![]() |
#1201 |
BAN stały
|
Dot.: Oceń mój jadłospis. 1200kcal, prosze o pomoc ;-)
No to wstawię dzisiaj część mojego jadłospisu, jako, że późno wstałam miałam I i IIśniadanie na raz
![]() Śniadanie: 75g chleba orkiszowego z niewielką iloscią margaryny Benecol, 210g jajecznicy z pomidorem i szczypiorkiem. Obiad: 200g ziemniakow bez tłuszczu, pierś z grilla, brokuły. Myślicie, że teraz ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
UUU 1. owsianka (3 łyżki płatków, 100ml mleka, żółtko, przeróżne owoce); kromka razowca z papką z mango i jabłka 1,5h jogi 2. pół jabłka z cynamonem, mandarynka; kanapka z dwóch kromek razowca z dynią z indykiem w galarecie, z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i koperkiem 30min spokojnej jazdy na rolkach 3. miska leczo z makaronem i piersią z kurczaka 4. garść nerkowców, kawałek sernika i kilka kokosanek (wszystko własnej roboty ![]() 5. sałatka z tuńczyka w wodzie, wieśniaka i warzyw Edytowane przez jelonk Czas edycji: 2010-04-18 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
teraz bardzo dobrze. zdrowo, porcje ok. i są warzywa ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
BAN stały
|
uff. A teraz zabieram się za podwieczorek-pomarańczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
U/P:
I: oswianka na 3 łyżkach płatek, 1 szkl mleka 2%, spora garść bakalii, herbata z cytryną II: kromka chleba fitness z żółtym serem i ogórkiem kiszonym III: porcja gęstego żurku z kiełbasą i jajkiem (chyba nawet 2) w środku IV: 3 łyżki muesli ze szkl maślanki, jabłko, capuccino V: grahamka z masłem i twarogiem wymieszanym ze śmietaną 12%, kakao z łyżeczką miodu w międzyczasie kawa z mlekiem i jabłko do ocenki ![]()
#1207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmm, nie jestem fanką nabiału, czy ogólnie białka, ryba na śniadanie jest dla mnie nie do pomyślenia ![]() ![]() ![]() ![]() Ale następnym razem wezmę poprawkę na to białko nieszczęsne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
a poza tym jak??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza R. Bardzo proszę o ocenę!!!
-I- owsianka (3 ł płatków owsianych, 1 ł siemienia lnianego, 1 ł otrębów pszennych, starte jabłko), kromka chleba żytniego -II- warzywa na patelnię (trochę mniej niż pół opakowania) z piersią kurczaka, kromka chleba żytniego, deser- jabłko, ze 4 garście rodzynek...... ![]() -III- serek wiejski, pewnie zrobię z ziarnami słonecznika i dyni -IV- kefir miał być jeszcze omlet, ale późno wstałam...
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1214 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny jestem pierwszy raz na forum. Znalazłam go przypadkowo. Postanowiłam podzielić się moimi jadłospisami i chę aby były ocenione przez was.
Aktualnie chcę schudąć ok 3-4 kg. Szczególnie pragnę zrzucić tłuszczyk z brzucha oraz boczki . Moim uzależnieniem są słodycze, prawdziwy nałóg. Co mogę zrobić żeby zrzucić niechciany tłuszczyk, schudąć, a następnie utrzymać wagę. Mam 16 lat, 49 kg wagi i 157 wzrostu. Konieczne są ćwiczenia, bo aktualnie nie mam czasu by ćwiczyć. Wystarczy codzienny spacer do szkoły w obie strony=2 km ok 40 min, 1 lub 2 serie brzuszków dziennie, co jaki czas bieg w parku, rolki, spacery godzinne, taniec i aerobik w domu? Ile Kcal powinnam jeść? (z podziałem na każdy posiłek) Ile powinnam ćwiczyć?Co powinnam jeść? Błagam odpiszcie. ![]() Muszę schudnąć do czerwca ponieważ idę na ślub. |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
ok zjem to co mam w lodówce czyli owocowe jogurty i tłuste owocowe serki homo( z tydzień może mi to zajmie jest ich sporo) i przestaje sobie robić jaja tylko lecę z redukcją na maxa. a sernika musiałam zjeśc, bo czułam, że jak zjem coś innego by powstrzymać chęć na sernik to i tak organizm nie da się oszukać, więc zjadłam to co mnie napinało- powstrzymałam w ten sposób kompuls. i bardziej czułam satysfakcję, że go zjadłam niż jak bym go nie ruszyła. wiem, że siedział mi w psychice i robił mi we łbie pranie. a tak zjadłam i minęło. Z erką polecę, ale mówię za kilka dni. dziękuję za opinię i wybudzenie.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
U/R
09:00 Śniadanie: owsianka: 40g płatków, 10g otrębów pszennych, 100ml mleka 3,2%, woda, starte małe jabłuszko, 4 suszone śliwki, 2 łyżeczki powideł śliwkowych, garstka płatków kukurydzianych w miodzie 12:00 II Śniadanie: sałatka: 2 jajka gotowane na twardo, 3 łyżki jogurtu naturalnego, kawałek startego selera, kawałek papryki, rzeżucha, kilka krążków pokrojonego pora, trochę cebuli 14:00 III Śniadanie: kiwi, kromka chleba razowego z kilkoma łyżeczkami twarogu półtłustego z rzeżuchą, szklanka soku warzywnego 16:00 Przekąska: szklanka maślanki 17:30 Obiad: duuży talerz spaghetti z mieloną wieprzowiną Można prosić o ocenę? ![]() Edytowane przez Single Lady Czas edycji: 2010-04-18 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Moja jutrzejsza eRka (mam coś z kolanem, więc trening taki lekki):
na czczo: szklanka wody niegazowanej 10min stretchingu całego ciała I (7:30) - placki owsiane (4ł. pł. owsianów, 2ł. otr. pszennych, trochę mleka, jajko) z jabłkiem ; szklanka 200ml - pół jogo nat., pół jogo truskawkowy wymieszane II (10:15) - 2 kromki razowca każda z liściem sałaty, plastrem polędwicy, pomidora, pół skrojonego jajka na twardo ; jabłko III (13:00) - szkolny obiad, nie wiem co będzie IV (16:00) - omlet z 1 jaja na słodko ; 100g serka homo Ćwiczenia na ramiona i brzuch i może dam radę na pośladki V (19:00) - kromka razowca z polędwicą, jajko Proszę o ocenę ![]() Wybaczcie brak NNKT - deficyt poweekendowy w lodówce ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-04-18 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.sfd.pl/PODSTAWY_UK%C5%81A...E-t527693.html http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81...y-t585708.html Ułóż jadłospis np. na jutro, ocenimy go i możesz ruszać z redukcją ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
I napisz czy się odchudzasz czy utrzymujesz, bo takie U/R jest bez sensu - przecież posiłki na R są inne niż na U, na R ujemny deficyt na U zerowy - nie wiem pod jakim kątem oceniać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Brak tłuszczy, przydałyby się orzechy, pestki, oliwa. 2. Idziesz spać o 20? Wątpię. To czemu ostatni posiłek tak wcześnie? edit. Heh, ktoś mnie uprzedził ![]() Edytowane przez Kalakiria Czas edycji: 2010-04-18 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak więc na redukcji w każdym posiłku staramy się dostarczać pełnowartościowe białko. Twoje śniadanie, Rubinko, to same węgle. W dodatku bułka, pewnie kupna - to, że nazywa się razowa czy też pełnoziarnista wcale nie znaczy, że taka jest - moze być zabarwiona karmelem i w składzie mieć przewagę mąki pszennej, której na R unikamy. Poza tym brak NNKT. Pochwałę możesz dostać jedynie za warzywa. II śniadanie to samo - same węgle. Niedobrze. Obiad w miarę dobry, jednak mogłabyś dodać oliwę z oliwek bądź olej rzepakowy. No i mam nadzieję, że ta pierś była dosyć spora. Podwieczorek - dobrze, że wpadły orzechy, ale lepszy od jogurtu byłby serek homogenizowany lub wiejski, twarór itp - dostarczasz za mało białka. Kolacja - tutaj do niczego się nie przyczepię, podoba mi się ![]()
![]() |
#1222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie, nie kładę się spać 0 20, ale na obiad zjadłam na prawdę sporo i jeszcze odczuwam tego skutki ![]() Edytowane przez Single Lady Czas edycji: 2010-04-18 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsza eRka:
1) placki owsiane: 2 wielkie wiejskie jaja ![]() kawa z mlekiem 3.2% 2) kawałki indyka w przyprawach, gotowane, ok. 180g, ok.50 g na sucho kaszy jaglanej, 1 gotowana kalarepa, 1 surowa 3) wieśniak 200 g z cynamonem, łychą mielonych migdałów, łychą płatków migdałowych 4) kilka plastrów twarogu półtłustego, sporo ogórka i papryki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
Twoje śniadanie, Rubinko, to same węgle. W dodatku bułka, pewnie kupna - to, że nazywa się razowa czy też pełnoziarnista wcale nie znaczy, że taka jest - moze być zabarwiona karmelem i w składzie mieć przewagę mąki pszennej, której na R unikamy.
wiec ja mam pytanie: jak rozpoznać taka PRAWDZIWA bułke razowa czy żytnia???baaardzo trudne to jest bo na bułkach nie ma etykietki ze składem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Rozeznanie
|
UUuu
ocenicie??bardzo mi zależy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Przyczajenie
|
![]() śn;7.30 2 kromki żytniego chleba z margaryną(cienko posmarowana), 6 plasterków chudej szynki drobiowej, ogórek, pomidor i rzodkiewka, herbata b/c 2 śn;11.00 jabłko 100-150 g, jogurt 200 g 1% ob;14.00-14.30 pierś z kurczaka duszona na wodzie obsmażona na oleju 200 g, 200 g warzyw duszonych na wodzie, 3/4 szklanki ryżu brązowego ugotowanego. pod;17.30 jogurt naturalny 150 g 1,5%, łyżka pestek słonecznika, mandarynka kol;19.30/20.00 kostka sera białego chudego 200g,ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewką. 10 oliwek, herbata czarna b/c po; mięta P.s Mama nie pozwala mi pić zielonej herbaty. Co z tymi ćwiczeniami muszą być skoro mam mięśnie tylko pod warstwą tłuszczyku bo się troszkę zaniedbałąm. Lenistwo... ![]() przez cały dzień 1,5 litra wody Ocenicie??? Błagam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale po prostu chodzi o to zeby Twoja dieta bazowala na bialku, weglach zlozonych, nnkt głownie a reszta to dodatki a nie posilki jak Twoje ostatnie sniadanie, w ktorym oprocz banana nic fajnego nie ma ![]()
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
Jogurt to przewaga węgli, a szczególnie na eRce w każdym posiłku powinno być białko, dlatego w tym wypadku lepszy jest wieśniak/homo/twaróg ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.