|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam za soba koszmarna noc. Młoda budziła sie co godzinę 1,5 na jedzenie. Sutki mnie juz bolą, jestem zmeczona i jeszcze w tej nocy wrzeszczeliśmy na siebie z tżtem.Chciałam ją nakarmic na leżąco, ale hrabianka to nie, musi być na rękach. Juz wsunęłam porcję makaronu, nie wiem co mam jeszcze jeśc zeby spała dłuzej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Dragonfly
|
KarolinaB,ja wrocilam do domu ze szpitala z mala i musialam robic obiady,sprzatac,prac,opie kowac sie placzacym niemowleciem,a przez pociete krocze i szwy chodzilam zgieta wpol-to wszystko mnie przeroslo..Musialam zadbac o wszystkich a nikt o mnie nie zadbal i mam nadal o to zal do tzta,ze nie wzial tych paru dni urlopu,tylko uciekl w prace..Wlasnie nic mi w domu nie pomaga,ale jesli ma sie mala zajac to robi to chyba lepiej ode mnie,bo od razu widzi czemu ona placze i zwraca uwage na takie rzeczy,ktorych ja nie zauwazam.Nie powie mi "to Twoje zadanie ",ma duzo cierpliwosci-tylko co z tego,skoro calymi dniami nie ma go w domu,a jak wraca to ja nie mam sily aby gdziekolwiek wyjsc,bo jest pozno,albo apteka juz zamknieta wiec nie moge isc kupic sobie czegos na rozstepy..No i nie mam sie do kogo odezwac,bo on pada
![]() De,ja odstawilam mleko i powiem Ci,ze poprawilo sie po trzech dniach-nie ma kolek,choc w najblizszych dniach moze miec bo ja jestem glupia torba i zjadlam prawie cale opakowanie ptasiego mleczka wczoraj ![]() ![]()
#1203 |
Wtajemniczenie
|
Artystka , współczuję. Mnie mąż niesamowicie pomaga, wraca po 12 godzinach i w nocy pieluchy zmienia. Jak ma wolne, to wychodzę w miasto choć na 20 minut, leżę w wannie, do kuchni nawet nie wchodze- on przejmuje obowiązki domowe
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- mnie też
#1204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja malutka śpi już 3 h ![]() dziś w nocy miałyśmy rekord, spała bite 5h, od 23 do 4 rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam w szpitalu dawali kawę Inkę na śniadanie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś stwierdziłam, że na rękach nosić nie będę ![]() ![]() Ja też zamówiłam leżaczek - jutro mają wysłać - Kinga uwielbiała to urządzenie - mam nadzieje, że Izie też przypadnie do gustu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
Niebieska my pilismy wczesniej bebilon comfort...on jest gestrzy niz inne mleka i ma specyficzny troszke bardziej gorzkawy smak przez bardziej zhydrolizowane białko w nim zawarte...czyt. im bardziej zhydrolizowane tym mniej smaczne
![]() A mleczko hippa w słoiczkach jest jak z kazdej innej firmy tylko to sie nie opłaca zbytnio.Lepiej juz kupic mm normalne w proszku z Hippa te z pro i prebiotykami jest bardzodobre na brzuszek jak dobrze słuzyło mu w szpitalu to nie ma sensu probowac z innym ![]() a nizej link do hippa butelkowego: http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt_28596.html mam nadzieje ze choc troszke pomoglam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-12-05 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
Jezeli te kropelki dzialaja po kilku dniach, to bede nadal podawac. Ale w sumie czy to kolki, jezeli w dzien to aniolek i budzi sie co 4 godziny?
Polozna powiedziala, ze mamy malego od 18 wybudzac i nie dac mu spac, powoli go przestawiac na cykl dzienny, bo zwariujemy.Chyba jutro odpadnie nam pepuszek. No i maly tyje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zadomowienie
|
Ja tez miałam wątpliwości czy to kolki,bo też czasami spała długo, ale miała straszne gazy no i tak już podajemy od tygodnia zycia małej.Jest różnica a wiem,że te krople nie wchłaniają sie i dziecko się nie przyzwyczaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
hej. moja od wczoraj kupki nie zrobila
![]() ![]() dzis w nocy wogole nie spalismy.. od 1 do 4 ryk.. mnie sie chcialo tez plakac, bo mala tak sie zanosila ze az sie balam ![]()
#1210 |
Zadomowienie
|
Anecka a jakim mlekiem karmisz?? Hmm przepajaj wodą przegotowaną dawaj po troszku po łyczku i sie ruszy...to ze jeden dzien nie zrobila kupki to nie tragedia lepiej sprobowac najpierw naturalne sposoby niz czopki czy termometr
#1211 |
Zakorzenienie
|
NAN1, no wlasnie ponoc trzeba dopajac dziecko ale herbatki sa od 1 miesiaca zycia czyli mozna woda?
#1212 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jem zolty ser, jogurty,banany, dzisiaj zjadlam nawet murzynka (w sumie tam tylko troszke kakao jest), czekolady nie jem w zadnej postaci
na razie malej nic nie jest , odpukac ![]() dzisiaj na obiad jem pesto (swojej roboty) tylko z jednym zabkiem czosnku, mam nadzieje, ze nic sie nie stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Anecka sa herbatki juz od 1 tygodnia z hippa np
![]() ![]() ![]()
#1214 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się.Jeszcze nie wszystko sie uregulowało. Czasami jeden dzeń nic a następny będą 3 kupki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
u nas też 6 dni kupki nie było ale jak wypił rumianek to poleciało mu w nogawki
![]() od dziś przestawiłam małego - tzn on sam się przestawił - na karmienie co 3 a nie co 2 godziny. a w nocy spał 4 godziny!!! pierwszy raz w życiu normalnie budzi się - jeśli raczy zasnąć - co 2 godziny i stęka. tylko mam problem - moje cycki nie przywykły do takich przerw i znów się jakieś guzy porobiły w prawej piersi. nauczona smutnym doświadczeniem z poprzedniego zapalenia teraz spuszczam troszkę mleka po karmieniu i jak czuję że są przepełnione - ale tylko troszkę aż zmiękną lekko nie za dużo bo potem pokarmu jest jeszcze więcej. a ja ciągle mam dużo nawet jak wypije mało wody w ciągu dnia - nawet przestałam pic herbatkę na laktację bo w sumie mleka mam mnóstwo. gdzieś czytałam ze po 6 tygodniu po porodzie laktacja się normalizuje czyli już powinno tak zostać - w sumie miałam tyle problemów z laktacją ze chyba wyczerpałam limit. a mały znów płacze - ehh te kolki nas wykończą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja starsza córka robiła raz na tydzień a nigdy nie było problemów z brzuszkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
Martynka dzisiaj strzeliła sobie 3 kupki
![]() ![]() http://w305.wrzuta.pl/audio/5XuTfrQH...acza_by_jaworc |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Co do kupek, to mój robi średnio co drugie karmienie, może trochę częściej, a karmię na żądanie, co około 2,5-3 godziny (w dzień częściej, w nocy rzadziej). Przewijamy go przed każdym karmieniem i jak się przesika (niestety pieluszki czasem przepuszczają nam górą). Czasem jest tylko mały kleksik, czasem solidna kupa
![]() ![]() Z moimi piersiami dziś trochę lepiej, udało mi się na razie opanowac sytuację. Dostawiam małego raz do jednej, raz do drugiej, od wczoraj mam wrażenie, że trochę dłużej ssie, w każdym razie po karmieniu czuję wreszcie ulgę w opróżnianej piersi. Jeśli zje malutko, odciągam trochę laktatorem, ale nie za dużo. Dziś rano miałam jedną pierś tak napompowaną, że mały nie nadążał połykać, bo sikało pod ciśnieniem i wylatywało mu bokiem buzi. Szybko się zniechęcił i z tego karmienia były nici ![]() ![]()
![]() |
#1220 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1221 |
Dragonfly
|
Bela14 ja tez po lyzeczkowaniu trzy tygodnie i jeszcze troche leci,ciekawa jestem kiedy sie skonczy
#1222 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
jak usypiacie dzieci poza cycem/butla?sa jakies sposoby czy kazdy musi wymyslec swoj? mam chwile załamania ze mnie to przerasta... nie wiem kiedy takiemu maluchowi normowac rytm dnia i nocy i jak-czekac az sam bedzie wydluzal pory karmienia? kiedy i na ile klasc na brzuszku? po karmieniu/przed, jak ryczy to chyba nie warto go jeszcze bardziej denerwowac? owijacie maluchy w tzw kokon tak jak w szpitalu? wiem 1000pytan naraz, pomozcie.... Cytat:
Ishka mam osobiste pyt. nie zal Ci ze nie karmisz piersia?ja czuje troche presje, chce go karmic piersia ale nie za wszelka cene...
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
Jak podajecie kropelki karmiac piersia?Poprost do buzi przed posilkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, POLECAM leżaczek , mała zachwycona- siedzi i się rozgląda
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- prosto do buzi, ale ja mam takie kapsułki, każda ma jedną dawkę, więc fajnie się aplikuje
#1226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i odkąd puszczam jej kołysanki to faza usypiania nieco się skróciła. ja prawie w ogóle nie kładę na brzuszku, bo po jedzeniu od razu nie można, a potem to ona śpi. czasem położe ją sobie na klacie ![]() nie owijam. ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- surową marchewkę jadłam już. Co do sałaty to się nie wypowiem bo nie wiem. Ja jeszcze nie jadłam, ale sałata podobnie jak kapusta powoduje chyba wzdęcia. Edytowane przez anankee Czas edycji: 2010-12-05 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
ale owijalam bo Mala urodzila sie z niedowaga i szybko sie ochladzala. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Można pic kawę zbożową- ja sama piję inkę (anatol dla mnie smierdzi zaparzonymi petami) 2-3 łyżeczki, 1/3 wody i 2/3 mleka, ale ostatnio zrobiłam sobie przerwę, karmi też pije mniej więcej co drugi dzień (ten sam skład jak inka), bocianka piłam w szpitalu i jest ok, nie wiem co by było bez tych herbatek. Piłam też z herbapolu kraków ale nie polecam- bo kazali pić tylko 2 dziennie i to po 100 ml każda (???), teraz mam humanę w granulkach ale droga, z cukrem więc kaloryczna no i małowydajna, zamówiłam juz z herbapolu prószków (wszystko w aptece doz) podobno najlepsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
owijalam troszke, teraz juz nie ![]() klade na brzuszku codziennie - tak doradzil ortopeda, bardzo lubi spac na brzuszku ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
Niebieska nie masz pojecia jakie ja zalamanie przechodzilam ze nie moge piersia karmic malego....widzac jak sie tuli do cycusia
![]() Robilam wszystko zeby karmic ale mi polozna w szpitalu juz powiedziala ze niestety ni bedzie mi to dane ![]() ![]() Laktatorem na poczatku szlo ok i dawałam malemu troszke mojego mleczka bo odciagalam ledwo 100ml z obu piersi z dnia na dzien bylo coraz mniej...60ml z obu az pozniej tylko 10ml z obu piersi masakra...najlepiej dziecko na poczatku pobudza laktacje...no i tak tydzien sie meczylam i probowalam i wkoncu dałam malemu mm...niestety bo zaczely sie problemy bo maly (okazalo sie dopiero teraz ze ma skaze białkową) nie tolerowal zadnego mleka mm i zjadał uz 5 roznych zanim dostal takie dla alergika na recepte i musial tez przejsc swoje eh... Dlatego jak tylko masz suteczki wporzadku i masz mleczko w piersiach to nie rezygnuj z karmienia!! Naprawde ja moge tylko pozazdrościc(oczywiscie pozytywnie) Jesli bym miala kase to bym sobie przeszczepila sutki takie ktorymi moglabym karmic malego...tak bardzo bym chciala karmic piersią.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.