|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
R:
I. Owsianka z trzech łyżek płatków owsianych, dwóch łyżek otrębów, banana i połowy opakowania serka wiejskiego. II. 1,5 kromki grahama z twarożkiem i papryką. III. Serek homo z garstką pestek słonecznika i cynamonem, jabłko. IV.Dwa pierogi z kapustą i grzybami ( Wiem, że to biała mąka... ale raz na jakiś czas...? ) dużo surówki, trochę fasoli szparagowej. V. Sałatka z jednego jajka na twardo, dwóch ogórków kiszonych, cebuli i połowy opakowania serka wiejskiego. I jak?
|
|
|
|
#1202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet nie wiesz, jak się cieszę, że zaczęłaś włączać tłuszcze do jadło zobaczysz, że i okres wróci, i poprawi Ci się wygląd skóry, włosów i paznokci! fakt, że przydałby się jakiś słodki grzeszek, ale nie naciskam
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
boże, jak mi dobrze słyszeć takie pochwały
![]() i dziewczyny , mam pytanie jak to jest z ćwiczeniami? mogę sobie pojeździć przy takim jadło na rowerku z 20-25 minut ? bo lubię bardzo i mimo wszystko nie chciałabym rezygnować, ale też żeby to tak nie było , że spalę te tłuszcze i moja praca wyszła na marne? sorry, za taaaaki OT, ale nie wiem gdzie się poradzić ![]() ah, i vana , jeżeli będziesz kupowała znowu ten jogurt w liddlu to bym prosiła baardzo o nazwę
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-02-24 o 18:28 Powód: dopisek |
|
|
|
#1204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moj obiecany jadłospis był, oceny od Ciebie nie ma no ale w ramach zadośćuczynienia chce przeczytać jak u Ciebie to wygląda !rany, dziewczyny płakac mi sie chce ;( jak chodze do szkoly to w ogole nie moge sie (za przeproszeniem) załatwić ;( mam tak nadęty brzuch, czuje jak wszystko to we mnie siedzi, wyglądam autentycznie jakbym byla w 5 msc ciazy, przez co czuje sie ociezale, nie chce mi sie w ogole ruszac ... nie czuje tez głodu, ciagle jestem pełna, nie wiem juz co mam robić ;( w weekend i wolne dni jest wszystko ok (np w ferie) a w tygodniu szkolnym załatwiam sie moze raz czy dwa ;( a w dodatku praktycznie co 2 dzien jadam owsianke (wczesniej mi pomagała, ale ostatnio moja psycho powiedziala ze owsianka albo pomaga albo wrecz przeciwnie, wiec ograniczam), jabłka, duzo owocow, jogurty, co 2-3 dni jadam miche surowki z buraka i nic ;( jem róznorodnie... a jak rano codziennie zjadam duuuże sniadanie, wypijam wielki kubas kawy z mlekiem to potem przez cały dzien czuje sie jak wielki balon ![]() przepraszam za OT, ale czuje sie okropnie
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-02-24 o 18:30 |
|
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
Śniadanie: dwie grzanki, jedna z dżemem ( słodzonym fruktozą a nie cukrem) druga z plastrem chudej wędliny, papryką, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem + marchewka II Śniadanie(w szkole): kanapka z chudą wędliną, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem, papryką Obiad: miska grochówki ( chyba nie najlepiej ale pocieszałam się że nie była zaprawiana śmietaną) Kolacja: serek wiejski Proszę o ocenę )
|
|
|
|
#1206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też jadam owsiankę, razowca, otręby, może po prostu jednak za dużo, bo słyszałam, ze za dużo błonnika to też nie dobrze i weź tu znajdź dobre rozwiązanie...kiedyś goniło mnie po kawie i jabłku, a teraz też nic, po prostu muszę się zmuszaćteż przepraszam za ot
|
|
#1207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
osobiście to moja siostra też miała problemy z wizytacją w WC ale zawsze rano jadła jabłko i popijała je kawą .. podobno rewelacyjny sposób ( nie wiem nigdy nie stosowałam) )
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
GummyKammy dziękuję za rady
zapomniałam napisać, że do drugiego śniadania było jeszcze jabłko .... aaa serek wiejski najbardziej lubię zwykły taki sam bez niczego ) Mam jeszcze pytanko ile to może mieć kalorii ?
|
|
|
|
#1210 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może te problemy związane są ze stresem? jakaś sytuacja w szkole, martwisz się czymś? nie jedz za dużo jabłek, jeśli powodują u Ciebie wzdęcia- zastąp je pomarańczami, jedz dużo bananów- 'leczą' żołądek i łatwiej jest się po nich wypróżnić i radziłabym Ci jeść mniej zapychające rzeczy- owsiana jest sycąca, może przez to trudniej Ci jest później odczuć głód. pewnie masz skurczony żołądek, więc nie wypijaj też naraz dużej il. płynów- fakt faktem, że pić trzeba, ale lepiej mniej w krótszych odstępach czasu, niż wypełniać całe miejsce wodą! główka do góry ![]() Cytat:
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Ja osobiście na wzdęcia polecam wode z cytryną. Mi pomaga aczkolwiek nie zawsze. Ale spróbować zawsze można Dodam jeszcze, że też jestem na P i taki wzdęty brzuch niestety mi przeszkadza :/ Ja często mam go po zjedzeniu za dużo jabłek lub produktów zawierających dużo węglowodanów.
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
ciagle Rrrrrrrrrrrrrr ale wydaje mi sie ze dzis za duzo jak na R ![]() S 2 kawalki serrniczka SB (ok 200 kcal),pomarancz,kawka z mlekiem II tortilla zawijana z salata,papryka,plasterkie m serka i szynki,male cappucino bez cukru lunch salatka z mieszanki fasolek i 100 gram tofu naturalnego,jablko IV tortilla jak na II sniad obiadokol 2 talerze zupy fasolowej(z mieszanymi fasolami). czuje ze zaraz po tych talerzach zupy pekne.. A ogolnie mi sie wydaje ze tu jest z 1500 kcal a na R to zz duzo
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, moje dzisiejsze R...
śniadanie - dość urozmaicona owsianka; z łyżeczka rodzynek, słonecznika, otrębów. posłodzona łyżeczką miodu i cynamonem; pól średniego grejpfruta; zielona herbata drugie śniadanie (11:00) - kanapka, czyli 2 kromki razowca z pasztetem sojowym sałatą i pomidorem; pomarańcza trzecie śniadanie? przekąska? (14:00) - 2 pełnoziarniste wafle ryżowe z twarożkiem śmietankowym i papryką obiad - makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem (tak jak wczoraj, bo została mi kostka szpinaku); zielona herbata kolacja - jajko na miękko, dwie małe kromki razowca z twarożkiem śmietankowym, sałatą, pomidorem, papryką i szczypiorkiem. I właśnie nie wiem czy nie za dużo na kolacje... poza tym te wszystkie warzywa mają tak ładne, soczyste kolory, że tam więcej chemii pewnie jest :P
|
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wywal wafle pełnoziarniste pozostań przy razowcu kolacja: raczej na r czysto białkowa
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
no to moje R :
S: 2 kromki chleba z twarogiem i jogurtem, 2 rzodkiewki O:kluski z piersia z kurczaka i gotowane małe marchewki P:serek wiejski i sok pomaranczowy K:Gotowane brokuły wsumie to nie wiem czy nie jem za mało. może ktos oceni? |
|
|
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
Dobry Wieczór
a oto moje U.. ![]() śniadanie: dwie kromki słonecznikowego z masłem zielona herbata, jabłko.II śniadanie: kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, twarożkiem domowym, ogórkiem, 0,5l herbaty owocowej. obiad: gruby kawałek schabu chyba na oliwie, kasza gryczana - chyba pół woreczka też tam do oliwy wrzucona, cała micha brokułów z kalafiorem i z marchewką chyba z masłem gotowane, jabłko <-- prawie pękłam! podwieczorek: skromny z powodu ilości obiadu. trochę orzechów z mieszanki orzechowej, dwie śliwki suszone. kolacja: 4 kromki słonecznika z TAAKĄ FURĄ masła ![]() dwa plastry TAAKIE duże sera żółtego.. a i coś tam z pomidora skroiłam.. Proszę o ocenkę.! ![]()
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2009-02-25 o 14:12 |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze p
![]() [na wadze ujzalam dzis wiecej a ja zamiast sie cieszyc kompletnie sie zalamalam, a myslalam ze juz wszystko jest ok, ze jest duzo lepiej ]s; 90g platkow nesquick z mlekiem 3,2%, jogurt grecki z wkrojonym bananem + 2 male kromki swiezej chałki z sosem toffi. 2s(w szkole); podwojna kanapka z pasztetem pomidorowym,ok 15 cukierkow owocowych z wit.C, 2 mandarynki, 2 chupa chupsy, kubus malinowy. ob; duza micha zabielanej pomidorowki z fura makaronu, gotowana marchewka i mieskiem. d; kawalek ciasta drozdzowego z kruszonka, czekolada biala na goraco. p; 150g paluszkow slonych,czekolada krowkowa na goraco, jogurt waniliowy z kawalkami czekolady + pol wkrojonego banana. k; pol bagietki pszennej, jedna polowka z dzemem truskawkowym, druga z serem zoltym & keczupem, czekolada na goraco tym razem mietowa. oceni ktos?
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
U:
Śn : herbata z cytryną, owsianka: 40g płatków, banan, 2 łyżki mieszanki orzechów,40gr musli crunchy, pół szklanki mleka2% II śn : (szkoła) - grahamka (100g) z masłem,serem białym, ogórkiem kiszonym III śn : (w drodze ze szkoły) grahamka (100g) z masłem orzechowym (2 łyżeczki) w międzyczasie : kawa z mlekiem i pianką O: (na mieście)parę gryzów pizzy, mięso drobiowe opiekane, frytki z ketchupem, jakieś surówki po: cappucino K: 2 jajka gotowane+ dużo warzyw z mrożonki , polane oliwą, ogórki kiszone , marchewka, kromka orkiszowego z masłem , kubek inki z mlekiem Edytowane przez sailormoon00011 Czas edycji: 2009-02-24 o 21:54 Powód: dopisek |
|
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja:
śniadanie: kromka razowca z plasterkiem szynki, papryką{3 paski}, pomidorem{3 plastry} i ogórkiem {3 plastry}, 250 ml zielonej herbaty. drugie śniadanie: kromka razowca z szynką, woda. obiad: pół woreczka ryżu brązowego, ćwiartka dużego talerza warzyw mrożonych gotowanych na łyżce oleju {wiem, olej, ale mama się uparła..}. kolacja: 100g wieśniaka z dwoma łyżkami dużymi słonecznika, 250 ml zielonej herbaty.
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo tak przeczytałam że dażysz do 45 kg ? jesli nie chcesz, mozesz nie odpowiadac, ja własnie zamirzam troche przytyc, na poczatek do 45 kg podczytuje wasze jadłospisy,i wychwytuje pomysły, co mozna zjeść wartościowego, i dobrego hehe, choć redykcyjne mnie raczej nie inetersują fajny wątek |
|
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda z nas w ten sposób reagowała, gdy zobaczyła po raz pierwszy, że na wadze jest więcej
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajsze:
I - dwie grahamki - cztery połówki jedna z masłem serem zoltym i majonezem, druga z szynką i keczupem, trzecia i czwarta z masłem orzechowym i dżemem, spienione mleko z kawą i cynamonowym cukrem![]() II - jogurcik naturalny z musli morelowym, kubuś i kilka ciastek owsianych ^^ III - wielowarzywna zabielana z ryżem, ziemniaczki, piers z kurczaka z serem w srodku, surówki d: duzy kawalek sernika z brzoskwiniami IV - kakao, drożdżówka z budyniem V - trzy kromki żytniego z serem & szynką & keczupem, dwa jabłka
|
|
#1229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ) wiec przelozyli mi ja na piatek.. Cytat:
Dziewczyny! tak mi narobilyscie ochoty na to maslo orzechowe ze zaraz jak pojade na zakupy to musze je kupic! Mam nadzieje ze mi posmakuje bo prawde mowiac jeszcze nigdy nie mialam okazji go skonsumowac
|
|
|
#1230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

)
, kawałek domowej pizzy z serem, kiełbaską, papryką, pieczarkami, cebulą, polany keczupem szkoda, że tylko jeden! trzeba było nie zajadać tymi owocami, to na pewno wskoczyłby jeszcze jeden kawał
spróbuj kiedyś, polecam!
nawet nie wiesz, jak się cieszę, że zaczęłaś włączać tłuszcze do jadło 
no ale w ramach zadośćuczynienia chce przeczytać jak u Ciebie to wygląda !
ja też jadam owsiankę, razowca, otręby, może po prostu jednak za dużo, bo słyszałam, ze za dużo błonnika to też nie dobrze i weź tu znajdź dobre rozwiązanie...kiedyś goniło mnie po kawie i jabłku, a teraz też nic, po prostu muszę się zmuszać

bagietki pszennej, jedna polowka z dzemem truskawkowym, druga z serem zoltym & keczupem, czekolada na goraco tym razem mietowa.