|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W świetnej formie: ćwicz z Mel B
Nie martw się, ja za pierwszym razem też nie mogłam nadążyć za MelB w ćwiczeniach na nogi, a teraz (po jakichś 25 treningach) to pestka. We wszystkim się nabiera wprawy, a za pierwszym razem jest najgorzej. Widocznie angażujemy na początku mięśnie, które dotychczas leżały odłogiem.
Na uda - oprócz Mel B- polecam też ćwiczenia Fitappy. |
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
venuswo dziękuję za podpowiedź. Muszę na początek znaleźć inne ćwiczenia na uda, bo to właśnie one są u mnie największym problemem. A myślisz, że rowerek stacjonarny mógłby zastąpić ćwiczenia na uda? Chodzi mi przede wszystkim o spalenie tłuszczyku a ud, bo teraz to jest najważniejsze
|
|
|
|
#1203 |
|
BAN stały
|
Zaliczyłam pośladki (jak to brzmi xD). Ćwiczenia mi się KOSMICZNIE podobały, czułam ten ból istnienia...
Nóg nie zrobiłam, bo jak zobaczyłam, że nie siadają na krześle tylko nachylają się pupą, to odpuściłam... xD Brzucha też nie zrobiłam, z lenia, a na ramiona nie miałam aż dwóch butelek wody xD Jutro zrobię wszystkie ;] A swoją drogą nie wiecie, jakie mogłabym ćwiczenia zaliczyć przed Mel B nogi? Bo mięśnie nóg ma najsłabsze, po 10 przysiadach mam dość i nastepnego dnia (po tych przysiadach) straszne zakwasy. Nie chcę naraz robic wszystkiego. |
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, a ja muszę sobie jakoś radzić bez laptopa! Póki co znowu miałam czekoladowy napad
teraz leze i się "body wrappinguje" miałam pójść na siłownię, ale trener odwołał zajęcia! A Wy jak dzisiaj?Witam nowe koleżanki
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj tylko skalpel, dużo lżejszy niż killer, ale czuję mięśnie dość mocno, więc sobie odpuszczę mel na dzisiaj
![]() Ewa angażuje inne partie niż Mel, chociaż niektóre ćwiczenia są podobne, to czuję różnicę. Fajnie się ćwiczy z obiema paniami na zmianę
Edytowane przez Chery Czas edycji: 2013-04-08 o 20:41 |
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
a ja niestety muszę sobie mel dziś odpuścić - zrobię jedynie jakieś brzuszki, bo niestety egzaminy mi się już zbliżają i trzeba się brać do roboty. ^.^ ale nie mam już takich wyrzutów - rano 30min biegania
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe koleżanki!!!
Jestem już po Mel B: rozgrzewka cardio ramiona pośladki abs i 50 minut za mną. Teraz idę się wrappingować Co do Therm Line to stwierdzam, że straszne ilości potu podczas ćwiczeń produkuję Nie wiem czy to dobrze? Czy razem z potem ucieka też tłuszczyk?
|
|
|
|
#1208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
Melduję sie i ja
Zrobiłam sobie rozgrzewkę, cardio (ale nie do końca), pośladki, chwilka na rowerku st., kilka ćwiczeń na brzuszek, bo nie chcę go tak forsować na samym początku, a mięśnie brzucha niestety u mnie słabiutkie. Na koniec ćwiczenia rozluźniające. Myślicie, że jak na drugi dzień to nie jest źle?
|
|
|
|
#1210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chery też zauważyłam po 20 minutach skalpela, że angażowanie mięśni odbywa się inaczej niż u Mel, jednak Jej spokój nie odpowiadał mi do końca.. moniaaa_1 tylko nie popal się;D ja katuję konsekwentnie nogi i brzuchol! co do therm line Chery pewnie ma rację, że to woda. Dużo pijesz? Ja staram się 2-3l. Kiedyś wystarczała mi nawet szklanka!:/inniejszaaa bieganie Cię usprawiedliwia! ![]() Co do ćwiczeń, robiłam je z telefonu, hehe;D 1. rozgrzewka 2. ramiona 3. cardio 4. abs 5. rozciąganie Nie za dużo dzisiaj i jakaś kolejność dziwna :P ale to przez brak normalnego wyświetlacza tak jakoś wyszło
It's time to change ! Edytowane przez mademoiselle_a Czas edycji: 2013-04-08 o 23:00 |
|
|
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że to głównie woda, ale miałam nadzieję, że z wodą choć odrobinę tłuszczyku umyka... Póki co w pasie od stycznia ubyło mi 7 cm
![]() ![]() tyle, że nie wiem co najbardziej ma na to wpływ. Czy jest sens np. owijać się pasem neoprenowym ?---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Niezła jesteś Brawo za determinację
Edytowane przez moniaaa_1 Czas edycji: 2013-04-09 o 07:48 |
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to za specyfik, ten Thermo Line? Oglądałam wczoraj odcinek "Wiem co jem i wiem co kupuję" właśnie o tabletkach wspomagających odchudzanie, i chyba jedyną substancją, która może zadziałać jest hca (jakiś kwas), on rzeczywiście ma działanie spalające tłuszcz, a wszystkie herbatki i inne, to albo są moczopędne, więc pozbywamy się wody, albo przeczyszczające, albo nie działają. Tak to przedstawili, ja w każdym razie brałam karnitynę i nie działała zupełnie. Zastanawiam się, czy sobie nie kupić jakiegoś wspomagacza z tym hca, na jakichś kulturystycznych stronach są bo w aptece widziałam tylko jedne tabletki z tym, ale dawki były maluteńkie Czy któraś z was bierze dodatkowo białko w postaci jakichś napojów białkowych? Zastanawiam się nad tym, bo ja ogólnie mało białka w pożywieniu dostarczam.
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=moniaaa_1;40210360]Wiem, że to głównie woda, ale miałam nadzieję, że z wodą choć odrobinę tłuszczyku umyka... Póki co w pasie od stycznia ubyło mi 7 cm
![]() ![]() tyle, że nie wiem co najbardziej ma na to wpływ. Czy jest sens np. owijać się pasem neoprenowym ?[COLOR="Silver"]7 cm !!! brawo!!! Ja tez sie owijam pasem - fajnie się człowiek pod tym poci ale to woda też, wiadomo wczoraj od razu po body wrappie ćwiczyłam i miałam pas - to już był level high, nie polecam :P
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj dałam radę
. Oczywiście pominęłam to co nie było konieczne, czyli pieczenie bułeczek ziarnistych i zrobienie szyneczki , a resztę czyli zrobienie obiadu i ćwiczenia uznałam za konieczne i jestem z siebie dumna ![]() Czyli kolejny dzień rozgrzewka, cardio, abs i pośladki zaliczone |
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Są trzy specyfiki Therm Line: S, II i Forte
Podaję linka do strony ekspertów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593406 jak nie masz czasu na czytanie całości to skup się głównie na wypowiedziach ekspertki. A tu masz linka do strony produktu http://therm-line.com/pl/ThermLine-forte.html Edytowane przez moniaaa_1 Czas edycji: 2013-04-09 o 11:31 |
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny cieszę się bo moja waga zaczęła wskazywać (tak samo jak waga u mamy) 57,7
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
Ja kilka razy ćwiczyłam z Mel B brzuch i ten rodzaj treningu bardzo mi się podoba
Bardzo też mi odpowiada temperament tej Pani i to, że ćwiczenia wykonywane są z taką werwą i ciągle ją słychać To jest moim zdaniem zdecydowany plus na Chodakowską, która po około dwoch tygodniach Skalpela po prostu zaczęła mnie nudzić... Dziewczyny, czy któraś z Was ma porównanie w efektach Skalpelu Chodakowskiej do ćwiczeń Mel B? Skalpel oczywiście wyciska ze mnie sporo i są ćwiczenia, które dają mi nieźle w kość właśnie za sprawą tego, że niektóre partie mam słabe, jednak na dłuższą metę po prostu ten trening mnie zniechęca... Na początku nie dawałam robić wszystkich powtórzeń, ale wykonywałam całość - teraz robię już wszystko w tempie z Ewą i daje w kość, ale jakoś sama osoba Mel B bardziej do mnie przemawia
|
|
|
|
#1218 | ||
|
Raczkowanie
|
a ja dziewczyny dziś tylko pośladki i brzuch, bo coś mi niedobrze
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
spokojnie, wprawa nadejdzie z czasem choć na oglądnęłam raz ten filmik i już śmigałam jak szalona inne ćwiczenia - podobno przysiady też dają boskie efekty ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
oby tak dalej ![]() a co do ćwiczeń, to może jakieś bieganie? hula hop, skakanka
|
|
|
#1219 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak z innej beczki, bo nie chcę zaczynać nowego postu, staram się robić te ćwiczenia codziennie, chodzę też na spacery (bo lubię), myślę jeszcze nad dołożeniem co drugi dzień 15minutowego cardio Mel. Myślicie, że będzie ok? Bo jestem na diecie, chodzi mi o spalanie tłuszczu i wyrzeźbienie trochę sylwetki. Powinnam dołożyć coś do tego? Aerobiki, baseny, bieganie, skakanki - odpadają. Raz w tygodniu mam wf, poza tym raczej mam napięty harmonogram, a na tyłku siedzę tylko w weekend na razie chyba jest ok, bo od 5 dni zeszło około 0.5 kg
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny i chłopaki
co myślicie o ćwiczeniach Mel B. Ćwiczył z was ktoś to? Jak tak jakie efekty, po jakim czasie i przy jakiej systematyczności Ja robię ćwiczenia na pośladki i uda 4 dzień z rzędu, a dziś do tego dorzuciłam na nogi i brzuch. Są to treningi 10-minutowe z youtube jeżeli codziennie będę ćwiczyła, lub 6 razy w tygodniu to da to efekty w ciągu miesiąca ? czekam na wasze opinie pozdrawiam
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Ja również poćwiczyłam. Niestety tylko 40 minut.
1. Rozgrzewka - też was wkurza to 1 ćwiczenie?:P 2. Nogiiiiii! ![]() 3. Pośladki 4. Abs 5. Cooool down
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mel B. wasze opinie;)
Ja ćwiczę z Mel B, oj już długo
Emanuje tak fantastyczną energią, że aż chce się ćwiczyć Uwielbiam wszystkie jej ćwiczenia, a najbardziej na pupę, nogi i abs Najwięcej razy ćwiczyłam z nią pupę i powiem Ci, że efekty są! Nawet mój TŻ zauważył (a to na prawdę COŚ) W tych ćwiczeniach podoba mi się to, że trwają 10-15 minut i mogę sobie swobodnie tworzyć własne sklejki ćwiczeń w zależności od ilości czasu i chęci To dla mnie duży plus, bo nie zawsze mam czas na 40 minut ciągiem Polecam także dla urozmaicenia ćwiczenia z Tiffany Rothe czy Cassey Także króciutkie filmiki, ale dużo dają
|
|
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
Już też jestem po ćwiczeniach. Tradycyjnie rozgrzewka, cardio, abs, pośladki. Dzisiaj dałam sobie czas i najpierw "naolejowałam" włosy, nasmarowałam brzuch serum odchudzającym, zawinęłam folią i na to pas rozgrzewający: -), tak posiedziałam prawie godzinę i później (z nadal zawiniętym brzuchem folią i głową też zawiniętą: -) ) poszłam ćwiczyć; -). Jak brałam prysznic to na brzuchu miałam dość mocno czerwone plamy od tego pasa ale mam nadzieję, że zejdą... Taki sobie zrobiłam właśnie wieczór
|
|
|
|
#1224 |
|
Przyczajenie
|
a po jakim czasie zauważyłaś efekty?
|
|
|
|
#1225 |
|
Przyczajenie
|
Ja dziś ambitnie poszłam biegać - po prawie rocznej przerwie, przebiegłam 10 minut i umierałam! Na domiar złego zaczął pruszyć śnieg ;/ więc zawróciłam, w domu zrobiłam 20 minutowy trening całego ciała (czy Was też przerażają te ćwiczenia na brzuch? :P) i pośladki, miałam zaliczyć jeszcze jakieś ćwiczenia znalezione w internecie na boczki, ale już wymiękam..
mam nadzieję, że kondycja się poprawi w miarę ćwiczeń
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno mi powiedzieć
Ja akurat z Mel B ćwiczę dla przyjemności W moim podpisie jest ponad 20 ćwiczeń na tyłek z Mel, a faktycznie już jest twardy jak "cegła"
|
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
no to ja rozgrzewka, trening calego ciala, brzuch i nogi
jutro znowu biegam (chociaż strasznie bolą mnie okostne) i zamierzam spróbować killera chodakowskiej - oczywiście oprócz mel ![]() zmierzyłam się dziś i jedyne miejsce z którego schodzą mi centymetry to boczki... wy też tak miałyście ? wszędzie bez zmian, boczki -4cm.
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=523977 - wątek o mel b
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz zauważyłam ten wątek!
Mogę dołączyć? Uwielbiam Mel B i jej ćwiczenia Ten jej optymizm, energiczność, krzyki i świetne teksty - dla mnie mieszanka idealna To są chyba jedyne ćwiczenia, które robię bez żadnego przymusu czy braku motywacji Po prostu je lubię I nie powiem, żebym nie miała efektów Po ćwiczeniach z Mel B na pupe (co robię zawsze, gdy ćwiczę) mam dosłownie tyłek jak "cegła". Sama nie wierzyłam w takie efekty - ot, pomachasz sobie nóżkami i co to niby da? A jednak dało!
|
|
|
|
#1230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ćwiczę z Mel B i Ewą, a 27 kwietnia idę na wesele i trzeba trochę popracować nad sobą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

teraz leze i się "body wrappinguje"
miałam pójść na siłownię, ale trener odwołał zajęcia! A Wy jak dzisiaj?

brawo!!! Ja tez sie owijam pasem - fajnie się człowiek pod tym poci ale to woda też, wiadomo 
To jest moim zdaniem zdecydowany plus na Chodakowską, która po około dwoch tygodniach Skalpela po prostu zaczęła mnie nudzić... Dziewczyny, czy któraś z Was ma porównanie w efektach Skalpelu Chodakowskiej do ćwiczeń Mel B? Skalpel oczywiście wyciska ze mnie sporo i są ćwiczenia, które dają mi nieźle w kość właśnie za sprawą tego, że niektóre partie mam słabe, jednak na dłuższą metę po prostu ten trening mnie zniechęca... Na początku nie dawałam robić wszystkich powtórzeń, ale wykonywałam całość - teraz robię już wszystko w tempie z Ewą i daje w kość, ale jakoś sama osoba Mel B bardziej do mnie przemawia 

na razie chyba jest ok, bo od 5 dni zeszło około 0.5 kg