne z lepszych, też mają wzmacniac cebulki, mam opak. na 2 miechy wiec zobaczymy, jeden ból z nimi- niedobrze mi po nich dlatego zawsze biorę podczas posiłku, inaczej nie daję rady

No sama widziałaś aferę, problem o nic, no i oczywiście dzisiaj żadna się u nas nie pojawiła Ehhh kobity, kobity może im przejdzie foch bo szkoda by było
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:48   #1203
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny silniczek
.
dziekuje powiem ci, ze jak narazie widziałam go tylko raz i tylko z 10 min nim jechałam. ale przed nam 16 godz do Holandii wiec sie naciesze jeszcze

a moja sukienke slubną widziałas??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:51   #1204
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam
juz czuje sie troche lepiej, goraczka odpusciła, ale poza antybiotykiem mialam tez w piatek stawiane bańki
generalnie jestem bardzo oslabiona po nich, ale to nic.

w sobote zmarła TZ babcia, dzis niestety nie poszłam na jej pogrzeb, no bo chora jestem.
Oj Madzialenko współczucia dla Tżta, a tobie zdrówka życzę
Znowu połowa dziewczyn chora

Cytat:
Napisane przez truskaweczka24 Pokaż wiadomość
ja również
ale co?bo nie wiem

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2009-01-26 o 15:51 Powód: dopisek
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:53   #1205
ButterBear
Zakorzenienie

Madziu, przykro mi z powodu babci TŻ.

Faktycznie, ani Svinecka, ani L_V się dziś nie pojawiły...ale podejrzewam, że obie podczytują z ukrycia

Dziewczyny, a ja nawet nie bardzo mam siłę, żeby coś pisać. Jestem zdołowana tym remontem i cenami...
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:56   #1206
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Madziu, przykro mi z powodu babci TŻ.

Faktycznie, ani Svinecka, ani L_V się dziś nie pojawiły...ale podejrzewam, że obie podczytują z ukrycia

Dziewczyny, a ja nawet nie bardzo mam siłę, żeby coś pisać. Jestem zdołowana tym remontem i cenami...

Nie od razu Kraków zbudowano , przecież już dużo zrobiliśicie z remontem, musicie sobie odłożyć w czasie po prostu ....przecież nie musicie mieć takiego ciśnienia na zrobienie wszystkiego na już ?

A dziewczyny mogłyby przestać już i gadać tu z nami
Stary 2009-01-26, 15:59   #1207
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż odzył
super

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Twin o kciukach bede pamietac Jutro
Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
To jutro Et
Dzięki

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Jasne że bedą trzymane
Dzięki

Madzia wyrazy współczucia dla TŻa a dla Ciebie zdrówka.

Do mnie przed chwilą przyszedł kurier i dostałam wygraną w konkursie- załaczam zdjęcie nagrody Poza tym wczoraj dowiedziałam się, ze wygrałam podkład Revlonu taki nowy, w którym się samemu reguluje kolor podkladu

Haniu tak w ogóle to ja tez kupiłam suknię ślubną- tę, którą pokazywałam jako wymarzoną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (18,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (26,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (29,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2009-01-26, 16:01   #1208
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]

Nie od razu Kraków zbudowano , przecież już dużo zrobiliśicie z remontem, musicie sobie odłożyć w czasie po prostu ....przecież nie musicie mieć takiego ciśnienia na zrobienie wszystkiego na już ?

A dziewczyny mogłyby przestać już i gadać tu z nami

Dori, zrobiliśmy bardzo mało w porównaniu z tym ile zostało. Zakładając, że sypialnia jest już skończona (powiedzmy), to zostały jeszcze 3 pokoje, przedpokój i kuchnia... kasy na to pójdzie w cholerę. A my uparliśmy się, że zrobimy to za pieniądze, które mamy odłożone, beż pożyczek, kredytów itp.

Co do dziewczyn, to bez sensu, że tak się obie zachowują...unoszą się dumą i tyle Konflikt nie był aż taki poważny chyba
Stary 2009-01-26, 16:02   #1209
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Oj Madzialenko współczucia dla Tżta, a tobie zdrówka życzę
dziekuje

a do mnie własnie dzwoniła tesciowa. Naskrazyc na TZ. w skrócie:
TZ w Holnadii rzucal palenie. sam chcial- co by nie było. bral plasterki, gumy i sie udało. skonczył z tym jakos na koniec wrzesnia po jakim czasie jego kolega (ten co z nami mieszka) powiedzial mi, ze TZ jeszcze pali tzn. tak ze 3 papieroski dziennie na przerwachw pracy. pytałam sie TZ. on zaciekle twierdzil, ze nie. az w koncu sie przyznał. ja sie wkurzyłam, ze mogl mnie przeciez nie oklamywac i ze nawet prawdy mi nie potrafi powiedziec no i był foch. po tym od razu rzucił palenie. ale po jakim czasie znalazlam w jego plecaku papierosy wiec powiedziałam, ze ja z klamczuchem zyc dalej nie bede. ze jak ma mnie oklamywac to ja z nim nie chce byc. jak chce palic to niech to powie, a nie klamie mnie potem. TZ przepraszał, obiecywał, ze nie bedzie juz wiecej tego robił. nie chciałam mu uwierzyc, ale jakos mnie przekonal. Niestety. był tez trzeci raz. kiedy to wyjmując cos z portfela znalazłam rachunek za fajki wpadka niezła co?? tym razem szedł w zaparte ze nie pali. o rachunku mu nie poiwedizałam. powiedziałam, ze go ktos wsypal przyznał sie. nie rozmawialam z nim kilka dni. powiedzialam, ze taki zwiazek nie ma szans, bo przeciez gdzie zaufanie?? to byl ostatni raz kiedy mnie okłamał.

dzis dzwoniła jego mama, ze wczoraj TZ 2 razy palił papierosy, jak mu powiedziała, ze mi o tym powie, to zabronił jej, prosila ja by nic nie mowila, ale ona stwierdziła, ze bedzie nieugieta.

TZ nie widziałam juz dłuzszy czas, bo był zajety, ja chora no i przebywał tez u babci w bialymstoku w szpitalu. wiem, ze moze mi sam o tym powiedziec (chyba by mnie znowu nie okłamywal) i ze moze to przez to co sie teraz dzieje stało (chodzi o smierc babci).

co z tym fantem zrobic?? zapytac sie go wprost czy pali?? czy poczekac i dac mu sie przyznac??

Stary 2009-01-26, 16:05   #1210
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje powiem ci, ze jak narazie widziałam go tylko raz i tylko z 10 min nim jechałam. ale przed nam 16 godz do Holandii wiec sie naciesze jeszcze

a moja sukienke slubną widziałas??
Właśnie ją odnalazlam....powiem ci zaszalalaś...i z wyglądem i z cena.

Sukienka bardzo do Ciebie pasuje....ale sukienka ze zdjęć chyba pospinana szpilkami czy czymś...czy dobry rozmiar??.
Bo ja to bym Cię bardziej w cyckach ścisnęła
Cytat:
No sama widziałaś aferę, problem o nic, no i oczywiście dzisiaj żadna się u nas nie pojawiła Ehhh kobity, kobity może im przejdzie foch bo szkoda by było
Jak dla mnie to oby dwie miały zły dzien i troszkę "polecialy z koksem" jakby to moj mąż powiedzial.

No ale nie będę ściemniac L_V napisala takiego posta ze aż mi się niesmacznie zrobiło...i na miejscu Svinecki też przestalabym pisać....chwilowo.

Cytat:
[/b]

No wlaśnie..BABO najwazniejsze ze będziecie mieli swoj nowy piekny kąt.
Ściany pomalować, podlogi polożyc i wystarczy.
Wszystko bedziecie sukcesywnie dokupować.

TWIN.....wlasnie o Twojej zapomniałam napisać.
Śliczniutka...cieszę sie że Ci sie udało upolować tak szybko i to tą wymarzoną

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-26 o 16:07
Stary 2009-01-26, 16:08   #1211
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu ale ta sukienka była dla mnie o 2 rozmiary *jak nie wiecej) za duza moja bedzie uszyta jakos w połowie czerwca i wtedy jade na pierwszą przymiarke tak wiec napewno bedzie dobrze dopasowana

Stary 2009-01-26, 16:16   #1212
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ją odnalazlam....powiem ci zaszalalaś...i z wyglądem i z cena.

Sukienka bardzo do Ciebie pasuje....ale sukienka ze zdjęć chyba pospinana szpilkami czy czymś...czy dobry rozmiar??.
Bo ja to bym Cię bardziej w cyckach ścisnęła

Jak dla mnie to oby dwie miały zły dzien i troszkę "polecialy z koksem" jakby to moj mąż powiedzial.

No ale nie będę ściemniac L_V napisala takiego posta ze aż mi się niesmacznie zrobiło...i na miejscu Svinecki też przestalabym pisać....chwilowo.

No wlaśnie..BABO najwazniejsze ze będziecie mieli swoj nowy piekny kąt.
Ściany pomalować, podlogi polożyc i wystarczy.
Wszystko bedziecie sukcesywnie dokupować.

TWIN.....wlasnie o Twojej zapomniałam napisać.
Śliczniutka...cieszę sie że Ci sie udało upolować tak szybko i to tą wymarzoną
Haniu, taki właśnie mamy plan...ale boję się, że jednak za mało zarabiamy, żeby się utrzymywać i kupować meble... te pieniądze, które mamy na remont odkładałam zanim zamieszkaliśmy razem...
Na pewno kuchnię trzeba zrobić. I na to na bank nam starczy. Przedpokój to nie jakiś gigantyczny koszt, pokój z kompem też. Ale zostaje jeszcze salon...i moja wymarzona jadalnia, na którą mnie nie będzie stać na bank
Stary 2009-01-26, 16:17   #1213
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu ale ta sukienka była dla mnie o 2 rozmiary *jak nie wiecej) za duza moja bedzie uszyta jakos w połowie czerwca i wtedy jade na pierwszą przymiarke tak wiec napewno bedzie dobrze dopasowana
to dobrze..tak myślałam..ale podkusiło mnie zapytać.
W takim razie będziesz oszałamiająca

Co zrobić z TŻ??? cieżkie pytanie.
Źle że kałamie..bardzo źle...ale bierz pod uwagę że nałogowe palenie to najgorsze z uzależnień (jak dla mnie).
Nie mam zielonego pojęcia co bym zrobiła na prawdę
Stary 2009-01-26, 16:22   #1214
dorinka30
Zakorzenienie

Madzia nie baw się w przedszkole, jak chce niech pali, daj spokój, śledztwa, afery jakieś, po co to ? jak będzie chciał sam rzuci, proste

To moje zdanie, nie lubię takiego wymuszania, widziały gały co brały- hm? To dlaczego chcą zmieniać teraz
Stary 2009-01-26, 16:22   #1215
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
2 w cenie 1.

Nie starszę...to bardzo mile uzależnienie.

A wlaśnie apropo....uzależnienia.

Ładny silniczek

Bez sensu.

Nie chciałam pisać, ale skoro ktoś już zaczął to i ja się wypowiem: Doczytałam gdzieś godzinkę temu i też jestem w szoku. Po co te kłótnie???

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
super

Dzięki

Dzięki

Madzia wyrazy współczucia dla TŻa a dla Ciebie zdrówka.

Do mnie przed chwilą przyszedł kurier i dostałam wygraną w konkursie- załaczam zdjęcie nagrody Poza tym wczoraj dowiedziałam się, ze wygrałam podkład Revlonu taki nowy, w którym się samemu reguluje kolor podkladu

Haniu tak w ogóle to ja tez kupiłam suknię ślubną- tę, którą pokazywałam jako wymarzoną
Gratuluję!!! Ty to masz fuksa

Cytat:
dziekuje

a do mnie własnie dzwoniła tesciowa. Naskrazyc na TZ. w skrócie:
TZ w Holnadii rzucal palenie. sam chcial- co by nie było. bral plasterki, gumy i sie udało. skonczył z tym jakos na koniec wrzesnia po jakim czasie jego kolega (ten co z nami mieszka) powiedzial mi, ze TZ jeszcze pali tzn. tak ze 3 papieroski dziennie na przerwachw pracy. pytałam sie TZ. on zaciekle twierdzil, ze nie. az w koncu sie przyznał. ja sie wkurzyłam, ze mogl mnie przeciez nie oklamywac i ze nawet prawdy mi nie potrafi powiedziec no i był foch. po tym od razu rzucił palenie. ale po jakim czasie znalazlam w jego plecaku papierosy wiec powiedziałam, ze ja z klamczuchem zyc dalej nie bede. ze jak ma mnie oklamywac to ja z nim nie chce byc. jak chce palic to niech to powie, a nie klamie mnie potem. TZ przepraszał, obiecywał, ze nie bedzie juz wiecej tego robił. nie chciałam mu uwierzyc, ale jakos mnie przekonal. Niestety. był tez trzeci raz. kiedy to wyjmując cos z portfela znalazłam rachunek za fajki wpadka niezła co?? tym razem szedł w zaparte ze nie pali. o rachunku mu nie poiwedizałam. powiedziałam, ze go ktos wsypal przyznał sie. nie rozmawialam z nim kilka dni. powiedzialam, ze taki zwiazek nie ma szans, bo przeciez gdzie zaufanie?? to byl ostatni raz kiedy mnie okłamał.

dzis dzwoniła jego mama, ze wczoraj TZ 2 razy palił papierosy, jak mu powiedziała, ze mi o tym powie, to zabronił jej, prosila ja by nic nie mowila, ale ona stwierdziła, ze bedzie nieugieta.

TZ nie widziałam juz dłuzszy czas, bo był zajety, ja chora no i przebywał tez u babci w bialymstoku w szpitalu. wiem, ze moze mi sam o tym powiedziec (chyba by mnie znowu nie okłamywal) i ze moze to przez to co sie teraz dzieje stało (chodzi o smierc babci).

co z tym fantem zrobic?? zapytac sie go wprost czy pali?? czy poczekac i dac mu sie przyznac??
Nie wiem, co Ci napisać???? No głupio strasznie zrobił i tak...dziecinnie. Żeby z fajkami się kryć???

Cytat:
A to nie wiedziałam, że dopiero będziesz miała szytą suknię. Myślałam, że kupiłaś właśnie tę, w której widziałam Cię na zdjęciu. Raz jeszcze: suknia piękna!!!
Stary 2009-01-26, 16:22   #1216
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
to dobrze..tak myślałam..ale podkusiło mnie zapytać.
W takim razie będziesz oszałamiająca

Co zrobić z TŻ??? cieżkie pytanie.
Źle że kałamie..bardzo źle...ale bierz pod uwagę że nałogowe palenie to najgorsze z uzależnień (jak dla mnie).
Nie mam zielonego pojęcia co bym zrobiła na prawdę
dziekuje bardzo

co do TZ: tez juz nie wiem co robic. chłopal rzucił palenie, wiem ze chciał i zrobił to dla samego siebie. ale wiem, ze jak ma jakis problem (tak jak teraz z babcia) to musi zapalic. niestety, boje sie, bo to wtedy nie konczy sie na jednym, ale trwa az do czas az ja go przyłapie. nie chce byc w zwiazku gdzie nie bede mogła zaufac własnemu męzowi, bo zaraz zadaje sobie pytanie: jesli kłamie mnie w tym, to czemu i nie w czyms innym. a moze teraz naprawde ta sytuacja z babcia byla dla niego silnijesza? moze sam by sie przyznal przy najblizszej okazji?juz sama nie wiem. nie chce tylko aby znowu zaczął palic, tak samo jego mama, dlatego na niego nakablowała do mnie.

edit:
Diana niestety w salonach same duze rozmiary wiec nie mogalm sie tak dokąłdnie w zadnej z tych sukien zobaczyc. ale troche sie spieło szpileczkami itp i jakos ogólny wyraz jest. teraz zapłaciłam 1000zł zaliczki a reszta dopiero przy odbiorze.
a co do TZ to ja mu mówilam, ze to jego sprawa. tylko niech powie, albo pali, albo nie a nie mnie kłamie i nagina moje zaufanie. i tylko to mnie wkurza

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2009-01-26 o 16:26
Stary 2009-01-26, 16:23   #1217
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, taki właśnie mamy plan...ale boję się, że jednak za mało zarabiamy, żeby się utrzymywać i kupować meble... te pieniądze, które mamy na remont odkładałam zanim zamieszkaliśmy razem...
Na pewno kuchnię trzeba zrobić. I na to na bank nam starczy. Przedpokój to nie jakiś gigantyczny koszt, pokój z kompem też. Ale zostaje jeszcze salon...i moja wymarzona jadalnia, na którą mnie nie będzie stać na bank
Butter najwazniejsze ze bedziecie mieli czyste ściany i nowe podlogi. Do tego kuchnia ...no bo papu najważniejsze i choćby materac do spania (a Ty już masz sypialnię- więc prosze nie robić smutnych minek)
Poza tym masz GARDEROBĘ!!!!!!!.

Jadalnia to na prawdę nie jest niezbędna rzecz.
Wiem wkurza jak nie ma, ale swiat się nie wali.
My do tej pory nie mamy stolu z krzeslami i jak zanjomi przychodza na kucka się je przy stolikach kawowych z Ikei..i jakoś wszyscy zyją.

Mamy malą szafę do ktorej nic sie nie miesci....i spimy na mini wersalce...bo z zakupem lozka jakoś zebrac sie nie mozemy.

Ale kurcze pięknie jest

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-26 o 16:35
Stary 2009-01-26, 16:33   #1218
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, co Ci napisać???? No głupio strasznie zrobił i tak...dziecinnie. Żeby z fajkami się kryć???
Ano dziecinne..ale ile osób znam które tak robią...mnóstwo.
50 letnie ciotki kryją się przed swoimi 70 letnimi mamami, 30 letni faceci kryją się przed swoimi narzeczonymi,, przyjaciółki przed mężami....niefajny zwyczaj....no i nie będę ukrywać ja tez sie kiedys chowałam przed facetem...bo głupio mi sie bylo przyznac nawet przed sama sobą że zaczełam znowu popalać.

Cytat:
dziekuje bardzo

co do TZ: tez juz nie wiem co robic. chłopal rzucił palenie, wiem ze chciał i zrobił to dla samego siebie. ale wiem, ze jak ma jakis problem (tak jak teraz z babcia) to musi zapalic. niestety, boje sie, bo to wtedy nie konczy sie na jednym, ale trwa az do czas az ja go przyłapie. nie chce byc w zwiazku gdzie nie bede mogła zaufac własnemu męzowi, bo zaraz zadaje sobie pytanie: jesli kłamie mnie w tym, to czemu i nie w czyms innym. a moze teraz naprawde ta sytuacja z babcia byla dla niego silnijesza? moze sam by sie przyznal przy najblizszej okazji?juz sama nie wiem. nie chce tylko aby znowu zaczął palic, tak samo jego mama, dlatego na niego nakablowała do mnie.
Nie przesadzajmy....to ze sciemnia w tej kwestji nie znaczy że będzie tak robił w każdej sytuacji.
Stary 2009-01-26, 16:34   #1219
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter najwazniejsze ze bedziecie mieli czyste ściany i nowe podlogi. Do tego kuchnia ...no bo papu najważniejsze i choćby materac do spania (a Ty już masz sypialnię- więc prosze nie robić smutnych minek)
Poza tym masz GARDEROBĘ!!!!!!!.

Jadalnia to na prawdę nie jest niezbędna rzecz.
Wiem wkurza jak nie ma, ale swiat się nie wali.
My do tej pory nie mamy stolu z krzeslami i jak zanjomi przychodza na kucka się je przy stolikach kawowych z Ikei..i jakoś wszyscy zyją.

Mam malą szafę do ktorej nic sie nie miesci....i spimy na mini wersalce...bo z zakupem lozka jakoś zebrac sie nie mozemy.

Ale kurcze pięknie jest
No tak,ściany i podłogi na pewno będą nowe i czyste
Z garderoby też się cieszę.
I wiesz z czego jeszcze się bardzo cieszę? Że kominek zostaje w naszej części domu zaraz przy kominku mamy taki pokój jakby bez jednej ściany - mówimy na to hol, jest wyłożony parkietem. Wchodzi się na niego po dwóch schodkach... i te schodki są zaraz na przeciwko kominka... już widzę, jak będziemy siedzieć na schodkach z winkiem i grzać się przy kominku
Stary 2009-01-26, 16:46   #1220
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Diana niestety w salonach same duze rozmiary wiec nie mogalm sie tak dokąłdnie w zadnej z tych sukien zobaczyc. ale troche sie spieło szpileczkami itp i jakos ogólny wyraz jest. teraz zapłaciłam 1000zł zaliczki a reszta dopiero przy odbiorze.
a co do TZ to ja mu mówilam, ze to jego sprawa. tylko niech powie, albo pali, albo nie a nie mnie kłamie i nagina moje zaufanie. i tylko to mnie wkurza
Jak ja chciałabym mieć taki problem... za duże rozmiary Chociaż, przyznaję, te 18 kilo temu - kiedy sama wychodziłam za mąż, Panie też musiały mi zwężać suknie bo była na mnie za duża

Cytat:
Ano dziecinne..ale ile osób znam które tak robią...mnóstwo.
50 letnie ciotki kryją się przed swoimi 70 letnimi mamami, 30 letni faceci kryją się przed swoimi narzeczonymi,, przyjaciółki przed mężami....niefajny zwyczaj....no i nie będę ukrywać ja tez sie kiedys chowałam przed facetem...bo głupio mi sie bylo przyznac nawet przed sama sobą że zaczełam znowu popalać.
Niby wiem, że są takie sytuacje, ale kurcze, Madzia ma za chwilkę wyjść za niego za mąż, tak na forever. A on jej strzela numer z kłamstewkami.
Z drugiej strony sama nigdy nie paliłam, ale widzę po znajomych, że to silny nałóg, z którym ciężko zerwać.
Wiesz, są dorośli... ja pewnie przed mamą też bym się chowała (), ale przed mężem? mamy takie same prawa...
Jeśli ten nałóg porównać do nałogu pożerania słodyczy to rozumiem, że bez tego nie da się żyć
Stary 2009-01-26, 16:46   #1221
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No tak,ściany i podłogi na pewno będą nowe i czyste
Z garderoby też się cieszę.
I wiesz z czego jeszcze się bardzo cieszę? Że kominek zostaje w naszej części domu zaraz przy kominku mamy taki pokój jakby bez jednej ściany - mówimy na to hol, jest wyłożony parkietem. Wchodzi się na niego po dwóch schodkach... i te schodki są zaraz na przeciwko kominka... już widzę, jak będziemy siedzieć na schodkach z winkiem i grzać się przy kominku

Bosko.
Stary 2009-01-26, 16:55   #1222
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Bosko.
Mam nadzieję, że tak właśnie będzie.
I że się nie zagryziemy z TŻ
Stary 2009-01-26, 16:58   #1223
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Niby wiem, że są takie sytuacje, ale kurcze, Madzia ma za chwilkę wyjść za niego za mąż, tak na forever. A on jej strzela numer z kłamstewkami.
Z drugiej strony sama nigdy nie paliłam, ale widzę po znajomych, że to silny nałóg, z którym ciężko zerwać.
Wiesz, są dorośli... ja pewnie przed mamą też bym się chowała (), ale przed mężem? mamy takie same prawa...
Jeśli ten nałóg porównać do nałogu pożerania słodyczy to rozumiem, że bez tego nie da się żyć
Ja patrzę na to z innego punktu widzenia....mam wyjść za nią, a musze sie przed nia kryć i klamać bo narzuca mi jakiś zasady, reguly, ogranicza...a phi..po co mi taka żona.

Zresztą moja przyjaciołka miała faceta ktory probując zmusić ją do niepalenia szantarzował ją, zmuszał i terroryzowal.
Naturalnie babska komitywa dziala wtedy tak..."olej, nie ma prawa do niczego Cie zmuszać, niech spada!!!"

Przyjaciołka oczywiscie palila.... nerwowo myjąc ręce na uczelni 30 razy w ciągu dnia zeby nie wyczul.

Wzieli slub, zaszla w ciązę i rzucila - nie pali do tej pory.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-26 o 17:00
Stary 2009-01-26, 16:59   #1224
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja patrzę na to z innego punktu widzenia....mam wyjść za nią, a musze sie przed nia kryć i klamać bo narzucam mi jakiś zasady, reguly, ogranicza...a phi..po co mi taka żona.

Zresztą moja przyjaciołka miała faceta ktory probując zmusić ją do niepalenia szantarzował ją, zmuszał i terroryzowal.
Naturalnie babska komitywa dziala wtedy tak..."olej, nie ma prawa do niczego Cie zmuszać, niech spada!!!"

Przyjaciołka oczywiscie palila.... nerwowo myjąc ręce na uczelni 30 razy w ciągu dnia zeby nie wyczul.

Ale przecież Madzia mu nie broni... chodziło o to, że kłamie. Mówi, że nie pali, a pali...a Madzia chciała, żeby był szczery, niezależnie od tego co robi.
Stary 2009-01-26, 17:10   #1225
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież Madzia mu nie broni... chodziło o to, że kłamie. Mówi, że nie pali, a pali...a Madzia chciała, żeby był szczery, niezależnie od tego co robi.
Nie chce aby kłamał...ale czy nie broni..tego nie wiem.

Poza tym ja go trochę bronie bo sama palaczem jestem i wiem jak to jest.
Tak jak pisałam sama kiedyś rzuciłam..cieszylam sie, wszystkim chwalilam..ale po 5 miesiącach podkusilo mnie i zapalilam.
Wstydzialm sie sama przed sobą...oklamywałam sama siebie, nie widzialam potrzeby mowic komukolwiek o tym ze palę , no bo to przeciez kilka papieroskow dziennie.. toż to nie palenie.
Po co o tym mowic w ogole.

I jeszcze sluchac potem...a tak dobrze Ci szlo, 5 miesiecy nie palilaś, po co rujnowac zdrowie..wolalam kalmać ze nie palę i chować sie ...nawet mimio iż nikt do niepalenia mnie nie zmuszal.
Stary 2009-01-26, 17:30   #1226
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Ja patrzę na to z innego punktu widzenia....mam wyjść za nią, a musze sie przed nia kryć i klamać bo narzuca mi jakiś zasady, reguly, ogranicza...a phi..po co mi taka żona.

Cytat:
Właśnie miałam to wyjaśnić, ale Butter mnie wyprzedziła
Własnie o to mi chodzi, nie żeby się z tym krył. Jestem tego samego zdania - jak chce pali8ć, niech pali. Jest dorosły, a Madzia nie może mu niczego zabronić. Z pewnością palił jak zaczęli ze sobą być na poważnie, jak już ktoś tu określił "widziały gały co brały". Chodzi mi tylko o to, że kłamie. Po co? Mój Tż wiedział przed ślubem, że lubie robić zakupy w ilości przesadzistej. Po ślubie przecież nie będę chowała przed nim rzeczy, które kupię... Chociaż wiecie co ja ostatnio robię? Mówię mu, że coś tam co kupiłam np. kosztowało 59zł, a w rzeczywistości kosztowało 99zł. On by chyba na serce padł, gdyby wiedział co i za ile. Ale ostatnio bardzo rzadko to robie, bo zaczął bujać w obłokach, jego zdaniem za 100zł zapełnie lodówkę na miesiąc
Stary 2009-01-26, 17:34   #1227
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Nie chce aby kłamał...ale czy nie broni..tego nie wiem.

Poza tym ja go trochę bronie bo sama palaczem jestem i wiem jak to jest.
Tak jak pisałam sama kiedyś rzuciłam..cieszylam sie, wszystkim chwalilam..ale po 5 miesiącach podkusilo mnie i zapalilam.
Wstydzialm sie sama przed sobą...oklamywałam sama siebie, nie widzialam potrzeby mowic komukolwiek o tym ze palę , no bo to przeciez kilka papieroskow dziennie.. toż to nie palenie.
Po co o tym mowic w ogole.

I jeszcze sluchac potem...a tak dobrze Ci szlo, 5 miesiecy nie palilaś, po co rujnowac zdrowie..wolalam kalmać ze nie palę i chować sie ...nawet mimio iż nikt do niepalenia mnie nie zmuszal.

Ale rozumiem Twoje stanowisko. często jest tak, że sami ukrywamy pewne rzeczy - nie tylko przed otoczeniem, ale przed samymi sobą, bo się tego wstydzimy. To jest w pewnym sensie porażka: nie podołaliśmy czemuś...
Myślę, że Madlen lepiej by to określiła, jakimś psychologicznym zwrotem

Tylko ja ciągle uparcie.... W momencie, gdy podejmujemy decyzje o ślubie, o byciu do końca życia z drugą osobą, te kłamsrwa przybierają zupełnie inny wymiar i bolą dwa razy bardziej. Ja tak uważam, i mnie by tak to bolało.

Edytowane przez DianaM
Czas edycji: 2009-01-26 o 17:35
DianaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 17:40   #1228
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Ale się rozpisałyście Hania wróciła i pełno jej Oby tak dalej

Cytat:

hahahahaha..wlasnie mąż stwierdzil ze T 2000 coś szwankuje bo w ogole zolądek ma, a nie powinien mieć. Postanowil zrobic up greata....w łózku
Hehe... Takie coś to ja rozumiem Życze powodzenia Żeby Ci tylko mąż małej Hani tym sposobem nie zmontował... wersji beta

Dziękuję za przepis na kapuśniak Zanotowałam Jutro porządnie biorę się za molestowanie Cię o inne przepisy

Butter, masz kominek? Jeeeeezu. No wiesz? Ja Cie miałam pocieszać że najważniejsza sypialnia i kuchnia, a Ty z kominkiem wyskoczyłaś Ale zaje...fajnie

Madziu, a gdyby tak było że TŻ zapali tylko od czasu do czasu, sporadycznie, to też by Ci to przeszkadzało? Faktycznie, to że pali jeszcze ok, gorzej że sie z tym czai... Ale to pewnie przez to co dziewczyny pisały, głupio mu i tyle, a nie że chce Cię okłamywać.

A co do kłotni dziewczyn, to faktycznie nie ma żadnej od tego czasu Mam nadzieję że wrócą...
Stary 2009-01-26, 17:43   #1229
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ja ciągle uparcie.... W momencie, gdy podejmujemy decyzje o ślubie, o byciu do końca życia z drugą osobą, te kłamsrwa przybierają zupełnie inny wymiar i bolą dwa razy bardziej. Ja tak uważam, i mnie by tak to bolało.
Oczywiście masz rację..ale nie zawsze wszystko jest czarne albo białe.
Stary 2009-01-26, 17:52   #1230
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście masz rację..ale nie zawsze wszystko jest czarne albo białe.
Pewnie, że tak. Chociażby przez fakt, że każdy z nas jest inny, każdy z nas inaczej to odczuwa. Ja napisałam jak by mnie to bolało, bo wiążę się z człowiekiem wg mnie kryształowym... Nie ważne, że pali, rozrzuca skarpetki czy że dłubie w nosie. Akceptuje i biore z całym inwentażem. A tu bach, kłamstwo. No dobra, przeżyję. Bach, drugie. Nim się oglądam bach, trzecie. Kurka, no boli...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości