![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19702845]Nowy lekarz spoko, sympatyczny, pozostawił mile wrażenie.
![]() Miałam usg, i badanie. Wnioski: -jestem stworzona do "słoniowych" ciąży, ![]() -rozwarcia brak, -szyjka długa na 2,5cm, twarda. -dzidek jeszcze idealnie na nietoperza nie leży, -waga dzidka około 3500g (ale lekarz twierdzi, że jego sprzęt zaniża wagę- też mi pocieszenie ![]() -główka spora, brzuszek tez wypasiony, -łożysko II stopień dojrzałości, -wód mam odpowiednio dużo, są czyste , -spokojnie mogę jeszcze tydzień z brzuchem chodzić, bo i wody i łożysko oki , jeśli wcześniej nic nie ruszy, to w następny poniedziałek mam przyjść na wizytę. ![]() -lekarz odkleił mi biegun dolny, to ponoć czasem przyspiesza ... ![]() Ale ja tam w żadne cuda nie wierzę, ![]() ![]() inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. ![]() ![]() No to ładnie... ![]() ![]() A dziękuję Ci ![]() Siala dziękuję ![]() ![]() Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-05-31 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19702845]Nowy lekarz spoko, sympatyczny, pozostawił mile wrażenie. ![]() Miałam usg, i badanie. Wnioski: -jestem stworzona do "słoniowych" ciąży, ![]() -rozwarcia brak, -szyjka długa na 2,5cm, twarda. -dzidek jeszcze idealnie na nietoperza nie leży, -waga dzidka około 3500g (ale lekarz twierdzi, że jego sprzęt zaniża wagę- też mi pocieszenie ![]() -główka spora, brzuszek tez wypasiony, -łożysko II stopień dojrzałości, -wód mam odpowiednio dużo, są czyste , -spokojnie mogę jeszcze tydzień z brzuchem chodzić, bo i wody i łożysko oki , jeśli wcześniej nic nie ruszy, to w następny poniedziałek mam przyjść na wizytę. ![]() -lekarz odkleił mi biegun dolny, to ponoć czasem przyspiesza ... ![]() [/QUOTE] a cóż to takiego?? hm.. jak na fakt, że jesteś po terminie i nic się niedzieje, to niezbyt pocieszające. ale przynajmniej jesteś pod opieką kogoś innego, niż tej pijaczki... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Wcale nie on przegiął tylko ja xD Zostało mi 2 kg do bycia trzycyfrówką xD
Z tego Mały przytyje jeszcze ok 1200... ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dla mnie info jak najbardziej pocieszające- grunt, że dzidek ma się dobrze, łożysko wydajne, wody czyste. ![]() Powiem Wam, że jak byłam w ciąży z Maksiem, to bardziej się denerwowałam przenoszeniem, a teraz jakoś tak bardziej lajtowo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
to dobrze, że się nie denerwujesz.
sama bym chciała po przeterminowaniu być np co drugi dzien wołana na ktg, żeby mieć pewność, że wszystko ok.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-31 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
Odnośnie naparu z liści malin, na SR mówiono nam, że przepis na opakowaniu dotyczy raczej oczyszczania organizmu. Na zmiękczenie szyjki jest ciut inny sposób: na 1 l gotującej się wody sypiemy 6 płaskich łyżek stołowych liści, gotujemy 10 min., odstawiamy na kolejne 10 min, cedzimy i pijemy 3 razy dziennie.
A ja mam zagwozdkę: od południa łapią mnie skurcze (na przepowiadające to chyba trochę za długo?), bardzo częste ok. 3 - 4 min, ale cały czas krótkie (30 - 40 s.) Byłam już 8 razy w kibelku, a śluz jest z krwią. Jechać na tę porodówkę, czy jeszcze się wstrzymać? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() GRATULACJE dla nowych mamusi i dzieciaczków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i trzymaj sie dzielnie. ![]() a co to za różnica jak się ten napar z liści malin w siebie wleje? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
W jakie cycki xD Chyba wszystkie Wasze
![]() Dalej się mieszczę w miseczkę C jak i przed ciążą :P Ja bym pojechała. A brałas może no-spę? Ponoć przepowiadające się po niej uspokajają a te porodowe mają ją w nosie i dalej sobie trwają. Albo ciepła kąpiel też ponoć łagodzi przepowiadające.. no nie wiem co tam jeszcze jest by wyeliminować jedne.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19695522]i kolejna rozpakowana czerwcówka zameldowała o swoim szczęściu sms-em. ![]() sms od Aper: Dziś o 10:53 przyszedł na świat nasz kochany Danielek! 3390g i 55cm (cc). całujemy wątkowe mamy,te 2w1 i rozpakowane. Aper. [/QUOTE] ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty jesteś na liście, bo jakoś nie mogłam Cię dzisiaj rano na niej namierzyć... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1215 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale dziś dużo wieści od noworozpakowanych mamuś... ho ho Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lea - nie zacytowało mi ciebie... to twarda sztuka z ciebie...dobrze, że mimo to masz pozytywne wrażenia po nowym lekarzu ![]() ![]() dziewczyny wielka prośba- zamieście raz jeszscze liste rzeczy do szpitala... jestem wpołowie pakowania...przyda się ![]()
![]() |
![]() |
#1217 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę dziewczyny ja coś czuję, że my czerwcówki szybko się rozsypiemy ![]() Jolu- śliczne zdjęcie ![]() Lea- super, że wszystko dobrze wyszło u lekarza ![]()
![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mogę, jeszcze nie i koniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
No właśnie...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() A mnie nadal boli nad pępkiem ![]() ![]() Najlepszym lekarstwem będzie,jak już się rozpakuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
ooojjj chciałabym, ale jak tak patrze co tu się dzieje to aż strach
![]() aaa ja jeszcze jutro wyruszam sama w trasę, kurka wodna ![]() ![]()
![]() |
#1221 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
teraz ja spytam.Wysoko czy nisko?
![]() |
#1223 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie - jestem mężem Bratkab i mam do przekazania kilka słów skreślonych przez moją żonkę dla szanownych koleżanek:
Cześć dziewczyny! Chciałam Was tylko szybciutko poinformować, ze nadal jesteśmy z Bogusiem w szpitalu. Jednocześnie serdecznie dziękujemy Wam wszystkim za gratulacje. Na razie skutecznie walczymy z żółtaczką, czekamy też na wyniki badania posiewu moczu. Gdyby pojawiła się infekcja to czka nas jeszcze 10 dni pobytu, a jeżeli nie (na co liczę) to wyjdziemy już w środę. Nie zdołam pewnie nadrobić po powrocie do domu wszystkiego co napisałyście, ale z serca gratuluję wszystkim nowym mamusiom. W załączeniu zdjęcie mojego ukochanego maleństwa. Serdecznie pozdrawiam i życzę udanych porodów i wiele radości z waszych maluszków. Wszystkiego najlepszego dla Waszych maleństw z okazji Dnia Dziecka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
Jestem już po kąpieli - raczej bez zmian. Sęk w tym, że te skurcze od samego początku były dosyć częste. Na razie zapakowałam się w piżamkę i monitoruję sytuację. A w naparze z malin chodzi o jego stężenie, a nie sposób przygotowania. W razie czego trzymajcie kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Konto usunięte
|
zmykam spać, do jutra, pa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Janulla-
![]() dziękuję dziewczyny za odpowiedzi! ![]() ![]() ![]() to chyba jutro kupię te liście w końcu ale schizę mam,że od razu na porodówkę pojadę ![]() ale śliczne jesteście wszystkie z tymi brzuszkami! ![]() a dzieciaczki to już w ogóle do schrupania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 | ||
Zakorzenienie
|
To miłe
![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=bratkab;19706030]Witam ponownie - jestem mężem Bratkab i mam do przekazania kilka słów skreślonych przez moją żonkę dla szanownych koleżanek: Dziękujemy za wieści. Trzymam kciuki za szybkie wyjście ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ślicznie wyglądacie na fotkach ![]() iza, brzusio chyba niżej niż u Marrticzki .
![]() |
![]() |
#1228 | ||
Zadomowienie
|
Ja się właśnie nie znam na tym,ale nie wygląda żeby był specjalnie nisko... Za to jest naprawdę śliczny
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
no wlasnie, nie kracz gringoo, nie kracz. ja tez jeszcze nie chce!!! mam ponad 3 tygodnie!!!!
moim zdaniem wysoko ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.