|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
W MILENIE jest jednak także możliwość "zapisywania się" na listę oczekujących. Jak się zbierze 8 osób - zaczną szycie danego rozmiaru!
Można się zapisywać na szycie następujących modeli: CABARET ROMANTICA ANNA ANNABELLE ELLIE I jeszcze jedna wiadomość z MILENY: Cytat:
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Ja też czekam na 60-tki! Powiedz mi, w jaki rozmiar będziesz celować? Bo w sumie mam prawie identyczne wymiary i niby 60g wychodzi, ale na balkonetce jest jeden effuniak 60g z tego co pamiętam i wydaje mi się, ze moje pirsi się tam nie pomieszczą:P
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
60g jest z half cupów na Balkonetce, ale babajaga Plunge ma w rozmiarze 65E, a ten 60G, więc może ten model jest małomiseczkowy. ![]() No i w zwisie mam jakieś 91,5 - 92. ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Ja sobie umyśliłam, że podszyję obwód w moim pięknym stroju kąpielowym, przecież w miskach dobry (oczywiście 75B). Ale jak go ubrałam, to zwątpiłam, buła na bule. Chyba mi jednak piersi urosły. ![]() Ale jakbym miała jakiś stanik z dobrą miseczką, to na pewno bym go przerobiła. A te dobrze dobrane też podszywam, bo wszystko na mnie za luźne.
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy kiedy będzie dostępny i jak będzie wyglądał |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpowie mi któraś mądrzejsza ode mnie wizażanka czy jeśli tabelkowo wychodzi mi 65F (72/90) i wezmę milenę (flamenco, magnolia) 65F + przedłużkę (bo inaczej się nie dopnę) to będzie dobrze?
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale prototypami halfcupów jestem oczarowana!
|
|
#1208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się są przepiękne!
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda że Romantica z Mileny ma większe miseczki niż by wypadało?
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nom tak, wygląd nie jest najważniejszy skoro "to co robią" jest takie superaśne edit: wg rozmiarówki effuniaka wychodzi mi 75B ehm.. ![]() Cytat:
Tylko że Ty masz mniej pod biustem i to inaczej wychodzi.. I nie wiem jaki zamówic...
Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2009-06-07 o 15:48 |
||
|
|
|
#1211 |
|
BAN stały
|
*Catherrine* Ja nie radzę Ci brać 65 z flamenco, one chybą są podobne do sylvestrine, te obwody są ciasne i naprawdę się wiele nie rozciągają. Chyba, że chcesz chodzić ciągle z przedłużką...
A z effuniaka to ci wychodzi raczej 70DD... Tymbardziej, że chcesz bardzo scisły... tylko tu należy mierzyć się w zwisie a sprawdzałas na pomiar w wyproście... |
|
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do mojej magnolii to dziękować Jeśli mogę spytać: dlaczego unikasz 70-tki? Myślę, że noszenie z przedłużką w jakiś sposób mija się z celem. Jeżeli jest Twój rozmiar (jest z flamenco) to warto wziąć. Magnolię widzę tylko w 65F. Możesz kupić, najwyżej wymienisz moim zdaniem może mieć za wąskie fiszbiny. Ja na Twoim miejscu wzięłabym 70E, ale to oczywiście Twoja decyzja
Dr House Edytowane przez vielleicht Czas edycji: 2009-06-07 o 16:48 |
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
agta85 - teraz będę zadawała pytania tutaj
To od początku. Najpierw rozmiary: miseczka B W biuście: 82 Pod biustem: 73 Mam małe piersi i dodatkowo szeroko rozstawione. Chciałabym nosić push-upy, żeby piersi trochę 'urosły' optycznie. Niestety, mam problem z dobraniem, bo przy miseczce B robią mi się 'buły'. Co do biustonoszy, wydaje mi się, że są dobrane dobrze - nie są za luźne, nie za ciasne, z miseczkami jest tak samo i nie mam tych 'buł'. Noszę 32/70 , czyli 70 B. Dobrze czy źle? |
|
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
IzaS, niestety teraz nie mam już czasu, aby Ci odpowiedzieć. Mam nadzieję, że ktoś inny odpowie. A jak nie to odpowiem najpóźniej jutro rano.
|
|
|
|
#1215 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a to co w nich widzimy to: małe zabudowanie (w tym ramiączka normalne a nie 2cm), wygoda, śliczny kształt jakie robią ![]() Cytat:
polecam na początek okolice 65C /65D możliwe że D będzie trochę za duże ale będziesz miała gdzie migrować i niebawem powinien się zapełnić co do biustonoszy to równie dobrze mogą sprawdzać się miękkie i lepiej na nich określić czy są dobre czy nie , ale jeżeli bardzo chcesz to możesz spróbować usztywnianych, ale myślę, że możesz spokojnie darować sobie "poduszeczki" przy dobrze dobranym staniku zresztą... czy nie jest miło wiedzieć, że to co masz pod bluzką to twój biust a nie gąbka?
|
||
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
push-upy deformują biust, przy dobrze dobranym miękkim staniku efekt jest nawet lepszy
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stanik wydaje ci się dobry, bo nie miałaś lepszego. ![]() Przy wymiarach 73 pod biustem myślę, że najlepsze byłoby 65, które odpowiednio dobrze będzie trzymało Twój biust. A więc w brytyjskim rozmiarze to 65C lub 65D, ja bym się bardziej skłaniała do 65D, bo 1. stanik powinien być troszkę luźniejszy. Po pewnym czasie noszenia takiego biustonosza, starannym zakładaniu go piersi się powiększą/wypełnią. Czasem nei ma to przełożenia na cm, ale na wygląd jak najbardziej. Z polskich rozmiarów to będzie 65C. Pisałaś gdzieś, że masz mały biust i że chcesz push upy. Ale po co? Możesz uwierzyć nam na słowo, że w dobrze dobranym biustonoszu nawet miękkim (!) Twój biust będzie większy niż w 70B.
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
mam problem z wyliczeniem... co to znaczy odejmujemy obwód biustonosza???
tzn że mam wziąć swój jakikolwiek biustonosz i odjąć jego obwód? |
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
Wystarczy, że wpiszesz swoje wymiary. Zresztą dziewczyny już podpowiedziały Ci rozmiar. Obwód biustonosza to liczba przy rozmiarze (np. 65 przy 65D), ale nie do końca rozumiem Twoje pytanie.
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
wyszło mi polskie 65 B
|
|
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czemu kalkulator źle pokazuje. Tabelkowo polskie 65C jest na 82cm, a przy 83cm jest już nawet 65D. |
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak dostać zniżkę na ebras jako uzytkowniczka Lobby? Bo słyszałam, że coś takiego istnieje...
Hihi wyszukiwarka nie gryzie. Jednak znalazłam.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-06-07 o 22:54 |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
to możesz się tutaj pochwalić
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
edit: a te halfcupy effuniaka to zupełnie co innego - śliczne
Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2009-06-07 o 23:13 |
||
|
|
|
#1226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Pomyłka. Bo zamiast 82 wpisałam 83 dlatego wyszło C. poprawiłam i liczyłam z 70 pod biustem i wychodzi 65 B. no ja nie wiem. najlepiej jak pójdę do sklepu i przymierzę to wam powiem kto lepiej doradza wy czy kalkulator :P
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten zakres rozmiarowy jest niestety dostępny w bardzo niewielu sklepach.
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Przybywam z wielką prośbą
![]() Jakiś czas temu kupiłam w Milenie stanik, rozm 65F i początkowo leżał super, obwód się jednak rozciągnął, teraz już nie leży tak, jak trzeba. Teraz chciałabym znowu coś u nich zamówić (wpadła mi w oko biała bardotka), ale nie wiem, czy brać 65F, czy nie zejść może na 60, tylko czy to aby nie byłaby przesada? Mam pod biustem 73, ta 60 może być trochę dusząca, jak uważacie? Aha i jakbym jednak brała 60tkę, to wtedy rozmiar miseczki to będzie G? Nie wiem jak to wpisać na kalkulatorze, bo tam mi wychodzi 65F, który jednak po czasie, tak jak pisałam, rozciągnął się i jest za luźny. Dziękuję z góry za pomoc
|
|
|
|
#1229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem czy takie schodzenie ma sens bo może być faktycznie ciasny, ale jeżeli faktycznie chcesz to chyba 60H .. najlepiej zaniż swój obwód pod biustem w kalkulatorze
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12663342]generalnie te nowe modele są bardzo ciasne, ale stare chyba nie więc musisz patrzec co bierzesz bo w niektórych 65 byś się nie dopięła
nie wiem czy takie schodzenie ma sens bo może być faktycznie ciasny, ale jeżeli faktycznie chcesz to chyba 60H .. najlepiej zaniż swój obwód pod biustem w kalkulatorze [/quote]dziękuję za odp własnie tego się obawiam, że będzie przesadnie za ciasny ten obwód. A wpadła mi w oko bardotka, byłaby idealna do sukni z gołymi ramionami na ślub, tylko się obawiam, że ten obwód po czasie się rozciągnie, ale skoro te nowe modele tak się nie rozciągają, to może faktycznie nie ma co przesadzać z tym schodzeniem w dół A rozciągnął mi sie tak strasznie baroque ![]() Może ktoś ma bardotkę z załącznika i może coś powiedzieć na temat obwodu? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

ale nie bijcie 

Nie wiem, czemu kalkulator źle pokazuje. Tabelkowo polskie 65C jest na 82cm, a przy 83cm jest już nawet 65D.