|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() Cytat:
a po 6m-c przejdziemy na bebiko 2 nie widzę potrzeby aby zmieniać na inne. Karola robi to samo śmiesznie to wygląda zawsze jej wtedy mówimy ,,tak masz kolanko'' albo ,,ale masz ładne spodenki'' a ta się chichra![]() jaszczuś witaj wreszcie nareszcie bajka-Blanka słodziuchnaaaa anoxa-2 fotka Hubcia i jego minka-BEZCENNA! misiulka-a dalej brałaś azalie? bo jeśli tak to u mnie podobnie w jednym m-c było tak że tylko 5dni było bez plamienia co do rytmu dnia my praktycznie już mamy uregulowany (mniej więcej już od ok 3m-c)-co jest fajne bo można sobie już jakby to powiedzieć zorganizować dzień aczkolwiek mała potrafi zrobić psikusa ![]() cześć madziorku fajnie że się pokazałaś ![]() eleonoremio
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2011-01-11 o 13:25 |
||
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() Przeżyłam chwile strachu przed chwilą. Mały zrobił kupke, ja zawsze oglądam ( kontrolnie ), patrze a tam same niteczki czarne. Wystraszyłam się, ale poszukałam w necie i to po bananie. Ale i tak będę obserwować.
|
|
|
|
|
#1203 | ||
|
Rozeznanie
|
W normalnym sklepie dla dzieciaków, u nas we Wrocku jest taka sieć sklepów ascot, za 60 zeta.
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/spiewaki-slodziaki...394562709.html ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Milena śpi w swoim łóżeczku do samego rana do 7 później mleczko, siusu i kupka i wraca do łóżeczka i albo zaśnie albo bawi się i ja się ogarniam albo śpimy dalej
nie brałam jej do łóżka nigdy aby tam spała nawet jak coś jej było to lulałam, tuliłam i jak zasnęła to spowrotem do łóźeczka wyjątek jest gdy mój ma wolna niedzielę to wtedy baraszkuja w łóżku (najczęściej robi samoloty) ale nawet jak próbował ja uspać po godzinie to nic nie dało nie zaśnie u nas za dużo wrażeńmyślę że nie dałabym rady wyspać się i pilnować tż żeby jej nie przygniótł
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Nim was nadrobię, pochwalę się, że na dzisiejszej wizycie u lekarza zmierzono i zważono moje dziecię i Natalka waży 8800 i ma już 73 cm długości. Wielkolud mój kochany.
|
|
|
|
#1206 | |
|
Raczkowanie
|
AGAMARCIO dzięki za odp odnośnie mleka ja też daję cow and gate ale 2 tzn odpowiednik bebiko w uk
jednak ja zmienilam mleko z nan na cow and gate bo nan piła tylko w szpitalu jak była ospała (żółtaczka) to dokarmiałam 3 razy butelką ale później już tylko pierś i jak wróciliśmy do uk to kupywałam kaszki z c&g mlekiem i od tej pory jest cow and gate ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() Milena może tyle osiągnie za półtorej miesiąca jak ją dobrze podtuczę miesiąc temu miała 7200 |
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
martysek WOW faktycznie duża kobietka z niej!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( co prawda przebija moją Karole ze 2kg )ale długa też już jest (moja jeszcze spokojnie nosi ubranka na 62 ) grunt że Nam zdrowo dzieci rosną!![]() lilka Wszystkiego Najpiękniejszego Najlepszego oraz spełnienia marzeń z okazji Urodzin marta d1 )Wszystkiego Najlepszego i Najpiękniejszego oraz spełnienia marzeń niech Franio zdrowo się chowa
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2011-01-11 o 16:31 |
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
witam
idealne troche cie rozumiem. Zosia tez lubi spac w ciszy w dzien . dopoludnia dziewczynki sa w szkole wiec nie ma problemu. jak sa w domu to musza sie zachowywac cicho w czasie jej drzemki. ale one sa chyba starsze - 6 i 8 lat. i sa dwie. wiec jak Zosia spi to poprostu zamykam drzwi do ich pokoju i tam sie bawia razem, czasem gramy w cos razem, albo wlaczam im bajke. one nawet lubia ten czas bo robia cos fajnego, staram sie wtedy zeby nie musialy odrabiac lekcji czy sprzatac pokoju w tym czasie ale robia cos co lubia. ![]() bajka sliczna Blanka anoxa jaki wesoly Hubi Misiulka biedna, ale sie wymeczysz. zdrowka dla was a ja dzisiaj mam poprostu dom wariatow wiec w ramach swietowania 1 miejsca Marysi zmeczona jestem a tu jeszcze zapisalam sie na fitness na 20, chyba mi odbilo
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Modro, Glooria, Anoxa, Jaszczka, dziękuję za odpowiedzi odnośnie planu dnia. Rytuał po przebudzeniu, godzina kąpieli i spania są każdego dnia te same. Muszę jeszcze wprowadzić w miarę stałą porę podawania słoiczka.
Anoxa, świetne zdjęcia. Przystojniacha z Hubcia. Bajka, ja też po porannym karmieniu i wyjściu TŻta do pracy zostawiam sobie Natalkę w łożku. Uwielbiam spać przytulona do niej i wdychać zapach jej włosków Anuszka, Natalia też próbuje podciągać się za zabawki z pałąka bujaczka. Wierzga giczkami tak, że ma skarpetki całe zmechacone na piętkach Przy przewijaniu łapie się za kolanka, a jak leży, próbuje się podnieść za nogawki spodni.
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia faktycznie szalony dzien i gratuluje corci pierwszego miejsca
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- martysek faktycznie spora niunia moj Hubcik i tak jak przebija wazy 9kg ![]() wogole w szoku bylam znajoma ma synka rowno mlodszego od Hubcia o 2mc przy urodzeniu wazyl 3400gram a teraz wazy 9200gram przebil juz Hubcia a tez ma skaze (jej dwojka ma) i sa na tym samym mleku
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Anoxa, ale Hubcio ponad miesiąc starszy od Natalii
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itakasiu crazy day! Gratulacje dla Marysi! |
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
martysek no fakt i startowal z ciezsza waga pewnie niedlugo go przegoni
![]() do nas przyszedl chodzik Hubcio zachwycony
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas jest coraz gorzej z nocami...wstaje co 2 godziny mimo ze dostaje mm...
jeszcze ja nie moglam zasnac do 3... masakra anoxa daj foto hubcia w chodziku! on juz sam stoi?> my z ada wczoraj bylysmy u kolezanki i ona pokazala nam skoczek i super sprawa, tylko tz sie boi, ze skoro ada jeszcze nie siedzi sama, to za wczesnie i nie chce kupic. ja chcialabym kupic polaczony skoczek z chodzikiem-jest cos takiego? |
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie anoxa, czekamy na zdjecie Hubcia w chodziku
|
|
|
|
#1217 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś byłyśmy na szczepieniu-Patryśka waży 8900 i ma 78 cm długości.Byłyśmy też u neurologa na kontrolnej wizycie-kolejna za miesiąc (narazie nie dała skierowania na rehabilitację,niech się rozwija w swoim tempie).Dziś załatwiłam bardzo dużo spraw i jestem dumna z siebie)Oczywiście wszystko po pracy No i powstały u nas zajęcia na basenie z niemowlakami Właśnie się zapisałam (będziemy chodzić raz w tyg-45min,koszt za 2 miesiące to 145zł).Co do zasypiania dotąd Patrycja zasynała i spała całą noc w swoim łóżeczku a nad ranem brałam ją do siebie do łóżka i albo się bawiłyśmy albo jeszcze drzemałyśmy.Teraz odkąd wróciłam do pracy (mam na 5.30 więc wstaję po 4 rano) śpi tylko u siebie ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
|
#1218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje dla corci
|
|||
|
|
|
#1219 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale Iga jest mlodsza o miesiac prawie. Maja juz dawno sie lapie za kolanka, stopki, ale nie wklada do buzi
![]() Hej dawno Cie nie bylo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kasia niezle i jeszcze fitness, ja tez czekam na swoj open karnet do silowni i fitness, tz obiecal ![]() Jestem zalamana, podniesli ceny ubezpieczenia auta, splacilam kredyt mieszkaniowy, zaplacilam czynsz i telefon i karte kredytowa i nie mam ani grosza a nie cierpie tz prosic o kase, jednak wole miec cos na koncie
|
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Niezawsze, zależy od rozmiarówki, ale przeważnie 68, chociaż kurteczkę i spodenki ma 74.
Po opłaceniu czynszu i raty za mieszkanie niewiele mi zostaje. Zazdroszczę, że możesz zostać na wychowawczym. Zapomniałam wam napisać, że byłam dziś w pracy i jedna z koleżanek zapytała, czy Natalia już chodzi Myślała, że jest dużo starsza, bo jest taka duża.
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-01-11 o 19:47 |
|
|
|
#1221 |
|
Rozeznanie
|
czerwony - bo nie miał włosków, a Mała ładuje wszystko do buzi, bałam się, że włoski może wyrwac i się nimi udławić
|
|
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
Siemanko kochane
ja mam zmulonego neta i nie raz was podczytam, na święta i sylwestra w ogóle sygnału nie miałam teraz coś łapie coraz lepiej chodzi, wkurza to strasznie bo jeszcze 2 lata trzeba się męczyc:/A tak to u nas po staremu, mieliśmy chorobowy maraton bo zaczął tż, później Bastuś i na końcu Sara ale jeszcze dwa dni syropu i koniec, wirus jakiś bo i oczki ropiały , zielony katarek i gorączka.Po za tym Sara nie chce leżeć na brzuszku, nie pełza chce tylko siedzieć i rączki coraz lepiej już jej siedzenie wychodzi ale jeszcze często się przewraca . Zaczęła grymasić zupkami i zaciska usteczka także od praktycznie dwóch dni je tylko mm. Kaszki łyżeczką też nie chce. Cały dzień w sumie zajęty mam dziciaczkami coraz mniej czasu na neta ale nie narzekam oczywiście , szkoda tylko mi że urwał się kontakt z Wami bo nawet nie daje rady wszystkiego przeczytać od świąt Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i gorące buziaczki dla maluszków ![]() ![]() Sara już śpi teraz kąpiel Bastka, już mnie woła
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
itakasia
![]() AGAMARCIO tak brałam azalię od września i w grudniu zaczęły się te chocki klocki, wcześniej były plamienia ale nie tak obfite jak te w grudniu i jeszcze tydzień po tygodniu.
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz sie nie oytam tylko biore gdy potrzebuje
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze, anoxa - ja też biorę jak potrzebuję, kiedyś się pytałam, ale mi przeszło
![]() itakasia - rzeczywiście zwariowany dzień miałaś! no i gratki dla Marysi ![]() misiulka - używasz pieluch wielorazowych? (dziewczyny pisały że używasz - chyba? ) mogę wiedzieć jakie, jak się sprawują i ile kupiłaś na początek?my po szpitalu, zrobili małemu prześwietlenie i badanie bioderek - wszystko wygląda ok tak mu na chama powykręcał nóżki biedactwo płakało tak żałośnie i nie mogłam go potem uspokoić Patryk waży już 9,5kg i ma 75cm wielkolud mój kochany ![]() no i będzie z niego casanova zaczepiał wszystkie pielęgniarki, babeczki od x-ray, nawet recepcjonistkę - do wszystkich się uśmiechał, a one topniały w oczach ps. zaraz wrzucę jakieś zdjęcia
|
#1226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam tego jumpera co dziecko skacze jak na linachzaraz dam zdjęcie dla mnie super sprawa a Milena co dziennie wieczorem ma pół godzinki na wyszalenie się przed snem i jak coś muszę zrobić nagłego to tam ją zostawiam jest to bardzo bezpieczne miejsce
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
jaszczka tak uzywam (nie cały czas bo bym musiala ich miec chyba ze 30szt. bo bardzo długo schną) ja mam te, na początek kupiłam 6 szt.. plus dwa otulacze i dodatkowe wkładki bambusowe, potem dokupiłam kolejne 6 już z otulaczami ale one są o wiele droższe, plus dodatkowe wkładki, jestem zadowolona z nich zwłaszcza, że nie trzeba smarować niczym pupy i nie robią sie odparzenia, a jak użyję pampków i zrobi się odparzenie to zakładam te eko i szybko się pupcia goi.
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
a tak wyglądają aktywne stacje ale są różne rodzaje i jest duży wybór
|
|
|
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
a tak wielofunkcyjne chodziki
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj przyszedł dla Mileny fotelik maxi cosi tobi i jestem bardzo zadowolona
w sklepie jak wybieraliśmy fotelik to najlepiej i najpewniej Milena w nim siedziała i oto jest kupione i z głowy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

, bebilon
a po 6m-c przejdziemy na bebiko 2 nie widzę potrzeby aby zmieniać na inne.
Karola robi to samo śmiesznie to wygląda 

za dużo wrażeń

)Wszystkiego Najlepszego i Najpiękniejszego oraz spełnienia marzeń niech Franio zdrowo się chowa
wiec w ramach swietowania 1 miejsca Marysi

wielkolud mój kochany