|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kikunia81;13173387]A jak Ty byłaś leczona to mąż też? Jeżeli mąż nie przeszedł kuracji to prawdopodobnie on Cię ciągle zaraża i dopóki nie przejdziecie razem leczenia to to taka trochę syzyfowa praca.
mąż też był juz baaardzo duzo razy, zreszta po partnerze podobno nie da sie poznac czy ma infekcje czy jej nie ma, wiec to tez syzyfowa praca, i nie waidomo czy przykazane leczenie przez 10 dni cos daje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- u mnie to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
zresztą, podbno o syna "trudniej"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do lini, pepka to sie nie przejmuje, a nawet sie ciesze ![]() A co do siary to zastanawiam sie czy nie musze sutkow igielka przebic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zadomowienie
|
Wróciłam z procesji po urzędach. Chyba tylko dzięki mojemu brzuszkowi całkiem gładko poszło... udało się odkręcić to, co namieszała kobieta z urzędu pracy, jakaś chyba nieprzytomna albo niedouczona w przepisach zusowych
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Czytałam o krwi pępowinowej. Trochę mnie koszta rozwaliły... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A charakterek masz podobny do mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Wtajemniczenie
|
a jakie te koszta?
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps siedzie tu i pisze, i przypalilam suce makaron z ryba ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-09 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
na allegro srednio 260zl. ja nie baralam pod uwage zadnego innego bo wszedzie pisza ze ten medela najlepszy. takze ja nawet nie sprawdzalam ile kosztuje aventu. naczytalam sie duzo na temat laktatorow i wniosek jest taki ze jezeli juz ktos decyduje sie kupic to laktotor to lepiej zainwestowac w elektryczny (oczywiscie jezeli finanse na to pozwalaja).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
zakupy zakupami, a grzybicy chyba nie ma zadna z was. i jak zwykle zostałam ZNIĄ sama, a moja gin twierdzi, że ma ją CO DRUGA z nas..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
co druga??? chyba przesadza ta Twoja ginka...
miałam kiedyś candida albicans na jednym posiewie, zrezygnowałam wtedy ze słodyczy, brałam jakiś antybiotyk w globulkach i po 2 tygodniach już go nie było, jak dotąd nie wrócił... |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na allegro, ale ja nie moge chyba w euro zaplacic ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-09 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli twierdzisz, że lekarka źle Cię leczy bądź nie informuje odpowiednio, spróbuj pójść do innego gina ![]() Ja właśnie teraz zmieniam ginkę, bo moja dotychczasowa przestała mi odpowiadać po ostatniej wizycie ![]() ![]() Ja kiedyś poczytałam i nie zamierzam z tego korzystać ![]() A ceny są np tu http://www.progenis.pl/index.php/oplaty.html
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-09 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Raczkowanie
|
hmm.. candida albicans to jest mały pikuś przy tym co ja juz miałam... to akurat przechodzi szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli o zmianę ginka chodzi to uważam, że lepiej zmienić niż denerwować się jego podejściem. Mnie jeden przepisał coś na grzyba pomimo, że go nie miałam tłumacząc, że ciężarne są podatne więc lepiej żebym wzięła... ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
mam już ten fotelik, jest bardzo fajny, identyczny jak na fotce którą wkleiłam
![]() dziś mój mąż był u dermatologa bo nie mógł długo wyleczyć jakiegoś liszaja na "pysku" i się dowiedział, że ma za dużo .....testosteronu ![]() ![]() ![]() ale małpa ze mnie, że się śmieję ![]() ![]()
#1221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do chodzenia do ginekologa, to też chodzę prywatnie i za każdą wizytę płacę 100 zł, ale obsługę mam komplekoswą ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Tequilllko, życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojej mamie! Oby to nic bardzo poważnego nie było ![]()
![]() |
#1222 | ||||||
Rozeznanie
|
Hej, ślicznotki!
![]() Dzisiaj wzięłam się na sposób i wielocytuję po jednej stronie - w ten sposób niedobry system nie zjada mi niektórych wypowiedzi ![]() Cytat:
![]() A odnośnie sączenia, to nie ma reguły i o niczym to nie świadczy - więc się ciesz, bo to tylko trochę kłopot ![]() Cytat:
Zgadzam się niestety z opinią o IKEA, chociaż wiele naszych mebli 'dorosłych' jest z tego sklepu (aspekt ekonomiczny nie do pobicia). Natomiast dla dzieci... Nie wiedziałam, co wybrać i skończyło się na kocyku i kilku zabawkach ![]() Idę na następną stronę ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Naprawdę wierzę, że mamy wpływ na nasze życie i jak sobie coś wyobrazimy, to potem łatwiej jest nam to zrealizować w rzeczywistości... Poza tym, to wspaniały, relaksujący moment, w którym mogę się skupić tylko na sobie i tym, co dla mnie najważniejsze - teraz na moim rozwijającym się dziecku, naszej relacji, pierwszym spotkaniu, którego nie mogę się już doczekać! Też jestem strasznie ciekawa, jak to będzie z tym porodem. Lubię się sprawdzać w nowych sytuacjach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na chwilę obecną status łóżeczka zależy od tego, jaki kupimy wózek. W oryginalnym planie mieliśmy kupić używany. Dzisiaj pojechaliśmy jednak obejrzeć wózki na żywo w sklepie - ocenić wykonanie, materiały, pojeździć... no i niestety, mój duży chłopczyk wkręcił się strasznie w temat wózków, co najmniej jakby sobie nową brykę kupował ![]() ![]() U nas imię w nieustającej fluktuacji ![]() Kiedyś dawno ustaliliśmy Wiktora i Helenę dla naszych potencjalnych dzieci. Już w ciąży Wiktor przetrwał, a do Heleny doszła Marianna. Potem mój mąż jeszcze wymyślił sobie Konstancję. W międzyczasie do mnie przyszedł Kosma, a do TŻ Kira. Wszytskie te imiona krążą wokół nas, żadne nie jest definitywne, a może się zdarzyć, że wymyślimy kolejne... Ja mam też takie przeczucie, że imię nadaje się konkretnej osobie, i jak zobaczę dziecię po urodzeniu, to będę wiedziała, jakie jest jego imię... Trudno to racjonalnie wytłumaczyć, zwłaszcza jak mi ludzie argumentują, że wszystkie noworodki są tak samo pomarszczone na różowo i trudno odgadnąć osobowość, ale tak czuję i już ![]() Gwidon jest cool! Wheew! Prawie sama żałuję, że na to nie wpadliśmy ![]() Podoba mi się też bardzo Bruno, nad tym imieniem też debatowaliśmy... I Hubert jest piękne ![]() Może zapiszcie, które imiona komponują się z nazwiskiem? Zróbcie sondę wśród rodziny, znajomych? Sprawdźcie w google, ilu już jest ludzi o tej kombinacji imienia i nazwiska ![]() Wylosujcie spod poduszki? ![]()
![]() |
#1223 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i życzę lepszego samopoczucia Cytat:
![]() poproś swojego, niech Ci je wyssie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() może spróbuj z tą przypadłością iść do innego gina, a nóż widelec okaże się, że nie masz żadnej infekcji ![]() ![]() jutro idę zobaczyć wózek - jestem bardzo ciekawa jak wygląda aha i z rana na glukozę idę. czy to znaczy, że tearz nie powinnam nic jeść ![]() ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-09 o 20:28 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety nie możesz. Wszędzie zalecają minimum 10-godzinną przerwę w jedzeniu przed badaniem krwi na czczo.
![]() |
#1225 | |||||
Wtajemniczenie
|
Od jutra dołączam do grona Mamuś "leniuszków"
![]() Lekarz wysłał mnie na zwolnienie - okazało się, że moje puchnięcie związane jest z nerkami, więc dobrze, że mnie powysyłał na te różniste badania, bo przynajmniej już wiemy od czego to. Do tego jeszcze to twardnienie brzucha. Także teraz będę grzecznie przyjmowała tableteczki i wypoczywała w domku ![]() No i Nasza Malutka (znów wyszło na usg że dziewczynka ![]() ![]() Witam nowe Mamusie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja już dowiadywałam się w pracy i zamiast brać wychowawczy można obniżyć etat do 1/2, czyli możesz np. nawet 3/4 itd. Cytat:
![]() Tequilla trzymam kciuki, żeby z mamą było wszystko dobrze. Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
A ja miałam iść jutro rano na glukozę i dupa bo właśnie zjadłam 3 kawałki ciasta jogodowego
![]() Ja z mężem od poczatku chcieliśmy synka ale jak sie dowiedzieliśmy że będzie córeczka ucieszylismy sie bardzo i nie było wielkiego zaskoczenia, moja mama już mówi do malutkiej po imieniu tylko jakos moja babcia nie może sie przekonać do imienia Laura bo wolałaby Madzia ![]() ![]()
#1227 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I zabawki też mogą być z naturalnych produktów - drewna, wełny etc. Ja tam nie lubię plastiku, bo potem pływają te łzy syren po Pacyfiku... http://science.howstuffworks.com/gre...age-patch1.htm Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Do szpitala zaś zasadniczo się nie wybieram - a gdyby jednak, to w wielu obowiązuje rooming-in: dziecię od razu non stop przy piersi. A do tego przecież jeśli wszystko jest w porządku, to można się wypisać na życzenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na skurcze polecam nieustająco śmierdliwego Zuberka albo Muszyniankę ![]() ![]()
![]() |
#1229 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malutka już nie taka malutka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1230 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabym, żeby moja Mała oblegała chętnie moje piersi ![]() A wypisanie wcześniej chyba nie ma sensu - tak mi się wydaje, u nas trzymają 2-3 dni, ale w tym czasie robią mnóstwo badań dziecku, więc chyba jednak warto zostać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.