|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shih Tzu cz. III
to pewnie byla taka renomowana hodowla
są tansze w rodowodem
|
#1202 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do Twojego TŻ - obyś go na 100% przekonała a jeśli nie to na siłe nie brała szczeniaka - ostatnio byłam na naszym placu ze zwierzętami i widziałam babkę z malunim Yorczkiem ( bardzo malutki egzemplarz) i stała zaryczana do stary na TAKIEGO psa się nie zgodził i jej z nim do domu nie chciał wpuścić Nie wiem czy w końcu odsprzedała go komuś i podstawowe pytanie - jeśli tak to komu ? |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze jakby tej babce na serio na psu zalezało to by w zyciu go nie sprzedała i tyle.
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż nawet słyszeć nie chciał o psie. Zgodził się dopiero wtedy, gdy siedziałam zrozpaczona i zaryczana, bo zachorowałam w Sylwestra i nie mogłam pójść na bal. Powiedział wtedy- no nie płacz już, może piesek poprawi Ci humor? Poprawił
Tyle, że kupiłam Julę u pseudohodowcy, bo w hodowlach trzeba było czekać kilka miesięcy, a ja nie miałam cierpliwości, a i nie byłam pewna, czy mąż się nie rozmyśli Jeju, teraz jest w Juli zakochany |
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Pani mi napisała tak:
"Jeśli mówimy o piesku na kolanka to cena wynosi 4 tyś. Zł Będzie do odbioru ok. 5.11.10. Serdecznie pozdrawiam DOMOWA HODOWLA MALTAŃCZYKÓW REVITAL VISTA WROCŁAW" I co Wy na to??? Jak dla mnie to z deczka za drogo. No nic, szukam dalej
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2010-10-12 o 14:59 |
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek jak mam patrzec z punktu widzenia hodowcy, to jesli komuś zależy bardzo to poczeka na szczeniaka
|
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh to już przesada rzeczywiście 4 tys za psa na kolanka swoją droga zaciekawiła mnie ta hodowla
|
|
|
|
#1208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- luknęłam na tę hodowlę, maltańczyki z rodowodem sprzedaje po 1000-1200 zł., a za shihtzaka chce 4 ??????????? |
|
|
|
|
#1209 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jest wiele rozsądnych hodowli majacych piekne i zdrowe szczenięta , tylko uzbrój sie w cierpiwość w swoich poszukiwaniach . |
|
|
|
|
#1210 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak się szybko wtrącę bo czasu na więcej nie mam
![]() Mi kiedyś Pani z pewnej bardzo dobrej hodowli podała cenę 3 tys. za pieska na kolanka, a dobrze wiem że tam tyle nie kosztują - taka była reakcja na mojego pierwszego maila w którym prawie że od razu pytałam o cenę. Wcale się z resztą nie dziwię bo pewnie takie hodowle nie raz miały do czynienia z 'handlarzami' albo ludźmi których nic nie interesuje tylko kupno szczeniaka z metryką żeby móc prowadzić pseudo, jak walną taką cenę to odstraszą taką osobę wtedy trzeba po prostu zapytać się dlaczego cena taka wysoka, napisać coś o sobie itd. Pozdrawiam |
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie. czy shih-tzu uczulają? od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem psiaka tej rasy, ale mój tata jest alergikiem.. na niektórych stronach wyczytałam, że jest to odpowiedni pies dla alergików, bo nie posiada sierści tylko włos. ale czy tylko na sierść można być uczulonym? czy nie uczula czasem także ślina piesków? bardzo bym chciała mieć takiego pieska, ale nie chce żeby zaszkodził on w jakiś sposób mojemu tacie..
znacie może jakieś sprawdzone hodowle shih-tzu w Poznaniu? 6 i 7 listopada odbywa się wystawa psów w moim mieście, więc może warto kupić tam pieska? co roku podczas wystawy psów wielu hodowców sprzedaje tam pieski różnych ras. |
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Mozna zrobic testy i wtedy wiadomo czy uczulenie jest na sierść, ślinę psów czy cos tam jeszcze
|
|
#1213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama tak łazilam po hodowcach na wystawie i zawracałam im głowę.Teraz jestem na ich miejscu i cenie sobie takich ludzi którzy czynnie szukają i pytają o wszystko. ![]() Co do sprzedawcy to faktycznie ma baardzo tanio A to 60zł w sklepie to jakieś mega zdzierstwo
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moje propozycje ![]() 1--> http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6784...amp_bialo.html 2->http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6627...amp_bialo.html 3->http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4575..._shih_tzu.html 4-->http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2285...dowod_fci.html _____________________
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Winogroku a czy mi rowniez moglabys przeslac tego linka ![]() ![]() Ja uzywam Espree Silky Show (szampon i odzywka). Mam rowniez do rozczesywania siersci spray z tej samej serii ale ma straaaasznie intensywny zapach i jak nim spyskam Afre to sie dziwnie zachowuje - kicha, tarza sie wszedzie gdzie popadnie i tak smiesznie podskakuje , porostu nie cierpi tego zapachu, mnie on zreszta tez odzuca przez ta swoja intensywnosc. Uzywalam tez innych srodkow do rozczesywania ale na tamte tak nie reagowala. U nas nie moglam znalezc kosmetykow tej firmy wiec musze zamawiac w Polsce.
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis Edytowane przez wiolussia Czas edycji: 2010-10-12 o 22:17 |
|
|
|
|
#1219 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Super, że jest to forum, bo dowiedziałam się od Was wielu cennych rzeczy o których nie przeczyta się w żadnych książkach. Od dwóch miesięcy zamieszkał u mnie (niestety nie rodowodowy) shi tzu. Właśnie szykuje się do zakupu nowych kosmetyków i chciałabym wypróbować tych kosmetyków firmy Espree. Czy mogłabym również prosić o linka, gdzie można zamówić taniej? Zastanawiam się również nad zakupem Super Cream z Bio Groom i mam pytanie czy używacie tak jak jest w jego opisie: "SUPER CREAM staje się płynny po zanurzeniu pojemnika w gorącej wodzie. 1. Kuracja „kremowa kąpiel” – zmieszać 2 pełne łyżeczki kremu w 0,5 litra gorącej wodzie. Wymieszać dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji (jeśli substancja ma płynną postać użyć około 28g). Wykąpać kota w jednym z szamponów BIO-GROOM, a następnie zmoczyć sierść przygotowanym wcześniej roztworem (temperatura roztworu powinna być zbliżona do temperatury ciała psa) i dobrze go rozprowadzić. Wytrzeć suchym ręcznikiem i szczotkować aż do wyschnięcia." |
|
|
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Już wam wysyłam
Lipusiek ja tak stosowałam ten Super Cream tylko nie wyczesywałam do wyschnięcia bo bym chyba czesała do rana tylko suszyłam suszarka
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie znam tego kremu... Dobry? To jest typowa odżywka po kąpieli?
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Poczytałam. Matko, ile jest tych kosmetyków Trzebaby wszystkie wypróbować, żeby trafić na najskuteczniejszy dla swojego pupila. Aż za dużo tego :-(
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda ze nie mają probek kosmetykow, tylko trzeba cale butle kupować heh
|
#1223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi pomogła okiełznać ten puch na grzbiecie ale trzeba uważać bo ma olejki i jak się za mało rozcieńczy i spłucze to sierść jest jakby przetłuszczona. Ale ogólnie dla mnie rewelka.
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Ach, to ja stosowałam coś podobnego - LASER LITES - Mattless Magic- też rewelacyjny, ale też trzeba było uważać z rozcieńczaniem.
|
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj wykąpałam Julę, użyłam Espree. Więc tak - do wyczesania rewelacja, tak szybo mi to poszło, nie ma ani jednego kołtunka, super się wyczesało. Ale dziś widzę, że jest trochę za bardzo puszysta ... muszę lecieć i kupić jedwab, żeby trochę jednak obciążyć jej włosy. Z tym że użyłam LUXURY REMOISTURIZER, to jest taka ogólna - pożyczyłam od koleżanki - ta, która przyjdzie jest typowa dla shih tzaków, może będzie inna.
|
|
|
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 |
|
BAN stały
|
W hodowli "Fu-Lin" na swiat przyszły śliczne maluszki !!
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1229 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie... Chociaż może tylko na fotkach. Widuję pekińczyki na codzień i ładne są. No ale shihtzaki też nie wszystkim się podobają
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

są tansze w rodowodem 

Tyle, że kupiłam Julę u pseudohodowcy, bo w hodowlach trzeba było czekać kilka miesięcy, a ja nie miałam cierpliwości, a i nie byłam pewna, czy mąż się nie rozmyśli 

)

, porostu nie cierpi tego zapachu, mnie on zreszta tez odzuca przez ta swoja intensywnosc. Uzywalam tez innych srodkow do rozczesywania ale na tamte tak nie reagowala. U nas nie moglam znalezc kosmetykow tej firmy wiec musze zamawiac w Polsce.