O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) - część IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 16:52   #1201
kefii
Wtajemniczenie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) - część IV

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Kwiatuszku moj nie przejmuj sie Mysl o swojej fasolce Ja mimo tego, ze mieszkam za granica to i tak mi sie nie przelewa. Razem z mezem mamy ogromne wydatki comiesieczne. W pazdzierniku zaraz po weselu kupilismy nowe auto i musielismy dobrac kredyt aby nas na nie bylo stac. Poza tym non stop nam cos wyskakuje do zaplacenia Takie to zycie
no takie życie oby zyla nam sie kiedys lepiej

ide sie prasowac

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:55   #1202
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Kwiatuszku moj nie przejmuj sie Mysl o swojej fasolce Ja mimo tego, ze mieszkam za granica to i tak mi sie nie przelewa. Razem z mezem mamy ogromne wydatki comiesieczne. W pazdzierniku zaraz po weselu kupilismy nowe auto i musielismy dobrac kredyt aby nas na nie bylo stac. Poza tym non stop nam cos wyskakuje do zaplacenia Takie to zycie
Nikomu się chyba nie przelewa w dzisiejszych czasach , parszywe to czasy. My też żyjemy od pierwszego do pierwszego, najgorszy jest kredyt za mieszkanie, którego kwotę bank co miesiąc podnosi i najgorzej jak wyskoczy w miesiącu coś np. leki do kupienia, naprawa auta czy coś, to lipa wtedy
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:59   #1203
Emma 1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
Powiem Wam kochane, że lepiej mi jak wiem, że nie jestem sama...już sobie wbijałam w głowę, że zła żona ze mnie i nie potrafię pieniędzmi dysponować...ale potrafię- tylko zawsze coś wyskoczy...teraz wpadłam na genialny pomysł i już się nie martwię nie mogę tak stresować mojej fasolki kochanej przecież wiecie, że ja nigdy nie martwię się wiecej niż 5 minut

aha- Tż ma jutro wolne więc koło 9.00 testuje

laski, spadam sprzatać

UWIELBIAM WAS
ej, ale jak masz jakis pomysl jak zyc bez kasy to sprzedaj!
Emma 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:02   #1204
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Wam kochane, że lepiej mi jak wiem, że nie jestem sama...już sobie wbijałam w głowę, że zła żona ze mnie i nie potrafię pieniędzmi dysponować...ale potrafię- tylko zawsze coś wyskoczy...teraz wpadłam na genialny pomysł i już się nie martwię nie mogę tak stresować mojej fasolki kochanej przecież wiecie, że ja nigdy nie martwię się wiecej niż 5 minut

laski, spadam sprzatać

UWIELBIAM WAS
Nati do jutra to ja zawalu dostane i przez Ciebie i przez siebie Nocka bedzie zarwana jak nic
Dziewczyny wiecie, ze sie nie dopinam w swoje spodnie. Jestem dopiero w osmym tygodniu i mimo tego, ze zwracam to co zjadam to brzuszek jest na dole zaokraglony Wiem, ze to przez wody a nie wielkosc maluszka ale i tak sie ciesze
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:02   #1205
kefii
Wtajemniczenie

doskonale to znam
ja do gin chodze prywatnie bo ona przyjmowala pzredtem w przychodni ale otoirzyła swoja praktyke a do krakowa to nie chce mi sie jezdzic bo kawalek
staramy sie z mezem nie zwariowac i jakos zyc
dlatego od czasu do czasu mały wypad do teatru by na chwile zapomniec

natalia jak zwykle juz cos wymyslila dobra w tym jest

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-03-02, 17:04   #1206
Emma 1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Promykas Pokaż wiadomość
Nikomu się chyba nie przelewa w dzisiejszych czasach , parszywe to czasy. My też żyjemy od pierwszego do pierwszego, najgorszy jest kredyt za mieszkanie, którego kwotę bank co miesiąc podnosi i najgorzej jak wyskoczy w miesiącu coś np. leki do kupienia, naprawa auta czy coś, to lipa wtedy
my takie mamy szczęście że nam w kazdym miesiącu coś musi wyskoczyć. Nigdy nie jest tak, że spokojnie żyjemy
Ale na szczęście kredyt na remont skończy się za trzy lata (1500 zł miesięcznie :/) to bedzie trochę łatwiej

Czasem się zastanawaim jak będziemy życ jak pojawi się dziecko. Skoro teraz nie mamy kasy w nadmiarze to skąd wtedy weźmiemy ? no ale nie chcę o tym myśleć bo w ten sposób to bym sie pewnie nigdy nie zdecydowała
Chociaż... co ja tu mam do decydowania... los jak widać sam decyduje z mnie
Stary 2012-03-02, 17:07   #1207
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Nati do jutra to ja zawalu dostane i przez Ciebie i przez siebie Nocka bedzie zarwana jak nic
Dziewczyny wiecie, ze sie nie dopinam w swoje spodnie. Jestem dopiero w osmym tygodniu i mimo tego, ze zwracam to co zjadam to brzuszek jest na dole zaokraglony Wiem, ze to przez wody a nie wielkosc maluszka ale i tak sie ciesze
Mój brzuch nadal jest płaski , ale może przez to moje tyłozgięcie i macica jeszcze się do końca nie wyprostowała
A w spodnie niektóre też się nie dopinam bo przytyłam

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Emma 1 Pokaż wiadomość
my takie mamy szczęście że nam w kazdym miesiącu coś musi wyskoczyć. Nigdy nie jest tak, że spokojnie żyjemy
Ale na szczęście kredyt na remont skończy się za trzy lata (1500 zł miesięcznie :/) to bedzie trochę łatwiej

Czasem się zastanawaim jak będziemy życ jak pojawi się dziecko. Skoro teraz nie mamy kasy w nadmiarze to skąd wtedy weźmiemy ? no ale nie chcę o tym myśleć bo w ten sposób to bym sie pewnie nigdy nie zdecydowała
Chociaż... co ja tu mam do decydowania... los jak widać sam decyduje z mnie

Mój TŻ jest taki, że przed planowaniem ciaży powiedział, że on chiałby dać dzidzi wszystko co najlepsze a sam nie wie czy jest na to gotowy w sensie finansowym. Ja znowu twierdziłam, że problemy są i będą i w taki sposób nigdy świadomie się nie zdecydujemy , gdyż zawsze będzie jakieś ale. No i zdecydowaliśmy, ale wierzę , że się ułoży i TŻ zmieni wkrótce pracę na managera
Stary 2012-03-02, 17:11   #1208
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Mój brzuch nadal jest płaski , ale może przez to moje tyłozgięcie i macica jeszcze się do końca nie wyprostowała
A w spodnie niektóre też się nie dopinam bo przytyłam

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Mój TŻ jest taki, że przed planowaniem ciaży powiedział, że on chiałby dać dzidzi wszystko co najlepsze a sam nie wie czy jest na to gotowy w sensie finansowym. Ja znowu twierdziłam, że problemy są i będą i w taki sposób nigdy świadomie się nie zdecydujemy , gdyż zawsze będzie jakieś ale. No i zdecydowaliśmy, ale wierzę , że się ułoży i TŻ zmieni wkrótce pracę na managera
A ja nie przytylam no bo jak tu przytyc jak wiekszosc dnia spedza sie nad kibelkiem-szuwarkiem Z reguly jestem szczupla osobka moze dlatego widze roznice no i maz sam zauwazyl. Dzisiaj w pracy chodzilam caly dzien z rozpietym guziczkiem od spodni, bo dosyc ze mnie non stop mdli to nie chce sciskac maluszka. Ciezko mi sie dopiac.
Matko a moze ja mam dwojke a nie jedno
Stary 2012-03-02, 17:16   #1209
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie przytylam no bo jak tu przytyc jak wiekszosc dnia spedza sie nad kibelkiem-szuwarkiem Z reguly jestem szczupla osobka moze dlatego widze roznice no i maz sam zauwazyl. Dzisiaj w pracy chodzilam caly dzien z rozpietym guziczkiem od spodni, bo dosyc ze mnie non stop mdli to nie chce sciskac maluszka. Ciezko mi sie dopiac.
Ja też szczupła jestem aż za nadto i brzuch mam aż wklęsły , w sumie wklęsły już nie jest ale nadal płaściutki nie widzę różnicy póki co .
Mdłości nie zazdroszczę ja za to mam apetycik i 2 kg do przodu
Stary 2012-03-02, 17:21   #1210
Emma 1
Rozeznanie

Cytat:
zazdrościłabym
Stary 2012-03-02, 17:25   #1211
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
zazdrościłabym
Jutro sie okaze
Stary 2012-03-02, 17:34   #1212
Emma 1
Rozeznanie

Cytat:
Jutro sie okaze
to trzymam za dwa

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

kefii, a ile Wy za ten teatr płacicie?
bo ja wlasnie zajrzalam na stronę teatru Rozrywki w Chorzowie, bo reklamuja nowa fajną sztukę, i pomyślałam sobie, ze moze sie ukulturalnimy trochę....
wiecie ile bilet kosztuje?
70 zł!!
w tygodniu!!
75 w weekend!
no ocipieli chyba!
Stary 2012-03-02, 17:37   #1213
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
to trzymam za dwa

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

bo ja wlasnie zajrzalam na stronę teatru Rozrywki w Chorzowie, bo reklamuja nowa fajną sztukę, i pomyślałam sobie, ze moze sie ukulturalnimy trochę....
70 zł!!
w tygodniu!!
75 w weekend!
no ocipieli chyba!

O matko a na dwie to już 140 zł
Stary 2012-03-02, 17:46   #1214
istraa
Raczkowanie

Jak przyszłam to już Was nie ma

W pracy zapierdziel, ale jakoś mineło...ale działo to się będzie dopiero w przyszłym tygodniu...juz na samą myśl jestem zmęczona!

Natalia, ja chyba jajco zniosę do jutra z tym Twoim testowaniem!!!!

Ja jakaś słabawa jestem, co prawda odzyskuję głos powoli i smark już mniejszy, ale to jeszcze nie pełnia sił. Dziś po pracy od razu do wyra wskoczyłam...i tak Was nadrabialam i nadrabiałam...dziecię dziś u dziadków sobie zażyczyło noc, małża jeszvze nie ma to mam labę.

A jutro kuliggg. Ja to się nadaję do łóżka, a nie na kulig, ale niech będzie!

a @ nadal ni ma, dziś 31 dc, ale to pewnie spowodowane dupkiem, który skończyłam brać w sobotę i może tego, że prawdopodobnie był cykl bezowulacyjny.

Edytowane przez istraa
Czas edycji: 2012-03-02 o 17:47
istraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:55   #1215
Emma 1
Rozeznanie

Cytat:
O matko a na dwie to już 140 zł
noooo
sama sobie juz od razu wybilam to z główy

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez istraa Pokaż wiadomość
Jak przyszłam to już Was nie ma

W pracy zapierdziel, ale jakoś mineło...ale działo to się będzie dopiero w przyszłym tygodniu...juz na samą myśl jestem zmęczona!

Natalia, ja chyba jajco zniosę do jutra z tym Twoim testowaniem!!!!

Ja jakaś słabawa jestem, co prawda odzyskuję głos powoli i smark już mniejszy, ale to jeszcze nie pełnia sił. Dziś po pracy od razu do wyra wskoczyłam...i tak Was nadrabialam i nadrabiałam...dziecię dziś u dziadków sobie zażyczyło noc, małża jeszvze nie ma to mam labę.

A jutro kuliggg. Ja to się nadaję do łóżka, a nie na kulig, ale niech będzie!

a @ nadal ni ma, dziś 31 dc, ale to pewnie spowodowane dupkiem, który skończyłam brać w sobotę i może tego, że prawdopodobnie był cykl bezowulacyjny.
istra, my sie jutro na rolki wybieramy a Ty na kulig
na pewno w tej samej strefie klimatycznej mieszkamy?

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

dobra lale, spadywam!
oficjalnie rozpoczynam weeeeekeeeend!!!
pewnie mnie dzis juz nie będzie bo jade na ploty, ale jutro od 9 w gotowości
Natala
Stary 2012-03-02, 17:58   #1216
natalia_b
Wtajemniczenie

ale ja mam w Was cudowne wsparcie jestem na chwilę bo nie chcę mieć zaległości
Stary 2012-03-02, 18:07   #1217
Tigresse86
Raczkowanie

Cytat:
czesc Tygrysku!
biedna jestes z ta migreną
moje na szczęście odeszły jak ręką odjął wraz z odstawieniem tabsow
Ale co sie namęczyłam...co miesiąc kilka dni wyjętych z życiorysu.
Ostatnia była najgorsza.... musiałam zwolnic się z pracy i leżałam w łózku i płakałam, z tego bólu nawet zasnąć nie mogłam...
masakra
oby nigdy więcej
U mnie po odstawieniu tabletek też jest dużo lepiej, teraz mam migrenę raz na 2-3 miesiące, a przy tabletkach to co miesiąc w czasie@ i w trakcie cyklu też się często zdarzało, dokładnie to są dni wycięte z zyciorysu i jeszcze te dobre rady ludzi w koło " może wez sobie apap, mi pomaga na ból głowy" a ja miałam ochote wykrzyczec " to nie jest k... ból glowy tylko migrena" Musiałam na stałe z alko zrezygnować bo po nim było jeszcze gorzej, a teraz czasem sobie pozwalam na drinczka i jest ok. A neurolog mi powiedział i wiele znajomych potwierdza że w ciąży często migreny w ogóle znikają, więc jest nadzieja że będzie jeszcze lepiej
Stary 2012-03-02, 18:17   #1218
natalia_b
Wtajemniczenie

widzę, że nie tylko ja miałam migreny przy tabletkach...zawsze dzień przed i pierwszy dzień @...to była masakra...pozasłaniane rolety, wszystko wyłączone...nawet światełko w tv mi przeszkadzało...teraz od pół roku na szczęście nie wiem co to porządna migrena...czasem boli głowa, ale nie jest tak źle Tygrysku tulę mocno
Stary 2012-03-02, 18:57   #1219
melabn
Wtajemniczenie

Cześc
Misiu kochana milcze bo moja psychika musi odpoczac od tematow staraniowych, czasami was podczytuje i trzymam za wszystkie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:02   #1220
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hej
Natalia ja już zaczynam schizowac Twoim testowaniem!!
Nie moge sie doczekac!
Stary 2012-03-02, 20:48   #1221
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Hej wreszcie nadrobiłam. Nie mogę być jak największa produkcja, bo pracuję, ale wieczorem chętnie nadrabiam
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja kawaliera(czy jakoś tak) spijałam
o matko, pamiętam to i na samą myśl mi niedobrze

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość

To co Dziewczynyki??? Majorka w maju albo Chorwacja we wrześniu???
oł je, a w kwietniu parapetówka u mnie, trzymajcie kciuki, żeby się udało

Cytat:
Napisane przez gosiaczek20004 Pokaż wiadomość
no to nieźle ale ja też pod tymi względami to wstydziuch jestem nigdy sama prezerwatyw nie kupiłam
ja też nie, chyba że w supermakecie
Cytat:

gosiaczku, niech Tż dotknie Jej brzucha...niby mówią, że jak facet dotyka brzucha ciężarnej to i On bedzie miał dziecko
ja słyszałam wersję, że jak kobieta dotknie brzucha ciężarnej, to się "zarazi"

Cytat:
No właśnie zawsze miałam wszystkie objawy, poczynając od owulki...a teraz nic...dopiero wczoraj w nocy strasznie zaczęły mnie boleć (.)(.) i to tyle.... Kurcze mam taką ogromną nadzieję, że się udało, ale żadnych mdłości, no nic po prostu. A tylko dzisiaj tak mnie strasznie zabolało podbrzusze, jak byłam z koleżanką w kuchni, że nie mogłam wstać...ale tak dziwnie jakby w środku...nigdy tak nie miałam, ale to chyba raczej nie objaw ciąży
o mamo, ja się doszukuję u siebie tych objawów, ale wiem, że za wcześnie, co robić, jak psychika szaleje
Cytat:
Matko!!! jestem nakręcona jak bąk!!!!!
padłam z tego tekstu
Cytat:
A ja meliskę piję HA!
też lubię. Dodaję sobie miodek i cytrynkę

Cytat:
no to efekty będą gwarantowane w postaci bliźniaków
łoł, to co moja szwagierka musiała wyczyniać, jak mają trojaczki

Cytat:
Śmiej się śmiej z mojego talentu, z Van Gogha też się śmiali
padłam
Cytat:
Przepraszam, że nie pożegnałam się ale zapomniałam
Dziewczyny ja siedzę i ryczę jak dziecko...wczoraj zapłaciłam ubezpieczenie za auto...a ostatnio się nam zepsuło...teraz dzwoni mechanik, że poszedł dodatkowo jakiś drążek i koszt naprawy ze 150 zł podniósł się na 350! Jestem tak w****a, że zaraz coś rozwalę! To są jakieś jaja! Całe oszczędności poszły w remont, do tego mamy kredyt...ja nie wiem jak związać koniec z końcem...siedzę i licze nasz budżet, ale kiepsko mi idzie bo nawet za bardzo nie ma co liczyć...ciężko tak z kieszeni wyciągnąć 750 zł (razem z ubezpieczeniem) na auto...no nic tylko siąść i płakać. a do tego ta moja szkoła Kupę kasy miesięcznie płacę!
współczuję Ci, my też od pierwszego do pierwszego. Wykańczamy dom, mamy kredyt, staramy się o 2, zapożyczeni jesteśmy u rodziców, nawet nie chcę myśleć Staram się myśleć pozytywnie, przecież musimy dać radę, w końcu pracujemy, jesteśmy młodzi i zdrowi więc dlaczego miałoby się nie udać. Tylko, żebyśmy już sami mieszkali.

dzisiaj wreszcie zrobiłam badania w czasie okienka w pracy, w przyszłym tygodniu mam dzwonić do ginki z wynikami i dowiedzieć się jak cytologia wyszła. A na wizytę po planowanej@ mam nadzieję, że nie przyjdzie, żeby jej nie było, żeby jej nie było....

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

nie wierzę, ponad pół godziny mnie nie było a tu cisza Mówiłyście, że w weekend cisza, ale nie wierzyłam, że aż taka

Wpadłam jeszcze powiedzieć, że ja też trzymam kciuki za Natalkę
Stary 2012-03-02, 21:04   #1222
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia20l Pokaż wiadomość
MistrzyniwKochamCieMisiu
Salud
Elmira
Szlachcianka
Opaska
Promykas
Monika_uk
emilia006
Kalpana
sensuall
Nue

dziewczyny jeśli juz znacie swoje terminy porodów to prosze o podanie
25.09 wg OM
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:32   #1223
Tigresse86
Raczkowanie

Cytat:
widzę, że nie tylko ja miałam migreny przy tabletkach...zawsze dzień przed i pierwszy dzień @...to była masakra...pozasłaniane rolety, wszystko wyłączone...nawet światełko w tv mi przeszkadzało...teraz od pół roku na szczęście nie wiem co to porządna migrena...czasem boli głowa, ale nie jest tak źle Tygrysku tulę mocno
Dziękuję Natalko, już mam weekend więc mi lepiej, coś jednak w tych tabletkach jest że tyle z nas ma migreny przez nie, no cóż coś za coś.
A za Ciebie mocno trzymam kciuki jutro, niech Twoje II kreseczki będą pięknym otwarciem sezonu marcówek, z całego serca życzę Ci żeby się udało
Stary 2012-03-02, 21:51   #1224
gosiaczek20004
Zadomowienie

cześć kobitki ja tylko na chwilkę jestem nadrobiłam i troche się ustosunkuje
Cytat:
Czesc Dziolchy

Dalyscie czadu widze przez ostatnie dwa dni, o Wy plotkary Ktore i kiedy tu testuja, bo sie juz pogubilam Cos czuje, ze bedzie marcowy wysyp Juz sie nie moge doczekac tych emocji i tych zdjec testow ciazowych
Dziewczyny jutro mam pierwsze usg i ogromnego stracha chyba nie bede spala dzisiaj w nocy i przez siebie i przez Ciebie Natalka Drugi dzien mam ciemne uplawy (ale nie z domieszka krwi) i juz oczywiscie sobie wkrecam glupoty. Tylko abym przezyla do jutra.
Co do objawow ciazowych to ja chyba przezylam wszystkie z mozliwych poczawszy od bezsennosci na samym poczatku, konczywszy na calodniowych nudnosciach i mdlosciach i braku apetytu.
Ostatnio moj maz stwiedzil, ze przeciez jem normalnie i tak analizujac to faktycznie staram sie cos jesc ale mam ciagle uczucie pustki i pomniejszonego zoladka i przez to mnie ogromnie mdli ale znalazlam patent: cieple mleko z miodem, jakos mi lepiej po tym na jakies 2 godz
Emilia wszystko bedzie dobrze koniecznie zdaj po wizycie relację a kciuki oczywiście bedziemy trzymać
Cytat:

laski, spadam sprzatać

UWIELBIAM WAS
a my Ciebie będę rano ale wiem że ta noc będzie nie przespana
gosiaczek20004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:30   #1225
kamimidu
Zadomowienie

idę spać żeby rano szybciej wstać

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

dziewczyny jak znajde te namiary to wam wyśle a jak nie to wytłumacze jak po nitce jak tam trafić ;P
we wrzesniu płaciliśmy 40euro za dobe...

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

...co do sytuacji finansowej to w dzisiejszych czasach mało komu jest lekko, chociaż ja byłabym hipokrytką gdybym narzekała...

ale 3 lata temu kiedy zaszłam w ciąże mieszkaliśmy w wynajmowanym mieszkaniu,oboje studia zaoczne-patrz płatne(ponad 2tys.za semestr.).
czasami była katastrofa(na szczescie dzieki prac mojego męza nigdy jedzenia nam nie brakowało ;P ) ... no i nasz bład -nie potrafimy oszczedzac!!!!!potrafiliś mymy poszalec przez trzy dni na całego a pozniej zeby w sciane...

jakos sie ułożyło... wielismy kredyt,kupilismy mieszkanie.w miedzy czasie ja zaczełam ostro szlifowac fotografie z której czasem cos wpadnie(ale tez wciaz inwestuje w sprzet fotograficzny , ksiazki-kto sie tym interesuje wie jakie to sa koszta a ja jesli juz o ten temt chodzi to nie żałuje albo bede miec to co chce albo wcale nie kupuje),maz tez ma dodatkowa prace ale dorywczo(przyjaciel robi melbe na zam ownie-swoja rogą jest genialy-tez pasjonata tego co tworzy) i tak czasem poprosi męża o pomoc wiec kaska tez wpada...
jakos sie kreci... kredyty i opłaty czasem nam spedzaja snu z owiek ale z drugiej strony mysle ze jak na tak młodych ludzi to i tak dajemy nie zle rade, stac nas na 2tyg.wakacje za granicą,codziennie jexdzimy autem do pracy i wszedzie jemy co chcemy i jakies rozrywki też są...-no i to wszytko bez niczyjej pomocy... (chociaz nie bez niczyjej bo siostra porzyczyła mi kupe kasy na srzet-ale w tym roku mam zamiar ja spłacić ...sama to zaproponowała mówiąc nie może patrzec jak się marnujęz...i dodała "wiem ze to bedzie najlepsza inwestycja w moim zyciu"... powiedział mi to w mje urodziny ) )... no i kreci sie...
czasem lżej czasem mega pod górkę ale jakoś zawsze dajemy radę )

Edytowane przez kamimidu
Czas edycji: 2012-03-02 o 22:32
kamimidu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:46   #1226
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
to trzymam za dwa

70 zł!!
w tygodniu!!
75 w weekend!
no ocipieli chyba!
ja po 50zl czyli 100 na dwoje to jeszcze nie masakra raz na 3 -4 meisiace ja chodze do bagateli kraków a bilety zamaiwam zawsze jakies 1,5 miesiaca wczesniej wiec mam czas sie przygotowac i bilety odbieram tak 2 tygodnie pzred skeptaklem
wszystko zalezy od teatru i sztyuki na jaka sie idzie czasem warto poczekac 2 3 4 miesiace i to smao bedzie tansze o 20 zł
my chodzimy na starsze sztuki bo nowe to wiem ze drom jak nie wiem co
sztuka fajana ale chygba 1 czesc byla lepsza bo nie spodziewana w drugiej to kontynuacja ale tez bardzo smiesznie było
o much męż oszalał podglada co pisze pzrez lornetke z konca pokoju
och a po spektaklu poszlismy na chwile na rynek sie przejsc ale było fajnei i romantycznie

dobra nadrobilam popisałam ide spac
dobranoc kochane
rano czekam jak wszystkei na wiesci od natalii

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kamimidu Pokaż wiadomość
idę spać żeby rano szybciej wstać

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

dziewczyny jak znajde te namiary to wam wyśle a jak nie to wytłumacze jak po nitce jak tam trafić ;P
we wrzesniu płaciliśmy 40euro za dobe...

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

...co do sytuacji finansowej to w dzisiejszych czasach mało komu jest lekko, chociaż ja byłabym hipokrytką gdybym narzekała...

ale 3 lata temu kiedy zaszłam w ciąże mieszkaliśmy w wynajmowanym mieszkaniu,oboje studia zaoczne-patrz płatne(ponad 2tys.za semestr.).
czasami była katastrofa(na szczescie dzieki prac mojego męza nigdy jedzenia nam nie brakowało ;P ) ... no i nasz bład -nie potrafimy oszczedzac!!!!!potrafiliś mymy poszalec przez trzy dni na całego a pozniej zeby w sciane...

jakos sie ułożyło... wielismy kredyt,kupilismy mieszkanie.w miedzy czasie ja zaczełam ostro szlifowac fotografie z której czasem cos wpadnie(ale tez wciaz inwestuje w sprzet fotograficzny , ksiazki-kto sie tym interesuje wie jakie to sa koszta a ja jesli juz o ten temt chodzi to nie żałuje albo bede miec to co chce albo wcale nie kupuje),maz tez ma dodatkowa prace ale dorywczo(przyjaciel robi melbe na zam ownie-swoja rogą jest genialy-tez pasjonata tego co tworzy) i tak czasem poprosi męża o pomoc wiec kaska tez wpada...
jakos sie kreci... kredyty i opłaty czasem nam spedzaja snu z owiek ale z drugiej strony mysle ze jak na tak młodych ludzi to i tak dajemy nie zle rade, stac nas na 2tyg.wakacje za granicą,codziennie jexdzimy autem do pracy i wszedzie jemy co chcemy i jakies rozrywki też są...-no i to wszytko bez niczyjej pomocy... (chociaz nie bez niczyjej bo siostra porzyczyła mi kupe kasy na srzet-ale w tym roku mam zamiar ja spłacić ...sama to zaproponowała mówiąc nie może patrzec jak się marnujęz...i dodała "wiem ze to bedzie najlepsza inwestycja w moim zyciu"... powiedział mi to w mje urodziny ) )... no i kreci sie...
czasem lżej czasem mega pod górkę ale jakoś zawsze dajemy radę )
miałam uciekac ale
podoba mi sie twoja pasja fotografowania u nas sie to zaczyna w tym roku kupilismy pierwsza lustrzanke i sie uczymy
a finanse u nas to sa jakie sa ale i tak zaczynamy wychodzic na prostom
dobramoc

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-03-02, 22:54   #1227
kamimidu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
o much męż oszalał podglada co pisze pzrez lornetke z konca pokoju

[/COLOR]
miałam uciekac ale
podoba mi sie twoja pasja fotografowania u nas sie to zaczyna w tym roku kupilismy pierwsza lustrzanke i sie uczymy
a finanse u nas to sa jakie sa ale i tak zaczynamy wychodzic na prostom
dobramoc
rozwalił mnie twój mąż ) gigant!!!
ja tez spadam..

co do fotografii to moja pasja zaczeła sie w podstawówce zapisałam sie wtedy na kółko foto. i robiłam zdjęcia na zenicie i sienie, później ciemia,wywoływanie itp.to był czad )) a teraz ..PS króluje gubi sie magia fotografii...nie powiem czasem sama korzystam ale nie lubie...wole przez dłuższa chwile ustawaić aparat-czasem stracić przez to chwilę kadr,ale za to mam satysfakcję aleeeee o tym mogłabym godzinami a to niebezpieczne...takze koncze mama nadzieje ze lustrzanka uwieczni miliony ulotnych chwil!!! i cenna rada!!! wywołujcie zdjęcia i klejcie albumy!!!
Stary 2012-03-02, 23:17   #1228
monamur
Raczkowanie

Kobiety jestescie niemozliwe

Nadrobiłam i padłam i jak zwykle nikogusienko i cisza w eterze losie

Poluś obiecałaś,że bedziesz co do talentów plastycznych to ja kompletnie nie mam ku temu zdolności, przy mnie picasso by lepiej motyla narysował a co najlepsze w liceum miałam 6 z plastyki, bo powiedziałam naczycielowi, że babcia by się z 6 ucieszyła i postawił, poza tym oddawałam rysunki kolegów za ktore ja dostawałam 6tki a oni 5tki gosc był mega zakręcony hahaha

Natala ale ty nam emocje serwujesz, jeszcze se przełożyła na 9, no wiesz

Ale wam fajnie z tymi wakacjami, tez chce

O Mindusia jest, kiedy moczysz teścik kochana? ja 12 jak zołza nie przyjdzie, kurcze tez bym chciała żeby mnie (.)(.) bolały ale jak zwykle nic

Edytowane przez monamur
Czas edycji: 2012-03-02 o 23:18
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:00   #1229
mlodaj
Rozeznanie

A ja nie doczytalam wczoraj że testowanie Natalii przełożone w czasie, więc wyprawiłam męża do pracy i od razu do kompa siadłam czy są już jakies wieści Ale cóż..... poczekam trochę na dobre wieści

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:23   #1230
kamimidu
Zadomowienie

Nati, tylko tym razem nie zapomnij nasikać na test ;P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości