![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() tylko nnkt u Ewusi ma³o..
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 169
|
Dzisiejsze Utrzymanie:
Cztery suszone ¶liwki na czczo.. zaparcia mnie mêcz±, oj mêcz±.. ; ( ¦niadanie: Grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, past± z makreli, ogórkiem i rze¿uch±, 1/2 z mas³em, szynk±, pomidorem, papryk± i chrzanem, jajko zapieczone w piekarniku w foremce pod oscypkiem. ¦niadanie2: 2 kromki grahama, zapieczone w tosterze z mas³em czosnkowym, sa³atka z tuñczykiem (sa³ata, pomidor, kukurydza, groszek, tuñczyk, sos z jogurtu), pó³ mango. Obiad: 2 ga³ki ziemniaków z koperkiem, marchew na s³odko, 3 ma³e go³±bki. Po: (deser?) Kubeczek jogurtu naturalnego z ³y¿k± kakao i kilkoma rodzynkami w czekoladzie. Podwieczorek: Serek homogenizowany z migda³ami, wiórkami kokosowymi i migda³owym aromatem, kawa z mlekiem, grejpfrut, kilka chipsów bananowych. Kolacja: Wiejski z ogórkiem, kukurydz±, groszkiem, pomidorem, kie³bas± i chrzanem, 2 kromki grahama z mas³em i rze¿uch±, jab³ko. Mo¿e wpadnie jaki¶ kubek mleka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 161
|
jak jestem w weekandy w domu to robie sama soki, ze swiezych owocow/warzyw, ale w pracy badz w autobusie latwiej jest wypic sok,niz zjesc owoc zwlaszcza ze mam z tym problem
![]() ![]() ![]() a co do bia³ka do kazdego posi³ku to nie wiedzia³am i sie postaram, a jesli chodzi o zdrowe t³uszcze to do sa³atek dodaje oliwe z oliwek kropelke, orzeczy bakalie, s³onecznik tez dodaje do wiesniaka co jakis czas, ale czasem mi sie juz to po³±czenie nudzi. Kolacje s³ysza³am ze ma byc czysto bia³kowa, bo czasem jem ja zaraz przed snem ![]() A mam pytanie o jajka ile mozna ich jesc ??no bo cholesterol itp?? A czemu ma³owarto¶ciowe?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tego co wiem to na jajka musz± uwa¿aæ osoby które maj± problemy z cholesterolem. jak u ciebie jest wszystko ok to mo¿esz je¶æ codziennie ![]() o co chodzi z tym:. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 161
|
Cytat:
a wogóle dziewczyny za³ama³am sie ostatnio, bo mam w pracy takie kolezanki chudzielce, które przez ca³y dzien jedza 2 kanapki ze zwyk³ego pieczywa i jak ja jem z nimi posi³ki takie jak napisa³am to mi pozniej mówia ¿e nie schudne bo okropnie duzo jem?? ![]() Edytowane przez Ewusiaw85 Czas edycji: 2011-04-12 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
My¶lê, ¿e tyjê.. ale ile to siê oka¿e za dwa dni ![]() Taa, stres przed testami. I ju¿ sama nie wiem czy mam na jutro powtarzaæ.. P jak Patriotyzm ![]() ¦: Dwie kromki ziarnistego z mas³em na pó³: z sa³at±, serem, pomidorem/ z sa³at±, szyn±, pomidorem (z bazyli±), Taki ogroooomny kubas s³odkiego kakao i równie ogroooomne jab³ko. II¦: Ekler z czekolad±, gratka do picia. trochê winogron Ob: Miska roso³u z du¿± ilo¶ci± lanych klusek. Jakie¶ 1/2h pó¼niej równie¿ bycze jab³ko (nie mam pojêcia sk±d mama wytrzasnê³a takie mutanty ![]() ![]() P: Znów ogrooomny kubas bardzo s³odkiego, gor±cego kakao (przesadzi³am, ale musia³am siê rozgrzaæ, wraca³am z miasta na wie¶ w wichurê, cienko ubrana i ju¿ siê bojê, ¿e siê roz³o¿ê..) belriso waniliowe i pó³ mullera gracji kokosowej (nie zd±¿y³am doje¶æ, musia³am wyj¶æ) K: Grahamka z mas³em na pó³: z serem i d. ilo¶ci± keczupu, z serem i pomidorem z bazyli±, berlinka z keczupem. I proszê o cenê, ogólnie jestem pe³na, ale nie wiem czy nie wysz³o utrzymaniowo. Aaa i jest sens powtarzaæ? Za chwilê wykorkujê, jak mi dowal± z matma, to dziennikark± nie zostanê ![]() ![]()
![]() |
#1207 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
Cytat:
powiem tyle: gdybym mog³a to zamieni³abym nazwê z testu humanistycznego na test z zakresu wiedzy historycznej z klasy drugiej ![]() dziêki, dziewczyny ![]() Cytat:
![]() posz³o pw ![]() Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2011-04-12 o 20:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Cytat:
- sery zolte sa zrodlem bialka a mozzzarella nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
dzisiaj dzieñ czekolady, czekolada dobrze na stres wp³ywa, wiêcej jej wiêcej w te dni ... powtórz sobie niewiele, ja choæ próbne to powtarzam bo mi odwala, ale za du¿o nie warto, bo jeszcze wiêkszy stres. Trzymam kciuki, i stawiam na to, ¿e matematyki nie bêdziecie mieli du¿o :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
nie s³uchaj innych, aby schudn±æ nale¿y jest w rozs±dnych ilo¶ciach, wa¿ne jest te¿ to, co siê je. i nie jesz, jesz ma³o, naprawdê. ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() ja nie æwiczê na czczo, bo jak mówi³am, padam. my¶lê, ¿e ma³a kanapeczka, jab³ko przed wysi³kiem jest mimo wszystko okey.
![]() |
#1211 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
no dok³adnie. przepraszam bardzo, ale nieraz s³ysza³am ¿e ja du¿o jem
![]() na redukcji poprostu podstaw± jest zdrowe jedzenie, które si³± rzeczy ma mniej kalori, wiêc ¿eby dobiæ do pewnego poziomu je siê czêsto wiêcej ni¿ przed diet±. |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
kikla plastrów wêdliny drobiowej, oraz spora miseczka orzeszków ziemnych (ponad 100g ![]() I jak? du¿awo,ale chyba tyle potrzebowa³am...
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() No ale co poradziæ zawsze siê znajd± takie 'm³otki'
![]() |
#1214 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
Jesz ile potrzebujesz,proste a im nic do tego ![]() Zreszt±..popatrz na inne jad³ospisy, albo na mój z ostatnich 4dni ![]() ![]() Umiesz liczyæ,licz na siebie. nie patrz na innych. Oo.
![]() |
#1215 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 123
|
Ju¿ dawno nie wstawia³am swojego jad³ospisu. A ostatnio jako¶ znowu jem ma³o redukcyjnie (jak ja kocham chipsy, s³odycze, fast foody, alkohol..;p). Mój zdrowy rozs±dek gdzie¶ znikn±³ przez ostatni miesi±c..
Wrzucam moj± dzisiejsz± R-kê. To chyba dla mnie najlepsza motywacja ![]() ¦niadanie: p³atki owsiane 4³y¿ki z gar¶ci± s³onecznika i truskawkami zalane mlekiem 2% II ¶niadanie: bu³ka wieloziarnista z szynk± chudziutk± i ogórkiem zielonym; ogromne jab³ko przêkaska: serek homo, marchewka w miêdzyczasie wpad³a gar¶æ orzechów obiadokolacja: kurczak sma¿ony na oliwie z papryk±, cebulk±, marchewk±, selerem i do tego 1/3 woreczka kaszy jêczmiennej Wiem ¿e dzisiaj brakuje jednego posi³ku ale bardzo pó¼no jad³am obiad i jako¶ tak wysz³o... Oceni ktos? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dzisiejsze Peee (pt.: czuje siê jak ca³a lodówka )
¦niadanie - owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych + 1/2 szklanki mleka + 2 ³y¿ki p³atków migda³owych + 4 du¿e truskawki ![]() II ¦niadanie - 2 kromki chleba graham (sk³adane - kanapka), z margaryn±, polêdwic± z kurczaka, sa³at±, rzodkiewk± III ¦niadanie - batonik musli malinowy + jab³ko Obiad - micha (3 nabierki do zupy) zupy warzywnej z ziemniakami + pier¶ kurczaka (duu¿a) zapiekana z serem zó³tym w piekarniku + du¿y ziemniak z sosem + BiG marchewka + big ogórek kiszony Podwieczorek - serek wiejski (200g) z wkrojonym bananem Kolacja - – 2 duuu¿e kromki ciemnego chleba, na pó³ 3 po³owy z mas³em, sa³at± i szynk± drobiow±, a jedna z mas³em sa³ata i serem ¿ó³tym + pomidor + rzodkiewka + herbata zielona grejpfrutowa ![]() I jak to wygl±da ?? Pokusi siê ktos o ocenke ?? ![]() ![]()
#1217 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 123
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
generalnie ma³o, ale lepiej, ni¿ by³o wcze¶niej dosypa³abym wiêcej NNKT i mo¿e herbaty/kawy/zbo¿ówki/kakao? mo¿na dodaæ cukru, mleka i ju¿ s± dodatkowe kcal ![]() Moje dzisiejsze Utrzymanie ¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z serkiem wiejskim (200 g), tartym jab³kiem, cynamonem, suszonymi morelami i figami, pistacjami i rodzynkami; zbo¿ówka z mlekiem i miodem II ¶niadanie: 2 du¿e kromki domowego chleba ¿ytniego z mas³em, sa³at±, szynk± parmeñsk± i grillowan± papryk±/mas³em, sa³at±, serem ple¶niowym, miodem i orzechami w³oskimi; jab³ko; herbata z konfitur± cytrynow± ![]() Obiad: leczo z warzyw i cielêciny; pó³ woreczka br±zowego ry¿u; sa³atka (miks sa³at, papryka, pomidor, czerwona cebula, ogórek, przyprawy, oliwa z oliwek); ¶wie¿o wyci¶niêty sok marchewkowy zbo¿ówka z mlekiem i miodem; kostka Milki wafer Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny (250 g) z miodem, nerkowcami i wkrojon± gruszk±; princessa orzechowa; herbata malinowa Kolacja: omlet z m±ki pszennej pe³noziarnistej z papryk±, pieczarkami, szynk± drobiow±, serem ¿ó³tym, szczypiorkiem i polany ketchupem; herbata miêtowa + 2l wody |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Na próbne nie powtarza³am NIC i posz³o mi zar±bi¶cie ;d a teraz powtarza³am sobie trochê i kurcze czujê, ¿e wszystko zawali³am. No ale nic. Dam radê.. ![]() ![]() Jutro siê postaram o czekoladê ;d Ale ju¿ jutro stresu w sumie nie bêdzie. ;p Oby tak by³o z t± matm±! No chyba, ¿e jakie¶ proste zadania. Byle nie by³o fizyki i chemii ![]() ![]()
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 306
|
Lu¼ne i zabiegane, studenckie R- ju¿ chyba z rok nic nie wkleja³am
1. Owsianka z 4 ³y¿ek, otrêbami pszennymi, gruszk±, cynamonem, twarogiem (75g???), mlekiem (pó³ fili¿anki?), ³y¿eczk± gorzkiego kakao, s³odzikiem; kawa z mlekiem 2. obwarzanek pikantny 3. bu³ka grahamka z polêdwic± sopock±, plastrem sera light z tostera, du¿o ketchupu, 3-4 rzodkiewki, pó³ pomidora, ze 2-3 ³y¿ki surówki z bia³ej kapusty ze s³oika, li¶æ sa³aty, jajko na twardo; szklanka soku ¿urawinowego bez cukru. 4. grapefruit, homo naturalny z gorzkim kakao i s³odzikiem, 8-10 ¶liwek suszonych, 2 ³y¿ki p³atków migda³ów. Kawa z mlekiem. 5. kawa³ek twarogu, 2 plastry polêdwicy sopockiej, 3 rzodkiewki, 2 li¶cie kapusty pekiñskiej, kawa³ek ³ososia w sosie pomidorowym z puszki Wiem, ¿e niespecjalnie jako¶ciowo i ilo¶ciowo, ju¿ nie pamiêtam kiedy stara³am siê zapamiêtaæ, co zjad³am w ci±gu dnia ![]()
#1222 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Mojeee Uuuu. Dawno nie wstawia³am
![]() I. owsianka( 4³. p³atków, otrêby ¿ytnie, cynamon, mleko 2%) z truskawkami i ciemnym winogronem; zielona herbata II. bu³ka ciemna ze s³onecznikiem, z mas³em, kie³kami rzodkiewki, pieczon± piersi± z kurczaka, ogórkiem i pomidorem; jab³ko III. ziemniaki, kotlet w cie¶cie z karkówki, sos jarzynowy, surówka z pomidora, rzodkiewki, sa³aty, natki i jogurta greckiego IV. 3 kromki chleba domowego z sezamem : - 2x z mas³em, serem ¿ó³tym, pomidorem, górkiem i rzodkiewk± - z paprykarzem ³ososiowym i warzywami jw. miseczka fistaszków w ³upinach i herbata z sokiem malinowym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Srodowa R-ka
SnI: owsianka( 4 ³ pl owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, pol gruszki, cynamonm, szkl mleka 0,5%) SnII: pol gruszki SnIII: salatka(ogorek kiszony,ogorek zwykly,pomidor, salata lodowa, rzodkiewka, papryka, 1/4 kulki mozzarelli- ostatni raz poporstu nie chce juz jej wyrzucac) Ob: 4 lyzki nieugotwanej kaszy gryczanej prazonej, gulasz( bez olej, z fura warzyw przeroznych, udziec z indyka) Pod: serek homo naturalny z 2 orzechami wloskimi Kol: mozzarella w plastrach z pomidorem i swieza bazylia + 30 min ciwczen wzmacniajacych pomiedzy podwieczorkiem a kolacja. Jak to sie dzisiaj trzyma? |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Cze¶æ
![]() ![]() 1. Owsianka 4 ³ z serkiem homo 180g, gar¶æ rodzynek, d¿em niskos³odzony 2 Serek wiejski + gar¶æ migda³ów, + mandarynka 3. Pomidor + 3 ma³e krokiety z miêsem 4 ry¿ br±zowy + gotowany filet trening si³owy/ bie¿nia 5 reszta ry¿u + filet 6. pó³ wêdzonej makreli nudno i smutno ale dzi¶ trening.... ![]()
#1226 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
dzisiejsza R
¦: jajecznica z 2 jajców z wêdlink± na odrobinie mas³a, pó³ grahamki z twarogiem i plasterkiem schabu, ogórki szczypiorek ok godz æwiczeñ 2¶: pó³ bu³ki grahamki z chud± wêdlink±, jagodowa activia (wiem ¿e be ale sie wala po lodówce i nie ma chêtnych ![]() o: warzywa na patelnie pó³ puszki tuñczyka wsw p: orzechy, pestki dyni k: wie¶niak z warzywkiem pewnie wpadnie co¶ do pochrupania typu marchewka do tego woda, 2 kawy, herbata czerwona i zio³owa u¶miecham sie po ocenke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() te¿ musze bardziej urozmaiciæ jad³ospis, mo¿e jutro ta makrela na kolacje ![]() mnie te¿ mobilizuje wklejanie jad³ospisów
![]() |
#1227 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Cytat:
![]() ![]() wrzucam moje R/U na dzi¶: I¶:micha kaszy jaglanej z bieluchem z jab³kiem pra¿onym i cynamonem + ³ych abr±zowego cukru II¶: wie¶niak rzodkiewki papryka + grachamka przegryzka: jab³ko/orzeszki/sok marchwiowy jednodniowy O: Indyk z makaronem z m±ki durum z warzywami ( 100g miêcha, makaronu z 60) K: Jaja na twardo, 1/2 makreli, troche pomidora
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
dziêkujê
![]() hihi jak wklejê tu jad³ospis to pe³na mobilizacja i realizacja planu ![]() Zelka_07 ![]() Polnymak ![]() co do banana hmm no w³a¶nie ja my¶la³am ¿e przy redukcji to go lepiej eliminowaæ.. ¿e go trzeba daæ tylko przy nabieraniu masy, rze¼bie...no to teraz zw±tpi³am... powa¿nie tak jest? ![]() Twoje ¶niadanie jak zwykle boskie... ![]() ![]() ![]()
#1230 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Cytat:
![]() ma³o? hmm jest to lekkie r ->u, hmm gdzie dodaæ w takim razie? jest zmiana na obiad bêdzie pe³noziarnista pizza z kurczakiem warzywami pomidorami z puszki i mozarella ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.