![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrocław ;-) cz. 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widocznie mieszkasz krócej niż ja na trójkącie...
![]() |
#1205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No tak, przecież Cię nie wpuszczą do nieotwartych/remontowanych/jakiś innych pomieszczeń ot tak. Nie dostałam, ale na fejsie napisali, że miejsca wyczerpały się w kilka chwil dosłownie a chętnych było tylu, że nie dadzą rady odpowiedzieć każdemu z osobna. No nic, może kiedyś jeszcze będzie okazja. Ale będzie jedna ekskluzywna restauracja, w Sali Cesarskiej (czy jakoś tak), a tam podobno szczęka opada (mój TŻ był), takich sufitów nigdzie nie ma. Ale tak czy siak, byłam dzisiaj na dworcu i jest przepięknie. Super, że mamy taki dworzec, teraz inni nam zazdroszczą ![]()
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh no mi też nie odp. Szkoda, ale to super. Muszę się wybrać na dworzec ![]() ![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny widziałyście gdzies takie kapelusze:
http://allegro.pl/kozacki-kapelusz-s...364324848.html http://allegro.pl/kapelusz-slomkowy-...379219106.html tylko wolałabym taki najlepiej w granicy 30 złotych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- i była któraś z Was na rynku na festiwalu: europa na widelcu"? jak na rynku jest teraz piłkarski syf to gdzie się odbędzie ten jarmark ![]()
#1208 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
plywak- byłam w zeszłym roku na Europie na Widelcu, jutro też idę, właśnie w Rynku będzie
![]() Dziewczyny, ja znów z tymi rękawiczkami do kremu do rąk- nie ma ich nigdzie od kilku tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
yhm. dziękuję
![]() Cytat:
![]() a rękawiczki wiem, że swego czasu też miało oriflame w swej ofercie. ale skoro mówisz, że chcesz namacalnie. to może sklepy zielarskie? jak mają różne specyfiki to może i takie rękawiczki też będą mieli.
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
plywok- moim zdaniem warto
![]() ![]() ![]() Ten Oriflame sprawdzę, dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
jak tam się płaci na tym festiwalu? jakie są ceny? duże porcje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Tam się najpierw idzie do kasy po talony, a kucharzom potem płaci się talonami. Ceny szczerze mówiąc nie pamiętam, 4 albo 8 zł. Porcje takie, że pewnie jedną się człowiek nie naje, ale chodzi o to, żeby spróbować kilku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
plywok, za kapeluszek luknęłabym na męskim h&m, zazwyczaj mają taki model na lato
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Byłam w piątek wieczorem zwiedzac dworzec, z zewnątrz wyglada imponujaco i podoba mi sie. W srodku: zrobione "po polsku", z najtanszych materialow, na odwal, zeby bylo. podloga zrobiona z roznych plytek
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- super, ze 0 znowu jezdzi normalnie ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-06-03 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
byłam na rynku. fajna impreza. talony były za 5 złotych. torby rozdawali dopiero przy zakupie 6 talonów.
zasmakowałam w daniach: Polska (pieczony pieróg ruski), Dania (grzebyk z dżemem jabłkowym), Czechy (smażony ser, oczywiście ![]() tylko tak patrzę na obsługę i sobie myślę, taka mało zagraniczna. i dopiero po chwili dostrzegłam, że obsługa to ludzie z gastronomika ![]()
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Plus strasznie mi się nie podoba pomarańcz. Ale to już akurat kwestia gustu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() https://www.google.pl/search?client=...KsfTtAaVsbXuBg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że nie jestem sama, bo dokładnie tak się czułam. Wszyscy się zachwycają, ja narzekam. A jeśli ktoś widział cokolwiek poza Wrocławiem, to jest naprawdę powód do narzekania. Bo w takim czasie i za takie pieniądze robi się piękne i porządne budynki, a nie to coś. Myślę, że nowym terminalem na lotnisku możemy się chwalić. Ale takim dworcem PKP to moglibyśmy się chwalić 10lat temu. Nie dziś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
wrocławskiego nie wiedziałam jeszcze odnowionego. ale ten z malborka, fakt bardzo mi się podobał. akurat w weekend majowy miałam okazję tam czekać na pociąg
![]()
#1223 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Ale tam pstrokato... Mnie się nie podoba ![]() Wrocławskiego na żywo jeszcze nie widziałam, ale na pewno nie może być gorzej niż przed remontem ![]()
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
Nic się nie zmieniło?
![]() Małe porównanie Polecam trochę się dokształcić w temacie a nie pierdoły opowiadać i zamęt tworzyć ![]() Nie będę wymieniać, bo nie chcę się wdawać w polemikę i niepotrzebne dyskusje. Ja widziałam dużo dworców kolejowych w Europie. I to jest, drogie panie, na europejskim poziomie. Wiadomo, wszystko zależy od stylu, ale dworców w takim stylu neogotyckim (jeśli się nie mylę to to jest wzorowane na gotyku Tudorów) nie ma wielu. Wiadomo, są niedoróbki, które będą poprawione, ale jestem ciekawa jakby ludzie reagowali jakby dworca na Euro nie otworzyli. To byłby lament dopiero. Posadzka ma być nasmarowana jakiś antypoślizgowym specyfikiem.
Moje stowarzyszenie "Nutka" Edytowane przez ewka_609 Czas edycji: 2012-06-03 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() gdzie tu logika? po co robic sliską posadzkę, zeby potem smarowac ją antyposlizgowym specyfikiem? ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-06-03 o 20:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() plywok- hryczaniki też kupiłam, ale młody mi zjadł, z Ukrainy jadłam też pyszne gałuszki ![]() ![]() ![]() Co do Dworca, to mi się średnio podoba. Tzn. wiadomo, do moskiewskiego metra nie mamy szans dorównać ![]() Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2012-06-03 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Rozeznanie
|
Jakby zrobili z innego materiału to byś narzekała, że się nie świeci. Ale mi się też poprzednia posadzka bardziej podobała.
Dla mnie sformułowanie Cytat:
Samych brył budynków nie ma co porównywać, bo jak już zostało tu powiedziane, style się różnią i nie każdemu musi się to podobać. Ale wnętrza i perony to już można. Londyn - rzeczywiście, duża różnica ![]() http://www.london-hotels.redflag.inf...riastation.jpg Praga http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._nadrazi_2.jpg W Mediolanie byłam ostatnio (pewnie jak wielu Wrocławian) no i Milano Centrale z naszym to nie ma co prównywać. Mussolini zaszalał. A z resztą, co ja się wysilam, same sobie porównajcie. Poza tym, nie powinno się porównywać dworców kilkumilionowych miast z dworcem kilkusettysięcznego. A co do samej architektury, to już pretensje do pana Grapowa ![]() Jeszcze jedno małe porównanie: Wnętrze I tylko nie kojarzę o jaką szarą/srebrną farbę chodzi... ![]() Dworce w Malborku i Przemyślu... ![]() Aż strach pomyśleć jaki potencjał mają dworce (i wszelkiej maści inne budynki) które okrutnie traktowano przez ostatnie 60 lat. A jesteśmy świadkami tych przemian dzięki Euro i UE, nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. I mamy pierwszy monitorowany parking rowerowy! Wreszcie! Z mojej strony to koniec wypracowania, już nikogo więcej nie będę przekonywać, że choć styl budzi emocje, to i tak nic z tym nie zrobi i trzeba przynajmniej uznać to co mamy. A polskim marudom radzę zmienić podejście i spróbować samemu coś zmienić na lepsze. Albo odwiedzić poznański dworzec ![]() I w 100% zgadzam się z Impersoną. Gdzie nam do Moskwy, Petersburga czy Londynu. ![]() Brawa dla mnie, nigdy nie napisałam tu tak długiego postu ![]()
![]() |
#1229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurza mnie, ze w Polsce takie wielkie remonty zleca sie najtanszym firmom i wykonuje najczesniej najtanszymi, kiepskimi materialami. tym, ktore sie strasznie zachwycają polecam się przyjrzec dokladnie i zapytac siebie, czy jest zrobione tak jak byc powinno tzn. solidnie. podsumowujac, czepiam się glownie wykonania, bo ogolne wrazenie jest ok Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Naczelny Hipster
|
Ogólnie nie jest źle, ALE.
1. Konserwacja leży i kwiczy. Pomieszczenia zostały odnowione niespójnie, wszystko z innej parafii, jedno z pomieszczeń to normalnie pałac Alladyna ![]() 2. Jeśli chodzi o pomarańcz, czy tam ugier. Ten koszmarny pigment został znaleziony głównie na gzymsach. Ale nie, skoro coś było na gzymsach to na bank całość była tak zasmarowana ![]() 3. Nie wiem czy to już zrobili, czy dopiero zrobią (chyba, że zmienili plany), ale według wizualki rąbnięte przed wejściem placki zieleni znajdują się na trasach ludzi idących od przystanków. Po co wpasowywać projekt w przestrzeń, nie? ![]() Ogólnie - jest lepiej niż myślałam. Nie jest tragicznie, daje radę, ale ogólnie średnio mi się podoba. No i uważam, że ślepe odtwarzanie czegoś nie ma sensu - bo to, że kiedyś nawet był pomarańczowy nie znaczy, że tak samo łączył się z otoczeniem, które przecież identyczne jak teraz też nie było. Poza tym ten pomarańcz jest zbyt dominujący i przytłacza nie dość, że kawałek fajnej architektury, to jeszcze fajne otoczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.