Wszystko o Oriflame cz. IX - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 20:53   #1201
mimosa
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
trzy słowa o nowym royal velvet - ekstrat z zielonego groszku - dzialanie ujedrniajace, napar z czarnego irysa, bogaty w minerały pył z meteorytow. pyl jest widoczny w kremie ( po przyjrzeniu się). to hasla które zapisałam sobie na szkoleniu. acha, krem ma mniej intensywny zapach niz ten ze starej serii, co mysle ze jest dobrym znakiem dla wrazliwców
Dzięki. Zapach tamtego kremu nie szkodził mi (co nie znaczy że nie szkodził innym). Napar z czarnego irysa brzmi tajemniczo - rozumiem, że z kłacza irysa? Pył z meteorytów - hmm...czuję kosmiczny marketing może nie być złe, jeśli są to drobinki rozpraszające światło i tuszujące cienie pod oczami (?) Może szkodzić jeśli te drobinki gdzieś się dostaną i podrażnią. Używałam kiedyś kremu z miką pod oczy i nie podrażniało, ale już na górną powiekę nie stosowałam, żeby nie robić efektu misia pandy, bo poświata była wyraźna. Tak czy inaczej, będę próbowała zdobyć próbkę, jak mi się uda, opiszę wrażenia.
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 22:06   #1202
Sumi
Zadomowienie

Użyłam dziś sobie tej mgiełki do włosów z solą morską no i włosy się trochę pofalowały, ale w dotyku zrobiły się trochę sianowate przez tę sól...

Ma któraś z Was elektryczną szczoteczkę z Ori? Widziałam w tv porównanie skuteczności zwykła vs elektryczna i ta druga jest dużo skuteczniejsza a nasza z Ori jest bardzo tania i mnie kusi...
Stary 2011-10-02, 00:08   #1203
asia27100
Zakorzenienie

te drobinki z meteorytów na pewno nie beda rozświetlały, bo sa to drobniuteńkie czarne/szare kropeczki w kremie. zupelnie cos innego niz mika z innych naszych kremów przeciwzmarszczkowych.

ja mam wszystkie trzy miodki. karmelowy to mój nr jeden. zapachy na szczęście nie wpłynęły ujemnie na ich działanie.

a wczoraj udało mi sie po raz pierwszy przekroczyć próg 300 pp

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 08:27   #1204
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

a wczoraj udało mi sie po raz pierwszy przekroczyć próg 300 pp
Jejku gratulacje

Ja jutro dopiero zacznę zbierać zamówienia od dziewczyn z uczelni, jak na razie to kuzynka zamówiła.
Agneskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:40   #1205
justys1719
Raczkowanie

dzieki Wam Dziewczyny za odpowiedzi i opinie nt. miodku
justys1719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 22:15   #1206
Funit
Rozeznanie

Dziewczyny, mam pytanie - zapłaciłam za pobraniem za paczkę w czwartek (koło godziny 14), kiedy zaksięgują mi to na stronie?
Funit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:40   #1207
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

Zaksięgowane będzie w momencie jak kurier rozliczy się z Oriflame, czasem może to ze 2 dni potrwać
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:08   #1208
Natalie24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalie24 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące programu lojalnościowego, a konkretniej produktu z 90% zniżką. Mogę wybrać dowolny kosmetyk, bez względu na to czy jest w promocji w danym katalogu skoro obniżka i tak będzie liczona od ceny standardowej? np. nową wodę Marcel? I czy kod produktu wpisuję wraz z innymi produktami, czy podczas składania zamówienia pojawi się osobna rubryczka do wpisania kodu?
odświeżam moje pytanie
Natalie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:56   #1209
Tatoonka
Raczkowanie

Moja paczka własnie dotarła do domu Juz nie mogę się doczekać aż wrócę i ja rozpakuję
Specjalnie nie malowałam wczoraj paznokci - czekam na brązowy lakier z serii Oasis.
To mój drugi katalog i drugie zamówienie. Częściowo dla klientek, częściowo dla mnie. Z tego katalogu będę jeszcze raz zamawiała, ale chyba poczekam na dodatkową poniedziałkową gazetkę jeśli będzie.
Tatoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:09   #1210
just75
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie dotyczące programu lojalnościowego, a konkretniej produktu z 90% zniżką. Mogę wybrać dowolny kosmetyk, bez względu na to czy jest w promocji w danym katalogu skoro obniżka i tak będzie liczona od ceny standardowej? np. nową wodę Marcel? I czy kod produktu wpisuję wraz z innymi produktami, czy podczas składania zamówienia pojawi się osobna rubryczka do wpisania kodu?
Cytat:
odświeżam moje pytanie
W ulotce jest napisane: "możliwość zakupu dowolnego produktu z 90% zniżką od ceny standardowej (nie dotyczy: akcesoriów, produktów Wellness, nie sumuje się z innym ofertami)".
Z tego co mi wiadomo, to będzie można kupić dowolny produkt ze zniżką 90% od ceny standardowej i system będzię sam obniżał nadroższy produkt w zamówieniu.
Tak mówiła mi moja sponsorka i tak też wyczytałam na facebooku, ale oczywiście jak będzie naprawdę, przekonamy się w katalogu 15
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:36   #1211
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Funit Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie - zapłaciłam za pobraniem za paczkę w czwartek (koło godziny 14), kiedy zaksięgują mi to na stronie?
Z moich obserwacji nawet tydzień...

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 18:45   #1212
asia27100
Zakorzenienie

hej dziewczyny

klientka pyta o wode Saga. oczywiście jej już nie ma, więc padło pytanie o zamiennik, coś podobnego.... pomożecie?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 19:32   #1213
Agneskaa
Raczkowanie

Hej !

Mam dopiero 48PP i większość zamówiłam sama, wiec zamówienie nie pokryje mi kosztów przesyłki. Ludzie przeglądają katalog, ale albo nic nie zamawiają albo mówią, że wolą avon ;/ albo nie chcą zamawiać bo twierdzą, że jest drogo. Choć mówię o produktach tak wspaniale i zachwalam, każdy produkt polecam. Proponuje prezent za każde zamówienie. Jednak nic to nie daje. Może ktoś doświadczony mi pomoże. Może mam po postu za mało znajomych?
Stary 2011-10-03, 19:57   #1214
Aga B
Przyczajenie

hej
nie wiem co ci poradzić,żeby zamówienia doszły
może jesteś zbyt nachalna? może z mniejszą presją podejść do zamówień
ja mam klientki,które zamawiały w Avon,u mnie wzięły coś na próbę
a teraz już tylko u mnie zamawiają
kilka osób twierdzi,że w Avon tusze się kruszą na rzęsach
podkłady po jakimś czasie zbierają się na twarzy w takie placki

ja nie mogę powiedzieć na temat tych firm zbyt wiele,bo sama w Avonie nie kupowałam

daj sobie trochę czasu
powinno być coraz lepiej z katalogu na katalog,ludzie się przekonają

moim zdaniem lepiej klientce polecić 2-3 rzeczy z katalogu,podpytać co jej się kończy z kosmetyków,wtedy coś jej dobrać
nie obiecuj prezentów od razu,jak zamówienie jest duże od klientki,wtedy coś dołóż
lepiej dać próbkę ,żeby wypróbowała może zamówi wersję pełnowymiarową

nawet jeśli koleżanka lubi Avon,to jakiś kosmetyk mogłaby wziąść na próbę,może akurat się przekona,że Oriflame to klasa
Aga B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:09   #1215
Agneskaa
Raczkowanie

Nie no nachalna nie jestem :P Proponuje i opowiadam o rzeczach, które tylko je interesują. To mój trzeci katalog a jeszcze nie miałam powyżej 50PP( w większości to mam mnie ratuje)! Bo przesyłka 10zł opłata detaliczna 5zł i katalogi 3 zł. Nie pracuje więc to jest duży problem.
Przepraszam, że wam tak marudzę, że moja sponsorka tylko mnie zapisała, a teraz nawet nie zapyta jak mi idzie. I staram się chodzę po sklepach po znajomych i czuje się coraz bardziej zrezygnowana.
Wiedział, że na początku nie będzie łatwo, ale nie wiedziała, że będzie tak trudno ;( Chciałam mieć trochę kieszonkowego a niestety tylko tracę.
Stary 2011-10-03, 20:16   #1216
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agneskaa Pokaż wiadomość
Hej !

Mam dopiero 48PP i większość zamówiłam sama, wiec zamówienie nie pokryje mi kosztów przesyłki. Ludzie przeglądają katalog, ale albo nic nie zamawiają albo mówią, że wolą avon ;/ albo nie chcą zamawiać bo twierdzą, że jest drogo. Choć mówię o produktach tak wspaniale i zachwalam, każdy produkt polecam. Proponuje prezent za każde zamówienie. Jednak nic to nie daje. Może ktoś doświadczony mi pomoże. Może mam po postu za mało znajomych?
też mam tyle a to dopiero moje pierwsze zamówienie (mam szansę dobić do 100pp), działam od teraz w Ori i w Avon (od 3 lat) i zgodzę się, że wszyscy wolą Avon - chociaż tam zarobię

myślę, że ludzie sami muszą się przekonać a jak będziesz wpychać katalog to się zniechęcą.

Cytat:
Napisane przez Aga B Pokaż wiadomość
hej
nie wiem co ci poradzić,żeby zamówienia doszły
może jesteś zbyt nachalna? może z mniejszą presją podejść do zamówień
ja mam klientki,które zamawiały w Avon,u mnie wzięły coś na próbę
a teraz już tylko u mnie zamawiają
kilka osób twierdzi,że w Avon tusze się kruszą na rzęsach
podkłady po jakimś czasie zbierają się na twarzy w takie placki

ja nie mogę powiedzieć na temat tych firm zbyt wiele,bo sama w Avonie nie kupowałam

daj sobie trochę czasu
powinno być coraz lepiej z katalogu na katalog,ludzie się przekonają

moim zdaniem lepiej klientce polecić 2-3 rzeczy z katalogu,podpytać co jej się kończy z kosmetyków,wtedy coś jej dobrać
nie obiecuj prezentów od razu,jak zamówienie jest duże od klientki,wtedy coś dołóż
lepiej dać próbkę ,żeby wypróbowała może zamówi wersję pełnowymiarową

nawet jeśli koleżanka lubi Avon,to jakiś kosmetyk mogłaby wziąść na próbę,może akurat się przekona,że Oriflame to klasa

nie że Oriflame to klasa tylko jedna firma ma takie kosmetyki dobre a druga inne, i myślę, że masz złe podejście do sprawy.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Nie no nachalna nie jestem :P Proponuje i opowiadam o rzeczach, które tylko je interesują. To mój trzeci katalog a jeszcze nie miałam powyżej 50PP( w większości to mam mnie ratuje)! Bo przesyłka 10zł opłata detaliczna 5zł i katalogi 3 zł. Nie pracuje więc to jest duży problem.
Przepraszam, że wam tak marudzę, że moja sponsorka tylko mnie zapisała, a teraz nawet nie zapyta jak mi idzie. I staram się chodzę po sklepach po znajomych i czuje się coraz bardziej zrezygnowana.
Wiedział, że na początku nie będzie łatwo, ale nie wiedziała, że będzie tak trudno ;( Chciałam mieć trochę kieszonkowego a niestety tylko tracę.
ooooo a ja mam taka możliwość , że sponsorka mi dobije jeśli będzie mi brakować max. 40 pp ale na razie nie muszę jej o to prosić

Edytowane przez loveve
Czas edycji: 2011-10-03 o 20:18
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 20:24   #1217
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość

ooooo a ja mam taka możliwość , że sponsorka mi dobije jeśli będzie mi brakować max. 40 pp ale na razie nie muszę jej o to prosić
Moja sponsorka tylko opowiedziała jak to wszystko działa i tyle, niestety teraz jak do niej pisze z pomocą to mi nie odpisuje. Jestem skazana na siebie, więc tak molestuje was Może i będzie lepiej szło tylko już nie wiem do kogo mam katalog nosić bo mi się już opcje skończyły :P
Stary 2011-10-03, 21:05   #1218
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Moja sponsorka tylko opowiedziała jak to wszystko działa i tyle, niestety teraz jak do niej pisze z pomocą to mi nie odpisuje. Jestem skazana na siebie, więc tak molestuje was Może i będzie lepiej szło tylko już nie wiem do kogo mam katalog nosić bo mi się już opcje skończyły :P
parę razy zainwestuj w katalogi, zanieś a zobaczysz , że za którymś razem ktoś się już zdecyduje. miałam tak na początku z Avonem. jedni zdecydowali się od razu - składali zamówienie nawet po 100 zł a inni za trzecim, czwartym katalogiem się zdecydowali na początku na jedną rzecz a później na wszystko inne, próbowali tyle, że teraz tylko tego używają i stale kupują.
Stary 2011-10-03, 22:03   #1219
Agneskaa
Raczkowanie

Jakby katalogi były po starych cenach to bym kupiła ale teraz to masakra nie mam zamiaru kupować więcej. Ale radzę sobie z tymi trzema Zobaczymy jak to będzie dalej. Ale jak jakimś cudem uzbieram 100PP i będą braki to się pociacham

EDIT. Mam pytanie czy są gdzieś organizowane jakieś konkursy Oriflame, w których można zdobyć w nagrodę właśnie kosmetyki? Czy tylko są organizowane przez facebooka, którego nie mam i nie mam zamiaru zakładać?

Edytowane przez Agneskaa
Czas edycji: 2011-10-03 o 22:20
Stary 2011-10-03, 22:21   #1220
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby katalogi były po starych cenach to bym kupiła ale teraz to masakra nie mam zamiaru kupować więcej. Ale radzę sobie z tymi trzema Zobaczymy jak to będzie dalej. Ale jak jakimś cudem uzbieram 100PP i będą braki to się pociacham

EDIT. Mam pytanie czy są gdzieś organizowane jakieś konkursy Oriflame, w których można zdobyć w nagrodę właśnie kosmetyki? Czy tylko są organizowane przez facebooka, którego nie mam i nie mam zamiaru zakładać?
katalogi i próbki są tańsze w biurach
Stary 2011-10-03, 22:22   #1221
Sumi
Zadomowienie

oriflame organizuje czasem takie konkursy, ostatnio był na wizażu

Nikt nie używał szczoteczki elektrycznej? Moje pytanie zostało bez odp.
Stary 2011-10-03, 22:25   #1222
loveve
Zakorzenienie

dziewczyny a w 14 można zamówić tylko ten zwykły miodek?
Stary 2011-10-04, 00:32   #1223
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

Sumi ja osobiście nie używałam, ale moja Menadżerka tak i jest z niej bardzo zadowolona. Za taką kasę na prawdę się opłaca kupić tą szczoteczkę

loveve raczej tak, chyba, że ten waniliowy jest w standardowej cenie, ale coś mi mówi, że w 13 pojawił się po raz ostatni
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 07:25   #1224
arsuper
Raczkowanie

GG do arsuper

Ja też skusiłam się na tą szczoteczkę. Wydaje mi sie że jest ok, ale osobiście nie mogę sie przekonać do elektrycznej. Malutka główka, w związku z tym mało pasty i jakoś tak wolę chyba tradycyjną. Ale wydaje mi sie że powinnas kupić i przekonać sie sama. Jak Ci sie spodoba, to po atrakcyjnej cenie dokupisz sobie koncówki...Zaryzykuj
Stary 2011-10-04, 07:47   #1225
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
katalogi i próbki są tańsze w biurach
Aha bo u mnie są dwa biura regionalne w legnicy czyli tam mogła bym kupić próbki i katalogi taniej?
Stary 2011-10-04, 07:59   #1226
just75
Zadomowienie

Cytat:
Aha bo u mnie są dwa biura regionalne w legnicy czyli tam mogła bym kupić próbki i katalogi taniej?
Na pewno lepiej iść sprawdzić, bo np. u mnie w biurze katalogi są po 1,40, ale w u Ciebie mogą być taniej.
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 08:02   #1227
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez just75 Pokaż wiadomość
Na pewno lepiej iść sprawdzić, bo np. u mnie w biurze katalogi są po 1,40, ale w u Ciebie mogą być taniej.
O to fajnie bo nawet o tym nie wiedziałam to jutro się przejdę i popytam.
Dziękuję
Stary 2011-10-04, 09:51   #1228
joasia_08
Rozeznanie

U mnie w biurze 10szt. katalogów sprzedają po 7zł. Gdybym chciała pojedynczo, to chyba po 1zł są. Więc wolę już 10 brać
joasia_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:45   #1229
patrznamnie
Raczkowanie

hej dziewczyny, jak sprawdzić status produktu który jest w brakach?
Stary 2011-10-04, 12:32   #1230
nika_88
Rozeznanie

hej, wy tez macie problemy z otwarciem wody love poition? ;/

bo u mnie ciezko nakretka schodzi

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości