Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 12:27   #1171
spioszka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

do dziewczyn co kupija turystczne lozeczko: to bedzie wasze ze tak powiem docelowe? nie kupujecie takiego drewinanego?

ja krechy nie mam tylko troche mi wlosy kolo pepka pociemnialy i jakby sie wydłużyły.
Ja kupuje lozeczko drewniane, z funkcja kolyski, wydaje mi sie ,ze jest bardzo funkcjonalne i cena chyba tez nie jest taka zla , to link:
http://bobasshop.co.uk/product_info....roducts_id=307

A co do wlosow kolo pepka, to nic nie mow, tragedyja..

A wogole to dzisiaj mialam taki sen, ze geba opada
Snilo mi sie,ze urodzilam takiego zoltego ptaszko-kurczaczka i mial jedna skrzydelko zlamane i ja sie go tak bardzo balam nakarmic, bo myslalm,ze bedzie mnie dziobal. Ale stwierdzilam,ze "dziecko" jest wazniejsze od moich sutkow, wiec zaczelam je karmic i tak fajnie mleczko pryskalo
O boze nie wiem czy sie smiac czy plakac???

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:27   #1172
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a co do maści na odparzenia to moja połozna powiedziałą ze ten sudokrem jest bardzo dobry ale drogi i ze najlepsza jest zwykła maść pośladkowa która naprawdę cuda działa i jest najtańsza

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:29   #1173
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Konczi

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:32   #1174
colds
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33624054]ojej.mam nadzieje ze to nic poważnego[/QUOTE]
Oby, oby
Stary 2012-04-18, 12:34   #1175
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a co do maści na odparzenia to moja połozna powiedziałą ze ten sudokrem jest bardzo dobry ale drogi i ze najlepsza jest zwykła maść pośladkowa która naprawdę cuda działa i jest najtańsza
Może, ale dziewczynki miały taką tendencję do odparzania, że im naprawdę nic nie pomagało, ani kremy, ani zasypki, krochmale i inne cuda. No i wietrzenie dupci

A na kolki maść majerankowa - mniejsze kolki po tym przechodziły.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:36   #1176
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a ja odkryłam że od początku 2ego trymestru co noc coś mi się śni te sny są bardzo realistyczne i zazwyczaj podchodzą pod koszmary;/ a co najciekawsze wszystkie dokładnie pamiętam.
dziwne to dla mnie bo ja raczej z tych co snów nie miewają wcale.
Boże, ja miałam dzisiaj takie koszmary, że myślałam, że sie poryczę, jak się obudziłam. Najpierw śnił mi się mój były, potem śniło mi się że krwawiłam w ogóle okropny to był sen nawet nie chce mi się o nim pisac... w nocy nawet się zerwałam i poleciałam do łazienki sprawdzic, czy na serio nie krwawię.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
a wiecie co....

dostałam swoje pierwsze dwa kopy aż mi skóra na brzuchu podskoczyła

Leżę sobie i macam się po brzuchu - acha dzidek z prawej bo górka że ho ho... potem poszłam odgrzać TŻ obiadek, qracam, szukam górki, nie ma, a za chwilę kop...kop...

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Też mam tyłozgięcie i też mam macicę kapkę niżej, ale lekarz powiedział, że się podniesie.

Co do oliwki z johnsona - mnie uczula jak posmaruję na suchą skórę, bo jak na mokrą po kąpieli to ok.

Idę dalej nadrabiać z bananem na twarzy
Ale Ci fajnie.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
poczytalam co tam naskrobalyscie.

ja jeszcze nie czuje nic. chociaz wczoraj cos do mnie tak jak by zapukalo w okolicach pepka ale dzisiaj juz nie. ale z tego co tamlin wyslala to w moim tc powinno byc nizej to pukniecie. wchodze jutro w 17 tc.
Ja właśnie w nocy poczułam takie dziwne pyknięcie w podbrzuszu jak wróciłam z łazienki i leżałam z dłonią na brzuszku. Nie wiem co to było, ale na ruchy się nie nastawiam, bo to moja pierwsza ciąża i jestem dopiero w połowie 17 tyg.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hejka!

Jak mi się chce młodych ziemniaków... już dawno nie miałam takiej zachcianki. Eh... chociaż zwykłych ziemniaków z buraczkową
Nawet mi nic nie mów. Ja już od dawna marzę o młodych ziemniaczkach.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:37   #1177
elena_100
Wtajemniczenie

Mały mnie skopał, czas się wziąść do pracy

Lukrecja jak będiesz pisać do Konczi to ją od nas pozdrów.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:41   #1178
lukrecja_25
Wtajemniczenie

na kolki jakiś niemiecki preparat polecała bardzo ta położna oczywiście ja sirota jedna zapomniałam zapisać jaki i teraz nie wiem ale powiedziałąze nic lepszego nie ma na kolki ale trudno dostępny jest ja na szczęścire mam kolezanke co blisko granicy niemieckiej mieszka i mi moze zakupi jak sie dowiem co to inna kolezanka ze SR wie co to jest za preparat bo jak połozna wspomniałą to ona przytakiwała ze tak ze słyszałą ze to swietne jest.. to zapytam ją

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Konczi i dzidek dziękują za pozdrowienia i kciuki

bloguję
Stary 2012-04-18, 12:42   #1179
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi napisała ze narazie mają leżeć w szpitalu do piątku a później zobaczą Chyba nic poważnego ... mam nadzieję.
z a Konci i jej maleńtwo

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:42   #1180
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość

Snilo mi sie,ze urodzilam takiego zoltego ptaszko-kurczaczka i mial jedna skrzydelko zlamane i ja sie go tak bardzo balam nakarmic, bo myslalm,ze bedzie mnie dziobal. Ale stwierdzilam,ze "dziecko" jest wazniejsze od moich sutkow, wiec zaczelam je karmic i tak fajnie mleczko pryskalo
ale mi humor poprawiłaś

Biedna Konczi Lukrecja to pozdrów ją od nas
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:42   #1181
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Konczi jest w szpitalu bo zasłabła... i nie wiem jeszcze co dokładnie ale wiem e wczorajk do szpitala ją połozyli
Mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze i ją zaraz wypuszczą
Nie ma żartów,musimy na siebie bardzo uważać,te zawroty głowy
Lucia przekaż Jej,że przesyłamy dobre fluidy i czekamy tu na nią

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:44   #1182
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Konczi napisała ze narazie mają leżeć w szpitalu do piątku a później zobaczą Chyba nic poważnego ... mam nadzieję.
Hm, to nie mogło być zwykłe osłabnięcie w takim razie. Oby wszystko było dobrze.
Stary 2012-04-18, 12:45   #1183
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
prawie z krzesła spadłam a myślałam, że tylko mi się głupoty w ciąży śnią xD

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:48   #1184
marta1986222
Zakorzenienie

Witam kochane

Od rana jestem zabiegana,zaraz znowu wychodzę,mam 2 godziny jazdy ale jakoś ochoty mi brak.
Dzisiaj ostatni dzień wolnego,jutro wracam do pracy także znów będę mogła tu zaglądać co 2 dzień niestety

Byłam u dentysty,160 zł nie moje ale już iść nie muszę,wszystko zdrowe

Bardzo się cieszę bo myślałam ze będzie gorzej.

A przed chwilą miałam powitanie z kibelkiem po tygodniu spokoju,okropność.

Dzisiaj zaczynam 19 tydzień takze

9 maja mam połówkowe i już nie możemy się z małżem doczekać

Konczi trzymam kciuki za Was i mam nadzieję ze to nic poważnego i szybko do nas wrócicie

Elena jeśli mogę wiedzieć ile płacisz w Supra Medzie za połówkowe?

Ja kupię butelki z tej firmy Tommy Tipee nie wiem dokładnie jak to się pisze ale właśnie te.

Co do pampersów to nie mam doświadczenia wiec zdaję się na Was.

Wczoraj spisałam całą wyprawkę na kartkę i mężul się przeraził po przyjściu z pracy ile tego jest.

Ja już powoli kompletuję wyprawkę,wiem że różne rzeczy się zdarzają ale na to nie mamy wpływu,to tak samo sobie też bym nic nie kupowała bo nie wiadomo co się moze stać.

Co prawda nie mówię wszystkim czy coś kupuję czy nie bo nie lubię słuchać wykładów a tak mam spokój.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Aha zapomniałam mi znowu śnił się poród tym razem przez cesarskie cięcie

Chyba za dużo o tym myślę.

Powiedzcie mi mamusie co mają prawko po ilu godzinach jeżdżenia czułyście się w miarę pewnie za kierownicą?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:05   #1185
lukrecja_25
Wtajemniczenie

yeeeaaaa!! jeszcze czapka i juz mam ciuchową wyprawkę gotową dla dzidka mego przyszły włąśnie śpiochy 4 szt 2 pary białych jedne na 56 i jedne na 62 cm i 2 pary kolorowych tysz jedne większe drugie mniejsze
takie:
http://allegro.pl/spiochy-spioszki-s...262310523.html
http://allegro.pl/spiochy-rozpinane-...262308370.html
http://allegro.pl/spiochy-smieszne-n...264819645.html
http://allegro.pl/spiochy-smieszne-n...264819997.html

dobre gatunkowo mięciutkie i fajowe

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

i gacie poporodowe przyjszły tysz 2 szt
takie
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...254900657.html

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hm, to nie mogło być zwykłe osłabnięcie w takim razie. Oby wszystko było dobrze.
miała prawostronny ból podbrzusza i myśleli ze wyrostek i wczoraj zemdlała i ją do szpitala przywieźli. Ale mówi ze dzisiaj sie juz o wiele lepiej czuje

co do jazd na kursie to ja sie czułam od początku jak ryba w wodzie ... gorzej było później najpierw z ojcem jeździłam ( krótko bo to choleryk) potem jak sam wsiadłam to przez kilka dni bez radia i zero kontaktu z pasazerami full skupienie na drodze po kilku dniach się juz ścigałam teraz kocham jeździć alre to juz minęło 11 lat od kiedy mam prawko

czy wy tez tak macie ze sikacie bez ciśnienia???? bo ja to se tak sikam bo sikam i kolezanka wczoraj powiedziała ze ona tez tak miałą w ciąży to ja nie wiem teraz .. to chyba w takim razie normalne ze brak ciśnienia jest

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

a i na ten miesiąc juz niczego nie planuje kupować bo jeszcze tylko zostało raty za kredyty wpłacić i dożyć do kolejnej wypłaty i znowu jazda z zakupami powróci po 10-tym yeeeaaa juz bede kupowała rzeczy typu pieluszki, kocyki, aspiratory, termometry , smoczki itp

bloguję
Stary 2012-04-18, 13:06   #1186
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
w normalnej cenie są od 53 zł w zwyż opłaca sie brać giga pack'i w realu lub tesco - w kielcach często są promocje I trzeba uważać, żeby nie dać się naciąć w innych marketach, gdzie niby jest cena promocyjna, a jest mniejsza liczba pieluch w paczce w realu i tesco możesz kupić na promocji paczkę już za 39.90, a giga pack'a za 89 - 119 zł, zależy od rozmiaru

tak, ja tylko oryginalne kupowałam, bo najbardziej nam pasowały, cieniutkie, mięciutkie Jedynek miałam tylko 1 paczkę do szpitala i reszta co zostało to w domu zużyłam i od razu przeszliśmy na rozmiar 2 - te new baby Tych dwójek to gdzieś do 3 mca używaliśmy,a później rozmiar 3 do 10 miesiąca Teraz przeszliśmy na dady biedronkowe, ale mały ma już 2 lata i zaraz będę go odpieluchowywać

ja też po synku mam dużo:laktator elektryczny, butelki - kilka rodzajów, bo sie synek zdecydować nie mógł i właściwie są nieużywane z Nuka, Avent, Mam wybrał sobie LOVI więc dokupię tylko smoczki do nich, kocyki, matę edukac., krzesełko do karmienia, tetry nowe, ręczniki z kapturem, łożeczko itp. Nie mam wózka ani leżaczka - sprzedałam, ale dobrze, bo już mam inne na oku ubranka mam po synku od rozm. 80 wzwyż, resztę sprzedałam, ale na szczęście dziewczynka będzie, więc nie załuję musze to co mi zostało opchnąć na allegro

Witanko!

Co do pieluch z racji że mam małą siostrę to też jestem na bierząco i moja mama mówiła, że pampersy najlepsze właśnie bo delikatne i miękkie i jak dziecko nasika to się ten wkład w środku nie zbija w twardego gluta tylko pieluszka dalej jest normalna. W tych tańszych właśnie często na środku ten wkład się robił taki zbity i dziecko krótko w takiej pieluszce wytrzymywało, więc myślę, że na promocji warto w te Pampersy zainwestować.

A co do ciuszków to po co chcesz je na allegro wystawiać? tutaj sporo mamusiek będzie miało synków, więc moja propozycja jest taka zrób zdjątka wrzuć na naszego maila z cenami, a jak nie będzie chętnych to wedy zdąrzysz wystawić i na allegro. No ale ja się nie narzucam, po prostu taka myśl mi do głowy przyszła a i tak zrobisz, jak będziesz wolała, bo to w końcu twoje rzeczy.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:11   #1187
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
[/B]

Witanko!

Co do pieluch z racji że mam małą siostrę to też jestem na bierząco i moja mama mówiła, że pampersy najlepsze właśnie bo delikatne i miękkie i jak dziecko nasika to się ten wkład w środku nie zbija w twardego gluta tylko pieluszka dalej jest normalna. W tych tańszych właśnie często na środku ten wkład się robił taki zbity i dziecko krótko w takiej pieluszce wytrzymywało, więc myślę, że na promocji warto w te Pampersy zainwestować.

A co do ciuszków to po co chcesz je na allegro wystawiać? tutaj sporo mamusiek będzie miało synków, więc moja propozycja jest taka zrób zdjątka wrzuć na naszego maila z cenami, a jak nie będzie chętnych to wedy zdąrzysz wystawić i na allegro. No ale ja się nie narzucam, po prostu taka myśl mi do głowy przyszła a i tak zrobisz, jak będziesz wolała, bo to w końcu twoje rzeczy.
no własnie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

ło jezusie zaczęłam jeść sobie jogurt ten z bakomy 7 zbóż i wreszcie nie mam problemu z BOBEM narrrreeeeszcie!!!! se dwa razy dziennie albo i 3 boba wypuszczam na zwiady jejeje czuje sie z tym cudnie 3 miesiące się męczyłam ....

bloguję
Stary 2012-04-18, 13:11   #1188
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
yeeeaaaa!! jeszcze czapka i juz mam ciuchową wyprawkę gotową dla dzidka mego przyszły włąśnie śpiochy 4 szt 2 pary białych jedne na 56 i jedne na 62 cm i 2 pary kolorowych tysz jedne większe drugie mniejsze
takie:
http://allegro.pl/spiochy-spioszki-s...262310523.html
http://allegro.pl/spiochy-rozpinane-...262308370.html
http://allegro.pl/spiochy-smieszne-n...264819645.html
http://allegro.pl/spiochy-smieszne-n...264819997.html

dobre gatunkowo mięciutkie i fajowe

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------
czy wy tez tak macie ze sikacie bez ciśnienia???? bo ja to se tak sikam bo sikam i kolezanka wczoraj powiedziała ze ona tez tak miałą w ciąży to ja nie wiem teraz .. to chyba w takim razie normalne ze brak ciśnienia jest

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

a i na ten miesiąc juz niczego nie planuje kupować bo jeszcze tylko zostało raty za kredyty wpłacić i dożyć do kolejnej wypłaty i znowu jazda z zakupami powróci po 10-tym yeeeaaa juz bede kupowała rzeczy typu pieluszki, kocyki, aspiratory, termometry , smoczki itp
Gratuluję udanych zakupów.Twój urwisek będzie trendy
śliczne,szkoda,ze ja jeszcze nie znam płci...
A co do sikania ja mam nadal ciśnienienie powiem,ale już mnie to męczy.Może niedługo przejdzie...tak jak tkliwość piersi

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-04-18, 13:12   #1189
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
na kolki jakiś niemiecki preparat polecała bardzo ta położna oczywiście ja sirota jedna zapomniałam zapisać jaki i teraz nie wiem ale powiedziałąze nic lepszego nie ma na kolki ale trudno dostępny jest ja na szczęścire mam kolezanke co blisko granicy niemieckiej mieszka i mi moze zakupi jak sie dowiem co to inna kolezanka ze SR wie co to jest za preparat bo jak połozna wspomniałą to ona przytakiwała ze tak ze słyszałą ze to swietne jest.. to zapytam ją

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

ten preparat na kolki to pewnie SAB SIMPLEX.polecam!ja dawalam go synkowi bo mial kolki jak zaczal pic z bultelki.moj maz mi go przywozil z niemiec.ale w pl w internecie tez mozna zamowic

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:14   #1190
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Jestem ZA!!! widziałam tak na jakimś innym forum,tylko gdzieś zagubiłam stronę,a fajne tam ciuszki mamusie sprzedawały i niedrogo.Może u nas to wypali na mailu???

Uciekam po synka do przedszkola a później z nim do dentysty...ciekawe,czy będzie taki dzielny jak ostatnio...
Miłego popołudnia Kochane!

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-18 o 13:21
Stary 2012-04-18, 13:14   #1191
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

zwie sie Sab Simplex moj tz ma w niemczech przyjaciela to bedziemy go gnebic zebym przysłał bardzoo tylko trzeba uwazac za podrobki na ktore u nas w Polsce mozna trafic na roznych stronach jak ktos ma mozliwosc to najlepiej własnie tam w niemczech kupowac.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:15   #1192
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ten preparat na kolki to pewnie SAB SIMPLEX.polecam!ja dawalam go synkowi bo mial kolki jak zaczal pic z bultelki.moj maz mi go przywozil z niemiec.ale w pl w internecie tez mozna zamowic

moze i ten ale szczerze to nawet nie kojarzę nazwy więc nie powiem no ale jak sie dowiem to powiem czy to właśnie ten

bloguję
Stary 2012-04-18, 13:19   #1193
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Oj, Oj to trzymamy za Konczi, żeby wszystko dobrze było. pozdrówka dla niej - w grupie siła więc tyle pozytywnych fluidków napewno podniesie Konczi do pionu

Lucia a co to ten aspirator? ja nietenotentegowana w temacie

Wiecie co, jestem niesamowicie zaskoczona w Biedronce pojawiły się takie sałatki "I'm ready" z dodatkami za 6 zl ja wzięłam dzisiaj na spróbowanie, jako dodatek do tego mixu lisci są pomidory koktailowe, grzanki, mozarrela w kuleczkach i dressing w postaci sosu słodko-kwasnego na bazie octu balsamicznego + widelec, zeby było z czym zszamać - normalnie pyszność

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:20   #1194
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynam 19 tydzień takze
Ja kupię butelki z tej firmy Tommy Tipee nie wiem dokładnie jak to się pisze ale właśnie te.

Co do pampersów to nie mam doświadczenia wiec zdaję się na Was.

Wczoraj spisałam całą wyprawkę na kartkę i mężul się przeraził po przyjściu z pracy ile tego jest.

Ja już powoli kompletuję wyprawkę,wiem że różne rzeczy się zdarzają ale na to nie mamy wpływu,to tak samo sobie też bym nic nie kupowała bo nie wiadomo co się moze stać.

Co prawda nie mówię wszystkim czy coś kupuję czy nie bo nie lubię słuchać wykładów a tak mam spokój.
Graty rozpoczętych tygodni

Też zastanawiam się nad tą firmą albo nad Aventem[?]

Mi pozostały do kupienia śpiochy, bo nie mamy ani jednego.. niedrapki, czapeczka, skarpetki i później z kilka pojedynczych rzeczy..

Cytat:
Właśnie dużo słyszałam na temat niemieckiego preperatu, że warto zainwestować, bo naprawdę dobry

sandra - a jak cena niemiecka tego wygląda? duża różnica?

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-04-18 o 13:21
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:21   #1195
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Oj, Oj to trzymamy za Konczi, żeby wszystko dobrze było. pozdrówka dla niej - w grupie siła więc tyle pozytywnych fluidków napewno podniesie Konczi do pionu

Lucia a co to ten aspirator? ja nietenotentegowana w temacie

Wiecie co, jestem niesamowicie zaskoczona w Biedronce pojawiły się takie sałatki "I'm ready" z dodatkami za 6 zl ja wzięłam dzisiaj na spróbowanie, jako dodatek do tego mixu lisci są pomidory koktailowe, grzanki, mozarrela w kuleczkach i dressing w postaci sosu słodko-kwasnego na bazie octu balsamicznego + widelec, zeby było z czym zszamać - normalnie pyszność

o to ja ide dzisiaj do biednej ręki

no aspirator do nosa tylko mnie sie pisac do konca nie chciało ten co sie wsysa kozy ustami to ponoć lepsze niż grucha bo gruchą jak sie zassa to mozna " mózg dziecku wyssać "

bloguję
Stary 2012-04-18, 13:22   #1196
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
no własnie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

ło jezusie zaczęłam jeść sobie jogurt ten z bakomy 7 zbóż i wreszcie nie mam problemu z BOBEM narrrreeeeszcie!!!! se dwa razy dziennie albo i 3 boba wypuszczam na zwiady jejeje czuje sie z tym cudnie 3 miesiące się męczyłam ....
No proszę Lucia co potrafi taki jogurt - zwłaszcza że boby teraz w modzie przepraszam gupafffka

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-18, 13:23   #1197
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
zwie sie Sab Simplex moj tz ma w niemczech przyjaciela to bedziemy go gnebic zebym przysłał bardzoo tylko trzeba uwazac za podrobki na ktore u nas w Polsce mozna trafic na roznych stronach jak ktos ma mozliwosc to najlepiej własnie tam w niemczech kupowac.

no,trzeba uwazac na podróby.ja chyba raz zamawialam ale trafilam na org.ale teraz mieszkam w DE to nie mam problemu

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:24   #1198
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

o to ja ide dzisiaj do biednej ręki

no aspirator do nosa tylko mnie sie pisac do konca nie chciało ten co sie wsysa kozy ustami to ponoć lepsze niż grucha bo gruchą jak sie zassa to mozna " mózg dziecku wyssać "
A widzisz czyli jednak mało zorientowana jezdem, ja mojej kozy czyścilam takim czymś zwany "nosek" czy jakoś tak, moja siostra ma fridę i jej młody jak widzi to urządzenie to ryk niemożliwy

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-18, 13:31   #1199
lukrecja_25
Wtajemniczenie

bosze a co to FRIDA ??? Jak mi ktoś chciał coś eobic czymś o takim imieniu to ja tez bym się darła...to brzmi prawie jak "gruba berta"

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

dobra to ja juz wiem wujek gogle mi powiedział ze frida to własnie aspirator do nosa o takiej oto nazwie no pamiętam ze mój chrześniak tez nie lubił aspiratora do nosa i jak widział to się darł no ale cóż życie niech sie dziecki uczą znosić trudy codzinnego życia

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

ide se na alledrogo popaczeć jakie mmają cuda niewidy nosowe i termometrowe dla dziecków se zrobie liste MUST HAVE na przyszły miesiąc

bloguję
Stary 2012-04-18, 13:51   #1200
colds
Zakorzenienie

ja właśnie rozglądam się za niedrapkami i czapeczkami . oraz skarpetkami

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości