|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Hej hej, Dziewczyny... Ale po co te niepotrzebne spekulacje?!
Każda z Was ma racje: z jednej strony tabletki mogą (ale nie muszą) nasilać problemy z krzepliwością krwi. Ale nie spowodują ich, zatem - greyday: jeśli coś takiego pojawiło Ci się w ciąży, to była raczej wina niedokładnych wcześniejszych badań, a nie przyjmowania hormonów. Nie słyszałam jeszcze o przypadku, gdzie hormony spowodowałyby taką dolegliwość. Nasilić - owszem. W tym momencie potrafią zaszkodzić. Ale nic z powietrza się nie bierze... Z drugiej strony mi też ciężko rzucić hormony i tak jak wczoraj byłam zdecydowana, tak dziś mam wątpliwości, bo tak jak koleżanka - ciężko znaleźć mi odpowiednią alternatywę... SPD, do garów, a nie mi tutaj kłótnie urządzacie :P (żartowałam z tymi garami ![]() No, i oderwałyście mnie od pracy inżynierskiej... A do wieczora muszę wysłać promotorce teoretyczny rozdział, co w moim przypadku zakrawa o cud ![]()
#1202 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
ale sie nas namnozylo tutaj
![]() widzę,ze temat tabsow nadal aktualny ![]() -wiekszy cell -libido zerowe -wieksza masa ciala +komfort Durexy nie sa takie zle ![]()
![]() |
#1203 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Preferuję z oczkiem bardzo delikatne i z srebrne lub z białego złota. Aż się nakręciłam i chyba pokażę wam kilka typów, coby jak kiedyś TŻ na mojego posta wpadł wiedział co kupić. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Cytat:
My idziemy na wesele w sierpniu gdzie Pani młoda po zaręczynach prawie że odrazu zapowiedziała, że jak przyjdę w czerni, cytuję: "to mnie zabije". Ma dziewczyna szczęscie że bedzie lato i lepiej wyglądam w żywych kolorach, bo bardzo mam ochotę być wredną i sprawdzić czy mówiła poważnie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Jeśli tabletki pomogły w rozwoju jakieś choroby, znaczy że nie powinny być brane. Ale to już nie ich wina, że zostały przepisane przez lekarza który prawdopodobnie nie sprawdził WSZYSTKIEGO u pacjentki by wykluczyć taką możliwość. Cytat:
+ Cell brak ![]() + Libido w porządku (na gumkach byśmy zbankrutowali) ![]() + Masa ciała bez zmian ![]() + Komfort bezcenny ![]() Gumkom mówię nie! ![]() Chyba mam szczęście ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Robię TŻowi prawdziwego zapychacza - lasagne z mięsem i sosem pieczarkowo-pomidorowym...
Muszę mu [poprawić humor, bo chłopak z ta pracą prawie mi się już załamał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
Mikia, brzmi tak sssmakowicie że na pewno poprawi mu humor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętam doskonale jakie to dołujące, gdy człowiek tak bardzo chce, tak bardzo, wie że może a jest bezsilny. Sama szukałam pracy kilka miesięcy i naprawdę było ciężko. A bez wsparcia byłoby tragicznie. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale się rozpisałyście
![]() Cytat:
![]() A ja mam dzisiaj zakręcony dzień.. najpierw pojechałam z przyjaciółką na sesję zdjęciową, jako jej ochrona ![]() ![]() Jeszcze sernik na zimno teraz skończyłam robić, na jutrzejszy dzień ojca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zadomowienie
|
Właśnie co do jutrzejszego dnia ojca, może jakieś pomysły na prezenty. Do nas rodzice przyjezdzaja dopiero 30 wiec mam wiecej czasu na wykombinowanie prezentu, jutro tylko zyczonka przez tel.
Dzis pozytywny dzien. Oba filmy obejrzalam z wielka przyjemnoscia, takie lekkie optymistyczne. Ale wydałam 16 zl na olej sezamowy, a po powrocie do domu doczytalam ze mogl byc slonecznikowy. Wogole shoarma srednio wyszla, moze za krotko w przyprawach lezala. Ale ogorkowa bardzo dobra a TZ za nia przepada. Tylko teraz czekać aż wróci z pracy.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Lazania już się piecze w piekarniku, za godzinkę mogę się nią podzielić, bo dużo mi tego wyszło. Mogę na PW adres podać, wystarczy stanąć w drzwiach i się ładnie uśmiechnąć
![]() ![]() ![]() Przy okazji zrewidowałam moje wyposażenie kuchenne... oj imprezy to ja bym nie zrobiła... naczyń wystarcza tylko dla mnie i TŻ. Może jutro upiekę ulubione ciasto TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
mikia20, ale ten TŻ ma z Tobą dobrze... Całe szczęście, że mój tutaj nie przesiaduje
![]()
#1211 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() My po prostu lubimy spełniać nawzajem swoje zachcianki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj mojemu miśkowi zrobiłam łazanki bo tak prosił. Chyba mu smakowały bo brał 2 dokładki i jakbym go nie przystopowała to po trzecia by się wybrał, nie żebym mu żałowała ale specjalnie zrobiłam więcej żeby jutro mieć drugie danie z głowy, a myślę że te wędrówki do garnka to bardziej z łakomstwa bo wątpię żeby dwoma pełnymi głębokimi talerzami sie nie najadł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby nas było na to stać mogłabym żyć w kuchni i gotować pyszności. ![]() I dogadzać TŻowi. ![]() Uwielbiam gotować. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja jako maniaczka kiszonych ogórków każdy słoik przechowuję jak najcenniejszy skarb.
![]() Znów pewnie zrobię z 40 litrowych słoików na zimę ![]() Tak samo jak jabłek, śliwek, wiśni, truskawek, papryki i pomidorów, i w ogóle co da się do słoika włożyc i zapasteryzować... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi, czy ten Twój to jest jakiś konkretny model? Bo widzę przeróżne typu strapless. Jeśli chodzi o rozmiar, to wg tabelki Panache powinnam mieć 70D (po zaniżeniu obwodu pod biustem), ale z tych tabelek zawsze mi tak wychodzi, a w efekcie piersi się wylewają - i albo 70DD/70E, albo 75D. Pewnie to też zależy od "budowy" piersi - moje nie są takie super jak u modelek i pewnie stąd potrzebna jest ciut większa od tabelkowej miseczka. W każdym razie zaryzykuję i kupię w jakimś sklepie, w którym będę mogła ewentualnie zwrócić/wymienić (jest nadzieja, że w końcu znajdę bezramiączkowy stanik, który mi nie zjedzie ![]() ![]() A wracając do tematu wątku - bo trochę ostatnio odbiegłyśmy ![]() Dziewczyny, mam problem poważny... Otóż ja chciałabym kilka kilo schudnąć, TŻ natomiast przytyć... I teraz co? Mam gotować dwa obiady? Mieć w lodówce milion składników? Co w ogóle mogłabym jeść (w jakich ilościach, proporcjach itp.), żeby ciut zgubić? Któraś z Was ma może sprawdzony sposób odżywiania?! A TŻ możliwe, że wprowadzi się jeszcze przed weekendem ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() A jak przechowaliście tę zapiekankę na drugi dzień? Ja jak robię jakąś zapiekankę, to też sporo zostaje, ale nigdy nie mam pomysłu, jak to zabezpieczyć, żeby drugiego dnia było dobre ![]()
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do odchudzania.... (ja tez muszę ![]() i jeszcze ograniczenie chlebka białego, makaronów, ryżu.... a jak się chce coś słodkiego to marchewkę wcinać, albo jakieś inne owoce, choć słyszałam że banany się nie nadają Ostatnio rozglądałam się za dietą proteinową, ale niestety za droga dla mnie ![]()
![]() |
#1219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W dodatku w pracy jem 3x dziennie (koło 9:00, 11:00 i 13:00) i nie wiem, czy udałoby mi się przetrwać na dwóch posiłkach ![]() Dieta proteinowa? Mówisz o Dukanie? Też trochę czytałam i może i bym spróbowała, ale słyszałam, że rozwala nerki i podziękowałam ![]()
![]() |
#1220 | |
Wtajemniczenie
|
a ja nie lubię się najadać tak, żeby 'nie móc się nie ruszać' (chociaż czasami niestety nawet mnie się to zdarza
![]() ![]() ![]() ![]() mój się dzielnie trzyma, uczę go jeść warzywa. z moich sukcesów: je już pesto z każdej zieleniny, bób, szpinak, czasami brokuł też się przemyci, cukinię pałaszuje chętnie. Ciągle trwają negocjacje nt. awokado, kalafiora, groszku, kukurydzy, fasolki... ![]() Cytat:
![]() proteinowa jest obliczona na szybkie efekty i jest dobra dla ludzi, którzy muszą schudnąć po te 10, 20+ kg. poza tym pisałaś gdzieś, że masz problemy ze zdrowiem? alazkrainy, w takim wypadku daruj sobie diety. dukan okropnie obciąża nerki, nie warto. najlepsza dieta to MŻWR (mniej żremy więcej się ruszamy) ![]() polecam Claudię dla facetów czyli Men's Health. są tam przepisy na masę i na schudnięcie - bez dziwnych składników, za to wszystko prosto i czytelnie. i jest dużo fajnych ćwiczeń które można robić w domu. pozdrawiam ![]()
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2010-06-23 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Na drugi dzień w mikrofali podgrzewamy, bo szybciej. Dużo rzeczy podgrzewamy w mikrofali, co dzień jest używana....
Tak, Dukan, ale jak zobaczyłam, że tam rybki trzeba jeść (a nie ukrywajmy niektóre się cenią) i inne rzeczy, jak podliczyłam mniej więcej to wyszło mi drożej niż takie jedzenie, więc wolę ruch wprowadzić u siebie i więcej posiłków w mniejszych ilościach. Podjadania się już pomału oduczyłam... A to przecież w pracy możesz jeść normalnie te 3 posiłki i w domu 3, a w mniejszych ilościach i też będzie Jeszcze poczytaj sobie o diecie niełączenia
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja niestety bardzo często się obżeram ![]() ![]()
![]() |
#1223 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Ja mam model Evie. Jest jeszcze Porcelain, ale nie było akurat mojego rozmiaru, więc nie wiem jaki ten drugi jest. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- O, razem już od rana na wizażu :P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
ja mam starą mikrofalówkę i podgrzewane w niej rzeczy są niedobre
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, macie jakieś pomysły na posiłki do pracy? Bo ja zawsze biorę 2 bułki z czymś + owoc (banan/jabłko). Ale zapewne da się zdrowiej...
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Oj ja też się czasem obżeram, a bo zostanie mały kęs i szkoda go wyrzucić, a bo takie dobre...
Cytat:
ja w pracy jem tylko 0 12.00, czasem 0 10 jakiś owoc, o potem o 17 obiad i źle bo powinnam więcej a mniej
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Albo jakaś sałatka ze świeżych pomidorów i ogórków
#1229 |
Zakorzenienie
|
hm, a to nie jest tak że ogórka i pomidora nie powinno sie jesc razem?
#1230 |
Zakorzenienie
|
Mikia, a jak Evie trzyma? Jak układa piersi...? Ja mam porcelankę, ale marzę o straplessie, który mi zrobi rowek, takim, jaki miała Sarah Jessica Parker w Seksie w Wielkim Mieście 2
![]() Motylku, ogórek zabija wit.C z warzyw, które sie z nim miesza, chodzi tutaj też, o ile dobrze kojarzę o pietruszkę na przykład ![]()
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2010-06-23 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.