Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :] - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 11:20   #1201
alazkrainy
Zakorzenienie

Dot.: Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :]

Dobra czepiam sie, juz nie bede

Lick gra zespol Brathanki ale to kolo 20 gdzies, wiec tak dlugo to my tam nie bedziemy. A wczesniej to jakies lokalne zespoly. Bo u babci za dlugo nie mozna siedziec bo zaczyna wymyslac dziwne rzeczy i nas dokarmiac. Lepiej jechac czesciej na krocej i my zadowoleni i babcia

Jejku jak nic mi sie nie chce....

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 11:34   #1202
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość

Można gdzieś zobaczyć Seweryna?
Roczniak serdecznie pozdrawia! a za życzenia dziękuje wszystkim w Jego imieniu

Hania faktycznie super, że rodzice są blisko możesz spać spokojnie jakby co i proszę mi tu nie spojlerować Mam Talent bo co niektórzy się wczoraj szlajali i dopiero dziś obejrzą powtórkę

p.s nie wiem czy już była we wczorajszym odcinku ale my gorąco kibicujemy Marcie Podulce która była w X factor ale odpadła przed samym finałem w domu Czesława byliśmy na charytatywnym koncercie który grała dla małej Tosi i dziewczyna ma naprawdę talent!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 219657_10150232320143179_581753178_8738915_446546_o.jpg (135,7 KB, 50 załadowań)
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 15:58   #1203
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
mama jest w śpiączce, jutro minie 7 miesięcy a od 3 mamy ją w domu i opiekujemy się nią co jest bardzo ciężkie niestety
Ojj na pewno musi być bardzo ciężko.. Mam nadzieję, że mama wydobrzeje

Lick The Lollipop - witaj

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na zakupkach w realu ( z wykorzystaniem bonu z gazety wyborczej) przy kasie cena zmalała z 790 do 480 ( sam kupon dał "niewielką" oszczędność - reszta wynikła z tego, że kupiłam sporo towarów z promocji drugi produkt za grosz ) miałam półtorametrowy paragon i 2 pełne wózki zakupów ...
Jaki to bon? bylismy dzisiaj własnie w Realu na zakupach jeeej szkoda, że o nim nie wiedziałam .. Chociaż i tak skorzystaliśmy z jednej albo dwóch promocji z serii "kup jeden i weź drugi za 1 grosz" ale tym razem nei było nic fajnego , więc chyba tylko jakiś serek wzięliśmy i tylu

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Jasne. Witaj
Jeszcze jakis sprawdzony kulinarny przepis zapodaj - tak wiesz, w ramach tradycji wstąpienia.
Że taka tradycja tak? Hmmm a jakiś konkretny przepis? Wydaje mi się, że nie robię nic takiego oryginalnego i że niczym Was nie zaskoczę

to może zapodam sałatkę, jaką to własnie będę robić na jutro

Sałatka z buraczków:

1. Słoiczek buraczków (wiórek, takich marynowanych)
2. ogórki kwaszone albo konserwowe - (daję różnie, ale lepsze są chyba kwaszone )
3. puszka kukurydzy
4. Jabłko
5. jajka
6. mała cebulka
7. majonez/jogurt naturalny, bądź tez to i to zmieszane

Ja proporcje daję zawsze na oko zależy co kto woli zawsze ewentualnie dokrajam ogórków , jesli jest mało kwaśne. Standardowo , jak to do sałatki - buraczki odcedzić, dodac do nich pokrojone w drobna kosteczkę albo starte na tarce o średnich oczkach ogórasy, dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone w kosteczke jabłko, pokrojone w kostkę jajka i małą cebulkę (tez rzecz jasna pokrojoną). przyprawić sola i pieprzem według upodobań i dodać majonez albo/i jogurt

Przepis mam od mojej przyszłej teściowej Nie chciałam się przekonać za cholerę, bo jak to tak? buraczki do sałatki? Jako dodatek do obiadu i owszem , ale tak na talerzyk i już? Ale jak spróbowałam .... pyszna jest! polecam

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dzien dobry dzien dobry

Ogladałam wczoraj mam talent, i ten 13 letni chłopiec ładnie dał rade
Ciesze sie z jesieni bo wkoncu zaczną sie filmy - przepis na zycie, hotel52, na wspolnej i inne bo teraz to w ogole nie było sensu pudła włączac
był niesamowity!!! Ale Kozyra mi tam średnio pasuje jakkolwiek Wojewódzki mnie czasami denerwował strasznie, to jednak wnosił do tego programu coś, czemu Kozyra chyba nigdy nie podoła

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2011-09-04 o 16:01
talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:57   #1204
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dodajo mimo,że spóżnione to najlepsze życzenia urodzinowe Dobrze płatnych zleceń, dużo powodów radości, cudownych chwil z TZ i szybkiego i bezproblemowego magistra
Dziekuję ślicznie !!

No i witam w wątku, pisz częściej co u Ciebie

Cytat:

Futrzole mają się dobrze. 3 tygodnie były u rodziców i teraz je bierzemy do siebie, także nieprzespane noce się zapowiadają Poza tym kupiłam im inne jedzenie i grubaski się zrobiły
Marzy mi się jeszcze jeden, czarny albo biały.
Widze, że też masz szczurasy
Pracujesz jako nauczycielka czy na innym stanowisku ?

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dodaja no tak nie zrozumiałyśmy się- dla mnie pościel to są właśnie poszewki a nie kołdra i poduszki tak czy siak kołdrę i poduszki z pierza kaczego też kupiłam w józku na mega promocji z kronborga, jestem z nich baaardzo zadowolona
Ja muszę mieć dla alergików Jeszcze w auchan popatrzę
I oczywiście samych pogodnych dni dla Seweryna

Haniulka, sytuacja rzeczywiście mało ciekawa, jednak na całe szczęście rodzice są tuż obok i zawsze mogą pomóc. Inaczej mogłoby być Ci bardzo ciężko i fatalnie.

Dzień dobry

Ale super impreza urodzinowa była Kameralne grono, ale było super Wódka wchodziła elegancko, goście zostali na noc Poszliśmy spać po 3, wstaliśmy koło 1o jeszcze lekko się chwiejąc. Jedzenia mnóstwa zostało, także śniadanio-obiad był Podobno w przyszłym roku będę miała trzydniowe urodziny

Dostałam mega torbę na uczelnię, którą sama sobie wybrałam tak niechcący i zachwalany tusz do rzęs z eveline Jestem bardzo zadowolona z prezentów w tym roku. Pieniądze na telefon trochę się rozeszły, ale mam nadzieje, że do końca września uda mi się go kupić, bo coś mi się od życia należy
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:32   #1205
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:

Sikoreczko cos ty tam ponakupywała? Tez wczoraj byliśmy w realu i w tej promocji za 1 gr wyczailismy tylko sprita i masło? A co do sukni to lepiej koło listopada się chyba wybrać, chyba, że tak jak ja planujesz używaną i chcesz poprzymierzać fasony. Ta ekri wyczaiłam za 1000 zl używana, dokładnie na mój wymiar ale jeszcze poczekam.
z tych 2 produkt za jeden grosz kupiliśmy 4 płyny woolite do prania, 4 serki ze szczypiorkiem/papryką do kanapek, 4 serki twarogowe, 2 opakowania prażynek, 2 szampony pantene, 8 opakowań snaków- kabanosów, 2 jogurty wafelkowe, 8 opakowań pulpetów/gołąbków/fasolki, 8 opakowań ryżu , 2 buliony, 8 butelek sprite, 8 butelek pepsi, 4 dezodoranty axe, 4 pasty do zębów ... to są zakupy nasze i siostry TŻ

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość

Jaki to bon? bylismy dzisiaj własnie w Realu na zakupach jeeej szkoda, że o nim nie wiedziałam .. Chociaż i tak skorzystaliśmy z jednej albo dwóch promocji z serii "kup jeden i weź drugi za 1 grosz" ale tym razem nei było nic fajnego , więc chyba tylko jakiś serek wzięliśmy i tylu

to był kupon z gazety wyborczej, kupuje się 4 gazety i wkleja znaczki w ksiązeczkę i wtedy ma się 12% znizki na całe zakupy do reala . Jak dla nas fajna akcja dzięki niej np. te dezodoranty axe za 3,5 zł były ... TŻ się śmieje ze mnie, że mam bzika na punkcie tych promocji ...

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:32   #1206
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Widze, że też masz szczurasy
Pracujesz jako nauczycielka czy na innym stanowisku ?
Tak dla sprostowania to mam szynszyle Dwa samczyki co walki odstawiają o jedzenie, aż sierść się sypie czasem
Tak, tak jako nauczyciel pracuję
Cytat:
to był kupon z gazety wyborczej, kupuje się 4 gazety i wkleja znaczki w ksiązeczkę i wtedy ma się 12% znizki na całe zakupy do reala . Jak dla nas fajna akcja dzięki niej np. te dezodoranty axe za 3,5 zł były ... TŻ się śmieje ze mnie, że mam bzika na punkcie tych promocji ...
Czy te kupony można jeszcze dostać czy promocja się skończyła?

Seweryn cud miód Ale mu dobrze w tych miśkach Wyprzytulałabym go
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:43   #1207
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Tak dla sprostowania to mam szynszyle Dwa samczyki co walki odstawiają o jedzenie, aż sierść się sypie czasem
Tak, tak jako nauczyciel pracuję

Czy te kupony można jeszcze dostać czy promocja się skończyła?

Seweryn cud miód Ale mu dobrze w tych miśkach Wyprzytulałabym go
też mieliśmy szynszyla, ale nam zdechł dostał zapalenia płuc ..ale prawdopodobnie w najbliższym czasie sobie sprawimy jakiegoś

można dostać...ale będziesz miała ich za mało, bo do 6 są kupony w gazetach, w 1 gazecie jest jeden, a musisz mieć 4 - chyba, że masz dostęp do starych wydań ( bo jeden joker jest w necie http://paybackomania.payback.pl/ ) i te kupony nie tylko do reala są ..

iskierka zgasła...
Stary 2011-09-04, 18:54   #1208
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
też mieliśmy szynszyla, ale nam zdechł dostał zapalenia płuc ..ale prawdopodobnie w najbliższym czasie sobie sprawimy jakiegoś

można dostać...ale będziesz miała ich za mało, bo do 6 są kupony w gazetach, w 1 gazecie jest jeden, a musisz mieć 4 - chyba, że masz dostęp do starych wydań ( bo jeden joker jest w necie http://paybackomania.payback.pl/ ) i te kupony nie tylko do reala są ..
Tzowi pierwszy szynszyl też zdechł. Od czasu do czasu drgawek dostawał i miał niedowład tylnych łapek. Z tymi łobuzami też były problemy. Po weterynarzach non stop jeździłam. A to grzybica, a to biegunka, a to zatrucie Już zaczynałam żałować, że się zgodziłam na zwierzaki. Teraz (odpukać) mają się dobrze

łeee to szkoda, ze się nie załapię
Stary 2011-09-04, 19:14   #1209
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Tzowi pierwszy szynszyl też zdechł. Od czasu do czasu drgawek dostawał i miał niedowład tylnych łapek. Z tymi łobuzami też były problemy. Po weterynarzach non stop jeździłam. A to grzybica, a to biegunka, a to zatrucie Już zaczynałam żałować, że się zgodziłam na zwierzaki. Teraz (odpukać) mają się dobrze

łeee to szkoda, ze się nie załapię
a mój świniak ma sie dobrze rozrabia
tak w ogóle to witam was
wróciłam od tżta bardzo miło było

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:27   #1210
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Rano jak przyszłam z dyżuru to padłam. Jeszcze tydzień i urlop

Później TŻ rozkosznie zapełnił mi czas i jeszcze byliśmy w kinie na Smerfach. Bardzo przyjemny film. Z jednej strony komedia ale z morałem.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:27   #1211
201606201204
Konto usunięte

Witam. Rozejrzę się troszkę jeśli można.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:36   #1212
alazkrainy
Zakorzenienie

Isabelle witaj, napisz cos o sobie i wkupny przepis nam podaj

talki ciekawy przepis na salatke ciekawy, myslalam, ze to z surowych bo mam wlasnie takie pod reka

dodaja to fajna imprezka byla u mnie tato dopomina sie flaszki za mgr haha i sie doczekac nie moze

od babci przywiezlismy dwie cukinie ,buraczki i malinki i trzeba to teraz jakos spozytkowac

niedziela szybko minela, az nie wiem kiedy, mam nadzieje ze ten tydzien tez szybko zleci i w przyszly weekend znow odpoczne

Stary 2011-09-04, 22:42   #1213
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
a mój świniak ma sie dobrze rozrabia
tak w ogóle to witam was
wróciłam od tżta bardzo miło było
A co tam takiego ciekawego robiliście, że taki uśmiech
Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
niedziela szybko minela, az nie wiem kiedy, mam nadzieje ze ten tydzien tez szybko zleci i w przyszly weekend znow odpoczne
Nie wiem czy tak odpoczniesz, bo pewnie znowu weekend zleci Jak zwykle z resztą

My też już od rodziców wróciliśmy. Jestem wypachniona, przebrana w piżamę i moge powoli kłaść się spać

Przywiozłam rosół od mamy także jutro obiad mam z głowy. Dodam przecieru i pomidorówka jak się patrzy Na kolację coś lepszego i konkretnego wymyslę.
Stary 2011-09-04, 23:55   #1214
ssnowdrop
Zadomowienie

Hej dziewczynki weekend minął expressowo, ale był superowy i strasznie żałuję że dopiero we wrześniu zdarzyła się okazja do wspólnego spotkania ze znajomymi;/
w piątek odwiedziła mnie kumpela z liceum i wieczór minął nam na plotach, piciu drinów z ogórem (pyszne swoją drogą i od niedawna króluja na wszystkich moich spotkaniach i imprezach), tańcach, śpiewach i wychwalaniu boskiego ciała adama levina w sobotę byłam u babci całe popołudnie, a później wpadli znajomi na grilla- po weekendzie czuję się imprezowo spełniona. zrobiłam sałatkę z zupek chińskich by dobradusza i też polecam! goście się zachwycali i w pół godziny zniknęła zawartość dużej michy!
dzisiaj pobudka w okolicach 12, odwiedziny na cmentarzu, później pojechałam odebrać rodziców z wycieczki, troche posiedziałam u S. i już- koniec weekendu! i ja się pytam: jak to możliwe, że to tak szybko???

no i w ogóle Dzień dobry! mówię wszystkim nowym dziewczynom

Cytat:

Ja się w ogóle pytam czemu te weekendy tak szybko uciekają?

i ogłaszam wszem i wobec, że margerita truskawkowa została u mnie zdetronizowana przez margeritę arbuzową (w tym momencie pozdrawiam Ssnow ) oczywiscie po 3 byłam już bardzo zmeczona na szczęscie znajomi odwiezli nas do domów

Seweryn (kot dla niewtajemniczonych ) kończy dzisiaj rok więc musimy to uczcić jakimś przysmakiem i fajną zabawką
do pytania się przyłączam: no jak? jak to możliwe, że weekend mija tak szybko jak pstryknięcie palcem?

jestem snow. i jestem arbuzoholiczką. pozdrawiam kash

dla Seweryna wszystkiego najmysznjejszego

Cytat:
Wczoraj byłam na zakupkach w realu ( z wykorzystaniem bonu z gazety wyborczej) przy kasie cena zmalała z 790 do 480 ( sam kupon dał "niewielką" oszczędność - reszta wynikła z tego, że kupiłam sporo towarów z promocji drugi produkt za grosz ) miałam półtorametrowy paragon i 2 pełne wózki zakupów ....
kurcze nawet sobie takich mega zakupów nie wyobrażam, ale przyznaję oszczędność naprawdę duża

Cytat:
Robie dzis 3-bita, już nie mogę się doczekać tego słodkiego smaku.
to ja poproszę o przepis. koleżanka przyniosła wczoraj na grilla i się po prostu zakochałam, choć wcale nie jestem z tych ciastolubnych

Cytat:
Ale super impreza urodzinowa była Kameralne grono, ale było super Wódka wchodziła elegancko, goście zostali na noc Poszliśmy spać po 3, wstaliśmy koło 1o jeszcze lekko się chwiejąc. Jedzenia mnóstwa zostało, także śniadanio-obiad był Podobno w przyszłym roku będę miała trzydniowe urodziny

Dostałam mega torbę na uczelnię, którą sama sobie wybrałam tak niechcący i zachwalany tusz do rzęs z eveline Jestem bardzo zadowolona z prezentów w tym roku. Pieniądze na telefon trochę się rozeszły, ale mam nadzieje, że do końca września uda mi się go kupić, bo coś mi się od życia należy
no to elegancko, że impreza udana! pochwal sie prezentami
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:47   #1215
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
chciałam powiedzieć że z mamą w końcu są jakieś postępy na prośbę unosi brwi i rusza palcami u rąk i nóg, dodatkowo rusza nogami od czasu do czasu ktoś by powiedział że nie wiele ale to jest milowy krok u mojej mamy, mam nadzieję że z czasem będą kolejne postępy, aha i umie zjeść przez usta z pół kubka kisielu
Baaardzo się cieszę!
Oby więcej tak pozytywnych wiadomości!

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
kto dzisiaj zamiast w pracy, jest w domku? snow, snow! a komu się szykuje najfajniejszy weekend od niepamiętnych czasów? snow, snow!
A kto miał tego dnia za dobrze? snow, snow!

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wiesz... ja też pracuję w tym samym mieście co mieszkam... I wczoraj dotarłam do domu po 1,5h Myślałam, że coś rozniosę Dzisiaj wysiadłam ze dwa kilometry przed moim przystankiem i poszłam pieszo. Byłam szybciej niż autobus

Zazdroszczę... Ja dopiero za rok najwcześniej
Widzisz, miasto miastu nierówne... Ja mówię o takim szesnastotysięcznym

My też najwcześniej za rok, choć pewnie w praktyce wyjdzie ciut później... Wszystko zależy od sytuacji finansowej...

Cytat:
Aaa zapomniałam Wam się pochwalić, wczoraj przyszło rozliczenie z ogrzewania. Przez półtora miecha nie musimy płacić czynszu

Cytat:
O i bylam tez pierwszy raz przymeirzac suknie ślubne
marcia, ślicznie wyglądasz w tych sukniach! Choć z taką figurą zapewne każda suknia jest Twoim przyjacielem

Cytat:

Seweryn (kot dla niewtajemniczonych ) kończy dzisiaj rok więc musimy to uczcić jakimś przysmakiem i fajną zabawką
Spóźnione życzonka - duuużo tulenia i zawsze pełnej miski!

Dzień dobry!

Ja jak zwykle wpadłam ja po ogień.
Weekend minął błyskawicznie - zdecydowanie odczuwam weekendobrak. W sobotę wybraliśmy się na rolki, ale nic z nich nie wyszło, bo zapomnieliśmy, że lasy są pryskane i nie można wjechać - a nasz super trasa prowadzi przez środek lasu. Wróciliśmy więc do domu.
Wczoraj za to zrobiliśmy u rodziców grilla - pierwszego w tym roku i pewnie ostatniego. Przy okazji Kłaki się wybiegały i wywietrzyły futro, więc podwójna korzyść.

Aktualny tydzień zapowiada się ciężki, bo w sobotę mam poprawkę, więc muszę przysiąść. Ł. też ma co nieco do zaliczenia, więc będzie siedział jeszcze więcej niż ja.
Nie chce mi się już studiować. Baaardzo mi się nie chce...

kash, Seweryn i Oluch chyba z jednej piaskownicy, bo u nas dziś imprezka - pierwsze urodziny

Gardło mnie boli. I jestem na nie.
I witam wszystkie nowe Dziewczyny

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:54   #1216
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
A co tam takiego ciekawego robiliście, że taki uśmiech
Nie wiem czy tak odpoczniesz, bo pewnie znowu weekend zleci Jak zwykle z resztą

My też już od rodziców wróciliśmy. Jestem wypachniona, przebrana w piżamę i moge powoli kłaść się spać

Przywiozłam rosół od mamy także jutro obiad mam z głowy. Dodam przecieru i pomidorówka jak się patrzy Na kolację coś lepszego i konkretnego wymyslę.
w sumie to nic takiego, ale od pewnego bardzo poważnego zdarzenia tż i ja bardzo się zmieniliśmy.. ale nie chcę o tym tutaj pisac

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:55   #1217
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ijaa znasz tylko nie pamiętasz. Byliśmy w Poznaniu umówieni w Starbucksie. Więc jak przyjechaliśy do Staregi browaru to M. się pyta to gdzie dokładnie sie umówiłyśmy. Ja móie, że w Starbucksie. A on że to wie ale gdzie dokłądnie. WIęc pytam o co Mu chodzi. Okazało się, że myślał, że jesteśmy takie światowe i Starbucks mówimy na ... Stary browar

Wytłumaczyłąm Mu śmiejąc sie strasznie jak się sprawy mają

Faktycznie mam sklerozę.

Cytat:
Hej SPD

Nie wiem czy ktokolwiek mnie jeszcze pamięta, bo w wirze nowej pracy tak szybko dwa miesiące zleciały, że nawet się nie odezwałam.

Z nowości zaczynam nowe studia Zobaczymy jaki będę nastrój potem miała narazie się cieszę. Studia zaoczne, podomież jestem jedyna dziewczyna na roku A narazie muszę nadrobić zaliczenia na sesje obecna Zostały jeszcze dwa przedmioty projektowe i zamiast je robić, wysprzątałam naszą mini kuchnie i nadrabiam wizaz.
TZ dzis sie popsulo auto, juz sie balismy, że nieżle nas to po kieszeni skasuje tym bardziej, że auto nie na chodzie i szukalismy mechanika z dojazdem na sobote. Jeden przyjechal i nic nie wymyslil, ale TZ wlasnie dzwonil, że sam odpalił autko. Moj mądry TZ

Dodajo mimo,że spóżnione to najlepsze życzenia urodzinowe Dobrze płatnych zleceń, dużo powodów radości, cudownych chwil z TZ i szybkiego i bezproblemowego magistra

Ide nadrabiac, bo potrzebuje przepisów na cos dobrego na posiadowke ze znajomymi, a docztałam, że wrzucałyście przepisy na sałatki I też nie ukrywam, że zaraz wyszukam brzuszek Haniuli, bom bardzo ciekawa

Haniula Leny to małe spryciule sądząc po mojej i mojej przyjaciolki chrześniaczkach. Ale sa przy tym niesamowicie urocze.

O i bylam tez pierwszy raz przymeirzac suknie ślubne
Marcia Super, że jesteś.

Powodzenia życzę na nowych studiach.

Mnie wczoraj przeszła przez głowę myśl - a może bym jeszcze coś ze sobą zrobiła?
NIE NIE NIE!! Ile można! Koniec edukowania się (przynajmniej na jakiś czas)!!

Cytat:
A fotki na zyczenie Hani zaraz w albumie. Abby przymierzałam tez Twoja suknie, ale mi nie pasowała. Jeszcze w żadnej nie poczułam tego czegoś, ale chyba zdecyduje się na ala grecką.
Ślicznie wyglądasz. Będziesz przepiękna Panną Młodą.

Cytat:
Mieszkam w Łodzi także u mnie tego dziadostwa jest na pęczki Do tego chińskie, pizzerie itepe
Czy moje oczy dobrze widzą?

W końcu ktoś "ode mnie".

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość

Że taka tradycja tak? Hmmm a jakiś konkretny przepis? Wydaje mi się, że nie robię nic takiego oryginalnego i że niczym Was nie zaskoczę

to może zapodam sałatkę, jaką to własnie będę robić na jutro

Sałatka z buraczków:

1. Słoiczek buraczków (wiórek, takich marynowanych)
2. ogórki kwaszone albo konserwowe - (daję różnie, ale lepsze są chyba kwaszone )
3. puszka kukurydzy
4. Jabłko
5. jajka
6. mała cebulka
7. majonez/jogurt naturalny, bądź tez to i to zmieszane

Ja proporcje daję zawsze na oko zależy co kto woli zawsze ewentualnie dokrajam ogórków , jesli jest mało kwaśne. Standardowo , jak to do sałatki - buraczki odcedzić, dodac do nich pokrojone w drobna kosteczkę albo starte na tarce o średnich oczkach ogórasy, dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone w kosteczke jabłko, pokrojone w kostkę jajka i małą cebulkę (tez rzecz jasna pokrojoną). przyprawić sola i pieprzem według upodobań i dodać majonez albo/i jogurt
Tak dokładnie, tradycja!
Zawsze na starcie wyłudzamy przepis.

Swoją droga, Twój brzmi pysznie i intrygująco - nigdy nie jadłam sałatki z buraczkami.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:55   #1218
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Witam. Rozejrzę się troszkę jeśli można.
Witaj
tylko pod meble nie zaglądaj, bo tam zawsze bajzel mamy.

Uf, nadrobiłam!

Co to ja chciałam?
Aaaa, chciałam powiedzieć, że jestem SZCZĘŚLIWA!!
Weekend boski, akumulatory naładowane tak, że aż mi to szczęście uszami wypływa.
Żyć nie umierać.

W sobotę jednak z jarmarku zrezygnowaliśmy - i dobrze, masakra co się tam działo!
Zamiast tego zarządziliśmy sobie dłuuuuuugą wycieczkę rowerową, a później miły wieczór we dwoje.
Wczoraj natomiast wybraliśmy się za miasto! Matko, zakochałam się w jeziorach.
Dam dwie ręce i głowę, że teraz to już po mnie i będziemy takie wyprawy wodne uskuteczniać jak często się da. A. też zachwycony.
Słońce, przyjemny wiatr, cisza, relaks. Ech.. rozmarzyłam się.
Poza tym duuuużo śmiechu, obiad w plenerze i doborowe towarzystwo.

Wróciliśmy wieczorem, lekki odpoczynek, lekka kolacja i.. tak mnie pozytywnie też weekend zmęczył, że o 21:10 była w łóżku! Masakra - ja się starzeję.

W związku z powyższym dzisiaj jak skowronek wstałam jeszcze przed budzikiem i z rogalem na buzi spacerem - serio, wyszłam wcześniej i przeszłam 3 przystanki na pieszo, ruszyłam do pracy.

Dzisiaj herbatka w kubku od rana.

Stary 2011-09-05, 09:28   #1219
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
dodaja to fajna imprezka byla u mnie tato dopomina sie flaszki za mgr haha i sie doczekac nie moze
U mnie w międzyczasie tyle jest okazji, że na licencjata jako tako też nic nie postawiłam
Mam tak dużą rodzinę, że praktycznie w każdym miesiący ma ktoś urodziny. Nie mówiąc o tym, że niektóre miesiące są takie, że ma kilka osób. W lipcu u rodziny Tż chyba z 8 osób ma! Na szczęście wszyscy mieszkają daleko

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
no to elegancko, że impreza udana! pochwal sie prezentami
Zrobię dziś zdjęcie torby, w przerwie pisania

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
kash, Seweryn i Oluch chyba z jednej piaskownicy, bo u nas dziś imprezka - pierwsze urodziny
Wszystkiego dobrego dla mojego ulubionego Kocura! Samych pyszności w miseczce i mało kłótni z kompanem

Dzień dobry

Choć nie wiem czy taki dobry. Dostałam pierwszy okres z odstawienia nowych tabletek. Czuje się conajmniej koszmarnie. Jak wczoraj było od rana wszystko dobrze, tak do wieczora zdążełam spuchnąć do rozmiarów cysterny W nocy jajnik chciał mi wyskoczyć i bez tabletki się nie obeszło. Jestem niewyspana i mało przytomna.
Ledwo też tutaj siedzę, ale labę w weekend trzeba odrobić, nie ma to tamto. Najwyżej część napiszę teraz, a część potem.

Mieliśmy też oglądać dziś lodówki i wstępnie wybrać, ale nie wiem czy dam radę.
Ijaa przypomnij mi z jakiej firmy kupiliście lodówkę?
Na obiad chyba u mnie łazanki, ale ja najchętniej zjadłabym jakieś naleśniki z pysznym i SŁODKIM dżemem Nienawidze tego okresowego ssania!
Stary 2011-09-05, 10:09   #1220
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Ja w pracy siedze i odliczam dni do wyjazdu .

Marcia pięknie wyglądasz w obu sukniach. Będziesz prześliczną panną młodą.

Ijaa no ja sie zastanawiłąm gdzie Ty się podziewasz, że się nie odzywasz. Ciesze sie, że weekend upłynął przyjemnie.

Kash wszystkiego naj dla Seweryna.

Dzisiaj musze powoli zacząć się pakować na wyjazd. Już liste zrobiłam i wg tego będe komletować.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:15   #1221
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego dobrego dla mojego ulubionego Kocura! Samych pyszności w miseczce i mało kłótni z kompanem
Dziękuję w imieniu Kocura

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:29   #1222
201604250957
Konto usunięte

Dzień dobry

Dodaja łączę się w bólu @, ja dostałam wczoraj, ale brzuch to mnie dopiero dzisiaj napieprza, chyba muszę wziąć w końcu tabsa bo już nie daję rady

dzisiaj pierwszy dzień w pracy na 8, obudziłam się mega wyspana pół godziny przed budzikiem i byłam pewna że zaspałam

Aaby sto lat dla Olesława!

Ijaa super, że zaliczyliście tak udany weekend, na pewno łatwiej będzie przetrwać tydzień po takim przyjemnym odpoczynku

my wczoraj poszliśmy na to święto Pyry ale jak szybko się wybraliśmy tak szybko wracaliśmy kompletna porażka! nastawiliśmy się na zjedzenie ziemniaczanych przysmaków, tymczasem były aż 2 budki z jedzeniem i kolejki po 100 osób do nich! a resztę miejsca zajmowały stragany z obrazami i perukami itp mało tego godzina 17, festyn dla rodzin, pełno małych dzieci a na scenie zespół grający taką muzykę (szarpidruty) że nawet nam było ciężko wytrzymac w tym hałasie ale nie ma tego złego bo poszlismy do da grasso, wzieliśmy mega pizzę na wynos i zjedliśmy ją wylegując się na trawniku pod operą takze weekend bardzo udany bo spedzony praktycznie cały razem

A dziś od nowa Polska Ludowa
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:34   #1223
Haniula
Zakorzenienie

Dzien dobry
Ale sie dziś nie wyspała i wszystko przez to moje biale stworzenie, ponieważ gdyż Tifi wyczuł ze pies moich rodziców ma cieczke i wył mi pół nocy, a drugie pół mnie obszczekiwał i podgryzał zebym wstała i go wypuściła do tiny teraz tez chodzi i mruczy z niezadowolenia
A do tego Lenka się rozbrykała z kopniakami chociaz to akurat przyjemne bardzo

Nie mam pomysłu na obiad, nic nie odmroziłam najlepiej machnęłabym jakąs zupe

aaa i dzis jedziemy obejrzec wozek uzywany- jakby byl w dobrym stanie to bylibysmy o 1000zł do przodu. Chociaz mi sie wydaje ze za szybko na takie zakupy, ale tz sie upiera zeby chociaz zobaczyc wiec moze faktycznie warto

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-05 o 10:36
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:03   #1224
alazkrainy
Zakorzenienie

aaby 100 myszek dla Olimpa

Dzien dobry

ciezki dzien dzis jakos ,noc duszna niby cala przespana ale tak jakos dziwnie z rana sie czulam.

Tz tez jakis niemrawy, rano zawroty go meczyly

wczoraj wieczorem zarowki w kuchni nam poszly, dwie na raz, na szczescie mamy zyrandol na 4 klosze, a dzis z rana poszla nam w lazience nastpena sie jakos zmowily malpy ,tym samym dzis jedziemy do reala, bo po 20 to tylko w takim sklepie je dostaniemy

ale jakby tego bylo malo to Tz z rana chcial ta w lazience wymienic ta zarowke i tak jakos mu wyszlo ze zbil dobra wlasnie.....

takze stwierdzam, ze kiepski dzis dzien jest

Wypatrzylam pare fajnych promocji w tym realu takze od razu male zakupy zrobimy

a dzis na obiad lazanki, dodaja zapraszam
jeszcze zostalo nam kapusty i musimy cos z nia zrobic, takze pewnie jakis bigosik, ktory pojdzie do zamrozenia

no nic zmykam dalej do pracy

Stary 2011-09-05, 11:05   #1225
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
W lipcu u rodziny Tż chyba z 8 osób ma! Na szczęście wszyscy mieszkają daleko

Mieliśmy też oglądać dziś lodówki i wstępnie wybrać, ale nie wiem czy dam radę.
Ijaa
przypomnij mi z jakiej firmy kupiliście lodówkę?

Na obiad chyba u mnie łazanki, ale ja najchętniej zjadłabym jakieś naleśniki z pysznym i SŁODKIM dżemem Nienawidze tego okresowego ssania!

Oooo matko, ile prezentów trzeba by kupić.

Indesit.

Jeśli interesuje Cię model mogę sprawdzić w domu.
Póki co jesteśmy bardzoooo zadowoleni.

Mam to samo, z tym, że do mojej @ jeszcze 5 dni.
U mnie zawsze najgorzej jest 'przed'. Właśnie w ramach zdrowego odżywiania jem - Grześka w czekoladzie.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ijaa no ja sie zastanawiłąm gdzie Ty się podziewasz, że się nie odzywasz. Ciesze sie, że weekend upłynął przyjemnie.
Już jestem

Cytat:
teraz tez chodzi i mruczy z niezadowolenia
To musi genialnie wyglądać.

Mój dla odmiany ostentacyjnie mruczy jak się go przesunie.
Ma tendencje chłopak do leżenia w najmniej odpowiednim miejscu, np. przejściu w kuchni, a że mały nie jest to ciężko go ominąć. Proszę go więc żeby wstał, jak np. idę z herbatą, a ten co prawda wstaje - niechętnie, powoli, ale ile się przy tym namarudzi/namruczy.. jakby chciał powiedzieć: "cholera, znów jej coś nie pasuje.. znów mnie przegania".

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Aktualny tydzień zapowiada się ciężki, bo w sobotę mam poprawkę, więc muszę przysiąść. Ł. też ma co nieco do zaliczenia, więc będzie siedział jeszcze więcej niż ja.
Nie chce mi się już studiować. Baaardzo mi się nie chce...
Sił moc przesyłam, by nauka szybko szła
I Kochana dasz radę... dasz! Jeszcze tylko roczek.

Najlepsze życzenia dla Ola Oby Hera była dla niego codziennie miła.

I dla Ciebie uściski by gardło przestało boleć.

Stary 2011-09-05, 11:11   #1226
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
a dzis na obiad lazanki, dodaja zapraszam
jeszcze zostalo nam kapusty i musimy cos z nia zrobic, takze pewnie jakis bigosik, ktory pojdzie do zamrozenia
Oj tak dziś by mi się przydało nic nie robić. Kompletnie nie czuje się dobrze, jakbym miała zaraz się osunąć i już nie wstać

Ijaa pralkę mam z indesita i nie narzekam. Muszę pozaglądać na tą firmę
Ja mam jeszcze ciasto z urodzin Ale to zjemy sobie z tż do popułudniowej kawki

Okres się konczy i koniec dobrego
Stary 2011-09-05, 11:19   #1227
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Oj tak dziś by mi się przydało nic nie robić. Kompletnie nie czuje się dobrze, jakbym miała zaraz się osunąć i już nie wstać

Ijaa pralkę mam z indesita i nie narzekam. Muszę pozaglądać na tą firmę
Ja mam jeszcze ciasto z urodzin Ale to zjemy sobie z tż do popułudniowej kawki

Okres się konczy i koniec dobrego
moi rodzice też wybrali indesita i też są zadowoleni ( tylko twierdzą, że ciut jest dla nich za mała - a przerzucili się z 1,5 m na prawie 2 m i ciągle im mało ) tata orientował się sporo w modelach i mówił, że ta z indesit ma rozsądną cenę przy fajnej pojemności lodówki i 3 szufladach w zamrażalce ( wszystkie inne były albo sporo droższe, albo miały beznadziejne zamrażalniki ( jedna miała 2 szuflady i 1 mikro pułeczkę do której mało się zmieści - nie mówiąc o tym, że możnaby tam kłaść tylko rzeczy w pojemnikach, bo w foliach by się przykleiły do spodu ;/ )

iskierka zgasła...
Stary 2011-09-05, 11:24   #1228
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
moi rodzice też wybrali indesita i też są zadowoleni ( tylko twierdzą, że ciut jest dla nich za mała - a przerzucili się z 1,5 m na prawie 2 m i ciągle im mało ) tata orientował się sporo w modelach i mówił, że ta z indesit ma rozsądną cenę przy fajnej pojemności lodówki i 3 szufladach w zamrażalce ( wszystkie inne były albo sporo droższe, albo miały beznadziejne zamrażalniki ( jedna miała 2 szuflady i 1 mikro pułeczkę do której mało się zmieści - nie mówiąc o tym, że możnaby tam kłaść tylko rzeczy w pojemnikach, bo w foliach by się przykleiły do spodu ;/ )
Z tych co ja oglądałam, wszystkie były conajmniej 175 cm i wszystkie miały 3 spore szuflady w zamrażarce. Jednak czasami ceny bardzo się różniły, a ja nie znając sie na tym, nie wiem na co mam zwracać uwagę.

Swoją drogą irytuje mnie jak wchodzę do sklepu i nikt nie traktuje mnie poważnie i nikt nie podchodzi, podczas, kiedy do starszych osób wręcz biegnie się
Stary 2011-09-05, 11:29   #1229
Haniula
Zakorzenienie

dodaja my tz mamy indesita i jestem zadowolona chociaz jedna bardzo złośliwa znajoma raz powiedziala, ze jej rodzice kupili taka lodowke jak my mamy, ale tylko dlatego, ze juz tanszych nie ma zawsze mi sie przypomina ta akcja jak mowie o lodówce

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-05 o 11:31
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:31   #1230
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
dodaja my tz mamy indesita i jestem zadowolona chociaz jedna bardzo złośliwa znajoma raz powiedziala, ze jej rodzice kupili taka lodowke jak my mamy, ale tylko dlatego, ze juz tanszych nie ma
Co za ludzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości