![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
wlasnie moi panowi malo makaronowo/ ryzowi sa... wiec kombinuje z pyrami... ale ile mozna kotletow z kurczaka serwowac
![]() chili con carne albo fajitas to nastepna wersja... ale pozniej mi mozgownica siada ![]() lolciu - to mialas niezle przedszkole ![]() lori - a moze chinczyki dopeiro na nia poluja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
Ja sie nie wypowiadam na temat gotowania
![]() ![]() moze zapiekanki jakies, roznego rodzaju A jutro wreszcie przyjdzie do mnie upragniona, wyczekana, wymarzona, nowa pralka ![]() ![]()
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
ja nie jetsm expertem jesli chodzi o szybkie obiady i kolacje ......
za przykladem lori - zamowilam tejkeleja - pizze jak zwykle bede plakac .....jutro !!! teraz szuszy mnie strachelnie wiec popijam piwko ![]() i ogladam Oh Karol - wersje PRLowska ........ hehhehe mozna boki zrywac ![]()
#1204 |
Konto usunięte
|
Bakti: a faceci to ziemniaki w kazdej postaci lubia, czy tylko jako dodatek do kotleta
![]() ![]() A tak w ogole to sie nie daj i wprowadz np makaronowy wtorek czyli danie z makaronem czy ryzowy czwartek. Niech wiedza, ze lekko nie ma i trzeba sie dostosowac jak sie chce zjesc cieply obiad ![]() ![]() Moj Tz tez sobe kiedys nie wyobrazal obiadu bez kotleta, ba, obiad bez miesa to nie obiad a zupa to w jego mniemaniu byl wstep do obiadu, phi. Nie ze mna te numery ![]() Lori: przybij pione ![]() ![]() ![]() Ola: szacun ode mnie tez ![]() Anka: zwykle tez mam problemy z menu, ale odkad zarzadzilam: oproznianie zamrazarki i szafek z zapasow to robie menu pn-pt i tego sie trzymam, w weekendy zwykle improwizujemy ![]() Ooo, wczoraj na watku dzien tejkeleja byl ![]() ![]() Mam dzis pierwszy wolny dzien stycznia i obudzilam sie o 6 i spac nie moge, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
Moona, wlaczylam wlasnie Trojke, a tam politycy sobie do gardel skacza
![]() ![]() ja mam dzis dzien dla siebie, musze tylko na poczte skoczyc, ale mam blisko. tz w pracy do 4. poranek w loznku, potem pranie i sprzatanie, ale takie z grubsza, za nic wiekszego sie dzis nie biore, lenia mam ![]()
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Czesc babeczki
![]() U mnie najszybszy obiad to jakis makaron wlasnie. Moona, ten boczek sie coraz czesciej przewija w Twoich wypowiedziac ![]() Mamy dzis impreze rodzinna (90ka ![]() ![]() ![]() ![]() a mi sie nie chce... ![]() ![]()
#1207 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2453684 3]
Moj Tz tez sobe kiedys nie wyobrazal obiadu bez kotleta, ba, obiad bez miesa to nie obiad a zupa to w jego mniemaniu byl wstep do obiadu, phi. Nie ze mna te numery ![]() [/QUOTE] moona ci nasi tz-ci sa do siebie niebezpiecznie podobni ![]() ![]() Z zaupa jest podobnie ....zje i owszem ale najczesciej "po drugim daniu" bo "woda tylko przez niego przeleci i nawet nie poczuje ze cos jadl" ![]() moj makarony lubi nie przepada za to za ryzem.... ale ja sie tam z nim nie cackam. Jak mam ochote na paelle albo inne tego typu danie to robi i juz .... jak nie pasuje niech nie je (zazwyczaj palaszuje wszytsko) do tego musze tu przyznac, ze moj tz nie jest wybredny. U nas nie ma codziennie cipelego obiadu.... to serio zalezy od mojego nastroju i ochoty czy ugotuje cos czy zjem np. zupke z torebki. On potrafi sobie doskonale w kuchni poradzic sam,jak jest naprawde glody zawsze wyczaruje kielbaske smazona albo jajecznice albo jajko sadzone ......albo kanapki ![]() ![]() Na szczescie jeszcze ani razu nie uslyszalam "gdzie jest obiad" ![]() moze dlatego tak malo kreatywna w kuchni jestem ![]() dzis to w ogole nie mam pomyslu co zrobic ..... fajne bylyby te kopytka ....ale ja nie mam pojecia jak to zrobic ![]() czasem kupuje gnocchi gotowe w tesco albo we wloskim sklepie i podaje z sosoem grzybowym. Dla mnie smakuja jak kopytka ![]() Moona kuruj sie kochana ....... szperrr powodzenia dzisiaj ... a jak praca? *** ok ja juz domestosem zalalam lazienke ..... generalne porzadki dzis beda ..... a pozniej kapiel w babelkach ![]() zupelnie nie mam ochoty na zakupy jedzeniowe ...... ![]() ![]()
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Heh, moj tez sobie poradzi jak ja nic nie ugotuje, ale pozniej tym karmi tez Hanie, a mi sie nie zawszep odobaja jego gastronomiczne wybory..
![]() ![]() Kopytka robi sie z gotowanych ziemniakow, wiec zazwyczaj jak mam na nie ochote, to po prostu dzien wczesniej sa tluczone ziemniaczki do obiadu, gotuje ich wtedy 2x za duzo i nastepnego dnia polowa roboty z glowy ![]() Za kwadrans mam byc u fryzjerki!! Pa.
#1209 |
Zadomowienie
|
Po tych waszych postach o kopytkach ja dzisiaj je robie na obiad. Wlasnie czekam az mi ziemniaki wystygna. Beda z maselkiem i cebulka. Mniam. Juz nie pamietak kiedy ostatni raz je jadlam
#1210 |
Zakorzenienie
|
bry!
temat kulinarny zawsze popularny ![]() ![]() u nas dziś na obiad/kolację ryż z "kurczakiem, pieczarkami, papryką smażonymi z Filadelfią" ![]() kopytka też lubimy ![]() ![]() najbardziej nam smakują smażone na patelni, a nie gotowane ![]() ps. a dziećmi najtrudniejsza była droga na piechotę i przechodzenie przez ulicę; bo 3 dziewczynki w tym samym wieku (ponad 5 lat) to rewelacyjnie potrafią zająć się sobą same ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- a! i ambitna byłam i na "tea" dziewczyny robiły sobie pizzę, więc kuchnia też wymagała porządnego sprzątania ![]()
#1211 |
Zadomowienie
|
Little Ola podziwiam. Ja po godzinie zajmowania sie chrzesniakiem mam dosc. Ale on sie sam nie chce bawic tylko trzeba z nim wszystko robic.
#1212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie - a gdyby to odpowiedz by byla ze obiad w lodowce, oczywiescie nie ugotowany ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2453684 3]Moj Tz tez sobe kiedys nie wyobrazal obiadu bez kotleta, ba, obiad bez miesa to nie obiad a zupa to w jego mniemaniu byl wstep do obiadu, phi. Nie ze mna te numery ![]() [/QUOTE] ![]() Na poczatku naszego mieszkania razem z TZem, steskniona za kuchnia polska zrobilam ryz z jablkami. TZ popatrzyl do piekarnika i mowi, ale deseru narobilas chyba na 3 dni a ci jemy na obiad? ![]() ![]() Dzis na szybko robilam pulpeciki z makaronem. Lubie tez pieczone obiady. Wsadzam wszystko do pieca i malo co wiecej trzeba robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Co do upodobań TŻ. Tez ma podejscie, że mięso to podstawa. ![]() Na szczęście lubi nowości. Szczerze powiem, że nie gotujęaz tak często tradycyjnych polskich obiadków ![]() Więcschabowych u nas praktycznie uswiadczyc nie mozna ![]() A on najbardziej zadowolony jak zaczynam dietkę ![]() ![]() Dlaczego ząb zazwyczaj zaczyna boleć w weekend ![]()
#1214 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Czy mogłabym Was prosić o pomoc?? Zależy mi, abyście pomogły mi przy zrobieniu prezentu dla mojego TŻ. Chodzi o nakręcanie krótkich filmików z życzeniami (coś w stylu życzenia od całego świata) Zapraszam na wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501317 |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Przyczajenie
|
Hejka kobietki
![]() Ja mam dzis pierwszy dzien w tyg wolny po 3 dniach pracy ![]() Ahh strasznie sie ciesze ze nareszcie moge o sobie powiedziec ze jestem kobieta pracujaca ![]() ![]() A ja dzis na obiadek zrobie placki ziemniaczane ![]() ![]() Na szczescie moj Tz nie jest wybredny,zjada wszystko co przygotuje i bez marudzenia...i tak zawsze sie smieje ze poje sobie jak sam ugotuje hehe.Wstyd przyznac ale naprawde lepiej gotuje odemnie,ma lepsze wyczucie smaku ![]() No ale wkoncu mowi sie ze faceci sa lepszymi kucharzami niz kobiety i tym sie tlumacze :P Milego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Przyczajenie
|
Dziendoberek Kobietki
![]() Ale sie pusto zrobilo....masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2458295 2]a co
![]() [/QUOTE] tak, tak, to już połowa ![]() faktycznie ![]() halo dziewczyny!!!!!!!!!! co się dzieje?????????????
#1219 |
Rozeznanie
|
![]() |
#1220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moona co Ty ostatnio masz z tym glosowaniem na prezydenta ![]()
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
to jakaś wadliwa musiała być.
![]()
#1222 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() mam nadziejé, ze wam wymieniá lub naprawiá ![]()
#1223 |
Zadomowienie
|
anka mam nadzieje ze Wam szybko ta pralke naprawia
![]() ps. jak ja popsuliscie? ![]() kupilam sobie na ebayu pare ciazowych ciuszkow. spodnie na ktore najbardziej sie nastawilam sa za krotkie ![]() poza tym stwierdzam ze ja juz nie umiem odpoczywac. mam dzis wolne, ale wstalam o 8, piore juz posciel i reczniki, sprzatania mam tyle ze nie wiem w co rece wlozyc i tyle rzeczy do zalatwienia w miescie ze nie wiem kiedy sie wyrobie ![]() co robicie na obiad? potrzebuje inspiracji! ![]() u mnie dzis szczawiowka bedzie a na drugie gulasz planuje, ale ani na jedno ani na drugie nie mam jakiejs wiekszej ochoty ![]()
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
Nie mow ze zapomnieliscie sruby zabezpieczajacej wyciagnac
![]() Ukryte pragnienia ![]() Ostatnie dni u mnie to jakis monty pajton normalnie. W lecie robilam z kolega inspekcje drzew w Penzance i jedno z nich kazalismy sciac i zamienic na inne. Drzewo bylo i polowie martwe i nie mialo szans przezyc. W sumie nic speclajnego, zwykly jarzab no ty le ze jedyne drzewo na glownej ulicy. W poniedzialek o 7 rano (zeby uniknac samochodow dostawczych)drzewo zostalo sciete. No i sie zaczelo ![]() ![]() ![]() Podobno to bylo wazne drzewo dla ktorejs grupy typu new age i na drugi dzien rano jakas ich znajoma wiedzma odczynila rytual i rzucila klatwe na osoby ktore to drzewo sciely. Teraz nie wiem na kogo bo kolega zadecydowal, ja potwierdzilam, wbilam w system i wyslalam raport, nasza brygada wyciela ![]() A wczoraj mi polka pekla pod naporem ksiazek - normalnie strach sie bac ![]() ![]() Do tego mialam wizyte Swiadkow Jehowy z samego rana. Dosc czesto mnie odwiedzaja, raz nawet z inna Polka byli. Nie bede sie rozpisywac, ale ogolna konkluzja jest taka. Panie byly zaskoczone ze jako ktos z Polski nie jestem gleboko wierzaca, nie jestem zainteresowana co chca przekazac, nie chce gazetki, nie pracuje w pralni ![]() ![]() Milego dnia ![]() Bede dzis przeswietlac drzewo ktore pewno pojdzie do wyciecia. Mam nadzieje ze nie bedzie wiedzm w okolicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||
Rozeznanie
|
taki jest plan
![]() Cytat:
![]() a jak popsulismy patrz nizej: ![]() skad wiedzialas ![]() Tz dopiero po 3 dniach sie przyznal ze nie zwrocil na to uwagi przy podlaczaniu pralki Cytat:
![]() pewnie klatwa obejmuje wszystkich zaangazowanych w sciecie, w koncu nadepneliscie na odcisk new age ![]() Ja ide dzis do kosmetyczki na kwasy ![]() Bede miala peeling kwasem migdalowym polaczony z mikrodermabrazja. Kilka zabiegow i podobno buzia jak pupcia niemowlaczka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ja wolę pojedynczo ![]() ![]() skąd ja to znam ![]() coraz mniej mam pomysłów ![]() a jeszcze teraz jak pracuję 3 dni w tygodniu i wszyscy wracamy do domku około 18-tej, to już nie gotuję ![]() Cytat:
ależ historie ![]() a ja dzisiaj miałam wspaniały dzień do 3pm ![]() organizowaliśmy "media awards" dla naszego klienta w super restauracji off Regent Street ![]() ![]() a później musiałam wrócić do biura i w ciągu dwóch godzin nadrobić zaległości, kiedy serwer odmówił posłuszeństwa, maszyna do poczty się zacięła i wszystko okazało się potrzebne na wczoraj ![]() i ominęły mnie pożegnalne drinki koleżanki, bo musiałam pozbierać swoje dzieci i zabrać je do domku ![]() mój organizm domaga się jakiegoś alkoholu ![]()
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
lola, ja i tak uwazam ze sie oplaca hurtem
![]() ![]() ![]() ![]() ale dzis zimno u mnie, -1 brrrrrr... a tak patrze na ludzi wchodzacych do biura i niektorzy to juz wiosennie ubrani, w baletkach i lekkich kurteczkach i kolory takie wiosenne ![]()
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nowe ciążowe ciuszki się cenią 30-40 funcików ![]() zimno! rano odprowadzałam córkę do szkoły i już na końcu naszej ulicy żałowałam, że nie założyłam czapki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
no to oficjalnie juz nie mieszcze sie w swoje wlasne spodnie
![]() od dzis czas na ciazowe ciuchy.....
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
jaka piękna pogoda za oknem ![]() dzisiaj czyste lenistwo ![]() po piątkowej szalonej imprezie koleżanki, po sobotniej dyskotece dla 5-ciolatków ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.