|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
chodzi mi o to, że przykre jest to, że my jako naród nie potrafimy bawić się bez alkoholu. ja z najlepszymi znajomymi potrafię. z innymi niekoniecznie, bo jest drętwo. ale urodziny zrobiłabym bezalkoholowe, powiedziałąbym jaka jest sytuacja. mnie znajomi przy każdej okazji namawiają na alko,chipsy czy jeszcze coś innego, ale się nie daje...i tak o ile jest to raz na jakiś czas to spoko ale nie na Dukanie,który mega obciąża nerki i wątrobę. a alkohol jak wiadomo też - i to jeszcze bardziej spotęguje![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jednak nie przekreślam alko na całe życie. będę pić - ale 1-2 w tygodniu, ten nawyk zachowamz III fazy:PCytat:
i ok, nie rozumiem wszystkich żartów jak znajomi są lekko wcięci, ale nie twierdzę, że "nie da się" jak mówiła koleżanka, od której ta dyskusja się zaczęła;Dniemniej jednak święta nie jestem, bo o ile ciężkich alko nie pijam w ogóle, to piwo......... kocham:P Cytat:
ale tak z pół dziennie
|
|
|
#1202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dziś byłam w Biedronce, ale na warzywa nawet nie zerkałam, bo jeszcze jutro P, a pomidorki i ogórki oraz włoszczyznę dla rodzinki miałam. Ale już w piątek PW, to będzie pstrąg pieczony a na kolację albo sobotni obiad spróbuję przyrządzić szparagi |
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam budyń - mniam mniam!
Najbardziej mi brakuje już nawet nie chleba i sera żółtego, mimo że jestem sero-żercą ale jakiegoś batoniczka z nadzieniem Powiem Wam, że tak się najadłam, że aż mi wstyd, że jestem taka pełna
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#1205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to chyba musiało być cos poważniejszego skoro trzymają Cię aż tyle czasu w tym ustrojstwie. Ja od listopada do lutego musiałam chodzić w kołnierzu ortopedycznym, czyli 3 miesiące i też do śmiechu mi nie było
|
|
#1206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Mi słodyczy nie brakuje w ogóle - na szczęście. Pewnie mozliwość robienia dukanowskich ten problem rozwiązuje.
Chleba również nie, robie bułeczki i codziennie jedną zjadam, chyba, że zrobie z mniejszej ilości otręb to i 2... Za mną tylko czasami chodzi fast-food, no i winka, albo piwka bym się chętnie napiła
|
#1209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
alkoholu mi nie brakuje, może czasem winka, ale generalnie rzadko piłam.. chyba się już wyszalałam jeśli chodzi o alkohol, a teraz jak pomyśle o helikopterze to nie mam nawet ochoty
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za podpowiedz
Zapamietam hehe ;]Postaram sie nie wypic, ale okaze sie, jak to wyjdzie w trakcie
|
#1211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja właściwie też pijam bardzo rzadko, przeważnie okazjonalnie, i i tak niewiele. Mocnych alko nie lubię, ale w takie ciepłe dni, piwko pszeniczne, niepasteryzowane, chlodne w jakimś ogrodku w rynku... to jest czysty relaks. A na dodatek czeka mnie wyjazd do winnic
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Kurcze mam taki zapierdziel w pracy, że nie mam jak z Wami przebywać. Po 12 godzinach przy biurku przychodzę do domu, robię jedzonko, idziemy z TŻ na dobitkę na rolki i odpadam spać jak dziecię... Powtórzę się - III faza rulezzzz!!!! Waga stoi jak stała Podczas II fazy byłam grzeczniutka, teraz zakazane produkty jadam częściej niż 2 razy w tygodniu (polecam lody z Lidla za 2.99/1l - PYYYSZNE ) i nic a nic od miesiąca mi nie przybyło ![]() Cytat:
Helikopter... wr... też nie chcę już tego czuć. Ale racja... winko to jest to, co tygryski i ja lubimy najbardziej!!!Całuję Was mocno! Idę się wykąpać i spać... jutro znowu moja kochana pracusia
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
a co tu taka straszna cisza?
nadrabiacie? śpicie? Cytat:
, muszę jutro kupić i przetestować, bo się wykończę z tym moim małym powiem Wam że mnie pieczywa nie brakuje, ale jak dziś kupiłam synkowi ciepłe kajzerki które tak pachniały to ślina poleciała. a tak poważnie zastanawiając się czego mi brakuje najbardziej to szczerze nie wiem, alkohol może dla mnie nie istnieć - choć latem fajnie napić się zimnego redsa, fast foody - też mogą nie istnieć, bez słodyczy też mogę się obyć, ale brakuje mi owoców, zawsze dużo ich jadłam, no i jestem uzależniona od lodów, a jeszcze jak na złość na osiedlu otworzyli budkę z lodami włoskimi a to juz niedługo |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam dzisiaj jakiegos dola, smutno mi caly dzien...
Bylam z chlopakiem w centrum... zaszlismy o mcdonalda... i... on jadl, ja patrzylam i jestem z tego dumna, ze sie nie pokusilam!...a po drugie to... mam chyba zalamke w diecie, bo patrzylam na te laski w centrum... szczuplutkie, nosza co chca i wygladaja bosko, wszystko lezy, jak trzeba, a ja ?! JEJU.... tak sobie szlam i myslalam... tez tak chce wygladac. Dawalo mi to motywacje pol wieczoru, ale lapie dola, bo wiem, ze na to trzeba czasu, aby tak wygladac, a wystarczy sekunda, by to zniszczyc, albo zaniedbac ;/
|
#1217 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Uda się zobaczysz |
|
|
|
|
#1218 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane chudzinki,
za spadkiCytat:
![]() [QUOTE=metal_fish;26992211] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale czas mija stanowczo zbyt szybko. Najbardziej widzę to obserwując swoje dziewczynki. No i spojrzałam, że dziś już mój 53 dzień diety, ponad 8kg zgubione. Średnio 160g dziennie, 1,1kg tygodniowo. Po ubraniach, które na mnie pasowały niezbyt widzę różnicę, ale wchodzę już w spodnie rozmiar mniejsze, więc jednak trochę wytopiłam |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,mój synuś ma 11lat i też nie wiem jak ten czas minął.Te pokusy od Tż i synka ![]()
|
|
#1221 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry Lalunie
![]() Dzisiaj moje samopoczucie nieco lepsze...aczkolwiek nie gwarantuje że bedzie tak cały czas - mam po prostu dzisiaj zajecie wiec staram sie skupic swoje mysli na tym co musze zrobic narazie nie zle mi to wychodzi...heheMężuś zadzwonil do mnie przed praca, obudził mnie tak slodko...strasznie za nim tesknie ![]() Mój maluszek jeszcze spi...a ja chce upiec dzisiaj placek rabarbarowy, oczywiscie Dukanowy - mama obdarowała mnie Rabarbarem wiec musze wykorzystac ![]() waga stoi dziewczyny ale to moze dlatego ze wczoraj prawie nic nie zjadlam, nie umialam zreszta juz prawie 74,5 wiec tyle ile Dukan wyliczyl w tescie...moze ja juz po prostu jestem skazana na bycie okraglaczkiem oczywiscie mniejszym niz wczesniej ale jednak! ehhh co zrobisz?? no nic Pan nie zrobisz...! Hahaha
|
|
#1222 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
Witam Was ja i moja kawa. Dziś zabieram się za te szparagi, żeby z nich coś wymodzić bo mam ostatni dzień PW. Od dziś też mam juwenalia uczelniane, ale szczerze to nie mam weny żeby w nich uczestniczyć, no ale zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
|
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiaj juz czwartek, wiec moze jutro wieczorkiem maz wroci do domu a jesli nie to w sobote ![]() Wierze ze pozniej bedzie mi łatwiej, ze czas jakos to załagodzi i po prostu przywykne heh No to powodzenie mi sie przyda na pewno hehe takze dzieki - jade z mala na bilans 2-latka ale wiem ze bedzie ciezko, Ona jak widzi ten budynek to juz zaczyna poplakiwac a jak na korytarzu zobaczy doktora to dopiero jest ryk hehe no ale pozniej wybierzemy sie na ten fajny plac zabaw to jej troche wynagrodze a i mnie czas szybciej i milej uplynie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki wam dziewczyny ;*, za slowa otuchy
![]() Jak sobie popisze tu, a potem poczytam krytyke, lub mile opinie od was, to az mi lepiej zupelnie tak, jakby cos ze mnie zeszlo ![]() Wiem, ze potrzeba czasu..., mam nadzieje, ze kiedys to on bedzie sie wkurzal w centrach handlowych... bo to faceci beda sie za mna ogladac, a nie ja sie wkurzac, ze nie wygladam, jak ta, czy tamta super laska... ![]() ...do pozniej chudzinki lece do pracy papa
|
#1225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale mi się nie chce iść na uczelnię;P
|
|
|
#1226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
cześć chudzinki
piękny dzionek dziś aż żyć się chce ja już w pracy - ale nie chce mi się pracować - ale to w tym tygodniu nic nowego kawka zrobiona więc trochę czasu dla Was, znalazłam dziś w sklepie kiełbaski z drobiu - nie spytałam ile czego tam jest - ale się nie oparłam i kupiłam, śmieje się że teraz nawet firmy wędliniarskie produkują towary drobiowe pod dukaneczki, a przedwczoraj kupiłam drobiowe kabanosiki w biedronce - miały dużo białka, ale tez dużo tłuszczu bo aż 18, ale i tak kupiłam, zjadłam parę resztą podzieliłam się z koleżankami .no dobra szef przyjechał więc chwilkę popracuję ![]() zajrzę później |
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dopijam kawkę zjadłam sniadanko i zaraz zmykam do pracki
|
#1229 | |
|
Szara Eminencja
|
Cześć
Piękny dzień się dziś zapowiada, bezchmurne niebo i cieplutko ![]() Cytat:
Mi też czas leci strsznie szybko... Chociażby ta dieta - ani sie objerzałam już chodzę w spodniach sprzed 5 lat, III faza która mysłąm, że bedzie gdzieś na wakacjach. Mój TŻ też przy mnie jadł MCdonalda i inne zakazane rzeczy, korciło ale wytrzymywałam mówiłąm sobie w myslach, że szybciej będe na 3 fazie i wtedy dołącze. A jak mu oznajmiłam, że przechodze na 3 faze i możemy się wybrać na ucztową pizze to się ucieszył i powiedział "<okrzyk zachwytu>Paulina wraca do życia !"
|
|
|
|
|
#1230 | ||
|
Rozeznanie
|
hm kochana w sumie masz rację , ja dziś wstawię fotki przed i po to sama ocenisz ile mi brakuje jeszcze
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Wow gratuluje Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

chodzi mi o to, że przykre jest to, że my jako naród nie potrafimy bawić się bez alkoholu. ja z najlepszymi znajomymi potrafię. z innymi niekoniecznie, bo jest drętwo. ale urodziny zrobiłabym bezalkoholowe, powiedziałąbym jaka jest sytuacja. mnie znajomi przy każdej okazji namawiają na alko,chipsy czy jeszcze coś innego, ale się nie daje...
ale tak z pół dziennie
ale jakiegoś batoniczka z nadzieniem
Byłam na rtg i okazało się ze na kolejne 5 dni mam szynę
i też do śmiechu mi nie było

) i nic a nic od miesiąca mi nie przybyło
za spadki
zreszta juz prawie 74,5 wiec tyle ile Dukan wyliczyl w tescie...moze ja juz po prostu jestem skazana na bycie okraglaczkiem oczywiscie mniejszym niz wczesniej ale jednak! ehhh co zrobisz?? no nic Pan nie zrobisz...! Hahaha