Uniwersytet Łódzki - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 20:28   #1201
paaaat
Rozeznanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki

O tej głównej napisane mam tak : http://eksoc.uni.lodz.pl/portal/?op=...d=819&wiecej=1
paaaat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:28   #1202
nazelie
Raczkowanie

Na inauguracji są straszne nuuuudy. Są jakieś przemówienia itp. Jakiś szczegółów dowiesz się na spotkaniach dla 1 roku i wtedy też dostaniesz indeks. Podział na grupy i plany zajęć będą na stronie wydziału.
nazelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:35   #1203
odcab
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martuska071992 Pokaż wiadomość
a generalnie na inauguracji to co jest? dają jakiś wykaz podręczników, plan, dzielą na grupy? xD POdają termin kiedy się zaczynają zajęcia? Booże...ja nie wiem co i jak na tych studiach!
podział na grupy na eksocu bedzie na stronie, na innych wydzialach to roznie.. moze gdzies wywieszony..
ksiezki podaja wykladowcy na pierwszych wykladach
zazwyczaj to daja indeksy jesli takie sa
byc moze dadza notatnik do zapisywania notatek
i ogolnie jakies informacje o opiekunie kierunku itp

ale na ogolna inauguracja wszytkich kierunkow to nie oplaca sie isc.. chyba, ze ktos jest b ciekawy :p

Edytowane przez odcab
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:37
odcab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:46   #1204
Martuska071992
Raczkowanie

wy to macie na prawdę fajną tą stronę internetową. WSMiP jest taka..prymitywna moim zdaniem ; p
Martuska071992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:32   #1205
allmyloving
ninja

Cytat:
a generalnie na inauguracji to co jest? dają jakiś wykaz podręczników, plan, dzielą na grupy? xD POdają termin kiedy się zaczynają zajęcia? Booże...ja nie wiem co i jak na tych studiach!
Gaudeamus, wykład i chyba tyle. Ogólnie to podobno nic ciekawego. No ale, przeżyłyśmy tyle rozpoczęć i zakończeń roku, że i to nie powinno stanowić problemu, zgadza się? :P

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
wy to macie na prawdę fajną tą stronę internetową. WSMiP jest taka..prymitywna moim zdaniem ; p
Wierz mi, że z tym naszym WSMiP jeszcze nie jest tak źle...
allmyloving jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:39   #1206
Dwojnik
Raczkowanie

Czy któraś z Was zapisała się na siłownię na 16.30 w środę?

A propos zeszytów: ja kupiłam jeden brulion A4, Organiser Book (http://www.my-oxford.pl/student_organis.php), wkłady do segregatora. Do każdego przedmiotu zakładam oddzielną teczkę.
Dwojnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:40   #1207
Palinka9191
Raczkowanie

Przynajamniej macie na WSMiP napisane kiedy będziecie mieć plan... Tak ogólnie ale zawsze coś.

Prawko
Studia
Palinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 22:33   #1208
mnka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paaaat Pokaż wiadomość
Piątek taaaaak ew, poniedziałek.. Ale sądze, że szczęśliwcem będzie ten komu jakikolwiek dzień wolny uda się wycudowac :PP
Ja mam wolny poniedziałek A w piątek dwie godziny rano (od 8-10) (co drugi tydzień do 12).

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez paaaat Pokaż wiadomość
Taaak mało? To cóż Ty będziesz studiowała?
Moja sytuacja na dwóch kierunkach wygląda tak:
Poniedziałek: wolny
Wtorek: 8 godzin
Środa: 4 godziny
Czwartek: 4 godziny
Piątek: 2 godziny (co drugi tydzień 4)
mnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:53   #1209
zula626
Raczkowanie

Nie żartuj ??

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Poza tym czy ktoś z gospodarki przestrzennej czy stosunkow miedzynarodowych zna swoj plan na stosunkach nie ma na 100% jest napisane ze bedzie po 19...
zula626 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 23:01   #1210
allmyloving
ninja

Cytat:
Napisane przez zula626 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Poza tym czy ktoś z gospodarki przestrzennej czy stosunkow miedzynarodowych zna swoj plan na stosunkach nie ma na 100% jest napisane ze bedzie po 19...
to całe "po 19" to jest pojęcie względne... :/ ciekawe jak długo "po 19" trzeba będzie czekać. do 30?
Stary 2011-09-19, 23:01   #1211
mnka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zula626 Pokaż wiadomość
Nie żartuj ??
No tak mam Gdybym się uparła i na dwie godziny bym mogła przejść do innej grupy, to i piątek miałabym wolny.
mnka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 23:02   #1212
allmyloving
ninja

Cytat:
Napisane przez mnka Pokaż wiadomość
No tak mam Gdybym się uparła i na dwie godziny bym mogła przejść do innej grupy, to i piątek miałabym wolny.
Szczęściara!
Stary 2011-09-19, 23:10   #1213
IamYourSun
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ohmonique Pokaż wiadomość

Jak tak zrobiłam na FiRze na WZ i dysponuje wstępnym planem zajęć (jeśli ktoś z dydaktyków zażalenia zgłosi to się może zmienić) dla grupy 3. Mogę się podzielić, jeśli jest tu ktoś chętny
Ja jestem chętna co prawda jestem w innej grupie, ale ciekawi mnie jaki w ogóle jest rozkład godzin
IamYourSun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 23:27   #1214
zula626
Raczkowanie

Też chciałabym tak mieć,chociażby 1 dzień wolny przy 2 kierunkach... pomarzyc zawsze mozna
Stary 2011-09-20, 08:48   #1215
kokieta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pingus11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie czy studiując dwa kierunki mam numer albumu/indeksu jeden, taki sam, czy do każdego kierunku mam osobny?
ten sam
kokieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:51   #1216
Martuska071992
Raczkowanie

no jasne że przeżyjemy kolejne rozpoczęcie,co to dla nas

Ale masz fajnie z tym planem! Masz fajne godziny Tylko się modlic na SM o taki ;D
Stary 2011-09-20, 09:03   #1217
Mgiełka91
Zadomowienie

Co do biletu na autobus/tramwaj (tak zwanej migawki :P) to polecam kupić sobie bilet semestralny, a czy na wszystkie linie, czy na trasę, to już od Was zależy. W każdym razie jak kupi się semestralny (na 4 lub 5 miesięcy) to wychodzi taniej Na stronce mpk jest wszystko napisane: http://www.mpk.lodz.pl/showarticlesl...?category=1095
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:16   #1218
marysia092
Przyczajenie

GG do marysia092

Cytat:
Napisane przez wesola1511 Pokaż wiadomość
Dziewczynyy!!
Rejestracją nie są objęci studenci I roku kierunków: Turystyka i Rekreacja oraz Pedagogika - specjalność Pedagogika Kultury Fizycznej i Zdrowotnej a także studenci kierunku Ekobiznes.
wiec co z naszym W-Fem ?
Gdy byłam w Łodzi, pani powiedziała mi, że te kierunki już mają z góry ustalone na jakie zajęcia w-f mają chodzić i mamy ich szukać w Internecie (tak jak planu zajęć, którego jeszcze nie widać :/ )

Cytat:
Napisane przez nazelie Pokaż wiadomość
marysia092 czy już wcześniej mieszkałaś w X? Bo ja właśnie tam dostałam miejsce
Jeszcze nigdy tam nie mieszkałam, to dopiero mój pierwszy rok Więc witam sąsiadkę
Stary 2011-09-20, 09:21   #1219
marysia092
Przyczajenie

GG do marysia092

Cytat:
Napisane przez wesola1511 Pokaż wiadomość
Dziewczynyy!!
Rejestracją nie są objęci studenci I roku kierunków: Turystyka i Rekreacja oraz Pedagogika - specjalność Pedagogika Kultury Fizycznej i Zdrowotnej a także studenci kierunku Ekobiznes.
wiec co z naszym W-Fem ?
Gdy byłam w Łodzi, pani powiedziała mi, że studenci tych kierunków mają z góry ustalone na jakie zajęcia w-f mają chodzić i że mamy ich szukać w Internecie (tak jak planu zajęć, którego nie widać :/ )

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nazelie Pokaż wiadomość
Hej!
marysia092 czy już wcześniej mieszkałaś w X? Bo ja właśnie tam dostałam miejsce
Jeszcze tam nie mieszkałam, to mój pierwszy rok, więc witam sąsiadkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 09:26   #1220
ojtamniemamczasu
Przyczajenie

Dziewczyny, mam pytanie!
W liście napisane jest, że potwierdzenie opłaty dokonanej a miejsce w akademiku należy do 23 września dostarczyć do administracji. Natomiast na stronie ROA, że wystarczy je okazać przy kwaterunku.
Wie może któraś, co w koncu należy zrobić? I jeśli dostarczałyście potwierdzenie do administracji, to osobiście? czy da się to zrobić drogą elektroniczną?
ojtamniemamczasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:38   #1221
ohmonique
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IamYourSun Pokaż wiadomość
Ja jestem chętna co prawda jestem w innej grupie, ale ciekawi mnie jaki w ogóle jest rozkład godzin
Ok Już Ci piszę na priv

Myśli się materializują!
ohmonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:38   #1222
marysia092
Przyczajenie

GG do marysia092

Nie wiem czy można je wysłać, ale mama zawiozła za mnie to zaświadczenie i powiedzieli jej, że drugi raz też musi je pokazać przy zakwaterowaniu (koniecznie)
Stary 2011-09-20, 09:43   #1223
ojtamniemamczasu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marysia092 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy można je wysłać, ale mama zawiozła za mnie to zaświadczenie i powiedzieli jej, że drugi raz też musi je pokazać przy zakwaterowaniu (koniecznie)
O Boże, zwariuję, jeśli będę musiała teraz jechać do Łodzi. Wiem, że dowód wpłaty za legitymację można było wysłać mejlem, natomiast nie mogę znaleźć żadnego adresu mejlowego administracji DS.
ojtamniemamczasu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 11:05   #1224
dfggfd
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ojtamniemamczasu Pokaż wiadomość
O Boże, zwariuję, jeśli będę musiała teraz jechać do Łodzi. Wiem, że dowód wpłaty za legitymację można było wysłać mejlem, natomiast nie mogę znaleźć żadnego adresu mejlowego administracji DS.
Wiesz co ja dzwoniłem do tej babki z DSu i powiedziała że mogę go wysłać pocztą. Wysłałem wczoraj, ale nic nie mówiła mi że przy kwaterunku też trzeba pokazać kwit. Ale jakby co skserowałem sobie te zaświadczenie więc jak będzie miała jakiś problem pokaże jej ksero

Dzwoniłem też do recepcji mojego DSu o ceny pokoi. 2 osobowy 240, 3 osobowy 290. Powiedziała że nie ma 2 osobowych dla pierwszaków ale w takim razie dlaczego mam płacić 50 zł więcej?
dfggfd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:15   #1225
zyrtec
Raczkowanie

Dorwałam dzisiaj internet i do razu do Was zaglądam!

A więc tak udało mi się zarejestrować w końcu na gimnastykę zdrowotną (środa, godz. 9:00), może ktoś jest z tej grupy?

Wczorajszy dzień poświęciłam na kursowanie po Łodzi. Na wydziale ekonomiczno-socjologicznym podział na grupy wisi już śliczne w gablotach. :P

Spotkania kierunkowe Panie w dziekanacie jak najbardziej polecają. :P

Z wydziału wybrałam się na Lumumbowo, odległość ta według Zumi powinna zając mi 3o min. z hakiem z moim rozgarnięciem i zagubieniem wyszło ponad 1,5h :P Gdy już zwątpiłam jakaś miła studentka dietetyki z Umedu (pozdrawiam! :P) mnie uratowała. Okazało się, że mój cel jest za jakimiś chaszczami tuż obok mnie. :P Odwiedziłam moją XIII - nadal jestem tu sama z tego akademika? Niestety do pokoju nie mogłam zajrzeć. Bynajmniej Pani w rejestracji (?) bardzo sympatyczna. Na pytanie co jest w pokoju, usłyszałam: "yyy noo... meeble, zasłony." :P

Nie wiem czy jest to ktoś z wydziału prawa i administracji, ale ten wydział prezentuje się kapitalnie!
zyrtec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:59   #1226
Martuska071992
Raczkowanie

do osób z WSMiP- mamy już plan!! Tylko niech mi ktoś wyjaśni co mają oznaczać pogrubione zajęcia ;p że obowiązkowe? a no dobra już wiem- wykłady;>

I wywnioskowałam,iż w poniedziałki tylko wf mamy a w piątki zaliczymy 5 wykładów i też bd wolne?;> dobrze kapiszi?

Edytowane przez Martuska071992
Czas edycji: 2011-09-20 o 12:01
Stary 2011-09-20, 12:07   #1227
odcab
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zyrtec Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jest to ktoś z wydziału prawa i administracji, ale ten wydział prezentuje się kapitalnie!
chyba tylko prezentuje.. rozklad jest w ogole nie praktyczny.. a bedac w srodku mam wrazenie, ze odwiedzam jakis szpital

a pokoj w akademiku uł zawierea lozka, chyba stol i szafe z tego co widizlam gdzie jest kuchnia mala na 2 pokoje ale to moze tylko w tym najwiekszym o.O na pocieszenie wyglada to znacznie LEPIEJ niz akademiki politechniki ;D
odcab jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 14:56   #1228
zula626
Raczkowanie

Jeśli ktoś zapisał się na ćw muzyczno-ruchowe w poniedziałek 16.30-18 to ma wielkie szczęście bo będzie ze mną w grupie hehe nie no żartuje, w sumie będzie 8 dziewczyn ze stosunków więc fajnie

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Czy osoby z SM widziały już swój plan? A czy ktoś z eko-socu już go ma bo ja wciąż czekam ale nic... ;/
Stary 2011-09-20, 15:12   #1229
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojtamniemamczasu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie!
W liście napisane jest, że potwierdzenie opłaty dokonanej a miejsce w akademiku należy do 23 września dostarczyć do administracji. Natomiast na stronie ROA, że wystarczy je okazać przy kwaterunku.
Wie może któraś, co w koncu należy zrobić? I jeśli dostarczałyście potwierdzenie do administracji, to osobiście? czy da się to zrobić drogą elektroniczną?
Ja napisałam do nich z pytaniem czy można przesłać to potwierdzenie mailem.
Odpowiedz brzmiała, że potwierdzić należy w akademiku.
To pytam czy muszę osobiście czy może ktoś dostarczyć za mnie.
Odpowiedź brzmiała, że można przesłać faxem lub mailem na adres kierownika.
Oni chyba sami nie wiedzą co i jak. Już o nic nie pytam bo znów dostane całkiem inna odpowiedź i zgłupieje do reszty
Stary 2011-09-20, 15:34   #1230
paaaat
Rozeznanie

Cytat:
do osób z WSMiP- mamy już plan!! Tylko niech mi ktoś wyjaśni co mają oznaczać pogrubione zajęcia ;p że obowiązkowe? a no dobra już wiem- wykłady;>

I wywnioskowałam,iż w poniedziałki tylko wf mamy a w piątki zaliczymy 5 wykładów i też bd wolne?;> dobrze kapiszi?
Na ek-socu planu jeszcze nie ma Zazdroszczę wam

A no i byłam zanieśc dokumenty, Panie w dziekanacie są okropnie nie miłe Wydział ogromny, chyba będę wychodzic godzinę wcześniej i zaopatrzę się w dekorolkę.

Edytowane przez paaaat
Czas edycji: 2011-09-20 o 15:38
paaaat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości