|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() i dupa pocwiczylam pare minut -pelny nochal i nie da sie cwiczyc a nie bede co chwila przerywac zeby nos wyproznic
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Czeko z ćwiczeniami mam podobnie jak ty.Niby mi się nie chcę, ale jak się zmobilizuje i wyjadę to jestem z siebie taaaaka dumna i wracam z większym powerem.
Siora mi wymięka.Dziś 2x ze mną nie jedzie.Płytę Tamilee jej wypaliłam i tylko lub AŻ ją obejrzała Może to nie jest jej chwila na diete.Z resztą ona nie jest aż taka kanciata jak ja więc nie musi tak walczyć, ale miło jest mieć kompana i razem wylewać 7me poty. Zaraz startuje. Aaaaa, mąż dziś rzucił że "brzuszek masz nieco mniejszy"No wiadomo pusty jak wstaje i jak idę spać, no i jem mniejsze ilości a częściej. Widzę, też że się brzydki zrobił pomarszczyła się skóra i jakiś cellu wyskoczył.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1203 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję kolejnego ząbka,ma już porządny arsenał MartynkaCytat:
dla Bartoszka za całokształt.Cytat:
Nie gniewaj się to z troskiCytat:
miałam przyjśc po pierwszej@,były już trzy a ja jeszcze nie zdążyłam![]() dla Bartoszka,artysta Ci rośnieCytat:
Cytat:
gorgulku ![]() Cytat:
zaciśnięte cały tydzień.Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzisz kondycje masz to korzystaj a bedziesz widziec efekty-ba piszesz ze juz sa a na brzuch smaruj jakims serum ja mam mniej jedrna skore na brzuchu po porodzie i wkurza mnie to ,ale co zrobic
|
|
#1205 | |
|
Wtajemniczenie
|
UnholyOne dziękuję
ale cudeńka znalazłaś ) ale chyba zdecyduję się na bombkę jakąś ze względu na mój brzuchol Cytat:
Wy tu o ćwiczeniach a mój tż codziennie mi skacze i różne dziwne pozycje przyjmuje, że jak na niego się napatrzę to mi samej się już nie chce Schudł 25 kilo i teraz mięśniakiem chce być a ja przy nim wyglądam jak klucha
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jakieś eveline serum i tym się smaruję, choć nie wiem czy zawdzięczę temu jędrność. Cytat:
25 dla niego ode mnie i to gromkie.Ile czasu walczy i jak udało mu się tego dokonać?skrobnij w mega skrócie.Będę wdzięczna.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1207 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocno zacisnięte,za dobre wynikiTwój model uroczy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ulotce pisze,że do 1 roku życia saszetka na dobę w dwóch równych porcjach,ale pamietam że jak Damian mój miał 8 miesięcy i miał biegunkę to podawałam pół saszetki w dwóch równych porcjach rozpuszczonych w 50 ml wody Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
ide pod koc bo jakies dreszcze mam i zimno mi brrrrrr
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję przekażę ![]() Już kiedyś wam o tym pisałam. Jego waga wyjściowa to 105 kg po świętach Bożego Narodzenia stwierdził, że tego to już za wiele i na początek wyeliminował chleb i ziemniaki. Jadł same warzywa, owsiankę i ocet winny do tego codziennie biegał. Ma taki zestaw co tam każdego dnia się robi ile minut truchtu itd. Tak, że w większości to on po prostu spalił nadmiar tłuszczu.
|
|
#1210 |
|
Wtajemniczenie
|
sylko mam pytanko - jakie mięso kupujesz zazwyczaj na tego strogonowa? tzn wiem ze wieprzowe i wołowe ale jakie części ??
Dziewczyny, mi na sflaczałą, mało jędrną skórę na brzuchu baardzo pomogła koszulka, którą kiedyś wam pokazywałam, o taka. Oczywiście tłuszczyku mi spalić nie pomogła ;-) ale stan skóry jest o niebo lepszy i o wiele lepiej brzuchol wygląda
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-24 o 22:15 |
|
|
|
#1211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
He,he dobre pytanie
mój dwa razy po 15min,raz na ileś zdarzy sie tak jak wczoraj,że pospał 1,5 godziny![]() Cytat:
Ja dopiero teraz mam okazję coś naskrobać,ale padnięta jestem .Bartosz marudny na maksa,druga dolna dwójka w drodze,więc powtórka z rozrywki.Cały czas na rękach,ledwo obiad ugotowałam,z babcia też nie chciał dzisiaj zostać,żebym Damianowi po kwiatki mogła jechać na zakończenie roku szkolnego,musiałam beksusia brać ze sobą,na taką pogodę żeby tego było mało,po kapieli i cycusiu nie zasnął jak zwykle w swoim łożeczku.Kiedy tylko go tam włożyłam załączyła się mega syrena wzięłam go do nas na łożko i po godzinnym przewracaniu się,tuleniu do poduszek i turlaniu we wszystkie możliwe strony,Bartoszek wreszcie zasnął![]() Mam nadzieję,że jutro będzie lepsza pogoda,choć wiem że wcale dobrej nie zapowiedzieli.Rano o 8 jest zakończenie roku szkolnego dla dzieci w kościele o 9 uroczysta akademia i rozdanie świadectw w szkole.Kościół sobie daruję,Damian pójdzie sam To by było na tyle,jeszcze lecę koszulę starszemu smykowi uprasować ![]() Spokojnej nocki ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ;]
Pamięta Nas ktoś jeszcze? Chciałam podziękować WSZYSTKIM za pamięć i za życzonka dla Natanielka z okazji pierwszych urodzin no i za zyczenia na dzień mamy ;] Podczytuje Was od czasu do czasu, z tym ze ja jestem jeszcze chyba na 3 części ! Wy mnie zaskakujecie z prędkością pisania !!! Chciałam z tego miejsca tez życzyć Wszystkiego co Najlepsze dla Wszystkich JUZ pierwszoroczniaków jak i dla tych szkrabków które roczek mieć będą ;] No a u nas nic ciekawego jeszcze nie chodzimy sami tak zupełnie czasem sie puscimy ale jeszcze pewnosci nie ma, pokazujemy na wszystko to co chcemy, jakies słowa typu nie ma, lampa, mama, baba itd mówimy tylko TATA jeszcze nie powiedzieliśmy ani razu no i w załączniku Natanielek pare dni po urodzinkach
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
skad ja znam to marudzenie i wisielca ![]() zeby jutro bylo lepiej Cytat:
to nie nadrabiaj tylko wbijaj sie w temat i znowu bedziesz z namiale Natanielek ma slodka minke
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Wtajemniczenie
|
są
Cytat:
słodziutki
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie do spania zakladalam pas wyszczuplajacy bo w dzien mnie wkurzal
|
|
#1217 |
|
Ola-Unhola
|
Idę już lulu, bo jutro zakończenie roku o 8.30 mamy, a muszę jeszcze teraz przygotować koszule itp, wiec lecę.
Do juterka, dobrej nocki
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez spadam sie myc i pod kolderke
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pocieszenie dodam, ze od jakiegoś czasu jestem też bardzo zmęczona mimo, ze nie mam ku temu konkretnego powodu umówiłam się na strzyżenie w przyszłym tygodniu - może mi zrobi jakąś fryzurę, bo czuję się ostatnio strasznie zaniedbana mimo, ze zawsze mam makijaż i pomalowane paznokcie ![]() to chyba przez ten zmniejszony biust - normalnie skurczył się o prawie 75% idę spać, bo nie mam już siły pisać mam nadzieję, ze wszystkie chore dzieciaczki prześpią spokojnie noc ![]() zapomniałabym - Marica, Martynka przesłodka, ale strój urodzinowy kompletnie nie w moim stylu
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-24 o 22:55 |
||
|
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i nie będę miała co jutro czytać też zmykam, dobranoc po raz drugi
|
|
#1221 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
NApisane wczoraj ale przeczytane dzisiaj już Dziękujemy serdecznie ![]() Jeszcze 2 miesiace i dołączy do roczniaków... I przestanie być już niemowlakiem ![]() Suuuuperrr malarz z super fryzem Jak nic bedzie artystą ![]() Cytat:
Spoko loko Zdasz na pewno. Nie Ty pierwsza i nie ostatnia Cytat:
No nie powiem BARDZO FAJNY ten model My mamy ten etap od jakiegoś miesiąca chyba Ja mu nie wolno a ten z uśmiechem i tak to robi. A tak ładnie mnie słuchał... kiedyś ![]() Cytat:
sukienki cudne a ceny wycudowane ![]() Cytat:
Cytat:
No poprostu nie mogłam na to patrzeć Cytat:
taaa... ja też kupuje staniki przede wszystkim po to, żeby wyglądało że mam piersi... A teraz jak chudnę to znowu cycki mi lecą ![]() Cytat:
Cześć Gizmiatko ![]() Kupeeee czasu Cię nie czytałam Fajniutko, że sie odezwałaś ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Boże co ten wizaż porobił z moim cytowaniem Ja aktualnie odbębniam nockę i 6 dni urlopu mam To nic że w lipcu i sierpniu bede zapierdzielać jak mały samochodzik ![]() U nas nic nowego na razie się nie dzieje więc nie mam za bardzo co pisać. JA dukam sobie sukcesywnie dalej. Jej... ale mi się oczy zamykają
|
|||||||
|
|
|
#1222 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny w weekend mnie nie bedzie
jedziemy z dziecmi nad morze tesciowa stawia ![]() takze milego weekendu ![]() no i wszystkiego najlepszego dla naszych dziesiejszych roczniakow ![]() ![]() ![]() : a w zasadzie wczorajszych troszke sie spoznilam ![]() dobranoc
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To upałów życzę nad morzem w ten weekend ![]() Jak ja Wam zazdroszcze
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamy i bąble
![]() zaczęłyśmy dzień radośnie o piątej, mała właśnie kończy pierwszą drzemkę więc wybaczcie, nie mam weny do pisania Wpadam się tylko przywitać i życzyć miłego wypoczynku dla Svinecki ![]() Miłego dnia Wszystkiego dobrego i moc całusów dla Przemusia i Lenki.
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-25 o 08:48 |
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
od 7 próbuje sie z Wami przywitać, ale mój dzieć mi nie pozwala, bo ciagle muszę mu puszczac filmiki z kotkami on ma świrka na punkcie kotów ... nawet ak sie zachodzi z płaczu /ze złosci oczywiście/ i zobaczy kotato ma banana na twarzy ![]() Nocka super ... poszedł spać o 22.30 ... a wstało 6.Byłam wczoraj u dentysty /pół szczęki zdrętwiałe, razem z okiem/, małż wykąpał Bartusia i czekali na mnie - do 22,15 ... jak mnie zobaczył to tak sie cieszył, ze aż mi łezzki stanęły w oczach ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- i chciałam jeszcze złożyć zyczonka dla naszych wczorajszych solenizantów ![]() No i dla Przemusia |
|
|
|
#1226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mala obudzila sie dzis o 3.30 przez poltorej godziny byly smiechy i turlanie dalam jej mleko i padla, ale o 7.00 pobudkaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wercia tez za kotami i za psami ma swira , no i ptaki jeszcze
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam, że wspominałaś, tylko nie mogłam skojarzyć co z czym. Będzie moim niedoścignionym wzorem ![]() Anula, znów cie zaskocze...pospałyśmy do 8:30 Znowu w nocy-kolo 3 piła mleko, to już 3x w tym tygodniu i tak długo drzemałyśmy.Nie na rękę mi to, bo głowe mam nie umytą. O 12 idziemy wózeczkiem na przystanek po koleżankę, więc dobrze że wczoraj posprzątałam łącznie z podłogami wycieranymi na mokro po kolanach. Wczoraj ale trasę walnęłyśmy, do dziś czuję jej skutki. Dzisiaj tą samą drogą pojedziemy żeby zmierzyć ile to km i spalonych kcal powaga pisałam nie raz, że ja taki łobuz i wciąż na sportowo.Do dziś z resztą ![]() Adaikako, gdyby u mnie nadwaga miała przełożenie na cycki to byłabym gruba.A u mnie wciąż niezmiennie.Nic nie spada, bo nie ma już z czego heh, i nie przybywa, nawet jak przytyje Svi-zazdroszczę wypadu
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
kat, no ja też na co dzień raczej wygodnie/na sportowo, ale spódnic, sukienek i szpilek mam zatrzęsienie (nie tyle co Svi, ale jednak
)więc jedno drugiemu nie przeszkadza ![]() a ja w swojej suknie ślubnej tak się świetnie czułam, ze mogłabym tak chodzić na co dzień ubrana u nas słoneczko i zapowiada się upalny dzień, więc nie dziwię się, ze Svi robi wypad nad morze - ja niestety dziś do nocy w pracy będę i co chwilę mój Tomuś ma albo 39 albo 35 stopni ![]() dziś rano zrobił taaaaką kupę, ze był cały do mycia i przebrania... podobno są jeszcze jakieś Rotawirusy, na które nie ma szczepienia, są łagodniejsze, ale nigdy nic nie wiadomo - mam nadzieję, ze to nie to poza tym Tomuś broi jak zawsze, apetyt jak zawsze... ja się wykończę ![]() idę się wykąpać...
|
|
#1229 |
|
BAN stały
|
hej u nas nocka ok, teraz Amelka ma pierwsza drzemke bo wstala 0 7... chyba tatusia pozegnac bo pojechal na szkolenie i wraca jutro wieczorem... wczoraj sam sobie koszule pral o mu sie nagle przypomnialo ze brudna a on by w niej pojechal
a ja musialam mala wykapac, dac kasze i powiedzialam ze ma problem... to se wypral... no i dobrze...u nas pochmurno na szczescie nie pada jak wczoraj kasiulka a co u was?? Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-06-25 o 09:46 |
|
|
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !!!
U mnie sloneczko slicznie swieci , wiec pewnie zaraz wybierzemy sie na spacerek . Svi zazdroszcze wypadu !!! Super ! Wypocznij... Najlepsze zyczonka dla Przemusia i Lenki !!! Rosnijcie zdrowo !!! A tutaj gratis dodaje mojego skrzatka na roweryku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

ale to moje zdanie.

pomarszczyła się skóra i jakiś cellu wyskoczył.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
gratuluję kolejnego ząbka,ma już porządny arsenał Martynka
to z troski
zaciśnięte cały tydzień.

) ale chyba zdecyduję się na bombkę jakąś ze względu na mój brzuchol
Oczywiście może jej nie być, wszystko zależy od wyniku badania. Zaklinam wszystko o dobre wyniki
pozniej bo nie spi od 11.30

do tego codziennie biegał. Ma taki zestaw co tam każdego dnia się robi ile minut truchtu itd. Tak, że w większości to on po prostu spalił nadmiar tłuszczu.
wzięłam go do nas na łożko i po godzinnym przewracaniu się,tuleniu do poduszek i turlaniu we wszystkie możliwe strony,Bartoszek wreszcie zasnął