|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
utrzymanie....
i jak dzisiaj????? |
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
już tydzień na diecie - całkiem dobrze mi idzie hehe
![]() dzisiejszy jadłospis: 1 śniadanie - 100ml jogurtu naturalnego z łyżeczką płatków owsianych i łyżką siekanych orzechów włoskich 2 śniadanie - isostar i 10km na rowerku ![]() obiad - balti z kurczaka czyli: pół piersi z kurczaka, 1,5 pomidora, 200g brokuła, pół cebuli, curry, masala itp przyprawki podwieczorek - jabłko 100g kolacja - jabłko 100g
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mało!
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
już się w takich ilościach odchudzałam pod okiem dietetyczki, później złamałam poważnie noge i przeleżałam pół roku i waga wróciła ale wiem, że to jest akurat
mam duuuużo do zrzucenia - jakieś 15 kg, także narazie 1 uderzenie, później będę zwiększać kaloryczność
|
#1206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1208 |
|
Przyczajenie
|
u:
1. kroma razowca z masłem i szynką; sałatka z pomidorów, cebulki i sera bałkańskiego 2. pierś kurczaka grillowana, 1/3 paczki mrożonej mieszanki chińskiej 3. serek wiejski 150 g z orzechami i łyżeczką miodu 4. kromka razowca z masłem i serem camembert 5. jajko sadzone mam pytanie, ostatnio wyczytałam, że moje zapotrzebowanie kaloryczne wynosi 1036 kcal( mam 48 kg na 168) czy to oznacza, ze mam zredukować liczbę jedzonych kcal do tej liczby?... proszę o odpowiedź |
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
nie uwazasz, ze to glupie i nielogiczne? bedziesz chudnac na pewnej ilosci kcal (zbyt malej), spowolnisz sobie metabolizm i nagle zwiekszysz ilosc kalorii?! przeciez to jasne, ze przytyjesz wtedy, zwiekszaj teraz i odchudzaj sie racjonalnie.
|
|
#1210 |
|
Rozeznanie
|
no cóż, odchudzałam się tak pod okiem lekarza... i tak nie jem tak jak przed złamanim nogi - wtady przez pierwszy miesiąc byłam na diecie 600 kcal. teraz 1000 to i tak nieżle
ElleEstJolieeeee - zastosuję sie do uwag - dzięki
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
pamietaj, ze jesli zejdziesz ponizej 1000 nie mozesz wklejac jadlospisow tutaj bez konsekwencji.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzisiejsza modyfikacja kolacyjna - szpinaczek 200g z białkiem jajka
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
zjedz całe jajko, w żółtku są bardzo cenne składniki oraz nnkt, sprawdź sobie na google.pl
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze U:
śniadanie: owsianka-5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 2%, sól. Herbata mandarynkowo-pomarańczowa. II śniadanie: kubas koktajlu(zmiksowane 3 banany, sporo truskawek, szklanka mleka 2%; podzielone na 3 porcje- dla matuli, brata i mnie ).obiad: pulpet, z 5 młodych ziemniorków- polane zabielanym sosem pomidorowym, koperek; gotowane brokuły i fasolka szparagowa. Sok pomidorowy 330ml. podwieczorek: jabłko, garśc pestek dyni, szklanka soku pomarańczowego. kolacja: wieśniak z pomidorem i szczypiorkiem. Herbata cytrynowa. Lepiej? Wiem, że kolacja taka eRowa, ale nie miałam na nic innego ochoty
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Niedzielne U.
![]() Isn; Omlet z 2 jaj + pomidory z bazylia,keczup,podsmazane pieczarki. Bulka pszenna z maslem, herbata z mlekiem. IIsn; Pucharek lodow czekoladowych z wkrojonym bananem i truskawkami, swiezo wycisniety soczek z pomaranczy. Ob; Ryz brazowy z kawalkiem gotowanej piersi z kurczaka, brokuly w sosie czoskowym (obiad u kuzyna dziewczyny,ktora jest na r )frytki z keczupem wafel teatralny P; Miseczka twarozku z dzemem truskawkowym, kawalek babki czekoladowo waniliowej, kawa z mlekiem. K; 2 podwojne tosty z serem, jajkiem i cebulka. kakao na mleku i pewnie wpadna jeszcze delicje pomaranczowe
|
|
#1218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesz duzo za malo jak na utrzymanie
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R, proszę o ocenę
10.30 pół serka homo, 200g jogurtu naturalnego, ćwiartka mango, 6 łyżek Zdrowego Błonnika 13.30 spora porcja paelli (kurczak na oliwie, biały ryż, cebula, papryka, trochę kukurydzy, czosnek, bulion), nie wiem ile tego było, na oko jakieś 300-400g 17.30 pół serka homo zmiksowane ze szklanką kefiru 0%, łyżeczką miodu i przyprawą korzenną 20.00 będzie: 100g wędzonego łososia, dużo gotowanego kalafiora (tak jakby al'dente bo lekko twardy jest )
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
RRRRR
Śniadanie: ryż na mleku (4 łyżki ryżu brązowego, 3/4 szklanki mleka 2%, łyżka żurawiny suszonej, kilka truskawek); 100 g wieśniaczka, kawa z mlekiem II śniadanie: grahamka z sałatą, szynką z piersi indyka (3 duże plasterki), pomidorem, papryką, kiełkami III śniadanie: garść orzechów laskowych, 250 ml mleka sojowego waniliowego Obiad: cieciorka w sosie musztardowym (0,5 puszki cieciorki, 0,5 sporej cukinii, 0,5 cebuli, łyżka musztardy, łyżeczka octu ------> wszystko podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek) z 1/3 opakowania kaszy gryczanej i pomidorem będzie... Kolacja: wieśniak lekki z warzywami. Jak zwykle każda ocena i dobra rada mile widziana
|
#1222 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już chyba setny raz to piszesz. Nie zamierzaj tylko w końcu to zrób!. Vana! tylko bez żartów :P Udanego przyjęcia! ![]() Cytat:
**teraz moje XD P: I: 3 kromki razowca z almette, szynką, pomidorem, sałatą, cebulką, dymką i papryką + 0,5l kawy zbożowej z mlekiem po: kawał drożdżowego z serem i kruszoną ![]() o: (2h po ś) talerz rosołku z makaronem, 2 duże ziemniaki z masłem i koperkiem + 2 kawały fileta smażonego i duuużo sałaty z sałaty, pomidora, kukurydzy, ogórka, paprki z sosem do sałatek knora z olejem ryżowym p: 0,5l zielonej z miętą + lidlowski lód waniliowy w grubeej polewie czekoladowej ( pyszną tam mają tą czekolade ) jabłko, 3 wafle ryżowe , garść orzechów ziemnych, kawał drożdżówki z serem znowu i kawa z mlekiem k: (standard XD)micha płatków( otręby, bransy, fitella) zalane maślanką 1,5% z jogobellą truskawkową ze zbożami po: gruszka chociaż wiem że na wieczór to tak nie bardzo, ale tak lubieeeeee <3 o ocene proszę
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy jadłospis, oceniać w kryterium U:
I śniadanie(9 godz.): 1 banan, 3 parówki drobiowe ( -małe,jedna ma ok. 6,5 cm długości, ale nie wiem ile gram) z musztardą, 1 szkl. herbaty bez cukru II śniadanie(10 godz.): 1 duże jabłko Obiad(12:30 godz.): 3 średnie ziemniaki z przysmażoną bułką tartą, 1 ogórek, mięsko z pieczonego w woreczku, w piekarniku kurczaka (bez tłuszczu)-nie wiem dokładnie ile, 1 szkl. wody mineralnej I przekąska(14 godz.): pół ciastka francuskiego bez lukru II przekąska(16:30 godz.): 6 małych truskawek, duża garść otrąb granulowanych (-sante, chyba owsiane i pszenne), 1 szkl. herbaty bez cukru Kolacja(18:30 godz): 1 kromka pieczywa pszennego waza, 2 kromki ciemnego pieczywa z nasionami kukurydzy z twarogiem i 2 plasterkami ogórka (bez margaryny, czy masła), 1 szkl. herbaty bez cukru Możecie podać mi jakieś ciekawe potrawy/dania na kolację?? Czy dobrym pomysłem byłoby zjedzenie na kolację np. płatków kukurydzianych lub nestle fitness z mlekiem?
|
#1224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
![]() 1. 2 kromki razowca, jedna z masłem i dżemem, druga z serkiem wiejskim i szynką, garść pestek słonecznika, banan, kawa z mlekiem 2. tiramisu z biszkoptami, ciasteczko korzenne, kawa z mlekiem again ![]() 3. makaron tagiatelle z sesem z gorgonzoli i szpinaku, posypane parmezanem- wieelka porcja ![]() 4. pół Milki z musem czekoladowym, Jogobella owoce leśne, kabanos- ojej, pomieszanie z poplątaniem , hihi, ale mam dziś dzień mieszania smaków 5. planuję mozarellę z pomidorami, oliwą i oregano, pewnie jakaś kanapeczka z szynką wpadnie Proszę o ocenkę!
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie:
koktajl, serek homogenizowany obiad: zupa pomidorowa 2 kromki chleba, 50g łososia wędzonego, 1 plasterek sera i plasterek szynki, ciasteczko 7 days ;D kolacja: mleko sojowe waniliowe z witaminami ;D |
|
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje
staram sie ;pwłaśnie mam tą z wisniami bo nie za bardzo lubie tropikalne;p i zawsze jak sypie do miski to wyjadam te polane jogurtem bo są pyszne xD na podwieczorek była taka mieszanka bo obiad skończyłam koło 13 a kolacje jadłam przed 19 czyli miałam 6 h na podwieczorek był czas żeby sobie pomieszać ;pi pochwal się swoim!
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
U:
Śn. Owsianka z 4 łyżek z połową banana, małym jabłkiem, żurawiną suszoną, figą, daktylem i amarantusem ekspandowanym i cynamonem, pół kubeczka serka wiejskiego, kawa z mlekiem 0,4l. IIŚn. Serek wiejski z brzoskwinią - kupny, dodane przeze mnie do niego migdały, pestki dyni, nerkowce i laskowe, bułeczka ziarnista z masłem, herbata zielona Kakao naturalne z miodem Ob. Pierożki ze szpinakiem i kapustą, brokuły z oliwą i koperkiem, oliwki, szparagi Pd., a właściwie obiad II: Łosoś wędzony, pomidory z cebulą i rzodkiewką, trochę kaszy gryczanej (kocham, uwielbiam łososia!) K. (właśnie się odbywa ) - Truskawki z jogurtem greckimDziś mało kawy, dziś mało kawy, pochwalcie mnie, starałam się! ^^
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#1230 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

maloo
mało!

).
Wiem, że kolacja taka eRowa, ale nie miałam na nic innego ochoty

tylko bez żartów :P Udanego przyjęcia!