Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 16:57   #1201
Jorelia
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

R:

I. Owsianka z trzech łyżek płatków owsianych, dwóch łyżek otrębów, banana i połowy opakowania serka wiejskiego.
II. 1,5 kromki grahama z twarożkiem i papryką.
III. Serek homo z garstką pestek słonecznika i cynamonem, jabłko.
IV.Dwa pierogi z kapustą i grzybami ( Wiem, że to biała mąka... ale raz na jakiś czas...? )
dużo surówki, trochę fasoli szparagowej.
V. Sałatka z jednego jajka na twardo, dwóch ogórków kiszonych, cebuli i połowy opakowania serka wiejskiego.
I jak?
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:08   #1202
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
moje U ( dawno coś nie pisałam, nie? a witam no fakt, DAWNO nie pisałaś, już miałam marudzić )

śniadanie: buła jakaś pewnie ze 100 g razowa, z masłem(!), dwoma plastrami hochlanda topionego z papryką , plastry pomidora, kawa cykoriowa z mlekiem no, widzę masełko! pamiętaj, że jest zdrowe i od razu wszystko inaczej smakuje! mogłaś szyneczkę jakąś dorzucić albo kabanoska

II śniadanie : dwie kromki razowca złożone z łyżeczką czubatą masła orzechowego, jabco o, a tutaj orzechowe łyżeczka to malutko, pewnie suche było, ale dobrze, że się przełamujesz

obiad: miseczka krupniku z ziemniaczkami i kaszą i mięskiem? , kawałek domowej pizzy z serem, kiełbaską, papryką, pieczarkami, cebulą, polany keczupem szkoda, że tylko jeden! trzeba było nie zajadać tymi owocami, to na pewno wskoczyłby jeszcze jeden kawał
w międzyczasie: 2 mandarynki, kiwi

podwieczorek: jakiś jogurt malinowy z liddla 250g, dosypałam łyżkę musli i dwie łyżeczki otrąb, kawa z mlekiem ok. mi z lidla smakują takie duże, kremowe jogurty, chyba nawet mają coś z tego w nazwie. w takich granatowych opakowaniach spróbuj kiedyś, polecam!

kolacja(będzie): pół puszki tuńczyka , łyżeczka majonezu, ogórek, papryka pomidor i może kromka z masłem ( jeżeli będę miała ochotę na węgle , się zobaczy, ale głównie mi zależy na tłuszczach-okres) tuńczyk wsw? jeśli tak, to daj już całą puszkę. kromeczka to nie dużo, na pewno zmieścisz, szczególnie, że masło potrzebne tak, jak mówisz znam przepis na pyszną sałatkę z tuńczykiem, jak chcesz, to mogę Ci podać

i jak dzisiaj się spisałam?
nawet nie wiesz, jak się cieszę, że zaczęłaś włączać tłuszcze do jadło zobaczysz, że i okres wróci, i poprawi Ci się wygląd skóry, włosów i paznokci! fakt, że przydałby się jakiś słodki grzeszek, ale nie naciskam trzymam kciuki za @!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:18   #1203
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

boże, jak mi dobrze słyszeć takie pochwały . do kanapek z rana miałam możliwość wrzucenia szyneczki, ale po prostu chodziły za mną takie kanapki z serem, masłem( na razie jest rama jako masło, ale to też tłuszcze i mi bardziej smakuje) i pomidorem i nie chciałam sobie smaku psuć. a co do słodkości to po prostu nie mam na nie ochoty zupełnie, kiedyś gdybym nie zjadła czegoś słodkiego po obiedzie to bym się chyba 'pocięła' ze złości teraz po prostu się jakoś odzwyczaiłam
i dziewczyny , mam pytanie jak to jest z ćwiczeniami? mogę sobie pojeździć przy takim jadło na rowerku z 20-25 minut ? bo lubię bardzo i mimo wszystko nie chciałabym rezygnować, ale też żeby to tak nie było , że spalę te tłuszcze i moja praca wyszła na marne?

sorry, za taaaaki OT, ale nie wiem gdzie się poradzić
ah, i vana , jeżeli będziesz kupowała znowu ten jogurt w liddlu to bym prosiła baardzo o nazwę

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-02-24 o 17:28 Powód: dopisek
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:29   #1204
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz, jak się cieszę, że zaczęłaś włączać tłuszcze do jadło zobaczysz, że i okres wróci, i poprawi Ci się wygląd skóry, włosów i paznokci! fakt, że przydałby się jakiś słodki grzeszek, ale nie naciskam trzymam kciuki za @!
Vana moj obiecany jadłospis był, oceny od Ciebie nie ma no ale w ramach zadośćuczynienia chce przeczytać jak u Ciebie to wygląda !

rany, dziewczyny płakac mi sie chce ;( jak chodze do szkoly to w ogole nie moge sie (za przeproszeniem) załatwić ;( mam tak nadęty brzuch, czuje jak wszystko to we mnie siedzi, wyglądam autentycznie jakbym byla w 5 msc ciazy, przez co czuje sie ociezale, nie chce mi sie w ogole ruszac ... nie czuje tez głodu, ciagle jestem pełna, nie wiem juz co mam robić ;( w weekend i wolne dni jest wszystko ok (np w ferie) a w tygodniu szkolnym załatwiam sie moze raz czy dwa ;( a w dodatku praktycznie co 2 dzien jadam owsianke (wczesniej mi pomagała, ale ostatnio moja psycho powiedziala ze owsianka albo pomaga albo wrecz przeciwnie, wiec ograniczam), jabłka, duzo owocow, jogurty, co 2-3 dni jadam miche surowki z buraka i nic ;( jem róznorodnie... a jak rano codziennie zjadam duuuże sniadanie, wypijam wielki kubas kawy z mlekiem to potem przez cały dzien czuje sie jak wielki balon

przepraszam za OT, ale czuje sie okropnie

Edytowane przez mongan75
Czas edycji: 2009-02-24 o 17:30
mongan75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:32   #1205
karciocha2
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R:
Śniadanie: dwie grzanki, jedna z dżemem ( słodzonym fruktozą a nie cukrem) druga z plastrem chudej wędliny, papryką, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem + marchewka
II Śniadanie(w szkole): kanapka z chudą wędliną, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem, papryką
Obiad: miska grochówki ( chyba nie najlepiej ale pocieszałam się że nie była zaprawiana śmietaną)
Kolacja: serek wiejski

Proszę o ocenę )
karciocha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:41   #1206
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
Vana moj obiecany jadłospis był, oceny od Ciebie nie ma no ale w ramach zadośćuczynienia chce przeczytać jak u Ciebie to wygląda !

rany, dziewczyny płakac mi sie chce ;( jak chodze do szkoly to w ogole nie moge sie (za przeproszeniem) załatwić ;( mam tak nadęty brzuch, czuje jak wszystko to we mnie siedzi, wyglądam autentycznie jakbym byla w 5 msc ciazy, przez co czuje sie ociezale, nie chce mi sie w ogole ruszac ... nie czuje tez głodu, ciagle jestem pełna, nie wiem juz co mam robić ;( w weekend i wolne dni jest wszystko ok (np w ferie) a w tygodniu szkolnym załatwiam sie moze raz czy dwa ;( a w dodatku praktycznie co 2 dzien jadam owsianke (wczesniej mi pomagała, ale ostatnio moja psycho powiedziala ze owsianka albo pomaga albo wrecz przeciwnie, wiec ograniczam), jabłka, duzo owocow, jogurty, co 2-3 dni jadam miche surowki z buraka i nic ;( jem róznorodnie... a jak rano codziennie zjadam duuuże sniadanie, wypijam wielki kubas kawy z mlekiem to potem przez cały dzien czuje sie jak wielki balon

boże, mongan, mamy identycznie ! dosłownie! ( ja przed chwilą jednak zaliczyłam wizytę w kibelku ). po prostu to jest sprawa psychiki, bo ja czasami powstrzymuje a potem nie da rady, ale z tym kubkiem kawy z rana jest identycznie, dobrze, że chodzę do szkoły piechotą bo w szkole to się bym czuła jak piłka pewnie i bym się turlała a tak to się rozchodzi jakoś ja też jadam owsiankę, razowca, otręby, może po prostu jednak za dużo, bo słyszałam, ze za dużo błonnika to też nie dobrze i weź tu znajdź dobre rozwiązanie...kiedyś goniło mnie po kawie i jabłku, a teraz też nic, po prostu muszę się zmuszać
też przepraszam za ot

175, 83/62/89
Stary 2009-02-24, 17:49   #1207
karciocha2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
boże, mongan, mamy identycznie ! dosłownie! ( ja przed chwilą jednak zaliczyłam wizytę w kibelku ). po prostu to jest sprawa psychiki, bo ja czasami powstrzymuje a potem nie da rady, ale z tym kubkiem kawy z rana jest identycznie, dobrze, że chodzę do szkoły piechotą bo w szkole to się bym czuła jak piłka pewnie i bym się turlała a tak to się rozchodzi jakoś ja też jadam owsiankę, razowca, otręby, może po prostu jednak za dużo, bo słyszałam, ze za dużo błonnika to też nie dobrze i weź tu znajdź dobre rozwiązanie...kiedyś goniło mnie po kawie i jabłku, a teraz też nic, po prostu muszę się zmuszać
też przepraszam za ot

osobiście to moja siostra też miała problemy z wizytacją w WC ale zawsze rano jadła jabłko i popijała je kawą .. podobno rewelacyjny sposób ( nie wiem nigdy nie stosowałam) )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 17:50   #1208
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
R:

Śn. Owsianka --> 40gr. owsianych, łyżeczka miodu, pół szklanki mleka 3,2%, około 10gr. orzechów włoskich + twarożek półtłusty z cynamonem (około 100gr.) ślicznie

IIśn. --> 2 kromki razowca złożone, masełko, 4 plasterki szynki, papryka czerwona, sałata tu pasowalby jakis owoc

IIIśn. (już po szkole) - Jajecznica z dwóch jaj, sałatka warzywna z groszkiem zielonym, szpinakiem, pomidorami i innymi warzywami, i jeszcze z małą ilością kawałków piersi kurczaka polana sosem vinegret mniam!

Ob. Udko z kurczaka, trochę ziemniaków (nie mam innej możliwości, bo brak czasu na gotowanie sobie własnoręcznie kaszy, za którą zresztą nie przepadam, a ryżu i makaronu pełnoziarnistego w domu nie posiadam) + warzywa na patelnię - około 300g. ok

K. Będzie: Serek wiejski 200g. z cynamonem musze kiedys wyprobowac

+ 3 zielone herbaty niesłodzone, a jeszcze dojdzie jedna albo i dwie ; )

Mogę prosić o ocenę?
Moim zdaniem sliczny jadlospis

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R:
Śniadanie: dwie grzanki, jedna z dżemem dzem na r nie bardzo ( słodzonym fruktozą a nie cukrem) druga z plastrem chudej wędliny, papryką, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem + marchewka ok
II Śniadanie(w szkole): kanapka z chudą wędliną, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem, papryką moglas dorzucic jakis owoc
Obiad: miska grochówki ( chyba nie najlepiej ale pocieszałam się że nie była zaprawiana śmietaną)
Kolacja: serek wiejski moze dodasz cos do niego?

Proszę o ocenę )
jw

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:54   #1209
karciocha2
Raczkowanie

GummyKammy dziękuję za rady zapomniałam napisać, że do drugiego śniadania było jeszcze jabłko .... aaa serek wiejski najbardziej lubię zwykły taki sam bez niczego ) Mam jeszcze pytanko ile to może mieć kalorii ?
Stary 2009-02-24, 17:58   #1210
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Monika, typowej oceny z mojej strony nie było, bo wieczorem byłam wczoraj tylko na chwilę, ale cośtam napisałam. oceniam zaraz dokładnie, jeśli tak bardzo Ci zależy a co do tego, co piszesz, to przykro mi, że tak cierpisz może te problemy związane są ze stresem? jakaś sytuacja w szkole, martwisz się czymś? nie jedz za dużo jabłek, jeśli powodują u Ciebie wzdęcia- zastąp je pomarańczami, jedz dużo bananów- 'leczą' żołądek i łatwiej jest się po nich wypróżnić radziłabym Ci jeść pestki, orzechy, ale wiem, że nie przepadasz... może herbaty miętowe, napary z rumianku? ja czasem piję wodę z cytryną, też pomaga! kapustę kiszoną lubisz? dopraw oliwą z oliwek i cukrem, będzie pyszna i pomoże i radziłabym Ci jeść mniej zapychające rzeczy- owsiana jest sycąca, może przez to trudniej Ci jest później odczuć głód. pewnie masz skurczony żołądek, więc nie wypijaj też naraz dużej il. płynów- fakt faktem, że pić trzeba, ale lepiej mniej w krótszych odstępach czasu, niż wypełniać całe miejsce wodą! główka do góry

Cytat:
1. owsianka (80gr platkow, gotowanych na wodzie, zalanych polowa szkl mleka z 2 bananami i 2-3 łychami miodu), jabłko, razowiec z sopocka i chrzaaanem, 350ml szklana kawy na mleku z mleczna pianką, cynamonem, cukrem ładnie, choć odpuść owsiankę na parę dni i zobaczymy, czy jest różnica; zmniejsz też ilość kawy

2. kanapkaa z grubych kromek chleba wiejskiego, grubo posmarowane almette (kurcze nie wiem jak mam uzupełniac te masełkwe braki ) z sopocka, sałatą i papryka. princessa kokosowa do margaryny też byś się nie przekonała? smaruj grubo serkami topionymi, majonezem, zastąp tą chudą sopocką jakąś szynką z tłuszczem (salami, szynka domowa z tłuszczykiem, itp.)

garstka paluszkow ktore porwałam kolezance

3. duzo ziemniaczkow z 2 gołąbkami, polane sosem pomidorowym, buraczki zasmażane, troche kupnej surowki coleslaw. herbata z cukrem i cytryna, kroma chałki z konfitura brzoskw. pychotka! choć mało tłuszczy- pewnie trochę majonezu w sałatce i śmietany w buraczkach. postaraj się o jakieś konkretne mięcho

4. lody tiramisu, zielone jabłko, pasek czeko ładnie! to deser czy przekąska?

5. zytnia bułka 70gr (połowa z paprykarzem, pomidorem i cebula, druga z sopocka, papryka i ogórkiem) kilka(naście) rzodkiewek, kilka plastrow pieczonej piersi indyczki ze słoikową żurawiną (dużo, bo słodkie lubie) herbata z cytryna i cukrem nie za sucha ta buła dla Ciebie? zamień tą sopocką, nooo rzodkiewkami się pewnie 'dopchałaś', a te plastry z indyka mogłaś spokojnie zjeść z chlebem albo bułeczką!

kurcze dopiero co zjadłam kolacje, i zaraz chyba zjem cos słodkiego. chyba napewnooooooo i co, wpadło coś? mam nadzieję!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:59   #1211
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
GummyKammy dziękuję za rady zapomniałam napisać, że do drugiego śniadania było jeszcze jabłko .... aaa serek wiejski najbardziej lubię zwykły taki sam bez niczego ) Mam jeszcze pytanko ile to może mieć kalorii ?
wiesz trudno jest mi powiedziec ile tu moze byc kcal ale na moje oko to wiecej niz 800 nie ma a to troche za malo jak na r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 18:34   #1212
Agg77
Zadomowienie

Dziewczyny Ja osobiście na wzdęcia polecam wode z cytryną. Mi pomaga aczkolwiek nie zawsze. Ale spróbować zawsze można Dodam jeszcze, że też jestem na P i taki wzdęty brzuch niestety mi przeszkadza :/ Ja często mam go po zjedzeniu za dużo jabłek lub produktów zawierających dużo węglowodanów.

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Agg77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:34   #1213
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

Cytat:

Jeśli mogę się wtrącić - moja koleżanka zjadła kiedyś jabłko i popiła piwem. Goniło ją przez cały wieczór i jeszcze z rana na następny dzień więc sposób bardzo skuteczny (i sprawdzony)

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:35   #1214
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dzien dobry

ciagle Rrrrrrrrrrrrrr ale wydaje mi sie ze dzis za duzo jak na R

S 2 kawalki serrniczka SB (ok 200 kcal),pomarancz,kawka z mlekiem

II tortilla zawijana z salata,papryka,plasterkie m serka i szynki,male cappucino bez cukru

lunch salatka z mieszanki fasolek i 100 gram tofu naturalnego,jablko

IV tortilla jak na II sniad

obiadokol 2 talerze zupy fasolowej(z mieszanymi fasolami).

czuje ze zaraz po tych talerzach zupy pekne.. A ogolnie mi sie wydaje ze tu jest z 1500 kcal a na R to zz duzo
Stary 2009-02-24, 18:42   #1215
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cóż, moje dzisiejsze R...
śniadanie - dość urozmaicona owsianka; z łyżeczka rodzynek, słonecznika, otrębów. posłodzona łyżeczką miodu i cynamonem; pól średniego grejpfruta; zielona herbata
drugie śniadanie (11:00) - kanapka, czyli 2 kromki razowca z pasztetem sojowym sałatą i pomidorem; pomarańcza
trzecie śniadanie? przekąska? (14:00) - 2 pełnoziarniste wafle ryżowe z twarożkiem śmietankowym i papryką
obiad - makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem (tak jak wczoraj, bo została mi kostka szpinaku); zielona herbata
kolacja - jajko na miękko, dwie małe kromki razowca z twarożkiem śmietankowym, sałatą, pomidorem, papryką i szczypiorkiem. I właśnie nie wiem czy nie za dużo na kolacje...
poza tym te wszystkie warzywa mają tak ładne, soczyste kolory, że tam więcej chemii pewnie jest :P

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:49   #1216
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
Cóż, moje dzisiejsze R...
śniadanie - dość urozmaicona owsianka; z łyżeczka rodzynek, słonecznika, otrębów. posłodzona łyżeczką miodu i cynamonem; pól średniego grejpfruta; zielona herbata
drugie śniadanie (11:00) - kanapka, czyli 2 kromki razowca z pasztetem sojowym sałatą i pomidorem; pomarańcza
trzecie śniadanie? przekąska? (14:00) - 2 pełnoziarniste wafle ryżowe z twarożkiem śmietankowym i papryką
obiad - makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem (tak jak wczoraj, bo została mi kostka szpinaku); zielona herbata
kolacja - jajko na miękko, dwie małe kromki razowca z twarożkiem śmietankowym, sałatą, pomidorem, papryką i szczypiorkiem. I właśnie nie wiem czy nie za dużo na kolacje...
poza tym te wszystkie warzywa mają tak ładne, soczyste kolory, że tam więcej chemii pewnie jest :P
to tak nie łącz w śniadaniu tłuszczów z węglami - owsiane+ słonecznik
wywal wafle pełnoziarniste pozostań przy razowcu
kolacja: raczej na r czysto białkowa

175, 83/62/89
Stary 2009-02-24, 20:21   #1217
dosiap150
Raczkowanie

no to moje R :
S: 2 kromki chleba z twarogiem i jogurtem, 2 rzodkiewki
O:kluski z piersia z kurczaka i gotowane małe marchewki
P:serek wiejski i sok pomaranczowy
K:Gotowane brokuły

wsumie to nie wiem czy nie jem za mało. może ktos oceni?
dosiap150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 20:41   #1218
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Dobry Wieczór a oto moje U..

śniadanie:
dwie kromki słonecznikowego z masłem zielona herbata, jabłko.

II śniadanie:
kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, twarożkiem domowym, ogórkiem, 0,5l herbaty owocowej.

obiad:
gruby kawałek schabu chyba na oliwie, kasza gryczana - chyba pół woreczka też tam do oliwy wrzucona, cała micha brokułów z kalafiorem i z marchewką chyba z masłem gotowane, jabłko <-- prawie pękłam!

podwieczorek: skromny z powodu ilości obiadu.
trochę orzechów z mieszanki orzechowej, dwie śliwki suszone.

kolacja:
4 kromki słonecznika z TAAKĄ FURĄ masła dwa plastry TAAKIE duże sera żółtego.. a i coś tam z pomidora skroiłam..

Proszę o ocenkę.!

Edytowane przez moniczkaaSnk
Czas edycji: 2009-02-25 o 13:12
moniczkaaSnk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 20:52   #1219
GummyKammy
Zakorzenienie

Dzisiejsze p
[na wadze ujzalam dzis wiecej a ja zamiast sie cieszyc kompletnie sie zalamalam, a myslalam ze juz wszystko jest ok, ze jest duzo lepiej]

s; 90g platkow nesquick z mlekiem 3,2%, jogurt grecki z wkrojonym bananem + 2 male kromki swiezej chałki z sosem toffi.

2s(w szkole); podwojna kanapka z pasztetem pomidorowym,ok 15 cukierkow owocowych z wit.C, 2 mandarynki, 2 chupa chupsy, kubus malinowy.

ob; duza micha zabielanej pomidorowki z fura makaronu, gotowana marchewka i mieskiem. d; kawalek ciasta drozdzowego z kruszonka, czekolada biala na goraco.

p; 150g paluszkow slonych,czekolada krowkowa na goraco, jogurt waniliowy z kawalkami czekolady + pol wkrojonego banana.

k; pol bagietki pszennej, jedna polowka z dzemem truskawkowym, druga z serem zoltym & keczupem, czekolada na goraco tym razem mietowa.

oceni ktos?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 20:53   #1220
sailormoon00011
Raczkowanie

U:

Śn :
herbata z cytryną, owsianka: 40g płatków, banan, 2 łyżki mieszanki orzechów,40gr musli crunchy, pół szklanki mleka2%

II śn : (szkoła) - grahamka (100g) z masłem,serem białym, ogórkiem kiszonym

III śn : (w drodze ze szkoły) grahamka (100g) z masłem orzechowym (2 łyżeczki)

w międzyczasie : kawa z mlekiem i pianką

O: (na mieście)parę gryzów pizzy, mięso drobiowe opiekane, frytki z ketchupem, jakieś surówki

po: cappucino

K: 2 jajka gotowane+ dużo warzyw z mrożonki , polane oliwą, ogórki kiszone , marchewka, kromka orkiszowego z masłem , kubek inki z mlekiem

Edytowane przez sailormoon00011
Czas edycji: 2009-02-24 o 20:54 Powód: dopisek
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 20:58   #1221
6sweetextreme9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dosiap150 Pokaż wiadomość
no to moje R :
S: 2 kromki chleba z twarogiem i jogurtem, 2 rzodkiewki
O:kluski z piersia z kurczaka i gotowane małe marchewki
P:serek wiejski i sok pomaranczowy
K:Gotowane brokuły

wsumie to nie wiem czy nie jem za mało. może ktos oceni?
Po raz kolejny wrzucasz tu swój jadłopis, który niewiele wspólnego ma z redukcją, przez co pewnie nie jest oceniany. Poczytaj sobie przykładowe jadłospisy na redukcji i zasady komponowania posiłków, a dopiero potem zamieszczaj tu swoje propozycje posiłków.

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50
6sweetextreme9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 21:00   #1222
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
U:

Śn :
herbata z cytryną, owsianka: 40g płatków, banan, 2 łyżki mieszanki orzechów,40gr musli crunchy, pół szklanki mleka2%

III śn : (w drodze ze szkoły) grahamka (100g) z masłem orzechowym (2 łyżeczki)

O: (na mieście)parę gryzów pizzy, mięso drobiowe opiekane, frytki z ketchupem, jakieś surówki

po: cappucino

K: 2 jajka gotowane+ dużo warzyw z mrożonki , polane oliwą, ogórki kiszone , marchewka, kromka orkiszowego z masłem , kubek inki z mlekiem
ślicznie!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 21:59   #1223
bubble luve
Raczkowanie

GG do bubble luve

Redukcja:
śniadanie: kromka razowca z plasterkiem szynki, papryką{3 paski}, pomidorem{3 plastry} i ogórkiem {3 plastry}, 250 ml zielonej herbaty.
drugie śniadanie: kromka razowca z szynką, woda.
obiad: pół woreczka ryżu brązowego, ćwiartka dużego talerza warzyw mrożonych gotowanych na łyżce oleju {wiem, olej, ale mama się uparła..}.
kolacja: 100g wieśniaka z dwoma łyżkami dużymi słonecznika, 250 ml zielonej herbaty.
opona:90-75.
udo: 54-42.

wymiana.
bubble luve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:46   #1224
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bubble luve Pokaż wiadomość
Redukcja:
śniadanie: kromka razowca z plasterkiem szynki, papryką{3 paski}, pomidorem{3 plastry} i ogórkiem {3 plastry}, 250 ml zielonej herbaty.
obiad: pół woreczka ryżu brązowego, ćwiartka dużego talerza warzyw mrożonych gotowanych na łyżce oleju {wiem, olej, ale mama się uparła..}.
kolacja: 100g wieśniaka z dwoma łyżkami dużymi słonecznika, 250 ml zielonej herbaty.
moge zapytac ile masz wzrostu
bo tak przeczytałam że dażysz do 45 kg ?
jesli nie chcesz, mozesz nie odpowiadac,
ja własnie zamirzam troche przytyc, na poczatek do 45 kg

podczytuje wasze jadłospisy,i wychwytuje pomysły, co mozna zjeść wartościowego, i dobrego hehe, choć redykcyjne mnie raczej nie inetersują
fajny wątek
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:00   #1225
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
U:

Śn : herbata z cytryną, owsianka: 40g płatków, banan, 2 łyżki mieszanki orzechów,40gr musli crunchy, pół szklanki mleka2% owsianka z orzechami? mniam :p musze kiedys sporobowac

III śn : (w drodze ze szkoły) grahamka (100g) z masłem orzechowym (2 łyżeczki) kolejna ktora kusi mnie tym maslem orz.

O: (na mieście)parę gryzów pizzy, mięso drobiowe opiekane, frytki z ketchupem, jakieś surówki ()

po: cappucino <3

sliczne,zdrowe i pyszne U!

Cytat:
Napisane przez bubble luve Pokaż wiadomość
Redukcja:
śniadanie: kromka razowca z plasterkiem szynki, papryką{3 paski}, pomidorem{3 plastry} i ogórkiem {3 plastry}, 250 ml zielonej herbaty. malutko jak na sniadanie moglas zjesc 2 kromki i dorzucic jakis owoc ;p
obiad: pół woreczka ryżu brązowego, ćwiartka dużego talerza warzyw mrożonych gotowanych na łyżce oleju {wiem, olej, ale mama się uparła..}. brak bialka :|
kolacja: 100g wieśniaka z dwoma łyżkami dużymi słonecznika, malutko tego wiesniaka, moze dorzucilabys do niego jakies warzywko? 250 ml zielonej herbaty.
jw

Stary 2009-02-25, 13:10   #1226
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Dzisiejsze p
[na wadze ujzalam dzis wiecej a ja zamiast sie cieszyc kompletnie sie zalamalam, a myslalam ze juz wszystko jest ok, ze jest duzo lepiej]

s; 90g platkow nesquick z mlekiem 3,2%, jogurt grecki z wkrojonym bananem + 2 male kromki swiezej chałki z sosem toffi.

2s(w szkole); podwojna kanapka z pasztetem pomidorowym,ok 15 cukierkow owocowych z wit.C, 2 mandarynki, 2 chupa chupsy, kubus malinowy.

ob; duza micha zabielanej pomidorowki z fura makaronu, gotowana marchewka i mieskiem. d; kawalek ciasta drozdzowego z kruszonka, czekolada biala na goraco.

p; 150g paluszkow slonych,czekolada krowkowa na goraco, jogurt waniliowy z kawalkami czekolady + pol wkrojonego banana.

k; pol bagietki pszennej, jedna polowka z dzemem truskawkowym, druga z serem zoltym & keczupem, czekolada na goraco tym razem mietowa.

oceni ktos?
nie martw się każda z nas w ten sposób reagowała, gdy zobaczyła po raz pierwszy, że na wadze jest więcej grunt to nie obcinać ilości kalorii, jeść dalej tak jak jesz i wybrać się do psychologa

Stary 2009-02-25, 13:56   #1227
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ślicznie!
[quote=GummyKammy;11153359]sliczne,zdrowe i pyszne U!

dziękuję miło mi to słyszeć
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 14:12   #1228
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

wczorajsze:

I - dwie grahamki - cztery połówki jedna z masłem serem zoltym i majonezem, druga z szynką i keczupem, trzecia i czwarta z masłem orzechowym i dżemem, spienione mleko z kawą i cynamonowym cukrem

II - jogurcik naturalny z musli morelowym, kubuś i kilka ciastek owsianych ^^

III - wielowarzywna zabielana z ryżem, ziemniaczki, piers z kurczaka z serem w srodku, surówki
d: duzy kawalek sernika z brzoskwiniami

IV - kakao, drożdżówka z budyniem

V - trzy kromki żytniego z serem & szynką & keczupem, dwa jabłka

Stary 2009-02-25, 14:24   #1229
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się każda z nas w ten sposób reagowała, gdy zobaczyła po raz pierwszy, że na wadze jest więcej grunt to nie obcinać ilości kalorii, jeść dalej tak jak jesz i wybrać się do psychologa
Dzięki co do psycho, to mialam dzis isc na wizyte ale niestety sie rozchorowalam (przeziebienie ) wiec przelozyli mi ja na piatek..
Cytat:
wczorajsze:

I - dwie grahamki - cztery połówki jedna z masłem serem zoltym i majonezem, druga z szynką i keczupem, trzecia i czwarta z masłem orzechowym i dżemem, spienione mleko z kawą i cynamonowym cukrem

III - wielowarzywna zabielana z ryżem, ziemniaczki, piers z kurczaka z serem w srodku, surówki

Pyszny jadlospis
Dziewczyny! tak mi narobilyscie ochoty na to maslo orzechowe ze zaraz jak pojade na zakupy to musze je kupic! Mam nadzieje ze mi posmakuje bo prawde mowiac jeszcze nigdy nie mialam okazji go skonsumowac

Stary 2009-02-25, 14:25   #1230
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
wczorajsze:

pysznie!

175, 83/62/89
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości