|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Sms od eweski:
" Co do imion to prawdopodobnie bedzie Bartek i Wiktor. Męzu wraca właśnie do Polski, to zadecydjuemy na 100% " Jest też fotka drugiego słodziaka eweski ![]() Jak wrócę z pracy za 2 godziny to wrzucę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Bardzo podobaja mi sie imiona Bartek i Wiktor
![]()
#1203 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() zostawię wam link do kwaśnej piosenki disco polo, ale przez ciążę (hormony itp) poryczałam się jak głupia ostatnio widząc ją w tv. ![]() TŻ uśmiał się jak nie wiem, jak ryczałam przy tym.... aaaaa i ryczę znowu !! przez Morię, Eweskę i tą piosenkę !! wszystko przez Was ![]() no to link http://www.youtube.com/watch?v=zlXgTrrqp7g Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a te surykatki... ja tylko patrzę jak stoją razem i już mam łzy w oczach ![]() Ewesko kochana gratuluję !! Synuś cudowny, taka bułeczka do schrupania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Wtajemniczenie
|
GRATULUJĘ EWESKO!!!!!!!! NARESZCIE!!!!!!
PORYCZAŁAM SIĘ DZIŚ JUŻ DWA RAZY!!! JAK ZOBACZYŁAM IGUŚKĘ I SZCZĘŚLIWYCH RODZICÓW I JAK ZOBACZYŁAM JEDNEGO Z BLIŹNIAKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!! CUDNIE SIĘ ZROBILO TU NA FORUM!!!!! PRZEPIĘKNE TE WASZE DZIECIACZKI!!! Cześ mamuski!!! ![]() JA się zabieram dzisiaj powoli za szykowanie maluszkowi miejsca i całej reszty ![]() I powiedzcie mi jak ja to ogarnę? Jak tu odchowalnia już otworzona?? Teraz dwa wątki do śledzenia pozostają ![]() Wybaczcie mi, że nie odpisuje każej z was, ale nie moge ogarnąc wszystkicha zaległości ![]() Gratuluje Matall ![]() ![]() ![]() moria44 wyłam jak czytałam opis porodu!! ![]() mimbi to trzymam kciuki za owocne zakupy! ![]() andziot u mnie tez leje ![]() ddaaiissyy współczuje problemów z remontem...wyobrażam sobie jakie to musi byc teraz frustrujące dla Ciebie...a jajka ![]() ![]()
#1205 |
Zakorzenienie
|
Antropia
co do sledzenia watkow... ja mam mamusie z 2009 (na szczescie juz prawie nie pisza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Ewesko gratuluję chłopaków
![]() ![]() u mnie nadal nic, tzn noc niespokojna, co chwilę do toalety, bolał mnie brzuch ale nic więcej się nie działo...nadal mam bardzo mokro ale to chyba nie wody tylko śluz. No nic czekamy dalej ![]()
![]() |
#1208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to mnie zagięłaś ! ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- the_sania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
the_sania na której stacji w tv ta piosenka leci?
nie taka zła ![]() mimbi tak o szneka chodzi ![]() ![]() czekamy na zdjęcie drugiego synka eweski, pierwszy słodki ![]() pamiętam, że któreś z Was czytały "język niemowląt" fajne to jest i czy warto poczytać?
#1210 |
Zadomowienie
|
Jaki cudny ten synio Eweski
![]() ![]() Matko co Wy tu piszecie?? Po 4 wątki obskakujecie?? ![]() Mi na jeden brakuje czasu - musze na odchowalnie zajrzeć jeszcze ![]() U nas dziś chłopcy zaczeli robić ogrodzenie, a słońce tak przypieka, że można szajby dostać ![]() Po weekendzie majowym jedziemy po łóżeczko i już ustawimy w pokoju... ![]()
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki,
wpadłam sprawdzić czy mi się wczorajszy poród Eweski nie przyśnił ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze coś wczoraj doczytałam, że może coś u Moniqac i Renessme się wykluwa ![]() Moniqac, jeszcze chciałam napisać, że mam wyrzuty sumienia że tak pisałam o tych porodach indukowanych, że bolało, że koszmar... A Ty teraz tak się przejmujesz ![]() ![]() ![]() Anuu, przy białkomoczu i obrzękach musisz koniecznie mierzyć ciśnienie krwi Matall, gratuluję donoszenia! ![]() ![]() Daisy, pamiętaj, że równie dobrze mogą dolargan nazwać petydyną (nazwa subst. czynnej). To to samo. Nie wiem czemu to świństwo nadal stosują u rodzących, tylko więcej szkód może przynieść niż pożytku. We mnie ładowali dolargan przy okazji innej op. Masakra ![]() .............. A pochwalę się jeszcze, że w święta poskubałam winogron i nawet 2 kawałki ciasta zjadłam i cukier miałam 127! ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... .................... A ja dzisiaj z bólem brzucha i krzyża, ale nawet nie robi to na mnie wrażenia, bo pewnie jak zwykle nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
witam posiąwatecznie
![]() ![]() ![]() strasznie dużo się działo i bardzo dobrze oby tak dalej nam szło ![]() to na początek witam wszystkie świeżo upieczone mamusie i ich dzidziusie ![]() ![]() meggggaaaa gratulacje podwójne dla eweski, maluszek cudny, nie mogę się doczekać drugiego zdjęcia ![]() ![]() ciekawa jestem kto dzisiaj nas zaskoczy ![]() a we mnie wstąpiła jakaś mega energia dzisiaj ![]() ![]()
#1213 |
Raczkowanie
|
Listopadowa80 mierzę, godzinę temu miałam 137/78, spróbuję jeszcze raz za jakieś pół godzinki.
Moja teściowa poszła do tego laboratorium, co mi robili badania i powiedzieli jej żeby się nie martwić, bo białko pd koniec ciązy się zdarza, nogi wyżej położyć i poczekać do jutrzejszej wizyty. Nie powiem żeby mnie to jakoś specjalnie uspokoiło, ale nie mogę się dodzwonić ani do położnej, ani do mojego gina, bo jest w szpitalu na dyżurze i ma szereg cesarek, także w wolnej chwili ktoś go powiadomi, że dzwoniłam.- o ile te pielęgniarki nie zapomną...ale odpoczywam, bo się nie chcę niepotrzebnie stresować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wiem po czym ![]() więc pewnie miną ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
Uhuhu Listopadowa80 jeszcze 4 dni do terminu, no to może się coś rozkręci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale widzę że listopadowa i andziot jakieś bóle mają ![]()
![]() |
#1221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki temu był mini skos , który zapobiegał zachłyśnięciu przy cofnięciu mleczka. Dobrym sposobem jest też buziaczek na boczku, raz jednym raz drugim. A tak BTW: Moje dziecko upodobało sobie tylko 1bok, ja nie zwracałam na to szczególnej uwagi i główkę miała odkształconą, taką spłaszczoną.Szczególnie było widać jak opaskę miała założoną.No nieładnie w każdym razie, ale na tyle plastyczne jest wszystko u noworodków że znów za radą położnej podłożyłam książkę pod 1nogę łóżka i główka leżała na drugim boku, bez możliwości przełożenia i się szybko pięknie wyrównało Cytat:
Cytat:
Być może kładzenie raz na prawy raz na lewy rozwiązuję problem bioderek ![]() Ja osobiście nie będę kładła na bok noworodka, ale niemowlę tak. Nie miałam też problemu z ulewaniem.Może wtedy wybrałabym mniejsze zło. Na pewno nigdy jej nie odłożyłam bez odbicia, chyba że trwało to godzinę i cierpłam to na chwilkę siup na brzuszek i po błyskawicznym odbiciu z powrotem na plecki. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- coś z sieci: Układanie do snu na boczku owszem jest bezpieczne przy ulewaniach, ale należy pamiętać że naturalną i najbardziej pożądaną pozycją jest tzw. "pozycja na żabę" czyli na wznak z nóżkami szeroko odwiedzionymi na boki i lekko podciągniętymi w górę kolankami. Taki układ nóżek i miednicy noworodka gwarantuje prawidłowy rozwój m.in. panewek kości biodrowych. Więc w miarę możliwości powinno się kłaść malucha jak najczęściej na wznak (później na brzuchu). Spróbujcie same położyć się na boku i sprawdźcie jak wykrzywione są wtedy biodra i obciążone stawy, a najlepiej znajdźcie w necie zdjęcie lub schematyczny rysunek ułożenia kości obręczy biodrowej w tej pozycji.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() trochę mi zajęło nadrobienie tego wątku, odchowalni, obejrzenie zdjec Igusi ![]() ![]() No ale jakie wieści: Ewesko gratuluje kochana!!! Niech chłopcy rosną zdrowo!!! ![]() Śliczny synuś ![]() ![]() ![]() U mnie chyba się rozkręca, sama już nie wiem.... cholercia boję się, że przegapię moment, że trzeba jechac do szpitala ![]() W nocy brzuch cały czas jakby na skurczu - twardy jak kamień, ale tak jakby tylko z jednej strony - tam gdzie dzidzia jest. Odkąd wstałam skurcz za skurczem - nawet ciężko mi wstac ![]() ![]() No i dzisiaj zaczynam 39tydzień ![]() ![]()
![]() |
#1223 |
Zadomowienie
|
matallewar gratuluje nowego tygodnia
![]() zjadłam ten sernik, pierogi odsmażyłam i mam mega wielka zgage ![]() do tego leń pierwszej klasy mi sie po świętach włączył i najchętniej bym się na jakimś hamaku pod palmami wywaliła i przeleżała cały dzień ![]()
#1224 |
Wtajemniczenie
|
Oto zdjęcie drugiego synka eweski:
To ten większy. Nie wiem jednak, który jakie imię będzie nosił, bo tego eweska nie napisała. |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
Ojej i jeden i drugi śliczniasty!!!!
![]() ![]() Gratulacje serdeczne dla eweski !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
Drugi synalek tez mega przystojniak!
![]() ![]() i jakie niepodobne brzdące do siebie!!!! Śliczne! ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-04-26 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Wtajemniczenie
|
Ewesko blizniaki sa cudowne!!!!
![]() ![]() Moria czy instynkt macierzynski urodzil sie wraz z Igusia? Nie balas sie przebierac i nie polamac tych malenkich nozek? ![]() ![]() U mnie jest dzisaj moj czteroletni chrzesniak ![]() ![]() Obserwuje gatki co tam sie dzieje, ale chyba nic. I bardzo dobrze, bo mam jeszcze miesiac ![]() Idziemy dzisaj do Maca ![]() ![]()
![]() |
#1228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do Akpolu zapytac o cene lozeczka z Klupsia. Z materacykiem kokos-pianka-gryka i szuflada cena jest tylko o 30 zl drozsza, niz jakbym kupowala najtanszy na allegro (325+25 zl kurier), wiec kupimy w sklepie. Tym bardziej, ze ktoras z Was (moria?) miala loty z tym lozeczkiem zamawianym przez internet. Wole wydac 30 zl i miec cale kompletne lozeczko niz jakies plamy czy inne dziury.
A kto juz za 4 godzinki jedzie ogladac wozek, no kto? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Anuu91 spokojnie. Cisnienie jest dopuszczalne. Staraj sie uspokoic, ale oczywiscie do poloznej dzwon. Trzymam ![]() Sania tez sie pobeczalam na tym dicho ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.