Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-06, 09:36   #1201
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to w sumie dobrze masz ze w razie czego bedzie cc......
no ale ja juz wlasnie nie wiem czy chce to cc....
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Mnie nacinali, ale w ogóle tego nie poczułam. Zszyli też pierwsza klasa - ginek pochwalił lekarzy
ja tez nie czulam jak mnie nacinali, zszywala mnie babka, ktora podobno najlepiej szyje ale, ze tak popekalam to zajelo jej to poltorej godziny blizne mam mocno widoczna a szef na koncu mi puscil i jest szersza no i jeszcze w srodku peklam
potem mialam uraz i przez pol roku sie nie kochalam, boje sie, ze teraz tez tak bedzie
gin mowi, ze jak urodze sn to mozna potem zrobic plastyke ale to z kolei kolejne ciecie i zszywanie i znow zero seksu przez pol roku ehh nie wiem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 09:49   #1202
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no ale ja juz wlasnie nie wiem czy chce to cc....

ja tez nie czulam jak mnie nacinali, zszywala mnie babka, ktora podobno najlepiej szyje ale, ze tak popekalam to zajelo jej to poltorej godziny blizne mam mocno widoczna a szef na koncu mi puscil i jest szersza no i jeszcze w srodku peklam
potem mialam uraz i przez pol roku sie nie kochalam, boje sie, ze teraz tez tak bedzie
gin mowi, ze jak urodze sn to mozna potem zrobic plastyke ale to z kolei kolejne ciecie i zszywanie i znow zero seksu przez pol roku ehh nie wiem
najwazniejsze to myslec pozytywnie......wiec nie zamartwiaj sie teraz porodem bo dzidzia sie smuci

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 09:57   #1203
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
najwazniejsze to myslec pozytywnie......wiec nie zamartwiaj sie teraz porodem bo dzidzia sie smuci
a kiedy mam sie zamartwiac? jak dostane skurczy?
przeciez musze zadecydowac teraz bo jesli ma byc cc to musze zalatwic to zaswiadczenie no i zaplanowac wyjazd do innego miasta
a jesli sn to musze zaplanowac gdzie i jak chce rodzic
przeciez nie moge tego odlozyc na ostatnia chwile

ehh nie wiem co robic
brakuje mi wsparcia TZ w tym wszystkim
Stary 2009-05-06, 10:11   #1204
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamuśki
U nas zimno jak diabli Słoneczka nie ma, wieje wiatr ale na szczęście nie pada.
Nie wyspałam sie Wstaje po kilka razy w nocy do wc, jak troszkę wstrzymuje to brzuszek boli. Coraz ciężej mi sie spi, nie mogę dobrać odpowiedniej pozycji, od leżenia na boku bolą mnie uda TŻ mówi, że nawet przez sen stekam

Jak zwykle nic mi sie nie chce robić... porządki w szafkach odwlekam i odwlekam... może dzisiaj chociaż jedną półeczkę posegreguję
Na obiadek wymyśliłam jajka sadzone z mizerią

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja też ostatnio mam dużo snów i to niekoniecznie fajnych... albo że mi wypadają wypełnienia z zębów w czasie napadu terrorystycznego, albo, ze zgubiłam mamę, a dziś, ze się włamują do naszego mieszkania i to tak realnie, że kazałam małżowi spradzić czy nie przewiercają naszego zamka w drzwiach
Oj ja też mam ostatno dziwne sny. Najgroszy z nich to sen o wypadających zębach. Najpierw wypadły mi dwa na dole a potem wszystkie Krwi nie było.
Czytałam w senniku i niestety nie jest do dobry sen

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 10:19   #1205
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Witam! Ja juz po sniadankuKawka się skonczyla to wypiłam bawarkę.

Cassandra to dziwne ale mi tez snią się wypadające zęby,okropny sen
Stary 2009-05-06, 10:20   #1206
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
a kiedy mam sie zamartwiac? jak dostane skurczy?
przeciez musze zadecydowac teraz bo jesli ma byc cc to musze zalatwic to zaswiadczenie no i zaplanowac wyjazd do innego miasta
a jesli sn to musze zaplanowac gdzie i jak chce rodzic
przeciez nie moge tego odlozyc na ostatnia chwile

ehh nie wiem co robic
przeciez jeszcze masz troche czasu zeby wszystko zalatwic
wybor masz trudny biorac pod uwage traumatyczne wspomnienia 1 porodu, ale mam nadzieje ze dobrze wybierzesz i bedziesz zadowolona

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-06, 10:29   #1207
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
przeciez jeszcze masz troche czasu zeby wszystko zalatwic
wybor masz trudny biorac pod uwage traumatyczne wspomnienia 1 porodu, ale mam nadzieje ze dobrze wybierzesz i bedziesz zadowolona
niby jest troche czasu ale to juz tylko dwa miesiace, a jesli urodze wczesniej tak jak za pierwszym razem to miesiac ;/
nie wiem naprawde mam z tym dylemat
dlaczego faceci maja tak dobrze a my nie? ale jak mowie mojemu zeby sie obrzezal to nie chce a ja musze sie poswiecac
Stary 2009-05-06, 10:30   #1208
Wojtusia
Zakorzenienie

hej mamusie, ja tez juz po sniadaniu i zaraz sobie kawke wypije, bo cisnienie spada i jakas senna jestem. na dworze zimno i kropi deszczyk, ale taki malutki ze mi nie przeszkadza.

Moze wybiore sie na zakupy jakies, wole dzisiaj niż jak jest 25C, bo jazda busem czy MPK jak jest gorąco to istna tragedia.....

p4w super ze z dzidzią wszystko ok.

Svinecka ja tez rozwazam cc, ale to ze wzgledów zdrowotnych, bo alergolog mi powiedziala ze moja alergia moze byc wskazaniem do cc. i jak powiedzialam gince o tym to ona powiedziala ze w takim razie alergolog musi zadecydowac, czyli co, ma mi napisac jakies zaswiadczenie czy co?

I mam pytanie,
co jest składnikiem znieczulenia, jakie sie dostaje przy porodzie? bo ja mam uczulenie tez na aspiryne (salicylany)....

Pytanie 2: Czy jak sie ma CC, to szkola rodzenia nie jest chyba potrzebna? ile placicie u siebie za szkole rodzenia?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 10:32   #1209
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
U nas zimno jak diabli Słoneczka nie ma, wieje wiatr ale na szczęście nie pada.
Nie wyspałam sie Wstaje po kilka razy w nocy do wc, jak troszkę wstrzymuje to brzuszek boli. Coraz ciężej mi sie spi, nie mogę dobrać odpowiedniej pozycji, od leżenia na boku bolą mnie uda TŻ mówi, że nawet przez sen stekam

Jak zwykle nic mi sie nie chce robić... porządki w szafkach odwlekam i odwlekam... może dzisiaj chociaż jedną półeczkę posegreguję
Na obiadek wymyśliłam jajka sadzone z mizerią

Oj ja też mam ostatno dziwne sny. Najgroszy z nich to sen o wypadających zębach. Najpierw wypadły mi dwa na dole a potem wszystkie Krwi nie było.
my w najbliższym czasie będziemy mieli robioną szafę, więc będę zmuszona wszystko posegregować i ułożyć na nowo - muszę opróżnić komodę, którą musimy na przyjście dzidzi wywieźć do rodziców, żeby zrobić miejsce na łóżeczko i komodę z przewijakiem - już mnie to przeraża

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Witam! Ja juz po sniadankuKawka się skonczyla to wypiłam bawarkę.

Cassandra to dziwne ale mi tez snią się wypadające zęby,okropny sen
ja się tylko zastanawiam czy zęby mi się snią, bo pracę za bardzo przeżywam, czy to rzeczywiście ma jakieś znaczenie - chyba nie chcę wiedzieć

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 10:33   #1210
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
niby jest troche czasu ale to juz tylko dwa miesiace, a jesli urodze wczesniej tak jak za pierwszym razem to miesiac ;/
nie wiem naprawde mam z tym dylemat
dlaczego faceci maja tak dobrze a my nie? ale jak mowie mojemu zeby sie obrzezal to nie chce a ja musze sie poswiecac
ja kiedys mialam za zle ze my musimy meczyc sie co miesiac z okresem a faceci maja sie tak dobrze......kiedys nawet chcialam byc chlopem hehe

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-06, 10:37   #1211
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja się tylko zastanawiam czy zęby mi się snią, bo pracę za bardzo przeżywam, czy to rzeczywiście ma jakieś znaczenie - chyba nie chcę wiedzieć
W Twoim przypadku sny o zębach są napewno związane z pracą

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-05-06, 10:45   #1212
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Svinecka ja tez rozwazam cc, ale to ze wzgledów zdrowotnych, bo alergolog mi powiedziala ze moja alergia moze byc wskazaniem do cc. i jak powiedzialam gince o tym to ona powiedziala ze w takim razie alergolog musi zadecydowac, czyli co, ma mi napisac jakies zaswiadczenie czy co?

I mam pytanie, co jest składnikiem znieczulenia, jakie sie dostaje przy porodzie? bo ja mam uczulenie tez na aspiryne (salicylany)....

Pytanie 2: Czy jak sie ma CC, to szkola rodzenia nie jest chyba potrzebna? ile placicie u siebie za szkole rodzenia?
w takim wypadku alergolog powinna Ci wystawic zaswiadczenie ze wskazaniem do cc

co do skladnika znieczulenia zewnatrzoponowego to:
Skład:
1 ml zawiera 2,5 mg lub 5 mg chlorowodorku bupiwakainy.
Działanie:
Lek miejscowo znieczulający z grupy amidów. Silniej hamuje przewodnictwo we włóknach czuciowych niż ruchowych (zalecana jest w sytuacjach, gdy konieczna jest blokada czuciowa bez blokady ruchowej). Bupiwakaina stosowana w znieczuleniach zewnątrzoponowych lub nerwów obwodowych odznacza się szybkim początkiem działania i długotrwałym efektem. T0,5 wynosi 3,5 h. Jest metabolizowana głównie w wątrobie (głównym metabolitem jest pipekoloksylidyna). Bupiwakaina i jej metabolity są wydalane głównie z moczem w postaci metabolitów sprzężonych z kwasem glukuronowym; tylko 6% dawki leku jest wydalane z moczem w postaci nie zmienionej.

drugie pytanie - w szkole rodzenia uczysz sie tez pielegnacji dziecka itp...nie tylko rodzenia, ale nie wiem niech sie wypowiedza mamy, ktore uczeszczaja
Stary 2009-05-06, 10:50   #1213
skierka1981
BAN stały

Witajcie w Olsztynie też pochmurno ale przynajmniej na razie nie pada.

Co do snów to ja też dziś miałam jakiś dziwny - poszliśmy z mężem pod prysznic on się zaczął kąpać w ubraniu a tam jakaś laska siedzi i mi nie chce wyjść. to ją wyrzuciłam siłą stamtąd na schody, a jak wróciła to dostała w głowę jakąś butelką, no masakra jakaś. A mąż się wykąpał i nic. a wczoraj koleżanka, która mieszka prawie naprzeciwko mnie pisze mi na gg że my się jej śniliśmy i że ja się topiłam a mąż próbował mnie ratować no nieźle.

A Amelka dziś od rana poza pojedyńczymi ruchami siedzi cicho i chociaaż nie wierzę w sny, to zaczynają mi dziwne myśli do głowy przychodzić. Rano ją trochę podursałam to na odczepnego odpukała, a teraz cisza. już nie wiem co o tym myśleć - a do jutra do 10 jeszcze tyle czasu...jak się rano obudziłam i nie poczułam ruchów jak zwykle - od razu głuppie myśli do głowy przychodzą. może śpi po prostu i mam nadzieję że jutro się wyjaśni
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 10:52   #1214
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
w takim wypadku alergolog powinna Ci wystawic zaswiadczenie ze wskazaniem do cc

co do skladnika znieczulenia zewnatrzoponowego to:
Skład:
1 ml zawiera 2,5 mg lub 5 mg chlorowodorku bupiwakainy.
Działanie:
Lek miejscowo znieczulający z grupy amidów. Silniej hamuje przewodnictwo we włóknach czuciowych niż ruchowych (zalecana jest w sytuacjach, gdy konieczna jest blokada czuciowa bez blokady ruchowej). Bupiwakaina stosowana w znieczuleniach zewnątrzoponowych lub nerwów obwodowych odznacza się szybkim początkiem działania i długotrwałym efektem. T0,5 wynosi 3,5 h. Jest metabolizowana głównie w wątrobie (głównym metabolitem jest pipekoloksylidyna). Bupiwakaina i jej metabolity są wydalane głównie z moczem w postaci metabolitów sprzężonych z kwasem glukuronowym; tylko 6% dawki leku jest wydalane z moczem w postaci nie zmienionej.

drugie pytanie - w szkole rodzenia uczysz sie tez pielegnacji dziecka itp...nie tylko rodzenia, ale nie wiem niech sie wypowiedza mamy, ktore uczeszczaja
Dzieki, do alergologa sie wybiore niedlugo. A do szpitala to musze wziac wyniki testow alergicznych ze mam tą alergie na aspiryne, zeby przypadkiem przeciwbólowych mi nie dali takich.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 10:56   #1215
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moj maly tez sie ostatnio jakos mniej rusza - ale czytalam, ze to normalne w tym tyg bo ma coraz mniej miejsca w brzuszku

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

he wyszedl nowy model chipolino, ktory jest bardzo podobny do espiro vectora
http://www.allegro.pl/item623260141_...umina_2w1.html
Stary 2009-05-06, 10:56   #1216
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

a u nas nawet ładnie ... i słoneczko się przebija przez chmurki
Cytat:
kostka to ja bym sobie tylko humor popsula
ale to była ostatna kostka z całej czekolady - sama ją zjadlam
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w nocy śniło mi się że urodziłam dzidzię Ale tak dziwnie, bo wyszła nóżkami do przodu, bez żadnych bóli i bardziej przypominała elfa niż dziecko. A potem się okazało że jest chora i nie mogłam sie dodzwonić do szpitala, żeby się dowiedzieć co jej jest.
to tylko zły sen był!
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
U nas pochmurno i zimno, brrr...
I głowa mnie boli, buuu
... mnie też głowa boli ... a już nawet nie pamiętam kiedy mnie bolała ostatnio!
Cytat:
a mi ciagle śnią się wózki ... wczoraj mi sie sniło, ze kupilismy taki co mi się nie pdobał ... a dzisaij całą noc ogladałam i wybierałam
Cytat:
ja płącę 140 zł za 10 spotkań ... i tak ja Svinecka pisze w szkole uczy się też pielęgnacji dziecka itp
Cytat:
my w najbliższym czasie będziemy mieli robioną szafę, więc będę zmuszona wszystko posegregować i ułożyć na nowo - muszę opróżnić komodę, którą musimy na przyjście dzidzi wywieźć do rodziców, żeby zrobić miejsce na łóżeczko i komodę z przewijakiem - już mnie to przeraża
a my musimy kupić komodę na ciuszki dla dzidzi bo nie mam ich gdzie trzymać

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 10:56   #1217
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
My płacimy tylko za Małża 70 zł. U nas oprócz przygotowania do porodu są zajęcia z przewijania, kąpania, spotkania z pediatrą, doradcą laktacyjnym, ratownikiem medycznym (pierwsza pomoc) itd. i ćwiczenia.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
A Amelka dziś od rana poza pojedyńczymi ruchami siedzi cicho i chociaaż nie wierzę w sny, to zaczynają mi dziwne myśli do głowy przychodzić. Rano ją trochę podursałam to na odczepnego odpukała, a teraz cisza. już nie wiem co o tym myśleć - a do jutra do 10 jeszcze tyle czasu...jak się rano obudziłam i nie poczułam ruchów jak zwykle - od razu głuppie myśli do głowy przychodzą. może śpi po prostu i mam nadzieję że jutro się wyjaśni
Ja dziś też siedzę i się martwię, bo Kubuś też siedzi cicho . Nie zapowiada mi się ten dzień dobrze .

Cass wstaw zdjęcia na poprawę humoru

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 11:00   #1218
skierka1981
BAN stały

no to jest najgorsze jak dzidziolki się za bardzo nie udzielają może to też kwestia pogody sama nie wiem, ale jak mają mniej miejsca to tym bardziej powinnyśmy je czuć

idę po lody, może coś ruszą Amelkę
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 11:04   #1219
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
moj maly tez sie ostatnio jakos mniej rusza - ale czytalam, ze to normalne w tym tyg bo ma coraz mniej miejsca w brzuszku

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

he wyszedl nowy model chipolino, ktory jest bardzo podobny do espiro vectora
http://www.allegro.pl/item623260141_...umina_2w1.html

kolorek ekstra

w Szczecinie pada i jest ciemno, a ja ledwo sie ruszam - nawet nie pozmywałam po wczorajszym omlecie, o prasowaniu nie wspomnę...

oglądałam koszulki rozpinane do karmienia i nie wiem jaki rozmiar wybrać - taki jak nosiłam przed ciążą czy większy

myślałam o tej http://www.allegro.pl/item623468024_...zabka_r_m.html

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-06, 11:07   #1220
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
no to jest najgorsze jak dzidziolki się za bardzo nie udzielają może to też kwestia pogody sama nie wiem, ale jak mają mniej miejsca to tym bardziej powinnyśmy je czuć

idę po lody, może coś ruszą Amelkę
ale jesli one sie mniej ruszaja bo nie maja miejsca to ich nie czujemy
Cytat:
kolorek ekstra

w Szczecinie pada i jest ciemno, a ja ledwo sie ruszam - nawet nie pozmywałam po wczorajszym omlecie, o prasowaniu nie wspomnę...

oglądałam koszulki rozpinane do karmienia i nie wiem jaki rozmiar wybrać - taki jak nosiłam przed ciążą czy większy

no pogoda straszna

co do koszulki....wez rozmiar wieksza niz nosilas, bedziesz sie lepiej czula, wiadomo, ze po porodzie nie bedziesz od razu laska tylko zmniejszy Ci sie sam brzuch
a po co sie cisnac
Stary 2009-05-06, 11:21   #1221
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ale jesli one sie mniej ruszaja bo nie maja miejsca to ich nie czujemy

no pogoda straszna

co do koszulki....wez rozmiar wieksza niz nosilas, bedziesz sie lepiej czula, wiadomo, ze po porodzie nie bedziesz od razu laska tylko zmniejszy Ci sie sam brzuch
a po co sie cisnac
dziękuję, ze to napisałaś bo mniejszych nie ma na allegro i szukałam kogoś kto mi powie to co chciałam usłyszeć

ja zawsze lubiłam duże piżamki - małż się zawsze śmiał, że ze 3 Ole by się zmieściły w moich piżamach i mówił do mnie "Papo Smurfie"

mój synuś też dziś jakoś mniej się przeciąga - pewnie śpi przy takiej pogodzie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-06, 11:22   #1222
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
My nie umiemy się z Małżem gniewać np. przez cały dzień, zawsze wszystko musi być przegadane. Karolina a Wy wcześniej kiedyś mieszkaliście razem?
Właśnie nie...pomieszkiwał wcześniej w każdy weekend, jak miał np. tydzień wolnego...i każdy dzień bez pracy...teraz dopiero zaczęło się prawdziwe mieszkanie razem...
Z gniewaniem się jest tak...że jak rozmawiamy o czymś to Tż zasłania się moją ciążą, że nie chce mnie denerwować itp...przez to problemy wracają po paru dniach i znowu jest to samo....wczoraj jednak postanowiłam nie odpuszczać i doszliśmy do porozumienia...

Cytat:
to dobrze, ze chociaz Wy sobie wyjasniliscie, u nas cisza - pierwszy raz w zyciu TZ sie tyle nie odzywa, zawsze przylatywal z kwiatami

co do porodu....moj gin powiedziala, ze jesli chce cc a zaczeloby sie wczesniej to mam sie nie martwic bo ona zadzwoni do swojego szpitala i jakis jej kolega, ktory bedzie mial dyzur zrobi mi to cc, a dojechac zdaze bo od pierwszego skurczu jeszcze dluuuuga droga
U Nas nieco lepiej...dzisiaj Tż wychodząc do pracy zostawił mi śniadanko w lodówce...mam nadzieję, że teraz będzie już ok...

Jeśli chodzi o poród to dobrze że masz taką możliwość że w razie potrzeby zrobią cc...rozumiem że to dla Ciebie ważna decyzja i niestety chyba nikt nie jest w stanie pomóc...może ginka coś doradzi? Tylko doradzanie plastyki później to troszkę malo chyba A może wybierz szpital na sn i cc...załatw w razie czego zaświadczenie na cc...a zdecydujesz nieco później...zobaczysz jak Maluda urośnie...bo rzeczywiście chyba nie ma co się męczyć jeśli bedzie duży

Cytat:
ja też ostatnio mam dużo snów i to niekoniecznie fajnych... albo że mi wypadają wypełnienia z zębów w czasie napadu terrorystycznego, albo, ze zgubiłam mamę, a dziś, ze się włamują do naszego mieszkania i to tak realnie, że kazałam małżowi spradzić czy nie przewiercają naszego zamka w drzwiach
uuu niezbyt przyjemne sny...ja zawsze złe sny opowiadam, bo wtedy one się nie spełniają...mam nadzieję, że Twoje uciekną szybko

Cytat:
ehh nie wiem co robic
Wiesz, moze napisz Tż o tym...niech się troszkę pomartwi i zobaczy jak brakuje kobiecie w ciąży wsparcia...

Cytat:

Ja mam niestety to samo z zasypianiem...nie mogę sobie miejsca znaleźć i zasypiam po 2 godzinach...dobrze chociaż że mnie bieganie do wc omija

Co do snów...może uznacie to za śmieszne...ale jak śnią mi się zęby to niestety krótko po tym dowiaduje się o czyjejś śmierci...niestety zawsze mi się to spełnialo...i jak tylko mi sie śnią to chodzę zdenerwowana i boję się

Cytat:
Twoje sny na pewno są związane z pracą...za dużo sie naoglądasz na codzień

Dzień dobry Mamusie

U mnie niestety pogoda do wieje, pada, słońca brak Ja dzisiaj również planuję małe porządki w szafie by schować część ciuszków Małej bo teraz są wystawione na parapecie.. lubimy z Tżetem sobie na nie patrzeć
Stary 2009-05-06, 11:24   #1223
dudipopka
kobieta za ladą

znalazłam ciekawy wózek który służy od dnia narodzin a potem jako spacerówka
http://www.90n.pl/sklep/product/p/33...erego,uno.html
może któraś sie z was na niego zdecyduje bo wiem ze u was to temat ciągle na topie
buziaki dziewczyny

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 11:27   #1224
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzidziolki pewnie śpią smacznie bo pogoda je rozleniwia

Nie wiem czy oglądałyście dzisiaj DDTVN...był oczywiście Zawitkowski mowił o wcześniakach..głównym bohaterem był Maluszek który miał 14 tygodni a termin porodu ma na tą niedzielę...malutki był taki ze szok
Stary 2009-05-06, 11:28   #1225
UnholyOne
Ola-Unhola

Lecę Kochane na bilans z Małym.
Buziak, do popołudnia.

Brrr zimno u nas i kropi
Stary 2009-05-06, 11:31   #1226
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o poród to dobrze że masz taką możliwość że w razie potrzeby zrobią cc...rozumiem że to dla Ciebie ważna decyzja i niestety chyba nikt nie jest w stanie pomóc...może ginka coś doradzi? Tylko doradzanie plastyki później to troszkę malo chyba A może wybierz szpital na sn i cc...załatw w razie czego zaświadczenie na cc...a zdecydujesz nieco później...zobaczysz jak Maluda urośnie...bo rzeczywiście chyba nie ma co się męczyć jeśli bedzie duży

Wiesz, moze napisz Tż o tym...niech się troszkę pomartwi i zobaczy jak brakuje kobiecie w ciąży wsparcia...
wiesz co napewno zrobie tak zebym miala dwie mozliwosci w zanadrzu - jesli maly bedzie ok 3kilo to moze zdecyduje sie na porod naturalny a jesli bedzie wiekszy to cc
zobaczymy tez co gin powie, wczesniej mowila, ze sie zobaczy bo moze jak maly bedzie nieduzy i bedzie sie ladne rozwarcie robic to urodzimy naturalnie
tylko, ze ja bym chciala z nia a to nie realne bo ona nie pracuje tutaj nigdzie w szpitalu tylko raz w tyg w innym miescie

c do TZ.....niestety ja jestem mega uparta i pierwsza sie nie odezwe chocby mnie pociac mieli
ale chyba troszke tez przesadzilam skoro Tz sie tyle dni nie odzywa - jestesmy razem prawie 4 lata i nigdy tak nie bylo
tylko kurna czy on by nie mogl wziac pod uwage, ze ja JESTEM W CIAZY??? ehhh
mi szaleja hormony a jemu co szaleje??
Stary 2009-05-06, 11:33   #1227
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidziolki pewnie śpią smacznie bo pogoda je rozleniwia

Nie wiem czy oglądałyście dzisiaj DDTVN...był oczywiście Zawitkowski mowił o wcześniakach..głównym bohaterem był Maluszek który miał 14 tygodni a termin porodu ma na tą niedzielę...malutki był taki ze szok
widziałam urodził sie w 25 tyg masakra - taki malutki

dziewczyny, a orientujecie sie ile kosztują piżamki i koszulki w Muzzy - bo w sumie to nie wiem czy opłaca sie kupować na allegro...
a pewnie do sklepu pojadę dopiero w weekend i nie wiem na co sie nastawiać

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-06, 11:34   #1228
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
hej mamusie, ja tez juz po sniadaniu i zaraz sobie kawke wypije, bo cisnienie spada i jakas senna jestem. na dworze zimno i kropi deszczyk, ale taki malutki ze mi nie przeszkadza.

Moze wybiore sie na zakupy jakies, wole dzisiaj niż jak jest 25C, bo jazda busem czy MPK jak jest gorąco to istna tragedia.....

p4w super ze z dzidzią wszystko ok.

I mam pytanie, co jest składnikiem znieczulenia, jakie sie dostaje przy porodzie? bo ja mam uczulenie tez na aspiryne (salicylany)....

Oj to ja chyba najwięcej płacę za szkołe rodzenia... 600zł, ale to Warszawa i ceny się same nakręcają. Niestety nie jestem ani zameldowana ani nie pracuję w Wawie, a studia już skńczyłam, więc nie mam szans na całkowitą refundację Mój Małż pracuje w Wawie, ale refundacja nie obejmuje tatusiów No nic, zdecydowała się, że pójdziemy, bo ja zielona we wszystkim mamuśka, a tak może choć troszkę pomogą (nawet psychicznie ). Wypowiem się za jakiś czas czy szkoła była potrzebna.

Cytat:

Współczuję segregowania i reorganizacji mieszkania, bo jak tak się zastanawiam, to mam strasznego lenia w i nic mi się nie chce. Nas też czeka jeszcze kilka rzeczy do zrobienia, a pewne rzeczy już sprawiają trudność.

Cytat:
kolorek ekstra

U mnie też pada i pogoda typowo pościelowa Też się zastanawiam nad rozmiarem koszuli i jak Svinecka pisała, wezmę większą.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 11:34   #1229
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
c do TZ.....niestety ja jestem mega uparta i pierwsza sie nie odezwe chocby mnie pociac mieli
ale chyba troszke tez przesadzilam skoro Tz sie tyle dni nie odzywa - jestesmy razem prawie 4 lata i nigdy tak nie bylo
tylko kurna czy on by nie mogl wziac pod uwage, ze ja JESTEM W CIAZY??? ehhh
mi szaleja hormony a jemu co szaleje??
ja to co - przecież on też jest w ciąży i mu hormony szaleją

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-06, 11:39   #1230
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Co do snów...może uznacie to za śmieszne...ale jak śnią mi się zęby to niestety krótko po tym dowiaduje się o czyjejś śmierci...niestety zawsze mi się to spełnialo...i jak tylko mi sie śnią to chodzę zdenerwowana i boję się
Nie strasz mnie
Mi sie kiedyś często śniły wypadaciejące zeby ale nkt nie umarł Mam nadzieje, że w moim przypadku nie stanie sie tak ja u Ciebie
Też zawsze po takim śnie bardzo sie denerwuję i zamartwiam...

Miramejku zaraz na poprawę humoru wkleje fotki

A mi sie dzisiaj sniła Katarzynka Nie pamietam dokładnie snu ale wiem, że to była ona

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
widziałam urodził sie w 25 tyg masakra - taki malutki
Ale zdrowy jest ten maluszek?
Szkoda, że nie oglądałam TVN.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości