Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 19:40   #1171
Phynn
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

dzisiejsze U:
I. pełnoziarnista bułka z masłem i dżemem z czarnej porzeczki, duża kawa z mlekiem
II. kotlet mielony z indyka, ziemniaki z koperkiem, buraczki, surówka z marchewki
III. miseczka owoców - banan, kiwi, 2 mandarynki; gorąca czekolada
IV. 2 kromki żytniego razowca 1) z szynką, serem żółtym wędzonym, ogórkiem; 2) z Turkiem naturalnym i papryką świeżą

niewykluczone, że wpadnie później jeszcze piwo i coś do pochrupania przy filmie

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:41   #1172
Bloody_
Rozeznanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32081917]No to moja dzisiejsza, luźna, leniwa i radosna

R

I. Serek wiejski z kiwi i łyżką miodu (wiem, wiem, serek wiejski... Ale jakoś trzeba zbilansować co się lubi, a co powinno ) pysznie, ale jakoś tak skromnie jak na śniadanie. najadłaś się? i co jest nie tak z wieśniakiem? ^^

II. Moja radosna improwizacja- 20g siemienia lnianego zaparzone na szklance ugotowanego mleka, do tego po 15g orzechów włoskich i migdałów, cynamon, kropla aromatu migdałowego i łyżeczka miodu - wyszło pyszne! jak wyżej- ale jeśli się najadłaś to ok. ;]

III. Talerz zupy grzybowej , wątróbka z jabłkiem, migdałami i cebulką, trochę kaszy x2 fajnie, chociaż zdecydowanie nie moje smaki.

IV. Trójkąt sera brie (ok 30g, mam na niego ochotę ), 80g makreli wędzonej, a co do tego to się zobaczy ok.

V. 120g tuńczyka z łyżką oliwy i warzywami ok. [/QUOTE]

fajnie, chociaż mi brakowałoby węgli złożonych. nie za bardzo je ograniczyłaś? ;]

i moje UTRZYMANIE:

1. 2 przytostowane kromki chleba '7 ziaren' : obie ze swojskim masłem, domowym twarożkiem i jedna z domowym dżemem truskawkowym, a druga z miodem; kawa zbożowa z mlekiem 1,5%; jabłko

2. 2 gałki ziemniaków z koperkiem; kawałki piersi z kurczaka duszone z warzywami; duża porcja surówki z czerwonej kapusty, marchewki, jabłka i cebulki z dodatkiem musztardy

3. Serek wiejski z bananem podsmażonym na maśle, startą kostką gorzkiej czekolady i płatkami migdałowymi; kawałek marchewki do pochrupania

4. Miseczka tradycyjnej sałatki jarzynowej z jogurtem greckim; kilka plastrów szynki drobiowej; domowa ćwikła z chrzanem
(porcja była na tyle porządna, że chleba już nie zmieściłam )
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:47   #1173
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
fajnie, chociaż mi brakowałoby węgli złożonych. nie za bardzo je ograniczyłaś? ;]

i moje UTRZYMANIE:

1. 2 przytostowane kromki chleba '7 ziaren' : obie ze swojskim masłem, domowym twarożkiem i jedna z domowym dżemem truskawkowym, a druga z miodem; kawa zbożowa z mlekiem 1,5%; jabłko

2. 2 gałki ziemniaków z koperkiem; kawałki piersi z kurczaka duszone z warzywami; duża porcja surówki z czerwonej kapusty, marchewki, jabłka i cebulki z dodatkiem musztardy

3. Serek wiejski z bananem podsmażonym na maśle, startą kostką gorzkiej czekolady i płatkami migdałowymi; kawałek marchewki do pochrupania

4. Miseczka tradycyjnej sałatki jarzynowej z jogurtem greckim; kilka plastrów szynki drobiowej; domowa ćwikła z chrzanem
jadłospis jak zwykle wzorowy jakiej firmy chleb '7 ziaren' kupujesz? pytam, bo też takowy czasem jem, gdy chcę wreszcie zrobić sobie tosta (z moich ulubonych ciężkich razowców niestety nie wychodzą )

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:48   #1174
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:

i moje UTRZYMANIE:

Powtórzę to po raz 100 chyba, ale uwielbiam Twoje jadłospisy. Jesz smacznie, ale przy tym zdrowo i widać, że na luzie.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:53   #1175
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:

i moje UTRZYMANIE:

Węgle obcięte specjalnie, do 80g. Taki już mój zamysł A wszystkim się oczywiście najadłam i nie byłam głodna ani przez chwilę

A Twój jadłospis cuuudny Szczególnie posiłek nr 3
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:56   #1176
_Blueberry_
Przyczajenie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32081917]No to moja dzisiejsza, luźna, leniwa i radosna

R

II. Moja radosna improwizacja- 20g siemienia lnianego zaparzone na szklance ugotowanego mleka, do tego po 15g orzechów włoskich i migdałów, cynamon, kropla aromatu migdałowego i łyżeczka miodu - wyszło pyszne! ojej ale to musiało smakować jutro przetestuję jestem wielkim miłośnikiem orzechów
[/QUOTE]

R

śniadanie : 2 jajka na takim wielgachnym plastrze szynki smażone na masełku, kromka razowca posmarowana philladelfia light, pół średniej wielkości ogorka zielonego

2śniadanie : grejpfrut serek wiejski z 2 łyżeczkami siemienia lnianego

obiad: schab duszony z cebulką, gniazdko makaronu razowego polanego sosem jogurtowo-czosnkowym, brokuły.

podwieczorek: omlet z jednego jajka i jednego białka posmarowany odrobiną serka homogenizowanego posypany cynamonem. 2 kawałki gorzkiej czekolady (okrokropna chcica na coś słodkiego)

kolacja: puszka tuńczyka w sosie własnym z łyżeczką majonezu light.

Dziękuję za wcześniejsze oceny i proszęo zerknięcie na to
_Blueberry_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:27   #1177
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Moje dzisiejsze, z którego jestem straszliwie niezadowolona (mam okrutne ssanie na słodkie)... :/
Oceńcie obiektywnie, może jestem zbyt krytyczna?

U
śn., 9:45; na ciepło i słodko 50g kaszy jaglanej z 1/2 dużego banana, 2 kostkami czekolady, małym jogurtem waniliowym, garścią orzechów laskowych
o., 13:45; 6 klusek śląskich, kapusta czerwona (sporo), kotlet schabowy na łyżeczce oliwy w przyprawie do gyrosa + na wierzch smażone pieczarki i plaster sera zółtego (stopiony) z przyprawami
p., 17:00; reszta białego sera (z 70g?) z odrobiną cukru i cynamonem, duża kawa z mlekiem 1,5%, mała babeczka waniliowa, 4 pierniczki świąteczne domowej roboty (krucho-maślane), jabłko
k., 20:00; pomidor z przyprawami, kluski lane: jajko, 2 kopiaste łyżki mąki pełnoziarnistej, szklanka mleka 1,5%.

Iiii?

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:53   #1178
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
No to kolejne moje U/p ??? Nie wiem, nie ważę się, powinnam przytyć ale chyba boję się to zobaczyć na wadze, bez tego mi lżej...

Śn. kromka żytniego chlebka z masłem, jajkiem na twardo, musztardą, kromka razowca z masłem, 4 plastrami polędwicy,chrzanem, cały pomidor, 2 kiszone ogórki
kawa,parę suszonych śliwek
II śn. parę łyzek kaszy jęczmiennej z jogurtem naturalnym i cynamonem
O. pół woreczka kaszy jęczmiennej znów (kocham), 2 spore kawałki karkówki w sosie pieczarkowo-cebulowym, buraczki na zimno, ogórek kiszony
D. kawałek jakiegoś ciasta toffie w polewie, niespecjalne w sumie
wpadło troche płatków na sucho i 3-4 cukierki irysy z sezamem
K. sporo sałatki z makaronu, szynki, sera żółtego, pekinki, papryki, ogórka swiezego, pomidora i oliwy, kilka plastrów szynki i wędliny drobiowej
po: jakieś 70g (niecała paczka) suszonych bananów, plaster twardego, karmelowego, norweskiego sera na spróbowanie

Tyle... aż się dziwie, że jem to bez wyrzutów, oby tak dalej
Do ocenki poproszę!

A podbiję sobie
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:56   #1179
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
jadłospis jak zwykle wzorowy jakiej firmy chleb '7 ziaren' kupujesz? pytam, bo też takowy czasem jem, gdy chcę wreszcie zrobić sobie tosta (z moich ulubonych ciężkich razowców niestety nie wychodzą )
dziękuję za ocenkę. a chleb z okolicznej piekarni, więc nazwa raczej nic Ci nie powie - Bronina

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Powtórzę to po raz 100 chyba, ale uwielbiam Twoje jadłospisy. Jesz smacznie, ale przy tym zdrowo i widać, że na luzie.
dziękuję, bardzo mi miło.

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32090776]Węgle obcięte specjalnie, do 80g. Taki już mój zamysł A wszystkim się oczywiście najadłam i nie byłam głodna ani przez chwilę

A Twój jadłospis cuuudny Szczególnie posiłek nr 3[/QUOTE]

no to jeśli nie byłaś głodna, to nie mam zastrzeżeń, bo jest smacznie i wartościowo. a mój posiłek nr 3 koniecznie muszę powtórzyć, bo był pycha.

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze, z którego jestem straszliwie niezadowolona (mam okrutne ssanie na słodkie)... :/
Oceńcie obiektywnie, może jestem zbyt krytyczna?

U
śn., 9:45; na ciepło i słodko 50g kaszy jaglanej z 1/2 dużego banana, 2 kostkami czekolady, małym jogurtem waniliowym, garścią orzechów laskowych
o., 13:45; 6 klusek śląskich, kapusta czerwona (sporo), kotlet schabowy na łyżeczce oliwy w przyprawie do gyrosa + na wierzch smażone pieczarki i plaster sera zółtego (stopiony) z przyprawami
p., 17:00; reszta białego sera (z 70g?) z odrobiną cukru i cynamonem, duża kawa z mlekiem 1,5%, mała babeczka waniliowa, 4 pierniczki świąteczne domowej roboty (krucho-maślane), jabłko
k., 20:00; pomidor z przyprawami, kluski lane: jajko, 2 kopiaste łyżki mąki pełnoziarnistej, szklanka mleka 1,5%.

Iiii?
Rzeczywiście jesteś wobec siebie zbyt krytyczna, bo to wg mnie normalny, fajny jadłospis. Przecież to nic złego, że wpadła babeczka czy 4 pierniczki. Spokojnie, jesteś na U, więc także słodycze czy wypieki możesz jeść od czasu do czasu, jeśli masz ochotę. Każdy ma czasem większe parcie na słodkie i wtedy lepiej żyć w zgodzie z sobą i dogodzić organizmowi, niż niepotrzebnie się ograniczać i popadać we frustrację, że "zjadłabym, ale sobie nie pozwolę".
I am the captain of my soul.

Edytowane przez Bloody_
Czas edycji: 2012-02-05 o 21:01
Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:07   #1180
joanna_ba
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to joanna_ba

Dziś bardziej urozmaicone - niedziela

Śniadanie : Twaróg tłusty z pomidorem i ogórkiem
2 śniadanie : nie było ( jem jak jestem głodna )
Lunch : 2 jajka na boczku
Obiad : warzywa rózniste + upieczone udka kurczaka
Wieczór ... grzane winko z TŻ - pyszota

olej oczywiście też, nie liczę dokładnie ile. Poznałam swój organizm, i tylko troszkę węglowodanów więcej i waga rośnie - bardzo łatwo. Więc generalnie trzymam się poniżej 50. Kłopotów z wypróżnianiem nie ma, powiem więcej, nigdy nie było tak dobrze jak teraz, i nie mam zamiaru z oleju rezygnować.
joanna_ba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:29   #1181
Margolcia0703181
Raczkowanie

dzisiejsze U:

I. 3 łyżki owsianych z ok 100g serka wiejskiego, łyżka dżemu truskawkowego, garść mieszanki studenckiej, mandarynka, kawa

II. 3 paluszki rybne, ok 200g ziemniaków tłuczonych z masełkiem, ogórek kiszony

III. rozłożone w czasie: 2 jabłka, markiza, pasek gorzkiej czekolady, jogurt ananasowy 250g, kawa zbożowa X 2 (sesja się zbliża...)

IV. serek wiejski 200g z garścią mieszanki studenckiej, 2 kromki chleba fitness ze słonecznikiem - masło, plaster sopockiej, dżem truskawkowy, kubek puchatka na mleku

jabłko, herbata z cytryną
Stary 2012-02-05, 23:01   #1182
Milka1224
Rozeznanie

U

I miska graham nuts z goracym mlekiem i jabłkiem

II wedzony łosos w papryce z ziemniakami pieczonymi z ziołami i fetą do tego surówka z kapustą

III homo naturalny z 2 garściami orzechów

IV talerzyk razowych tortellini ze szpinakiem

IV grahamka na ciepło - nacięta tak przez środek i "wepchniete" tam kilka plastrów wedliny drobiowej, na to oliwki i zioła i do piekarnika + papryka marynowana

I 2 orkiszowe naleśniki smazone na teflonie ze szpinakiem i łososiem + papryka

II chińszczyzna - chow mein z kurczakiem, porem, marchewką i pekinką + duży kubek rosołu wołowego z natką

III mus z jabłka i malin z serkiem i pokruszonymi biscotti

IV sałatka z warzyw na patelnie i tuńczyka

zaznaczam ze wstalam dość późno

Kurcze, ostatnio pochłaniam łososia w ilosciach prawie hurtowych... chyba trzeba troche przyhamowac?

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-02-05 o 23:04
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:08   #1183
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32081917]
II. Moja radosna improwizacja- 20g siemienia lnianego zaparzone na szklance ugotowanego mleka, do tego po 15g orzechów włoskich i migdałów, cynamon, kropla aromatu migdałowego i łyżeczka miodu - wyszło pyszne!
[/QUOTE]

Jutro mam zamiar pierwszy raz w życiu spróbować siemienia lnianego i chyba zainspiruję się Tobą i zrobię ''coś'' takiego
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:19   #1184
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I miska graham nuts z goracym mlekiem i jabłkiem

II wedzony łosos w papryce z ziemniakami pieczonymi z ziołami i fetą do tego surówka z kapustą

III homo naturalny z 2 garściami orzechów

IV talerzyk razowych tortellini ze szpinakiem

IV grahamka na ciepło - nacięta tak przez środek i "wepchniete" tam kilka plastrów wedliny drobiowej, na to oliwki i zioła i do piekarnika + papryka marynowana

I 2 orkiszowe naleśniki smazone na teflonie ze szpinakiem i łososiem + papryka

II chińszczyzna - chow mein z kurczakiem, porem, marchewką i pekinką + duży kubek rosołu wołowego z natką

III mus z jabłka i malin z serkiem i pokruszonymi biscotti

IV sałatka z warzyw na patelnie i tuńczyka

zaznaczam ze wstalam dość późno

Kurcze, ostatnio pochłaniam łososia w ilosciach prawie hurtowych... chyba trzeba troche przyhamowac?
super, a łososia jedz jak lubisz!

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
dzisiejsze U:

I. 3 łyżki owsianych z ok 100g serka wiejskiego, łyżka dżemu truskawkowego, garść mieszanki studenckiej, mandarynka, kawa

II. 3 paluszki rybne, ok 200g ziemniaków tłuczonych z masełkiem, ogórek kiszony

III. rozłożone w czasie: 2 jabłka, markiza, pasek gorzkiej czekolady, jogurt ananasowy 250g, kawa zbożowa X 2 (sesja się zbliża...)

IV. serek wiejski 200g z garścią mieszanki studenckiej, 2 kromki chleba fitness ze słonecznikiem - masło, plaster sopockiej, dżem truskawkowy, kubek puchatka na mleku

jabłko, herbata z cytryną
mniam mniam!

moje R dzisiejsze(nieidealne):
I. sporo sernika (ser bialy poltlusty, jaja, troche cukru) - zjadlam to sniadanie bardzo pozno, i po powrocie ze spania poza domem, wiec nie bylo nic wiecej
II. pasta z 2 jajek, ziemniaka z wody, lyzeczki oleju, jogurtu naturalnego, pieprzu, soli,do tego ogorki kiszone, potem makaron primo gusto z lyzeczka cukru i masla
aeroby 30 minut (mialy byc dluzej ale zle sie poczulam )
III. piers z kurczaka na lyzeczce oliwy, troche tego makaronu znow, marchewka
IV. w kinie bylam, wiec stwierdzilam ze doladuje sie tluszczami, bo zimno, i jadlam mieszanke studencka, mysle ze wyszlo ze 100 g
V. kawaleczek tego sernika z I, pol puszki tunczyka z warzywkami
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:48   #1185
Sunday Rose
Zakorzenienie

Hej, wrzucam dzisiejsze U z prośbą o ocenę

I dwie kromki razowca z masłem i jajkiem na twardo, biała kiełbaska, ketchup, musztarda; nadziewane ciasteczko LuGo!
potem jakieś kiwi i gruszka, kawałek czekolady białomichałkowej (cukierki o niebo lepsze :P)
II domowe nuggetsy z sosem tysiąca wysp, porcja frytek, sałatka (lodowa i różne warzywa z sosem sałatkowym)
III serek wiejski z bakaliami, kawa z mlekiem i cukrem,
IV miska zupy pieczarkowej z makaronem; 3 czekoladowe cukierki

4 posiłki, bo późno wstałam
Stary 2012-02-06, 08:01   #1186
mpati86
Zadomowienie

R/ U

Ś:
duża big bułka grahamka: pół z serem zółtym gouda i twarożkiem domowym; pół z masłem orzechowym, twarożkeim domowym i dżemem owoce leśne; 1 banan; 1 pomidor, kawa z mlekiem
II:
twarożek wiejski cały z garścią barn flakes z otrab pszennych i musli; kawa parzona z mlekiem
O:
w restauracji
duża pierś smażona panierowana; marchewka w pomarańczach z rozmarynem, bukiet warzyw got. kalafior i brokuły; buraczki
P:
kawa z ekspresu ze śmietanką
kawałek ciasta fale dunaju z wiśniami
K:
kawał chleba skrzynkowego z makiem:
pół z fetą,
pół z tatarem z ogórkiem i cebulką; 1 jajko; łyżka sałatki greckiej

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:56   #1187
kremcia94
Przyczajenie

Moje dzisiejsze R :
I śniadanie: 1 kromka chleba orkiszowego z plastrem wędliny z indyka i ogórek konserwowy + zielona herbata
II śniadanie : 2 kromki chleba razowego znowu z wędliną z indyka i ogórkiem + sałata
Lunch (w szkole) : serek wiejski i jabłko
Obiad : Pół piersi z kurczaka nadziewanej pomidorami suszonymi, 2 łyżki brązowego ryżu i sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką z sosem ziołowym na łyżce oleju
Kolacja : biały ser z warzywami.
+woda i herbata w międzyczasie.
Co myślicie ? Bardzo proszę o ocenę!
kremcia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:21   #1188
Jorelia
Rozeznanie

U:

1.Placki owsiane (50g płatków, jajko) z pieczarkami, papryką i ketchupem, kawa z mlekiem.
2. Serek wiejski z bananem, pestkami słonecznika i cynamonem, zielona herbata.
3. Mintaj smażony na oliwie, surówka z kiszonej kapusty i marchewki.
4. Duże cappuccino, pasek gorzkiej czekolady, dwie mandarynki.
5. Twaróg z jogurtem naturalnym, cebulką, rzodkiewką i szczypiorkiem + kromka chleba żytniego słonecznikowego.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:35   #1189
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość

I dwie kromki razowca z masłem i jajkiem na twardo, biała kiełbaska, ketchup, musztarda; nadziewane ciasteczko LuGo!
potem jakieś kiwi i gruszka, kawałek czekolady białomichałkowej (cukierki o niebo lepsze :P)
II domowe nuggetsy z sosem tysiąca wysp, porcja frytek, sałatka (lodowa i różne warzywa z sosem sałatkowym)
III serek wiejski z bakaliami, kawa z mlekiem i cukrem,
IV miska zupy pieczarkowej z makaronem; 3 czekoladowe cukierki

no fajnie, calkiem mi sie podoba

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R/ U

Ś:
duża big bułka grahamka: pół z serem zółtym gouda i twarożkiem domowym; pół z masłem orzechowym, twarożkeim domowym i dżemem owoce leśne; 1 banan; 1 pomidor, kawa z mlekiem
II:
twarożek wiejski cały z garścią barn flakes z otrab pszennych i musli; kawa parzona z mlekiem
O:
w restauracji
duża pierś smażona panierowana; marchewka w pomarańczach z rozmarynem, bukiet warzyw got. kalafior i brokuły; buraczki
P:
kawa z ekspresu ze śmietanką
kawałek ciasta fale dunaju z wiśniami
K:
kawał chleba skrzynkowego z makiem:
pół z fetą,
pół z tatarem z ogórkiem i cebulką; 1 jajko; łyżka sałatki greckiej

i jak?
fajnie !

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
U:

1.Placki owsiane (50g płatków, jajko) z pieczarkami, papryką i ketchupem, kawa z mlekiem.
2. Serek wiejski z bananem, pestkami słonecznika i cynamonem, zielona herbata.
3. Mintaj smażony na oliwie, surówka z kiszonej kapusty i marchewki.
4. Duże cappuccino, pasek gorzkiej czekolady, dwie mandarynki. <tu troche malo jak na posilek ; )
5. Twaróg z jogurtem naturalnym, cebulką, rzodkiewką i szczypiorkiem + kromka chleba żytniego słonecznikowego.
tez ladnie, ciekawe sniadanie!

moje R:
I. dwa jajka posadzone na masle, migdały
tutaj w miedzyczasie wpadla kawa, z mlekiem i odrobina syropu karmelowego, wiem ze to na R nie bardzo, ale i tak dzis nie bedzie wiecej niz 4 posilki ;d)
II. duuzy kawalek lososia na parze,szpinak, troche sera zoltego, troszke kurczaka w jakims sosie orientalnym, kasza, sporo salatki (to w takim barze na wage)
callanetics + "tanczenie" po pokoju
III. platki owsiane z lyzka jogurtu naturalnego (nie chce mi sie gotowac makaronu ;d), tunczyk z puszki z warzywami, potem pol grahamki z szynka i papryka bo zglodnialam ;d
będzie:
IV. reszta tunczyka, z oliwą, warzywami, i moze serem bialym

w ciagu dnia zielona herbata z truskawkami, jak zawsze
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:53   #1190
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość

I dwie kromki razowca z masłem i jajkiem na twardo, biała kiełbaska, ketchup, musztarda; nadziewane ciasteczko LuGo! ładnie i smacznie, doczepiłabym się braku warzyw
potem jakieś kiwi i gruszka, kawałek czekolady białomichałkowej (cukierki o niebo lepsze :P) wiele osób też tak twierdzi
II domowe nuggetsy z sosem tysiąca wysp, porcja frytek, sałatka (lodowa i różne warzywa z sosem sałatkowym) jak domowe to brzmi super
III serek wiejski z bakaliami, kawa z mlekiem i cukrem, ok
IV miska zupy pieczarkowej z makaronem; 3 czekoladowe cukierki fajnie!

widać luz, podoba mi się jest wszystko co trzeba - białko, tłuszcze, słodkości

Moje przymarznięte U :
I. pszenno-orkiszowe pancakes smażone na oleju z dodatkami: banan, cynamonowy twarożek półtłusty, dżem daktylowo-figowy
II. dwie kromki razowca słonecznikowego z masłem, serem żółtym i ketchupem (zapieczone), pół papryki, liście cykorii
III. Miska zupy ogórkowej z ziemniakami, pietruszką, selerem;
pierś z kurczaka smażona na rzepakowym z grillowanymi warzywami i pieczarkami, pomidor
IV. 10 owoców liczi, pełna garść nerkowców
V. sałatka(gotowane udko kurczaka, papryka, sałata, cebula czerwona, oliwki nadziane fetą) z dwiema kromkami razowca jako grzanki z grubą warstwą masła
wpadła godzina ćwiczeń, dużo wody i herbat
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:12   #1191
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
no fajnie, calkiem mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
widać luz, podoba mi się jest wszystko co trzeba - białko, tłuszcze, słodkości
Łaaa, dziewczyny, dziękuję! moje jadłospisy były ostatnio pomijane i nie wiedziałam, czy są aż tak beznadziejne, że nikt nie chce komentować, czy po prostu gdzieś ginęły a że ja dopiero od niedawna jestem na u - wasza ocena naprawdę jest dla mnie istotna chociaż niedługo wracam do r, ale raczej do rekompozycji ciała niż redukcji
Stary 2012-02-06, 20:13   #1192
zabqa92
Raczkowanie

U/ r, mój metabolizm leży i chciałabym go jakos rozruszac...
I. bułka wieloziarnista z szynką, pastą z twarogu i szprotek ( dużo pasty pomidor, herbata
II.2 gołąbki z ryżem i mięsem,
garść nerkowców, kawa z mlekiem
III. 2,3 mandarynki, serek wiejski
IV. bułka ciemna z szynką drobiową i jajkiem na twardo, troche ketchupu

4 posiłki, bo tak mi pasuje w ciągu dnia, 1h fitnessu na stepie

?
zabqa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:50   #1193
poziomka011
Raczkowanie

dzisiejsze U
I 1,5 kromki razowca z szynka twarożkiem pomidorem ogórkiem
II kiwi , jogurt naturalny
III kanapka złozona z szynka sałata papryka mały sok kubus
III ryż brązowy pierś grillowana brokuły gotowane
IV serek wiejski z pomidorem

do picia inka z mlekiem zielona herbata woda

i jak? ( II i III posiłek jedzony w szkole)
poziomka011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:15   #1194
Milka1224
Rozeznanie

U pod znakiem sera

I duża kromka razowca (takiego okrągłego)na ciepło z marynowana papryką i wiejski 200g ze szczypiorem

marchewka, kilka kawalków pokrojonego kiwi

II pieczone pierogi żytnie - nie moglam sie zdecydować które wiec bylo po kilka z gorgozolą, ze szpinakiem i fetą na szpinaku oraz z łososiem na sosie pomidorowym

III michałek kawowy, serek homo z ajwarem

IV polenta z przypieczoną na chrupiąco wedliną z piersi indyka i ogórkiem konserwowym

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-02-06 o 21:16
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:39   #1195
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dzisiejsze U/P:

I: 2 kanapki z ciemnego chleba z masłem i szynką, słodzona herbata,

II: frytki, klopsiki cielęce, trochę piersi z kurczaka,

III: ciasto półfrancuskie z nadzieniem czekoladowym,

IV: zupa borowikowa, podwójna kanapka z ciemnego chleba z masłem i szynką, Danusia, łyżka oleju lnianego

V: spaghetti z sosem pomidorowym( ze śmietaną i żółtym serem), słodzona herbata.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:26   #1196
agniusia17
Rozeznanie

Wczorajsze P:

I: bułka pszenna z masłem, białym serem, wędliną, pomidorem i ogórkiem kiszonym
kawa z mlekiem 2% i łyżeczką miodu

II: kawałek sernika na zimno z serków homo na biszkoptach, z babanami; cienki plaster drożdżowego

III: talerz ogórkowej z ziemniakami i marchewką, zabielanej śmietaną 30%

IV. udziec z kurczaka pieczony bez skóry, frytki, surówka z papryki, kapusty itp. z cukrem i olejem

V. kawał sernika na zimno j.w., biszkopt

VI. cienka kromka jasnego chleba (taka duża) z masłem, wędliną drobiową( grubo) pomidorem, ogórkiem, ogórkiem kiszonym

kilka łyżeczek wiejskiego, kawa z mlekiem 2%

mógłby ktoś ocenić?

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 00:32   #1197
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U/P:

I: 2 kanapki z ciemnego chleba z masłem i szynką, słodzona herbata,

II: frytki, klopsiki cielęce, trochę piersi z kurczaka,

III: ciasto półfrancuskie z nadzieniem czekoladowym,

IV: zupa borowikowa, podwójna kanapka z ciemnego chleba z masłem i szynką, Danusia, łyżka oleju lnianego

V: spaghetti z sosem pomidorowym( ze śmietaną i żółtym serem), słodzona herbata.
Nie podoba mi się, wcale. Porównaj się z Agniusią, ma bardzo podobny jadłospis, ale ona wie, że Bozia stworzyła warzywa i że są jadalne.
Stary 2012-02-07, 07:46   #1198
mpati86
Zadomowienie

R/U:

1. bułka grahamka: pół z mortadelą i serem gouda; pół z masłem orzechowym sante, serkiem śmietankowym w plastrach campresi i dżemem truskawkowym; 1 banan; kawa parzona z mlekiem
2. 1 serek danio jagodowy homogenizowany; 1 jabłko; kawa parzona z mlekiem
3. miska zupy ogórkowej gęstej z parówką
4. kawał chleba z serem gouda i wędliną z indyka na to cały ogórek kiszony; 1 twarożek wiejski; 1 pomidor

i jak? schudłam od 2 stycznia 5 kg nie wiem ale jakoś opornie co? wychodzi na to, że 1 kg tygodniowo.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:20   #1199
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Wczorajsze:

Śn. kasza manna-3 łyzki na szkl. mleka 2% z cynamonem,immbirem, kilkoma suszonymi sliwkami,orzechami włoskimi,pistacjami, kromka zytniego z masłem,szynką, 2 ogórki kiszone
kawa
II śn. mandarynka, kanapka z razowego z szynką, 2 łyżkami buraczków na zimno
O. duży talerz gęstych flaczków na tłustym rosołku z warzywami i duzym kawałkiem wołowiny, 2 ogórki kiszone, szklanka soku pomidorowego z ziołami
D. plaster drożdżowego z makiem i kruszonką
podjedzona suszona żurawina
P. jabłko, kawa, parę kruchych ciastek z czekoladą (3-4)
K. kromka razowego z masłem, 3 plastry szynki, 2 plastry żółtego sera, pomidor, grzybki marynowane
szklanka coli

Powiedzcie, Waszym zdaniem czy kobieta 24-letnia,pracująca fizycznie, 173 cm wzrostu jest w stanie na tym utrzymać wagę (ewentualnie ją zwiększyć- to by mi się przydało...)
Proszę o ocenę!
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:17   #1200
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Wczorajsze:

Śn. kasza manna-3 łyzki na szkl. mleka 2% z cynamonem,immbirem, kilkoma suszonymi sliwkami,orzechami włoskimi,pistacjami, kromka zytniego z masłem,szynką, 2 ogórki kiszone
kawa
II śn. mandarynka, kanapka z razowego z szynką, 2 łyżkami buraczków na zimno
O. duży talerz gęstych flaczków na tłustym rosołku z warzywami i duzym kawałkiem wołowiny, 2 ogórki kiszone, szklanka soku pomidorowego z ziołami
D. plaster drożdżowego z makiem i kruszonką
podjedzona suszona żurawina
P. jabłko, kawa, parę kruchych ciastek z czekoladą (3-4)
K. kromka razowego z masłem, 3 plastry szynki, 2 plastry żółtego sera, pomidor, grzybki marynowane
szklanka coli

Powiedzcie, Waszym zdaniem czy kobieta 24-letnia,pracująca fizycznie, 173 cm wzrostu jest w stanie na tym utrzymać wagę (ewentualnie ją zwiększyć- to by mi się przydało...)
Proszę o ocenę!
Moim zdaniem jeśli pracujesz fizycznie to będziesz na tym chudła. Ale to tylko moje zdanie

Moje wczorajsze bezmięsne U
I Buła słonecznikowa z jajecznicą z 2 jaj na masełku, pomidory ze śmietaną i cebulką, herbata z cytryną
II 3 kromki chleba żytniego z domowym twarożkiem, ogórkiem zielonym, gruszka
III duży talerz zupy grzybowej z suszonymi grzybami i ziemniakami, 3 naleśniki ze szpinakiem z sosem koperkowym na bazie jogurtu naturalnego
IV Mleczny ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i orzechami laskowymi.
V grahamka z serkiem śmietankowym,tuńczykiem w sosie własnym, pomidorem i szczypiorkiem, kubek herbaty z cytryną

W ciągu dnia
madarynki, sok jabłkowy, orzeszki arachidowe

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości