|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Dzień dobry
![]() Ewesko, podwójne gratulacje!!!! Poród był chyba błyskawiczny, zazdroszczę ![]() Moria, Twój opis wyciska łzy z oczu ![]() Ciekawe czy dzisiaj też jakieś dzieciaczki się pojawią ![]() Katarzynko, jednak jeśli dzieci ulewają to trzeba je kłaść na boku no bo jak inaczej ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-26 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Napisałam smsa do eweski. Doszedł. Jak tylko coś odpisze, zaraz dam znać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zadomowienie
|
Weredka i amarcia za dzisiejsze wizyty
![]() eweska ----GRATULACJE PODWÓJNE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moria po opisie porodu jakos w ogóle się przestałam stresować ewentualnym CC ![]()
#1174 |
Zakorzenienie
|
Ten wątek jest lepszy, niż mocna kawa
![]() Dzień dobry, Dziewczyny! ![]() Już sama nie wiem, co komu pisać... Moria, Twój opis porodu wydał mi się.... KOJĄCY [?], oby te SN nie były wiele gorsze. Bardzo się cieszę, że dochodzisz szybko do siebie, ale najważniejsze, to chyba to, że już Igosława jest z Wami! ![]() ![]() ![]() Teraz czekamy na wieści od Eweski! Podobnie jak Mimbulek myślałam, że tam chociaż jedna dziewczyna się trafi... no ale cóż. Dwóch zdrowych pięknych chłopaków, to marzenie nie tylko dla mamy, ale pewnie głownie dla taty! ![]() PS no dobra, płakałam, kiedy Gandalf zginął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zadomowienie
|
Witaaaaaam
![]() Jeeeeju ile tu się działo!! ![]() ![]() Moria, Aguś cudne zdjęcia!!!!!! ![]() Jak tak czytam o tych Waszych porodach to aż Misiek zaczął szaleć w brzuchu ![]() ![]() Święta minęły pieronami, troche się objadłam ![]() ![]() Jutro wizyta u lekarza - może powie że mam już małe rozwarcie ![]() A w sobote wesele, od 4 dni strasznie puchną mi nogi więc plan jest taki że pójdziemy tylko do kościoła i złożyć życzenia bo troche nie ma sensu siedziec za stołem i się męczyć. Moria pytanie do Ciebie odnośnie XLandera - czy w spacerówce jest rególowane oparcie? Można na prawie leżąco ustawić??
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() A ja poszłam wczoraj spać ![]() Ale brzuszek mnie bolał (i dalej boli), od 3 dni nie byłam...wiadomo gdzie ![]() Ewesko podwójne gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Weredka ![]() Moria ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-26 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Wtajemniczenie
|
Mam smsa od eweski. Zaraz przepiszę
![]() "U nas wszystko dobrze, rana nie boli jakoś bardzo. Mam maluszka jednego u siebie, śpi sobie. CC miałam z powodu słabnącego tętna jednego malucha. CC na szybko było, nawet skurcze nie zdążyły być bolesne. Pozdrawiamy" Przyszła jeszcze fotka mniejszego synka. Cudny ![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-04-26 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
Ja też gratuluję serdecznie mamusiom
![]() A moja położna nie odbiera... chyba będę musiała męża z pracy wywołać, bo się boje serio... dziś akurat nie pojechał autem, tylko się zabrał z kolegom, ciekawe jak wróci teraz do mnie jeśli się zwolni.... czytam o tych zatruciach ciążowych i sama nie wiem masakra to jest... ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
Ja się pod tym podpisuję, z własnego doświadczenia. Kładłam pierworodną na boczku, bo tak słodko wtedy wyglądała i ładnie spała, a jeszcze w rożku ją motałam, żeby miała ciaśniej, podobnie jak w brzuszku i niestety dysplazja wyszła w badaniach. Po pierwszych dwóch czy trzech miesiącach lekarz mówił, że jest na granicy dysplazji, że jeszcze mam szeroko pieluchować, zero rożka i tylko na plecykach, ale po kolejnej kontroli niestety mała musiała mieć szelki założone. Była w nich ok. 4 miesięcy, ale na szczęście wszystko ładnie się wyleczyło, a tym razem, bez względu na to, czy faktycznie to była wina rożka i układania na boku, nie zamierzam tak kłaść malutkiej.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-04-26 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Rozeznanie
|
EWESKA jesteś cuuuudna , masakra jak ja Cie podziwiam z racji Twojego spokoju
![]() aliczka masz jszcze czas, niech sobie Miśko posiedzi u mamy w gniazdku ![]() ja mam dziś wizyte u tego prywatnego gina i pewnie sie wkoncu dowiem ile mały waży i mierzy , i ogólnie co tam u niego. a jutro znowu u tego co mnie prowadzi,ale on to pewnie nawet mi w piczke nie zajrzy ![]()
#1181 |
Rozeznanie
|
MAZIANKA MORIA ale super że już w domku z dzieciami
![]() Renessme ![]() Kurcze dziewczyny zaczyna mnie przerażać własnie to karmienie Agus wspólczucia ! a co z moniqac? pojechała? eweska wody, o boze i co i co?? no i doczytałam JEEEEESTTTT GRATULACJE, dobrze że nie kazali jej się męczyć Ooo i odchowalnia już rusza, pięknie pięnie ja tam zamierzam być już w ten weekend ![]() moria poryczałam sie jak przeczytałąm twoje opoiwadanko ![]() Dzieńdoberek dziewczynki! Do mnie kumpela przyjechała więc dziś z nia sie będę szlajać po ryneczku i mieście ![]() ![]() Pare skurczy i tyle. Mąż apeluje do małej codziennie rano - WYŁAŹ NO !! Ja dziś zaczynam 40 t.c. OH MY GOD !!!
#1182 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Oto synek eweski, ten mniejszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, ja jestem pewna że Wasze porody będą równie bezproblemowe
![]() ![]() ![]() eweska jak zwykle opanowana ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, piszecie o tym układaniu na pleckach, że tak lepiej, no ale jak maluch uleje i się zachłyśnie? ![]() Co prawda Iga mi dużo nie ulewa, na początku jak dostawała sztuczne to tak, nawet 5 razy pod rząd jej się ulało a teraz gdy jest na cycu to sporadycznie i niewielkie ilości gdy nie zdążę jej do odbicia podnieść no ale jednak. Hmm..
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-04-26 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Już się nie mogę doczekać zdjęć bliźniaków
![]() ps. i akurat Anulinka wkleiła ![]() ![]() Moria, ja myślę że jak się ulewa to trzeba trochę na boczku ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-26 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | ||||
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie mam znajomych w Poznaniu!!! i probuje zamowic Angel care z Poznania!!! bo jest tam sklep ktory ma, musze to zorganizowac dzisiaj najpozniej jutro bo oni w czwartek leca z powrotem do norwegii i by mi przywiezli!!! normalnie stane na glowie, zeby to zalatwic
![]() daisyy no jakos cie malo bylo te swieta, az smutno tak bez ciebie na watku ![]() a jak wlasnie z tym remomntem? czekacie w koncu i robicie to porzadnie, czy dalej drzecie koty z tesciami? na szczescie wozek bedzie ten co chcialas a to w tym momencie najwazniejsze co? bardzo sie ciesze, co do koloru to juz jakos przekonasz TZta jestem pewna, ze masz swoje sposoby ![]() ![]() i fajnie ze cukier juz ci tak nie skacze ![]() Cytat:
![]() anulinkoo ty nasza forumowa pracoholiczko ![]() ![]() Cytat:
mary pozioma ja juz tez kawy pic nie musze, wystarczy, ze otwieram oczy i wpadam na watek ![]() i tu porody, dzieciaki no i twardziele(czyt. poziomka ![]() ![]() Cytat:
EWESKAAA!!! DZIELNA JESTES!!!! ![]() Cytat:
![]() dobra musze dalej rozkrecac akcje monitora oddechu ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Rozeznanie
|
Wow, intensywne świeta
![]() ![]() ![]() Moria ale opowieść, miałam łzy w oczach....ja też już chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Moria no wlasnie ja tez pojecia nie mam jak lepiej klasc....
EWESKAAA MALUSZEK PRZECUDNY!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
atiz za 40 tydzień
![]() monika21121984 za wizytkę :kciuki : słodziak mały z synka eweski, nic tylko schrupać idę wciągnąć ostatni kawałek sernika, potem pierożki i coś na obiad musze wymyślić
#1190 |
Zakorzenienie
|
Jaki słodziak eweskowy
![]() ![]() ![]() ![]() ZAKOCHAŁAM SIĘ ![]() ![]() ![]() A ja dziś dziewczyny zaczynam 38tc, co oznacza, że oficjalnie donosiłam ciążę ![]() Zaraz się zbieram na zakupy, bo oczywiście zaspałam (nie byłam w stanie się zebrać z łóżka ![]() No i czekam na info od TŻ jak się czuje, najpóźniej jutro będzie wiadomo, czy będzie mógł już normalnie jeść ![]() ![]() Wrzucam też zdjęcia brzuszka - mam nadzieję, że jedne z ostatnich ![]()
![]() |
#1191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A brzuszek chyba troche nizej...
![]() |
#1192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
anulko, juz nie mam nerwów do zacofania mojej tesciowej.. powiedziała mi, że oni mniej wiecej za 10 lat wyprowadza sie do dziadków, bo coraz starsi dziadkowie i trzeba im będzie pomóc (już obecnie dziadkowie sa sporo powyzej 70 i wtedy cały dom nam zostanie więc po co remont robić.... )
I do tego, ze jak zmienimy kąt nachylenai dachu to snieg bedzie leżał ahhh szkoda gadac ![]() Nawet moja mama z tesciową gadała w swieta o remoncie i mowi mami, że przecież nawet nie mamy jak teraz kogo zaprosic bo wszystko na kupie - 1 pokój no i jeszcze dzidzi dojdzie... to tesciowka wymysliła, ze przecież mozemy gosci sobie zapraszać do nich na dół do salonu !! Po prostu nóż w kieszeni mi sie otwiera.... Wiekszość oszczędnosci jest na moim koncie oszczednosciowym, małż nie ma do niego dostepu więc powiedziałam wprost tesciom i jemu.. albo robimy jak pan Bóg przykazał albo nie robimy w ogóle i kisimy sie w 1 pokoju. Ja po łebkach sie nie zgodzę. Co za ludzie..... ![]() Poprosiłam Martę o nowy plan z uwzględnieniem podniesienia dachu.. napisała mi na szybko, że zakładając, że ścianka kolankowa pozostaje na tym samym poziomie, a podnosimy samą kalenicę o jakieś 30cm to już co nie co zyskamy.... A moj ojciec gadał w czwartek z fachowcami i umówił ich na rozpoczęcie remontu jutro.. bo uwazamy, ze nie ma na co czekać... no ale skoro tescie robią takie sceny.... Aha i wg nich, jeżeli podniesiemy dach o ok 30-40cm to wtedy nie będzie trzeba robić jaskółek tylko normalne okna ![]() matallewar kciuki trzymam za TŻ!! Gratuluję skoku w nowy tydzien !!!!!!!! Ale kurde, nie opadł Ci brzusio wydaje mi sie.. tylko jeszcze bardziej wystający ![]() Ale jestem DEBIL wstawiłam jajka na twardo aby sie ugotowały.. i co ? I zapomniałam !!! Woda sie wygotowała, jajka popękały, smród i dym jak cholera
#1194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja uciekam na zakupy, może zakupię śliwki suszone to mi coś pomogą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
pada, poczytałam Wasze opowieści i się rozkleiłam na maxa ... cieszę się z Waszego szczęścia dziewczyny ![]() eweska GRATULUJĘ z całego serca ![]() brak mi słów na wyrażenie swojego podziwu dla Waszej trójeczki ... jakoś nie mogę dziś za Wami nadążyć ... idę do apteki ... (tzn jadę) |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też chcę zobaczyć Igunie w albumie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki! Co za noc, mamma mia
![]() moria a ja chce zzo do porodu SN, anestezjolog powiedzial, ze do cesarki zzo sie nie uzywa, tylko jakies zastrzyk podpajeczynowy czy cos tam ![]() ![]() ale slincziutki, ale duza roznica w wadze!
![]() |
#1198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ... a tak w ogóle to Eweska chyba wykorzystała limit na dzień dzisiejszy hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() Daissy skoro Twój TŻ się zgodził na Murę, to może Ty przełkniesz inny kolorek niż czarny... wiadomo kompromisy i te inne sprawy ![]() ![]() ... ehhh siadam do pracy, bo mnie jakoś tak wczoraj zmotywowała ta sytuacja, że "nie znasz dnia, ani godziny", więc wolę sobie na zapas porobić pewne rzeczy no i jeszcze ta nieszczęsna praca dyplomowa... napisałam, AŻ 3 STRONY... ale to chyba ciut za mało na zaliczenie... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moria wlasnie sobie uswiadomilam, ze nei mam Cie w znajomych!!! A czuje sie z Toba polaczona ogromnie przez te orzechy piorace ![]() Masz na mysli szneka z truskawkami? ![]() Cytat:
http://www.iplex.pl/filmy/surykatki,1619 to znaczy ze masz serce z kamienia ![]() Cytat:
![]() I teraz uwaga - jade dzisiaj ogladac Implasta do sklepu i jak bedzie korzystna cena to go DZISIAJ kupie, a jak nie, to zamowie na allegro!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj traaaalalalalala Rano bylam na pobraniu krwi na antygen Hbs przeciw zoltaczce i po drodze zahaczylam o piekarnie, mam swiezy chlebek foremkowy i buleczki, komu komu bo ide do domu? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | ||
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eweska sliczny synus ![]() Moria mam wlasciwie bardzo podobne wspomnienia z cc ![]() ![]() Znowu w nocy mnie kregoslup wymeczyl i powiem Wam, ze tylko z tego powodu chcialabym juz urodzic, bo tak ogolnie to uwielbiam byc w ciazy i wiem, ze jak sie mala urodzi, to ja znowu bede ryczec za brzuchem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.