|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Carmela wielkie gratulacje!
Ja nadrobiłam dzisiejsze zaległości ale nie mam żadnych zacytowanych wiadomości ![]() ![]() ![]() Youyou też myślałam o kołysce, ale boję się, czy Kuba się nie powiesi na brzegu i jej nie wywróci z małą w środku. W sypialni mała będzie w łóżeczku drewnianym a jak będę na dole to będzie leżała w turystycznym łóżeczku (po Kubie). Ono ma z tyłu kółka i można nim jeździć po domu. Może pomyśl o czymś takim? Potem może robić za kojec. Jak poczytałam o Waszych paciorkowcach to przypomniało mi się, że dzisiaj miałam dzwonić do laboratorium o moje wyniki ![]()
![]() |
#1202 | |
BAN stały
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Ale kasa także spora. A myślałaś nad koszem Mojżesza? Tańszy a lekki i możesz przenosić takie maleństwo: http://allegro.pl/kosz-mojzesza-wikl...676961782.html http://allegro.pl/wiklinowy-kosz-moj...678404262.html http://allegro.pl/kosz-mojzesza-wikl...666784982.html A potem może słuzyć jako łóżeczko dla laleczek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zadomowienie
|
Witam!
Gratulacje dla Lilki i Cameli!!! ![]() ![]() Widzę, że Marina i Ania już w domu z dzieciaczkami ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() My dziś zaczynamy 33. tydzień ![]() Miłego dnia życzę! Idę spać jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj prawie ostatnia, dzisiaj prawie pierwsza, bo mój kochany synek od 6.30 na nogach. Mały do przedszkola uszykowany, zjem coś i idę dalej spać
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilę
Wczoraj z tych wszystkich emocji usnęłam i jak sie obudziłam po 15 i poszłam do toalety to na papierze zobaczyłam śluz zabarwiony na różowawo i co panika i telefon do D i na IP. Zrobili mi KTG i z maluszkiem wszystko ok i skurczy nie mam. Dzisiaj jadę jeszcze raz na KTG. Pytałam też jak to jest z CC i wyglada to tak, że powiedzmy dzisiaj kładą mnie do szpitala i na drugi dzien ewentualnie na trzeci jest cesarka bo oni musza sobie wszystkie badania porobić i w ogóle. Tylko ja z tych emocji wczorajszych nie upomniałam sie o skierowanie ( chociaż z drugiej strony to chyba obowiązek lekarza jest żeby mi je wypisać jak sa wskazania a nie mój żeby się upomnieć ) i wczoraj jak dzwoniłam do ginki to nie odbierała telefonu a od dzisiaj jest na urlopie ![]() ![]() Wczoraj sie jeszcze na IP popłakalam z tych emocji i pani się pyta co się dzieje to je mówię że mały się nie przekręcił a ona w smiech ze kto ciężarnej dogodzi - ja sie martwie że będe miała cc a masa dziewczyn przychodzi i jęczy że musi rodzić SN a one tak by chciały cesarkę ![]() Zaraz jedziemy do przychodni a potem do szpitala
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
CARMELA SOPRANO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() margaret- no miała rację pielęgniarka ![]() ![]() NATKO- piękne wieści z wizyty ![]() youyou- myślalam nad koszem mojżesza-ale kasy brak ![]() aania- chłodne kończyny to standard u maluszków,ale zimno na pewno mu nie jest,nie musisz sie martwic i nie musisz nic z tym robic.nie trzeba zakładac nic na rączki,a nóżki to w zależnosci od pogody,akurat teraz zimno ![]() u mnie 13kg do przodu ![]() ![]() ![]() ![]() agadus- super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Hello.
Natka ![]() ![]() Margaret o joj, ale musisz mieć skierowanie na cc jak nie jest przekręcone dziecko? chodzi mi o to, ze przecież to logiczne ze musi byc cesarka. Spokojnie, dobrze będzie. Czyli już się kładziesz do szpitala? youyou te kołyski piękne, ale nie posłużą długo, bo malutkie jakieś ![]() Fisher price ma takie leżaczki bujaczki całkowicie na płasko rozkładane http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...670313142.html o takie. Nie mogę siuśków od rana złapać ![]() ![]() Najpierw zapomniałam ze mam pobrać, potem nagle zachciało mi się czegoś powazniejszego, a teraz piję wodę i czekam aż mi się zechce! Głodna jestem i śniadanie bym zjadła, a nie czekała na siku ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Brunetka, Oliweczka i Zmalowana i pozostałe lubelskie mamy: Co ze spotkaniem? jutro zmalowana ma ktg więc nie, ja proponuję piątek 13.30. Co Wy na to? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 | |
Zadomowienie
|
witam wdzystkivh w ten piekny poranek
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do kg ja narazie 9 na plusie ![]() ![]() ![]() powiem wam kochane ze jestescie super ![]() ![]() ide wlaczyc pierwsza ture prania dla dzieciatka ![]() Milego dnia kochane ![]() A wszystkim ktorzy potrzebuja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1209 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
Marinka- to Ci się trafiła położna
![]() ![]() Aaniu- Adaś ![]() Zanka- to w sumie szkoda,ze ten mocz nienajlepszy ![]() ![]() Marina- ale Ci zazdroszczę małego brzuszka ![]() Monia- bardzo zgrabnie wyglądasz ![]() Zanetko -przykro mi,że tak Ci się pokomplikowało ![]() ![]() Natka- masz brzuszek prawie tak mały jak brumek ![]() ![]() Zmalowana-też mi wygląda na opadnięty brzuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1212 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() brak beaty od kilku dni, to nie ma kto nakręcac nas ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- u mnie 11 kg na plusie, więc jeden nie przepisowy. zakładałam, że będzie maks 10. mam nadzieję, że 6 od razu na porodówce zniknie, a reszta na spacerach z młodym i siłowni, jak tylko połóg minie. zresztą chcę zejśc do 59 kg. co do paciorkowca, to ciekawi mnie, czy tutaj coś robią w tej kwestii. póki co nic mi o tym nie wiadomo. żaden szop mi nie wychodzi, skurcze to rzadkośc. wczoraj rano pobolewało jak na okres i po nospie przeszło.ot tyle. żadnych akcji. chociaż mam wrażenie, że młody wyjdzie tydzień wcześniej i za dwa tygodnie zacznę myc podłogi na kolanach i biegac po schodach. może pomoże. rozstępy??hmmm... nie mam, pomimo, ze zaczęłam smarowac w 5 miesiącu i to tylko raz dziennie. mam nadzieję że tak zostanie i że Emil nie zafunduje mamusi jakiś rozstępów. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja nie wiem jak mi sie udawało wstawać do pracy o 5:30...teraz to z rana najlepiej się śpi - bo w nocy to ciężko... a to za duszno, a to za zimno, a to boli, a to drętwieje...masakra... muszę dzisiaj zadzwonić do labka czy są już moje wyniki na paciorkowca ![]() a na plusie u mnie już 14 kg ![]() ![]() nerolka jak Ty tak kochasz swojego kilograma to może jak mi po porodzie zostanie za dużo, to Ci podrzucę parę??? taka koleżanka będę dobra, że się z chęcią podzielę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje,że nie będzie aż tak źle ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Rozeznanie
|
doberek
![]() ogromne GRATULACJE dla Lilki i Carmeli ![]() Maja dziś w końcu poszła do przedszkola ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miłego dzionka mamusie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już z rana zawiozłam materiał z wymazem do laboratorium, w piątek będzie wynik. Dzisiaj miałam okropną noc ![]() ![]() Youyou bardzo fajne te kołyski. Jeśli już jesteś zdecydowana, że chcesz wydać te pieniążki na takie coś to wybrałabym tą z 3 linka ![]() ![]() Margaret to kiedy będziesz miała tą cc ? ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję ![]() Babonik ja mam 12 kg na plusie ![]() Kindzia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||||||||
Rozeznanie
|
jestem nie do życia
![]() dziś dla odmiany pobudka o 4.00 i znowu ten cholerny ból po bokach ud. Z tej niemocy zaśnięcia, bólu i pewnie czegoś jeszcze siadłam na łóżku i zaczęłam ryczeć ale tak cicho, żeby męża nie zbudzić. Wystarczy, że ma teraz nerwowy okres w pracy, nie będę go dodatkowo zadręczać pierdołami. I taka jestem od rana nieposkładana do kupy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Crazy, Dziubek ma rację- najważniejsze, że w ogóle Ci zdiagnozowali paciora i masz pewnośc, że podadzą Ci antybiotyk do porodu więc chill ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem choćby przykładem. Miałam wymaz w kwietniu i był wzorcowy, obecność tylko prawidłowej flory bakteryjnej. Teraz powtarzałam wymaz i nagle pacior przybłęda ![]() więc dla świętego spokoju powtórzyłabym badanie choćby na swój koszt poza tym chyba Dziubek pisała, że wymaz jest ważny 4 tygodnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to chyba bardziej praktyczne i dłużej posłuży ![]() Cytat:
![]() maluszkowi co tak śpieszno?
![]() |
#1218 |
BAN stały
|
Gratuluje rozpoczetych tygodni
![]() Babonik, masz taki rodzaj skory, nic na to nie poradzisz... Ja w pierwszej ciązy tez dostalam strasznych rozstępów, na początku byly krwisto czerwone jak pekaly, smarowanie o tyle pomoglo ze wybielalo... Ale denerwowalo mnie podejscie kolezanek ktore po cichu mi dogryzaly, ze nie dbam o siebie bo przeciez są masci ktore zapobiegają... Chociazbyś zainwestowala na masci którąs stówke i kupowala same te najlepsze to geny i tak zwycięzą. Teraz te stare sie rozciagaja, narazie ... Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-21 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja jako dobra koleżanka pomogę i przygarnę nadmiar,choc Tobie nadmiar nie grozi i nie denerwuj mnie. ![]() Moje dziecko najstarsze znów się dziś wycieczkuje. Ten to ma dobrze. Dziś przyjeżdza położna i będzie waga.Znów się boję jak mała leży na wadze. A jutro mam stomatologa jak co tydzień i bioderka.Oby było dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
BAN stały
|
Cytat:
A lekarka kiedy przyjezdza do dziecka?? ![]() bo ja nie mogę sobie przypomniec... a bede musiala prywatnie chyba wziasc, bo nie mieszkam w swoim domu ktory mam w aktach z osrodka zdrowia. podobnie poloznej bede musiaiala zaplacic, chociaz za koszty paliwa, tj co prawda tylko 7 km dalej ale juz inny rejon. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak tak można powiedziec??? Co tu ma dbanie? Ja nie dbałam i nie mam a wiem,ze np. niektóre z Was mimo smarowania mają bo jak piszesz-geny. Ja mam na piersiach ale juz się do nich przyzwyczaiłam(pamiątka po Maksie a wtedy miałąm 17 lat,więc dodatkowo piersi penie jeszcze rosły,dojrzewały). Przeszkadzało mi to do przed ciąży z Izą.Teraz zaakceptowałam wszystko. Nawet 4 krotnie zszywaną pochwę ![]() Natko dizękujemy ![]() Bartessa do nas lekarz nie przyjeżdza tylko położna. A Iza nie przybiera prawidłowo na wadze,stąd mój cotygodniowy niepokój. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-21 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, w takim tempie, to do końca lipca wszystkie się rozpakujemy...Ja się zaczynam obawiać...wszystkiego, wcześniejszego porodu (wkręcam sobie), macierzyństwa... 10+, choc lekarz stwierdził, że moją wagą wyjściową powinno być 66kg, a ważę 68kg, czyli nie jest źle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() pamiętam ze u Bartka byla, ale nie pamiętam dokladnie kiedy, wiem ze troche czasu minelo bo jak malego rodzilam to mielismy dom w nieskonczonym remoncie i chyba 3 tyg jeszcze utrwalo jak wszystko bylo skonczone a ona przyjechala na szczescie po. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Gratulacje! Oj spiesza sie te nasze maluchy... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym sie powaznie zastanowila, bo wg mnie nie warto wydawac tyle kasy. Po pierwsze to w zasadzie przez pierwszy miesiac dziecko spi non stop, potem juz coraz czesciej ma fazy czuwania, ja bym bardziej zastanawiala sie nad lozeczkiem turystycznym, bo je pozniej mozesz na wyjazdach wykorzystac. I czy faktycznie jestescie co chwile w innym pomieszczeniu? Juz predzej ten koszyk mojzesza z linkow Neroli, pod warunkiem, ze tanio by poszly. Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeżuuu, chyba mam kryzys 9 miesiąca, jeśli coś takiego istnieje ![]() poza tymi bólami i narzekaniem w jakiś marazm wpadłam. Wiecie na czym polega mój problem? Mam nadmiar wolnego czasu. O tak, śmiejcie się ale ja jestem normalna inaczej i do zycia potrzebuję dużej aktywności. Zawsze było tak, że im bardziej napięty miałam dzień tym łatwiej było mi wszystko ogarnąć i byłam super zorganizowana. A teraz? Co rano budzę się i dramat- co ze sobą począć do powrotu męża? ![]() ![]() ![]() Ginę bez zaplanowanego dnia a co tu planować jak wszystko już zrobione, czekam tylko na małego? I powiem Wam, że jak tylko komuś o tym wspominam to od razu teksty są: ciesz się że masz wolny czas, korzystaj, wysypiaj się (taaaa, akurat tu jest problem) potem na nic nie będzie czasu. Kurczę, a może mi właśnie o to chodzi? Wreszcie będę miała zajęte ręce ( i cycki ![]() A no i dziś pod prysznicem doszłam jeszcze o wniosku, że jeśli już odpoczynek sprawia ból (patrz: spanie) to tak kolorowo wcale nie jest ![]() Sorry za marudzenie ale musiałam się wyżalić. I w związku z tym, że życie toczy mi się teraz między prowadzeniem domu a lekarzami i laboratoriami to zaplanowałam sobie własnie tydzień: - dziś idę kupic małemu termometr - jutro jadę na ktg - w pt jadę powtórzyć wymaz plan jak w mordę strzelił ![]() maruda się odmeldowuje
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() dziubek, brumek, iustyna, nerola, BABONIK, patik, Natka, Aga dziękuję za odpowiedzi ![]() Mam niezły dylemat co zakupić... ![]() ![]() Wózka niestety nie będę mogła używać bo mieszkamy na IIpiętrze domu i musiałabym go codziennie wnosić na górę ![]() Generalnie to my już mamy łóżeczko turystyczne, kojec i ten leżaczek Fisher Price... ![]() ![]() Z Filipem nie było tego problemu bo nasze łóżko i jego łóżeczko było w salonie w którym spędzaliśmy najwięcej czasu, no i nie miał starszego brata który nawet sekundy nie usiedzi spokojnie i z oczu go spuścić nie można ![]() ..rzeczywiście może szkoda kasy na te kołyski i wystarczy taki kosz jak nerolka pokazała..
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-21 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() dzis na szczescie wstalam juz troche mniej obolala.. ![]() jej, ja Wam zazdroszcze ze tak malo przytylyscie ![]() ja mam +10kg na plusie,ale nie startowalam z jakiejs niskiej ![]() nerolka a ten antybiotyk co dostalas to doustnie czy dowcipnie? Cytat:
![]() zastanawialm sie nawet czy sie nie umowic do innego gina zeby tylko pobral.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Wtajemniczenie
|
Stapelko DZIEKUJE!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=nerola;27648189]Dziś przyjeżdza położna i będzie waga.Znów się boję jak mała leży na wadze. A jutro mam stomatologa jak co tydzień i bioderka.Oby było dobrze./QUOTE] No to mocno zaciskam ![]() ![]() Witam mamusie ![]() Znowu miałam problem z zaśnięciem, a rano obudził mnie mój szef, który przyjechał po moje zwolnienie i był już o 8.30. No ale najważniejsze że nie muszę jechać do pracy tylko po to żeby zawieźć zwolnienie ![]() Idziemy dzisiaj na SR i będziemy oglądać film z porodu, więc już mam stracha jak P. zareaguje. Jedna dziewczyna mówiła, że akurat trafiła na ten film na pierwszych zajęciach i wyszła z sali blada. Więc mam nadzieję, że po prostu bardzo wrażliwa była, a my to przeżyjemy ![]() W ogóle to mi się śniło, że też wyleciał mi czop-szop i był całkiem przejrzysty, w kształcie korka od butelki z winem ![]() No i nadal szukam stanika i się zastanawiam nad tym effuniakiem, ale poradźcie mi czy kupić czy dać sobie spokój do porodu, bo pewnie obwód się wtedy zmieni ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.