Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-12, 16:47   #1171
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Kasiiek Poka¿ wiadomo¶æ
Moja dzisiejsza redukcja

1. ok. 175g jogurtu dwie czubate ³ychy owsianych, jedna fitelli, kawa z mlekiem 3,2%

2. jab³ko duuu¿e

3. jogurt brzoskwiniowy z musli (z serii 7 zbó¿ czy co¶ takiego)

4. miêso pieczone zawijane z ogórkiem i szparagiem, kasza gryczana -jakie¶ 5/6 ³y¿ek, ogórek konserwowy, dwie ³y¿ki sórówki z marchewki i jab³ka, kawa z mlekiem 3,2%, kawa³eczek babki czekoladowej (tata kupi³ )

5. sa³atka - 1 kiwi, 3 plasterki chudej wêdliny, jedno jajko na twardo, 2 ³y¿ki jogurtu

zerknijcie proszê
Bardzo proszê o ocenê i dzisiejszej eRki te¿

1. standart - ok. 175g jogurtu, 2 ³ychy owsianych, jedna fitelli, kawa z mlekiem 3.2%

2. jogurt naturalny z ziarnami zbó¿ danone

3. jab³ko

4. spaghetti ¶redniej wielko¶ci porcja (sos z sosu pomidorowego z puszki, papryki, wo³owiny sma¿onej na oliwie z oliwek i cebuli), malutka krucha babeczka z orzechami, kawa z mlekiem 3.2%

5. bêdzie sa³atka cezar

Oceñcie dziewczyny proszê

Edytowane przez Kasiiek
Czas edycji: 2011-04-12 o 16:49
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 16:49   #1172
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Poka¿ wiadomo¶æ
pozytywna_wariatka, odebralam torche twoja wypowiedz jak naskok... w ¿adnym wypadku, je¶li tak to przepraszam, mo¿e mia³am gorszy dzieñ, chcia³am skomentowaæ i doradziæ. aaa, je¶li chodzi o odpowied¼ do sera, to po prostu wiesz, napisa³a¶ ple¶niowy, te zazwyczaj s± t³uste, wiêc na r nie za czêsto, a jak mówi³am, nie znam sk³adu ka¿dego.

Jestem pocz±tkuj±ca w ukladaniu idealnych jadlospisow, dlatego pytam caly czas. Chece sie czegos nauczyc, schundac wreszcie raz a porzadnie a nie chudnac i tyc... Mam nadzieje ze z wami mi sie to uda...

Moj plan na jutro RRRR

s: owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, z mlekiem 0,5 % (nie wyrzuce przeciez... nastepnym razem kupie 2%) z jablkiem, cynamonem, i garscia orzechów nerkowcami kochana, dopij to mleko bez stresu, to tylko wskazówka, przecie¿ nic siê nie dzieje. okey ale wiesz co, sama ju¿ nie wiem, jak z tymi orzechami do owsianki - obserwuj, czy nie utrudniaj± Ci chudniêcia i mo¿e kto¶ jeszcze co¶ powie na ten temat.

2S: kanapka z buleczki pelnoziarnistej z salata, jakas wedlin±, serkiem plesniowym figura, (ma 22 g bialka i 12 g tluszczu, 3 g weglowodanow) i ogorekiem okey.

O: makaron pe³noziarnisty ok. pol szkanki surowego z cebul± i tuñczykiem strasznie malutko... i warzywka jakie¶.

P: sa³atka gecka (moge daæ po³ tusty ser feta i oliwki?) oliwki okey i wydaje mi siê, ¿e w porz±dku, choæ na 100 % nie jestem pewna jak z fet± - ale jest pó³t³usta, wiêc raczej okey.

K: pó³ makreli // twaróg z warzywami okey.
góra.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 16:54   #1173
zabqa92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 309

mam nadzieje U
sniadanie
4 kromki z mas³em, twarogiem p³t, rzodkiewk±, almette, kawa z 0.4l mleka
obiad
miska barszczu z uszkami
-
jab³ko, serek homo
podwieczorek
kisiel truskawkowy, banan
kolacja
tuñczyk wsw, pól puszki groszku zielonego, papryka
???
zabqa92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 16:54   #1174
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Proszê o rzucenie okiem na jutrzejsze lu¼ne R :
I owsianka (4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b granulowanych ¿urawinowych, mleko 1.5%, ma³y banan, ³y¿eczka miodu)
II jeden pe³noziarnisty nale¶nik z dzisiaj z powid³ami domowymi ¶liwkowymi, ma³a kanapka z mas³em, wêdlin± i ogórkiem zielonym
III podpieczone miêso z piersi kurczaka, makaron pe³noziarnisty, sos warzywny
IV serek wiejski ze s³onecznikiem
V 2 jajka na miêkko/sadzone z pomidorem/rzodkiewkami

Stary 2011-04-12, 17:08   #1175
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Cytat:
Bardzo proszê o ocenê i dzisiejszej eRki te¿

1. standart - ok. 175g jogurtu, 2 ³ychy owsianych, jedna fitelli, kawa z mlekiem 3.2% ma³o i praktycznie bezwarto¶ciowo. dodaj wiêcej owsianych + jaki¶ owoc/bran flakesy? ta fitella jest FIT tylko z nazwy :P

2. jogurt naturalny z ziarnami zbó¿ danone ma³o. jogurt ju¿ by³. wrzuæ jak±¶ kromkê/dwie razowca z mas³em, wêdlin± i warzywami

3. jab³ko to bardziej przek±ska, nie posi³ek.

4. spaghetti ¶redniej wielko¶ci porcja (sos z sosu pomidorowego z puszki, papryki, wo³owiny sma¿onej na oliwie z oliwek i cebuli), malutka krucha babeczka z orzechami, kawa z mlekiem 3.2% spaghetti jakie? je¶li pe³noziarniste, to ok. nie sma¿y³abym na oliwie, traci wtedy swoje w³a¶ciwo¶ci.

a gdzie podwieczorek? tu powinien wpa¶æ jaki¶ wie¶niak z orzechami.

5. bêdzie sa³atka cezar okej, je¿eli kurczak bez skóry i dasz go sporo.

Oceñcie dziewczyny proszê
nie wiem, jako¶ tak.. ma³o ilo¶ciowo i jako¶ciowo. zadbaj o zdrowe t³uszcze w diecie.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê o rzucenie okiem na jutrzejsze lu¼ne R :
I owsianka (4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b granulowanych ¿urawinowych, mleko 1.5%, ma³y banan, ³y¿eczka miodu) ³adnie
II jeden pe³noziarnisty nale¶nik z dzisiaj z powid³ami domowymi ¶liwkowymi, ma³a kanapka z mas³em, wêdlin± i ogórkiem zielonym okej
III podpieczone miêso z piersi kurczaka, makaron pe³noziarnisty, sos warzywny super, je¿eli porcja w miarê przyzwoita, a nie jak dla wróbla
IV serek wiejski ze s³onecznikiem je¿eli s³onecznika co najmniej dwie ³y¿eczki to bardzo fajnie
V 2 jajka na miêkko/sadzone z pomidorem/rzodkiewkami ok

nie mam zastrze¿eñ, ¶wietny jad³ospis!

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:08   #1176
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Nie ma wieciej wegli 3,2 g bialka na 4,7 g wegli w mleku 3,2% i 0,5%. Chyba roznica tylko w przyswajaniu witamin rozpuszczalnych w tluszczach-albo az.

kolejne RRRRR

+ 30 min biegania po dawce solidnego espresso

SnI: owsianka( 4 ³ pl owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, 1 starte jab³ko z cynamonem,+ 1 plaster ananasa z puszki, szklanka mleka 0,5%)

SnII: sa³atka(1/4 kulki mozzarelli 125g, salata lodowa, ogorek,ogorek konserwowy, pomidor, rzodkiewka,papryka, 1 lyzka jogurtu naturalnego)+ mala grahamka ok 40 g

Ob: 4 lyzki nieugotwanej kaszy gryczanej prazonej z gulaszem( przecier pomidorowy, marchew,pieczarki, gotowana fasola czerwona-nie z puszki, jakas czesc indyka, ale na pewno nie filet moze udziec, czerwone bylo )

Pod: porcja galaretki brzoskwiniowej z 1/3 banana- zalicze to do tych 10% odestepstwa- moze byc?, kawalek wedzonego fileta kurczaszkowego

Kol: sa³atka(1/4 kulki mozzarelli 125g, salata lodowa, ogorek,ogorek konserwowy, pomidor, rzodkiewka,papryka, 1 lyzka jogurtu naturalnego)

Nie za duzo nabialu? Ile go w ogole powinno byc w diecie redukcyjnej?

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-04-12 o 18:22
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:13   #1177
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Cytat:
Napisane przez cordellia Poka¿ wiadomo¶æ
nie mam zastrze¿eñ, ¶wietny jad³ospis!
co do obiadu - porcja spora, bo to jedno z moich ulubionych dañ a przy s³oneczniku sama muszê siê pilnowaæ, ¿eby nie przeholowaæ dziêki za ocenê

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:13   #1178
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

U. pt. testy

I. Owsianka z serkiem wiejskim, tartym jab³kiem, cynamonem, suszonymi morelami, pestkami dyni i gorzk± czekolad±. Kawa z mlekiem.

[zainspirowa³am siê podwieczorkiem greenbalance ]

II. W kawiarni: latte z syropem orzechowym.

III. 2 gotowane pulpeciki, tarte buraki, kilka ³y¿ek kaszy gryczanej z sosem.

1,5h rower

IV. Smoothie bananowo-jagodowe s³odzone miodem, gar¶c mieszanki studenckiej.

smutno mi

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:15   #1179
Kasiiek
Rozeznanie

Cytat:

1. standart - ok. 175g jogurtu, 2 ³ychy owsianych, jedna fitelli, kawa z mlekiem 3.2% ma³o i praktycznie bezwarto¶ciowo. dodaj wiêcej owsianych + jaki¶ owoc/bran flakesy? ta fitella jest FIT tylko z nazwy :P
wiem, wiem, ¿e ta fitella taka nie bardzo ale muszê j± po prostu skoñczyæ za tymi bran flakesami muszê siê rozejrzeæ bo jako¶ nie rzucily mi siê w oczy nigdy, obojêtne jakie kupiê czy jakie¶ preferujecie?

2. jogurt naturalny z ziarnami zbó¿ danone ma³o. jogurt ju¿ by³. wrzuæ jak±¶ kromkê/dwie razowca z mas³em, wêdlin± i warzywami

3. jab³ko to bardziej przek±ska, nie posi³ek.

w³a¶nie zawsze mam problem z 2 i 3 posi³kiem, nigdy nie wiem co zje¶æ wiêc z regu³y jem to samo choæ wiem, ¿e to nie najlepiej

4. spaghetti ¶redniej wielko¶ci porcja (sos z sosu pomidorowego z puszki, papryki, wo³owiny sma¿onej na oliwie z oliwek i cebuli), malutka krucha babeczka z orzechami, kawa z mlekiem 3.2% spaghetti jakie? je¶li pe³noziarniste, to ok. nie sma¿y³abym na oliwie, traci wtedy swoje w³a¶ciwo¶ci.

zapamiêtam

a gdzie podwieczorek? tu powinien wpa¶æ jaki¶ wie¶niak z orzechami.

podwieczorku nie wprowadzam bo po¼no jem obiad - dopiero ko³o 16:00 i wtedy o 19:00 kolacja, tak jest okay czy i tak powinnam je¶æ jaki¶ podwiczorek?

5. bêdzie sa³atka cezar okej, je¿eli kurczak bez skóry i dasz go sporo.

oczywi¶cie, ¿e bez

nie wiem, jako¶ tak.. ma³o ilo¶ciowo i jako¶ciowo. zadbaj o zdrowe t³uszcze w diecie.
Dziêkujê za ocenê i nie¶mia³o poproszê o odpowied¼ jeszcze na powy¿sze pytania
Stary 2011-04-12, 17:19   #1180
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ
U. pt. testy

I. Owsianka z serkiem wiejskim, tartym jab³kiem, cynamonem, suszonymi morelami, pestkami dyni i gorzk± czekolad±. Kawa z mlekiem.

1,5h rower

smutno mi
Smacznie ale 'ma³awo'
G³owa do góry bêdzie dobrze ja to czuje

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:30   #1181
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
pw

kalorycznie ³adnie, ale w³a¶nie to co by³o ju¿ mówione - dla mnie za du¿o pieczywa. w sumie skoro ci tak smakuje to nie ma co sobie odmawiaæ - kto jak kto, ale ty akurat nie musisz. chocia¿ mo¿e od czasu do czasu sku¶ siê mo¿e na omlet, jajecznicê, owsiankê czy placki? furorê zrobi³y tu placuszki bananowe rudzielca
Znam ludzi, którzy jedz± jeszcze wiêcej pieczywa
ostatnio jad³am omlet kaiserschmarren i mi bardzo smakowa³. Jajecznicê te¿ jadam, szczególnie ostatnio, ale nie pisa³am akurat wtedy jad³ospisów mo¿e nied³ugo siê pojawi. Za owsiank± z kolei nie przepadam - kiedy¶ zjad³am kilka razy i mia³am straszne bóle brzucha po niej (p³atki owsiane s± wzdymaj±ce ). A, i ostatnio zrobi³am pancakes - by³y bardzo dobre, ale wolê tradycyjne nale¶niki, które ostatnio u mnie goszcz± co najmniej 1-2 w tygodniu .
Ale dziêkujê za ocenê

PS
muszê siê w koñcu skusiæ na te bananowe placuszki!

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez maniulka0405 Poka¿ wiadomo¶æ
A w³a¶nie, jak tam, @wróci³? By³a¶ u ginekologa?
Dziêkujê za ocenê
co do tego ¶niadania - faktycznie, patrz±c na to z boku wygl±da to tak, jakbym ci±gle jad³a chleb ale tak nie jest, czasem wpada jajecznica (mo¿e jeszcze w tym tygodniu? ;-), a nale¶niki baaaardzo czêsto (ostatnio moja nowa mi³o¶æ ). Co do jaglanki - przekona³am siê ju¿ do niej. Muszê zrobiæ tylko ostatni krok - kupiæ kaszê i poszukaæ jaki¶ ciekawych przepisów.
A, no i omlety to te¿ fajna sprawa (ostatnio zrobi³am omlet na s³odko - z jab³kiem - i poszukujê pilnie przepisu na omlet na ostro ).
Co do @ - pw.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:38   #1182
optymissstka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Poni¿ej moja redukcja
Proszê o ocenê, bo to dopiero mój drugi dzieñ...

¶niadanie: p³atki owsiane - 5 ³y¿ek, pó³ szklanki mleka, tarte jab³ko

II ¶niadanie: 2 kromki chleba ¿ytniego, ma³o, sa³ata, pomidor, 4 paluszki krabowe
(mo¿e za du¿o jak na II ¶niadanie, ale mia³am spor± przerwê do obiadu, chyba tak mo¿na?)

obiad: gotowana pier¶ kurczaka, zielona fasola, sa³ata
(nie ma wêgli, wg mojego "dziennika posi³ków" przekraczam dzienne zapotrzebowanie, nie wiem...)

podwieczorek: orzechy nerkowca - 50g

kolacja: omlet z 2 jajek z zielon± fasol±
Stary 2011-04-12, 17:39   #1183
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Cytat:
U. pt. testy

³adnie

II. W kawiarni: latte z syropem orzechowym. to nie posi³ek. mog³a¶ zamówiæ do tego jakie¶ ciacho/lody :P

III. 2 gotowane pulpeciki, tarte buraki, kilka ³y¿ek kaszy gryczanej z sosem. o ile kaszy rozs±dna porcja i buraczków sporo

1,5h rower

IV. Smoothie bananowo-jagodowe s³odzone miodem, gar¶c mieszanki studenckiej. no niby okej, ale jako¶ tak skromnie ilo¶ciowo

smutno mi
malutko, mam wra¿enie, ¿e tak bez konkretów. ej, co siê dzieje?
jak pierwszy dzien testów? ¿ycze powodzenia jutro!

Cytat:
flakesami muszê siê rozejrzeæ bo jako¶ nie rzucily mi siê w oczy nigdy, obojêtne jakie kupiê czy jakie¶ preferujecie?
polecam te firmy sante, zwyk³e b±d¼ fitella diet naturalne bez cukru

w³a¶nie zawsze mam problem z 2 i 3 posi³kiem, nigdy nie wiem co zje¶æ wiêc z regu³y jem to samo choæ wiem, ¿e to nie najlepiej
no to czas to zmienic

podwieczorku nie wprowadzam bo po¼no jem obiad - dopiero ko³o 16:00 i wtedy o 19:00 kolacja, tak jest okay czy i tak powinnam je¶æ jaki¶ podwiczorek?
w takim razie zadbaj o to, ¿eby serek wiejski + ¼ród³a nnkt wpad³ jako¶ pomiêdzy II ¶niadaniem a obiadem.
jw.

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie

Edytowane przez cordellia
Czas edycji: 2011-04-12 o 17:41
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:51   #1184
zabqa92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 309

Cytat:
Napisane przez zabqa92 Poka¿ wiadomo¶æ
mam nadzieje U
sniadanie
4 kromki z mas³em, twarogiem p³t, rzodkiewk±, almette, kawa z 0.4l mleka
obiad
miska barszczu z uszkami
-
jab³ko, serek homo
podwieczorek
kisiel truskawkowy, banan
kolacja
tuñczyk wsw, pól puszki groszku zielonego, papryka
???
dosz³o jeszcze 100g mieszanki studenckiej
zabqa92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:01   #1185
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
U. pt. testy

1,5h rower
smutno mi

smacznie acz troszkê ma³o jak smakowa³o po³±czenie w owsiance?
+ jak human - bo mnie trochê zaskoczy³; oby jutro by³o ma³o fizyki...
Stary 2011-04-12, 18:03   #1186
Kasiiek
Rozeznanie

Cytat:
flakesami muszê siê rozejrzeæ bo jako¶ nie rzucily mi siê w oczy nigdy, obojêtne jakie kupiê czy jakie¶ preferujecie?
polecam te firmy sante, zwyk³e b±d¼ fitella diet naturalne bez cukru kupiê sante, ju¿ nawet sprawdzi³am w google jak wygl±daj±

no to czas to zmienic

poni¿szym wpisem rozwi±za³a¶ jedn± z wiêkszych zagadek mojego od¿ywiania! dziêki

w takim razie zadbaj o to, ¿eby serek wiejski + ¼ród³a nnkt wpad³ jako¶ pomiêdzy II ¶niadaniem a obiadem.

jw.
Dziêki za pomoc
Postaram siê wprowadziæ te innowacje do jutrzejszej redukcji i dam znaæ jak posz³o
Stary 2011-04-12, 18:05   #1187
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Bardzo proszê jeszcze raz o ocenê gdy¿ przebieg dnia zmieni³ nieco jad³ospis i nie wiem czy nei za du¿o... obiad taki a nie inny, bo zjedzony na mie¶cie, za to wiêkszy podwieczorek w ramach rekompensaty.. czy mo¿e tak byæ?

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
Dziejsze Lekkie U:

I¶: Bardzo du¿a miska jaglanej z serkiem wiejskim 200g z ca³aym bananem, pó³ kiwi i ³ych± cukru br±zowego

II¶: 2 ¶rednie bu³eczki ¿ytnie-na pó³ wiêc 4 kanapki z filetem z indyka i pomodorem + rzodkiewki

O: 5 ruskich pierogów bez okrasy

P: kisiel bez cukru,orzeszki ziemne, nasiona s³onecznika, du¿e jab³ko i homo naturalny

K: Bêdzie tuñczyk wsw z warzywami mo¿e w omlecie z 2 jaj a mo¿e sam.

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:19   #1188
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

U/R Czyli - ochota na s³odycze przychodzi po po³udniu

¦niadanie: 3 ³y¿ki pêczaka kujawskiego, 2 ³y¿ki siemienia lnianego zmielonego, 2 ³y¿ki jogurtu naturalnego, jab³ko, banan, rodzynki, ³y¿ka miodu, kubek zielonej herbaty.

2 ¦niadanie: Sa³atka z 1/2 tuñczyka wsw, pikantnej makreli z puszki, 1/2 pomidora, 2 du¿ych li¶ci sa³aty, rze¿uchy i szczypiorku.

45 min biegania

Obiad:
300 ml zabielanej zupy ogórkowej, 1/2 torebki kaszy jaglanej gotowanej w bazylii i oliwie z oliwek, gulasz z miêsem z indyka i grzybami, 1/2 pomidora, duuuu¿o sa³aty.

Podwieczorek: Siemiê lniane mielone zaparzone z 2 plastrami ananasa z puszki, garstk± rodzynek, 2 gar¶ciami p³atków musli, migda³ami, odrobin± s³onecznika ³uskanego i ³y¿eczk± miodu, pó¼niej jeszcze miseczka musli (ehh wziê³o mnie na s³odkie, to chyba po tym bieganiu )

Kolacja: Planujê 2 jajka na miêkko z kromk± chleba razowego domowego wypieku z wêdlin±, sa³ata, rze¿ucha, ew. pomidor.

Mam nadziejê, ¿e nie przesadzi³am z tym podwieczorkiem?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:25   #1189
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beataj86 Poka¿ wiadomo¶æ
moje dzisiejsze po¿ywienie:

sniadanie: owsianka (3 ³y¿ki p³atkow owsianych zalanych mlekiem), garsc mieszanki z pestek dyni, s³onecznika, rodzynek, p³atków migda³a,kilka suszonych ¶liwek + 2 lyzki p³atków nestle fitness
II ¶niadanie: 2 kromeczki chleba razowego z wêdlina i papryk± + duuu¿o zió³ prowansalskich do posypania i do tego herbata
Obiad: makaron razowy z sosem z pomidorów w puszce z tuñczykiem w sosie w³asnym tez z puszki, do tego troche czosnku, zió³, kilka oliwek czarnych
Kolacja: 2 kromki chleba razowego ze s³onecznikiem z serkiem bia³ym posypane zmielonymi orzechami w³oskimi z miodem + herbata z cytryn i cukrem trzcinowym

I jak?

zapomnialam dopisac ze do tego zjadlam w miêdzyczasie batonik z nestle fitness ze zbo¿ami i 1,5 litra wody niegazowanej wypi³am
Ale co to jest? r / u ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 18:33   #1190
Ewusiaw85
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 161

Pierwszy raz wrzucam swoja R, d³ugo Was czyta³am i stara³am siê zmieniaæ swoje nawyki wiec proszê o ocene;

I sniadanie podwójna kromka razowca-Takie 100% m±ki razowej, zero pszennej z serkiem ³ososiowym.Niestety uwielbiam go. Plaster pomidora, pomarañcza
II sniadanie pojemnik sa³atki z marchewki
III sniadanie serek homo naturalny TSM-ma bardzo duzo bia³ka
gdzies wpadnie marchwiowa witamina-bez cukru
IV obiad ry¿ br±zowym,ryba pieczona i jakas surówka,albo warzywa na parze
V serek wiejski

My¶licie ¿e jest oki, a je¶li nie to please o porady mam strasznie zjechany chyba metabolizm,bo juz od jakiegos czasu zmienilam nawyki, a nie widac za bardzo efektów na wadze, fakt psychicznie czuuje sie o wiele lepiej

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

w³asnie chcia³am siê Was zapytaæ, poniewa¿ mam taka prace jaka mam i musze dojezdzac troche i 1,2,3 sniadanie jest w pracy a obiad jem tak 16.30-17,30 niestety, jak amm sobie z tym radzic by schudnaæ??
Ewusiaw85 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:34   #1191
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orosier Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ma wieciej wegli 3,2 g bialka na 4,7 g wegli w mleku 3,2% i 0,5%. Chyba roznica tylko w przyswajaniu witamin rozpuszczalnych w tluszczach-albo az.

kolejne RRRRR

+ 30 min biegania po dawce solidnego espresso
( masz si³ê biegaæ na czczo? )
SnI: owsianka( 4 ³ pl owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, 1 starte jab³ko z cynamonem,+ 1 plaster ananasa z puszki, szklanka mleka 0,5%) okey, ³adnie.

SnII: sa³atka(1/4 kulki mozzarelli 125g, salata lodowa, ogorek,ogorek konserwowy, pomidor, rzodkiewka,papryka, 1 lyzka jogurtu naturalnego)+ mala grahamka ok 40 g nie ma bia³ka, bo mozzarelli nie liczê, same warzywa i grahamka to za ma³o, dodaj jakiego¶ tuñczyka, ³ososia, pier¶ z kurczaka do tej sa³aty.

Ob: 4 lyzki nieugotwanej kaszy gryczanej prazonej z gulaszem( przecier pomidorowy, marchew,pieczarki, gotowana fasola czerwona-nie z puszki, jakas czesc indyka, ale na pewno nie filet moze udziec, czerwone bylo ) okey, je¶li siê najad³a¶.

Pod: porcja galaretki brzoskwiniowej z 1/3 banana- zalicze to do tych 10% odestepstwa- moze byc?, wedzonego fileta kurczaszkowego mo¿e byæ, chocia¿ galaretka i 1/3 banana to niewielki grzech, ale powinien byæ jaki¶ wie¶niak + orzechy, omlet z warzywami.

Kol: sa³atka(1/4 kulki mozzarelli 125g, salata lodowa, ogorek,ogorek konserwowy, pomidor, rzodkiewka,papryka, 1 lyzka jogurtu naturalnego) to samo co na 2 ¶niadanie? na r na kolacje najlepiej bia³ko plus warzywa = twaro¿ek z warzywami, rybka.

Nie za duzo nabialu? Ile go w ogole powinno byc w diecie redukcyjnej?
ten nabia³ to 2 ³y¿ki jogurtu i pó³ mozzarelli? na pewno nie za du¿o. my¶lê, ¿e ilo¶æ w postaci kostki twarogu dziennie/dwóch wie¶niaków jest jak najbardziej okey. trochê monotonnie i dodaj jakie¶ nnkt.
Stary 2011-04-12, 18:44   #1192
polny mak
Rozeznanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26321061]U/R Czyli - ochota na s³odycze przychodzi po po³udniu

¦niadanie: 3 ³y¿ki pêczaka kujawskiego, 2 ³y¿ki siemienia lnianego zmielonego, 2 ³y¿ki jogurtu naturalnego, jab³ko, banan, rodzynki, ³y¿ka miodu, kubek zielonej herbaty.

2 ¦niadanie: Sa³atka z 1/2 tuñczyka wsw, pikantnej makreli z puszki, 1/2 pomidora, 2 du¿ych li¶ci sa³aty, rze¿uchy i szczypiorku.

45 min biegania

Obiad:
300 ml zabielanej zupy ogórkowej, 1/2 torebki kaszy jaglanej gotowanej w bazylii i oliwie z oliwek, gulasz z miêsem z indyka i grzybami, 1/2 pomidora, duuuu¿o sa³aty.

Podwieczorek: Siemiê lniane mielone zaparzone z 2 plastrami ananasa z puszki, garstk± rodzynek, 2 gar¶ciami p³atków musli, migda³ami, odrobin± s³onecznika ³uskanego i ³y¿eczk± miodu, pó¼niej jeszcze miseczka musli (ehh wziê³o mnie na s³odkie, to chyba po tym bieganiu )

Kolacja: Planujê 2 jajka na miêkko z kromk± chleba razowego domowego wypieku z wêdlin±, sa³ata, rze¿ucha, ew. pomidor.

Mam nadziejê, ¿e nie przesadzi³am z tym podwieczorkiem?
[/QUOTE]

po wysi³ku fizycznym wsuwaj ¶mia³o s³odkie- uzupe³niaj±c glukozê szybciej spalamy tkankê t³uszczow±
tak wiêc s³odkie jest ok tylko trzeba wiedzieæ, w którym momencie

reszty jad³a nie oceniam, bo widaæ, ¿e pojêcie masz i dobrze i zdrowo jesz
a co do aktywno¶ci to radzê zmieniæ bieganie na interwa³y-s± efektywniejsze, mocniejsze i ogólnie dla mnei ciekawsze

(sama nieraz biegam po 15 km )

zdrowo siê od¿ywiam

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
Stary 2011-04-12, 18:47   #1193
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

RRR :

1- kromka razowca z serkiem fit szczypiorkowym + 2 lyzki platkow owsianych z mlekiem. po 1,5h kawa jak codziennie ze slodzikiem
2- 4 duzze polowki brzoskwin z puszki ( bez tej wody)
3- 2 schabowe male w panierce z platkow owsianych smazone na lyzcze oliwy + pol opakowania brazowego ryzu + buraki
w miedzyczasie 4 biszkopciki ;/ i opakowanie jedno male herbatnikow

potem cwiczenia 1h

4- salatka z salaty, jajka, ogorka, jogurttu

nie chce mi sie jakos jesc po cwiczeniach...

i jak?
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:50   #1194
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Cytat:
po wysi³ku fizycznym wsuwaj ¶mia³o s³odkie- uzupe³niaj±c glukozê szybciej spalamy tkankê t³uszczow±
tak wiêc s³odkie jest ok tylko trzeba wiedzieæ, w którym momencie

reszty jad³a nie oceniam, bo widaæ, ¿e pojêcie masz i dobrze i zdrowo jesz
a co do aktywno¶ci to radzê zmieniæ bieganie na interwa³y-s± efektywniejsze, mocniejsze i ogólnie dla mnei ciekawsze

(sama nieraz biegam po 15 km )
Dziêki za radê i ocenê Nad interwa³ami pomy¶lê, ale ogólnie to nie przepadam za tego typu wysi³kiem, trudno mi siê do nich prze³amaæ, ale wiem, ¿e kiedy¶ trzeba bêdzie Przede wszystkim zale¿y mi na wytrzyma³o¶ci, bo planujê za rok przebiec pó³maraton a pó¼niej maraton.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:58   #1195
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
ten nabia³ to 2 ³y¿ki jogurtu i pó³ mozzarelli? na pewno nie za du¿o. my¶lê, ¿e ilo¶æ w postaci kostki twarogu dziennie/dwóch wie¶niaków jest jak najbardziej okey. trochê monotonnie i dodaj jakie¶ nnkt.
- jest monotonnie, bo zycie studenckie nie pozwala na wielkie szalenstwo
- czemu mozzarella nie jest liczona jako bialko?
- niby nie mam sily biegac na czczo po kawie, ale na zajeciach nam mowili, ze jesli ktos chce splaic tk tluszczowa to wlasnie tak powinien robic, bo kofeina uwalnia tluszcze z tej tkanki i wtedy spalamy wlasnie to.Najlepsza pora na spalenie tkanki tluszczowej, ze tak powiem

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-04-12 o 19:00
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:04   #1196
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
- niby nie mam sily biegac na czczo po kawie, ale na zajeciach nam mowili, ze jesli ktos chce splaic tk tluszczowa to wlasnie tak powinien robic, bo kofeina uwalnia tluszcze z tej tkanki i wtedy spalamy wlasnie to.Najlepsza pora na spalenie tkanki tluszczowej, ze tak powiem

o tak, znam to, tylko wracam na w³asne, to jajka i twarogi, serki i warzywa to podstawa mojej diety okey, ale staraj siê jednak choæ trochê urozmaicaæ - rzuæ czasem jaki¶ omlet ( jest du¿o fajnych kombinacji ) albo sa³atki - z jajkami, kurczakiem, tuñczykiem, ciecierzyc±.
rozumiem, ja muszê co¶ zje¶æ przed wysi³kiem, bo bym pad³a na twarz - i dlatego pytam, bo ja z kolei gdzie¶ czyta³am, ¿e na czczo organizm z t³uszczem spala te¿ chêtnie miê¶nie - w³a¶nie z powodu "braku po¿ywienia".
a z mozzarell± to chodzi o to, ¿e nie jest liczona jako ¼ród³o bia³ka -
( kopiujê Ci z pierwszej strony. ) - ma stosunkowo sporo t³uszczu do zawarto¶ci bia³ka.

¬ród³a bia³ka: miêso, ryby, wêdliny, twarogi, sery (np. ¿ó³te), serki (np. wiejskie, naturalne homogenizowane), jaja, od¿ywki bia³kowe, nabia³ (mleko, ma¶lanki, jogurty – aczkolwiek maj± ma³± zawarto¶æ bia³ka).

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-04-12 o 19:06
Stary 2011-04-12, 19:06   #1197
polny mak
Rozeznanie

Cytat:
przepraszam bardzo, ale g³upoty dobre na zajêciach wam wciskaj±-teorie sprzed xx lat

nigdy, ale to nigdy nie wolno æwiczyæ na czczo gdy¿ prowadzi to do katabolizmu czyli utraty tkanki miê¶niowej !!!!

nio chyba ¿e chcesz byæ ot³uszczonym chudzielcem to droga wolna

zapraszam do w±tku na fitnesowym "mity i stareotypy fitnesowe"

zdrowo siê od¿ywiam

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 19:07   #1198
Ewusiaw85
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 161

please please bardzo mi zalezy zebyscie mnie ocenily
Ewusiaw85 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:13   #1199
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
przepraszam bardzo, ale g³upoty dobre na zajêciach wam wciskaj±-teorie sprzed xx lat

nigdy, ale to nigdy nie wolno æwiczyæ na czczo gdy¿ prowadzi to do katabolizmu czyli utraty tkanki miê¶niowej !!!!

nio chyba ¿e chcesz byæ ot³uszczonym chudzielcem to droga wolna

zapraszam do w±tku na fitnesowym "mity i stareotypy fitnesowe"
o to, to, w³a¶nie to napisa³am, ale nie by³am pewna, dlatego zaznaczy³am, ¿e jedynie czyta³am.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusiaw85 Poka¿ wiadomo¶æ
Pierwszy raz wrzucam swoja R, d³ugo Was czyta³am i stara³am siê zmieniaæ swoje nawyki wiec proszê o ocene;

I sniadanie podwójna kromka razowca-Takie 100% m±ki razowej, zero pszennej z serkiem ³ososiowym.Niestety uwielbiam go. Plaster pomidora, pomarañcza okey, ale nie ma bia³ka, serka nie liczê.
II sniadanie pojemnik sa³atki z marchewki nie ma bia³ka.
gdzies wpadnie marchwiowa witamina-bez cukru okey, ale za ma³o i ma³o warto¶ciowo.
IV obiad ry¿ br±zowym,ryba pieczona i jakas surówka,albo warzywa na parze okey.
V serek wiejski + warzywa /nnkt.

My¶licie ¿e jest oki, a je¶li nie to please o porady mam strasznie zjechany chyba metabolizm,bo juz od jakiegos czasu zmienilam nawyki, a nie widac za bardzo efektów na wadze, fakt psychicznie czuuje sie o wiele lepiej

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

w³asnie chcia³am siê Was zapytaæ, poniewa¿ mam taka prace jaka mam i musze dojezdzac troche i 1,2,3 sniadanie jest w pracy a obiad jem tak 16.30-17,30 niestety, jak amm sobie z tym radzic by schudnaæ??
za ma³o bia³ka, ma³o warto¶ciowo i w ogóle cienko. Je¶li 1,2,3 ¶niadanie jest w pracy, to postaraj sobie uszykowaæ co¶ po¿ywnego.

nie mam si³y pisaæ po raz kolejny co, wiêc mo¿e kto¶ zrobi to za mnie.
Albo przeczytasz pierwszy post i inne redukcyjne jad³ospisy?
Stary 2011-04-12, 19:16   #1200
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez Ewusiaw85 Poka¿ wiadomo¶æ

I sniadanie podwójna kromka razowca-Takie 100% m±ki razowej, zero pszennej z serkiem ³ososiowym.Niestety uwielbiam go. Plaster pomidora, pomarañcza tê pastê potraktuj jako 10% odstêpstwa, ale jednak wiedz, ¿e zdrowiej by³oby zrobiæ j± sobie sam±
II sniadanie pojemnik sa³atki z marchewki dodaj koniecznie bia³ko, mo¿e jakie¶ jajka?
gdzies wpadnie marchwiowa witamina-bez cukru sok wywal, a zamiast niego wrzuæ ¶wie¿y owoc
IV obiad ry¿ br±zowym,ryba pieczona i jakas surówka,albo warzywa na parze bardzo ³adnie
V serek wiejski + warzywa i bêdzie super

w³asnie chcia³am siê Was zapytaæ, poniewa¿ mam taka prace jaka mam i musze dojezdzac troche i 1,2,3 sniadanie jest w pracy a obiad jem tak 16.30-17,30 niestety, jak amm sobie z tym radzic by schudnaæ?? nie ma problemu, poprostu bierz sobie pe³nowarto¶ciowe posi³ki do pracy. sa³atki - np. z kurczakiem, serki, mo¿e jakie¶ kanapki (byle nie za du¿o)
widaæ ¿e orientujesz siê o co w tym wszystkim chodzi. postaraj siê tylko, ¿eby w ka¿dym posi³ku by³o bia³ko i jakie¶ warzywa i bêdzie okej. no i w miarê mo¿liwo¶ci unikaj przetworzonego jedzenia, na redukcji najlepsze jest to co naturalne.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.