![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Utrzymanie
![]() Śniadanie; owsianka( 5 łyżek płatków owsianych,2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, duże jabłko, łyżka masy makowej, 15 gr. orzechów włoskich) + 3 garści płatków zdrowy błonnik do pochrupania. Po; napój kawowy waniliowy. 50 minut rowerka stacjonarnego. Obiad; makaron pełnoziarnisty z puszką tuńczyka w sosie własnym.( duża porcja) 15 minut twistera. Podwieczorek; pół kostki sera białego z danio waniliowym. Kolacja; 3 kromki chleba razowego "polskie zboża'' ; 1 z pasztetem domowym z królika(pieczonym); 2 z szynką krakowską x2 i keczupem; 3 z plastrem sera białego i dżemem. Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2012-02-07 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1203 |
Zadomowienie
|
riddle92 ja ćwiczę, ale na razie tylko aeroby no i wchodzę jeszcze na masażer. jem to na co mam ochotę- nie wyobrażam sobie nie jeść dżemu, czy tłustej moratdeli, którą lubię
![]() ![]() ![]() moje r/u: Śn. duża trójkątna bułka fitness razowa ze słonecznikiem: pół z krakowską drobiową i serem gouda light; pół z masłem orzechowym sante, serkiem włoskim campresi i konfiturą wiśniową; kawa parzona z mlekiem II: serek maćkowy 250g. waniliowy, manadarynki, kawa parzona z mlekiem O: kasza gryczana biała z natką; pałka z kurczaka duszona w piekarniku z oliwą; warzywa K: 1 kawałek chleba owalnego razowego z wędliną z indyka i musztardą; 1 twarożek lekki cały;1 pomidor;1 ogórek kiszony, surowa marchewka odp
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-02-07 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Wtajemniczenie
|
Wyobraź sobie, że wiem, że "Bozia" stworzyła warzywa i staram się je mieć w jadłosposie( zobacz inne dni). Ogólnie nie lubię warzyw i wczoraj akurat zrobiłam sobie dzień przyjemnego, smacznego jedzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Wtajemniczenie
|
Moje R:
I: mały jogurt malinowy, dużaaa garsć pistacji II: owsianka z mlekiem, 2 kiwi i masłem z orzechów nerkowca III: złożona kanapka z kurczakiem, sałatą, pomidorem i kiełkami IV: pomidorowa z pomidorów w puszcze, z ziołami, czosnkiem, kawałkami kurczaka (cały filet) i łyżką kuskusu V: wiesniak z kiełkami i ziołami |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
U.
1.owsianka z 5lyzek platkow na szklance mleka 3,5% ,jagody,kilka truskawek,lyzeczka otrebow zytnich 2.mala grahamka z maslem,wedlina,salata i pomidorem,jablko 3.piers kurczaka w curry na oliwie,ziemniaki,marchewk a gotowana z maslem deser: kawalek spory szarlotki 30min tenis ziemny,30min orbi 4. 2kromki chleba razowego ( te po 50 g) z maslem,puszka tunczyka wsw,pomidor U. 1.2grube kromki chleba razowego z pestkami dyni z maslem,2lyzeczki miodu 1h plywania 2.serek wiejski z jablkiem,mandarynka,garsc ia mieszanki studenckiej 3.zupa pomidorowa z piersia indyka i makaronem razowym rower 45km,skakanka 20min,rozciaganie 4.kromka chleba razowego z maslem,serek wiejski z papryka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
R wczorjasze:
1. dwie kromki pelnoziarnistego z orzechami, z maslem i nieslodzonym dzemem z owocow lesnych, kawa z mlekiem (2%) i lyzeczka cukru na przegryzke: jablko, i niestety do kojenej kawy wpadlu 2 ciasteczka kruche (kolezanka w pracy miala urodziny) 2. lunch w pracy: salatka z lososia wedzonego, ogorka, rzodkiewki i winegretu 3. po pracy: zupa-krem z cukinii z dodatkiem jorurtu naturalnego i wrzuconymi posiekanymi orzechami i pestkami slonecznika. 4. troche rybki pieczonej z plastrami pomidorow i cebulka, z oliwa z oliwek i oregano, a po, na deser: miseczka swiezego ananasa posypanego ziarnami granatu. A dzis R: 1. Owsianka z 3/4 miski mleka 2%, 5 lysek platkow, garsc duza bakali, orzechow, pestek, zielona herbata w pracy kawa i jablko na przegryzke lunch w pracy: salatka z lososiem wedzonym, ororkiem, rzodkiewka i jedny, jajkiem na twardo, do tego natka pietruszki, winegret, woda obiad w domu: pieczony dorsz (dla filety) znow w pomidorkach i cebulce jak wczoraj kolacja: ? nie mam pojecia. Moze omlet z dwoch jaj?
#1208 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() |
#1209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do sniadań to nie jadam w nich białka w sumie nigdy chyba. Potem staram się nadrobić. Bez owsianki zyć nie mogę a z wiesniakiem czy homo mi nie smakuje ![]() ![]() Niestety nie mogę jesc jajek więc pomysły na białko w sniadaniu się kończą. Próbowałam ostatnio pankejków owsianych z twarogiem ale jezusiechrystusie były paskudne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U:
Przed szklanka wody z cytryna, cwiartka grejpfruta I kluseczki z jaglanki zjedzone z lyzeczka dzemu niskoslodzonego, serkiem wiejskim i 1/3 riso waniliowego W miedzyczasie wpadly 2mandarynki II 1/4 kostko twarogu chudego z serkiem wiejskm wymieszane z dzemem platkami o smaku cappucino i garstka bakalii III 1,5 krokieta ze szpinakiem i feta, mieszanka warzywna(cebula,pieczarki ,por,kukurydza,marchewka) IV niecala szklanka po nutelii budyniu malinowego, sporo dzemu i wiorki kokosowe V kromka chleba z ziarnami z 2pl poledwicy, serem, pomidorem, ogorkiem, do tego skrojony pomidor i marchewka do pochrupania Duzo wody, czerwonej i zielonej herbaty (wiem, ze duzo dzemu, ale jestem przed okresem i mam straszna chcice na slodkie ![]() Bardzo prosze o ocene ![]()
#1211 |
Zakorzenienie
|
.
#1212 |
Raczkowanie
|
R/U.. Prosze mnie ocenic...
Sniadanie : jajecznica z 2 jaj na masle z cebula i kromka chleba z almette ziolowym i pomidorem, kawa z mlekiem 2% 2 sniadanie : bulka wieloziarnista z maslem, salata, lososiem wedzonym i szczypiorkiem. Obiad : 2 ziemniaki pieczone w piekarniku z olejem i ziolami z sosem czosnkowym wlasnej roboty, z 7 kotletow sojowych panierowanych, salata ze smietana. Kolacja- duzo kapusniaku z kilkoma ziemniakami z koperkiem. Jeszcze w miedzy czasie 2 jablka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Moje zakupowe U (w domu byłam dopiero przed 17:00
![]() śn., 8:00: 50g płatków ryżowych na niecałej szklance mleka 1,5% + woda, łyżeczka cukru trzcinowego, gorący mus z truskawek mrożonych, 1/2 banana, garstka migdałów IIśn., 11:00: duża grahamka z masłem i żółtym serem wędzonym, marchewki o., 14:30: kajzerka, 250g fasolki w sosie pomidorowym (jarska wersja fasolki po bretońsku- wyjadłam same fasole ![]() p., 17:00: kubek niezabielanej zupy jarzynowej (robiona przez siostrę, czyli na na kostce rosołowej- świństwo, ale było na ciepło i wyjadłam w sumie same warzywa :P), pozostałość białego sera z serkiem homo (w sumie było tego ze 120g?), do tego garść orzechów arachidowych z rodzynkami, 1/2 jabłka i garstka płatków kukurydzianych, kawa zbożowa z mlekiem k., będzie ~20:00: kromka razowca z jajkiem i szynką, pomidor polany oliwą z przyprawami, kubek rosołu z garścią makaronu z 5 zbóż. Wiem, obiad trochę marny, ale tak wyszło- miałam do wyboru fasolkę albo jakąś nieciekawie wyglądającą pizzę.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-02-07 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Przyczajenie
|
luźne R
1. bułka wieloziarnista na pół z masłem, na to gruba warstwa szynki, pomidor, ogórek, kawa parzona 2. niecała szklanka mleka, 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki jakichś płatków Nestle, łyżka Puchatka 3. jajecznica z 3 jajek na opakowaniu paluszków drobiowo-wieprzowych (55g) i oliwie z oliwek, szklanka soku marchewkowego, jabłko 4. serek homogenizowany niechże ktoś rzuci opinią, jak to się w ogóle ma do redukcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
chorobowe Utrzymanie
1. Owsianka (3 łyżki płatków) na mleku z suszonymi morelami, bananem i garścią domowej granoli. 2. Kawałki piersi kurczaka w zalewie ketchupowej z cebulką, curry, suszonymi śliwkami ![]() 3. Mały jogurt naturalny z prażoną gruszką, orzechami laskowymi, miodem i cynamonem. Cappuccino. 4. 2 kromki razowca z wędzoną makrelą. Porcja ogórków po żydowsku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze U/P:
I: zupa borowikowa, słodzona herbata, II: 5 sporych kromek weki z pastą szpinakowo- serową na ciepło, III: zupa pomidorowa z 2 łyżeczkami mielonego siemienia lnianego, 5 biszkoptów, 3 garści orzechów ziemnych bez soli, łyżeczka oleju lnianego, jabłko, półtorej szklanki soku przecierowego z warzyw, IV: ziemniaki z masłem, kotlet schabowy, marchewka z groszkiem, ogórek konserowy, 75 gr. czekolady mlecznej, słodzona herbata |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
I polenta z ziołami przypieczona, kilka plastrów wedliny drobiowej podpieczoych na chrupko z ajwarem i ogórkiem ![]() II kawałek pieczonej owsianki z przepisu na makaronirodzyka (z małymi modyfikacjami) ;d z orzechami brazylijskimi i jabłkiem + espresso III trochę chinskiej mieszanki warzyw na patelnie z makaronem Soba i tofu (wcześniej marynowanym w sosie sojowym, ostrygowym i chilli) IV 2 kromki chleba orzechowego prosto z piekarni - cudo ![]() V resztka Soby z pomidorami z puszki i tuńczykiem - mała miseczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
Jestem nowa na tym wątku... po raz pierwszy wrzucam gdziekolwiek swój jadłospis...
proszę o ocenę... ![]() jestem na redukcji; 6.00 - 100g. płatków musli+200g. jogurtu naturalnego 0%, kanapka ze "styropianem"(serek homo.+plaster szynki, 2 plasterki ogórka zielonego i pomidora, liść sałaty, rzodkiewka) 10.00-(w szkole) grejpfrut +kanapka z razowcem, szynką, serkiem homo, plasterek pomidora, ogórka zielonego i liść sałaty 13.00- to samo co wyżej 17.00- duża garść musli, 150 g. gotowanego schabu+surówka z marchewki i jabłka. w ciągu dnia 2 litry wody, i mnóstwo herbaty zielonej i czerwonej. Wiem, że przerwy między posiłkami są zbyt długie, ale jadę do szkoły 1,5h. brak warunków do transportu żarcia, a nie stać mnie na to by kupować jedzenie w Warszawie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Rozeznanie
|
adł
Cytat:
![]() Moje skromne, w porównaniu z cytowanym U: 1. Placki owsiane (50g płatków, jajko) z jabłkiem, cynamonem, suszonymi śliwkami i pestkami słonecznika, kawa z mlekiem. 2. Serek wiejski z cebulką, szczypiorkiem i rzodkiewką, duży kubek mleka z odrobiną miodu, banan. 3. Filet z kurczaka w curry smażony na oliwie, makaron razowy, surówka z marchewki. pływanie - około 40 min 4. Ryż brązowy zapieczony z tuńczykiem wsw, kukurydzą, papryką, pomidorem i oliwą z oliwek.
![]() |
#1221 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie bez szału ten jadlospis ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Milka, poopy seed, aniolbezskrzydel - piekne jadlospisy ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
I. 2 jaja posadzone na masle, salatka z papryki, ogorka, cebuli, oliwy i sera feta II. piers z kurczaka i ryz brazowy "utopione" ;d w zupie - krem z pomidorow z puszki, czosnku, cebuli, oliwy, kostki rosolowej i przypraw (pyszna!) III. zepsulam, bo zjadlam trzy kromki chleba bialego z maslem i miodem, grześka i wypilam szklanke wody z syropem... ale, zdarza sie ;d IV. znow piers z kurczaka zaraz, a poniewaz jeszcze troszke posiedze wieczorem, to chyba odgrzeje sobie troche zupy ![]()
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
riddle92
kiedy ma się 10 godzin w szkole trzeba było by tachać ze sobą walizkę do samej stacji rowerem bądź z buta mam 6 km. w jedną stronę, wyobrażasz sobie jak moje kanapki wyglądają w szkole? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Monaaaa
|
Śniadanie: 2kromki pieczywa z serkiem danio + herbata z 2 łyżeczkami cukru.
II śniadanie: 2 kromki ciemnego pieczywa z polędwicą i papryką. W międzyczasie: banan obiad: jem to co rodzina, tylko w mniejszych ilościach ![]() Podwieczorek:jajko + rzodkiewka Kolacja: Płatki z mlekiem Ś: Płatki z mlekiem + czerwona herbata IIŚ: 2 kromki ciemnego pieczywa z serem i świerzym ogórkiem W.M: jabłko O: -||- P: Jajecznica z 2 jajek K: kluski na mleku Ś: grachamka z serkiem. pół papryki + herbata z 2 łyżeczkami cukru IIŚ: wafle wasa - 3 (po 36kcal) W.M: pomarańcza O: -||- P: kasza gryczana z kawałeczkami piersi z kurczaka K: jajko na twardo Ś: Sałatka z papryki, ogórka i rzodkiewki IIŚ: 2 kromki ciemnego pieczywa z polędwicą W.M: wafel wasa O: -||- P: Nieduży brokuł K: Kluski na mleku Ś: Jajko na twardo + czerwona herbatka IIŚ: Bułka z ziarnami z chudą szynką i serem W.M: jabłko O: -||- P: jajecznica z 2 jajek + papryka K: kanapka z makrelą tu zapewne zjem jeszcze brokuł bo pewnie pójdę spać ok 3 w nocy ![]() Co myślicie o takim jadłospisie ? Wiem że nie jest idealnie, ale jestem jedzeniowym dziwakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Utrzymanie:
I.kaszka manna z tartym jabłkiem, łyżką dzemu z owoców leśnych i łyżeczką rodzynek II.banan z jogurtem naturalnym i prażonymi płatkami migdałowymi III.ryż brązowy z piersią kurczaka i sosem brokułowym IV.serek wiejski z rzodkiewką i kisoznym ogórkiem wpadło trochę suszonych plasterków jabłka i jak ?
#1227 | |
Raczkowanie
|
co myślicie o tym?
R I. jajecznica z 1 jajka na oliwie z oliwek, cebula, szczypiorek. do tego kanapka (ciemny razowiec) z szynka, pomidorem, ogorkiem konserwowym, szczypiorkiem, a druga z bialym serem i dzemem jagodowym II jablko, banan III salatka warzywna IV garść orzechów V serek wiejski z warzywami ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------
wg mnie super ![]() dziękuję za ocenę ![]()
#1229 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
wstawie moje U do oceny ,właściwie to mogłoby byc P,ale nie wiem jak sie do niego zabrac
![]() Śniadanie:2 kromki skandynawskiego z magaryną,serem białym,ogórek konserwowy kawa z mlekiem 2 Śniadanie:jogurt naturalny z pieczonym jabłkiem posypany cynamonem, 2 cukierki czekoladowe 1,5h ćwiczen i tańca(jazz) Obiad:miseczka grochówki,3 małe polędwiczki wieprzowe(nie lubie)w sosie 4 łżki ziemniakó z maslem,cukinia konserwowa w niedzy czasie 3 herbatniki 1,5 h tańca towarzyskiego Kolacja: 2 kromki skandynawskiego z margaryną,serem zółtym pomidorem w ciągu dnia herbaty,inka z mlekiem,garść muesli I jak?co zwiększyć,zmienić na przytycie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.