|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ja nigdzie tych siatek dostac nie umiem ![]() moje jest tak tłuste ze po 15 min stania na brzegach butelki jest masło ![]() ale z iloscia rewelki nie ma max 150 z dwóch cycków ( mam zwykly tescowy reczny laktator moze on nie wyrabia nie wiem ) ale czasem wieczorem mam problem sciagnac 120 do kaszki ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
super te wasze suknie ![]()
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23319636]Kropka, zęby może? da sobie dziąsła dotknąć? bo przecież już lepiej było
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Edziu, ja Agatkę też, tyle że nie wiedziałam ![]() Bardzo ładna ta suknia, niby strojna, ale wcale nie przesadzona.[/QUOTE] ooo, ja tez..adas byl juz z nami i tez nie wiedzialam ![]()
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
spradka dobrze że piszesz o tym leżaczku bo ja mam taki sam
![]() ale teraz będę blokować funkcję bujawki to się nie wywali choćby nie wiem jak chciał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze ze młody juz ci bryka jak tygrysek to dobrze ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
no i robi 4-5 kupek dziennie ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23319636]Kropka, zęby może? da sobie dziąsła dotknąć? bo przecież już lepiej było ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Edziu, ja Agatkę też, tyle że nie wiedziałam ![]() Bardzo ładna ta suknia, niby strojna, ale wcale nie przesadzona.[/QUOTE] dziekuje mi sie srednio podoba bardziej podobaja mi sie wasze sukienki ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- laski idem bo młoda mi kwiatka sztuczneg ogołociła ![]() ![]() ![]() i mnie rozebrała mam cycka na wierchu bo biustonosz odpieła i strasznie dzis marudna cały czas trze uszy ale jak ja za nie chwyce nie bola ja wiec ja nie bola wszystko gryzie rano nawet biurko obgryzala chyba idzie jakis zab spadam papa
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
zielone?
![]() byłaś może w niedzielę u mamy? bo mi się zdawało, ze Wasze auto widziałam pod blokiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23316790]
Po szczepieniu (razem z młodym Sialą ![]() Waży młoda 6,7kg i ma 70 cm ![]() ![]() [/QUOTE] Mały po szczepieniu ![]() Długość 71cm, waga 6700g Czyli niemal identyko co Agu ![]() A mój przecież ile młodszy..ojj wysoki będzie chłopak ![]() Hemoglobina idealna, doktorka powiedziała, że oby wszystkie dzieci z taką do niej przychodziły ![]() Szajka - byłam w lidlu ale pupa.. z disneya były fajne i skarpetki i bodziaki ale wszystko dziewczęce, mało tego - same różowe :/ z męskich była seria BenTen ale wielkie na ponad metrowe dzieci. Za to w rossmanie kupiłam małemu gryzak i dzwoneczkowe skarpetki ![]() ![]() I dziś pierwszy raz mały chichrał się głośno jak tż mu "pierdział" w ramię, klatę, szyjkę ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23319636]Kropka, zęby może? da sobie dziąsła dotknąć? bo przecież już lepiej było
![]() Da. Ma fazę maruda tylko na popołudniowe usypianie. Do 16ej miałam cudne dziecko. Foch jakiś obstawiam. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeszcze mam drugi, pozyczyłam od koleżanki bo ona ma za małe dziecko a mi się nie chce nosić po chacie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Ale śliczne panny młode
![]() Ja też polecam tego niekapka co Emerald Sea. Zresztą ja lubię niekapki i bidony TT, przy pierwszym synku się sprawdziły. Obiadki, deserki i picie podgrzewam. Jak jest picie w temperaturze pokojowej to nie tknie. Dziś dałam Rosmanowską marchewkę z ziemniakiem i był ból brzuszka, dziwne bo po bobo vicie nic nie było.Może przez to, ze te rosmanowski taki gęsty był i za ciężki dla jego brzuszka? Przedwczoraj brokuła wprowadziłam i mały do końca dnia tym ulewał ![]() Siala bala no właśnie w ulotce były też same różowe. Szkoda ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-18 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale z kolei wczoraj troche ulalo mu sie na pomaranczowo-bialo ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
Własnie odkryliśmy, że mamy pierwszego ząbka - dolną lewą jedynkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas chyba to samo. Cytat:
![]() Cytat:
My też chcemy je kupić z tą kartą ![]() Witaj ![]() Zapomniałam napisać wcześniej, że piękne panny młode pokazujecie ![]()
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Super ![]() ![]()
![]() |
#1216 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje dziecko też dziś focha walnęło... jak wczesnym popołudniem przyszedł tatuś z roboty, zobaczyła go akurat jak miała drzemać... i po spaniu, na rączki i zaciesza do małża. on jeszcze siadł do kompa pracować, a ona mi dzikie histerie urządza... pół godziny ryku... czy w łóżeczku, czy na rękach... uspokoiła się jak już nie wytrzymałam i oddałam tatuniowi. pierwszy raz coś takiego na oczy widziałam ![]() ![]() masakra... zdycham normalnie... jak takie małe stworzenie potrafi człowiekowi dać w kość... ![]() Velluto, gratki ![]() Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-11-18 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
velluto gratulacje!!!
![]() araczki, ja już nie mogę się doczekać takich widoków u nas, ciekawi mnie reakcja Laury ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
Gratki
![]() ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2332123 4] ![]() ![]() ![]() Moje dziecko też dziś focha walnęło... jak wczesnym popołudniem przyszedł tatuś z roboty, zobaczyła go akurat jak miała drzemać... i po spaniu, na rączki i zaciesza do małża. on jeszcze siadł do kompa pracować, a ona mi dzikie histerie urządza... pół godziny ryku... czy w łóżeczku, czy na rękach... uspokoiła się jak już nie wytrzymałam i oddałam tatuniowi. pierwszy raz coś takiego na oczy widziałam ![]() ![]() masakra... zdycham normalnie... jak takie małe stworzenie potrafi człowiekowi dać w kość... ![]() Velluto, gratki ![]() Łączę się z Tobą w zdychaniu ![]() Oliver od kilku dni cyrki urządza. Jak nie śpi to marudzi/ryczy...W ogóle nie chce sam poleżeć. Pewnie znowu jakiś skok,albo zęby ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Piękna para i śliczna suknia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Raczkowanie
|
No to mamy następnego zębatka na forum
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
iiihaaaaaa, wreszcie Was doczytalam
![]() My dzis po bilansie polroczniaka, Stefek wazy 8010 i mierzy 71,5 czyli dlugi i wagowo akurat ![]() ![]() pytalam o tran i wit.D - powiedziala, ze albo jedno, albo drugie ![]() ogladala Stefcia tez lekarka, Maly jak slyszy norweski to zamiera i slucha jak rzezenia w plucach...i pomyslec, ze za pare lat bede musiala walczyc zeby mowil po polsku ![]() ![]() dziekuje dziewczyny za komplementy co do sukienki slubnej ![]() wszystkie Malusie sa sliczne ![]() ![]() a i zabawki po prostu masakra, superoweeeee, jakbym nie miala juz prezentow to bym szalalaaaa, ze hej ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-11-18 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Konto usunięte
|
Gratuluję
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2332123 4] ![]() ![]() ![]() Moje dziecko też dziś focha walnęło... jak wczesnym popołudniem przyszedł tatuś z roboty, zobaczyła go akurat jak miała drzemać... i po spaniu, na rączki i zaciesza do małża. on jeszcze siadł do kompa pracować, a ona mi dzikie histerie urządza... pół godziny ryku... czy w łóżeczku, czy na rękach... uspokoiła się jak już nie wytrzymałam i oddałam tatuniowi. pierwszy raz coś takiego na oczy widziałam ![]() ![]() masakra... zdycham normalnie... jak takie małe stworzenie potrafi człowiekowi dać w kość... ![]() Velluto, gratki ![]() Pewnie, że to możliwe. Cytat:
![]() A ja zgłupiałam ![]() ![]() no i tak przemyśliwuję, czy by pod chochinkę nie kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Rozeznanie
|
a moja mam dzisiaj w lidlu kupila Stefciowi dwa bodziaczki i dwie pary rajstop z rozowymi elementami
![]() ![]() chyba bede mu pod bluzy i spodenki zakladala, powiedziala, ze takie dobre gatunkowo.....a kolor, niewazne, hehe ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23322668] A ja zgłupiałam ![]() ![]() no i tak przemyśliwuję, czy by pod chochinkę nie kupić ![]() u nas Mikolaj przyniesie od dziadkow pchaczka ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zadomowienie
|
gratki za ząbka
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23322668] A ja zgłupiałam ![]() ![]() no i tak przemyśliwuję, czy by pod chochinkę nie kupić ![]() A bedziesz ty miała tyle miejsca pod tą choinką ![]()
![]() |
#1224 |
Konto usunięte
|
Nie, no jak pchaczyk, to już nic więcej, a to co dzisiaj wylicytowałam, to tak: telefon to na potem, może na zajączka, kostkę tą trójkątną dostanie na Mikołajki, a klocki i młotek bez okazji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||
Zadomowienie
|
ooo, super, kolejny gryzon
![]() Cytat:
![]() Malvina pol spaceru przekimala a pol gapila sie na biale i chyba cos sie jej nie zgadzalo ![]() Zdj. zalaczam ![]() Tez czekam na swieta, zwlaszcza ze jedziemy do Polski ![]() Opowiesz co Laura powiedziala na snieg ![]() ![]() Cytat:
![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-11-19 o 12:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W kwestii skarpetek Malvinka okazała sie niezłą spryciulą ![]() ![]() dzieki za suknie ![]() Pomysłowego masz męża ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas śnieg zapowiadają na przyszły tydzien ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzieki za suknię ![]() Kubeczek nabyłam z avenu, ale jeszcze do mnie nie doszedł. A ten doidy chyba kiedyś polecała Bianka ![]() Dużo zdrówka dla maluszka życzę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dilayla - mały super ![]() ![]() Bianka - Wit nieźle sobie radzi ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Luiza jeszcze bezzębna ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2332123 4] ![]() ![]() ![]() Moje dziecko też dziś focha walnęło... jak wczesnym popołudniem przyszedł tatuś z roboty, zobaczyła go akurat jak miała drzemać... i po spaniu, na rączki i zaciesza do małża. on jeszcze siadł do kompa pracować, a ona mi dzikie histerie urządza... pół godziny ryku... czy w łóżeczku, czy na rękach... uspokoiła się jak już nie wytrzymałam i oddałam tatuniowi. pierwszy raz coś takiego na oczy widziałam ![]() ![]() [/QUOTE] U nas to samo jest. Mąż już wie, że jak ją karmię, to nie ma wchodzić do sypialni i gadać ![]() A dzisiaj nie chciała spać o 16 ( to jej pora ), wydziwiała, wyginała się, to dałam tatusiowi i ululał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() emerald, pytałaś o kubek niekapek - Luiza też go na razie gryzie, nie potrafi zassać.....a cyca ciągnie ![]() U nas od wczoraj furorę robi grzechotka z tykwy. Łukasz kiedyś kupił nad morzem ( jako instrument ). Lusia wczoraj ją dorwała i miała nową zabawkę. Tykwa waży 35 g i mocno hałasuje, i to jej gra ![]() Zaliczyliśmy dzisiaj spacer. Trochę mżyło, ale było w miarę ciepło. Jak dobrze się dotlenić ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-18 o 19:45 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
witajcie
u nas kolejny ciezki dzien przez te zęby ![]() na szczescie zasnął dzis za pierwszym podejsciem wiec mam czas na wystawienie kilku aukcji na all i na licytacje nowych ciuszków ![]() widze ze wspominki ślubne Was naszły ![]() ![]() Kaperek dzis siedzial pierwszy raz w krzesełku do karmienia ![]() ![]() no i troszke nas dzis zadziwil,siedzielismy u tesciowej w pokoju kacperek siedzial mi na kolanie i patrzyl w okno a nagle siup i zobaczcie same na fotce co zrobil ![]() ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-47934.png http://s2.pierwszezabki.pl/032/032416980.png?7074 Edytowane przez Oolcia86 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i mam butle z Aventu i laktator więc mi super pasuje ustnik do wszystkich butelek a spód kubka podpinam nieraz zamiast butli do laktatora. Folię kupiłam w sklepie chyba dałam 25zł czy jakoś tak taka uniwersalna i pasi. Trochę to takie lada g.... ale za oryginalną nie zamierzam wybulić tyle kasy ![]() Buciki z doświadczenia lepsze na zamek niż rzep- rzep najgorsze co może być przynajmniej u nas. Mamy buty z H&M na rzep i musiałam doszyć zatrzaski bo cały czas się odpinały przy kopaniu nóżkami. Ale nie wiem jak sznurowane chyba też powinno być ok bo dopasowujesz do nóżki. Cytat:
![]() ![]() A ja mieszkam na wsi -jak się okazuje zabitej dechami że tak powiem- jak wychodzę z małą w chuście to się na mnie jak na wariata patrzą ![]() Cytat:
![]() W ogóle miałam dzwonić do pediatry i dzwoniłam i pytałam o ten gluten i... rozwaliła mnie na łopatki jak zwykle:/ Kazała wprowadzić dopiero po ukończeniu pierwszego roku życia- to co moje dziecię do tej pory będzie jeść bo chyba nie papki po 4 mies. przecież ona już będzie prawie jeść jak dorosły ![]() I co wy na to bo ja klęłam sama na siebie w duchu że jej wtedy posłuchałam i do tej pory nie wprowadziłam glutenu teraz jest już trochę późno ale kij będę wprowadzać na pewno nie będę czekać do 12 mies bez przesady. TO np jak jest jabłko z kaszką mogę zacząć od całego słoiczka czy pół? A i pytałam o tran to też powyżej roku że dopiero wolno. Szkoda że marchewki nie kazała wprowadzić powyżej roku ![]() Ok idę się kąpciać mąż na piłce niedługo wróci trza się ogarnąć może dla niego trochę ![]() A wiecie myślałam żeby mu zrobić mikołajkowy prezent- jakaś fajna mikołajowa bielizna coby rozgrzać to moje zamarznięte libido ![]() A byliśmy dziś na zakupach i kupiliśmy małej lakierki na święta i takie czadowe rajstopki jutro wkleję zdjecia- że jak się je ubierze nie trzeba już bucików- my kupiliśmy czarne ale były jeszcze czerwone tyle że same małe rozmiary. Kupiliśmy też białą koszulkę będzie na Święta i nie tylko- i fajną bluzeczkę z żabocikiem. Jutro zdjęcia wkleję ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Rozeznanie
|
ehhh to u mnie tez wspominkami powieje
![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-47934.png http://s2.pierwszezabki.pl/032/032416980.png?7074 Edytowane przez Oolcia86 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.