|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Dziewczyny to że czasami wasze piersi nie są twarde jak kamloty tylko takie mięciutkie nie znaczy, że nie macie pokarmu.
Też to przerabiałam na samym początku i uwierzcie, że mleko może być nawet w takich "flaczkach" Ja dokładnie słyszę kiedy mleko nie leci bo Sara bardzo głośno połyka ![]() cytrynko kiedy miałam na początku taki kryzys, że nie wiedziałam czemu Mała płacze i co chwilę przystawiałam ją do piersi, potem zrobiły mi się takie flaczki też z tego wszystkiego dałam jej MM i tak jak ty ryczałam przy tym jak bóbr ![]() Nie chciałam jej odbierać tej bliskości.....i takie tam ![]() A to że karmić 2 miesiące to bez sensu to głupota. Nawet karmienie przez 3 dni ma sens ![]() Chociaż ja np. teraz kiedy miałam problemy z żołądkiem i kazali mi odstawić na tydzień pierś, wolałam wziąć naturalne środki łagodzące i karmić, bo akurat wtedy mój mąż złapał jakiegoś wirusa i się nieźle rozłożył. Potem mnie zaczęło drapać w gardle a Sara odpukać zdrowa, bo pewnie dałam jej przeciwciała. Nasza pediatra mówią nam też, że dziecko karmione piersią bardzo rzadko złapie wirusa od najbliższych I choćby dlatego wolę karmić piersią I a propo laktatorów.....choćby nie wiadomo jaki ten laktator był, dziecko ściąga pokarm najlepiej Ja ściągałam na początku po 20 ml z każdej piersi a przystawiałam Sarę to żłopała jak smok I jej leciało.....a nawet sikało.... A to, że dziecko płacze jak się je odstawi od piersi i kładzie do łóżeczka to nie znaczy że koniecznie musi być głodne. Może po prostu chce się przytulić albo possać smoczka. Ja miałam na początku problem z uśpieniem. Sara zasypiała, ale czasami schodziła godzina zanim ją ukołysałam. Od momentu jak dałam jej do zasypiania smoczek, zasypia w 15-20 minut i często sama. Szczególnie w nocy Takie ssanie uspokaja niemowlaki. Ja byłam przeciwniczką smoków, ale stwierdziłam, że jeśli nie będzie przez cały dzień z nim chodziła w buzi to krzywdy jej nie wyrządzę a ona nie będzie musiała się męczyć z zaśnięciem. Pazurki obcięłam Małej po kilku dniach od wyjścia ze szpitala bo miała strasznie długie. Krogulce normalnie i do tego połamane z zadziorami. Jakoś nic jej się nie stało strasznego, więc marlena32 głowa do góry ![]() Przepraszam, ze to napisze dziewczyny....ale takie spanie w osobnych pokojach to pierwszy krok do nieporozumień. Takie jest moje zdanie ![]() Mój TŻ nie jest idealny jeśli chodzi o opiekę nad Małą....ale mimo, że wstaje o 4 rano do pracy nie wpadł na pomysł, żeby spać osobno po to tylko żeby się wyspać. No halo....to też jego dziecko i to że on wychodzi z domu i idzie do pracy to ma jakieś inne prawa niż ja, która zostaje w domu i często bardziej się namęczę niż on?? Bo to takie proste jest....zajmować się dzieckiem, zrobić pranie (w sensie rozwiesić i pościągać), ugotować obiad, posprzątać i jeszcze zająć się sobą żeby nie wyglądać jak chodząca miotła.... Ja ostatnio odkurzałam jedną ręką bo na drugiej Królowa leżała , mąż w pracy i mi się goście zapowiedzieli....a ja mam manię czystości jak kogoś przyjmuję i wszystko musi być na tip top
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2011-02-20 o 21:03 |
|
|
|
#1202 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Cytat:
![]() ja nie ściągam pokarmu bo nie chcę pobudzac jeszcze większej laktacji młody zjada i sie najada ale jak musiałam kiedyś ściagnąć z jednej piersi bo miałam przeżutą przez młodego i tak tkliwą ze nie byłam w stanie chodzić w ubraniu nie mówiąc o karmieniu to ściągnęłam z niej ponad 50 ml więc myślę że może tam być więcej ale pewności nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak pisałam wyżej nie wiem gdzie mieszka koleżanka ale u niej terroru wogóle nie było wręcz pytali kto i jak chce karmić, nawet mi chciała wysyłać te tabletki na zatrzymanie laktacji ale nie chciałam oj to fakt może być ciężko |
||||
|
|
|
#1203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wasze to chociaz chca jesc butle jak cycka nie...a moj nie chce mieszanki pic... cycka nie i butli nie. czasem nie je po 4-5 godz i co mam robic... ![]() Cytat:
Cytat:
a tu moj bak bo jeszcze nie pokazywalam: Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2011-12-27 o 23:34 |
|||
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
meldujemy się oficjalnie na odchowalni z naszym maleństwem, po 22h porodu pociachali nas i przyszedł na świat nasz mały skarb
wykapany tatunio przystojniaczek bede podczytywac w miare mozliwosci, poki co w standardzie chyba jak każda na początku walczymy z nawałem, dzis w dodatku pierwsza noc w domu ależ się cieszę, że już jestesmy jak czas pozwoli, przedstawię małego
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie najsuchsze z tych co testowałam
niebieskie z rossmana - ciut lepsze, ale i tak moczylam biale pampersa - ok lidlowe tourjour - zadowalające najlepsze - takie niebieskie z lidla, nazwa na s.. - b.mokre, elegancko ścierały wszelkie kupki gosiaczek - duży już ten Twój bąbel a rękawice ma jak bokser
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Ladysith duży no
ma 1,5 m-ca i waży ok 5400 a ta fotka w niedrapkach i ze smokiem to jeszcze szpital i ważył wtedy niecałe 3500 I dalej ma ciemne włosy mam nadzieje ze takie mu zostaną, oczy ma niebieskie. A Hania wygladalA tak samo a teraz ma ciemne blond loki
|
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny u mnie było tak, że w szpitalu po porodzie, gdy mi przystawiono małego do piersi to on za nic nie potrafił chwycić dobrze brodawki, próbowały jedna, druga, dały spokój, za godzinę znów i to samo. W końcu powiedziały, że to nic, że widocznie nie jest głodny i że ma do tego prawo. I tak od początku miałam w szpitalu problem z karmieniem, bo potem małemu było coraz trudniej załapać o co chodzi z tym cycem. Wiedział, że trzeba ciamkać, ale nie potrafił tego zrobić. Przyszła do mnie położna laktacyjna, męczyła się godzinę i nawet ona nie potrafiła sprawić, żeby mały mi zassał. Walczyłam bardzo, ale już sama na spokojnie i w domu, mały zakumał o co chodzi, jednak nadal jest to dla niego ciężka sprawa, jest leniuszkiem i nawet gdy dobrze zassa to na krótko. Potem znów walka o prawidłowe chwycenie. I tak karmienie piersią to u nas był jeden wielki nerw. On cały zestresowany, ja tym bardziej. W końcu zaczęłam mu ściagać pokarm laktatorem ( u mnie baaaaaaaaaardzo się sprawdził ręczny tommee teppee) od razu ulga, także ta psychiczna, podawałam mu swoje mleko przez butle, jednorazowo ściagam 150 ml, więc całkiem sporo. Ale od poczatku zdarzało nam się dokarmiać, bo przez te nasze początkowe problemy bardzo się bałam, żeby małego nie przegłodzić.
Na dzień dzisiejszy jesteśmy już całą dobę na mm, nażarłam się zupy ogórkowej i mały miał problemy z kupką, płacz, prężenie się, twardy brzuszek A mnie serce pękało, że tak mu zaszkodziłam. Mam nadzieję, że wrócimy do mojego mleczka, ale szczerze mówiąc to nie wiem tak naprawdę jak to będzie dalej...Dziękuję wszystkim za rady odnośnie termometrów i co do witamin, kupię może tego juvika i będę wkraplać małemu do butli a przy wizycie u pediatry skonsultuję, co robić dalej ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Co do chusteczek to przetestowaliśmy na razie huggiesy - dobre, ale trochę sztywne jak dla mnie i pampers baby fresh - rewelacja zapach i mięciuśkie, miałam też z rossmana jakieś małe opakowanie i nie były złe. Jeśli chodzi o pieluchy to dla mnie zdecydowanie najlepsze pampersa, miałam też pakę bella happy i naprawdę byłam zadowolona, ani razu nie mieliśmy przykrej niespodzianki a zdecydowanie najgorsze okazały się huggiesy - te z bawełną, jasne opakowanie, cos strasznego, u nas się nie sprawdziły, jak mały nasikał to miał mokrą dupkę, bo nie wsiąkały dobrze, zdarzały się wadliwe rzepy w pampkach tak że kilka pieluch od razu do kosza szło. Do przetestowania teraz mam pakę huggiesów ale tych czerwonych, słyszałam dobre opinie, zobaczymy
|
|
#1208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny!!!
nie wiem czy panikuję czy faktycznie iść do lekarza, choć teściowa radzi mi do jutra obserwować małego... wczoraj miał 2 zielone kupki, dzisiaj też z rana zielonkawa, a w sumie każda kupka jest taka grudkowata - moja mama twierdzi że powinna być gładkiej konsystencji?? do tego w nocy się przebudzał na chwilę - prężył prężył i puszczał bączka śmierdzącego no i zasypiał. Rano już ciężej mu było zasnąć, wczoraj kolka... nie zawsze odbija i ulewał wczoraj dużo nie wiem co robić.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2011-02-21 o 07:41 |
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj syn tez robi grudkowate kupy, to niestrawione resztki mleka i jest to norrmalne. twoja mama nie bardzo ma racje, mowiac ze ma byc gladka. Ulewznie jest normalne do 6 a nawet 8 miesiaca zycia. dopiero wtedy wytwarza sie ten "zaworek" w przelyku. jesli nie wymiotuje (doslownie) lub ulewania nie sa chlustajace, jakby pod cisnieniem, to wsyztsko jest OK. moj tez nie zawsze odbija i duzo ulewa, nic nie poradzimy na to... przede wszytskim wyluzuj... jak dla mnie to yglada na to, ze cos co zjadlas mu zaszkodzilo- jesli karmisz piersia,. jesli nie, to nie wiem......
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
JeSuisUnPapillon gosiaczek ma racje. Na razie nie stresuj się a przeanalizuj swoje menu. Zielona kupka może sie zdarzyć jeśli coś Małemu nie podpasowało. Teściowa ma racje, poobserwuj go i zobaczysz czy do jutra mu te kupki miną.
Głowa do góry gosiaczek wczoraj miałam Ci napisać odnośnie tego żelaza i ciemnego stolca i zapominałam ![]() Ja miałam ten sam problem, a do tego jeszcze najprawdopodobniej od żelaza nabawiłam się zapalenia błony śluzowej żołądka Także jeśli w tych witaminach masz taką końską dawkę to radzę uważać
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana! Dziś pierwszy dzień bez męża...na razie od rana Mały był aktywny, zaliczył 3 karmienia i padł - na jak długo - zobaczymy.
U mnie dziś moja mama jest ze mną - wzięła urlop żeby pomóc mi ogarnąć chałupę przed wieczornym przyjazdem teściowej .Mariko - dziękuję Tobie za tę wypowiedź! Pocieszyłaś mnie z tymi piersiami miękkimi - ja niby widzę, że Mały ssie, głośno połyka, ale i tak się martwię, czy za mało pokarmu nie ma. My na razie ustaliliśmy z mężem, że będziemy podawali raz dziennie mm. Co do tego spania osobnego...u nas jest tak, że mąż nie bardzo chce spać sam, ale po pierwsze chcę Małego dać do łóżeczka jego, a więc będzie spał u siebie w pokoju, a tam jest miejsce tylko na małą sofkę. Może być też tak, że łóżeczko przeniesiemy do sypialni, ale według mnie to bez sensu - chcę, żeby przyzwyczaił się do swojego pokoiku. Przypuszczam, że jak znam męża będzie gramolił się co noc do mnie na tą sofkę - on też jest przytulas straszny.Oj dorodny ten Twój Bączek .Cytat:
A jeśli chodzi o kolor zielony to nie wiem, ile w tym prawdy, ale mi i babcia i koleżanka mówiły, że jak przeziębi się piersi ( a co za tym idzie pokarm) to taką kupę robią dzieci. Jeśli masz mozliwość, to przedzwoń do położnej i podpytaj o ten kolor. Zgadzam się z wypowiedzią Gosiaczka - może coś zjadałaś wczoraj? Co do prężenia - mojemu pomaga masaż brzuszka - oliwka na brzuszek i delikatne masowanko. Często też leży bez pampersa i wtedy kupka łatwo wychodzi - tylko zakryj go czymś, bo ja dziś w nocy miałam taką akcję, że całą pościel Małego trzeba było wymieniać .Jeszcze takie pytanko - czy to możliwe, żeby mój 3 tygodniowy karol już się przyzwyczaił do zasypiania tylko na rękach? Bo on ma tak, że np. po karmieniu nosimy go na "odbicie" i wtedy zasypia, jak kamień. Odłożymy do do łóżeczka - jest ryk. Podniesiemy, utulamy na rękach - śpi. I tak w kółko .Wczoraj zamówiłam na allegro tę karuzelkę, którą polecałyście - FP Rainforset. Zobaczymy, czy Małego zainteresuje .
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
znaleźliśmy sposób na kolki
pomogła zmiana mleka na Bebilon comfort i Gripe water po każdym posiłku. 2 dni i nie ma bóli brzuszka, prężenia itp, zupełnie inny chłopaczek jest. próbowaliśmy tych wszystkich kropli: Espumisan, esputicon, infacol, czopków Viburcol i powiem Wam że na pewno one tylko pogarszały sprawę.
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Huggies, ale cena wysoka. Są bd duże, używam w pudełku turystycznym;-) ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- gosiaczekk faktycznie pucuś I nadal ma dużó włosków Mojej na czole odrastają w koncu, bo pierwsze zniknęły;-)---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- a to prawie K tyle samo, ma prawie 8 tygodni i waży 5300, a urodzona 2850, uuu buczy już, nieeeeeeeeeeeeee
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
hejo
ja ostatnio czytam bo nawet nie mam jak pisać. Mały jest zajmujący.. Ja mam chyba kryzys laktacyjny. Dotychczas mały jadł co 2-3 godziny i było cudownie a teraz? co 20 minut-do godziny i je długo.. Jak naciskam pierś to z niej leci.. ale mały jets marudny. Mieliśmy już noce, kiedy przesypiał 4-5 godzin.. a teraz góra dwie. Ile taki kryzys trwa? i jak sobie z nim radzic? |
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwazaj z noszeniem do spania...Ja nosze, alenie po jedzeniu do łózeczka i najwyzej głaszczemy i mowimy do niej.
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
ja bujam w wozku
i zasypia, hanke tak usypialam w dzien przez 1.5 roku tzn nie tylko tak, ae w ten sposob najszybciej zasypiala. A na wieczor jak juz byla wieksza, (wlasnie nie pamietam ile miala.musze na moj stary watek zerknac) to w swoim lozeczku, po kapieli i karmieniu odkladalam ja do lozeczka. wtedy miala pokoj z nami, Kuba ma swoj ale spi u nas w pokoju w gondoli. jak skonczy 2 miesiae to bede chciala go wytransportowac do jego pokoju na stale... bedzie ciezko bo czasem jak mu smok wypadnie to beczy i wtedy na polspiaco wstaje i wsadzam mu smoka i spie dalej, a tak bede musial leciec do jegp pokoju... no ale chce zeby spal u siebie. zreszta jak tak dalej bedzie przybieral, to niedlugo z gondoli wyrosnie hahawlasnie Kuba ma dalej wlosy. przerzedzily mu sie ale i tak ma sporo. |
|
|
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też w ciągu dnia cyrkuje - czasami chce pierś co 2,5 godziny, czasem co niecałą godzinę . W nocy ma tak, że pierwsza pobudka jest co 4,5 - 5 godzin, a następne już co 2 - 2,5. Może Mały przestawia się na tryb dzienny - bardziej aktywny . Mój ma podobnie, dlatego ja raz dziennie daję mu butlę. Ale wiem, że to raczej nie wina pokarmu, bo po mm też mało śpi. Karol od rana dziś cudował - teraz śpi od 11 - super, wreszcie miałam czas na śniadanie Muron - wiem, że nie powinien zasypiać na rękach, ale on już się chyba przyzwyczaił...na razie nie da się go położyć w łóżeczku głaskać po głowie tylko - to działa, jak jest już baardzo zmęczony, a i tak musi wtedy smoczka dodatkowo cmokać. Co do karuzelki - jestem bardzo ciekawa, czy Małego zainteresuje! Co do chusteczek - Happy też odrobinkę za suche są według mnie - pójdę za radą i będę je dodatkowo wodą nawilżała. Następne do przetestowania będą w tekim razie Huggiesy. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-02-21 o 12:19 |
|
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja też już nie ogarniam
![]() Myślałam, że dzieci w tym wieku tylko śpią i jedzą, a nie jedzą i marudzą. Za nami kolejna nieprzespana noc, w dzień też nie jest lepiej. Marcel wytrzymuje mi bez cycka góra 1,5 godziny, a jak już się przyssie to nawet jak przestaje pić nie chce go puścić, czasami nawet do toalety ciężko mi wyjść. Zasypia najczęściej na rękach, śpi z nami w łóżku, bo w swoim łóżeczku się kręci, kombinuje i płacze Mam nadzieje, że z tego wyrośnie Przylepa mała! ![]() Aha, dziewczyny, kiedy jest najlepszy czas na pójście z dzieckiem na to badanie na bioderka? Ja zarejestrowałam Marcela na 15 marca.
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
myślę cytrynko, że RF na pewno zainteresuje, jest b wyrazista, mnie ciekawi jak się te liście poruszają
![]() Wkurzyli mnie na alle, zamowiłam pojemnik, były 4 kolory, w opisie i na aukci. Zamowiłam, zielony, Ci piszą, że są 3 inne. No to piszę żeby umieszczali info, że jakiś się skonczył, a oni mi na to, że żle zrozumiałam opis. Bałwany. U nas katarek i niestety na razie nie wychodzimy na spacerek. Buuu.
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
ja też od wczoraj staram się usypiać w wózku bo ręce opadają
a w łóżeczku grymasi za dnia... więc dziś rano wylądowaliśmy w wózku i pomogłowiecie co...TŻ wręcz nakazał mi iść do lekarza z małym ...a że mamy obok domu przychodnię to w sumie zebraliśmy się raz dwa,powiedziała że w sumie może mieć nietolerancję laktozy... no i skoro te kolki są to przepisała Delicol i dała colinox. Zobaczymy jak to będzie. Ps. mój klocuszek waży 3620!! !! (waga urodzeniowa 2580, wyjście ze szpitala 2650, ma 3tygodnie skończone)
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też przybrał, bo widzę po śpiochach, ciekawe tylko ile
|
|
#1223 |
|
Konto usunięte
|
Hej,Hej
To i Ja melduje sie na odchowalni ![]() Stalowamagnolia-Ja mam to samo ,NIE OGARNIAM A Ja niby doswiadczona mamuska-guzik mała je,krzyczy i chce byc cały czas na rekach.Nasze noce wygladaja tak:Igunia budzi sie co godzine na jednego cycunia ,przy którym siedzi pół godz. z wielkimi oczkami i zasypia ze smokiem w buzi i za godz to samo ,MASAKRA Ja tez daje małej co jakis czas MM bo po nim przynajmniej spi 2 godz ,a ja moge odsapnac. Ogólnie to moja mała córcia spi moze z 8-10 godz na dobe ,a tak ma wielkie oczka i lubi zeby z nia chodzic po mieszkaniu i jej wszystko pokazywac i z nia gadac(jakby wszystko widziała i rozumiała) Ale i tak jest kochana Ps. sorki za literówke ale pisze jedna reka bo na drugiej sobie siedzi mój mały ludzik i patrzy w ten monitor jakby tam cos ciekawego sie działo
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
witamy się z Natalką
od dzisiaj trenujemy karmienie spod pachy..... Natala nie ma nic przeciwko, tylko ja stwierdziłam, że bez rogala się nie obędzieczy któraś stosuje rogala do karmienia?? ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- aaa i pytanie za 100 pkt. czym się różnią te osłonki na piersi rozmiarami M od S?? mam M ale tam gdzie ma być sutek to jakieś bardzo duże są?? i nie wiem czy te S byłyby lepsze?? nosz muszę jakoś zagoić tę jedną brodawkę
|
|
|
|
#1225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wg mnie bardzo wygodny wynalazek, przynajmniej mam dwie rece wolne i moge np czegoś się napić albo siedzę tak jak teraz na necie a mała sobie je![]() Próbowałam spod pachy ale średnio nam szlo, fakt z poduchą wygodniej tak karmić a to moja dzisiejsza niunia w wersji "pink" i z hipciem, skończyła 10 tyg juz ![]() nie mam pojecia jak to z tymi rozmiarami osłonek sama juz szukala na necie jakiegos info, ja miałam osłonki babyono S były duże wg mnie teraz mam M Aventu i są tak samo duże. Nie wiem czy tutaj raczej nie chodzi o to dookoła "sutka" niż o sam "sutek" ale nie moge porownac bo dwie rozne firmy
"Noszę twe serce z sobą (nosze je w moim sercu) nigdy sie z nim nie rozstaję (gdzie idę Ty idziesz ze mną; cokolwiek robię samotnie jest twoim dziełem, kochanie)" Patrycja ['] Edytowane przez achaia Czas edycji: 2011-02-21 o 14:18 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
achaia Sara ma taką samą bluzeczkę
A Pati ale ma dużeee oczy
|
#1227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak wychodził ze szpitala to 3200 gja mam rogala, bardzo wygodna sprawa |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
Marika dzieki, tez mysle ze chyba nic jej nie bedzie, przynajmniej sie nie drapie juz
![]() Moja tak jak wczoraj myslalam, zamienila sobie noc z dniem , dzis w nocy oczy jak 5 zl. i tak 3 i pol godziny,rano odespala, teraz znow spi, wiec pewno powtorka z rozrywki bedzie, za szybko sie cieszylam, ze w nocy spi .Ja mam dwa rogale do karmienia, duzy i maly, uzywam obu, duzy oprocz tego, ze mala podtrzymuje, to moj kregoslup tez odciaza, bo daje go sobie pod plecy , ale ja juz w ciazy do spanie uzywalam,i przy poprzednich dziewczynkach tez mialam, u mnie super sie sprawdzaja .Spiaca przez ta zarwana noc jestem, zdrzemnelam sie chwile, moze zaraz jakos sie rozkrece, bo dziewczynki chca koniecznie, zeby im ciastka upiec, a mi sie tak nie chce, ze szok, ale nie chce tez zeby myslaly, ze tylko malutka sie zajmuje, a nimi nie.. Mroz u nas straszny, wiec nie poszlam po dziewczyny do szkoly, TZ zalatwil, ze ktos je odebral i odstawil pod drzwi .Czekam az spioch sie obudzi, co by poodkurzac, bo kosz mojzesza akurat na dywanie stoi, a jak przesune, to wstanie na bank .Chyba wezme sie za te ciastka, oj zeby mi sie chcialo jak mi sie nie chce.. Moja dzis kupki jedna po drugiej robila, i zaczela ulewac, ale wszystko w normie, ulewanie twarozkiem, wiec ok., pewno dlatego, ze je duzo i strasznie lapczywie, oby tylko kolek przez to, nie dostala.... Ja, nie nosze, i nie kolysze, mala usypia na rekach, pozniej odkladam do koszyka (ale czasem buczy, wiec wyjmuje z powrotem), albo klade sie z nia do lozka, i wtedy nie wiem kiedy pada, bo ja usypiam z reguly pierwsza ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- achaia slodka kruszynka
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
oj mamy chyba dzień marudy
![]() no to decyzja podjęta, zakupuję rogal.......... stokrotko ja też mam prawą pierś pogryzioną i przystawiam ją spod pachy dzisiaj i mam nadzieję, że się polepszy, bo co ją przystawiłam to pierwsze 2 pociągnięcia ból, a potem w miarę da się żyć Mąż kazał kupić laktator, tylko ja nie widzę sensu, bo to też będzie bolało. Poczekamy z tą decyzją jeszcze---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- no i mogę się wypowiedzieć na temat pampersiaków i chusteczek najlepsze były Pampersy, chociaż powaliły mnie zapachem (nie chciałam napisać smrodem), potem dobre też Huggies te bawełniane, nic nie przeciekało, dobrze chłonęły. Happy to porażka, szerokie jak nie wiem, nie trzymają i przecieka. Libero całkiem całkiem..... ale mam wrażenie, że za mało chłoną. Chusteczki: bambino ok dla mnie ładnie pachną, wystarczająco mokre, dobrze zmywają. Huggies Pure z początku miałam wrażenie, że śmierdzą, ale potem odkryłam, że to imitacja zapachu wody, są bardzo mokre, ale jak dla mnie strasznie twarde. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

zostaję sama z Julkiem i do tego w tygodniu, żeby się wysypiac, będzie spał w salonie
. Myślałam, że nawet kilka pierwszych dni ma znaczenie. Serio dopiero pół roku daje efekt?
, wiec obcielam to co polamane, wydaja sie byc mocne, mam nadzieje ze jej nie zaszkodzilam tym..
z tego co pamiętam to polecalyście ale ten droższy 
wykapany tatunio 

Mój też przybrał, bo widzę po śpiochach, ciekawe tylko ile