Hopea - zamówienie - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 09:25   #1201
Ainom
Raczkowanie

Dot.: Hopea - zamówienie

To ja też się wpisałam. Na razie na druty, ale pewnie jeszcze coś dopiszę, ale to później
Ainom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 10:04   #1202
snice
Raczkowanie

Dopisałam się, ja łańcuszki jeśli można.
snice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 10:46   #1203
staska_stasia
Zakorzenienie

Jako zupełny laik wpisałam dwa luty do srebra- prawdopodobnie z jednego zrezygnuję, zobaczę po prostu, jaki Wy będziecie brać Chyba, że będziecie brać miękki- też się dostosuję

Edit. Czy te sztyfty
http://hopea.pl/sztyft_srebrny_t6_hopea/
mają trochę wklęsłą tę miseczkę, czy płaską? Patrząc na zdjęcia wydaje mi się, że jest ciut wklęsła- sresztą miseczka to miseczka, nie?

Edytowane przez staska_stasia
Czas edycji: 2012-03-26 o 10:49
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 10:56   #1204
Sunflower55
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Jako zupełny laik wpisałam dwa luty do srebra- prawdopodobnie z jednego zrezygnuję, zobaczę po prostu, jaki Wy będziecie brać Chyba, że będziecie brać miękki- też się dostosuję

Edit. Czy te sztyfty
http://hopea.pl/sztyft_srebrny_t6_hopea/
mają trochę wklęsłą tę miseczkę, czy płaską? Patrząc na zdjęcia wydaje mi się, że jest ciut wklęsła- sresztą miseczka to miseczka, nie?
Chyba są wklęsłe a lut to ja będę brała miękki pewnie ale może jeszcze jakiś jeszcze
Sunflower55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 11:07   #1205
nagaLy
Zakorzenienie

sztyfty są wklęsłe
.
ja używam lutu średniego w drucie 0,5 [młotkuje się przez użyciem, łatwiej zmłotkować 0,5 niż 0,8]

nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 12:46   #1206
staska_stasia
Zakorzenienie

A ja tak szukam i nie widzę. Ile tak minimalnie można wziąć o takiej rurki:
http://hopea.pl/srebrne_rury_hopea/r...ag935_okragla/
Metr czy można np. pół metra?
Stary 2012-03-26, 12:48   #1207
Sunflower55
Zadomowienie

Cytat:
A ja tak szukam i nie widzę. Ile tak minimalnie można wziąć o takiej rurki:
http://hopea.pl/srebrne_rury_hopea/r...ag935_okragla/
Metr czy można np. pół metra?
Te rurki są sprzedawane chyba na gramy. W warunkach sprzedaży jest tylko mowa o łańcuszkach i linkach, które są na mczyli wg mnie min to 1 gram
Stary 2012-03-26, 16:19   #1208
staska_stasia
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że im łatwiej będzie ciąć jak będą mieć podaną długość, więc wzięłam 0,5m tej rurki. Kwestia zostaje tylko jak to spakować potem do mnie Czy to się gdzieś po drodze nie wygnie lub coś. Ja i tak ją będę na mniejsze kawałki ciąć, ale nie chcę Cię Sun obciążać dodatkowym piłowaniem rurki na np. 2 części. Więc powiedz jak to widzisz, bo bardzo potrzebna mi ona nie jest, więc najwyżej zrezygnuję
Stary 2012-03-26, 16:36   #1209
Sunflower55
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się, że im łatwiej będzie ciąć jak będą mieć podaną długość, więc wzięłam 0,5m tej rurki. Kwestia zostaje tylko jak to spakować potem do mnie Czy to się gdzieś po drodze nie wygnie lub coś. Ja i tak ją będę na mniejsze kawałki ciąć, ale nie chcę Cię Sun obciążać dodatkowym piłowaniem rurki na np. 2 części. Więc powiedz jak to widzisz, bo bardzo potrzebna mi ona nie jest, więc najwyżej zrezygnuję
Zamówienie będę składać i tak w gramach więc pewnie można wziąć mniej jak pół metramogę ją przeciąć na pół czy jak będziesz chciała bo tak to tylko w pudełku musiałabym wysłać żeby się na pewno nie pogięła a skoro nie potrzebujesz w jednym kawałku to lepiej ją pociąć
Stary 2012-03-26, 16:44   #1210
staska_stasia
Zakorzenienie

To i tak wzięłabym jakieś 0,5m, a pociąć możesz na w miarę równe odcinki, tak, żeby Ci wygodnie było pakować
Stary 2012-03-26, 19:53   #1211
ewasko
Rozeznanie

Widzę, że są miejsca to się szybciutko dopisałam
Stary 2012-03-27, 12:40   #1212
Rusa48
Wtajemniczenie

Ja także dopisałam się do tabelki. Wpisałam co nieco do kupienia, ale proszę o korektę czy może być. Najbardziej zależy mi na cienkim druciku.
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 14:26   #1213
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rusa48 Pokaż wiadomość
Ja także dopisałam się do tabelki. Wpisałam co nieco do kupienia, ale proszę o korektę czy może być. Najbardziej zależy mi na cienkim druciku.
Sun zaznaczała że prosi o branie max 2 metrów, jeśli dopisujemy się do już wziętego drutu [żeby nie musiała dzielić].

Stary 2012-03-27, 14:48   #1214
Rusa48
Wtajemniczenie

Wiem, ale ma to sens przy drutach grubszych, przy 0,25 mija się z celem Dlatego zapytałam.
Stary 2012-03-27, 14:59   #1215
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale ma to sens przy drutach grubszych, przy 0,25 mija się z celem Dlatego zapytałam.
Odwrotnie.
Dzielenie 0,25, 0,3, 0,4 to masakra. Przy grubszych nie ma takiego problemu, bo się nie plączą.
A piszę o tym, bo ja również z chęcią bym wzięła cieniasa - i dopisałabym znajomą, której nie dałam znać tylko dlatego, że jej zależy na dużej ilości drutu a w tym zamówieniu są ograniczenia.

Jeśli Sun stwierdzi, że uda jej się wygospodarować trochę czasu - i da znać - to ja mogę dzielić. Póki co jednak ostatecznie Sun chyba sama nie wie, czy się wyrobi.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2012-03-27 o 15:00
Stary 2012-03-27, 15:23   #1216
Rusa48
Wtajemniczenie

To tak jak dzieliłyśmy Toho- jedne były fajne do dzielenia, inne upierdliwe
U mnie wszystko zależny od tego drutu, bez niego nie opłaca mi się właściwie robić zamówienia
Tak więc poczekam na decyzję Sun

Edytowane przez Rusa48
Czas edycji: 2012-03-27 o 15:29
Stary 2012-03-27, 17:25   #1217
Sunflower55
Zadomowienie

Nie stawiajcie mnie w takiej sytuacjibo mi głupio wam odmawiać ale nie mam ochoty spędzić dwóch dni nad rozdzielaniem drutów, mam ważniejsze i ciekawsze rzeczy do robienia a ból głowy towarzyszący całemu rozdzielaniu nie zachęca do tego wcale
Aniu - nie dam rady do Ciebie podjechać z tym bo zamówienie jak do mnie przyjdzie to jakoś pod koniec tygodnia przed samymi świętami a wtedy to ja czasu zupełnie mieć nie będę a to jeszcze dojazd do Ciebie dochodzi. Po świętach w środę wracam do Krakowa więc też nie bardzo jest kiedy.

Jak ktoś chce przejąć rozdzielanie to nie ma problemu, tak jak pisałam na początku ja mogę rozdzielać ale bez drutów (przynajmniej tych cienkich).
Stary 2012-03-27, 21:13   #1218
Rusa48
Wtajemniczenie

Dlatego wpisałam tyle samo co iwoog, żeby ten jeden jedyny cienki drut podzielić po prostu na pół, żeby nie było kłopotu. Ale jak sie nie da to wykasuję swoje wpisy, żeby nie robić problemu.
Stary 2012-03-27, 21:21   #1219
Sunflower55
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego wpisałam tyle samo co iwoog, żeby ten jeden jedyny cienki drut podzielić po prostu na pół, żeby nie było kłopotu. Ale jak sie nie da to wykasuję swoje wpisy, żeby nie robić problemu.
To, że drutu będzie po połowie nie znaczy, że muszę go odwijać i nawijać na coś co jest strasznie upierdliwe, męczące i jeszcze się można nieźle pokaleczyć - pewnie nie tylko ja sobie takim cienkim drutem przeciągnęłam jak z bicza po twarzy
Stary 2012-03-27, 22:03   #1220
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

oj nie przejmuj się Kornelio ja nie zapomnę jak dotknełam pałeczką lutu policzka bo się zastanawiałam jakby to dalej ugryźć... po minucie swąd i zastanowienie co tak śmierdzi jak świńska skóra:P [szrama od pół roku - i chyhba na dłużej ]

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 22:20   #1221
Sunflower55
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orangecountry Pokaż wiadomość
oj nie przejmuj się Kornelio ja nie zapomnę jak dotknełam pałeczką lutu policzka bo się zastanawiałam jakby to dalej ugryźć... po minucie swąd i zastanowienie co tak śmierdzi jak świńska skóra:P [szrama od pół roku - i chyhba na dłużej ]
WspółczujeJa to raz miałam duuużo więcej szczęścia jak rozumu, teraz już wiem, że przedmiotu rozgrzanego do czerwoności nie należy podważać na siłęSkończyło się wtopieniem kolczyka w wykładzinę, wcześniej przeleciał obok mojej ręki i nogi
Stary 2012-03-27, 22:24   #1222
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

fajowo grunt że uważać trzeba ze względu na moje ostatnie problemy z dremelem kupuję sobie polerkę bębnową dobra dość offtopu

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 22:47   #1223
staska_stasia
Zakorzenienie

Ja jak lutowałam ogniwko, to jakoś nieszczęśliwie je strąciłam na ceratę na stole. Wypaliło dziurę w ceracie i przypaliło tę okleinę, jaką pokrywa się płyty pilśniowe.
Kilka godzin mama (dla dobra jej nerwów nie wie, że bawię się w kuchni palnikiem)- patrzy tak na tę idealnie okrągłą dziurę w ceracie i zastanawia się skąd to się wzięło. Skwitowała tylko: "ciekawe..."

Edit. Dopisałam sobie 1m drutu 0,8mm.

Edytowane przez staska_stasia
Czas edycji: 2012-03-28 o 08:03
Stary 2012-03-28, 08:45   #1224
Rusa48
Wtajemniczenie

Wykasowałam swoje zamówienie. Nie chcę, żeby ktoś się przeze mnie pokaleczył.
Stary 2012-03-28, 09:27   #1225
Ainom
Raczkowanie

Wpisałam zakończenia do rzemieni w dziale zapięcia (nie wiem czy tu mają być,a może w "innych"?). Baaardzo bym prosiła żebyście zobaczyły na swoje zapasy takich zakończeń (skuwka otwarta lub zamknięta), bo ja wzięłam dość sporo i nie dużo już do rabatu zostało.
Ainom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 10:08   #1226
Sunflower55
Zadomowienie

Cytat:
Wykasowałam swoje zamówienie. Nie chcę, żeby ktoś się przeze mnie pokaleczył.
I po co te złośliwości?Gdybyś chociaż raz miała rozdzielać zamówienie wiedziałabyś ile przy tym pracy a ja robię to za darmo (nie piszę, że bezinteresownie bo też się załapie na rabaty,których sama bym nie uzbierała) i mam prawo chyba dać jakieś ograniczenia. Jeśli komuś nie pasuje to trudno, to ma być dla wszystkich jakieś ułatwienie a nie zamawianie na siłę.
Stary 2012-03-28, 11:46   #1227
Rusa48
Wtajemniczenie

W mojej wypowiedzi nie było ani grama złośliwości i nie wiem gdzie się jej dopatrzyłaś.
Napisałam zarówno wczoraj jak i dzisiaj, że nie chcę sprawiać problemów i że także nie chcę, aby komuś się przeze mnie coś stało, więc gdzie te złośliwości, skoro moja wypowiedź jest jednoznaczna (nie ma w niej drugiego dna)? Ja tu tylko widzę troskę o innych.

Brałam udział w rozdzielaniu Toho u Lubomirki i myślę, że to bardziej upierdliwe zajęcie. Było towaru 2x więcej niż przy poprzednim zamówieniu. Zrobiłam wszystko co mogłam, aby ułatwić pozostałym uczestniczkom pracę i udało się! Dzięki mnie trwało to krócej, niż poprzednio. I też wszystkie, łącznie ze mną, robiłyśmy to za darmo! A i nie wspomniałam ile paliwa zuzyłam, żeby dojechać i wziąć udział w tej akcji i pomócbo (nie mieszkam w W-wie). Tak więc myślę, że nie ma co się licytować, bo nie jestem smarkulą i nie raz w życiu miałam nie tylko drut w ręku i nie jedną wspólną akcję organizowałam, wiec proszę nie przerzucaj pewnych rzeczy na mnie jako winowajcy bo nie zrobiłam nic złego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 11:59   #1228
Sunflower55
Zadomowienie

Cytat:
W mojej wypowiedzi nie było ani grama złośliwości i nie wiem gdzie się jej dopatrzyłaś.
Napisałam zarówno wczoraj jak i dzisiaj, że nie chcę sprawiać problemów i że także nie chcę, aby komuś się przeze mnie coś stało, więc gdzie te złośliwości, skoro moja wypowiedź jest jednoznaczna (nie ma w niej drugiego dna)? Ja tu tylko widzę troskę o innych.

Brałam udział w rozdzielaniu Toho u Lubomirki i myślę, że to bardziej upierdliwe zajęcie. Było towaru 2x więcej niż przy poprzednim zamówieniu. Zrobiłam wszystko co mogłam, aby ułatwić pozostałym uczestniczkom pracę i udało się! Dzięki mnie trwało to krócej, niż poprzednio. I też wszystkie, łącznie ze mną, robiłyśmy to za darmo! A i nie wspomniałam ile paliwa zuzyłam, żeby dojechać i wziąć udział w tej akcji i pomócbo (nie mieszkam w W-wie). Tak więc myślę, że nie ma co się licytować, bo nie jestem smarkulą i nie raz w życiu miałam nie tylko drut w ręku i nie jedną wspólną akcję organizowałam, wiec proszę nie przerzucaj pewnych rzeczy na mnie jako winowajcy bo nie zrobiłam nic złego.
Odebrałam to jaki złośliwość bo wystarczyło napisać coś w stylu "nie ma sprawy, rozumie", jeśli nie miałaś nic złego na myśli to ok, jak widać źle to odebrałam
Wiem ile jest roboty przy rozdzielaniu zarówno drobnicy (kilka zamówień z Amber Planet mam za sobą a tam były kamienie, głównie oponki liczone na sztuki), przy drutach jak dla mnie jest więcej roboty.
Gdybyś chciała dołączyć się do zamówienia bez drutów to zapraszam, rabaty pewnie będą też na inne rzeczy.
Stary 2012-03-29, 23:11   #1229
Sunflower55
Zadomowienie

Przypominam o wpisywaniu do tabelki kto co chce, dopisywać się można do niedzieli do 18tej (tak sobie teraz wymyśliłam). Liczę na jakieś rabaty w łańcuszkach i biglach. Sama jeszcze nie wpisywałam wszystkiego co chcę bo nie wiem co będzie w lepszych cenach
Stary 2012-03-29, 23:14   #1230
staska_stasia
Zakorzenienie

Ja zrezygnowałam z tej rurki (jakbyś jej potem szukała) i z tych sztyftów bez niczego, a że sztyfty tylko ja brałam, to wywaliłam całą pozycję
W zamian wezmę jakies inne sztyfty, pewnie jakieś miseczki itd.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości