|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
potwierdzam o tym sab simplex-ie, zalatwialam dla kolezanki maluszka. kosztuje okolo 5-6 eur za 30 ml kropelek.
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
a ja z kolei znam troje dzieciaczków, co im mamy tą fridą noski czyściły i dzieci nic, zero płaczu i na własne oczy to widziałam i taka zaskoczona byłam, bo moja mamcia tradycyjnie Elizie gruszką katar wyciagała i mała się darła w niebogłosy, więc już teraz sama nie wiem, co lepsze - mi to ciągnięcie gila ustami, chociaż on do ust nie trafia w żadnym wypadku, jakieś takie obrzydliwe się wydawało, no ale może dlatego, że to cudze dzieci były a swojemu własnemu nie będzie mnie brzydziło.
|
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam jedne niedrapki tylko ale podobno wystarczy tyle mam je z tego kompletu co kiedys kupiłam co był pajac + body+czpeczka+sliniak+nie drapki
a czapeik ogólnie mam 3 nie mam tylko grubszej na wyjście ze szpitala skarpetek mam dwie pary takie: http://allegro.pl/bobas-skarpetki-fr...244908984.html ale wzoru co ja mam juz niema wystawionego tutaj ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- mnie tez to obvrzydzało te aspiratorki jak widziałm jak bratowa chrzesniakowi wsadzała to no ale własnie wiem teraz ze te kipy sie tam na watce zatrzymują to sie juz przełamałam jakoś zreszta nie wiem jak z czyszczeniem takiej gruszki ale wydaje mi sie ze chyba ten aspirator to wygodniejszy bo wyciąga się filtr albo watke z ta kozą i juz czyste ...
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, żeby zamówić tak z 2pary niedrapków i 3czapeczki, takie cienkie.
Do tego skarpeteczki. ![]() U tego sprzedawcy płaci się raz za przesyłkę? |
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego u nas długo były niedrapki w użyciu dopóki nie uświadomiła sobie, że ma ręce i zaczęła się im uważnie przyglądać
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
a to sie dokup[i potem
w kiosku w szpitalu są za grosze ![]() u którego sprzedawcy tego od skarpet? to tylko raz płącisz jak na wielu aukcjach kupujesz ale wybierasz koszt z aukcji na której jest on najwyższy
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pytanie.
Czy ma któraś tak,że jak więcej chodzi to czuje takie ciągniecie w dół? Ale nie brzucha,tylko takie jakby coś zaraz wypaść z szyjki miało. Takie ciągniecie i jakby nacisk na szyjke. I mam tak tylko jak więcej pochodze. Nie przyjemne uczucie. Ja nie uzywałam niedrapek . Mój synuś się nie drapał
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-18 o 14:33 |
|
|
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie czuje nic takiego jak chodze ale za to jak włąśnie dłuuzej pochodzę to w okolicy pępka mam taki ból silny i brzuch twardnieje mi.. ale ja mysle ze to od jelit . Nospa pomaga i chwilka odpoczynku
|
|
|
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja synka obkupywałam na promocjach z wyprzedzeniem o sezon, tym sposobem ma ciuchów więcej niż cała rodzina z teściami włącznie... dla małej już też poszalałam i 2 siaty mam![]() Cytat:
, zanim mu podpasowały Lovi, to jeszcze był Nuk, Mam, dr Brown co dziecko to inna butelka
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Obżarłam sie pomidorówą z ryżem
a teraz idę się dotlenic. Miłego dnia
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek - też właśnie patrzyłam na opinie
. Mam nadzieję, że Dzidkowi od razu przypasują |
|
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo to ja nawet nie wiedziałam ze w butelkach to takie róznice ze dzidki nie ze wszystkich chcą ciągnąć... hmmm... toż to niespodziewajka
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-18 o 14:58 |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z inf. tel. jak poprzednio 200 zł z płytką, 170 bez płytki. A ja z prawkiem swobodnie za kierownicą to się poczułam chyba dopiero po roku. I to jak jeździłam własnym samochodem bo jak od tatuśka z nim w komplecie to był koszmar.
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne ubranka można wyszukać, także pewnie i ja się skuszę na allegrowe zakupy
|
|
|
|
|
#1217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ... od jakiegoś czasu też tak mam jak dużo chodzę... takie dziwne uczucie. Nie jesteś sama ale u mnie to trwa chwilę i tak kilka razy dziennie.Cytat:
![]() Ja osobiście wolę pójść do sklepu, dotknąć, obejrzeć teraz to dopiero się zaczną zakupy hehe No ale nie ukrywam, że na allegro też często zaglądam ![]() a do noska kobietki kupujecie pompkę czy ten aspirator? http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...276650707.html Ja jak kiedyś się opiekowałam dzieckiem to zdecydowanie wolałam ten aspirator ... dokładniej można wyczyścić nosek. Cytat:
![]() Cytat:
Miłego ładny dzień więc trzeba korzystać
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
lukrecja_25 bardzo fajne te kolorowe śpioszki
![]() ja idę dalej leżec, bo tak mnie niesamowicie brzuch dołem boli, że zaczynam się martwic boli jak na okres muszę wytrzymac do piątku, bo jutro nie ma mojego lekarza.
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem ze nie mogę za duzo chodzić i muszę robic czeste przerwy jak sprzątam np bo wtedy wąłsnie ból bvrzucha gwarantowany.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
lukrecja doczytałam teraz jak piszesz o tym ciśnieniu podczas sikania.mi też jakby ostatnio go zabrakło
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-18 o 15:45 |
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio po obiedzie męczy mnie ból skóry na środku brzucha. Tak jakby większa ilość jedzenia + dziecko z trudem mieściły się w brzuchu. |
|
|
|
|
#1222 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już na szczęście z takim typem się nie męczę. Mój były potrafił milczeć przez 2-3 tygodnie, co niszczyło mnie psychicznie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33621969]co do pampersiaków to mam karte dla mamy i maleństwa w aptece dbam o zdrowie i przysłali mi maila i maja promocje do konca maja z ta karta pampersy newborn za cztery dyszki[/QUOTE] Ile sztuk? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zielona dziękuję za wskazówki do pozbycia się tej cholernej reklamy Wczoraj moja babcia wylądowała w szpitalu. W październiku miała udar mózgu i teraz jest sparaliżowana. No i wczoraj miała atak, trzęsło ją, piana z buzi... Karetka ją zabrała i najprawdopodobniej to padaczka poudarowa. Wieczór spędziłam w szpitalu na izbie przyjęć. |
|||||||
|
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra zabieram mouje prezenty z allegro co mi przywieziono dzisiaj i spadam do domu
znaczy najpierw do biednej ręki po te sałatki znaczy obczaje czy są bo tej biednej to kurde nima nic nigdy bo to taka najbardziej odwiedzana i zawsze wszystko wykup[ione szybko jest a gdzie szukac tych sałatejk i jakone wyglądają??? na warzywach normalnie są??? bosze bosze kocham takie sałatki juz sie zaśliniłam ![]() ja dzisiaj juz nie będę musiał na palcach sięgac do szafek górnych bo mi przyszedł stołeczek drewniany z IKEI jejeje będę teraz modna |
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Również wszystkiego dobrego dla Konczity i jej maluszka!!!
Tak się przejęłam, że ona w szpitalu, że aż mnie głowa rozbolała
|
|
|
|
#1225 |
|
Konto usunięte
|
tamlin 78 sztuk a małe opakowanie 43 sztuki dwie dyszki
nie wiem czemu ale mi linku nie chce wkleic więc jak któras zainteresowana to sobie wejdzcie na strone tej apteki Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-18 o 15:59 |
|
|
|
#1226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33628949]tamlin 78 sztuk a małe opakowanie 43 sztuki dwie dyszki
nie wiem czemu ale mi linku nie chce wkleic więc jak któras zainteresowana to sobie wejdzcie na strone tej apteki[/QUOTE] To tanioszka. Muszę zajrzeć, bo aptekę tą mam u siebie, kartę też, a maila brak. I jedno takie opakowanie w sumie by starczyło, bo później już dwójki. No ewentualnie do szpitala to małe jeszcze. |
|
|
|
#1230 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

mnie tez to obvrzydzało te aspiratorki jak widziałm jak bratowa chrzesniakowi wsadzała to 

a teraz idę się dotlenic. 

boli jak na okres
muszę wytrzymac do piątku, bo jutro nie ma mojego lekarza.

wybrał sobie LOVI