|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Mary
![]() ![]() ![]() ![]() A Anulka dziś prawie ostatni dzień w pracy ? ![]() Do mnie z pracy dzwonili własnie, choc raz sie na nich nie zawiodłam... dlatego, ze nie jestem na wychowawczym ani na urlopie bezpłatnym to należą mi sie talony na świeta 800 zł !!!!! ![]() ![]() ![]()
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno na rodzinny. Natomiast na razie nie wiem, jak będę rodzić.
Być może skończy się na CC, więc ani położna, ani ZZO nie będzie potrzebne ( i niestety byłoby dużo taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
andziot, biedulka
![]() ![]() ![]() Mocno musiała wyrżnąć ![]() oo jak Cie widze, przypomniała mi sie połozona ze SR.. tez mowiła, ze nie wolno max wiecej jak 1 szkl mleka gdy sie karmi, bo sie dziecko przebiałczy ![]() ![]() Paulizia, pol godz temu wstałas ?????????? OMG ! A kiedy poszłaś spac ?? ![]()
#1205 |
Zakorzenienie
|
ja porod rodzinny
a co do poloznej ta ktora bedzie miala duzyr dostanie w lape ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
![]() Mimbi /przeczytałam wszystko i się poryczałam .... Ty nawet o ciężkim pobycie w szpitalu potrafisz pisać z taka lekkością, że nie da się tego nie przeczytać !!! Ciesze się, że jesteś już z nami !! Odpoczywaj, uważaj na siebie ! Jesteś bardzo dzielna ! ![]() moria to chyba jeszcze chwilka i poznamy Iguskę ![]() Eweska, Mary Trzymam kciuki za wasze wizytki ![]() Siasiek w szpitalu ![]() ![]() matallewar Super, że dostałaś dziś takie dobre wieści !! Trzymam kciuki, by nic się nie zmieniło i żebyście jutro już byli razem w domku !! ![]() Grazin ja dzisiaj tez spać nie mogłam, śniły mi się jakieś bzdury i budziłam się o chwilę z poczuciem jakiegoś lęku. normalnie bałam się jak dziecko, nie wiem czego....
#1207 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za co ta opłata za to ze tż bedzie mnie trzymał za rękę>?? Cytat:
Cytat:
![]() jak to nie masz nic w lodówce? przeciez cały tydzien latałaś po sklepach i robiłąs zapasy ![]() moria a kiedy sie wybierasz znowu do lekarza? informowałas gina o tym czopie? jak to w ogole jest z CC jak odejdzie czop i wody np?? Cytat:
dobrze ze u siasia ok ![]() Cytat:
![]() wiem czego się spodziewać ![]() biedna Zocha ![]() mary powodzenia na wizycie i ewesko też ![]() mam nadzieje ze wqszystko bedzie cudnie ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() u nas w firmie nie dostaje sie ani 1zł... jedynie tż ma dostać 500zł do wypłaty (brutto rzecz jasna ![]() kurde NIC TOTALNIE NIC mi sie nie chce ![]()
![]() |
#1208 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Do lekarza mam się planowo zgłosić pod koniec przyszłego tygodnia no chyba, że się coś mocniej rozkręci do tego czasu ![]() No i jeśli by mi wody odeszły to też się robi CC, no chyba że to wszystko tak szybko pójdzie, że zanim dojadę do szpitala to mała w kanale rodnym już będzie, to wtedy już często za późno na CC jest więc będę Igę dołem wypychać ale to się rzadko zdarza, najczęściej akcja rozwija się przez co najmniej kilka godzin a wody przed porodem odchodzą tylko u 15% kobiet ![]()
![]() |
#1209 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny troche mnie uspokoilyscie ze wam tez nie schodzi ta opuchlizna po nocy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Wtajemniczenie
|
antropia mi się wydaje, że to się tak szybko nie rozwinie
![]() Chyba zamówię sobie jakąś pizzę do domu i będę jeść przez cały dzień ![]()
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja tyez teraz zaczela sie wiercic ale wcinam ciacha wiec moze dlatego ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bez recepty ![]() * po "www.doz" jest spacja
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-04-07 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Wtajemniczenie
|
#1214 |
Zakorzenienie
|
tu do poczytania o opłacie za poród rodzinny
http://www.rodzicpoludzku.pl/Prawo-d...-rodzinny.html
![]() |
#1215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja mam nie czuła skurczy do 5cm rozwarcia ![]() ![]()
![]() |
#1217 | |
Wtajemniczenie
|
Tak mi ginka powiedziała, ja to też oczywiście w googlu sprawdziłam i znalazłam opinie lekarzy, który piszą, że bezpieczne. Ten preparat jest roślinny. Mam go przyjmować 3x1 tabletka dziennie
![]() http://parenting.pl/ginekolog-polozn...yclo3fort.html ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Z tego, co wiem, to za poród rodzinny się nie płaci...Mogą co najwyżej za ubranko jednorazowe dla tż pobrać opłatę
![]() U nas za darmo wszędzie, gdzie słyszałam... Za położną, owszem, czasem sobie nieźle liczą, nawet do 1500zł ![]() Ja prawdopodobnie będę rodzić w bródnowskim, a tam nie ma opcji opłacenia położnej - ani oficjalnie, ani podobno nawet pod stołem żadna nie weźmie ![]() Ale poród jak najbardziej rodzinny ![]() A jak dobrze pójdzie to sala EKO, gdzie NIE MA znieczulenia, ale za to jest koło ![]() Tylko nie wiadomo, czy będzie można - na razie mają niepewny stan prawny, bo zmieniali się w spółkę. BTW, widzę, że np. na Madalińskiego biorą 700zł za ZZO ![]()
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
Aliczka88
![]() ![]() anula_81 w koncu ostatni dzien w pracy, super, wreszcie odpoczniesz ![]() agnieszka_pe25 mi tez po nocy nie schodzi cala opuchlizna, nie umiem sobie z nia poradzic ![]() kochana moze jak sie tak czujesz do bani to idz szybciej do gina? I nie mysl o tym ze zaraz bedziesz rodzic, na pewno dasz rade do chociaz 37tc ![]() co do ruchow moja tez mniej aktywna.... asiak1981 hmm kurde jak ja bym chciala swoje dzinsy zalozyc, nie nosze ich od 3miesiaca juz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kwiatecek ja tez sie budze w nocy i musze zmieniac pozycje bo mi dretwieje bok... masakra jakas! matallewar trzymam kciuki za jutrzejsze wyjscie Tz ![]() moria44 moze nie czytaj o czopie w necie tylko dzwon do gina, niech cie zbada.... andziot biedna zosia ![]() mimbi ![]() ![]() wspolczuje ci tych zastrzykow, nienawidze igly brrrrrrrrrr to mowisz, ze sie nasluchalas jak kobitki rodza?? jak tak czytalam twoj post pomyslalam, ze moglabym miec to juz za soba...ciesze sie ze jestes juz w domu, ze czujesz sie razniej! a Tż sie nie dziw, ze wszystko przywiozl, chcial zeby ci nic nie zabraklo, znajac zycie jeszcze bardziej to przezywal niz ty ![]() z tymi bolami jak na @ troche mnie zmartwilas- czesto mnie tak boli.... agus87 ja bym wolala zebys w domku zostala, bo jak sie cos zacznie bedziesz spokojniesza a w markecie przy tych ludziach to troche dziwnie... uwazaj na siebie ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-07 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
ale mam slodkiego arbuza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
![]() jak ja uwielbiam arbuza....mój ulubiony owoc !!! ![]()
#1222 |
Zakorzenienie
|
moj tez
![]() kasienko wrocilam maz mnie pilnowal ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-07 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
agus to dobrze
![]() na arbuza tez mam ochote ![]() ![]()
![]() |
#1224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale cennik!!!!!!!!!!! my mamy prywatną klinikę ale wszystko jest na nfz - o zzo jeszcze nie pytałam, ale też mi sie wydaje że dopiero od niedawna jest darmowe, a tu nagle płatne - no ale chyba przy cc to nie liczą tak. dziękuję za komplemenciki - ja będzie poukładane to pokażę jak wygląda rzeczywiście. i dziękuję za przepisik - jutro robie ![]() matallewar - ![]() a propos snów mnie się poprzeniej nocy śnił mój mały, że jak go wykąpałam to położyłam go sobie na ciele ale zapomniałam podtrzymać mu główkę i się skulił więc wzięłam go za główkę i pupkę i nagle - odpadła głowa ![]() ![]() Grazin - witaj w klubie bolących nadgarstkow i drętwiących rak - ja mam tak już CO NOC 3 tydzień ![]() możesz mieć zespół ciesni nadgarstka - własnie przez tą zbierającą się wodę. pocieszające jest to że po porodzie - jak ręką odjał. póki nie masz tak w dzien i cały dzien jak ja to się ciesz. może nie będziesz miala aż tak. ja przez to nie sypiam w nocy, bo budzi mnie ból. moria - eweska - to wyobraźcie sobie, że z tymi dłońmi ja mam tak cały dzień już 3 tydzień z rzędu - nawet prosiłam TZta żeby na noc lub jak rano wstaje nie zamykał drzwi w wc bo nie jestem w stanie klamki otworzyć, tzn wcisnąc ją w dół - tak mnie bolą i drętwieją ręce - nie ma mowy o pokrojeniu nawet rano pomidora, bo nie złoże w pięść dłoni. wiem co czujecie, ale żeby cały dzień! zakładanie stanika jest mega wyzwaniem. wsunęłam miche frusfawek ![]() ide nastawić warzywka na rybkę po grecku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Lubię te moje ryruały i doczytywanie was przy drugim sniadaniu ![]() ![]() Mimbi dzielna jesteś i wielkie ![]() Dobrze, że jestescie już w domku ![]() Moniqac a jak prałaś wózio? Paulizia a ja tak sobie myślę o twoim wózku.. i pamiętajac niedzielną relację na temat Mutsy, to nieśmiało zapytam, na pewno nic nie da się zrobić, żeby jednak ten wymarzony był? No chyba, że już Ci przechodzi faza na Musty ![]() Zastanów się jeszcze.. może jednak poszukaj używanego 4Ridera? Może coś się trafi.. Ja chyba wolołabym niezniszczona używke, ale wymarzony model.. niż nowy, ale nie do końca mnie przekonywujący.. Chociaż pamiętam, że pisałaś, że w UK Musty mało popularne, to też niewiadomo czy uda sie znaleźć z drugiej ręki.. hmm ![]() Eweska, Mary ![]() ![]() Czekamy na relacje i same dobre wieści ![]() ![]() Mary ale chyba wiadomo, kiedy czarne wózki przyjdą, co? Mówili coś konketnego? Czy musisz zupełnie firmę zmienić? Ojeju.. właśnie przeczytałam o Siasiu !! ![]() ![]() Ddaaiissyy doczytuję twoją relację z SN.. co za wieści!! musze pogoolować i dopytać jak to u mnie wygląda, bo póki co szok ![]() Dużo par było? Podobało Ci się? Warto? Kiedy następne zajęcia? Pójdziecie juz razem z mężem? A ten schabik to robiłaś z tego przepisy co polecałam wam jakiś czas temu?! ![]() Matall ![]() ![]() ![]() Co? Andziotkowa Zosia kontuzjowana?! O nie ![]() ![]() Pewnie bidulka nieźle się ta krwią przestraszyła ![]() Ddaaiissyy teraz doczytuję, że to ten "mój" link ![]() A powiedz jeszcze coś na temat remontu? Gdzie w końcu będzie pokoik Gabi? Tam gdzie teściowa podpowiadała.. czy malutka będzie z wami na górze? Anulka kiedy będziesz? Czekamy na relacje z ostatniego dnia pracy? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
Nie zaczynajcie tematu z arbuzem!!!!!
![]() Mam na niego taką ochote a boje się kupić np w Biedronie zeby nie okazał się kapciem ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Lolciu kiedy masz albo mialaś wizyte u gina i ile ważył Mały??? Bo chciała bym mojego Miśka do Twojego porównać bo my terminowo identyczne ![]() Jutro 33 tydzień ![]()
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że ja nie lubię arbuza
![]() Nie kusi mnie ![]() Ale za to właśnie zjadałam WINOGRONA ![]() I chyba pójdę sobie obiad zrobić. Niby mam żurek, ale KOMPLETNIE nie mam na niego ochoty... Może siostra zje? ![]()
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
moniqac tylko ja kurde nie zauwazyłam zeby mi sie woda zatrzymywała, jakoś nie mam wszędzi eobrzęków.
współczuje jak taki ból trzyma Cie cały czas ![]() ja czasem budze tż zeby mi dłonią poruszał bo nie moge sobie ich sama rozruszac takie mam zdrętwiałe... ech uroki ciąży ![]() byłam w zoologicznym po karme dla króliczka ![]() ![]() ![]() mam kondycje jak moja przyszywana babcia 75 letnia. (przyszywana bo to matka chłopaka mojej mamy) babci ajest mega, a w ostatnią niedziele przy obiedzie siedziałysmy i gadałysmy jak równa z równą... ona wiesz co nie mogłam ostatnio na taboret wejsc zeby okna umyć ja no ja to samo chciałam cos z szafy wyciągnąć i nie mogałam nogi na taboret dzwignąć ![]() no i tak samo sapiemy przy wstawaniu ![]() i jeszcze jej mowie ze ostatnio lepiłąm pierogi (ona jest mistrzyni pierogowa) i ulepiełam 50 bo wiecej nie dałam rady bo mnie plecy bolały, a ona ze i tak duzo zrobiłąm w moim stanie bo ona mniej lepi ![]() potem sie smiałam ztego ![]() moria... zadzowoń chociaz do lekarza, jakos sie martwie ze tak siedzisz z tym wychodzacym czopem i nie zobaczuy Cie lekarz... ![]()
#1229 |
Zakorzenienie
|
Hej Misiaki
![]() ![]() ![]() no daisyyy w koncu powrocila ![]() mimbi dotrwalam do konca Twojej epopei ![]()
#1230 |
Wtajemniczenie
|
Ale jestem niegrzeczna! Nie przywitalam sie!
Dzien dobry brzucholce ![]() W koncu nadrobilam reszte! Ale sie na naszym watku goraco robi ja cieeeeeeeeeeeeee.... ![]() Nadal zaciskam kciuki za Siasiek ![]() ![]() ![]() Eweska ![]() Mary ![]() ![]() Daisy kolo 23 poszlam spac... mam ostatnio strasznie mocny sen no i sie ciesze, bo to ostatnie podrygi kiedy bede mogla sobie tak pospac wiec wykorzystuje ile moge! Super, ze juz z nami jestes!!!! Pusto bylo bez naszej kochanej Daisuni ![]() Snilo mi sie, ze urodzilam blizniaki! Chlopca i dziewczynke!!!! I przez to najwiekszy problem mialam z wozkiem.... znowu od poczatku musialam szukac wozka tym razem idealnego dla dwojeczki ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Ja tez mam winogrona ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.