Wrocław ;-) cz. 3 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 10:07   #1201
rysienka
Wtajemniczenie

Dot.: Wrocław ;-) cz. 3

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Są nowe przystanki czy stare? Kościuszki zawsze jeździ co jakiś czas tramwaj do zajezdni. Przystanki są ze starej 19-nastki, która jeździła od Dworca przez Kościuszki.
Są nowe przystanki. Nigdy wcześniej tam tramwaju nie widziałam.
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:58   #1202
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_609 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wakacje, to ja polecam samemu szukać przez internet, na zagranicznych stronach. Mi się ostatnio udało kupić pobyt na Krecie, w uroczym małym hoteliku przy plaży za 98 euro za tydzień, za 2 osoby. Co prawda, sam przelot jest droższy, ale i tak na razie wakacje kosztują mnie niecałe 700 zł. Co prawda dojdzie koszt jedzenia (ale jedzenie, teraz w Grecji... poza tym, owoce się będzie jeść i do jakiegoś Kreteńczyka na kolację się wskoczy do domku), wynajęcia samochodu (znowu bajecznie tanie, 30 euro za dzień) i inne takie. Ale ja z TŻ jesteśmy inni, nie lubimy molochów i wakacji organizowanych, wszystko zawsze sami. I jeszcze nigdy nie żałowaliśmy

A co do Wrocławia, jutro otwierają dworzec! Będą wycieczki, wysłałam maila, ciekawe czy się dostanę bardzo bym chciała, bo wnętrza powalają!
edit: no i nie załapałam się na wycieczkę
Ale jak to, to trzeba uprzednio wysłać maila?
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:20   #1203
rysienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Są nowe przystanki czy stare? Kościuszki zawsze jeździ co jakiś czas tramwaj do zajezdni. Przystanki są ze starej 19-nastki, która jeździła od Dworca przez Kościuszki.
To są nowe przystanki. Ja tam nigdy tramwaju nie widziałam
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:34   #1204
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

A co do Wrocławia, jutro otwierają dworzec! Będą wycieczki, wysłałam maila, ciekawe czy się dostanę bardzo bym chciała, bo wnętrza powalają!
edit: no i nie załapałam się na wycieczkę
A dostałaś info zwrotne na meila? Bo ja też wysłałam i nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez rysienka Pokaż wiadomość
Są nowe przystanki. Nigdy wcześniej tam tramwaju nie widziałam.
Widocznie mieszkasz krócej niż ja na trójkącie...
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 16:12   #1205
ewka_609
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
ewka a mogłabyś pokazac z której strony konkretnie wynalazłaś sobie tą krete?
booking.com Polecam codziennie przeglądać, bo takie okazje się zdarzają, jak mają ostatnie pokoje, że szok. I np. oferta ważna 24 godziny, więc trzeba szybko się decydować.

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Ale jak to, to trzeba uprzednio wysłać maila?
No tak, przecież Cię nie wpuszczą do nieotwartych/remontowanych/jakiś innych pomieszczeń ot tak.

Cytat:
A dostałaś info zwrotne na meila? Bo ja też wysłałam i nic nie wiem
Nie dostałam, ale na fejsie napisali, że miejsca wyczerpały się w kilka chwil dosłownie a chętnych było tylu, że nie dadzą rady odpowiedzieć każdemu z osobna. No nic, może kiedyś jeszcze będzie okazja. Ale będzie jedna ekskluzywna restauracja, w Sali Cesarskiej (czy jakoś tak), a tam podobno szczęka opada (mój TŻ był), takich sufitów nigdzie nie ma. Ale tak czy siak, byłam dzisiaj na dworcu i jest przepięknie. Super, że mamy taki dworzec, teraz inni nam zazdroszczą
Stary 2012-06-01, 17:43   #1206
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Nie dostałam, ale na fejsie napisali, że miejsca wyczerpały się w kilka chwil dosłownie a chętnych było tylu, że nie dadzą rady odpowiedzieć każdemu z osobna. No nic, może kiedyś jeszcze będzie okazja. Ale będzie jedna ekskluzywna restauracja, w Sali Cesarskiej (czy jakoś tak), a tam podobno szczęka opada (mój TŻ był), takich sufitów nigdzie nie ma. Ale tak czy siak, byłam dzisiaj na dworcu i jest przepięknie. Super, że mamy taki dworzec, teraz inni nam zazdroszczą

eh no mi też nie odp. Szkoda, ale to super. Muszę się wybrać na dworzec Dzięki
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 19:16   #1207
plywok
Zakorzenienie

dziewczyny widziałyście gdzies takie kapelusze:
http://allegro.pl/kozacki-kapelusz-s...364324848.html

http://allegro.pl/kapelusz-slomkowy-...379219106.html

tylko wolałabym taki najlepiej w granicy 30 złotych i może być męski, bo mam dużą głowę. musi być w obwodzie 60. bo 58 jest na mnie za małe

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

i była któraś z Was na rynku na festiwalu: europa na widelcu"? jak na rynku jest teraz piłkarski syf to gdzie się odbędzie ten jarmark ?

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 19:37   #1208
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość

i była któraś z Was na rynku na festiwalu: europa na widelcu"? jak na rynku jest teraz piłkarski syf to gdzie się odbędzie ten jarmark ?
W środku tego syfu, w radiu mówili, że festiwal będzie w strefie kibica

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 19:53   #1209
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

plywak- byłam w zeszłym roku na Europie na Widelcu, jutro też idę, właśnie w Rynku będzie

Dziewczyny, ja znów z tymi rękawiczkami do kremu do rąk- nie ma ich nigdzie od kilku tygodni Nawet jak w Rossmanie miały być za 7,90, to ich nie było, ponoć braki w magazynie. Dziś byłam w Naturze, też nie mają. Okoliczne drogerie też nie. Wolałabym nie zamawiać na allegro. Ktokolwiek widział (naocznie), ktokolwiek wie?
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 20:54   #1210
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
W środku tego syfu, w radiu mówili, że festiwal będzie w strefie kibica
yhm. dziękuję
Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
plywak- byłam w zeszłym roku na Europie na Widelcu, jutro też idę, właśnie w Rynku będzie

Dziewczyny, ja znów z tymi rękawiczkami do kremu do rąk- nie ma ich nigdzie od kilku tygodni Nawet jak w Rossmanie miały być za 7,90, to ich nie było, ponoć braki w magazynie. Dziś byłam w Naturze, też nie mają. Okoliczne drogerie też nie. Wolałabym nie zamawiać na allegro. Ktokolwiek widział (naocznie), ktokolwiek wie?
i jak wrażenia? skoro idziesz drugi raz, to warto, tak? bo ja co chciałam na to iść to mnie nigdy we wrocławiu nie było

a rękawiczki wiem, że swego czasu też miało oriflame w swej ofercie. ale skoro mówisz, że chcesz namacalnie. to może sklepy zielarskie? jak mają różne specyfiki to może i takie rękawiczki też będą mieli.

(;
Stary 2012-06-02, 21:20   #1211
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

plywok- moim zdaniem warto Kolejki są duże, ale idzie to sprawnie. My sobie w zeszłym roku kupiliśmy każdy po 2 potrawy i potem się częstowaliśmy Boskie jedzenie było chyba z Chorwacji, do tego z Białorusi świetny chłodnik na zakwasie chlebowym z ogórków No i gratis dawali takie fajne płócienne torby na zakupy.
Ten Oriflame sprawdzę, dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 22:54   #1212
trocka8
Wtajemniczenie

jak tam się płaci na tym festiwalu? jakie są ceny? duże porcje?
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:34   #1213
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Tam się najpierw idzie do kasy po talony, a kucharzom potem płaci się talonami. Ceny szczerze mówiąc nie pamiętam, 4 albo 8 zł. Porcje takie, że pewnie jedną się człowiek nie naje, ale chodzi o to, żeby spróbować kilku To są takie miseczki plastikowe wielkością jak miseczka na sałatkę.
Stary 2012-06-03, 13:02   #1214
riliana
Zadomowienie

plywok, za kapeluszek luknęłabym na męskim h&m, zazwyczaj mają taki model na lato
Stary 2012-06-03, 13:56   #1215
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
plywok, za kapeluszek luknęłabym na męskim h&m, zazwyczaj mają taki model na lato
w sumie mierzyłam się w damskim z h&m to był za mały właśnie więc zajrzę jeszcze na męski.

(;
Stary 2012-06-03, 15:21   #1216
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Byłam w piątek wieczorem zwiedzac dworzec, z zewnątrz wyglada imponujaco i podoba mi sie. W srodku: zrobione "po polsku", z najtanszych materialow, na odwal, zeby bylo. podloga zrobiona z roznych plytek jedne sliskie, inne nie, wspolczuje ludziom, ktorzy beda biec na pociąg, glaba murowana. kilka osob bawilo się slizgając po nowej podlodze, kilka nieswiadomych prawie wyrżneło na podloge, w tym pan budowalaniec otwierajac drzwi do przejscia do wc, a on powinien byc przyzwyczajony. Fajnie, ze odnowili, ale szkoda, ze byle jak. a kto sie strasznie zachwyca to albo nie zwraca uwagi na szczegoly albo nie widzial nigdy porządnie zrobionego obiektu, z dopieszczonymi szczegolami. Wiem, ze sie spieszyli, ale mam takie zdanie, ze albo sie robi cos porządnie albo nie zabiera się za to wcale

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

super, ze 0 znowu jezdzi normalnie

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-06-03 o 14:54
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:41   #1217
plywok
Zakorzenienie

byłam na rynku. fajna impreza. talony były za 5 złotych. torby rozdawali dopiero przy zakupie 6 talonów.
zasmakowałam w daniach: Polska (pieczony pieróg ruski), Dania (grzebyk z dżemem jabłkowym), Czechy (smażony ser, oczywiście ), Ukraina(kotlecik z kaszy gryczanej i mięsa z sosem grzybowym).

tylko tak patrzę na obsługę i sobie myślę, taka mało zagraniczna. i dopiero po chwili dostrzegłam, że obsługa to ludzie z gastronomika

(;
Stary 2012-06-03, 16:49   #1218
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.rossnet.pl/Produkt/For-Yo...-1-para,111430 Rossmann, Galeria Dominikanska, widziane godzine temu w dosc duzej ilosci
Stary 2012-06-03, 17:18   #1219
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Byłam w piątek wieczorem zwiedzac dworzec, z zewnątrz wyglada imponujaco i podoba mi sie. W srodku: zrobione "po polsku", z najtanszych materialow, na odwal, zeby bylo. podloga zrobiona z roznych plytek jedne sliskie, inne nie, wspolczuje ludziom, ktorzy beda biec na pociąg, glaba murowana. kilka osob bawilo się slizgając po nowej podlodze, kilka nieswiadomych prawie wyrżneło na podloge, w tym pan budowalaniec otwierajac drzwi do przejscia do wc, a on powinien byc przyzwyczajony. Fajnie, ze odnowili, ale szkoda, ze byle jak. a kto sie strasznie zachwyca to albo nie zwraca uwagi na szczegoly albo nie widzial nigdy porządnie zrobionego obiektu, z dopieszczonymi szczegolami. Wiem, ze sie spieszyli, ale mam takie zdanie, ze albo sie robi cos porządnie albo nie zabiera się za to wcale[COLOR="Silver"]
o bojuu!! w końcu ktoś się ze mną zgadza i nie zachwyca tym czymś. Moim zdaniem niewiele się zmieniło. Odmalowano, troche posprzątano, ponabłyszczano. Jeszcze daleko nam do dworców gdzieś za granicą. Londyn, Berlin czy też Mediolan. Tam są odwalone dworce, a to nasze "coś" się chowa. Też uważam, że zrobione na odwal.

Plus strasznie mi się nie podoba pomarańcz. Ale to już akurat kwestia gustu.
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 17:23   #1220
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scatty princess Pokaż wiadomość
o bojuu!! w końcu ktoś się ze mną zgadza i nie zachwyca tym czymś. Moim zdaniem niewiele się zmieniło. Odmalowano, troche posprzątano, ponabłyszczano. Jeszcze daleko nam do dworców gdzieś za granicą. Londyn, Berlin czy też Mediolan. Tam są odwalone dworce, a to nasze "coś" się chowa. Też uważam, że zrobione na odwal.

Plus strasznie mi się nie podoba pomarańcz. Ale to już akurat kwestia gustu.
Rozumiem doskonale co czujesz, bo czytając komentarze w necie czuję się jak wstrętna maruda. Dla mnie to wszystko jest jakies takie niespojne, wszystko z innej parafii. A ta srebrna/szara farba jest okropna, miała nawiązywac do starego dworca, ale jak dla mnie wygląda to tanio. Zobacz sobie dworzec w Malborku http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...a_toaleta.html
https://www.google.pl/search?client=...KsfTtAaVsbXuBg
Stary 2012-06-03, 17:50   #1221
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem doskonale co czujesz, bo czytając komentarze w necie czuję się jak wstrętna maruda. Dla mnie to wszystko jest jakies takie niespojne, wszystko z innej parafii. A ta srebrna/szara farba jest okropna, miała nawiązywac do starego dworca, ale jak dla mnie wygląda to tanio. Zobacz sobie dworzec w Malborku http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...a_toaleta.html
Piękny ten w Malborku, taki stylowy!
Fajnie, że nie jestem sama, bo dokładnie tak się czułam. Wszyscy się zachwycają, ja narzekam. A jeśli ktoś widział cokolwiek poza Wrocławiem, to jest naprawdę powód do narzekania. Bo w takim czasie i za takie pieniądze robi się piękne i porządne budynki, a nie to coś.

Myślę, że nowym terminalem na lotnisku możemy się chwalić. Ale takim dworcem PKP to moglibyśmy się chwalić 10lat temu. Nie dziś.
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:45   #1222
plywok
Zakorzenienie

wrocławskiego nie wiedziałam jeszcze odnowionego. ale ten z malborka, fakt bardzo mi się podobał. akurat w weekend majowy miałam okazję tam czekać na pociąg

(;
Stary 2012-06-03, 19:32   #1223
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:

Ale tam pstrokato... Mnie się nie podoba
Wrocławskiego na żywo jeszcze nie widziałam, ale na pewno nie może być gorzej niż przed remontem

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:03   #1224
ewka_609
Rozeznanie

Nic się nie zmieniło?
Małe porównanie

Polecam trochę się dokształcić w temacie a nie pierdoły opowiadać i zamęt tworzyć
Nie będę wymieniać, bo nie chcę się wdawać w polemikę i niepotrzebne dyskusje.
Ja widziałam dużo dworców kolejowych w Europie. I to jest, drogie panie, na europejskim poziomie. Wiadomo, wszystko zależy od stylu, ale dworców w takim stylu neogotyckim (jeśli się nie mylę to to jest wzorowane na gotyku Tudorów) nie ma wielu. Wiadomo, są niedoróbki, które będą poprawione, ale jestem ciekawa jakby ludzie reagowali jakby dworca na Euro nie otworzyli. To byłby lament dopiero.
Posadzka ma być nasmarowana jakiś antypoślizgowym specyfikiem.

Edytowane przez ewka_609
Czas edycji: 2012-06-03 o 20:13
ewka_609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:15   #1225
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Nic się nie zmieniło?
Małe porównanie

Polecam trochę się dokształcić w temacie a nie pierdoły opowiadać i zamęt tworzyć
a ktos napisal, ze NIC sie nie zmienilo? dziewczyno, jaki zamęt? mamy chyba prawo wypowiedziec swoje zdanie na temat nowej wersji Dworca Glownego? ja oczekiwania mialam większe, wiec krytkuję. nie jest zle, ale za calosc, glownie przez te okropna posadzkę dalabym 3+.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Nic się nie zmieniło?
Małe porównanie

Ja widziałam dużo dworców kolejowych w Europie. I to jest, drogie panie, na europejskim poziomie. Wiadomo, wszystko zależy od stylu, ale dworców w takim stylu neogotyckim (jeśli się nie mylę to to jest wzorowane na gotyku Tudorów) nie ma wielu. Wiadomo, są niedoróbki, które będą poprawione, ale jestem ciekawa jakby ludzie reagowali jakby dworca na Euro nie otworzyli. To byłby lament dopiero.
Posadzka ma być nasmarowana jakiś antypoślizgowym specyfikiem.
moj chlopak tez podrozowal i widzial rozne dworce, a krytykuje glownie jakosc materialow i roboty. dziękuje za taką Europę

gdzie tu logika? po co robic sliską posadzkę, zeby potem smarowac ją antyposlizgowym specyfikiem?

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-06-03 o 20:16
Stary 2012-06-03, 20:27   #1226
natk_a
Raczkowanie

Cytat:
Aż z ciekawości zerknęłam co to za cudo w tym Malborku i... no i właśnie nie wiem o co chodzi, podoba mi się tylko z zewnątrz, w środku niestety mi się nie podoba ani trochę, wnętrze jest przytłaczające, niespójne - ja zdecydowanie cenię sobie minimalizm i prostotę. Kwestia gustu, np. nasz dworzec mi się podoba - jest przestrzenny, jasny, dla mnie zmiana na duży +

vivere senza rimipianti
natk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:52   #1227
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
http://www.rossnet.pl/Produkt/For-Yo...-1-para,111430 Rossmann, Galeria Dominikanska, widziane godzine temu w dosc duzej ilosci
Dziękuję ślicznie Na szczęście udało mi się je dziś wreszcie złowić w Naturze w Marino W życiu bym ich zresztą nie znalazła, bo były między lakierami do paznokci, zwinięte w małej tubce

plywok- hryczaniki też kupiłam, ale młody mi zjadł, z Ukrainy jadłam też pyszne gałuszki Dla mnie, jak co roku, wygrała kuchnia chorwacka- przepyszny krem z bakłażana Torbę zawsze dają za większą ilość, ja kupiłam 8 kuponów na 3 osoby

Co do Dworca, to mi się średnio podoba. Tzn. wiadomo, do moskiewskiego metra nie mamy szans dorównać Jednak wygląd zdzierżę, pod warunkiem, że wreszcie wcześniej zaczną informować, z którego peronu odjeżdża pociąg. Nic mnie tak nie wkurza, jak gonitwa z bagażami przez połowę dworca, bo na 5 minut przed odjazdem dopiero podają peron. Zawsze zastanawiam się, jak osoby starsze i niepełnosprawne mają zdążyć.

Edytowane przez Impersona
Czas edycji: 2012-06-03 o 20:53
Stary 2012-06-03, 21:05   #1228
ewka_609
Rozeznanie

Jakby zrobili z innego materiału to byś narzekała, że się nie świeci. Ale mi się też poprzednia posadzka bardziej podobała.
Dla mnie sformułowanie
Cytat:
Moim zdaniem niewiele się zmieniło.
brzmi bardzo podobnie do "nic się nie zmieniło". Ale radzę poczytać FPW, z linka który podałam, tam się można dowiedzieć rzeczy prawdziwych o dobrych i złych stronach tego remontu. Parkiet jest tragiczny, to prawda.

Samych brył budynków nie ma co porównywać, bo jak już zostało tu powiedziane, style się różnią i nie każdemu musi się to podobać. Ale wnętrza i perony to już można.

Londyn - rzeczywiście, duża różnica
http://www.london-hotels.redflag.inf...riastation.jpg

Praga
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._nadrazi_2.jpg

W Mediolanie byłam ostatnio (pewnie jak wielu Wrocławian) no i Milano Centrale z naszym to nie ma co prównywać. Mussolini zaszalał.

A z resztą, co ja się wysilam, same sobie porównajcie. Poza tym, nie powinno się porównywać dworców kilkumilionowych miast z dworcem kilkusettysięcznego.

A co do samej architektury, to już pretensje do pana Grapowa

Jeszcze jedno małe porównanie:
Wnętrze

I tylko nie kojarzę o jaką szarą/srebrną farbę chodzi...

Dworce w Malborku i Przemyślu...
Aż strach pomyśleć jaki potencjał mają dworce (i wszelkiej maści inne budynki) które okrutnie traktowano przez ostatnie 60 lat.
A jesteśmy świadkami tych przemian dzięki Euro i UE, nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.

I mamy pierwszy monitorowany parking rowerowy! Wreszcie!

Z mojej strony to koniec wypracowania, już nikogo więcej nie będę przekonywać, że choć styl budzi emocje, to i tak nic z tym nie zrobi i trzeba przynajmniej uznać to co mamy. A polskim marudom radzę zmienić podejście i spróbować samemu coś zmienić na lepsze. Albo odwiedzić poznański dworzec

I w 100% zgadzam się z Impersoną. Gdzie nam do Moskwy, Petersburga czy Londynu.

Brawa dla mnie, nigdy nie napisałam tu tak długiego postu
Stary 2012-06-03, 21:05   #1229
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natk_a Pokaż wiadomość
Aż z ciekawości zerknęłam co to za cudo w tym Malborku i... no i właśnie nie wiem o co chodzi, podoba mi się tylko z zewnątrz, w środku niestety mi się nie podoba ani trochę, wnętrze jest przytłaczające, niespójne - ja zdecydowanie cenię sobie minimalizm i prostotę. Kwestia gustu, np. nasz dworzec mi się podoba - jest przestrzenny, jasny, dla mnie zmiana na duży +
pal licho styl, liczy się tez przeciez wykonanie, przeciez to ma wytrzymac wiele lat.

wkurza mnie, ze w Polsce takie wielkie remonty zleca sie najtanszym firmom i wykonuje najczesniej najtanszymi, kiepskimi materialami. tym, ktore sie strasznie zachwycają polecam się przyjrzec dokladnie i zapytac siebie, czy jest zrobione tak jak byc powinno tzn. solidnie.

podsumowujac, czepiam się glownie wykonania, bo ogolne wrazenie jest ok

Cytat:
Dziękuję ślicznie Na szczęście udało mi się je dziś wreszcie złowić w Naturze w Marino W życiu bym ich zresztą nie znalazła, bo były między lakierami do paznokci, zwinięte w małej tubce

plywok- hryczaniki też kupiłam, ale młody mi zjadł, z Ukrainy jadłam też pyszne gałuszki Dla mnie, jak co roku, wygrała kuchnia chorwacka- przepyszny krem z bakłażana Torbę zawsze dają za większą ilość, ja kupiłam 8 kuponów na 3 osoby

Co do Dworca, to mi się średnio podoba. Tzn. wiadomo, do moskiewskiego metra nie mamy szans dorównać Jednak wygląd zdzierżę, pod warunkiem, że wreszcie wcześniej zaczną informować, z którego peronu odjeżdża pociąg. Nic mnie tak nie wkurza, jak gonitwa z bagażami przez połowę dworca, bo na 5 minut przed odjazdem dopiero podają peron. Zawsze zastanawiam się, jak osoby starsze i niepełnosprawne mają zdążyć.
naszukalas się tych rekawiczek, ale wazne, ze sa masz 100% co do dworca, szalu mozna dostac w takich sytuacjach, jeszcze przedzieraj sie przez idacych wolnym krokiem podroznych ciagnacych walizeczki na kolkach i nie wybij sobie przy okazji zębów
Stary 2012-06-03, 22:24   #1230
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ogólnie nie jest źle, ALE.
1. Konserwacja leży i kwiczy. Pomieszczenia zostały odnowione niespójnie, wszystko z innej parafii, jedno z pomieszczeń to normalnie pałac Alladyna Supraporta w połowie ściany - śmiech na sali, zostało i nie wiedzieli co z tym zrobić.
2. Jeśli chodzi o pomarańcz, czy tam ugier. Ten koszmarny pigment został znaleziony głównie na gzymsach. Ale nie, skoro coś było na gzymsach to na bank całość była tak zasmarowana
3. Nie wiem czy to już zrobili, czy dopiero zrobią (chyba, że zmienili plany), ale według wizualki rąbnięte przed wejściem placki zieleni znajdują się na trasach ludzi idących od przystanków. Po co wpasowywać projekt w przestrzeń, nie?

Ogólnie - jest lepiej niż myślałam. Nie jest tragicznie, daje radę, ale ogólnie średnio mi się podoba. No i uważam, że ślepe odtwarzanie czegoś nie ma sensu - bo to, że kiedyś nawet był pomarańczowy nie znaczy, że tak samo łączył się z otoczeniem, które przecież identyczne jak teraz też nie było. Poza tym ten pomarańcz jest zbyt dominujący i przytłacza nie dość, że kawałek fajnej architektury, to jeszcze fajne otoczenie.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości