![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Cytat:
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24500100]Dziewczyny nie porównujcie się, bo to nie ma sensu. Każda z Nas ma inną budowę, można mieć też cięższe kości itp ![]() Swoją drogą to nosze rozmiar M, pewności siebie zero, często nachodzą mnie myśli, że ludzie na pewno myślą sobie o mnie, że jestem gruba. A koleżanka nosi rozmiar XL, pewna siebie, kompleksów zero, wagą sie nie przejmuje i jest przeszczęśliwa. Gdybym ja miałam jej rozmiar to bym się chyba załamała, wstydziła wyjść z domu. Chore to ![]() Noooo chore ![]() ![]()
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, współczuję podejścia do sprawy
![]() a seksowną kobietą będzie zawsze ta, która jest pewna siebie i zna swoją wartość. jak mówisz ludziom "ale jestem brzydka i gruba", to po czasie zaczną to widzieć i okazuje się, że samemu sobie torujesz drogę do szczęścia. nie wiem skąd w Was takie kompleksy. ja z kompleksów wyrosłam, zmieniłam podejście do siebie i do kwestii wyglądu, bo nie on powinien być najważniejszy w życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Reasumujac to jest wlasnie szczescie psychiczne (bo w psychice siedzi nam mysl o ladnym wygladzie) ![]() Ja oczywiscie tez chce ladnie wygladac, byc szczupla itp ale to nie przeslania mi wszystkiego innego (chociaz przyznam ze kiedy bylam na dukanie to mialam odbicia i dieta przyslonila mi caly swiat). Bardzo Was polubilam przez ostatnie kilka miesiecy i jak widze co sie z niektorymi z nas dzieje to jest mi przykro. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Nic dodac nic ujac |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podzielam Twoje zdanie, myślę dokładnie tak samo. Pewność siebie jest priorytetowa. Dzięki temu wszystko w życiu staje się lepsze i łatwiejsze. Ale u mnie to tylko takie czcze gadanie. Wiem, że powinnam mieć w nosie to ile ważę i jak wyglądam, bo przecież to płytkie i szczęścia nie daje, a jednak...skupiam się na tym dosyć mocno. Nie wiem czy w tym momencie wizyta u psychologa jest juz potrzeba czy wystarczy wyrzucić wagę przez okno. Póki co moją głowę zaprząta jedna myśl: że im jestem starsza tym więcej we mnie kompleksów. To mnie bardzo niepokoi, bo jak tak dalej pójdzie to za kilka lat pójdę pod nóż ![]()
![]() |
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ze chcemy schudnac nie oznacza ze przyslania nam to caly swiat, to tylk dodatem. Jak kazda z nas chce ladnie wygladac ale nie jest to moim priorytetem, a tutaj jestem bo fajnie nam sie kiedys gadalo, teraz (jak to juz ktos napisal) robi sie troche choro czasami, ale poza tym jest przyjemnie i mozna podyskutowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja się zdrowym odżywianiem interesowałam od zawsze, ogólnie zdrowym stylem życia, a że dzięki temu się chudnie, to same plusy ![]() ja radzę wyrzucić wagę ![]() Edytowane przez samaraNW Czas edycji: 2011-01-20 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Konto usunięte
|
Karolinitka poradzisz sobie z tym sama, bez psychologa. Jeszcze z jakieś dwa lata temu mój humor zależał od tego ile i co zjadłam. I nie wiem jak, ale udało się wrzucić na luz i teraz mogę jeść cokolwiek (słodycze, fast foody) i wyrzutów nie mam. Nie ma myśli, że po zjedzeniu tego kawałka przytyję i takie tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie zadaję to pytanie, wy wszystkie, które jesteście szczęśliwe i waga nie daje Wam pewności siebie tylko jesteście szczęśliwe takie jakie jesteście CO ROBICIE NA TYM FORUM .... Co to w ogóle znaczy "polubiłam, Was ale ... " Czy ja napisałam, że osiągnięcie wymarzonej sylwetki przysłania mi świat, czy ja nie jem, głodzę się i marzę o schudnięciu 10 kg w miesiąc, czy ja rzygam po jedzeniu, jestem ciągle na tabletkach przeczyszczających? Nie >>> odżywiam się zdrowo, ćwiczę i chcę z głową zrzucić kilogramy czy to jest zabronione, czy nie mogę dążyć do wymarzonej sylwetki .... I nie piszcie, że szczęście fizyczne siedzi w psychice bo mam oczy i widzę siebie i mam sobie wmawiać ze jest dobrze? Co innego gdybym szczupła i wmawiała sobie ze jest inaczej a co innego gdy nie mogę kupić na siebie normalnych spodni bo nie mogę wcisnąć uda w dość szerokie nogawki rozmiaru 40. Czy mam się tak męczyć całe życie wmawiając sobie, że mimo to wyglądam sexi czy mam prawo kiedyś założyć rozmiar 38? Jestem na tym forum bo chcę schudnąć razem z osobami, które też chcą, a te które nie chcą i są szczęśliwe ze swoim wyglądem itd się pytam CO TU ROBIĄ? ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
chce chudnąć zdrowo i dojść do celu ale widzę, że teraz to dostajemy za to po glowie ... nie rozumiem tego tu ma byc wsparcie a na razie widzę ze chyba mi to nie pomaga bo zaczynam czuć się gorsza ze w ogole myślę o tym by schudnać do wymarzonej sylwetki, a jak jeszcze jest to nazywane chorobą to może powinnam się z tąd wynieść ....
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to, że jestem szczęśliwa nie jest jednoznaczne z tym, że nie muszę o siebie dbać. lubię to i jednocześnie lubię siebie. tak też się da. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
Dobra, Dziewczyny, dajmy sobie na wstrzymanie, bo rzeczywiście zaczęło sie robić jakoś nerwowo. Nie trzeba się od razu nakręcać. Każda z nas chce schudnąć - to jedyne jest pewne
![]() ![]() I eto wsjo ![]() Wspierajmy się po prostu tak jak było do tej pory. Mi tego potrzeba i wiem, ze niektórym z Was również. Nie ma się co obrażać, tylko skupić na swoich celach.
#1211 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzisz jeżeli ktoś ma fajną figurę to łatwiej zaakceptować siebie i wtedy zdrowe odżywianie jest milym dodatkiem, i trudno zrozumieć, że ktoś kto ma więcej centymetrów zdrowe odżywianie traktuje jako coś fajnego ale i jako drogę do tego właśnie celu ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
a ja się z tym nie zgadzam
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
To może inaczej. Odpowiem Ci pytaniem na pytanie. Co sprawiło, że wyzbyłaś się kompleksów?
#1213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I sama mowilas ze kolezanka grubsza sie tym nie przejmuje i jest szczesliwa(bo w glowie jej nie siedzi ciagle odchudzanie i dazenie do jakiegos kanonu piekna), tak wiec Dirtyy zastanow sie... Poza tym jak pisza Samara nikt tu do Ciebie nic nie pisal, ale chyba widzisz ze troche sie zmienilo odkad odeszlas wczesniej. Poza tym nikt nikogo nie atakuje, nikt nie obraza (przynajmniej nie celowo), to jest dyskusja. I z tego co wiem to kazdy ma prawo tu byc (chociaz podobno sa inne watki dla chorych-i nie twierdze tutaj ze jestes chora-pisze to na wypadek gdybys blednie zinterpretowala moje slowa ![]() A swoja droga to gdzies czytalam ze kobiety widza sie w lustrze o 1/3 (chyba) grubsza niz w rzeczywistosci. PS. A jak ktos jest chory i slyszy ze ladnie wyglada to tez nie wierzy bo widzi... hehe (oczywiscie tutaj tez nie twierdze ze jestes chora). Poza tym wszystko odbierasz bardzo personalnie do siebie, to bez sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na pewno oceniam wszystkich odchudzających jako chorych, czyli ja też jestem, a przynajmniej na wiosnę będę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Wtajemniczenie
|
jednym słowem niektórzy nie potrafią zrozumieć,że osiągnięcie fajnej sylwetki sprawi ze będzie nam lepiej, że nie godzimy sie z tym jakie jesteśmy i że teraz nie jest nam dobrze tylko ze właśnie jak schudniemy będzie nam lepiej TAK MI BĘDZIE LEPIEJ JAK SCHUDNĘ DO WYMARZONEJ SYLWETKI, nie będę miała problemów z kupnem spodni, nie będę obcierała sobie wnętrz ud itd i niech mi ktoś powie ze nie będzie mi lepiej i TAK DĄŻĘ do tego CELU i koniec!!!!!
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
wszystko jedno czy tam jest "i" czy "ale" postrzegasz niektóre osoby po czasie inaczej nie wiadomo dlaczego ... "widzisz co się z nimi stalo" a co się stało? ![]() i jeszcze jedno to nie ja pisałam o grubszej koleżance, która nie ma kompleksów, więc ja nie mam się nad czym w tej kwestii zastanawiać ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
to pisz jasno co masz na myśli ... odchudzasz się tak jak my ... zatem też dążysz do celu .... a po co się odchudzasz napisz mi po co? by lepiej wyglądać prawda? czy tak z nudów? ![]()
![]() |
#1218 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój maż, ciągle mi powtarza ze jestem seksowna (i nie tylko powtarza ![]() ![]() ![]() ![]() Rety jeszcze troche a z samoakceptacji przejde do samouwielbienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eeeeeeee nie biorę personalnie tylko nie jedna po prostu myśli tak jak ja ... czyli chce lepiej wyglądać by jej było lepiej proste i bronię od razu swojego zdania jak i innych ![]() a co do lustra może i są takie, ja się na tym nie opieram tylko na realnych centymetrach i na ich odstawie określam co określam ... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego nadal czekam aż Samara mi odpowie co zrobiła, że nagle stała sie pewna siebie. Cytat:
A tak przy okazji - dziękuję za tą dyskusję. Dała mi duzo do myślenia....
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym trochę się interesowałam psychologią. wiem, jak działa nasz mózg i spojrzenie na własną osobę, i jedynym problemem we własnej samoakceptacji jesteśmy my sami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ też mnie wielbi na wiele różnych sposobów ![]() Akceptacja innych nie jest w stanie zmienić mojego postrzegania siebie, które siedzi mi gdzieś głęboko w głowie.
![]() |
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeżeli ktoś waży 150 kg i mąż mówi , że dla niego jest piękna i ma w to uwierzyć to może i uwierzy, ale czy tak będzie naprawdę? Będzie sobie to wmawiała, ale będą problemy z kupnem ubrań i czy wtedy naprawdę wszyscy w koło będą tacy przychylni i będą uważali tak samo, że jest piękna, czy schudnięcie nie sprawiłoby jej radości i nie byłoby jej lepiej? są dwie kategorie jeżeli ktoś naprawdę jest puszysty może uwierzyć w to piękno, ale tak naprawdę niekoniecznie musi być tak postrzegany, a nawet jak będzie to super tylko będą problemy typu ubioru itd takie fizyczne problemy ... a są ludzie którzy mają fajne figury i mimo to chcą jeszcze troszkę tam zrzucić takim jest łatwo uwierzyć, a i postrzegani są inaczej bo w końcu te 3 kg więcej to nie 50 prawda? ot taki przykład ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do różnicy tak widzę różnicę, że Ty jesteś zadowolona ze swojej figury a przynajmniej nie masz z nią takich problemów jak ja (rozmiarowo) dlatego nie jesteś w stanie zrozumieć tego ze odchudzam się dlatego by moc założyć mniejsze spodnie, nie chciałabyś w sklepie zakładać 10par spodni i żadnych nie kupić bo mam za masywne uda ... ludzie nie mający takich problemów mogą pisać ze podporządkowują życie zdrowemu odżywianiu bo takie jest fajne bo nie muszą inaczej ... a ja po prostu chce mieć się w co ubrać ...
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Wtajemniczenie
|
widzisz bo to Ci daję energie bo jest fajnie i ok, ale jakbyś miała u góry rozmiar S lub M a na dole XL tak jak ja? NI robię tego dla tego bo siebie postrzegam jakoś inaczej w głowie, nie robię tego dlatego ze sobie wmawiam, że jest źle tylko robię to dlatego bo naprawdę mam problemy z kupnem spodni itd i to nie jest wymyślone i wyimaginowane postrzeganie siebie tylko to jest namacalna rzeczywistość czy to źle ze chce to zmienić i nie miec tych problemów .... wystarczy tylko to zrozumieć
#1230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje problemy są normalne. Znam dziewczyny, które mają problem ze znalezieniem na sibie odpowiednich ubrań. I to jest powód (dla jednych tak dla innych nie) do tego żeby zacząć myśleć o odchudzaniu. Ja uważam, że masz zdrowe podejście. I tyle na ten temat. Póki co ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.