Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 12:13   #1201
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
idealne ja tez miałam wyrywanego zeba i karmiłam. Dentysta powiedział Ci, że nie możesz?
ja tak samo normalnie karmiłam
Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
Jakie mleczko piją wasze dzieciaczki: bebiko, bebilon czy jeszcze inne i czy zmieniacie po 6 m-cu na inne czy kontynułujecie ?
moja niunia pije bebiko 1 a po 6m-c przejdziemy na bebiko 2 nie widzę potrzeby aby zmieniać na inne.
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Iga dopiero zaczęła trzymać się za kolana albo nogawki spodenek
Karola robi to samo śmiesznie to wygląda zawsze jej wtedy mówimy ,,tak masz kolanko'' albo ,,ale masz ładne spodenki'' a ta się chichra

jaszczuś witaj wreszcie nareszcie
bajka-Blanka słodziuchnaaaa (my też nosimy 3)
anoxa-2 fotka Hubcia i jego minka-BEZCENNA!
misiulka-a dalej brałaś azalie? bo jeśli tak to u mnie podobnie w jednym m-c było tak że tylko 5dni było bez plamienia a gin. mówił że tak właśnie przy tych tabsach może być... ehhh...

co do rytmu dnia my praktycznie już mamy uregulowany (mniej więcej już od ok 3m-c)-co jest fajne bo można sobie już jakby to powiedzieć zorganizować dzień aczkolwiek mała potrafi zrobić psikusa

cześć madziorku fajnie że się pokazałaś

eleonoremio co tam u Was?

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2011-01-11 o 12:25
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:30   #1202
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

wlasnie mialam was pytac czy ktoras z mamusiek spi z dzidzia bo u nas to wyglada tak jak wyzej napisalam i troche mam wyrzuty ze maly nie jest przy mnie ale z drugiej strony wiem jak poznije ciezko oduczyc
Franek jak był mniejszy to spał w łóżeczku i budził sie na jedzenie, brałam go do siebie dopiero nad ranem. Teraz niestety zasypia u siebie, spi do 1/2 a potem sie ciągle wybudza i ja żeby nie wstawać co 10 minut biorę go do siebie. Ale nie jestem z tego zadowolona bo może być go trudno oduczyć. I tak śpimy w 3 a Franco zajmuje najwięcej miejsca

Przeżyłam chwile strachu przed chwilą. Mały zrobił kupke, ja zawsze oglądam ( kontrolnie), patrze a tam same niteczki czarne. Wystraszyłam się, ale poszukałam w necie i to po bananie. Ale i tak będę obserwować.
Stary 2011-01-11, 13:57   #1203
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
SUPER
a gdzie je wyczaiłaś i jaki koszt
W normalnym sklepie dla dzieciaków, u nas we Wrocku jest taka sieć sklepów ascot, za 60 zeta.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tez chce ta zabawke!!!!! Nigdzie nie widzialam i w necie tez nie ma
Gdzi kupilas?

Bajka ale super fotki a Blanka sama juz tak ladnie iedzi?
Maja jeszcze nie wklada stopek do buzi trzyma sie owszem, wygina je na wszystie strony, ale do buzi

Anuszka zazdroszcze u mnie nic sie nie zmienilo po przejsciu na mm nadal co 3h pierwsza noc tylko byla ok po przejsciu.

Dzis przelozylam MAje do jej lozeczka po zasnieciu, po pierwszej pobudce dalej poszla spac w nim a po drugiej marudzila i mimo, ze nie od razu ja wzielam(probowalam glaskac, dawac smoka itp.)to wrocila do lozka i od razu zasnela, ciezko to widze, ale dzis drugie podejscie robimy
niezawsze - jest na all
http://allegro.pl/spiewaki-slodziaki...394562709.html

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
niezawsze ja Huberta dzisiaj o 1 w nocy wzielam do siebie bo cos poplakiwal przez sen ale to juz polowa sukcesu jesli choc troche spala u siebie u nas zazwyczaj biore maloego kolo 6-7 do siebie i dosypia do 8 no chyba ze tak jak dzisiaj jest to wczesniej

wlasnie mialam was pytac czy ktoras z mamusiek spi z dzidzia bo u nas to wyglada tak jak wyzej napisalam i troche mam wyrzuty ze maly nie jest przy mnie ale z drugiej strony wiem jak poznije ciezko oduczyc
Moja Mała śpi sama w łóżeczku, kiedys spała w łóżku ze mną, ale tylko rano, żeby dospać, jak męczyły ją kolki. Od jakiś 2-3 miesięcy zasypia w łóżeczku, w naszym łóżku nigdy nie śpi. Lubi swoje łóżeczko, wie, że śpi w nim i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:02   #1204
glooria
Raczkowanie

Milena śpi w swoim łóżeczku do samego rana do 7 później mleczko, siusu i kupka i wraca do łóżeczka i albo zaśnie albo bawi się i ja się ogarniam albo śpimy dalej
nie brałam jej do łóżka nigdy aby tam spała nawet jak coś jej było to lulałam, tuliłam i jak zasnęła to spowrotem do łóźeczka
wyjątek jest gdy mój ma wolna niedzielę to wtedy baraszkuja w łóżku (najczęściej robi samoloty) ale nawet jak próbował ja uspać po godzinie to nic nie dało nie zaśnie u nas za dużo wrażeń
myślę że nie dałabym rady wyspać się i pilnować tż żeby jej nie przygniótł
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:11   #1205
martysek
Zadomowienie

Nim was nadrobię, pochwalę się, że na dzisiejszej wizycie u lekarza zmierzono i zważono moje dziecię i Natalka waży 8800 i ma już 73 cm długości. Wielkolud mój kochany.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:17   #1206
glooria
Raczkowanie

AGAMARCIO dzięki za odp odnośnie mleka ja też daję cow and gate ale 2 tzn odpowiednik bebiko w uk
jednak ja zmienilam mleko z nan na cow and gate bo nan piła tylko w szpitalu jak była ospała (żółtaczka) to dokarmiałam 3 razy butelką ale później już tylko pierś
i jak wróciliśmy do uk to kupywałam kaszki z c&g mlekiem i od tej pory jest cow and gate

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Nim was nadrobię, pochwalę się, że na dzisiejszej wizycie u lekarza zmierzono i zważono moje dziecię i Natalka waży 8800 i ma już 73 cm długości. Wielkolud mój kochany.

Milena może tyle osiągnie za półtorej miesiąca jak ją dobrze podtuczę miesiąc temu miała 7200 a ile mierzy to nie wiem ale może 68-70 bo takie ciuszki ubieram i są na styk zobaczymy
Stary 2011-01-11, 14:34   #1207
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

martysek WOW faktycznie duża kobietka z niej!
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 14:53   #1208
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
wow super ( co prawda przebija moją Karole ze 2kg )ale długa też już jest (moja jeszcze spokojnie nosi ubranka na 62) grunt że Nam zdrowo dzieci rosną!

lilka Wszystkiego Najpiękniejszego Najlepszego oraz spełnienia marzeń z okazji Urodzin

marta d1 do Ciebie też śpieszę z życzeniami (choć spóznionymi przepraszam)Wszystkiego Najlepszego i Najpiękniejszego oraz spełnienia marzeń niech Franio zdrowo się chowa

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2011-01-11 o 15:31
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:00   #1209
itakasia
Zakorzenienie

witam
idealne
troche cie rozumiem. Zosia tez lubi spac w ciszy w dzien. dopoludnia dziewczynki sa w szkole wiec nie ma problemu. jak sa w domu to musza sie zachowywac cicho w czasie jej drzemki. ale one sa chyba starsze - 6 i 8 lat. i sa dwie. wiec jak Zosia spi to poprostu zamykam drzwi do ich pokoju i tam sie bawia razem, czasem gramy w cos razem, albo wlaczam im bajke. one nawet lubia ten czas bo robia cos fajnego, staram sie wtedy zeby nie musialy odrabiac lekcji czy sprzatac pokoju w tym czasie ale robia cos co lubia. i tak (nie)stety jest ze mama potrafi zobic wszystko dla dobra swojego dziecka, dla mnie corcie tez sa pepkiem swiata
bajka
sliczna Blanka
anoxa
jaki wesoly Hubi
Misiulka
biedna, ale sie wymeczysz. zdrowka dla was

a ja dzisiaj mam poprostu dom wariatow, rano Zosia wstala o 7.30 i musialam ja przekonac zeby spala troche dluzej bo na 10 jechalam na zawody Marysi. a tam oczywiscie w wozku moje dziecie nie spalo. wiec zamiast drzemki o 10 wstala w domu po 9 a na zawodach bylysmy do 13. pozniej szybko stomatolog z Marysia, odebrac Agate i do domu. Zosia miala juz takiego nerwa ze masakra. a od 11.30 na rekach ja nosilam. w domu szybkie sprzatanie i obiad, ktory sie nie zdarzyl ugotowac wiec w ramach swietowania 1 miejsca Marysi (tzn cala reprezentacja zajela 1 miejsce) zamowilam pizze. oczywiscie musialam szybko sprzatnac, przygotowac wszystko do koledy i ujarzmic malego nerwusa ktory ze zmeczenia nie chcial spac. teraz juz drzemie a ja z kawa czekam na kolede, zaczynaja o 16 a ja mieszkam w srodkowej klatce wiec poczekam pewnie troche zmeczona jestem a tu jeszcze zapisalam sie na fitness na 20, chyba mi odbilo
Stary 2011-01-11, 15:48   #1210
martysek
Zadomowienie

Modro, Glooria, Anoxa, Jaszczka, dziękuję za odpowiedzi odnośnie planu dnia. Rytuał po przebudzeniu, godzina kąpieli i spania są każdego dnia te same. Muszę jeszcze wprowadzić w miarę stałą porę podawania słoiczka.

Anoxa, świetne zdjęcia. Przystojniacha z Hubcia.

Bajka, ja też po porannym karmieniu i wyjściu TŻta do pracy zostawiam sobie Natalkę w łożku. Uwielbiam spać przytulona do niej i wdychać zapach jej włosków

Anuszka, Natalia też próbuje podciągać się za zabawki z pałąka bujaczka. Wierzga giczkami tak, że ma skarpetki całe zmechacone na piętkach Przy przewijaniu łapie się za kolanka, a jak leży, próbuje się podnieść za nogawki spodni.
Stary 2011-01-11, 15:53   #1211
anoxa
Zakorzenienie

itakasia faktycznie szalony dzien i gratuluje corci pierwszego miejsca

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

martysek faktycznie spora niunia moj Hubcik i tak jak przebija wazy 9kg

wogole w szoku bylam znajoma ma synka rowno mlodszego od Hubcia o 2mc przy urodzeniu wazyl 3400gram a teraz wazy 9200gram przebil juz Hubcia a tez ma skaze (jej dwojka ma) i sa na tym samym mleku
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 16:02   #1212
martysek
Zadomowienie

Anoxa, ale Hubcio ponad miesiąc starszy od Natalii
Stary 2011-01-11, 16:12   #1213
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość

marta d1 do Ciebie też śpieszę z życzeniami (choć spóznionymi przepraszam)Wszystkiego Najlepszego i Najpiękniejszego oraz spełnienia marzeń niech Franio zdrowo się chowa
Dziekuje bardzo

itakasiu crazy day! Gratulacje dla Marysi!
Stary 2011-01-11, 16:44   #1214
anoxa
Zakorzenienie

martysek no fakt i startowal z ciezsza waga pewnie niedlugo go przegoni

do nas przyszedl chodzik Hubcio zachwycony
Stary 2011-01-11, 17:12   #1215
agravka
Wtajemniczenie

u nas jest coraz gorzej z nocami...wstaje co 2 godziny mimo ze dostaje mm...
jeszcze ja nie moglam zasnac do 3... masakra
anoxa daj foto hubcia w chodziku! on juz sam stoi?>
my z ada wczoraj bylysmy u kolezanki i ona pokazala nam skoczek i super sprawa, tylko tz sie boi, ze skoro ada jeszcze nie siedzi sama, to za wczesnie i nie chce kupic. ja chcialabym kupic polaczony skoczek z chodzikiem-jest cos takiego?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:20   #1216
bajka1807
Zakorzenienie

no wlasnie anoxa, czekamy na zdjecie Hubcia w chodziku
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:28   #1217
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
To prawie tyle samo co mojaDziś byłyśmy na szczepieniu-Patryśka waży 8900 i ma 78 cm długości.Byłyśmy też u neurologa na kontrolnej wizycie-kolejna za miesiąc (narazie nie dała skierowania na rehabilitację,niech się rozwija w swoim tempie).Dziś załatwiłam bardzo dużo spraw i jestem dumna z siebie)Oczywiście wszystko po pracyNo i powstały u nas zajęcia na basenie z niemowlakami Właśnie się zapisałam (będziemy chodzić raz w tyg-45min,koszt za 2 miesiące to 145zł).
Co do zasypiania dotąd Patrycja zasynała i spała całą noc w swoim łóżeczku a nad ranem brałam ją do siebie do łóżka i albo się bawiłyśmy albo jeszcze drzemałyśmy.Teraz odkąd wróciłam do pracy (mam na 5.30 więc wstaję po 4 rano) śpi tylko u siebie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
my z ada wczoraj bylysmy u kolezanki i ona pokazala nam skoczek i super sprawa, tylko tz sie boi, ze skoro ada jeszcze nie siedzi sama, to za wczesnie i nie chce kupic. ja chcialabym kupic polaczony skoczek z chodzikiem-jest cos takiego?
agravka a może to skok?U mnie też jakiś czas temu mała zaczęła wstawać w nocy (mimo iż wcześniej pięknie spała do 7/8)a teraz znów wszystko wróciło do normy...Ja się boję skoczka,bo lekarz od bioderek kategorycznie zabronił..a tak bym chciała..

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
wiec w ramach swietowania 1 miejsca Marysi (tzn cala reprezentacja zajela 1 miejsce) zamowilam pizze.
Gratulacje dla Marysi!!
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:32   #1218
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

pozazdroscilam wam dziewczyny nocnika dzisiaj zakupilam i mala posadzilam tylko na chwile, jutro sprobuje ja posadzic by moze siusiu zrobila a tu fotki
ale fajnie

Cytat:
anuszka mam nadzieje ze bedzie smakowalo

a tu wam wkleje Hubcia jak ciumkoli stopy a drugie z seri co zlego to nie ja

Załącznik 3660845Załącznik 3660846

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj mam poprostu dom wariatow, rano Zosia wstala o 7.30 i musialam ja przekonac zeby spala troche dluzej bo na 10 jechalam na zawody Marysi. a tam oczywiscie w wozku moje dziecie nie spalo. wiec zamiast drzemki o 10 wstala w domu po 9 a na zawodach bylysmy do 13. pozniej szybko stomatolog z Marysia, odebrac Agate i do domu. Zosia miala juz takiego nerwa ze masakra. a od 11.30 na rekach ja nosilam. w domu szybkie sprzatanie i obiad, ktory sie nie zdarzyl ugotowac wiec w ramach swietowania 1 miejsca Marysi (tzn cala reprezentacja zajela 1 miejsce) zamowilam pizze. oczywiscie musialam szybko sprzatnac, przygotowac wszystko do koledy i ujarzmic malego nerwusa ktory ze zmeczenia nie chcial spac. teraz juz drzemie a ja z kawa czekam na kolede, zaczynaja o 16 a ja mieszkam w srodkowej klatce wiec poczekam pewnie troche zmeczona jestem a tu jeszcze zapisalam sie na fitness na 20, chyba mi odbilo
o matko ale mialas dzien gratulacje dla corci
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:20   #1219
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Iga dopiero zaczęła trzymać się za kolana albo nogawki spodenek
ale Iga jest mlodsza o miesiac prawie. Maja juz dawno sie lapie za kolanka, stopki, ale nie wklada do buzi

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki.
Hej dawno Cie nie bylo
Cytat:

a tu wam wkleje Hubcia jak ciumkoli stopy a drugie z seri co zlego to nie ja
swietny jest i jkie ma ladniutkie oczka

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Dzieeeeeeeki!

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Dzieeeeeki a jaki masz kolor?
Cytat:
Jaka duza! Fajnie a jakie ubranka nosi juz?

Kasia niezle i jeszcze fitness, ja tez czekam na swoj open karnet do silowni i fitness, tz obiecal

Jestem zalamana, podniesli ceny ubezpieczenia auta, splacilam kredyt mieszkaniowy, zaplacilam czynsz i telefon i karte kredytowa i nie mam ani grosza a nie cierpie tz prosic o kase, jednak wole miec cos na koncie nie wiem jak ja przezyje na wychwawczym bez swojej pensji

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 18:37   #1220
martysek
Zadomowienie

Niezawsze, zależy od rozmiarówki, ale przeważnie 68, chociaż kurteczkę i spodenki ma 74.
Po opłaceniu czynszu i raty za mieszkanie niewiele mi zostaje. Zazdroszczę, że możesz zostać na wychowawczym.

Zapomniałam wam napisać, że byłam dziś w pracy i jedna z koleżanek zapytała, czy Natalia już chodzi Myślała, że jest dużo starsza, bo jest taka duża.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2011-01-11 o 18:47
Stary 2011-01-11, 18:45   #1221
modro
Rozeznanie

Cytat:

Dzieeeeeki a jaki masz kolor?
czerwony - bo nie miał włosków, a Mała ładuje wszystko do buzi, bałam się, że włoski może wyrwac i się nimi udławić

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:00   #1222
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość

eleonoremio co tam u Was?
Siemanko kochane ja mam zmulonego neta i nie raz was podczytam, na święta i sylwestra w ogóle sygnału nie miałam teraz coś łapie coraz lepiej chodzi, wkurza to strasznie bo jeszcze 2 lata trzeba się męczyc:/

A tak to u nas po staremu, mieliśmy chorobowy maraton bo zaczął tż, później Bastuś i na końcu Sara ale jeszcze dwa dni syropu i koniec, wirus jakiś bo i oczki ropiały , zielony katarek i gorączka.

Po za tym Sara nie chce leżeć na brzuszku, nie pełza chce tylko siedzieć i rączki coraz lepiej już jej siedzenie wychodzi ale jeszcze często się przewraca .

Zaczęła grymasić zupkami i zaciska usteczka także od praktycznie dwóch dni je tylko mm. Kaszki łyżeczką też nie chce.

Cały dzień w sumie zajęty mam dziciaczkami coraz mniej czasu na neta ale nie narzekam oczywiście , szkoda tylko mi że urwał się kontakt z Wami bo nawet nie daje rady wszystkiego przeczytać od świąt

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i gorące buziaczki dla maluszków
Sara już śpi teraz kąpiel Bastka, już mnie woła
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:00   #1223
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

itakasia , ale miałaś dzisiaj zabiegany dzień, brawa dla Marysi
AGAMARCIO tak brałam azalię od września i w grudniu zaczęły się te chocki klocki, wcześniej były plamienia ale nie tak obfite jak te w grudniu i jeszcze tydzień po tygodniu.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 19:11   #1224
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zalamana, podniesli ceny ubezpieczenia auta, splacilam kredyt mieszkaniowy, zaplacilam czynsz i telefon i karte kredytowa i nie mam ani grosza a nie cierpie tz prosic o kase, jednak wole miec cos na koncie nie wiem jak ja przezyje na wychwawczym bez swojej pensji
przekichane ja wczesniej tez nie umialam prosic tz'ta o siano choc nie musialam wystarczylo powiedziec ze potrzebuje ale juz minelo teraz sie nie oytam tylko biore gdy potrzebuje
Stary 2011-01-11, 19:25   #1225
jaszczka
Zadomowienie

niezawsze, anoxa - ja też biorę jak potrzebuję, kiedyś się pytałam, ale mi przeszło
itakasia - rzeczywiście zwariowany dzień miałaś! no i gratki dla Marysi
misiulka - używasz pieluch wielorazowych? (dziewczyny pisały że używasz - chyba? ) mogę wiedzieć jakie, jak się sprawują i ile kupiłaś na początek?

my po szpitalu, zrobili małemu prześwietlenie i badanie bioderek - wszystko wygląda ok tylko ten lekarz był tak niedelikatny, że szok! tak mu na chama powykręcał nóżki biedactwo płakało tak żałośnie i nie mogłam go potem uspokoić
Patryk waży już 9,5kg i ma 75cm wielkolud mój kochany
no i będzie z niego casanova zaczepiał wszystkie pielęgniarki, babeczki od x-ray, nawet recepcjonistkę - do wszystkich się uśmiechał, a one topniały w oczach

ps. zaraz wrzucę jakieś zdjęcia
Stary 2011-01-11, 19:34   #1226
glooria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
widzialam coś takiego na ebay-u blokuje się kółka i dziecko fika ale to bardziej taka aktywna stacja
ja mam tego jumpera co dziecko skacze jak na linachzaraz dam zdjęcie dla mnie super sprawa a Milena co dziennie wieczorem ma pół godzinki na wyszalenie się przed snem i jak coś muszę zrobić nagłego to tam ją zostawiam jest to bardzo bezpieczne miejsce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5-6-2010 007.jpg (51,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5-6-2010 001.jpg (35,9 KB, 42 załadowań)
Stary 2011-01-11, 19:37   #1227
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

jaszczka tak uzywam (nie cały czas bo bym musiala ich miec chyba ze 30szt. bo bardzo długo schną) ja mam te, na początek kupiłam 6 szt.. plus dwa otulacze i dodatkowe wkładki bambusowe, potem dokupiłam kolejne 6 już z otulaczami ale one są o wiele droższe, plus dodatkowe wkładki, jestem zadowolona z nich zwłaszcza, że nie trzeba smarować niczym pupy i nie robią sie odparzenia, a jak użyję pampków i zrobi się odparzenie to zakładam te eko i szybko się pupcia goi.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:45   #1228
glooria
Raczkowanie

a tak wyglądają aktywne stacje ale są różne rodzaje i jest duży wybór
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 140 a.jpg (3,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 140.jpg (5,9 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-01-11, 19:53   #1229
glooria
Raczkowanie

a tak wielofunkcyjne chodziki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 140CAL0V084.jpg (9,3 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-01-11, 19:58   #1230
glooria
Raczkowanie

dzisiaj przyszedł dla Mileny fotelik maxi cosi tobi i jestem bardzo zadowolona
w sklepie jak wybieraliśmy fotelik to najlepiej i najpewniej Milena w nim siedziała i oto jest a zamówiliśmy przez internet
kupione i z głowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości