Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 13:24   #1201
Kasiorek211
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

[QUOTE=neska951;28340087]To chyba wszędzie sa dzielnice emerytów, ostatnio często jestm u lekarza i często mam wrażenie że jestem jedyną młoda osobą w poczekalni, wyjatek to przychodnia w szpitalu połozniczym bo tak większość jest Ciężarówek

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez [B
Lucy1111[/B];28339942]no to świetnie A shehzadi coś się nie odzywa, może faktycznie biega po mieście i ją wyhaczyłaś

QUOTE]

Hihihihi ciekawe czy to Ona była

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

niestety tak jest prywatne skierowanie nie jest honorowane w państwowych placówkach . Ale sa wyjąki kiedy np prywatnie chodzisz do lekarza i on przyjmie Cę na oddział do państwowego szpitala na badania
no właśnie. A ja już z 10 lat nie byłam u takiego zwykłego lekarza państwowo
Neska - na pl. Hallera będę sterczeć a tam 70% mieszkańców to emeryci, pozostali to pijaki i garstka "normalnych". Mieszkaliśmy tam 3 lata więc niejako społeczeństwo tamtejsze znamy "od podszewki"
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:11   #1202
Toto1
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

Ale jaja z tymi kolejkami... dawno mnie w PL nie bylo

Ide ja na zakupy. dzisiaj krem z brokulow i nadziewana cukinia jagniecina
ocho.. zaraz chyba padac bedzie... to sie slonkiem nacieszylam

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:32   #1203
agatkaa1
Zakorzenienie

ahh Was zostawić na chwilkę to 3 str trzeba nadrabiać no czy Wy oszalałyście??
Kupiłam na mieście biustonosz i majteczki do sukienki dla Tż koszuli nie ma wczoraj jak była to mu się nie podobała kupiłam też balsam w rossmanie z NIVEA bo był na promocji i akurat ostatni czekał na mnie na fluidy tylko zerkłam bo już nie miałam siły teraz robię obiad i prysznic i jedziemy do gina aż się boję

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:36   #1204
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ahh Was zostawić na chwilkę to 3 str trzeba nadrabiać no czy Wy oszalałyście??
Kupiłam na mieście biustonosz i majteczki do sukienki dla Tż koszuli nie ma wczoraj jak była to mu się nie podobała kupiłam też balsam w rossmanie z NIVEA bo był na promocji i akurat ostatni czekał na mnie na fluidy tylko zerkłam bo już nie miałam siły teraz robię obiad i prysznic i jedziemy do gina aż się boję
będzie dobrze!! trzymam kciuki
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:38   #1205
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
będzie dobrze!! trzymam kciuki
w zasadzie to nie mam czego się przecież bać bo jadę tylko zobaczyć jak pęcherzyk się ma i czy będzie owulacja ale boję się tego że jest za mały i kolejny miesiąc pójdzie się ✂✂✂......

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-07-25, 14:42   #1206
shehzadi
Zadomowienie

Nie odzywam się, bo grzecznie pracuję. To oznacza, że mnie Neska nie mogła widzieć na mieście, chyba, że się rozdwoiłam. Albo mam sobowtóra .
Dołączam do ekskluzywnego klubu morderców roślinek . Udało mi się ukatrupić nawet kaktusa. A teraz moje 4 pozostałe kwiatki dogorywają. Sama bym ich nigdy nie nabyła, ale mnie Tż namówił. Szkoda tylko, że ich nie podlewa.
Coś jeszcze miałam powiedzieć... już wiem, ja mieszkam w dzielnicy młodych małżeństw. Kolejki są do przychodni mniejsze, ale za to widok wszechobecnych mamuś działa na mnie deprymująco.
amilcia dobrze Ci Elcia napisała. Za chorobę w ciąży płacą 100% wynagrodzenia, ale: 1. te 100% to jest minus składki, 2. ważna jest tutaj podstawa wynagrodzenia. To znaczy, że premia wcale nie musi się wliczać do tej podstawy. Jeżeli się nie wlicza, dostajesz mniej.
agatka trzymam kciuki za wizytę.
Toto trzymam kciuki za post.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:44   #1207
Nita6
Zakorzenienie

toto - Ja mam takiego benjamina , one ponoć znajdują sobie miejsce i potem nie wolno ich przestawiać ani obracać . ja podlewam raz w tygodniu albo jak widzę że lekko żółkną liście.
jakby ci liście zacząl zrzucać w nadmiarze to przestaw go w inne miejsce,
mi stoi obok drzwi balkonowych na głośniku , nie jest wystawiony na bezposrednie działanie słońca.
rośnie zdrowo juz kilka lat

Byłam na zakupach

- bluza z kapturem , na wielki brzuchol
- trochę kosmetyków w rossmannie
- prezent dla koleżanki bo jej się córcia urodziła ( Julcia)
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 15:26   #1208
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Heloł!

Byłam u lekarza i już go lubię bo ostatnio co 2 tygodnie usg miałam

dzidziol się wierci, macha kończynami i chowa się tak, że nie dało się dojrzeć... Za to rośnie nieźle 0 i jest o tydzień większy niż z OM. Termin z dzisiejszej wizyty wyszedł na 31.12.2012

Ja też jestem mordercą kwiatów - razem z tż zasuszyliśmy kaktusa kiedyś a teraz mam (muszę sprawdzić na google jak się nazywa) difenbachię - na wszystkich zdjęciach w google są takie ładne a mój jak drzewo wygląda - długi badyl i u góry liście...

Toto czy Ty masz rudy dywan na podłodze???
Lucy1111 nie stresuj się po po d.. będziesz dostawać.
Kasiorek211
mój tak właśnie uważa, że jak na usg wychodzi wszystko ok to nie ma co się stresować - bo wiadomo, że się potem czyta, szuka w necie i się stresuje...

Ło matko, u nas jest tak że rano się dzwoni i po południu na godzinę przyjmują, nie znam czegoś takiego jak kolejki do internisty

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

Dzisiaj z wami nie popiszę bo jestem zdołowana.
Trzymajcie sie kochaniutkie.
halo, halo, co to za nastroje???

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-07-25 o 15:28
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:33   #1209
Lucy1111
Zakorzenienie

Inutil, termin na grudzień?!!!! o żesz Ty ale by było
Stary 2011-07-25, 15:41   #1210
Toto1
Zadomowienie

Shehzadi no to ja bym wola juz chyba kolejki z babciami niz brzuchatkami

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
toto - Ja mam takiego benjamina
moj wlasnie stoi na przeciwko drzwi balkonowych ma swiatla w umiarkowaniu.. hmm mam nadzieje ze postoi troszke bo juz go zaczynam lubic

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
dzidziol się wierci, macha kończynami i chowa się tak, że nie dało się dojrzeć.
Toto czy Ty masz rudy dywan na podłodze???
jeeeeeah superasno no to kochana sylwester na porodowce hahahah

mam ruda wykladzine

boli mnie gloooowa i leje jak z cebra. w pore wrocilam ze sklepu ale kurna mialam robic wieczorem drozdzowki z zurawina i... zapomnialam jajek ma ktoras jedno na zbyciu??

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Akeneki nadrabiasz??

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Agatku powodzenia. na bank pecherzyk piekny i gotowy do... pekniecia

Stary 2011-07-25, 15:51   #1211
agatkaa1
Zakorzenienie

Inutil ale fajowo

Toto dziękuję i wszystkim kochane jesteście ja już prysznic wzięłam ubieram się i zmykamy odezwę się wieczorkiem

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 15:55   #1212
Toto1
Zadomowienie

no to czekamy na relacje

ha! znalazlam przepis na drozdzowki bez jajka

Stary 2011-07-25, 15:56   #1213
Nita6
Zakorzenienie

mam swojskie jaja
Stary 2011-07-25, 16:07   #1214
Toto1
Zadomowienie

swojskie mowisz?? to podrzuc mi z jedno chociaz.. ja sie zastanawiam czy drozdzowa bez jajka wyjdzie.. no ale skoro ludzie robia....

Stary 2011-07-25, 16:21   #1215
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
swojskie mowisz?? to podrzuc mi z jedno chociaz.. ja sie zastanawiam czy drozdzowa bez jajka wyjdzie.. no ale skoro ludzie robia....
jakoś sobie drożdżówki bez jajka nie umiem wyobrazić ale chyba już o tym słyszałam kiedy niby wychodzi ja tam wole z jajami i to swojskimi

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Heloł!

Byłam u lekarza i już go lubię bo ostatnio co 2 tygodnie usg miałam

dzidziol się wierci, macha kończynami i chowa się tak, że nie dało się dojrzeć... Za to rośnie nieźle 0 i jest o tydzień większy niż z OM. Termin z dzisiejszej wizyty wyszedł na 31.12.2012
\
super że wszystko dobrze, a jak twój maluch bedzie tak rósł to urodzisz szybciej niż ja Musisz pogadać z maluchem, że świeta i sylwester spędzacia w domu

Zrobiłam do kotleta z wczoraj frytki a teraz ruszać się nie mogę za to maluch nadrabia dziś bardzo aktywny

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2011-07-25 o 16:22
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 16:30   #1216
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ahh, super i znowu mam kilka fajnych zdjęć - nawet gin powiedział że potem jak maluch będzie większy to filmik nagramy jak naładuje się aparat to dam fotkę

i pochwalił, że wyniki idealne i aż dziw że nie złapała mnie żadna infekcja i z siuśkami wszystko w porządku bo to normalne u kobiet w ciąży.

Ahh, chyba jaj sobie nie będzie robić i wyjdzie w styczniu

Agatka pęcherzyk na pewno pięknie dojrzewa i w tygodniu będziecie działać

Cytat:

mam ruda wykladzine
ja mam jajko, też swojskie - już rzuciłam to za godzinkę wyjrzyj przez okno to złapiesz chyba że po drodze się zderzy z jakimś samolotem

ja też mam rudą wykładzinę hihi
Stary 2011-07-25, 16:36   #1217
shehzadi
Zadomowienie

inutil cieszę się, że wizyta udana. Moja koleżanka rodziła 31go grudnia. Mówiła, że szampana już nie zdążyła się napić. Za to w szpitalu były pustki, bo wszystkich powypuszczali na taką okazję.
Cytat:
Shehzadi no to ja bym wola juz chyba kolejki z babciami niz brzuchatkami
Też bym wolała. U mnie nie da się wyjść z domu i nie spotkać 5 mam z wózkami i jakiejś ciężarówki.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 16:40   #1218
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
jedziemy do gina aż się boję
Nie bać się. Dobrze będzie!

Cytat:
i pochwalił, że wyniki idealne
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 16:50   #1219
Nita6
Zakorzenienie

inutil - czekamy na foteczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 16:52   #1220
Lucy1111
Zakorzenienie

Inutil, no to fantastycznie, że wyniki takie dobre i że Maluszek rośnie

który Ty już jesteś tydzień??
Stary 2011-07-25, 17:06   #1221
Flowerbombka
Zadomowienie

Inutil ale fajnie że dzidzia rośnie i nie masz infekcji...no i super data porodu

Lucy a wiesz że z bliźniakami wszystko jeszcze możliwe...ostatnio czytałam jakiś wątek bodajże na Babyboom i dziewczynie zarodek pojawił się w 13 tygodniu dopiero a pęcherzyk był tak jak i u Ciebie podzielony.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:09   #1222
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Inutil ale fajnie że dzidzia rośnie i nie masz infekcji...no i super data porodu

Lucy a wiesz że z bliźniakami wszystko jeszcze możliwe...ostatnio czytałam jakiś wątek bodajże na Babyboom i dziewczynie zarodek pojawił się w 13 tygodniu dopiero a pęcherzyk był tak jak i u Ciebie podzielony.
Stary 2011-07-25, 17:25   #1223
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ja na pewno nie będę się cieszyć pełnią ciąży do 9tc bo w 8tc dwa razy już serducho przestało bić. Każda Aniołkowa mama ma swoją granicę, ale jak ją przekracza i jest ok z ciążą to już jest spokojniejsza.
miałam tak samo w jeden dzień serduszko biło, na drugi już nie...

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
pani22ka- też tego nie rozumiem. Ostatnia wypłatę miałam od pracodawcy bez premii, było 500 zł mniej. Pogodziłam się z tym jakoś ale zus przecież liczy średnią z ostatnich 12 miesięcy a wcześniej miałam premię co miesiąc. Nie wiem czy w takim wypadku nie będę musiała do pracy wrócić
.
heh a ja premii nie posiadam
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:27   #1224
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
inutil cieszę się, że wizyta udana. Moja koleżanka rodziła 31go grudnia. Mówiła, że szampana już nie zdążyła się napić. Za to w szpitalu były pustki, bo wszystkich powypuszczali na taką okazję.

Też bym wolała. U mnie nie da się wyjść z domu i nie spotkać 5 mam z wózkami i jakiejś ciężarówki.

To prawda, w tej dzielnicy to epidemia!!! Faceci z mojej pracy mówią, że to "wylęgarnia"
Stary 2011-07-25, 17:33   #1225
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Nie odzywam się, bo grzecznie pracuję. To oznacza, że mnie Neska nie mogła widzieć na mieście, chyba, że się rozdwoiłam. Albo mam sobowtóra .
Dołączam do ekskluzywnego klubu morderców roślinek . Udało mi się ukatrupić nawet kaktusa. A teraz moje 4 pozostałe kwiatki dogorywają. Sama bym ich nigdy nie nabyła, ale mnie Tż namówił. Szkoda tylko, że ich nie podlewa.
Coś jeszcze miałam powiedzieć... już wiem, ja mieszkam w dzielnicy młodych małżeństw. Kolejki są do przychodni mniejsze, ale za to widok wszechobecnych mamuś działa na mnie deprymująco.
amilcia dobrze Ci Elcia napisała. Za chorobę w ciąży płacą 100% wynagrodzenia, ale: 1. te 100% to jest minus składki, 2. ważna jest tutaj podstawa wynagrodzenia. To znaczy, że premia wcale nie musi się wliczać do tej podstawy. Jeżeli się nie wlicza, dostajesz mniej.
agatka trzymam kciuki za wizytę.
Toto trzymam kciuki za post.
mi umarły zioła storczyk żyje ale zamiast kwitnąć wypuszcza liście i korzonki jak głupi

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
ja tak miałam mieć...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2011-07-25, 17:44   #1226
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
mi umarły zioła storczyk żyje ale zamiast kwitnąć wypuszcza liście i korzonki jak głupi

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

ja tak miałam mieć...

ja mam dziś mega doła nie będę nawet pisać bo by mi znaków brakło w poście
ale najbardziej dobiło mnie to, że dostałam okres! pierwszą @ po # dostałam idealnie 28 dni po. a teraz co? 25 dni i okres któraś z Was pisała, że krótkie cykle nie są dobre i co ja mam teraz zrobić> lekarz mówił,że od sierpnia możemy się starać a teraz to się zaczynam martwić czułam dokładnie 11 dc, że chyba była owulacja (zawsze czułam takie kłucie w tym czasie) i dziwiłam się co tak wcześnie, no i chyba miałam rację, bo równo 14 dni później @

Edytowane przez Elcia85
Czas edycji: 2011-07-25 o 17:46
Elcia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:49   #1227
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość

ja mam dziś mega doła nie będę nawet pisać bo by mi znaków brakło w poście
ale najbardziej dobiło mnie to, że dostałam okres! pierwszą @ po # dostałam idealnie 28 dni po. a teraz co? 25 dni i okres któraś z Was pisała, że krótkie cykle nie są dobre i co ja mam teraz zrobić> lekarz mówił,że od sierpnia możemy się starać a teraz to się zaczynam martwić czułam dokładnie 11 dc, że chyba była owulacja (zawsze czułam takie kłucie w tym czasie) i dziwiłam się co tak wcześnie, no i chyba miałam rację, bo równo 14 dni później @
hmm nie wydaje mi się żeby 25dni to było za krótko...
no ładnie wyprzedzisz mnie dośc sporo u mnie @ nie widać pewnie z 10 dni jeszcze wytrzymam
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2011-07-25, 17:49   #1228
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz co? 25 dni i okres któraś z Was pisała, że krótkie cykle nie są dobre i co ja mam teraz zrobić
25 dni to nie 18...
Trzymaj się!!!!
Ja też miałam się strać od sierpnia a teraz nie wiem o co kaman...
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:59   #1229
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hmm nie wydaje mi się żeby 25dni to było za krótko...
no ładnie wyprzedzisz mnie dośc sporo u mnie @ nie widać pewnie z 10 dni jeszcze wytrzymam
pewnie bym się aż tak nie przejmowała gdyby nie to że chyba Cookie pisała, że właśnie miała takie cykle po 25 dni i to niedobrze pocieszam się, że to może tak jednorazowo
nie wiem co myśleć

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
25 dni to nie 18...
Trzymaj się!!!!
Ja też miałam się strać od sierpnia a teraz nie wiem o co kaman...
dzięki nie wiem czy się mam tym przejmować, aaaa czemu to jest takie trudne?
Stary 2011-07-25, 18:01   #1230
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
pewnie bym się aż tak nie przejmowała gdyby nie to że chyba Cookie pisała, że właśnie miała takie cykle po 25 dni i to niedobrze pocieszam się, że to może tak jednorazowo
nie wiem co myśleć

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

dzięki nie wiem czy się mam tym przejmować, aaaa czemu to jest takie trudne?
EEEEJJJJ!!! Bez stresu, ja już 3 cykl miałam po 26 dni, 3 poprzednie były po 28 i ginka mówi, że nic sie nie dzieje, ważne że są regularne, 28 dni to ksiązkowo, a przecież istnieje stres, który plącze w cyklach. Moim zdaniem 25 dni to nic strasznego!!!

Siemanko TOTO widzę Ciebie

Jakis przygłup wierci dziury w ścianach od godziny, szlag mnie trafi jak za chwile nie przestanie. Toż sito z tego mieszkania zrobi!!!

Edytowane przez Kasiorek211
Czas edycji: 2011-07-25 o 18:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości