|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Rano wychodzilam do sklepu I co problem z bluzka , Bo dwie brudne ,a mam ze cztery na krotki w ktore sie mieszcze, normalnie tragedia, a tu jak na zlosc pogoda. Na dlugi mam wiecej,a tu lato sie zaczelo, a przeciez tydzien przed nie bede kupowala, bez sensu
|
|
|
|
#1202 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Widzidz, bo ja zupełnie zapomniałam, że to już tyle czasu minęło
Cytat:
Chcemy, chcemy!!!! ![]() Z tego, co pamiętam to nie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------
|
||
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
A to My
![]() Opadamy, nie ?! Bartessa na allegro sprawdzałaś ?! |
|
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Ale się spokojnie na wątku zrobiło- chyba wszystkie zdążymy się w nim wypakować.
![]() Też zaczęłam się zastanawiać nad szczepionkami i nie wiem jeszcze co wybrać... ![]() Zmalowana, Brunetka podejrzewam, że każda młoda mama przeżywa chwile załamania- pewnie przede wszystkim zmęczenie daje o sobie znać. Myślę, że jest to zupełnie normalne i naturalne- wasze dzieci i tak was kochają najmocniej na świecie! Nie ma rodziców idealnych- więc głowa do góry. ![]() Wydaje mi się, że brzuch mi opadł, a podbrzusze trochę pobolewa- może powoli ciało się przygotowuje do porodu. Cały czas mogłabym spać, chyba organizm próbuje naładować akumulatory na zapas. ![]() Dzisiaj idę na ktg- ciekawe czy wykaże jakieś skurcze. ![]() Zaneta, zgrabny brzuszek. |
|
|
|
#1206 |
|
BAN stały
|
tak, wszystko co sie dao, ale mam juz nie szukac, chyba sobie odpusil i wraca do domu, jadą tylko jeszcze mercedesa obejrzec co moj tata chce go kupic.
Ale masz fajny brzuszek ja juz zapomnialam jak to jest byc w ciązy
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch ma piękny!
Ale tak szczerze to chyba nie opada
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
marzena_S to ja znowu mam wrażenie, bo wstaję zazwyczaj o tej samej porze w nocy do wc, że o tym czasie mała będzie wstawała i chciała jeść
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Bartessa może faktycznie niech usiądzie i na spokojnie jeszcze auta poogląda, bo takie kupowanie na już nie przynosi dobrych rezultatów ![]() Ile przytyłam ? 16 kg ! Brumek zaraz coś wykombinuję chwileczkę
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Po lewej 36 tyd po prawej 39t5d.c
I co opada? |
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
To porównanie średnie wyszło, bo na tym z lewej strony Twój brzuch wydaje się większy
.I ja też mogłabym spać i spać... |
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdeee bo bliżej zrobiony
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
To trochę inna perspektywa, więc trudno porównywać, ale .... dalej trudno mi zobaczyć opadanie
![]() Ale pamiętaj, że to opadanie to tylko taki objaw, który może być, ale wcale może go nie być W każdym razie opada czy nie opada i tak niedługo urodzisz
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Brzusio śliczny i seksi mamusia
![]() Mi mama mówi, że mi opadł już. Mały tak mi się rozpycha wieczorami tak od trzech dni, że nie jestem w stanie leżeć. Muszę wstać i trochę pochodzić. Mam takie uczucie jakby już w kanale rodnym się upychał. Teraz też tak mam..... Ale nic mnie nie boli, żadnych skurczy, czopa też nie ma. A termin porodu wg usg mam na dzisiaj...... Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-27 o 14:55 |
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek no i w sumie masz rację
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
eee coś cicho u Was - chyba zacznę tworzyć ciąg dalszy opisu porodu
i wkleje jak będzie gotowe - aha zdjęcie w klubie dodane - wprawdzie w wątku brzuszkowym - no ale pociążowy chyba też się kwalifikuje do tej kategorii
|
|
#1216 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My chyba też weźmiemy zestaw NFZ + pneumokoki które funduje Nam Prezydent Miasta ![]() Cytat:
Cytat:
i ważyłam 74 W tej chwili miesiąc po porodzie mam 59 Do wagi sprzed ciązy zostało 7 do zgubienia, ale to musi poczekać jeszcze ze 2 miesiące zebym mogła zacząć coś ćwiczyć Cytat:
Nie przejmuj się mój wcale nie opadł a wody mi odeszły. Na moje oko to jest troszkę niżej Witam ![]() U Nas spokojnie Marcel jak najedzony to sobie albo leży spokojnie, albo śpi. Trochę się złości jak go karmię i wdaje mi się że jak juz się naje to chciałby sobie jeszcze possać cyca a mu mleko leci i się denerwuje a smoka nie che bo jak mu go wsadzę do buzi to może z 5 sekund go trzyma i wypluwa. Dzisiaj musiałam go wybudzić na jedzenie bo miałam już twarde piersi, aż bolały A ogólnie to jest nerwusek ( po tatusiu ![]() Też go często meczy czkawka. Pogoda do bani nawet nie ma jak pospacerować przez ten deszcz
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||||
|
|
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Refundują w 100%? Trzeba jakoś specjalnie zabiegać o tą szczepionkę?
|
|
|
|
|
#1218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, a brzuszek też odrazu spadł?Moim zdaniem opadacie ![]() A ktg zleca lekarz, prawda? Przybliżysz mi to troszkę? Ja mam 16 dni do porodu-jutro idę na wizytę( swoja drogą prosze o kciuki jutro o 12 +ciekawe czy mi tez zleci ktg___
|
||||
|
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prezydent Miasta od 6 lat juz refunduje te szczepionki. Kielce są jedynym miastem w Polsce gdzie są one za darmoszkę. A jedynym warunkiem musi byc zameldowanie w Kielcach. Scio gdzie idziecie na USG bioderek
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a załapała się któraś na becikowe samorządowe? u mnie w Poznaniu nie ma.Jestem ciekawa gdzie jest i jakie są wymogi aby je dostać?
|
|
|
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie
co tam u Was słychać chyba Was nie nadrobie nie mam czasu do kompa siąść rano weszłam do Was ale musiałam sie zmyc bo mała płakała ogólnie nie ma kolki i karmie piersią mam dietę i powoli wprowadzam produkty z sutkami juz ok pare dni pobolały i przeszło teraz lajcik ale wczoraj troche sie wkurzyła,m na małża i dzisiaj mała troche marudziła usneła dopiero po 13 jeszczze śpi ale musialam obiad ugotować i ogarnąc domek troszkę starsza córcia chyba troszeczkę zazdrosna ale ja jej nie daje odczuć i jej też dużo czasu poświęcam niestety kosztem swojego ale nie żałuję kocham moje dziewczynki i teraz choc troche trudno jest bo dwojka dzieci i czasu dla siebie praktycznie nie mam to i tak bym nie zamieniła sie z nikim przykro mi z powodu Mariny szkoda gadać coś o jej mężu bo jak bym zaczeła to by mnie od razy zbanowali trzymaj się i zobaczysz znajdziesz sobie faceta który bedzie Cie i Igorka kochał wiem że łatwo się piszę bo go kochasz ale inaczej ie da sie żyć Żaneta jaki śliczny i zgrabny masz brzuszek a pupa jaka zgrabna brunetka mam pytanie nie doczytałam tylko tak wyrywkowo i dlatego pytam dlaczego nie karmisz piersią ??nie masz pokarmu?? |
|
|
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Brumek raczej to chwilowa poprawa . Mała dzisiaj w nocy ma 4 tygodnie. Jeszcze jakieś 2-3 miesiące i będzie lżej . Dziewczyny ja przy Kubie też miałam doły, na każde jego sapnięcie stałam na baczność przy łóżeczku. Też miałam go momentami dosyć (delikatnie mówiąc ). To wszystko minie jak dzieci będą lepiej spać, lepiej jeść czy łatwiej załatwiać
|
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta Ty przytyłas 16 kg?? gdzie te kilogramy wasdziłas bo nie widać po Tobie a ogólnie jak się czujesz?? u Ciebie juz na dniach
i widzę na pasku Iustynę jak się czujesz ?? i jak tam u Zuzy kolka??przechodzi trochę?? ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- oki kończe bo Natalka się budzi i tak ładnie pospała trzymajcie sie mam nadzieje że wpadne wieczorkiem do Was pozdr. |
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
uff na szczescie tylko tradzik niemowlecy, mamy lekarstwo i powinno zejsc.
No i wazymy 4,25 czyli znowu calkiem sporo przybralismy na wadze
|
|
#1225 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() :przytu l:Cytat:
Cytat:
macie rację ja się tym usprawiedliwiam że jest malutki, do niedawna siedział w ciepłym brzuszku więc teraz potrzebuje mamy i przytulenia żeby czuć się bezpiecznie ![]() więc na razie przytulam i uwielbiam to, a może zanim będzie ważył tyle że mój kręgosłup się zbuntuje, to sam się nauczy w łóżeczku zasypiać ![]() Cytat:
![]() a ja po wizycie, dostałam receptę na tabletki, a wszystko jest super, wg pani doktor jak nówka - nieśmigana ![]() oczywiście najbardziej się z tego TZ ucieszył...ciekawe dlaczego
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
a co dostałaś na ten trądzik????? mój też ma i jestem bardzo ciekawa bo usłyszałam że to samo musi minąć a na takie ropne dostałam erytromecyne
|
|
|
|
#1227 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Sliczny masz brzuszek! Jestes bardzo zgrabna, w ogole nie widac 16 kg. A co do opadania, to ja nie widze, po prostu brzuszek urosl i ma inny ksztalt.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wage i ze wysypka okazala sie tradzikiem.---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
No to super! A jakie tabsy dostalas? |
||||
|
|
|
#1228 | |
|
Raczkowanie
|
mam pytanko ile u was kosztuja te szczepienia. tzn koszt 5w1, rota i pneumo.
Cytat:
a zdjecie brzuszka tez wkleje ![]() sexi mamusia jak mowi to moj maz mysle ze jeszcze nie opadamy, ale moj wcale nie opadl i wzielo mnie z zaskoczenia. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- oj zauwazylam zeuwaczek musze usunac
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
przemywanie w nadmanganianie potasu i tez antybiotyk na ropne
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczko, tak ktg zleca lekarz- ja mam robić 2x w tygodniu (chodzę na nie prywatnie i płacę 40 zł).
Samo ktg trwa 20-40 min (w zależności od tego jak wychodzi zapis) i jest sprawdzane tętno dziecka, jego ruchy i skurcze macicy. ![]() Pewnie na jutrzejszej wizycie lekarz Ci powie kiedy masz się na nie wybrać. Trzymam za wizytę - ja jutro też idę.![]() Moje dzisiejsze ktg nie wykazało żadnych większych skurczy, za to mała ruszała się jak szalona. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

ale to chyb nie to, bo dzis cisza

Od porodu spadło mi 9 kg