Zapuszczanie włosów - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 10:54   #1201
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Super, dzięki
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:58   #1202
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Wstawione W tym samym poscie.
Stary 2011-03-09, 11:06   #1203
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Czy mogłaby któraś z Was, której włosy mierzą 51-56 cm dodać zdjęcie?
Moje mają teraz z 53 więc mogę wkleić ale to kiepskie porównanie bo prawie zanikła mi ciążowo talia a jeszcze jestem na fotce w wieeelkim podkoszulku TŻta No nic, zaznaczyłam czerwoną krechą gdzie mniej więcej tego pasa szukać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (22,2 KB, 70 załadowań)

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:10   #1204
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Moje mają teraz z 53 więc mogę wkleić ale to kiepskie porównanie bo prawie zanikła mi ciążowo talia a jeszcze jestem na fotce w wieeelkim podkoszulku TŻta No nic, zaznaczyłam czerwoną krechą gdzie mniej więcej tego pasa szukać.
To nie ty jestes w avie ? Ja bylam pewna ze to ty
Stary 2011-03-09, 11:16   #1205
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
To nie ty jestes w avie ? Ja bylam pewna ze to ty
Nie Avek jakiś z netu zerżnięty...

Stary 2011-03-09, 16:27   #1206
NelluSiIa
Raczkowanie

Strasznie dziewczyny przycichłyście Jak tam zapuszczanie ? Może porozmawiajmy o tym co stosujemy na codzień lub co stoi nam na półkach czyt. kosmetyki do włosów No więc zacznę :
-wczoraj nałożyłam maseczke z (nafta kosmetyczna, olej rycynowy, żółtko oraz oliwe z oliwek ) + odżywka do spłukiwania tej mazi
-dziś oliwa z oliwek pomieszana z olejem z pestek winogron + odżywka
Odstepstwo tygodniowe od Seboradinu się kończy także jutro wreszcie go użyję także mam zamiar zakupić olej kokosowy ale nie mam jak narazie pieniążków a Wy co stosujecie ?Pozdrawiam
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 17:05   #1207
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Nelusia ja stosuje tylko nafte i olej rycynowy no i standardowe odzywki sklepowe. O belisse jak narazie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 17:13   #1208
NelluSiIa
Raczkowanie

Renatko a możesz się podzielić jakie odżywki sklepowe ? Może jakąś wyprubujee
Stary 2011-03-09, 18:22   #1209
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja zawsze Nivea albo Elseve ten rozowy on zmiekcza wlosy i fajnie sie blyszcza no i zapach..
Stary 2011-03-09, 18:38   #1210
NelluSiIa
Raczkowanie

Dziś własnie wyprubowałam ten olej z pestek winogron BOŻE CUDO ! sprubuj sobie za bardzo przystępną cenę w biedronce się znajduję wielka butla tego oleju mega nawilża nabłyszcza i wzmacnia włosy olej nie jest znowusz taki tłusty jest takich płynny bardziej więc łatwo się zmywa a z tych sklepowych odżywek to wiesz co polecam maskę malwa glorię Placente z łożysk roślinnych bardzo nawilżające każda koło 5zł kosztuje więc nie majątek a warto wyprubować

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Renato a stosowałaś kiedyś kurację w salonie ?? chodzi mi głównie o saune
Stary 2011-03-09, 20:43   #1211
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Niee ja nigdy nic raczej nie stosowalam w salonie tym bardziej. Zawsze mylam wlosy + odzywka czy maska jakas i tyle. Teraz sie wzielam za nie. A olej z pestek winogron ile trzymasz na wlosach ? A tej maski to nie widzialam. U siebie i ta jej nie dostane, jak bede gdzies w wiekszym miescie musze zapisac i kupic
Stary 2011-03-09, 20:54   #1212
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dziewczyny, a jak stosujecie oliwki/olejki? Po umyciu czy przed, tylko na włosy czy na skórę głowy? Właśnie zakupiłam sobie oliwkę HiPPa bo podobno ma lepszy skład niż Bambino i będę testować w weekend. Olejków się boję bo wyczytałam, że kolor (w sensie farba) szybko po nich schodzi ale może po oliwkach też?

Stary 2011-03-09, 21:04   #1213
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Niee ja nigdy nic raczej nie stosowalam w salonie tym bardziej. Zawsze mylam wlosy + odzywka czy maska jakas i tyle. Teraz sie wzielam za nie. A olej z pestek winogron ile trzymasz na wlosach ? A tej maski to nie widzialam. U siebie i ta jej nie dostane, jak bede gdzies w wiekszym miescie musze zapisac i kupic

Ja jak chodziłam do szkoly sredniej w jednej miejscowosci oddalonej odemnie o 20 km to właśnie koło szkoły był taki salon boże cudowna była ta sauna a miałam jeszcze rok temu bardzo suche włosy więc jak wyszłam z salonu były takie miękknie normalnie jak z reklamy pantene ;D ale byłam tylko 3 razy póżniej zmieniłam szkołę teraz chodzę do Krakowa do szkoły i nie znalazłam w pobliżu jeszcze właśnie salonu z takimi zabiegami a w gk oczywiście koszt jednej regeneracji kosztuje koło 100 zł zapewne więc nie opłaca mi się to w tamtym salonie miałam za 20 zł a sauna także korzystnie wpływała na moją cerę

wiesz co olejek z pestek winogron trzymałam dziś 1h dlatego tak krótko by sprawdzić czy nie będzie jakiś skutków ubocznych no wiadomo czy nie będzie na odwrot czy sie nie przesuszą itp ale jestem super zaskoczona efektem włosy miękkie jak aksamit mega błyszczące żaden włos nie oddstaję piękne loki wyszły wiesz co myślę że łatwo go dostaniesz pewnie w pobliżu kolo ciebie stoi biedronka a w biedronce zakupiłam ten olej tak jak i inne wizażystki kosztuje 15 zł ok . nie wiele go nakładasz efekt niesamowity ! Polecam ze szczerego serca
Stary 2011-03-09, 21:08   #1214
MalaArielka
Wtajemniczenie

Redhaired Witch, Renatko, dziękuję Wam bardzo za fotki. Widzę, że ponad 50 cm. to całkiem długie włoski, będę cierpliwie czekać jak moje urosną

Stary 2011-03-09, 21:11   #1215
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, a jak stosujecie oliwki/olejki? Po umyciu czy przed, tylko na włosy czy na skórę głowy? Właśnie zakupiłam sobie oliwkę HiPPa bo podobno ma lepszy skład niż Bambino i będę testować w weekend. Olejków się boję bo wyczytałam, że kolor (w sensie farba) szybko po nich schodzi ale może po oliwkach też?

ja nakładam na suche włosy ale jak kto woli jest powiedziane że lepiej najpierw włosy umyć spłukać zimną wodą a wtedy właśnie łuski włosa się otworza ale ja jak narazie eksperymentuje na suchych Ja robię maski :
oliwa z oliwek+olej rycynowy+nafta kosm.+żółtko+ mozna dodac cytryne ja nie dodaje bo rozjaśnia włosy a jestem ciemną szatynką więc raczej nie chce ryzykować a pozatym cytryna to kwas więc także wysusza włosy po oliwie z oliwek włosy nie zmieniają koloru oczywiście nie chce wprowadzić w błąd używam jej od 2 tyg. także nie mogę tak się udzielić w tej kwesti bardzo ale mi nie zmienia koloru dziś zrobiłam lepszą maskę zmieszłam oliwe z oliwek + olej z pestek wingoron i nałożyłam na godzine włosy super efekt nawilżenia i błyszczą pięknie polecam ze szczerego serca a moim faworytem oczywiście OLEJOWANIA JEST OLEJ KOKOSOWY najlepszy samego nakładałam na cała noc piękne włosy nawilżone myślę że teraz jak już przetestowałam te oleje na sobie bedę je na cała noc nakładać
Stary 2011-03-09, 21:33   #1216
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
ja nakładam na suche włosy ale jak kto woli jest powiedziane że lepiej najpierw włosy umyć spłukać zimną wodą a wtedy właśnie łuski włosa się otworza ale ja jak narazie eksperymentuje na suchych Ja robię maski :
oliwa z oliwek+olej rycynowy+nafta kosm.+żółtko+ mozna dodac cytryne ja nie dodaje bo rozjaśnia włosy a jestem ciemną szatynką więc raczej nie chce ryzykować a pozatym cytryna to kwas więc także wysusza włosy po oliwie z oliwek włosy nie zmieniają koloru oczywiście nie chce wprowadzić w błąd używam jej od 2 tyg. także nie mogę tak się udzielić w tej kwesti bardzo ale mi nie zmienia koloru dziś zrobiłam lepszą maskę zmieszłam oliwe z oliwek + olej z pestek wingoron i nałożyłam na godzine włosy super efekt nawilżenia i błyszczą pięknie polecam ze szczerego serca a moim faworytem oczywiście OLEJOWANIA JEST OLEJ KOKOSOWY najlepszy samego nakładałam na cała noc piękne włosy nawilżone myślę że teraz jak już przetestowałam te oleje na sobie bedę je na cała noc nakładać
No właśnie na olejek kokosowy się czaję bo uwielbiam zapach kokosów Tylko z drugiej strony nie chcę przesadzić z tymi wszystkimi specyfkami naraz - ale to wsio naturalne więc niby powinno być ok. Oliwa z oliwek mnie jakoś odrzuca bo kojarzy mi się z gotowaniem, nie cierpię gotować Ale się przemogę hehe, nałożę jako maseczkę z naftą w weekend i zobaczymy.

Arielko, pokusiłam się o cyknięcie wyraźniejszej foty włosom - ku pamięci i świeżo po myciu i farbowaniu i się sama dziwię bo się jakieś długie wydają a może mam po prostu krótki odwłok?
Chciałabym żeby kiedyś łaskawie urosły aż do tyłka...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosię.jpg (59,7 KB, 68 załadowań)

Stary 2011-03-09, 21:37   #1217
klimka1996
Przyczajenie

Hej .
Mam do was pytanie które już padało wiele razy .
Pól roku po Komuni Św. czyli 6lat (aktualnie mam prawie 15 lat) temu ścięłam moje piękne geste długie włosy za tyłek (ehh najgorsza rzecz jaką mogła zrobić za czyjaś namową )
Teraz mam włosy http://www.kozaczek.pl/img/2maj/2274.jpg a chciała bym mieć chociaż takie http://republika.pl/blog_qt_3910693/...tr/r1thumb.jpg dodaje ze włosy muszę podcinać o jakieś 1,5/3 cm . czy do wakacji uda mi sie je tak zapuścić ?
I jak o nie dbać dodam tez ze musze je myć codziennie bo nie wiem czy sa do końca przetłuszczone ale uważam ze takie sa ostatnio zrobiły sie suche .. i co stosować w trakcie zapuszczanie zeby włosy stały sie "ładniejsze "

Edytowane przez klimka1996
Czas edycji: 2011-03-09 o 21:56
klimka1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:45   #1218
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Arielko, pokusiłam się o cyknięcie wyraźniejszej foty włosom - ku pamięci i świeżo po myciu i farbowaniu i się sama dziwię bo się jakieś długie wydają a może mam po prostu krótki odwłok?
Nie wiem czy masz krótki "odwłok" czy nie ale włosy naprawdę są pokaźnej długości!
Stary 2011-03-09, 21:52   #1219
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy masz krótki "odwłok" czy nie ale włosy naprawdę są pokaźnej długości!

Mam włosy mniej więcej tej samej długości i też chcę dłuższe. Może nie do 70 ale dłuższe. Rosły mi do tej pory ok 1cm na miesiąc. Trochę je teraz podganiam to może nam się uda podhodować do sierpnia do tej zaplanowanej długości.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-03-09 o 21:53
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 22:00   #1220
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Mam włosy mniej więcej tej samej długości i też chcę dłuższe. Może nie do 70 ale dłuższe. Rosły mi do tej pory ok 1cm na miesiąc. Trochę je teraz podganiam to może nam się uda podhodować do sierpnia do tej zaplanowanej długości.
Trzymam kciuki A jak je podganiasz? Może pijesz pokrzywkę jak ja? Na razie jednak staram się jej nie pić codziennie żeby mnie nie wysypało za bardzo na twarzy;p
Stary 2011-03-09, 22:09   #1221
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Właśnie, jak podganiasz?
Moje i tak mają jakiś zryw bo przez baaardzo długi czas sięgały "do stanika". Pewnie to dzięki witaminom i odstawieniu wszelkich specyfików do stylizacji. Ale suche jak były tak są

Stary 2011-03-10, 05:21   #1222
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie na olejek kokosowy się czaję bo uwielbiam zapach kokosów Tylko z drugiej strony nie chcę przesadzić z tymi wszystkimi specyfkami naraz - ale to wsio naturalne więc niby powinno być ok. Oliwa z oliwek mnie jakoś odrzuca bo kojarzy mi się z gotowaniem, nie cierpię gotować Ale się przemogę hehe, nałożę jako maseczkę z naftą w weekend i zobaczymy.

wiesz ale oliwa z oliwek nie smierdzi jak zwykly olej w sumie jak zrobisz sobie maske na wlosy wcale ci sie nie bedzie kojazyc z gotowaniem warto sprubowac piekne włosy ~!

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Cytat:
Napisane przez klimka1996 Pokaż wiadomość
Hej .
Pól roku po Komuni Św. czyli 6lat (aktualnie mam prawie 15 lat) temu ścięłam moje piękne geste długie włosy za tyłek (ehh najgorsza rzecz jaką mogła zrobić za czyjaś namową )
Teraz mam włosy http://www.kozaczek.pl/img/2maj/2274.jpg a chciała bym mieć chociaż takie http://republika.pl/blog_qt_3910693/...tr/r1thumb.jpg dodaje ze włosy muszę podcinać o jakieś 1,5/3 cm . czy do wakacji uda mi sie je tak zapuścić ?
I jak o nie dbać dodam tez ze musze je myć codziennie bo nie wiem czy sa do końca przetłuszczone ale uważam ze takie sa ostatnio zrobiły sie suche .. i co stosować w trakcie zapuszczanie zeby włosy stały sie "ładniejsze "

Wiele pisałyśmy na ten temat
po 1. koniec z prostownica suszarka farbowaniem po 2. po kazdym umyciu włosów nakładaj odżywkę (włosy myj dwa razy gdyż pierwsze mycie zmywa brud , drugie mycie jest właściwe )
po.3 aby włosy się nie łamały spryskaj je Gliss Kurrem do rozdwojonych końcówek
po.3 jesli masz czas a jesli chcesz miec ladne włosy to musisz miec czas zakup sobie olej kokosowy jest drozszy bo za pol kilo 39 zl ale jest to najlepszy nawilzacz do włosow na świecie niewiele nakladasz i kładziesz się z tynm spać na cała noc rano zmywasz
po4. zastosuj wcierki domowej roboty pisalam o nich kilka postow wczesniej
po5. zakup sobie Naftę kosmetyczxna oliwe z oliwek olej rycynowy olej z pestek winogron gdyż najlepsze właściowości nie mają sklepowe odżywki tylko te naturalne, jest to tymbardziej ułatwieniem dla osób które nie znają się jak rozróżniać sylikony w odżywkach a w naturalnych składnikach napewno nie ma ani grama ;D
po.6 przy myciu włosów nie czesz ich wilgotnych poczekaj aż podeschną
Bardzo mi się sprawdziły odżywki takie jak: Placenta z łożysk roślinnych jest to odzywka dostępna w aptece koszt ok. 5zl oraz Malwa Gloria dostępna napewno na Allegro koszt także 5zł bardzo chwalona przez wizażystki

Jeśli chcesz zapuścić włosy :
jesli musisz scinac to napewno nie 3cm!! przeciez to zapuszczanie sensu nie ma ;/ jeśli już czujesz ze musisz je przyciąć to przytnij 1 cm będziesz miała zdrowe końce to to samo co byś ścieła 3 cm.... zainwestuj w ampułki przyśpiszające porost Ja chwalę sobie Seboradin Niger z Czarną Żodkwią jest to lotion dostępny w aptekach koszt wacha się w granicach 10-18 zł jest wydajny i mega po nim włosy rosną jedej w wizazystek przysporzył łupież ale pierwszy raz się z tym spotkałam na mnie działa przyśpiesza porost o połowę więcej niz bym tego nie stosowała

Jeśli chcesz miec piękne zdrowe błyszczące nawilzone włosy to najlepszym nawilżaczem będzie olej kokosowy każda wizażystka która miała z nim styczność napewno postawi go na nr.1 !! najlepsze są oleje woda nie wnika do głąb włosa jedynie moze to zrobic olej także polecam bardzo ciepło !
Stary 2011-03-10, 06:12   #1223
kasia2277
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klimka1996 Pokaż wiadomość
Hej .

Możesz też brać jakieś kapsułki lub coś w tym stylu . Jest ich bardzo dużo, ale nie można okreslic dokładnie które działają a które nie. Na daną osobę zadziała taki specyfik, który ma największą dawkę np. witaminy której komuś brakuje. Jesli innej osobie brakuje np. siarki to zadziała coś co ma więcej siarki . Więc z tymi tabletkami to tak jest, że trzeba sprawdzic samemu . Ja biorę narazie witaminę B-complex , a potem własnie planuję kupic jakąs belissę, silicę czy jakies inne.

A z tym lotionem seboradin to u mnie wystąpił po nim łupież, ale naprawdę myślę, że włosy rosną po nim szybciej. Widze po siostrze, bo ona tez uzywa od ponad miesiąca . Ja z chęcią bym go używała i rozważam taką opcję czy do niego nie wrocic i jednoczesnie uzywac dobrego szamponu przeciwłupiezowego.. Co myslicie dziewczyny o tym, zrobic tak czy nie bardzo?

I ja chyba wroce tez do picia pokrzywy, ale jakoś nie mogę sie zebrac . Wyjątkowo mi nie smakuje ta herbata.
Stary 2011-03-10, 06:40   #1224
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2277 Pokaż wiadomość
Możesz też brać jakieś kapsułki lub coś w tym stylu . Jest ich bardzo dużo, ale nie można okreslic dokładnie które działają a które nie. Na daną osobę zadziała taki specyfik, który ma największą dawkę np. witaminy której komuś brakuje. Jesli innej osobie brakuje np. siarki to zadziała coś co ma więcej siarki . Więc z tymi tabletkami to tak jest, że trzeba sprawdzic samemu . Ja biorę narazie witaminę B-complex , a potem własnie planuję kupic jakąs belissę, silicę czy jakies inne.

A z tym lotionem seboradin to u mnie wystąpił po nim łupież, ale naprawdę myślę, że włosy rosną po nim szybciej. Widze po siostrze, bo ona tez uzywa od ponad miesiąca . Ja z chęcią bym go używała i rozważam taką opcję czy do niego nie wrocic i jednoczesnie uzywac dobrego szamponu przeciwłupiezowego.. Co myslicie dziewczyny o tym, zrobic tak czy nie bardzo?

I ja chyba wroce tez do picia pokrzywy, ale jakoś nie mogę sie zebrac . Wyjątkowo mi nie smakuje ta herbata.

Kasiu wróć przynajmniej tak na sprubowanie może Ci przejdzie ! nie można się tak łaatwo poddawać najwyżej jak Ci znowu łupież wyjdzie to wtedy go odstawisz może to nie Sebek wywołał ten łupież ja bym sprubowała a zawsze możesz sie podreperować jakimiś kosmetykami przeciw łupieżowymi
Stary 2011-03-10, 07:06   #1225
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Tak normalnie wygladaja moje wlosy

Nelusia i sorki za upomnienie ale ktos to zrobi nie wizażystki tylko wizażanki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6006732.jpg (66,4 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez Renatka_2108
Czas edycji: 2011-03-10 o 09:24
Renatka_2108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 08:27   #1226
klimka1996
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
wiesz ale oliwa z oliwek nie smierdzi jak zwykly olej w sumie jak zrobisz sobie maske na wlosy wcale ci sie nie bedzie kojazyc z gotowaniem warto sprubowac piekne włosy ~!

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Wiele pisałyśmy na ten temat
po 1. koniec z prostownica suszarka farbowaniem po 2. po kazdym umyciu włosów nakładaj odżywkę (włosy myj dwa razy gdyż pierwsze mycie zmywa brud , drugie mycie jest właściwe )
po.3 aby włosy się nie łamały spryskaj je Gliss Kurrem do rozdwojonych końcówek
po.3 jesli masz czas a jesli chcesz miec ladne włosy to musisz miec czas zakup sobie olej kokosowy jest drozszy bo za pol kilo 39 zl ale jest to najlepszy nawilzacz do włosow na świecie niewiele nakladasz i kładziesz się z tynm spać na cała noc rano zmywasz
po4. zastosuj wcierki domowej roboty pisalam o nich kilka postow wczesniej
po5. zakup sobie Naftę kosmetyczxna oliwe z oliwek olej rycynowy olej z pestek winogron gdyż najlepsze właściowości nie mają sklepowe odżywki tylko te naturalne, jest to tymbardziej ułatwieniem dla osób które nie znają się jak rozróżniać sylikony w odżywkach a w naturalnych składnikach napewno nie ma ani grama ;D
po.6 przy myciu włosów nie czesz ich wilgotnych poczekaj aż podeschną
Bardzo mi się sprawdziły odżywki takie jak: Placenta z łożysk roślinnych jest to odzywka dostępna w aptece koszt ok. 5zl oraz Malwa Gloria dostępna napewno na Allegro koszt także 5zł bardzo chwalona przez wizażystki

Jeśli chcesz zapuścić włosy :
jesli musisz scinac to napewno nie 3cm!! przeciez to zapuszczanie sensu nie ma ;/ jeśli już czujesz ze musisz je przyciąć to przytnij 1 cm będziesz miała zdrowe końce to to samo co byś ścieła 3 cm.... zainwestuj w ampułki przyśpiszające porost Ja chwalę sobie Seboradin Niger z Czarną Żodkwią jest to lotion dostępny w aptekach koszt wacha się w granicach 10-18 zł jest wydajny i mega po nim włosy rosną jedej w wizazystek przysporzył łupież ale pierwszy raz się z tym spotkałam na mnie działa przyśpiesza porost o połowę więcej niz bym tego nie stosowała

Jeśli chcesz miec piękne zdrowe błyszczące nawilzone włosy to najlepszym nawilżaczem będzie olej kokosowy każda wizażystka która miała z nim styczność napewno postawi go na nr.1 !! najlepsze są oleje woda nie wnika do głąb włosa jedynie moze to zrobic olej także polecam bardzo ciepło !
A co do tego podcinania włosów to chodziło mi o to ze jak chodziłam do fryziera co miesiąc a nawet cześciej to musiałam tyle obcineć zeby wyglądały jak dawniej xd

Edytowane przez klimka1996
Czas edycji: 2011-03-10 o 11:41
klimka1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 10:09   #1227
Redhaired Witch
Nindżopesz

Nellusia, co prawda nie pisałaś do mnie ale chyba sobie wydrukuję Twój post i będę stosować
Mnie akurat Gloria pomagała tylko przez jakieś 2-3 miesiące, potem włosy na nowo zsianowaciały i były sztywne. Jedyne co działa przez ho ho, 7 miesięcy to oliwki. Widać każdemu wg potrzeb

Stary 2011-03-10, 16:35   #1228
Redhaired Witch
Nindżopesz

Kupiłam sobie dzisiaj pokrzywę, ciekawa jestem efektów

Stary 2011-03-10, 16:52   #1229
ewulkamala16
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: Zapuszczanie włosów

ja to chyba mam juz jakas mala obseje na punkcie moich wlosow:P dzisiaj znowu to zrobilam...poszlam do apteki...i wyszlam z nowym preparatem garnier neril haar reaktiv. a zachecilo mnie do tego to(a wlasciwie pewna wizazanka):http://vedette.pinger.pl/m/4332695 cos niesamowitego
ewulkamala16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 17:27   #1230
NelluSiIa
Raczkowanie

to jest tak jak się człowiek spieszy rano przed szkola pisałam także pełno błędów było Wiecie ja regeneruje włosy od 3.5lat także co nieco wiem na temat regeneracji wiele kos,etyków przetestowałam wrecz prawie wszystkie dlatego chciała bym się z wami podzielić wiedzą zdobytą żebyście chociaż wy nie wyrzucały pieniedzy w błoto
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości