|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Moim drobnym grzeszkiem stał się miód Co chwilę podchodzę i jem po łyżeczce ) Jak karmie piersią mogę jeść lody włoskie ?
|
|
#1172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
a pozytywne nastawienie dużo daje ![]() Cytat:
dziś już się doczekac nie może bo za chwilę jedziemy do lekarki na kontrolę
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania mnie jakoś tak dziwnie bez brzucha jechać ![]() w ogóle to juz 4 tygodnie po porodzie mówie do M. ze przydał by na się jeszcze chłopaczek, braciszek dla Agatki. ![]() I tak się zastanwialiśmy, ze może za drugim razem to uda spłodzili potomka po bożemu
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czekolade, dziennie tak ze 3 kostki zjadam. Ale ani miodu ani czekolady nie wolno, bo są bardzo silnie uczulajace ![]() Tylko nutramigen i tak taniej wyjdzie, bo to 800 gram. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-07-27 o 11:47 |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ze mną chyba jest coś nie tak i Ja sobie myślę kiedy miną te 6 tyg ![]() że najchętniej nawet bym nie czekała ![]() AGni
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
Mezus byl i juz pojechal. Pogadal z lekarzem i dowiedzial sie tyle, ze nie ma sie co spieszyc. Dziecia na sile nie beda wyciagac, wazne ze jest monitorowany i jest ok. Beda dzialac powoli- test OCT, moze zel, jakas przerwa jak nic sie nie ruszy i dopiero decyzja co dalej
Czy jest jakas szansa, ze to sie samo zacznie ? ?? Chyba nigdy nie wyjde z tego szpitala. Przepraszam ze jestem taka monotematyczna ale jakos sobie nie radze...
|
#1177 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idziemy do lekarza z malym, niepokoja mnie te jego policzki. Taka wysypka i ja nie wiem co to. Wole sprawdzic. Trzymajcie kciuki aby to zadna skaza bialkowa nie byla ani azs.
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekolady nie ruszam bo się boję. A na szczęście po miodzie nic się nie dzieje ![]() Laski w Caerrfourze MArket jest Mega Paka Pampersów 132 sztuki za 80 zł, jest napisane że różne rodzaje
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-27 o 12:24 |
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj myszko Wyobraź sobie że jesteś prawie w SPA ![]() nie wiem jak u Ciebie ze szpitalnym jedzeniem, ale u mnie one jest ohydne dlatego piszę "prawie" a tak to co leżysz, przychodzą do Ciebie, badają No jak królowa ![]() Teraz odpoczywaj i nabieraj sił na przyjście szkraba
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee jest szansa. Jestem tego przykładem. Przecież w pon szłam na wywoływanie, a Dzieć sam rano się ruszył
)) Trzymam kciuki
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A oksytocyna nie taka zła - ja miałam - szybko poszło. W ogóle tk czytm wypis ze szpitala. I mam wpisane, ze poród trwał 4h20 min. i oni mi liczą od przyjścia na porodówke, gdzie godzine siedziałam sobie i nc nie robiłam Bo ja dopiero koło 8 dostłam oct, 9 przebili mi pęcherz, 9.30 skurcze i 11.20 Agata na świecie![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- A propo przytulania, noszenia to czytałam ze dzieci które się często przytula mją większe poczucie bezpieczeństwa i lepiej sobie radzą w dalszym życiu, ze to nie żdne rozpieszczanie, a podstwowa potrzeba bliskości. Ja mojej nie bujam, le często jak nie może zasnąć to kłade się koło niej, coś tam podśpiewuje przytulam i głaskm i migiem zasypia. A ja uwielbiam te nasze chwile |
||
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co tak teraz myślę i naprawdę nie pamiętam już bólu porodowego. Wiem, że zaje*****e bolało, ale tak namacalnie nie pamiętam
![]() ![]() Wczoraj Żuczek dostał od babci http://allegro.pl/zabawka-welurowa-z...714755910.html tylko seledynowego
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-27 o 12:07 |
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się na szczęście udało sprzedać suknie ślubna w niecały rok po ślubie. Za pół ceny :p ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Brawo! |
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co sądzicie o malowaniu pazurów przy noworodku ? Bo jakoś się waham
|
#1185 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super powiedziane!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz sa zacisniete! |
||||||||
|
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..... to faktycznie "krótko" ![]() Cytat:
ja po ktg, skurcze są ale tak na 80-90 % nieregularne i dość chaotyczne przeplatane takimi małymi skurczami na 50 % .... mam czekać, a to czekanie jest ..... |
||
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
u mnie chyba nawet wyjdzie 6 tydzień na moje urodziny ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Zmalowana Ja maluję paznokcie normalnie w pomieszczeniu w którym nikt aktualnie nie siedzi, bo każdemu to śmierdzi,więc pewnie przy małej też nie będę malowała. |
|
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co ale ja ją karmię tylko piersią, nie dokarmiam jej w ogóle. Dlatego chyba nie da rady nic zagęścić
. A nutramigen ma paskudny smak (w porównaniu z mlekiem mamy albo zwykłym mm) i jest dla alergików, Kuba je pił jak go odstawiłam- miał alergię na białko.
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić
Od porodu spadło mi 9 kg ![]() ![]() Niestety wogóle nie mam apetytu Najchętniej nic bym nie jadła
|
|
|
|
#1190 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, jak ktoras ma chwile czasu to pomozcie mi
![]() musze szukac aut po trasie katowice - krakow - częstochowa. jakies autko rodzinne za 10- max 12 tys zl. cos w stylu renault megane 2, csenic 4x4, fiat stilo kombi, itp/ Tz wsciekly jak nie wiem, nie dosc ze auto okazalo sie nie sprawne to facet chcial idiote z niego zrobic, zablokowana skrzynia biegów i rozebrany wal napedowy. Ma kilka aut wyszukanych ale to malo, ze 3 tylko i nie mozemy wiecej nic ciekawego znalezc ![]() albo jakis komis Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-07-27 o 12:53 |
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1192 | ||
|
Zakorzenienie
|
WItam sie i ja (wreszcie, bo od rana ani chwilki aż dotąd nie znalazłam
) U nas pogoda całą noc i ranek była paskudna, ale teraz w końcu przestało lać i może się nawet rozpogodzi ![]() Wczoraj Tymek tam mi dał do wiwatu, że nie wiedziałam co ze sobą zrobić Ale chyba po prostu ma tam już SKRAJNIE mało miejsca ![]() I mimo, że te ruchy teraz już porządnie bolą, to i tak kocham je nad życie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Da, da!!! W końcu musi dać ![]() Brawo Kreciku
|
|
#1193 |
|
Rozeznanie
|
witam w ten paskudny dzien pogoda okrutna,w nocy byla straszna duchoda wstalam cala spocona,kurcze nawet weny niemam zeby cos napisac
a snilo mi sie ze brumek urodzila ale dzidzi niewidzialam
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
Jak chcesz mozemy maly dil zrobic ze Ci oddam moje nawet 12 kg
![]() Witam dziewczyny. Pije kawe, zjadlam kanapeczke, no I jedno ciasteczko, juz trzeci dzien na jednym ciasteczku ![]() Wczoraj mialam masaz szyjki przez prywatnego poloznego , myslalam ze. Moze cos sie ruszy , ale nicStorczek jak po wizycie, daj znac! |
|
|
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
witam sie szybciutko i uciekamy na dwor, poki jest 'w miare' ladnie i nie pada nasze drugie wyjscie..![]() pisalyscie o szczepionkach.my wciaz mamy dylemat czy szczepic na nfz czy jednak skojarzone a trzeba w koncu podjac decyzje..Pieleszka, Madziulka_17 WIELKIE GRATULACJE!!!! witamy kolejne dzieciaczki na swiecie beatka sliczna ta Wasza corenka! Cytat:
tez tak na poczatku chcielismy ale teraz sama juz nie wiem
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide do gina trzymajcie kciuki ciekawa jestem co na moje pco ona wymyśli
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Co chwilę podchodzę i jem po łyżeczce
) 

)
dziś już się doczekac nie może bo za chwilę jedziemy do lekarki na kontrolę 

Wczoraj miałam po prostu serdecznie dość. Na szczęście dzisiaj noc była całkiem całkiem więc trochę odetchnęłam. Teraz Żuk śpi. Pewnie niedługo bo jadł 2 h temu. Ale zdążyłam ogarnąć siebie i pokój. Teraz jem
Dzisiaj mama wraca o 15 więc trochę odpocznę.

oby jak najszybciej minęły kłpoty
Super powiedziane!
. Wyspałam się!
) - może gin ustali termin cc, więc szykuje wszystko dla małej, wczoraj zrobilismy ostatnie zakupki i teraz tylko jakieś pranie, prasowanie i pakowanie - kto wie, czy już jutro nie wyląduję w szpitalu
..... to faktycznie "krótko" 

nasze drugie wyjscie..