|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
|
Ja mam Las Bielański i Uroczysko Lindego za miedzą,ale sama biegać się tam boję
![]() ![]()
#1203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() że jak??? ![]() jak długo stosowałyście I fazę i jak stosujecie II? - ile na ile dni?? ja nie wiem czy 5/5 czy 7/7 bo 3/3 nie mogę, bo mam za dużą wagę. Myślałam o 7/7 ale jedna z Was poradziła mi, że lepie 5/5, bo łatwiej wytrwać.
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-23 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zadomowienie
|
ja będę stosowała 5/5. Nie wiem czy tak można, ale może najpierw spróbuj 5/5 a potem 7/7 jak nie przyniesie efektów pierwsza opcja
#1205 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pierwszy dzien za mna ![]() ![]() Mam wrażenie jakbym połknęła piłke, jest mi ciężko na zołądku, ale wiem, że to normalne i że niedługo mi przejdzie. Narazie odstawiłam wagę w kąt, żeby mnie nie kusiło i mam zamiar do niej zajżeć najwcześniej w środę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz mam okres więc nie ważę się, żeby się nie przerazić ![]()
![]() |
#1207 |
Przyczajenie
|
Kasienko, ja jestem tuz przed okresem i troche sie boje, ze efektow nie zobacze juz po pierwszym dniu, dlatego wole poczekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Raczkowanie
|
lisekZG
Dokładnie to nie pytałam ile ważył ale schudł 20kg przez ok 4,5 miesiąca , a teraz jest w fazie stabilizacji i twierdzi że już parę osób które zna schudły i nie mają efektu jo-jo , więc warto ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() Powodzenia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
ja tak robię szpinak:
na ciepło: wykładam szpinak na patelnie teflonowa, na maleńkim ogniu podgrzewam do roztopienia, dodaję troszkę mleka 0% drobnosiekany czosnek, sól pieprz do smaku i tak smażę dopóki woda nie odparuje ![]() ![]() kupuję mrożony hortexu lub świeży w Bomi. Świeży lubię z sokiem cytryny, tymiankiem, solą, pieprzem do smaku i odrobiną wody (taki sosik robię) podaję jak sałatę.
#1210 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zjadłam dziś 4 jajka. Jest mi niedobrzeeee.... W lodówce jogurty naturalne. Co polecacie na śniadanie? Z czym to zmixować żeby uzyskać coś smacznego?
Nawet szynki już w lodówce nie mam -.-
#1211 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
tak jeszcze nie próbowałam! a muszę koniecznie, bo nie mogę na mięsko patrzeć.. a jeść je przecież trzeba.. dzięki
![]()
#1213 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle, to jogurt naturalny jem bez niczego, jako II śniadanie, lub podwieczorek - jeśli mnie głód przyciśnie ![]() Na śniadanie, ser chudy z tuńczykiem i ziołami, lub z szynką drobiową/jajkiem i keczupem (mało). Posolone i popieprzone do smaku. Czasem do tego troszeczkę szczypiorku. W dni "warzywne", wiecej szczypiorku, ogórek, pomidor(teraz z puszki), bo "świeże" są u mnie paskudne. Cztery jajka, to raczej za dużo, jak na jeden dzień ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Zamrożony szpinak do miski, do niej 1/2 kostki rosołowej i wyciśnięty przez praskę duży ząbek czosnku. Miskę przykrywam pokrywką plasikową i do mikrofali na 10 minut(kuchenka 800wat). Po 10 min otwieram, mieszam, gotuję jeszcze 4 min i jem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
hmm ja nie używam kostki rosołowej, bo gotuję tak, żeby dzieć mógł zjeść ze mną
![]() ![]()
#1215 |
Raczkowanie
|
Będę dziś robić brukselke w sosie pomidorowym z mięsem.
Jak długo gotować te brukselke?
![]() |
#1216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Już po śniadaniu. Pół chudego serka, pół puszki tuńczyka, pół świeżego ogórka, szczypiorek. Posolone i popieprzone. I duża herbata. Na obiad, kurze udka, pieczone na kapuście kiszonej. Zrobię na 3 obiady. Tak jak tu http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis20077.html , ale nie pałki, a ćwiartki i bez boczku i smażonej cebuli. Kapuste mam niestety, przekiszoną, ale nie będe płukać, tylko dodam trochę świeżej, poszatkowanej. Zamiast soli, przyprawy do kurczaka i vegety - przyprawa grilowa i majeranek. Wiem, że tłuszcz z udek, troche 'wykapie" do tej kapusty, ale je najpierw z niego oczyszczę - ile dam radę. A skóry przed pieczeniem, nie zdejmę, bo będzie wiór. Skórę dostanie pies ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. dzisiaj mój pierwszy dzień.
Zaczęłam od fileta z kurczaka z rożna (bez skóry). Teraz piję już drugie 500 ml wody... trudno tyle chłeptać. Ja do tej pory piłam wodę z cytryną. ALe wytrzymam i mam nadzieję, że mi to w jakiś nawyk wejdzie. Zaczyna mi burczek w brzuchu więc idę coś wszamać. Dziś jescze planuję wędliny chude, jogurt naturalny 0% z łyżką otrąb i jaja na miękko. Ile posiłków dziennie Wam wychodzi i od której godziny już nie jecie?
#1218 |
Zakorzenienie
|
rany strasznie pęczy mnie na tych warzywach
![]() ![]() ![]()
#1219 |
Przyczajenie
|
Hejka!!
Podaję przepis na pysznego tatarka: 200 gr wołowinki żółtko duży korniszon cebulka sól,pieprz,papryka,chilii ,maggi Po zmieleniu mięska i drobnym pokrojeniu ogórka oraz cebulki , wymieszać całość z przyprawami wg upodobania...niektórzy dodają troche szprotek (ja tak nie lubie) i omlet: na suchą patelnię wrzucamy pare pokrojonych pieczarek, wędlinkę,paprykę surową...zalewamy ubitymi przyprawionymi jajami , na to układamy pomidory w plastrach,można korniszona w kostke i cebulke i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.15 min albo : surowy kalafior rozdrabniamy na bardzo małe kawałki,dodajemy koper zielony i czosnek,solimy, po tzw.zmacerowaniu dodajemy trochę gęstego jogurtu....można podawać do znienawidzonych mięs!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() LisekZG na pewno wytrzymasz, trzymamy kciuki!!! ![]() ![]() ![]() Jakoś tak ostatnio nie miałam weny, żeby coś napisać. Waga szalała i psuła mi humor - a ja jak jakiś maniak ciągle się ważyłam... Już jest lepiej bo mam okres i znika mi ten balon wstrętny (brzuch..). Plus jest taki, że przed okresem przytyłam 1 kg a zawsze tyłam jakieś 3 kg.. masakra jakaś. Przekonałam brata do stosowania tej diety, wczoraj zaczął i przeżywa że przytył zamiast schudnąć ![]() Ja już 19 dzień diety - 9 trzeciej fazy. Idzie mi to raczej bez problemu... Ale zastanawiam się czy w trzeciej fazie też się chudnie??? Bo mi jakoś to słabo idzie i ooo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w fazie z warzywami mozna do omleta dorzucic pokrojone w plasterki pomidorki i wiele innych rzeczy (nie probowalam z ryba ale tez moze byc niezle). ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam !
Jestem trzeci tydzien na diecie proteinowej schudlam 3 kg i waga sie zatrzymala nie wiem dlaczego najgorsze jest to ze jestem caly czas zmeczona i kupilam sobobie witaminy moze mi pomoga . Dieta nie jest generalnie zla ale moze pije za malo wody bo prawie nie pije zamiat wody wypijam pare kubkow herbatky zielonej to przeciez tez plyn za woda nie przepada niestety . Zobaczymy ile waga spadnie w tym tyg ale jak czytam wypowiedzi to bardzo duzo dziewczyny zrzucily kg mnie sie chyba nie uda pozdrawiam maya ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Dziewczyny chetnie bym sie do was dolaczyla razem razniej pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
Ja mam dziś ochotę na jedzenie! Wszystko bym wchłonęła! Na całe szczęście panuje nad tym
![]() A właśnie, czy płatki owsiane albo pszenne można jeść? Otręby tak, ale co z płatkami? samanthhha - 2 fazę robisz tak długo aż osiągniesz swoja wymarzoną wagę.
#1225 |
Wtajemniczenie
|
No to zrobiłam drugą fazę za krótko...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ja dzisaj zaczynam tez drugi dzien i wiesz tez nie mam odwagi wejsc na wage ale moze zmobilzuje sie po obiadku a co na niego kurczak z pieckarnika oczywiscie bez skórki i salatka troche szynki i jednym ogorkiem i naturalny jogurt wiec zapowiada sie dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Oj dziewczyny wy to już macie widze efekty ja tez chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, chyba mi się pokiełbasiło:
myślałam o otrębach a kupiłam płatki owsiane - nie mogą być prawda??? już je namoczyłam w wodzie, żeby za kilka godzin połączyć z jogurtem. Można czy nie można?
#1229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() - Edytowane przez kaaren84 Czas edycji: 2009-03-24 o 13:48 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jutro muszę kupić. a to mają być jakieś specjalistyczne? pszenne, żytnie czy wsio?? dziewczyny, na I dniu póki co nie jest tak źle, ale jestem coraz częstszym bywalcem wc. Poza tym najem się, piję wodę, nie jestem głodna przez 2 godziny a tu nagle bach!!! nagły głód. Mam nadzieję, że to dobrze a nie źle.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.