Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 20:01   #1201
czerwcowa1985
Raczkowanie

Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja nastraszyłam tż że mogę mdleć, wymiotować i w ogóle koszmar i ma iść ze mną
Echhhh a mój , jak zobaczył, że mi słabo i w głowie się kręci (od razu stwierdził że musi kupić mi gazetę w kiosku) nawiał do samochodu wrócił jak mu napisałam, ze wypiłam i żyję (stwierdził, ze kolejka była). Ale jego wersja oficjalna jest taka, że on przy porodzie będzie. Ha żeby mnie na porodówkę odwiózł i nie zemdlał - to będę szczęśliwa (ale to jeszcze nic - jego brat, po tym jak urodziło mu się dziecko i je zobaczył zaraz po porodzie - choć przy samym porodzie nie był - mdleje jak widzi poród w telewizji)

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
hej jutro ide do szpitala na ktg i byc moze juz tam zostane. A w nastepnym tyg prawdopodobnie bede miala wywolywany porod (choc ja to odczytuje jako cc).
Trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze i szybko i abyś już mogła utulić swoją malutką

20 czerwca 2011
waga 3730 wzrost 56cm
czerwcowa1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 21:08   #1202
meeg_
Raczkowanie

Cytat:
hej jutro ide do szpitala na ktg i byc moze juz tam zostane. A w nastepnym tyg prawdopodobnie bede miala wywolywany porod (choc ja to odczytuje jako cc).
Też trzymam kciuki za radosny finał
meeg_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 06:44   #1203
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
czyli ten wielki dzien juz bliskoa myslalam, ze moze sie spotkamy na porodowce, chociaz kto wie
trzymam mocno kciuki
pisalas na majowo-czerwcowych, ze lekarz zaniepokojony Twoimi obrzekami-kurcze przy takiej pogodzie i temperaturach trudno ich nie miec. wczoraj bylam u gin z infekcja(znowu )przy okazji dala mi cyklo3fort na opuchniecia, wzielam narazie2 tabl i chyba faktycznie pomaga

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 06:59   #1204
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Powodzenia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 07:21   #1205
ew83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
wczoraj bylam u gin z infekcja(znowu )przy okazji dala mi cyklo3fort na opuchniecia, wzielam narazie2 tabl i chyba faktycznie pomaga
A jednak ! A moja gin jak jej powiedziałam: "Pani doktor puchnę"- tylko odburknęła- "No tak, ale na to nic się nie przepisuje- dieta bezsolna ... " Oj coś ta moja ostatnia wizyta u lekarza nie przebiegła zbyt pomyślnie Dobrze, że to już końcówka ciąży, nie wiem kiedy zdecyduję się na kolejną, ale na pewno wtedy już inny lekarz będzie mi ją prowadził

ew83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 07:34   #1206
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Hej dziewczynki

Jaka śliczna pogoda, a mi normalnie nic się nie chcę.
Zjadłam właśnie michę pomidorów z ogórkami rzodkiewką i szczypiorkiem .... i jestem w pełni usatysfakcjonowana

Moja znajoma jest od wczoraj w szpitalu (38tc) pojechała na lubartowską, i zostawili ją na obserwacji.. pisała ze warunki kiepskie leży na korytarzu, ale opieka super a położne przesympatyczne.
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 07:43   #1207
ew83
Raczkowanie

wieka22 a jeszcze tak zapytam a ten środek na opuchnięcia to można dostać bez recepty ?

I zapomniałam wspomnieć, że wczoraj z mężem tak koło 20 byliśmy w Tesco i staliśmy w kolejce do kasy dla ciężarnych (oczywiście ludzie tylko gapili się na mój brzuch, ale nikt nie raczył przepuścić, bo i po co ! ) a za nami jeszcze dwie mamuśki Za każdym razem teraz jak widzę dziewczyny z brzuszkami zastanawiam się czy to może któraś z Was
Ale muszę przyznać, że w tamtym tygodniu jak staliśmy do tej samej kasy, to kasjerka była tak miła, że jak mnie zobaczyła to od razu powiedziała, że panią w ciąży zaprasza do przodu To było bardzo miłe, normalnie pierwszy raz odkąd jestem w ciąży poczułam tego przywilej Ale żebyście widziały miny osób, które już miały powykładane na taśmę rzeczy, wzrokiem mnie tam zjadali co i tak nie popsuło mi już humoru, zresztą przecież ja im nie kazałam stawać do tej akurat kasy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 08:35   #1208
linuska33
Raczkowanie

witam w ten upalny dzien dopiero 9.30 a u mnie na termometrze juz 25 stopni trzeba sie wybrac po jakies koszulki jasne bo umieram...a widzialyscie moze gdzie jakies fajne spodenki krotkie niedrogie?? chociaz mam jakies oporu przed chodzeniem z golymi nogami w ciazy wydaja mis ie okropne..moze opalenie ich samoopalaczem cos da:P:P

ja tez zawsze jak widze jakas pania z brzuszkiem to sie zastanawiam czy siedzi na wizazu:P:P

a co do tesco..jezli ktoras mieszka blisko i bywa dosyc czesto i przyuwazyla by przez przypadek ze sa jakie spromocje na te sukienki letnie za 73zl to niech da zna
linuska33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 08:40   #1209
moniali
Raczkowanie

hejka ja na ktg wybieram się w niedziele a jak bedzie cisza to we wtorek wizyta i masaż szyjki
moniali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 08:49   #1210
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nastraszyłam tż że mogę mdleć, wymiotować i w ogóle koszmar i ma iść ze mną
ja też szłam wystrachana, bo się naczytałam, że różnie można na to reagować ( zwłaszcza że ja nie cierpię pobierania krwi - a tu jeszcze dwa razy jednego dnia) i dobrze jest mieć kogoś ze sobą - szybciej czas mija

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
to zapraszam do siebie na kapuśniaczek
oj chętnie!!! szkoda tylko, że później moje dziecię mogłoby to odchorować :/ i ja pewnie razem z nią
Stary 2011-05-20, 09:02   #1211
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeg_ Pokaż wiadomość
Bianeczko jeśli pójdziesz z mężem to będziesz miała towarzystwo i jakoś czas zleci.

Muszę się pochwalić bo aż jestem cała uhahahana! Dostałam już ostatnią paczkę - z taką śliczną pościelą, że w sumie to ja mogę spać w tym łóżeczku Bardzo mi się podoba, nie pachnie odurzająco farbą i z ochraniacza mogę wyjąć wypełnienie i uprać osobno. Fajniutka. Była co prawda trochę droższa, ale jestem zadowolona. Drugą mam taką zwykłą - też jest fajna ale ta mi się bardziej podoba - i różnicę też czuć zapachowo. No to mam całe mieszkanie w paczkach dzisiaj , aż ten ostatni doręczyciel oczy wywalił na wierzch ze zdziwienia

Na sobotę planowałam zakończenie prac przemeblowawczych w pokoju, pakowanie torby i zapewne ciąg dalszy prasowania - a tu właśnie dwie imprezy się wykroiły i na obie muszę pójść

Może nie urodzę na początku przyszłego weeka i zdążę jeszcze te sobotnie prace w przyszłym tygodniu na spokojnie zrobić.
No właśnie. Zresztą wychodzę z założenia, że skoro umiał zrobić , to teraz niech bierze w tym wszystkim udział A co! Niech mu się nie wydaje, ze to tylko siedzenie w domu i obijanie się (jak on to mówi "bezrobocie" ) Fajnei że udane zakupy Mi mama kupiła taka pościel z osłonką za 230 zł ale w sklepie w Leclerku i dosłownie taką jak chciałam, w marynarskie paseczki i do tego rożek za 80. Ale jakość jest świetna.

Cytat:
to już????!!!!! Trzymam kciuki i koniecznie napisz!

Cytat:
Napisane przez czerwcowa1985 Pokaż wiadomość
Echhhh a mój , jak zobaczył, że mi słabo i w głowie się kręci (od razu stwierdził że musi kupić mi gazetę w kiosku) nawiał do samochodu wrócił jak mu napisałam, ze wypiłam i żyję (stwierdził, ze kolejka była). Ale jego wersja oficjalna jest taka, że on przy porodzie będzie. Ha żeby mnie na porodówkę odwiózł i nie zemdlał - to będę szczęśliwa (ale to jeszcze nic - jego brat, po tym jak urodziło mu się dziecko i je zobaczył zaraz po porodzie - choć przy samym porodzie nie był - mdleje jak widzi poród w telewizji)

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze i szybko i abyś już mogła utulić swoją malutką
o ja...no niezły twardziel z niego było jeszcze krzyknąćza nim "kochanie, mdleje, mdleje"

Cytat:
Napisane przez ew83 Pokaż wiadomość
wieka22 a jeszcze tak zapytam a ten środek na opuchnięcia to można dostać bez recepty ?

I zapomniałam wspomnieć, że wczoraj z mężem tak koło 20 byliśmy w Tesco i staliśmy w kolejce do kasy dla ciężarnych (oczywiście ludzie tylko gapili się na mój brzuch, ale nikt nie raczył przepuścić, bo i po co ! ) a za nami jeszcze dwie mamuśki Za każdym razem teraz jak widzę dziewczyny z brzuszkami zastanawiam się czy to może któraś z Was
Ale muszę przyznać, że w tamtym tygodniu jak staliśmy do tej samej kasy, to kasjerka była tak miła, że jak mnie zobaczyła to od razu powiedziała, że panią w ciąży zaprasza do przodu To było bardzo miłe, normalnie pierwszy raz odkąd jestem w ciąży poczułam tego przywilej Ale żebyście widziały miny osób, które już miały powykładane na taśmę rzeczy, wzrokiem mnie tam zjadali co i tak nie popsuło mi już humoru, zresztą przecież ja im nie kazałam stawać do tej akurat kasy
Co to za środek? A w ogóle cos na bolące plecy można stosować? jakieś smarowidła cy cuś? Prawda jest taka, że te baby mają zasr...any obowiązek cie zawołać Wiem bo tam pracowałam! A ludziom nic do tego. JA do tej pory czekałam grzecznie, ale jest mi coraz cieżej i mam zamiar się pchać na przód. Chociaż jak są wolne kasy samoobsługowe to idę zawsze tam I też zawsze jak widze babeczkew ciąży to sie zastanawiam czy to któraś z was

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Wczoraj jak się smarowałam cała balsamem to mój mąż "ale masz dzbany, ja też bym je mógł tak smarować" to mu powiedziałam że jak mu proponowałam to miał tysiac zajęć to niech teraz spada Dzisiaj ząłożyłam taki stary stanik, co myślałam że będzia mały ale jest odziwo ok i można trochę odsłonić biust w nim i ramiona bo to bardotka i w nim to dopiero mam cycki Wreszcie się przydał pas ciażowy który można nosić jak top

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 09:04   #1212
meeg_
Raczkowanie

Cytat:

Ja też raz miałam szczęście w Tesco i Pani kasjerka mnie poprosiła do przodu ale osoba przed którą weszłam aż kipiała ze złości a ja głupia potem jakieś wyrzuty sumienia miałam - ale ja to zawsze taka jakaś głupia jestem Za to jakiś miesiąc temu gdy w banku płaciłam rachunek i stałam w kolejce była sytuacja, że kasjerka się niestety pomyliła i musiała cofać operację, system jej czegoś nie przyjmował i w ogóle jakiś wielki problem mieli, przez co ta kolejka w której stałam zrobiła się dość długa. Za mną stał jakis facet i tak sie niecierpliwił, że myślałam, że za moment jajko zniesie, miotał się, stękał i zachowywał jak takie małe dziecko, które nic nie rozumie. Gdy sytuacja się przedłużała wyszedł ochroniarz, bardzo wszystkich przepraszał, potem podszedł do mnie i zaproponował że przyniesie mi krzesło, a potem jeszcze starał się jakoś przeprosić tego niecierpliwego za mną. Oczywiście tylko go bardziej rozzłościł, no i wtedy to i ja się wkurzyłam, ale nie na obsługę - bo każdemu może się przecież zdarzyć jakaś pomyłka, a na tego gościa i mu mówię, że jeśli tak mu się spieszy to ja go mogę przepuścić. No i na trochę pomogło - gościowi się głupio chyba zrobiło, a po kolejnych paru minutach ostentacyjnie wyszedł. A gdy wyszedł problem się skończył i kolejka ruszyła

Cytat:
(...)wczoraj bylam u gin z infekcja(znowu )przy okazji dala mi cyklo3fort na opuchniecia, wzielam narazie2 tabl i chyba faktycznie pomaga
Ja biorę cyklo3forte cały czas na te żylaki (oczywiście dostałam taki nakaz od lekarza) i mam nadzieje, że pomaga ale przy takiej pogodzie, jeśli wysilę nogę to i tak puchnie. Do tego smarowanie liotonem 1000 - i ten lioton tak fajnie obkurcza naczynia. Gdyby było gorzej to są jeszcze silniejsze leki, ale na razie na szczęście ich nie biorę.

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Jaka śliczna pogoda, a mi normalnie nic się nie chcę.
Zjadłam właśnie michę pomidorów z ogórkami rzodkiewką i szczypiorkiem .... i jestem w pełni usatysfakcjonowana

(...)
Mniam, mniam - aż mi smaku narobiłaś , ja tylko zwykłe kanapki rano przećwiczyłam.

Cytat:
Napisane przez linuska33 Pokaż wiadomość
witam w ten upalny dzien dopiero 9.30 a u mnie na termometrze juz 25 stopni trzeba sie wybrac po jakies koszulki jasne bo umieram...a widzialyscie moze gdzie jakies fajne spodenki krotkie niedrogie?? chociaz mam jakies oporu przed chodzeniem z golymi nogami w ciazy wydaja mis ie okropne..moze opalenie ich samoopalaczem cos da:P:P
(...)
Też może dziś się wyrwę na szybko i jakieś szorty kupię, bo w ubiegłoroczne moje szerokie cztery litery się nie zmieszczą. Nogi też uważam, że mam potworne - ta skóra taka jakaś dziwna no i niestety na udach zrobił mi się cellulit którego mimo iż masuję uda nic nie rusza ale po porodzie już ja mu dam popalić!!!!!! Ale mam to gdzieś i nie zamierzam się palić w długich spodniach. A jutro od wczesnego popołudnia te dwie imprezy "pod chmurką" to muszę coś na siebie włożyć.

Dziś właśnie zaczynam 38TC i czeka mnie bardzo pracowity dzień. Jeszcze wczoraj w nocy regał złożyłam z mężem, a dziś go muszę umyć i zacznę już do niego rzeczy przekładać. Oprócz tego pranie i chciałabym dziś trochę poprasować - ale zobaczę czy dam radę bo jak te nogi popuchną to sobie odpuszczę. Wczoraj też teściowie dzwonili wieczorkiem i pytali się czy wszystko w porządku ze mną - no zaczynają się niepokoić więc ich uspokoiłam, że na razie wygląda na to, że wszystko ok, co prawda zaczęły się już skurcze przepowiadające, ale nie widzę ich zbytniego nasilenia, więc spoko. Wygląda mi na to, że urodzę raczej w terminie.
Stary 2011-05-20, 09:06   #1213
tinka33
Raczkowanie

JanuszAgnieszka trzymaj się! życzę wszystkiego dobrego!

bianeczkaa moja gin zabroniła smarowania czegokolwiek na ból pleców - wszelkie tego typu maści, kremy itp. wnikają dość głęboko i mogą przyczynić się do odklejenia łożyska! Najlepszy jest masaż i leżenie. Mi paradoksalnie - najlepiej pomagają krótkie, bardzo powolne spacery.
tinka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 09:13   #1214
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, kiedy się składa papiery na studia matko ,ja to robiłam tak dawno że nie pamiętam, w lipcu chyba? ale będe stara baba w tłumie małolatów

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez tinka33 Pokaż wiadomość
JanuszAgnieszka trzymaj się! życzę wszystkiego dobrego!

bianeczkaa moja gin zabroniła smarowania czegokolwiek na ból pleców - wszelkie tego typu maści, kremy itp. wnikają dość głęboko i mogą przyczynić się do odklejenia łożyska! Najlepszy jest masaż i leżenie. Mi paradoksalnie - najlepiej pomagają krótkie, bardzo powolne spacery.
ja też odniosłam wczoraj wrażenie, że spacerowanie mi trochę pomoga, mąż też czasem masuje ale on to od razu myśli, ze coś bedzie tylko jedno mu w głowie Wczoraj przykładał ucho do brzucha jak się dzidzia ruszała i mówił że słyszy ale jakoś w to wątpię moze coś się przelało, ale nie mówię mu tego niech się cieszy

Wczoraj doznałam ogromnego zawodu moje szorty, które były za duże, są za małe i nie zapne guziczka ale muszę wyszperac takie giganty kupiłam kiedyś w celu zwęzenia i gdzies jeszcze leżą to je obetnę i pewnie wejdę

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-20 o 09:15
Stary 2011-05-20, 09:14   #1215
meeg_
Raczkowanie

Cytat:
Fajnei że udane zakupy Mi mama kupiła taka pościel z osłonką za 230 zł ale w sklepie w Leclerku i dosłownie taką jak chciałam, w marynarskie paseczki i do tego rożek za 80. Ale jakość jest świetna.

(...)

Wczoraj jak się smarowałam cała balsamem to mój mąż "ale masz dzbany, ja też bym je mógł tak smarować" to mu powiedziałam że jak mu proponowałam to miał tysiac zajęć to niech teraz spada Dzisiaj ząłożyłam taki stary stanik, co myślałam że będzia mały ale jest odziwo ok i można trochę odsłonić biust w nim i ramiona bo to bardotka i w nim to dopiero mam cycki Wreszcie się przydał pas ciażowy który można nosić jak top
Marynarskie wzory uwielbiam na pewno prześliczną masz tę pościel!!!!!!

A u mnie niestety ten biust jak go nie było przed ciążą tak i teraz taki niewiele większy. Wczoraj chodziłam po domu w staniku od bikini z tamtego roku i tylko trochę było widać większe wypełnienie w miseczce.... No kurcze płaska jestem i chyba push-up-a muszę założyć No i przy tym brzuchu to ten biust mi ginie strasznie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 09:21   #1216
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja teraz będę musiała kupić stanik 80 H, ale może się okazać ze i to będzie za mało

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ja mam na śniadanie naleśniki ze srem i zsiadłym mlekiem

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-20, 09:30   #1217
tinka33
Raczkowanie

Tak sobie czytam to, co piszecie o szortach i z ciekawości - pobiegłam zmierzyć moje ubiegłoroczne i... zmieściłam się! Trochę w szoku jestem ale to dobrze - znaczy, że tyłek nie przytył mi tak bardzo no i mam ratunek na upał
tinka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 09:37   #1218
bianeczkaa
Zakorzenienie

Normalnie nie wierzę we własne szczęście wygrzebałam szorty, które kupiłam kiedyś w ciuchu, nowe, dla mamy ale były za duze a teraz są idealne na mnie. Maja jedna wadę, bo są strasznie wysokie w stanie ale wywijam przód i jest pod brzuchem i moją tunikę z koronkowymi plecami odnalazłam chyba idę jeszcze w starociach pogrzebać

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez tinka33 Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam to, co piszecie o szortach i z ciekawości - pobiegłam zmierzyć moje ubiegłoroczne i... zmieściłam się! Trochę w szoku jestem ale to dobrze - znaczy, że tyłek nie przytył mi tak bardzo no i mam ratunek na upał
mnie się tyłek mieści w każde, ale guzika nie mogę zapiąć

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Dziewczyny, robicie sobie czasem wizażowe spotkania????

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2011-05-20 o 09:34
Stary 2011-05-20, 09:39   #1219
meeg_
Raczkowanie

Ja w starociach to raczej nic nie znajdę.... Bo rozmiar 34 albo 36 teraz na mnie nie wejdzie na pewno Aczkolwiek wszystkie bluzki na górze są dobre - tylko ten brzuch... no i biodra przyszerokie. Mieszczę się co prawda w takie jedne spodenki do kolan - ale to takie szare bawełniane szorty, w których kiedyś jeździłam tylko na rowerze, więc tak trochę głupio w nich chodzić po ulicy.
Ale zaraz może zmierzę jeszcze takie dwie sukienki rozciągliwe - może tu się uda w coś wcisnąć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 09:46   #1220
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
tak dostepny jest bez recepty, na ulotce jest nawet ze nie ma przeciwskazan w ciazy od razu napisze

co do kolejek, to faktycznie znieczulica...wczoraj stalam w rossmanie, kolejka duza, przyszla nowa kasjerka, mialam wrazenie ze unika mojego wzroku proszacego, zeby czasem wczewsniej mnie nie obsluzyc...a ja jestem pierdoala i glupio mi samej poprosic

ale mialam tez mile sytuacje, np na targu ze wzgledu na brzuszek dostalam gratis 2 glowki czosnku wiecej i ludzie faktycznie usmiechaja sie na widok ciezarnej, jakby przynosila szczescie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Ja w starociach to raczej nic nie znajdę.... Bo rozmiar 34 albo 36 teraz na mnie nie wejdzie na pewno Aczkolwiek wszystkie bluzki na górze są dobre - tylko ten brzuch... no i biodra przyszerokie. Mieszczę się co prawda w takie jedne spodenki do kolan - ale to takie szare bawełniane szorty, w których kiedyś jeździłam tylko na rowerze, więc tak trochę głupio w nich chodzić po ulicy.
Ale zaraz może zmierzę jeszcze takie dwie sukienki rozciągliwe - może tu się uda w coś wcisnąć.
ja sie zastanawiam jak ja sie w niektore ciuchy miescilam...przybylo mi sporo w biuscie wiec juz sie chyba z wiekszoscia sukienek na lato pozegnambo zamiezam karmic piersia, wiec raczej jeszcze mi urosna-na jedno to dobrze

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 10:01   #1221
bianeczkaa
Zakorzenienie

U mnie brzucho wygląda tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01255.jpg (85,7 KB, 23 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-20, 10:06   #1222
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak dostepny jest bez recepty, na ulotce jest nawet ze nie ma przeciwskazan w ciazy od razu napisze

co do kolejek, to faktycznie znieczulica...wczoraj stalam w rossmanie, kolejka duza, przyszla nowa kasjerka, mialam wrazenie ze unika mojego wzroku proszacego, zeby czasem wczewsniej mnie nie obsluzyc...a ja jestem pierdoala i glupio mi samej poprosic

ale mialam tez mile sytuacje, np na targu ze wzgledu na brzuszek dostalam gratis 2 glowki czosnku wiecej i ludzie faktycznie usmiechaja sie na widok ciezarnej, jakby przynosila szczescie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

ja sie zastanawiam jak ja sie w niektore ciuchy miescilam...przybylo mi sporo w biuscie wiec juz sie chyba z wiekszoscia sukienek na lato pozegnambo zamiezam karmic piersia, wiec raczej jeszcze mi urosna-na jedno to dobrze
ja tam też się nie spotkałam żeby ktoś się na mnie niemiło patrzył nie wiem, niektóre dziewczyny piszą, że się na nie patrzą jakby kogoś zabiły, moim zdaniem są chyba troche źle nastawione i przewrażliwione. Do mnie się ludzie uśmiechają, ale i ja się usmiecham

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-20, 10:23   #1223
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Nogi też uważam, że mam potworne - ta skóra taka jakaś dziwna no i niestety na udach zrobił mi się cellulit którego mimo iż masuję uda nic nie rusza ale po porodzie już ja mu dam popalić!!!!!!
Mam to samo:/ niestety po porodzie, zwłąszcza po cc nie można stosować różnych zabiegów przez kilka miesięcy;/ Chyba, że jakieś masaże, ale to, co ja widzę na swoich nogach,to po masażach nie zniknie:/

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny, kiedy się składa papiery na studia
Sprawdź na stronie www uczelni, dla każdego kierunku i rodzaju studiów to może być inny termin, ale zasadniczo to jest jakoś najpóźniej początek lipca. A jaka uczelnia Cię interesuje?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dziewczyny ja dzisiaj kończę 32 tydzień
Oczywiście nie obeszło się bez perypetii, ale do szpitala trafiłam w 26 tygodniu z perspektywą na przetrzymanie chociaż kilku dni... Jeśli ktg będzie dobre i dziecko będzie rosło, to może dotrwam do planu B - 36 tygodni Póki co zaczyna się robić IUGR, ale ciągle mam nadzieję, że to błąd pomiaru, bo mam synka 1608 g wg usg, a norma to jest około 1800. Już kilka razy mi się zdarzyły bardzo różne wyniki w krótkim czasie. Brzuchol rośnie, Tomek na pewno też

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 11:38   #1224
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Mam to samo:/ niestety po porodzie, zwłąszcza po cc nie można stosować różnych zabiegów przez kilka miesięcy;/ Chyba, że jakieś masaże, ale to, co ja widzę na swoich nogach,to po masażach nie zniknie:/

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Sprawdź na stronie www uczelni, dla każdego kierunku i rodzaju studiów to może być inny termin, ale zasadniczo to jest jakoś najpóźniej początek lipca. A jaka uczelnia Cię interesuje?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dziewczyny ja dzisiaj kończę 32 tydzień
Oczywiście nie obeszło się bez perypetii, ale do szpitala trafiłam w 26 tygodniu z perspektywą na przetrzymanie chociaż kilku dni... Jeśli ktg będzie dobre i dziecko będzie rosło, to może dotrwam do planu B - 36 tygodni Póki co zaczyna się robić IUGR, ale ciągle mam nadzieję, że to błąd pomiaru, bo mam synka 1608 g wg usg, a norma to jest około 1800. Już kilka razy mi się zdarzyły bardzo różne wyniki w krótkim czasie. Brzuchol rośnie, Tomek na pewno też
Ja mam cellulit nawet na łydkach w tym roku ale wali mnie to. Nie mam zamiaru się parować w długich nogawkach, zresztą na opalonej skórze tak tego nie widac A mąż sietylko śmieje, że mam łydki jak dorodne szynki tylko w siatkę i wędzić
Tomasz to tak jak mój maż
Ja jutro kończę 21 Jeszcze tydzień i chyba zaczynam 6 miesiac
Ale upał nie idzie wytrzymać. Siedziałam pod parasolką ale uciekłam trochę do domu bo tu fajnie chłodno

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Kurcze, muszę iść zapłaci rachunek ale mi sie nie chce wychodzic na ten skwar, dobrze, że ostatnio kupiłam sobie czapkę

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2011-05-20 o 11:34
Stary 2011-05-20, 12:17   #1225
linuska33
Raczkowanie

bianeczkaa;27024567 Dziewczyny, kiedy się składa papiery na studia matko ,ja to robiłam tak dawno że nie pamiętam, w lipcu chyba? ale będe stara baba w tłumie małolatów

wydaje mi sie ze juz...na UP chyba jest rejestracja od 1czerwca..

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

sliczny brzusio...!!!

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

a!! byłam na zakupkach..wygrzebałam w SH morelowo-koralowa bluzeczke dluzsza z krotkim rekawkiem za 7zl i rozowy sweterek w modnych neonowym kolorku za 12zl... to chyba moje pierwsze takie lupy

a i mi biust urosl..w zasadzie myslalam ze tylko pod biustem mi przybylo..a okazalo sie calkiem co innego...pod biustem rozmiar ten sam ale za to z malego B mam duze C..sa jakies plusy ciazy

i myślałam ze bedzie gorzej chdzic w ten upal..ale calkiem milo bylo..pogoda jak dla mnie w sam raz
linuska33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 12:49   #1226
ew83
Raczkowanie

A ja już dziś po długim spacerze- musiałam zanieść zwolnienie do pracy. No pogoda wakacyjna Taką mam ochotę żeby się poopalać, ale w sumie nie bardzo mam gdzie Zresztą nie wiem czy dałabym radę wysiedzieć choć 15 min.
Jejku żebyście wiedziały co mi się robi z dłońmi- stopy jakoś nie tak, ale dłonie to po prostu masakra tak mi spuchły podczas tego spaceru że trudno było mi portfel w sklepie otworzyć
Poczytałam to co pisałyście na temat ciuszków i przyznam że ja już wczoraj szafę przetrząsałam w poszukiwaniu letnich rzeczy w których mogłabym jakoś dotrwać do końca ciąży- jakie mogło być moje rozczarowanie kiedy okazało się że ulubione sukienki, spódnice bez najmniejszych szans na założenie W sumie nie wiem na co liczyłam Dlatego cieszę się że mąż namówił mnie ostatnio żebym kupiła sobie spódnicę w reserevd (taką na gumkę), bo nie miałabym co na tyłek włożyć A w tej spódnicy na pewno spokojnie jeszcze po ciąży pochodzę Co do biustu to mi jakoś nie urósł, tylko pod biustem mam więcej a miseczka nadal B

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

ela_84 trzymam cały czas za Ciebie i za Twojego synka kciuki Bardzo się cieszę, że tak dzielnie się trzymacie, oby tak dalej

Stary 2011-05-20, 13:39   #1227
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny, robicie sobie czasem wizażowe spotkania????
Było raz spotkanie dziewczyn z dwóch wątków tzn. Mamusie lipiec-sierpień oraz z tego wątku. Ale było nas tylko 5. Następne spotkanie mamy w ten wtorek, ale pewnie mało kto przyjdzie bo jedziemy do Bidy na wyżerkę Ale zapraszamy serdecznie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 14:07   #1228
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Było raz spotkanie dziewczyn z dwóch wątków tzn. Mamusie lipiec-sierpień oraz z tego wątku. Ale było nas tylko 5. Następne spotkanie mamy w ten wtorek, ale pewnie mało kto przyjdzie bo jedziemy do Bidy na wyżerkę Ale zapraszamy serdecznie
A nie myślałyście o Biesiadzi? Lokal przed Bidą a jedzenie o niebo lepsze Szczerze to nie lubie chodzić do Bidy bo tam psy wyjadają z garnków i przewalają z talerzy na talerz A o której to spotkanie?? Nie wiem czy dam rade bo chyba nie będę miała czym dojechać

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-20, 14:25   #1229
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
A nie myślałyście o Biesiadzi? Lokal przed Bidą a jedzenie o niebo lepsze Szczerze to nie lubie chodzić do Bidy bo tam psy wyjadają z garnków i przewalają z talerzy na talerz A o której to spotkanie?? Nie wiem czy dam rade bo chyba nie będę miała czym dojechać
W każdym lokalu tak jest niestety.
Jeśli masz ochotę z nami jechać zapytaj się Patik czy by cię nie zabrała, bo nas ma zgarnąć o 13:30 spod zamku. Jesli ma miejsce w samochodzie to myślę, że nie było by problemu, choć ja nie mogę za nią decydować
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 14:44   #1230
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W każdym lokalu tak jest niestety.
Jeśli masz ochotę z nami jechać zapytaj się Patik czy by cię nie zabrała, bo nas ma zgarnąć o 13:30 spod zamku. Jesli ma miejsce w samochodzie to myślę, że nie było by problemu, choć ja nie mogę za nią decydować
Zapytam, może mama mi użyczy samochodu, wolałabym nie być od kogos zależna i przyznam że trochę mi nie po drodze Zresztą nie wiem kiedy nam ta sesja wypadnie, dzisiaj zadzwonię do fotografa to zobaczymy ale pewnie dam znać dopiero w poniedziałek, bo jedziemy do tż, no chyba że uda mi się u niego dorwać neta To rozumiem, ze tak na 14 w Bidzie pewnie

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2011-05-20 o 14:46
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości