|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Mój mały miał wczoraj popołudnie i wieczór marudy. Chciał non stop cycka a mnie sutki już tak bolały, że masakra. Nawet sie odciągnąć jak nie miałam. Ale dostał butle i poszedł spac ok 23. Noc spokojna.
Siala ale Sebus jest już duży. Śliczny! Mam nadzieje, że teraz już Twoje poranki będą spokojniejsze. itakasia właśnie o Tobie myslałam nad ranem. Bardzo sie ciesze, że już w porządku. Dzis tez pojedziemy na wieś z babcia. Mam nadzieje, że mnie nie wyprowadzi z równowagi "cennymi" radami ![]() Ja na NAWAŁ POKARMU polecam odciąganie, przystawianie do piersi i to co mnie uratowało czyli kapusta. Liście ubić tłuczkiem, wsadzić do lodówki, potem owinąć tetrą i przyłożyć. Trzymać aż nie będa ciepłe. Sutki smaruje bepanthenem. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-08-07 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Kurcze dopadł mnie mały baby blues...dzisiaj już lepiej, ale wczorajszy dzień lepiej pomińmy chwila ciszy...
Musze Was nadrobić z wczoraj he ![]() kiedy wychodziłyście na pierwszy spacer ??????? Bo dzisiaj miałabym swietną okazje ( no i trzeba do sklepu wpaść ), ale Anastazja ma niecałe 6 dni właśnie. Pogoda jest pochmurna, ale ZERO wiatru ciepło na 23 stopnie jak w domu. Taki zastój normalnie... a no załączam fotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
marta
![]() ja podobnie przy nawale robilam, najpierw ogrzewalam piers, masowalam, odciagalam do uczucia ulgi lub karmilam, potem oklady z kapusty. najbardziej chyba pomogla ta cudna kapusta ![]() Siala sliczny twoj synus, i jaki aniolek na zdjeciu ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Morgan piekne cudo ![]() ![]()
#1205 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wydoiłam całego cyca i było tylko 60 ml. a mój mały jak jada to na pewno nie opróżnia całego do końca czyli wychodzi na to, że mało jada ![]() itakasia wkońcu dobrze, cieszę się ![]() farminka oby było ok ![]() Cytat:
ja mojego kłade tylko na bokach na zmiane bo właśnie dość często mu się ulewa Siala ale ślicznie i jak tak patrze na Sebcia to troszke mi się wydają podobne nasze maluchy ![]() kolejne pytania do was mam ![]() 1. po ilu zeszły wam syfki, wysypka ogólnie te krosteczki z buźki ? moj ma dzisiaj 2 tygodnie a dalej wysyfkowany jak nie wiem a raczej taką kaszke ma na czole 2. chyba mały ma uczulenie na pieluchy :/ wstawiam zdj wypowiedzcie się prosze bo ja oczywiście 0 doświadczenia i nie dość, że ostatnio to odparzenie to teraz jeszcze to ![]() nie używam chusteczek tylko wody i sudocremu, odparzenie troche się udało zaleczyć tak "w środku" ale jeszcze wyżej została czerwona i zgrubiona skóra a do tego od dzisiaj w nocy ma krostki na dupci. używam pampers te takie z bawełną ale przerzucę się na zwykłe bo tamte mają niby jakiś balsam ale czy wogóle to jest to uczulenie ? i co z tym robić skoro od paru dni nie moge zaleczyć odparzenia ![]() ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-09 o 12:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I uj wszystko strzelił.. mały zjadł o 10:05, został przewinięty i kij.. drze się jak opętany .. żadne usypianie nie pomaga.. smoczek na chwilę bo zaraz jest ryk ze smoczkiem w paszczy i te jego "oj oj oj oj oj" podczas płaczu :[
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-07 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny na potówki i wszelkie krostki dobre to http://ai24.pl/apteka/Podraznienia/T...g/c688/p24448/
Moj mały tez miał na twarzy wstrętne ropne potówki. Poslismy do dermatologa i zapiasala nam ten specyfik i efekty szybko widoczne. Mowila też aby smarowac tym jakies krostki plamki itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ktore podaja dzieciom esputicon, od kiedy zaczelyscie? ile i jak czesto? pomaga? ja sie zastanawiam czy cos podac zeby gazy schodzily lagodniej, ale sama nie wiem
![]()
#1210 |
Rozeznanie
|
Na szybko, bo jakoś sporo postów, więc nie cytuję:
Olakola dzięki za sposób na hasła, co do łatwego planu - na razie nie stosuję go, tylko w nocy przy usypianiu korzystam z rad z języka i działa - zaśnie sam, w dzień za to za nic. Co do charakterku, to mój od razu widać, że nie należy do typu aniołek, bo spał ładnie tylko w pierwszym tygodniu, teraz też ładnie śpi ale tylko w nocy (najpierw od 19 - 20 do około 1- 2 w nocy, potem gdzieś od 2 - 3 do 4- 5, i potem jeszcze godzina, a potem już do jakiejś 8 - 9 dociągamy w łóżku na kangurka, no i co prawda wyspana jestem, ale w dzień jest masakra i marudkowanie, np obiadu nie jestem w stanie ugotować prawdziwego. A do jakiego typu jest podobny to jeszcze muszę zdiagnozować ![]() Morgana na spacer można w lecie walić śmiało dosyć szybko, raczej w zimie zaleca się ostrożność. Powiem Wam, że jestem od paru dni w sumie wkurzona na małża. Wiem, że ma swoje racje, ale ja zostałam z dzieckiem sama po tygodniu właściwie (bo urlop już leciał jak mały jeszcze nie chciał wyjść) i naprawdę mi ciężko było i jest, a on jeszcze chodzi do pracy na 1 dzień łikendu i poprosiłam, żeby starał się, żeby nie musiał. To ten swoje , że przecież wiem jak jest, na co ja kilka razy juz powiedziałam, że musi zostać na jeden cały dzień z dzieckiem to zrozumie dlaczego ja chcę go w łikend w domu, choć "wiem jak jest" to on mi, żebym go nie szantażowała dzieciakiem, a ja wcale nie szantażuję, tylko chciałabym, żeby zobaczył co jest przez 6 dni w tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kładę ją na noc na boczku w dzień śpi na pleckach i na brzuszku. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Któras z Was pytała kiedy przejść na większe rozmiary, ja przeszłam wczoraj na 2 pampersy, w sumie to przechodziłam z Bastkiem kiedy przekraczał te kilogramy co sa dolne czyli jak np ma już 3 kilo to dwójki zaczynaja się właśnie od 3. albo jak właśnie zaczynaja notorycznie wylewac się kupki, i szybciej niż zwykle "napełniają" się sikami ![]()
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
po 6 dniach
Sliczne malenstwo Cytat:
![]() moja robi tez oj oj lub ui ui ui jak ja histeria ogarnie Ja klade na boku, ale ona sama sie przekreca na plecki czasem z glowka na bok. Moja ma krostki, ale pediatra wczoraj powiedziala, ze to nie potowki tylko tradzik niemowlecy i jak sie pojawi wiecej to, zeby kapac w nadmanganie. Moja mala spi tak juz od 23 z przerwami na karmienie co 3h ok. ide sie kapac w takim razie ahhh tz mi kupil mazidla na brzuch i celulitis, wiec pokarm sciagniety i chwila dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
i mam teraz do przykładania na cyce ![]() na sutki mam bepanthen i maltan -smaruje i /odpukac/ nic nie peka - tylko bolą poprostu teraz jak mam takie wielkie i twarde to Mlodej źle sie przysysac i tak plytko chwyta i boli.. ale nie umiem narazie glebiej jej podac, moze jak sie unormuje pokarm to bedzie chwytala jak wczesniej Cytat:
Ja robiłam przed porodem dzemiki wiśniowy i truskawkowy ale boje sie, że uczulą i w sumie nie wiem jaki dżem wolno.. Może dziś biszkopta skubne ![]() Ile Kubuś miał tygodni jak zaczął nosić Papperki w rozmiarze dwa? Zastanawiam się jak szybko moje maleństwo będzie rosło ![]() Piszecie o medela purelan - kupie jak mi sie maltan skończy bo bepanthenu bede też do pupki używać Dobrze, że po tym jabłuszku tylko gazy były a nie kolka - ja sie panicznie kolki boję... Ale spoko bede jeść zdrowo to moze przy okazji te moje 17kg+ zniknie hehe ![]() Cytat:
![]() toś mnie pocieszyła z tymi cycuchami bolącymi hehe mnie tak nie bolalo wczesniej jak mieksze mialam - teraz plytko chwyta jak twardziele są i dlatego tak boli, ale licze ze to przejściowe Cytat:
ale slodziak ![]() ![]()
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
mi w szpitalu polozna od laktacji przy zapaleniu piersi kazala odciagac pokarm co 3 godz po7i7min 5i5min i 3i3min w miedzy czasie mlodego przystawiac do piersi i po sciaganiu najpierw cos chlodnego na piersi a pozniej zimne liscie kapusty lekko otluczone na piersi i dopiero je sciagac przed kolejnym karmieniem i pomoglo
siala wspolczuje przejsc z Sebusiem nie wiem co ci moge jeszcze napisac bo wiem ze zadne slowa nie pomoga i dziekuje slicznie za propozycje wyslania kilku sztuk pieluszek ale rozmawialam z mezem i stwierdzilismy ze dzisiaj kupimy i zobaczymy w razie czego bedziemy ich w dzien uzywac a w nocy pampersa a nie sa drogie wiec warto zobaczyc powiem wam ze moj Hubcio sie nauczyl pic z butelki firmy mam i najbardziej mu pasuje ten smoczek przy innych sie krzywi i ciezko mu picie idzie a z tej nawet sie nie krztusi co mu sie przy innych dosc czesto zdarza
#1215 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie dzis /odpukać/ lepiej - zobaczymy wieczorem jak bedzie bo wczoraj miałam juz łzy w oczach dziewczyny piłyście herbatki dla karmiących mam? Cytat:
![]() z jakiego powodu ten blus? moze pogoda sie przylaczyla bo u mnie leje od rana.. Morgana kiedy Ty rodzilas? bo jak urodzilam Lazurka napisala smska, ze chyba Morgana tez ale jeszcze nie nadrobilam... ![]() moja Miska jest z 2 sierpnia ![]() Cytat:
a mojej kuzynki synek mogl uzywac tylko pieluszek Dada bo kazde inne uczulaly zmien najpierw jedno i obserwuj a potem drugie jak nie pomoze pierwsze.. (Ps. pamietaj skasowac za jakis czas te fotki ![]() Cytat:
moze mu cos innego przeszkadza? moze mleczko trzeba zmienic? czy on tylko tak rano ma a potem luzik? kurcze jeszcze nie jestem na biezaco a pewnie pisalas juz.. Cytat:
Cytat:
kurcze nam kazdy przynosi pampersy w prezencie ale te najmniejsze ciekawe czy zdaze zuzyc? ![]()
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
witam na odchowalni
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- która z was karmi sztucznie ??? od początku?????
#1217 |
Wtajemniczenie
|
Pilotko ja pije herbatkę dla matek karmiących z hippa i tak jakby odrobine wiecej tego pokarmu ale i tak jak potrzeba to go nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Rozeznanie
|
a ile plynow pijesz dziennie? w szpitalu kazali mi minium 3 litry dziennie pic i /odpukac/ mam duzo pokarmu narazie
#1219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a w szpitalu przy naświetlaniu też leżała na brzuszku miała jakoś 4 dni.
![]() |
#1220 | |
Raczkowanie
|
Siala ale Twój synek to słodziak, będzie panny wyrywać
![]() a no i dzięki za info, jutro pójdę z mała na pierwszy spacer he, nie bede sie spinać. Bo dzisiaj to się pogoda pochrzaniła kompletnie, to zdążyłam tylko na balkon wystawić. itakasia dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i muszę tez sprawdzić ile mi się sciąga pokarmu i jak sie mała najada ![]() Tak czytam jak piszecie, że maluchy marudne, to musze przyznać ja dziecka w zasadzie prawie nie mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
morgan moj synek podobnie raczej nie placze ewentualnie sie prezy lub kweknie raz kiedys
musze sie wam pochwalic ze Hubert ewidentnie wodzi wzrokiem za tym co mu sie pokaze i sie usmiecha do nas ![]() pytanie do mam karmiacych sztucznie przegotowujecie dziecia wode z kranu czy mineralna do mleka??????? i pytanie do siali jak nazywa sie ta masc na blizny o ktorej pisalas???
#1222 |
Raczkowanie
|
Pilotka
ja piłam ta z HIPPa i była w sumie smaczna ![]() ![]() a co do dżemu, bo chyba pytałaś to mi panie od laktacji mówiły, że dżemy truskawkowe trzeba jeść ! bo zdrowe ![]() blues nie wiem czemu mnei dopadł. Moze dlatego, że przyjechali do nas teściowie ( w sumie na domek tez, bo mieszkamy na Kaszubach). Przywieźli nam też córe ( z poprzedniego związku) mojego narzeczonego ( 6 lat), która jest naprawdę kochana i uwielbiam ja jak własne dziecko. Tylko czasami jakoś w kość mi daje sama obecność innych, albo jak K. jedzie z Maria i dziadkami nad jezioro czy coś, a ja zostaje w domu z Anastazją, bo póki co nie będe przecież jej ciągać po jeziorach, knajpach, smażalniach etc. Eh to sie wyżaliłam. Ale nerwy mi skaczą tak też bez powodu, albo pretekst to sie zawsze znajdzie... Aaa no ja też urodziłam 2 sierpnia ![]() ![]() Siala AAA właśnie moja mama mi tak opowiada tutaj i mówi, ze dzidzi potrafi usnąć jak kamień i spac spokojnie jak sie je na dwor wystawi ![]()
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg ![]() www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-08-07 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() TŻ właśnie pojechał po większe pampersy,bo już 4 razy się dzisiaj przebierałyśmy-wszystko przecieka i wylatuje tyłem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
melduje sie na odchowali choc poki co nie mam czasu nic pisac, ani czytac bo mala to istna terrorystka... wkleje wiec poki co posta z poczekalni...
witajcie kobiety ![]() na wstepie gratuluje nowym mamuskom!!! nie dam rady was nadrobic chocbym sie skichala... ponad 30 stron przy mojej terrorystce nie wchodzi w gre... my od wczoraj w domciu, wypuscili nas dopiero w 4 dobie bo mialam problemy z karmieniem piersia, cycki jak kamienie, nie rozpracowane i hugo, wyrok ze zostajemy jeszcze na jeden dzien. no i jak mialam problem z karmieniem piersia to mala od wczoraj nic innego nie robi tylko wisi na cycu... strasznie to meczace bo potrafi siedziec 2 h pociumkac, przy okazji usnie, nie da rady jej wybudzic, a jak wsadzasz do lozeczka to znowu ryk i do cyca... nocke dzisiejsza mam wyjeta z zycia ![]() no wiec... wszystko zaczelo sie w niedziele. rano zadzwonilam do meza w celu postraszenia, zapytalam czy ma spakowana torbe, a ze zadzwonilam po 7 rano to sie biedny zerwal w te pedy bo myslal ze faktycznie rodze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i koniec historii ![]() ![]() a teraz zrobila sie z niej mega terrorystka ![]() ![]() a tutaj kilka fotek mojej córci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MINI - ja karmie od 2,5tyg sztucznym mlekiem, na poczatku mieszane, pozniej samo. anoxa - ja kupuje wode w baniakach z biedronki i ja przygotowuje do mleka. bajka - gratulacje ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-07 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A na blizny polecam cepan ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Sara zaczęła wodzic wzrokim jakoś ponad tydzień temu 3,5 tygodnia jakos miala a teraz to w ogole ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak już pisałam na odchowalni ![]() ![]() a córcia słodziachna i jakie minki fajowe strzela ![]() ![]()
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Witam, my po zakupach na chrzciny, mala spi
![]() ![]() Mala ma dzis miesiac ![]() Kupki jakos sie unormowaly, dzis juz byly takie luzniejsze i latwiej jej szlo ![]() Fotki z dzis i z pierwszych dni ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
eleono dziekuje wlasnie o ten cepan mi chodzilo a zapomnialam jak sie nazywa
![]() wlasnie nie wiem co z ta woda robic bo siostra mi radzi mineralke bo mowi ze jej cora miala zielone kupki po kranowce a polozna mowila zeby kranowke dawac bo po mineralce moga byc zielone kupy i badz tu madry ![]()
#1229 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my też juz zakładac będziey 62 bo 56 juz są na "teraz" ledwo się mieści ![]() Cytat:
![]() A szczerze wątpię że zielona kupka od wody jest, mi położna mówiła że jak się dłużej utrzymują zielone to raczej alergia na coś.
![]() |
#1230 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zostawiłam małego na 2 godzinki na brzuszku bez pieluchy i pupka ładna ![]() no właśnie zmieniłam pieluszki i zaczęłam spowrotem używac bepanthen jak wcześniej mam nadzieje, że będzie dobrze ![]() a co do wykasowania zdjęć nie zostane za to zablokowana na wizażu ? bo o ile dobrze pamiętam i nic mi się nie pomyliło Hd przez to zablokowali ![]() bajka z tymi wlosami to jaja a poród szybciutki ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.