Shih Tzu cz. III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 14:08   #1201
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Shih Tzu cz. III

to pewnie byla taka renomowana hodowla są tansze w rodowodem

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:12   #1202
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Właśnie doznałam zawału serca, Pani z hodowli (już nawet nie pamiętam jakiej) poinformowała mnie, że za szczeniaczka należy zapłacić 4tyś.!!! O matko!
Są i takie ceny gdyż to szczenięta wystawowe , wysoce zapowiadające się - jeśli takiego nie szukasz od razu pisz czy mów że interesuje Ciebie taki "na kolanka" wtedy cena będzie inna !

Co do Twojego TŻ - obyś go na 100% przekonała a jeśli nie to na siłe nie brała szczeniaka - ostatnio byłam na naszym placu ze zwierzętami i widziałam babkę z malunim Yorczkiem ( bardzo malutki egzemplarz) i stała zaryczana do stary na TAKIEGO psa się nie zgodził i jej z nim do domu nie chciał wpuścić
Nie wiem czy w końcu odsprzedała go komuś i podstawowe pytanie - jeśli tak to komu ?
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:31   #1203
motylek1007
Zakorzenienie

mi sie wydaje ze jakby tej babce na serio na psu zalezało to by w zyciu go nie sprzedała i tyle.

[*] 11.09.2012
Stary 2010-10-12, 14:48   #1204
Elis1
Raczkowanie

Mój mąż nawet słyszeć nie chciał o psie. Zgodził się dopiero wtedy, gdy siedziałam zrozpaczona i zaryczana, bo zachorowałam w Sylwestra i nie mogłam pójść na bal. Powiedział wtedy- no nie płacz już, może piesek poprawi Ci humor? Poprawił Tyle, że kupiłam Julę u pseudohodowcy, bo w hodowlach trzeba było czekać kilka miesięcy, a ja nie miałam cierpliwości, a i nie byłam pewna, czy mąż się nie rozmyśli
Jeju, teraz jest w Juli zakochany
Elis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:50   #1205
Anabellita
Zadomowienie

Pani mi napisała tak:

"Jeśli mówimy o piesku na kolanka to cena wynosi 4 tyś. Zł
Będzie do odbioru ok. 5.11.10.
Serdecznie pozdrawiam
DOMOWA HODOWLA MALTAŃCZYKÓW REVITAL VISTA WROCŁAW"

I co Wy na to??? Jak dla mnie to z deczka za drogo.
No nic, szukam dalej

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2010-10-12 o 14:59
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:52   #1206
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elis1 Pokaż wiadomość
Tyle, że kupiłam Julę u pseudohodowcy, bo w hodowlach trzeba było czekać kilka miesięcy, a ja nie miałam cierpliwości, a i nie byłam pewna, czy mąż się nie rozmyśli
oj, zależy jak sie trafi, bo często są "wolne" szczeniaki i mozna je kupić od ręki aczkolwiek jak mam patrzec z punktu widzenia hodowcy, to jesli komuś zależy bardzo to poczeka na szczeniaka

[*] 11.09.2012
Stary 2010-10-12, 15:12   #1207
winogronek
Wtajemniczenie

ehh to już przesada rzeczywiście 4 tys za psa na kolanka swoją droga zaciekawiła mnie ta hodowla

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 15:35   #1208
Elis1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
oj, zależy jak sie trafi, bo często są "wolne" szczeniaki i mozna je kupić od ręki aczkolwiek jak mam patrzec z punktu widzenia hodowcy, to jesli komuś zależy bardzo to poczeka na szczeniaka
Zgadzam się, jakbym wtedy była starsza o te 4 lata doświadczeń, to bym poczekała. Na szczęście trafił mi się fajny psiak

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez anabellita Pokaż wiadomość

"jeśli mówimy o piesku na kolanka to cena wynosi 4 tyś. Zł
luknęłam na tę hodowlę, maltańczyki z rodowodem sprzedaje po 1000-1200 zł., a za shihtzaka chce 4 ???????????
Stary 2010-10-12, 16:29   #1209
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Pani mi napisała tak:

Johjojojojjjjjjjjjjj to wystawowy u nich ile................8000 - 10000 ??

Jest wiele rozsądnych hodowli majacych piekne i zdrowe szczenięta , tylko uzbrój sie w cierpiwość w swoich poszukiwaniach .
Stary 2010-10-12, 17:00   #1210
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Tak się szybko wtrącę bo czasu na więcej nie mam
Mi kiedyś Pani z pewnej bardzo dobrej hodowli podała cenę 3 tys. za pieska na kolanka, a dobrze wiem że tam tyle nie kosztują - taka była reakcja na mojego pierwszego maila w którym prawie że od razu pytałam o cenę. Wcale się z resztą nie dziwię bo pewnie takie hodowle nie raz miały do czynienia z 'handlarzami' albo ludźmi których nic nie interesuje tylko kupno szczeniaka z metryką żeby móc prowadzić pseudo, jak walną taką cenę to odstraszą taką osobę wtedy trzeba po prostu zapytać się dlaczego cena taka wysoka, napisać coś o sobie itd.
Pozdrawiam

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:59   #1211
kiitty
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie. czy shih-tzu uczulają? od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem psiaka tej rasy, ale mój tata jest alergikiem.. na niektórych stronach wyczytałam, że jest to odpowiedni pies dla alergików, bo nie posiada sierści tylko włos. ale czy tylko na sierść można być uczulonym? czy nie uczula czasem także ślina piesków? bardzo bym chciała mieć takiego pieska, ale nie chce żeby zaszkodził on w jakiś sposób mojemu tacie..
znacie może jakieś sprawdzone hodowle shih-tzu w Poznaniu? 6 i 7 listopada odbywa się wystawa psów w moim mieście, więc może warto kupić tam pieska? co roku podczas wystawy psów wielu hodowców sprzedaje tam pieski różnych ras.
Stary 2010-10-12, 19:11   #1212
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
znacie może jakieś sprawdzone hodowle shih-tzu w Poznaniu? 6 i 7 listopada odbywa się wystawa psów w moim mieście, więc może warto kupić tam pieska? co roku podczas wystawy psów wielu hodowców sprzedaje tam pieski różnych ras.
tam nie kupisz psa, ale na pewno warto isc, zobaczyć tę rasę na zywo i pogadac z hodowcami to świetna okazja (my tez będziemy )

Mozna zrobic testy i wtedy wiadomo czy uczulenie jest na sierść, ślinę psów czy cos tam jeszcze

[*] 11.09.2012
Stary 2010-10-12, 19:11   #1213
Elis1
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie. czy shih-tzu uczulają? od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem psiaka tej rasy, ale mój tata jest alergikiem.. na niektórych stronach wyczytałam, że jest to odpowiedni pies dla alergików, bo nie posiada sierści tylko włos. ale czy tylko na sierść można być uczulonym? czy nie uczula czasem także ślina piesków? bardzo bym chciała mieć takiego pieska, ale nie chce żeby zaszkodził on w jakiś sposób mojemu tacie..
Z tego, co wiem, to shih tzaki nie uczulają, dlatego są proponowane alergikom. A jeśli chodzi o zakup, to taka wystawa to strzał w dziesiątkę, bo tam na pewno kupisz z prawdziwej hodowli. A nawet jeśli nie kupisz to pozbierasz namiary na hodowle.
Stary 2010-10-12, 19:13   #1214
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym nie kupowała od takich "hodowców", związek kynologiczny zakazuje takich praktyk na wystawach, wiec albo sa to oszusci ktorzy sprzedaja psy bez metryk albo z podrobionymi papierami lub sa to hodowcy z ZK ktorzy rozmnazaja dla kasy. Bo żaden szanujący się i dobry hodowca nie stanie ze szczeniakami na wystawie.

Stary 2010-10-12, 19:21   #1215
Elis1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winogronek Pokaż wiadomość
Ja Espree zamawiałam przez allegro tania przesyłka szybko i sprawnie prześle ci linka do tego sprzedawcy na pw
Dzięki za linka, widzę, że jest jeszcze taniej niż w tym sklepie internetowym. Np. odżywka kosztuje na Allegro 33,- w sklepie int. 38,- a koleżanka zapłaciła w sklepie na osiedlu 60 złotych

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Ja bym nie kupowała od takich "hodowców", związek kynologiczny zakazuje takich praktyk na wystawach, wiec albo sa to oszusci ktorzy sprzedaja psy bez metryk albo z podrobionymi papierami lub sa to hodowcy z ZK ktorzy rozmnazaja dla kasy. Bo żaden szanujący się i dobry hodowca nie stanie ze szczeniakami na wystawie.
Pewnie masz rację, ale jak obejrzy pieski, pogada, to i namiary weźmie na szczeniaczki.
Stary 2010-10-12, 19:26   #1216
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za linka, widzę, że jest jeszcze taniej niż w tym sklepie internetowym. Np. odżywka kosztuje na Allegro 33,- w sklepie int. 38,- a koleżanka zapłaciła w sklepie na osiedlu 60 złotych

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Pewnie masz rację, ale jak obejrzy pieski, pogada, to i namiary weźmie na szczeniaczki.
Tak ,tak jeśli o to chodzi to świetna sprawa Sama tak łazilam po hodowcach na wystawie i zawracałam im głowę.
Teraz jestem na ich miejscu i cenie sobie takich ludzi którzy czynnie szukają i pytają o wszystko.

Co do sprzedawcy to faktycznie ma baardzo tanio A to 60zł w sklepie to jakieś mega zdzierstwo

Stary 2010-10-12, 19:55   #1217
julitka89
Raczkowanie

Cytat:
Pani mi napisała tak:

Będzie do odbioru ok. 5.11.10.
Serdecznie pozdrawiam
DOMOWA HODOWLA MALTAŃCZYKÓW REVITAL VISTA WROCŁAW"

I co Wy na to??? Jak dla mnie to z deczka za drogo.
No nic, szukam dalej
Bardzo drogo!!!Moja znajoma ma piekne shih wystawowe za 3500 zł
moje propozycje
1--> http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6784...amp_bialo.html
2->http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6627...amp_bialo.html
3->http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4575..._shih_tzu.html
4-->http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2285...dowod_fci.html
Stary 2010-10-12, 21:00   #1218
wiolussia
Raczkowanie

Cytat:
Ja Espree zamawiałam przez allegro tania przesyłka szybko i sprawnie prześle ci linka do tego sprzedawcy na pw

Winogroku a czy mi rowniez moglabys przeslac tego linka Ja uzywam Espree Silky Show (szampon i odzywka). Mam rowniez do rozczesywania siersci spray z tej samej serii ale ma straaaasznie intensywny zapach i jak nim spyskam Afre to sie dziwnie zachowuje - kicha, tarza sie wszedzie gdzie popadnie i tak smiesznie podskakuje , porostu nie cierpi tego zapachu, mnie on zreszta tez odzuca przez ta swoja intensywnosc. Uzywalam tez innych srodkow do rozczesywania ale na tamte tak nie reagowala. U nas nie moglam znalezc kosmetykow tej firmy wiec musze zamawiac w Polsce.

Edytowane przez wiolussia
Czas edycji: 2010-10-12 o 22:17
wiolussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:08   #1219
Lipusiek
Przyczajenie

Cytat:
Hej, nareszcie udało mi się przebrnąć przez wszystkie trzy wątki Super, że jest to forum, bo dowiedziałam się od Was wielu cennych rzeczy o których nie przeczyta się w żadnych książkach. Od dwóch miesięcy zamieszkał u mnie (niestety nie rodowodowy) shi tzu. Właśnie szykuje się do zakupu nowych kosmetyków i chciałabym wypróbować tych kosmetyków firmy Espree. Czy mogłabym również prosić o linka, gdzie można zamówić taniej? Zastanawiam się również nad zakupem Super Cream z Bio Groom i mam pytanie czy używacie tak jak jest w jego opisie: "SUPER CREAM staje się płynny po zanurzeniu pojemnika w gorącej wodzie.
1. Kuracja „kremowa kąpiel” – zmieszać 2 pełne łyżeczki kremu w 0,5 litra gorącej wodzie. Wymieszać dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji (jeśli substancja ma płynną postać użyć około 28g).
Wykąpać kota w jednym z szamponów BIO-GROOM, a następnie zmoczyć sierść przygotowanym wcześniej roztworem (temperatura roztworu powinna być zbliżona do temperatury ciała psa) i dobrze go rozprowadzić. Wytrzeć suchym ręcznikiem i szczotkować aż do wyschnięcia."
Lipusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:28   #1220
winogronek
Wtajemniczenie

Już wam wysyłam
Lipusiek ja tak stosowałam ten Super Cream tylko nie wyczesywałam do wyschnięcia bo bym chyba czesała do rana tylko suszyłam suszarka

Stary 2010-10-13, 08:03   #1221
Elis1
Raczkowanie

Ja nie znam tego kremu... Dobry? To jest typowa odżywka po kąpieli?

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Poczytałam. Matko, ile jest tych kosmetyków Trzebaby wszystkie wypróbować, żeby trafić na najskuteczniejszy dla swojego pupila. Aż za dużo tego :-(
Stary 2010-10-13, 08:05   #1222
motylek1007
Zakorzenienie

szkoda ze nie mają probek kosmetykow, tylko trzeba cale butle kupować heh

[*] 11.09.2012
Stary 2010-10-13, 08:26   #1223
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie znam tego kremu... Dobry? To jest typowa odżywka po kąpieli?

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Poczytałam. Matko, ile jest tych kosmetyków Trzebaby wszystkie wypróbować, żeby trafić na najskuteczniejszy dla swojego pupila. Aż za dużo tego :-(
Tj taka odzywka rewitalizująca sierść Mi pomogła okiełznać ten puch na grzbiecie ale trzeba uważać bo ma olejki i jak się za mało rozcieńczy i spłucze to sierść jest jakby przetłuszczona. Ale ogólnie dla mnie rewelka.

Stary 2010-10-13, 08:44   #1224
Elis1
Raczkowanie

Cytat:
Tj taka odzywka rewitalizująca sierść Mi pomogła okiełznać ten puch na grzbiecie ale trzeba uważać bo ma olejki i jak się za mało rozcieńczy i spłucze to sierść jest jakby przetłuszczona. Ale ogólnie dla mnie rewelka.
Ach, to ja stosowałam coś podobnego - LASER LITES - Mattless Magic- też rewelacyjny, ale też trzeba było uważać z rozcieńczaniem.
Stary 2010-10-13, 12:28   #1225
Elis1
Raczkowanie

Wczoraj wykąpałam Julę, użyłam Espree. Więc tak - do wyczesania rewelacja, tak szybo mi to poszło, nie ma ani jednego kołtunka, super się wyczesało. Ale dziś widzę, że jest trochę za bardzo puszysta ... muszę lecieć i kupić jedwab, żeby trochę jednak obciążyć jej włosy. Z tym że użyłam LUXURY REMOISTURIZER, to jest taka ogólna - pożyczyłam od koleżanki - ta, która przyjdzie jest typowa dla shih tzaków, może będzie inna.
Stary 2010-10-13, 14:42   #1226
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj wykąpałam Julę, użyłam Espree. Więc tak - do wyczesania rewelacja, tak szybo mi to poszło, nie ma ani jednego kołtunka, super się wyczesało. Ale dziś widzę, że jest trochę za bardzo puszysta ... muszę lecieć i kupić jedwab, żeby trochę jednak obciążyć jej włosy. Z tym że użyłam LUXURY REMOISTURIZER, to jest taka ogólna - pożyczyłam od koleżanki - ta, która przyjdzie jest typowa dla shih tzaków, może będzie inna.
No ja mam tą Silky show dla długowłosych i jak przetestowałam na portkach Suri to nie były napuszone tylko wygładzone

Stary 2010-10-13, 15:43   #1227
monika733
BAN stały

GG do monika733

W hodowli "Fu-Lin" na swiat przyszły śliczne maluszki !!
Stary 2010-10-13, 21:13   #1228
Elis1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
W hodowli "Fu-Lin" na swiat przyszły śliczne maluszki !!
Shihtzaki tam mają przesłodkie, ale pekińczyki, sorry
Stary 2010-10-13, 21:20   #1229
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
"........., ale pekińczyki, sorry ........."
Nie rozumię że co ? Że Ci się nie podobają ?
Stary 2010-10-13, 21:25   #1230
Elis1
Raczkowanie

No właśnie nie... Chociaż może tylko na fotkach. Widuję pekińczyki na codzień i ładne są. No ale shihtzaki też nie wszystkim się podobają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości