|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
szamanka
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Cytat:
![]() Tylko że mówią to osoby, które mają z kim wychodzić... No ja też na ogół daję radę, tzn. robię dobrą minę do złej gry... po kilku miesiącach załamania, nauczyłam się uśmiechać, mimo że wcale nie mam na to ochoty...
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
ja mam tylko parę osób, z którymi mogłabym gdziekolwiek wyjść, ale z wyjściami jest raczej cięzko, nie wiem czy to z mojej winy, ale mniejsza o to
po prostu myslę, że czasem warto wyjść samemu na spacer, do kina, do teatru, gdziekolwiek byleby się rozerwać |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie będę się prosić mnóstwo razy się umawiałam z koleżankami to zawsze coś wypada ciągle gdzieś wyjeżdżają ciągle tylko chłopak itp. A dla chcącego nic trudnego bez przesady tą godzinę zawsze się znajdzie. A ja siedzę jak taki 'młot' w domu ![]() No ale cóż.
![]() |
#1204 |
szamanka
|
O tak...
![]() A w moim wieku, to już raczej mało kto nie ma chłopaka... W sumie z moich koleżanek i tych dawnych z liceum i teraz studentek, to tylko ja jestem sama... W sumie moje największe problemy z samoakceptacją, jedzeniem itp. zaczęły się wtedy, gdy ostatnia z nich "zostawiła mnie dla chłopaka". ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Ja jakoś nie umiem sama spacerować... bo po chwili przeradza się to w bardzo szybki spacer i zazwyczaj jeszcze szybciej kończy...
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ![]() mi się zdarza wyjśc samej do kina / do babci / na spacer, w torbie aparat, książka albo mp3. kiedy jestem poza domem i szkołą, czyli miejsacmi, w których często odczuwam napięcie, łatwiej mi się zdystansowac do pewnych spraw i odetchnąc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() TO OKROPNE ! Naprawdę współczuję! Weź jej wyraź jasno ,że cie rani i ,że krzykiem nic nie załatwi. Bo psychiki tym ,że tak cię traktuje cie nie wyleczy. Powiedz jej w końcu co czujesz. Ja też dzisiaj płacze mam jakiś słabszy dzień po prostu i znowu cholerny ból brzucha jeju ja bym chciała przeżyć tydzień bez bólu brzucha 27 idę do endokrynologa i muszę iść do lekarza rodzinnego tez to powiem ,ze ciągle mnie boli nie wiem czym to może być spowodowane. Chce coś zjeść ale z bólu nie mogę ![]() Dla wszystkich u mnie to się wydaje jako wymysł. Bo dla nich jedzenie to po prostu jedzenie , nie postrzegają tego jak ja. Jak zjedzą 2 kromki i są głodni to wrypią 3 a u mnie to inaczej wygląda. Może jutro jak się obudzę to miną mi smutki chodź na trochę chciałabym ![]() No kurcze ale bym chciała gdzieś z kimś wyjść szkoda , że nie mam psa bo mój kot nie jest chętny do spacerów ![]() ![]()
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
Ervisha porozmawiaj z mamą. powiedz jej, że takie zachowanie tylko pogarsza sytuacje a krzycząc na Ciebie wcale Ci nie pomaga. ja wiem, że Ty się starasz, szkoda, że Twoja mama tego nie widzi.. ale myślę, że ona się tak zachowuje, bo po prostu jej na Tobie zależy i martwi się o Ciebie. jest bezsilna, więc krzyczy. na pewno Cie kocha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Na mnie krzyki źle działają i to bardzo.
Wole czasami jakby ktoś mnie uderzył niż krzyczał bo słowa potrafią dotkliwie zranić.
#1210 |
Raczkowanie
|
Ervisha jest aż tak źle? Chodzisz do jakiegos psychologa? bo moze wartobyloby z kims o tym pogadac...
![]()
#1211 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem ze powinnam jeść teraz dużo ale ten krzyk mnie wykańcza. Robie kanapki daje dużo masła na kanapki też duzo daje dżemu czy sera a ona krzyczy, ze mało. A jak ona mi robi to daje tyle samo. Ale wtedy też krzyczy bo wytarłam soboe usta chusteczką bo miałam brudne czy coś, bo wstałam od stołu dolać sobie ciepłej wody do kubka z herbatą. Ona myśli ze ja będe wyrzucać itp. Ale ja chce wyzdrowieć. Ona mnie gorzej tyranizuje niż to było w szpitalu. W szpitalu nawet nie było tyrani. Tylko baba stała i się gapiła to raz na mnie to raz na innych pacjentów. W szpitalu nawet jak byłam to dostałam psotniejsze kanapki a ja robię treściwsze. Jednak mama tego nie widziała i mi na słowo nie wierzy. Każe mi jeść to czego nie lubię (słodzić herbatę, jeść miód, dżem) Mówi ze mam codziennie jeść dżem lub miód bo mam za niską glukozę. A glukozę to ja mam dobrą. Nigdy nie przepadałam za miodem i dżemem. Nie jadłam tego. Od 6 lat nie słodziłam herbaty. A teraz jestem do tego zmuszana. ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-22 o 07:50 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Chryste brak mi słów.
Ervisha ile Ty masz lat? boisz się matki? co Ci może zrobić, jeżeli się postawisz? bo ja, prócz buntu wobec tego, co ona wyprawia, naprawdę nie widzę innej opcji ! nie daj się sobą pomiatać i nad sobą znęcać, to nie do pomyślenia! weź choć raz zrób to, co NAPRAWDĘ jest dla Ciebie dobre i zarejestruj się SAMA do psychologa! nic się nie zmieni bez Twojej inicjatywy! ![]() masz osiemnaście lat już?
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
kurcze a u mnie znów waga w góre... ja już naprawdę nie rozumiem. jakoś przestaje wierzyć, że to woda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem..naprawdę..teraz wychodzę, więc nie napiszę więcej ,ale pomyślę nad tym i spróbuję coś wymyślić. przecież tak być nie może, to chore i totalnie dla Ciebie niszczące. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() Gdyby była możliwość położyć mnie w klinice to z chcęcią bym się położyła. Tam była miła atmosfera i w ogóle. I miła pani psychologi dobrze się czułam. Niestety na tą klinikę jestem już za stara. A rodzice chcą mnie jak już gdzieś kłaść to do tego szpitala w którym już byłam. A tam nie ma efektów bo nie ma terapii. Ale na prawdę jeszcze nigdy tak nie było zebym bała się wstać rano,otworzyć oczy,pokazać matce na oczy czy się nawet do niej odezwać. Kiedyś czułam miłość mojej mamy i wpsarcie eraz w ogóle. I nakręca tylko rodzinę przeciwko mnie.
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-22 o 07:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
Ervisha!
ja z moją matka też sie nie dogaduję, ciągle na mnie krzyczy że jem mało że ją wykańczam, a ja naprawde się staram i zrobiłam juz duże postępy. mogę Ci jesynie doradzoć abyś zaczęła ją ignorować, ja tak robię po prostu mam gdzieś to co mówi i robię swoje, wiem ze to brutalne, i że nie zasługuje na to bo mnie kocha i chce dla mnie dobrze, twoja mam tez cię kocha nawet jeśli tego nie widzisz ![]() spróbuj ją trochę ignorować, na początku bedzie ciężko ,ale myslę że dasz radę i trochę to pomoże, trzymaj sie i nie pozwól by ktoś tobą sterował |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1218 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
Hej,nie odzywalam sie tak jak napisalam wczesniej.Do piatku mialam dojsc do 30,5 kg i udalo sie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
tek zbiorczy]
Cytat:
![]()
![]() |
#1220 |
Raczkowanie
|
"Ale na prawdę jeszcze nigdy tak nie było zebym bała się wstać rano,otworzyć oczy,pokazać matce na oczy czy się nawet do niej odezwać. Kiedyś czułam miłość mojej mamy i wpsarcie eraz w ogóle. I nakręca tylko rodzinę przeciwko mnie."
Oj, ciężko ci musi być.... Najwyraźniej twojej matce puściły nerwy i najprawdopodobniej sama też potrzebuje pomocy. Jak natomiast na to wszystko reaguje twój tato? Przytakuje jej, reaguje jak ona czy siedzi cicho? Czy widzisz jakąś szansę żeby on ją trochę uspokoił? Bo na pewno przecież jej wrzaski, cała ta atmosfera jemu również nie służą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Raczkowanie
|
tek zbiorczy]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Ervisha, a masz może możliwośc przeniesienia się na pewien czas np. do babci? może terapia rodzinna by coś pomogła, jak myślisz, twoi rodzice zgodziliby się na coś takiego, czy uważają, że problem dotyczy tylko ciebie?
współczuję, i przytulam ![]() ps, dziewczyny, czy to realne, że przytyłam 1,2 kg w ciągu 2 dni, jedząc sporo mniej niż zawsze [przez ból gardła i ogólny odprzeziębieniowy spadek apetytu]? może ma na to wpływ moja obniżona temperatura, zawsze mam ok 36,6 - 36,8, teraz 35,5 - 36 stopni? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Raczkowanie
|
"Gdyby była możliwość położyć mnie w klinice to z chcęcią bym się położyła. Tam była miła atmosfera i w ogóle. I miła pani psychologi dobrze się czułam. Niestety na tą klinikę jestem już za stara". Ervisha i tak powinnaś się skontaktować z tamtymi ludźmi, bo nie sądzę żeby cię odrzucili jak już byłaś leczona- masz dopiero skończone 18 lat i oni mogą kontynuować leczenie po prostu. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- poppy seed- obstawiałabym nadchodzący okres /zaleganie w jelitach |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Wstałam dziś po 11
![]() bułka alpejska pełnoziarnista(50g) 1 polówka z masłem i jajkiem na twardo 1 polówka z kawałkiem twarogu i łyżeczką konfitury truskawkowej 1 kromka chleba orkiszowego(max 60g) posmarowane ricottą do smarowania z sałatą,ogórkiem,rzodkiewk ą,pomidorem No i ok. 15 obiad jeszcze nie wiem co nie mam pomysłów a chciałabym coś nowego może ktoś doradzi? Poppy : ja też myśle ,że to @ albo woda się zatrzymała przy chorobie ![]() ![]()
#1225 |
Zakorzenienie
|
Ervisha, proszę Cię, weź sprawy w swoje ręce. Wiem, ze to może brzmi nierealnie dla Ciebie w tym momencie, ale okropnie przykro mi się zrobiło czytając o Twojej sytuacji. Tak naprawdę nie masz żadnego wsparcia, widać, że Ty chcesz wyzdrowieć, starasz się, a wokół taka destrukcyjna atmosfera. Przecież Twoja mama nie robi nic innego jak tylko pogłębia Twoją chorobę. Możliwe, że to jej reakcja obronna, myśli, że tylko tym sposobem Cie zmotywuję, ale dobrze wiemy, że to nie o to chodzi. Odrobina nacisku jest potrzebna, ale w towarzystwie ogromu wsparcia,zrozumienia. Ja również często odczuwam nacisk, presję ze strony rodziców, ogólnie rodziny. Wiem, że to z bezsilności, ale to okropnie na mnie działa, czuję się taka 'zaszczuta' i jeszcze bardziej zamykam się w sobie, w swoim chorobowym świecie.
Ervisha, masz 18 lat, możesz wykręcić nr, umówić się na terapię, możesz wyjść z domu, na spacer... dlaczego nie wychodzisz? Tkwisz cały czas w domu, to nie może być fajne...
![]() |
#1226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poppy seed- może podczas choroby mniej piłaś? jak dostarcza się organizmowi mniej wody to on zaczyna ją gromadzić. może to to xD. Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-01-22 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1228 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
Cytat:
![]() ![]() Ervisha, jesli masz juz skonczone 19 lat, bmi powyzej 15 (masz?) rodzice nie moga cie umiescic w szpitalu bez twojej zgody. Nawet mnie sie pytali w szpitalu, kiedy mialam 17 lat, czy chce sie poddac hospitalizacji (chyba dlatego, ze jesli nie to ich wszystkie starania beda na nic, a ja tylko bede zajmowac lozko tym, ktorzy na prawde chca sie leczyc ![]() A tak wogole to na tym co zjadasz przybierasz na wadze?
Najgorszą chorobą świata jest myślenie. Jest bowiem nieuleczalne. ![]() Edytowane przez monikation Czas edycji: 2011-01-22 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak zapytałam czy na podwieczorek moge zjeść 2 gofry z serekim homogenizowanym (takim większym) i bananem czy jabłkiem to powiedziała ze ja nie mam żadnych podiweczorkó tylko 5 posiłków do syta. Żeby to ona powiedziała. Zaczęła na mnie krzyczeć. I Powiedział zebym nie wymyślała i zabroniła mi. ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-22 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyraź siebie jasno ,że jeśli chce twojego zdrowia niech się zmieni bo jej krzyki nie pomagają. Niech się postawi na twoim miejscu jesteś człowiekiem a nie słoniem. Współczuje ci bardzo. Niech zje tyle co Ty i ciekawe jak się poczuje powiedz czy ona by chciała by ktoś ją tak traktował tak jakby np. szantażować matkę ,że się wyprowadzisz. Ty masz zdrowieć jeść to co lubisz oczywiście tyć. Ale nie ,że jeść to co mama karze chodź nie masz ochoty no normalnie chore to jest. Niech zacznie być zmuszana krzykiem do jedzenia i czegoś czego nie lubi. W domu powinnaś się czuć bezpiecznie to jest twoja mama a zachowuje wobec ciebie okropnie. Powiedz jej dosłownie i dosadnie co czujesz i czego pragniesz. Niech przemyśli co ona wyprawia naprawdę nie chciałabym żeby ktoś mnie tak traktował bo wiem ,że krzyki są bolesne.
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-01-22 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.