Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 14:29   #1201
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Jola, wg mnie fajny ten rowerek
Myślałam, że ma plastikowe koła ale już doczytałam

Cass super
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:30   #1202
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka
Sporo mam do nadrobienia, nie wiem czy mi sie uda.
Widze, ze dwie zguby sie odnalazły
Tru, Kamilko - witajcie

U nas okropna pogoda, wczoraj okropnie wiało a dzisiaj pada.

Wczraj miałąm pierwsze USG.
Hej
I jak usg, no jak? fajne to były emocje
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mamy właśnie z Befado kapcie, dynks nie stanowi żadnego problemu
Fajne te skarpetki, dawno nie byłam w Mama i ja, ale jak będę, to im się bliżej przyjrzę
Super te buty , to te za 150 zł? Kurtka też niczego sobie

, chyba się przyzwyczajam do niewysypiania

Dziewczyny, co sądzicie o takim rowerku?
Jeszcze jedna są w Mama i ja, sprzedawane w pudełkach jak buty, zapomniałam cyknąć, bo z nich wyrósł i już mam gdzieś spakowane. Zajrzyj przy okazji, uważam, że są fajne i Adaś je lubi, domaga się - pokazuje paluszkiem na stopy i mówi "ka" (od kapcie) 0 u nas teraz faza na pierwsze sylaby
Buty niestety nie z wyprzedaży, bo okazało się na Adasiu, że 24 jest na niego za małe większych już nie było, zostały tylko mniejsze. Te są z nowej kolekcji...
Co do roweru to niestety nie bardzo się znam, mamy podobny, Adaś dostał na chrzciny, ale z pasami - ma wyższe oparcie, w zeszłym roku jeszcze nie chciał na nim jeździć, wydaje mi się, że był za mały. W tym roku tez zrobię podejście, ale planujemy na dzień dziecka kupić taki biegowy. Przynajmniej wiem, że mu pasuje, bo u dwóch kolegów już próbował.
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zapomnialam wam napisac ze wczoraj malz nabyl nowego klienta i umowa juz podpisana tak wiec realizacja kuchni coraz blizej
No to super wieści na koniec tygodnia!

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2011-03-18 o 14:32
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:32   #1203
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Kuba zawsze chodzi w butach po domu. Ma takie ze skórzana wkładką i nie pocą mu sie nózki.

Super

Przyznam, ze bardzo sie bałam tego USG - czy wszystko dobrze.
Ale na szczeście tak. Maluszek zdrowy, wszystko w najlepszym porzadku. Kość nosowa jest, przeziernosc karkowa w normie.
Pępowina ok, łożyzko tez. Serduszko ładnie bije.
Czyli jednym słowem super. Kamień spadł mi z serca.
To juz 13t 1d
nasze tez maja skorzana wkladke a mimo to stopki spocone

ale fajnie to tylko 2 tyg wiecej niz Kasia
super ze wszystko ok

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:34   #1204
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Werka znowu znalazla sobie nowy sposob na zasypienie ......juz drugi dzien zasypia kladac sie na podlodze buzka na penelach a dupka w gorze, nie chce u mamusi
U nas nie ma problemów z zasypianiem. Kuba sam kładzie sie na łóżku (musi miec w objęciach swoją poduszke i smoczka) i sam usypia. Ja tylko klade sie koło niego. 2 minuty i mały spi

Musze jeszcze pochwalić Kubaska bo robi postepy z nocnikiem.
Ostatnie 3 dni sikał tylko do nocniczka. Kilka razy sam zawołał a kilka razy sama sie zapytałam czy chce i po krotkim namyśle powiedział tak.
2 razy nawet zrobił kupkę
Wczoraj i dzisiaj jest juz gorzej bo sporo sika w pieluche ale czasami jak mu sie przypomni to zawoła i ładnie zrobi do nocnika.
Chyba nie bedzie tak zle jak przypuszczałam.
Gorzej nam pójdzie odsmoczkowane.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:35   #1205
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

No to super wieści na koniec tygodnia!
tez sie ciesze bo brakuje nam tylko mebli ale teraz bedzie kasa to zamowimy , moze mama bedzie juz miec swoja kuchnie w przyszlym tyg. i jak nam sie spodoba wykonanie to wezmiemy tego samego goscia i bedzie nam robil

a za kase z US zrobie pokoj dla Werki, malz bedzie w koncu mial swoje biuro na dole w pokoju gdzie brat mial i zostanie nam tylko lazienka do zrobienia

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-18, 14:36   #1206
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jola, wg mnie fajny ten rowerek
Myślałam, że ma plastikowe koła ale już doczytałam
, a Ty już się zdecydowałaś na biegowy?

Cytat:
Jeszcze jedna są w Mama i ja, sprzedawane w pudełkach jak buty, zapomniałam cyknąć, bo z nich wyrósł i już mam gdzieś spakowane. Zajrzyj przy okazji, uważam, że są fajne i Adaś je lubi, domaga się - pokazuje paluszkiem na stopy i mówi "ka" (od kapcie) 0 u nas teraz faza na pierwsze sylaby
Buty niestety nie z wyprzedaży, bo okazało się na Adasiu, że 24 jest na niego za małe większych już nie było, zostały tylko mniejsze. Te są z nowej kolekcji...
Co do roweru to niestety nie bardzo się znam, mamy podobny, Adaś dostał na chrzciny, ale z pasami - ma wyższe oparcie, w zeszłym roku jeszcze nie chciał na nim jeździć, wydaje mi się, że był za mały. W tym roku tez zrobię podejście, ale planujemy na dzień dziecka kupić taki biegowy. Przynajmniej wiem, że mu pasuje, bo u dwóch kolegów już próbował.
Dzięki za info
Kuba bardzo mało mówi, tylko mama i tata, ale zaczyna właśnie jakimiś sylabami nazywać rzeczy, np. mi to miś, bu to autobus, mam nadzieję, że w końcu się rozkręci

, zastanawiam się nad biegowym, ale nie jestem przekonana do końca

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:38   #1207
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
U nas nie ma problemów z zasypianiem. Kuba sam kładzie sie na łóżku (musi miec w objęciach swoją poduszke i smoczka) i sam usypia. Ja tylko klade sie koło niego. 2 minuty i mały spi

Musze jeszcze pochwalić Kubaska bo robi postepy z nocnikiem.
Ostatnie 3 dni sikał tylko do nocniczka. Kilka razy sam zawołał a kilka razy sama sie zapytałam czy chce i po krotkim namyśle powiedział tak.
2 razy nawet zrobił kupkę
Wczoraj i dzisiaj jest juz gorzej bo sporo sika w pieluche ale czasami jak mu sie przypomni to zawoła i ładnie zrobi do nocnika.
Chyba nie bedzie tak zle jak przypuszczałam.
Gorzej nam pójdzie odsmoczkowane.
u nas tez problemow z zasypianiem nie ma bo jak jest zmeczona to sie kladzie i zasypia, albo poprostu wogole nie spi w dzien jak nie chce spac , oczywiscie lepsza ta 1 opcja my juz smoka dawno nie mamy

u nas to odlegla przyszlosc narazie

jeszcze chcialam napisac ze jak wczoraj byly te panie podpisac umowe to Werka kilka razy robila podchody zeby tylko wejsc do pokoju i jak wkoncu sie odwazyla to sie zaczelo popisywnie co to ona potrafi.....spiewala piosenki, krzyczala, bajki opowiadala no normalnie 1 raz widzialam ja w takiej akcji , a ta pani powiedziala ze bardzo madra z niej dziewczynka bo ona ma synka 2 letniego i nie potrafi jeszcze mowic tyle co Werka , wogole na kazde pytanie potrafila odpowiedziec i tak sie zagadala z pania ze chciala z nia jechac

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2011-03-18 o 14:42
Stary 2011-03-18, 14:38   #1208
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass super

Cytat:
Hej
I jak usg, no jak? fajne to były emocje
Tru, nie opuszczaj nas wiecej na tak dlugo

Oj, emocje są ogromne

Czeko, nie zacytowało mi Twojej odp.

Tak, bedziemy miały z Kasia dzieciaczki w tym samym wieku I te mniejsze i większe Fajnie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2011-03-18, 14:59   #1209
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
, a Ty już się zdecydowałaś na biegowy?

Dzięki za info
Kuba bardzo mało mówi, tylko mama i tata, ale zaczyna właśnie jakimiś sylabami nazywać rzeczy, np. mi to miś, bu to autobus, mam nadzieję, że w końcu się rozkręci

, zastanawiam się nad biegowym, ale nie jestem przekonana do końca
Tak, kupujemy biegowy Przejrzałam oferty i trzeba zwrócić uwagę na wysokość siodełka. Czerwony Tup Tup ma jedno z niższych (32 cm), bo te starsze modele to aż 39 cm i wg mnie już by było dla Zuzi za wysoko.
Są też takie co mają 28 cm wysokości ale nas już na taki nie stać (ok. 700zł).

Rozkręci u nas też tak Zuzia skracała sobie

Cytat:
jeszcze chcialam napisac ze jak wczoraj byly te panie podpisac umowe to Werka kilka razy robila podchody zeby tylko wejsc do pokoju i jak wkoncu sie odwazyla to sie zaczelo popisywnie co to ona potrafi.....spiewala piosenki, krzyczala, bajki opowiadala no normalnie 1 raz widzialam ja w takiej akcji , a ta pani powiedziala ze bardzo madra z niej dziewczynka bo ona ma synka 2 letniego i nie potrafi jeszcze mowic tyle co Werka , wogole na kazde pytanie potrafila odpowiedziec i tak sie zagadala z pania ze chciala z nia jechac
Zuzia też lubi się popisywać

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Jeżeli nie miałyście okazji obejrzeć to wklejam Wam link do filmiku. Mama Laury była dziś w DD TVN ---> KLIK
Stary 2011-03-18, 14:59   #1210
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba tez uwielbia sie popisywac. Jak tylko ktos do nas przyjdzie od razu ma wiecej energii, biega po mieszkaniu, tanczy, dużo gada, i pokazuje wszystkie zabawki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2011-03-18, 15:12   #1211
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, kupujemy biegowy Przejrzałam oferty i trzeba zwrócić uwagę na wysokość siodełka. Czerwony Tup Tup ma jedno z niższych (32 cm), bo te starsze modele to aż 39 cm i wg mnie już by było dla Zuzi za wysoko.

Rozkręci u nas też tak Zuzia skracała sobie
(...)
Jeżeli nie miałyście okazji obejrzeć to wklejam Wam link do filmiku. Mama Laury była dziś w DD TVN ---> KLIK
A dlaczego na biegowy się zdecydowaliście, a nie na zwykły? Macie już jakiś zwykły?
Nawet gdyby było mnie stać, nie zapłaciłabym 700 zł za rower dla takiego maluszka

Wciąż czekam

Wieczorem obejrzę

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-18, 15:21   #1212
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego na biegowy się zdecydowaliście, a nie na zwykły? Macie już jakiś zwykły?
Nawet gdyby było mnie stać, nie zapłaciłabym 700 zł za rower dla takiego maluszka

Wciąż czekam

Wieczorem obejrzę
Hmmm, obejrzałam kilka filmików na youtubie i jestem zachwycona jak te szkraby jeżdżą
Poczytałam też opinie na necie i taki biegowy wydaje się być fajniejszy
Może źle się wyraziłam, też bym 7 stów nie dała, nawet gdybym miała

Przygotuj chusteczki
Mi łzy same leciały i cały czas Zuzię do siebie tuliłam i cieszyłam się ogromnie, że jest zdrowa.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Idę obiadek szykować
Stary 2011-03-18, 15:33   #1213
kamilka
Zadomowienie

Cass Buziak

Ja tez chce dla Sebka biegowy na urodziny, bardzo mi sie podoba, że dziecko uczy się trzymać równowagę, a potem jak wsiada na zwykły rowerek to już na dwóch kółkach śmiga

A co do mówienia- mój mały już dużo mówi. Zasób słów coraz większy, jasne że większość po swojemu , ale teraz już nawet ciocie sie z nim dogadają mimo ze bardzo mało czasu z nim spędzają. bardzo dokładnie potrafi zakomunikować czego akurat chce... A najbardziej rozbrajające jest jak mu coś nie spasuje, wyciąga palec wskazujący do góry, grozi nim i mówi nunu!
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:42   #1214
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm, obejrzałam kilka filmików na youtubie i jestem zachwycona jak te szkraby jeżdżą
Poczytałam też opinie na necie i taki biegowy wydaje się być fajniejszy
Może źle się wyraziłam, też bym 7 stów nie dała, nawet gdybym miała
Może też obejrzę , a dlaczego wydaje się być fajniejszy? Ja chcę kupić rower na urodziny, więc mam jeszcze trochę czasu na decyzję.

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-18, 15:48   #1215
mariolasl
Zakorzenienie

Unholy , u Antosia jeszcze nawet nic nie chce się przebijać

Miramej, dzisiejsze śniadania określiłabym nie jako "mało" tylko jako "nic". Po drzemce zastał na stole chrupki z jabłek, za którymi nie przepada, ale zjadł wszystkie, więc stwierdziłam, że chyba jest głodny i dostał później obiad, który ładnie zjadł.
Rowerek bardzo ładny, nie widziałam takich u nas, tzn z pedałami na środku.
Ja nie wiem, czy kupię biegowy czy taki jak wklejałaś.

Tru
, fajne zakupy. Bardzo podobaja mi się i buty i kurtka

Cass, cieszę się, ze USG wyszło dobrze i brawa dla Kuby
Stary 2011-03-18, 15:59   #1216
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Cass, cieszę się, ze USG wyszło dobrze i brawa dla Kuby

U nas tez słabo z jedzeniem. Kombinuje jak tylko moge zeby więcej zjadł ale nie zawsze to sie udaje.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2011-03-18, 17:05   #1217
morska
Zadomowienie

Bardzo się cieszę, że nastał wreszcie piątek Przez ostatnie dni sypiałam po 4. h na dobę i dzisiaj czuję się jak po %. Jutro nie wstaję przed południem i basta

Uroczyście oznajmiam, że jako ostatni na wątku dorobiliśmy się dzisiaj nocnika Tzn. Koleżanka kupiła mi w Ikei taki, jak chciałam Przy okazji się wkurzyłam, bo jak mi go w pracy dawała, to taka inna to widziała i wyskoczyła, że "Co???????? Dopiero teraz zaczynasz? Moja 8-9 miesięcy miała i siadała....." Wrrrr. Odpowiedziałam głupio, że ja z kolei nie będę oszczędzać na pieluchach, bo nic mądrego mi do głowy nie przyszło, ale wkurzyć mnie zdążyła
Aha, na razie nocnik będzie pełnił funkcję ozdobną, bo nie ma mowy o nauce korzystania

Cytat:
, pewnie masz mnie już dość

A ile razy jeszcze karmisz? Tymek płacze, jak nie chcesz dać mleczka?
Wyobraź sobie, że wcale nie Jak już to odwrotnie jest, bo ja się tu tylko wymądrzam i wymądrzam

Ciągle 2 razy - po pracy i wieczorem... Wręcz histeryzuje Kiedy muszę zostać w pracy do wieczora, to wytrzymuje normalnie bez, to mój widok Mu o tym przypomina Ja po prostu nie mam teraz siły na odzwyczajanie, a nie chcę zaczynać, gdy jestem nie w formie, bo poniosę sromotną klęskę. Muszę się zebrać w sobie, ale nie teraz

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ja to jeszcze do osiemnastki będę pieluchę zakładać
My też pretendujemy do tego osiągnięcia

Cytat:
Morska Edyto dziekuje za kciuki

juz do mnie dzwonili z przychodni, abym pedem umowila sie z lekarzem (...)

Gotowalam dzis makaron Angy ze suszonymi pomidorami , pyszny, naprawde poleca. Byl na obiedzie rowniez nasz przyjaciel, chociaz wczesniej o tym nie wiedzialam. Myslalam, ze zablysne, bo z niego swietny kucharz, a okazalo sie, ze on nie lubi cukinii
Hehe To miło mi będzie, jak zostanie samo imię Imię też mi się średnio podoba, ale nick, to już porażka - że tak się przyznam

Mam nadzieję, że wcale nie będzie tak źle

Stary 2011-03-18, 17:06   #1218
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Czeko, nie zacytowało mi Twojej odp.

Tak, bedziemy miały z Kasia dzieciaczki w tym samym wieku I te mniejsze i większe Fajnie
ale super

Cytat:
Kuba tez uwielbia sie popisywac. Jak tylko ktos do nas przyjdzie od razu ma wiecej energii, biega po mieszkaniu, tanczy, dużo gada, i pokazuje wszystkie zabawki.
Werka zwykle sie wstydzi a wczoraj pokazala na co ja stac
Cytat:

Przygotuj chusteczki
Mi łzy same leciały i cały czas Zuzię do siebie tuliłam i cieszyłam się ogromnie, że jest zdrowa.
wlasnie ogladalam i tak samo jak ty zareagowalam tulac moja Gwiazdke
Laurka jaka juz fajna duza jest

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-18, 17:29   #1219
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, dzisiejsze śniadania określiłabym nie jako "mało" tylko jako "nic". Po drzemce zastał na stole chrupki z jabłek, za którymi nie przepada, ale zjadł wszystkie, więc stwierdziłam, że chyba jest głodny i dostał później obiad, który ładnie zjadł.
Rowerek bardzo ładny, nie widziałam takich u nas, tzn z pedałami na środku.
Ja nie wiem, czy kupię biegowy czy taki jak wklejałaś.
No nic to nic , cieszę się, że obiad zjedzony
Ja też nie wiem, pokazałam ten biegowy Małżowi i miał jakąś niewyraźną minę

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Bardzo się cieszę, że nastał wreszcie piątek Przez ostatnie dni sypiałam po 4. h na dobę i dzisiaj czuję się jak po %. Jutro nie wstaję przed południem i basta

Uroczyście oznajmiam, że jako ostatni na wątku dorobiliśmy się dzisiaj nocnika Tzn. Koleżanka kupiła mi w Ikei taki, jak chciałam Przy okazji się wkurzyłam, bo jak mi go w pracy dawała, to taka inna to widziała i wyskoczyła, że "Co???????? Dopiero teraz zaczynasz? Moja 8-9 miesięcy miała i siadała....." Wrrrr. Odpowiedziałam głupio, że ja z kolei nie będę oszczędzać na pieluchach, bo nic mądrego mi do głowy nie przyszło, ale wkurzyć mnie zdążyła
Aha, na razie nocnik będzie pełnił funkcję ozdobną, bo nie ma mowy o nauce korzystania

Wyobraź sobie, że wcale nie Jak już to odwrotnie jest, bo ja się tu tylko wymądrzam i wymądrzam

Ciągle 2 razy - po pracy i wieczorem... Wręcz histeryzuje Kiedy muszę zostać w pracy do wieczora, to wytrzymuje normalnie bez, to mój widok Mu o tym przypomina Ja po prostu nie mam teraz siły na odzwyczajanie, a nie chcę zaczynać, gdy jestem nie w formie, bo poniosę sromotną klęskę. Muszę się zebrać w sobie, ale nie teraz

My też pretendujemy do tego osiągnięcia

Hehe To miło mi będzie, jak zostanie samo imię Imię też mi się średnio podoba, ale nick, to już porażka - że tak się przyznam
Wyśpij się, a co

My mamy już od jakiegoś czasu i co? I nic Nie przeskoczę tego, że Kubuś nie jest gotowy, to nie jest coś, o czym ja decyduję, jak np. odsmoczkowanie. Koleżance mogłaś powiedzieć, że Tymek jak miał 9 miesięcy, to już czytał , albo pisał
A fajny jest ten z IKEI? Bo ten, który my mamy to średni
To taki?

Oj, to dobrze, że nie , bo ja mam doła z powodu tego jadłospisu Kuby i tego, że nie mogę się przekonać do gotowania, że opornie mi idzie szukanie itp. (demony przeszłości są silniejsze )
I odwrotnie nie jest, ja nie widzę wymądrzania

Ale 2 razy to przecież rzadko i nie szkodzi Dacie radę w swoim czasie

I my

A ja też mogę?

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-18, 17:37   #1220
UnholyOne
Ola-Unhola

morska, my nie mamy jeszcze nocnika
Stary 2011-03-18, 19:26   #1221
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
tak myślałam że Was wyprzedziłyśmy...My mamy kompleto we wtorek wyszła ostatnia 3 teraz czekamy na piątki
a to jakiś większy odstęp teraz powinien być? bo u nas nic się nie dzieje, a 3 dawno wyszły

Cytat:
Muszko, Antonio tez pije z butelki mleko wieczorem i rano, reszte pije z kubka ze slomka. Z niczego innego nie chce wypic mleka, a mamy sporo roznych kubkow

Czy tylko moje dziecko nie ma trojek i piatek?
Kiedys wydawalo mi sie, ze cos mu wychodzi, ale to moja wyobraznia tylko byla...
Laura też rano i wieczorem pije mleko z butelki.

Moje nie ma piątek
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
ja mam tylko nadzieję że skończy się to zanim się kolejne dziecko pojawi... bo wstawać do dwójki w nocy...
Chyb cię nie pocieszę, ale ja nawet nie zakładam że moje dziecko się nie uwsteczni przy noworodku.
Chciałabym tylko pozbyć się smoczka, do czasu porodu,i tak po cichu myślę że sam się wyeksploatuje

Cytat:

O ja też się zakochałam w rurkach na Adasiu. On ma z Kappahl'a, z działu dziewczęcego
dziewczyny pokażcie chłopaków w tych spodniach
Ja też chcę zobaczyć.

My dziś też w kaloszkach urzędowałyśmy.
Cytat:

Wczraj miałąm pierwsze USG.
noooo, masz szczęście że dalej doczytałam że wszystko ok
Super, gratuluje.

Jeszcze muszę cię zapytać jak czujesz się na drugim wątku na poczekalni?
No i nie odpowiedziałaś czy już coś przytyłaś

Cytat:

Dziewczyny, co sądzicie o takim rowerku?
ja jestem za biegowym, ale jakby taki w prezencie dostała...

Cytat:

Przyznam, ze bardzo sie bałam tego USG - czy wszystko dobrze.
Ale na szczeście tak. Maluszek zdrowy, wszystko w najlepszym porzadku. Kość nosowa jest, przeziernosc karkowa w normie.
Pępowina ok, łożyzko tez. Serduszko ładnie bije.
Czyli jednym słowem super. Kamień spadł mi z serca.
To juz 13t 1d
ja też się boję...
Cytat:
ona jest bombowa
Cytat:
zapisałam ,przyznaję się że odgapię właśnie ten
Ile Zuzka ma cm?
Kupię pewnie niebawem, jak tylko zwrot z US dostanę lub zaległe bony
Cytat:

o rany 4h? toż to chwila

oł jeeeee nocnik

Laura na smoczek mówi FUFU
a na picie FI , nie wiem dlaczego tak śmiesznie brzmi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 19:49   #1222
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć dzieweczki jak się macie

Podczytuję was od czasu do czasu ale zazwyczaj nie mam czasu/siły/weny odzywać się a jakoś tak kiepsko wpadać i pisać tylko o sobie

Cass, Kasiu cieszę się ze macie się dobrze

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:02   #1223
katarzynka00
Zakorzenienie

Skierko czy te plamki z moich fotek nie przypominają skazy białkowej?

Stary 2011-03-18, 20:10   #1224
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Skierko czy te plamki z moich fotek nie przypominają skazy białkowej?
Kasiu ciężko powiedzieć patrząc na zdjęcie... Amelka miała takie suche czerwone. i w sumie potem też takie krostki teraz np jak dałam jej danonka i potem na drugi dzień znów ( jadła w sumie 2 raz w życiu a tu chciałam zobaczyć jak zareaguje) to dostała na jednym policzku takie dziwne jakby pod skórą drobniutkie czerwone (czasami mam sama na skórze jakby ktoś ukłuł i pod skórą krew) takie mniejsze niż milimetr... i kilka takich. Wiec różnie z wiekiem reaguje. odstaw może nabiał na kilka dni i zobaczysz czy jest poprawa

dziś rano Amelka powiedziała zdanie " mamo daj mimi" znaczy cycusia

Tru w sumie chciałabym ją odstawić i powli małymi kroczkami do tego zmierzamy... ale ona uparta i często na mnie warczy dosłownie jak jej nie chce dać, potem jest płacz, krzyki, histeria. więc powoli... tym bardziej że z nocnikiem u niej też różnie...
ost robi kupę do majtek i siku jak ja przypomne bo sama to średnio pamięta...zakładam jej pieluchę na noc i na spacery... może tu jest błąd??ale wzięłam ją dziś na zakupy pojechałam samochodem i nie założyłam pieluchy to nasikała oczywiście...ale będę twarda i dalej będę prała majtki
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:16   #1225
skierka1981
BAN stały

Kasiu zobacz sobie tu Amelka jak na samym początku miała skazę
Zdjęcia-0046.jpg

kiedy ona taka mała była...fajnie wtedy było
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:16   #1226
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cass, Kasiu cieszę się ze macie się dobrze

jestem ciekawa co u was, może w 2słowach naklikasz?

Stary 2011-03-18, 20:35   #1227
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

jestem ciekawa co u was, może w 2słowach naklikasz?

Ten miesiąc mamy kiepski bo Martynka już drugi raz tydzień z katarem w domu przesiedziała, a ze niestety nie mamy "w zapasie" żadnej babci/cioci/dziadka na emeryturze (no poza moją ale to wiecie ) więc kombinacje alpejskie, żeby zapewnić jej opiekę...mam dość i modlę się, żeby do poniedziałku jej przeszło

Poza tym dobrze, Martynka twierdzi, że to ona w domu rządzi - dzisiaj udowadniała mi to przez 15 minut leżąc, płacząc i uderzając nogami w podłogę

no i nie wiem czy głośno o tym mówić ale korci mnie, żeby się pochwalić...przez ten tydzień Martynka przestała nosić pieluszkę w ciągu dnia nie wiem czy to już na stałe ale jestem z niej dumna

Edytko kupiłam te miski dla Martka, babcia jej zafundowała, poza tym, ze MOJA BABCIA uznała,że ta duża wygląda jak dla psa/kota to jestem zadowolona

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
dziś rano Amelka powiedziała zdanie " mamo daj mimi" znaczy cycusia

ost robi kupę do majtek i siku jak ja przypomne bo sama to średnio pamięta...zakładam jej pieluchę na noc i na spacery... może tu jest błąd??ale wzięłam ją dziś na zakupy pojechałam samochodem i nie założyłam pieluchy to nasikała oczywiście...ale będę twarda i dalej będę prała majtki

nie daj się

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:49   #1228
morska
Zadomowienie

Cytat:
A propos butow, Miramej, to kiedys na gazetowym czytalam, ze macie Ricosta w Polsce , IMO porzadne buty, maja sztywne przody i zapietki, dobrze trzymaja sie nogi.
Też sobie je obejrzałam, ale chyba są u nas ciężko dostępne Z tego, co wyczytałam, to ino w Zielonej Górze jest sklep firmowy

Cytat:
Grzybice paznokci możemy poznać po tym, że płytki paznokci są łamliwe, przebarwione, pobruzdowane lub pogrubione.

objawy wzielam z netu i wlasnie pasuja tylko te jedne , sa takie jakby mocno zniszczone bylyjak mi sie uda to zrobie fotke i wam pokaze , no nie sa te paznokcie rowne tylko jakby pofalowane
Aha
I co, będziecie to czymś smarować czy na razie czekacie aż samo zejdzie?

Cytat:
sniadanie 1 lyzka serka bialego z owocami wypluta i ciagniecie na wymioty
drugie sniadanie 3 kesy kanapki

Czy tylko moje dziecko nie ma trojek i piatek?
Faktycznie, jak ptaszek...

Moje ma trójki, piątek chyba nie

Cytat:
Dziś okazało się, że Kuba lubi paprykę , warto próbować, bo i rzodkiewkę wczoraj na kolację zjadł
A jak podajesz paprykę, to surową obraną tak? Kroisz na kawałki? Pytam, bo mój samej papryki nie ruszy A rzodkiewkę tylko startą
Stary 2011-03-18, 20:58   #1229
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Ten miesiąc mamy kiepski bo Martynka już drugi raz tydzień z katarem w domu przesiedziała, a ze niestety nie mamy "w zapasie" żadnej babci/cioci/dziadka na emeryturze (no poza moją ale to wiecie ) więc kombinacje alpejskie, żeby zapewnić jej opiekę...mam dość i modlę się, żeby do poniedziałku jej przeszło

Poza tym dobrze, Martynka twierdzi, że to ona w domu rządzi - dzisiaj udowadniała mi to przez 15 minut leżąc, płacząc i uderzając nogami w podłogę

no i nie wiem czy głośno o tym mówić ale korci mnie, żeby się pochwalić...przez ten tydzień Martynka przestała nosić pieluszkę w ciągu dnia nie wiem czy to już na stałe ale jestem z niej dumna

Edytko kupiłam te miski dla Martka, babcia jej zafundowała, poza tym, ze MOJA BABCIA uznała,że ta duża wygląda jak dla psa/kota to jestem zadowolona

, zdrówka dla Martynki , Kuba też prawie 2 tygodnie miał katar

Uuuu , a o co poszło?

Cytat:
A jak podajesz paprykę, to surową obraną tak? Kroisz na kawałki? Pytam, bo mój samej papryki nie ruszy A rzodkiewkę tylko startą
Tak, obrałam, pokroiłam na paski i każdy pasek na ok. 2 cm kawałki, Kuba sobie chrupał , rzodkiewkę jak kroiłam na ćwiartki, to brał do buzi, dokładnie gryzł i wypluwał , lepiej szły plasterki, a dziś starta już całkiem dobrze wchodziła. Do następnego razu pewnie

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-18, 20:59   #1230
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Może też obejrzę , a dlaczego wydaje się być fajniejszy? Ja chcę kupić rower na urodziny, więc mam jeszcze trochę czasu na decyzję.
Bo uczy m.in. utrzymywać równowagę, samodzielnie hamować, szybciej dzieci uczą się jeździć na 2 kółkach z pedałami, ćwiczy koordynację ruchową.
Dla mnie ten zwykły rowerek to bardziej "rekreacyjny" a biegowy wymaga większego wysiłku.
Ja zamierzam kupić wcześniej niż na urodziny więc jakby co zdam relację

Cytat:

Po 4 godziny

Uwielbiam takie komentarze, nawet pisałam o tym niedawno.

Nie wymądrzasz się, dużo wiesz a my z tego korzystamy

Cytat:
Moje nie ma piątek
...
zapisałam ,przyznaję się że odgapię właśnie ten
Ile Zuzka ma cm?
Kupię pewnie niebawem, jak tylko zwrot z US dostanę lub zaległe bony
Niedawno pytałam to pisałaś, że ma komplet, wszystkie 20

Musisz patrzyć na dł nóżki - od kroku do podłoża z bucikiem Dziecko powinno dotykać całą stopą podłoża siedząc na rowerku.
Jutro Zuzię zmierzę dokładnie. Już jakiś czas temu miała 30 cm więc teraz już więcej

Cytat:
Cześć dzieweczki jak się macie

Podczytuję was od czasu do czasu ale zazwyczaj nie mam czasu/siły/weny odzywać się a jakoś tak kiepsko wpadać i pisać tylko o sobie

Cytat:

...
To zdrówka dla Martynki

I tak sama ładnie prosi?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości