|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Nie wiem, co jest przyczyną. Po prostu mi już nie służy w ogóle
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
karmazynka pierwszy raz
nastepnym spróbuję znów i zobaczę (a nie uzyje innych rzeczy)a ja niedawno ide sobie do zwykłego supermakretu w moim małym miescie i patrze a tam jantar
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam dzisiaj psikacz tylko z 3 półproduktów (kwas hialuronowy, jedwab i all in one) i znowu ten sam efekt. Już nie mam siły. Nic im nie pasuje. Może spróbuję kompletnie bez protein?
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
A przed użyciem Jantaru wypadały Ci włosy?
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiem jak było ze mną - Jantar po raz pierwszy użyłam we wrześniu 2011, zrobiłam sobie wtedy serię trwającą do końca listopada i byłam zachwycona z efektów. Włosy przed używaniem wypadały mi tak standardowo, przy używaniu Jantra to już maks 5 włosów na dzień, przyrost przyspieszył, mnóstwo baby hair wyskoczyło, ogólnie był szał.
Została mi butelka Jantara, ale aż do lutego nie wcierałam w skalp nic. W lutym przypomniałam sobie o Jantarze, znowu zaczęłam używać i po pierwszej 3tygodniowej serii było OK, potem tydzień przerwy, znowu wcieranie. Kupiłam ponownie Jantara, już był rok 2012, butelka z nowej produkcji i od tej butelki wcieranie = wypadanie. I to masakryczne, włosy leciały garściami. Tłumaczyłam to sobie przesileniem wiosennym itp. ale było gorzej i gorzej, w końcu w połowie kwietnia odstawiłam Jantara i problem wypadania zniknął po około dwóch tygodniach...
|
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
Mi włosy wypadały mocno, po jantarze - normalnie + pojawiło się dużo baby hair. Cały czas używałam wersji w ciemnej butelce. Być może za długo go używałam
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że wczoraj odpuściłam b na noc mi się nie chciało jak nigdzie nie wychodziłam, to nie musiałam wyglądać
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo robię ostatnio
![]() w dodatku od kiedy używam na skalp Bingo z glinką Ghassoul to myję co drugi dzień, nie muszę codziennie
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jak w przypadku Vision, włosy zaczęły wypadać dopiero po zastosowaniu Jantaru, to znaczy, że zaszkodził. |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dokładnie tak
Mi zaczęły bardziej wypadać dopiero w tym roku, w tamtym byłam zachwycona Jantarem. Teraz na skalp nakładam Sesę, dopiero trzy razy to robiłam, ale już widzę, że nic się nie sypie... |
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
Witam z maską + miodem na włosach.
|
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj nic z włosami nie robiłam
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
ja trzymałam Sesę 3 godzinki, właśnie zmyłam Alterrą z kofeiną i biotyną i nałożyłam Bingo z glinką zieloną, ale to tylko tak na pół godziny i zaraz zmywam
|
|
|
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
Do fanek miodu - spłukujecie go tylko wodą, czy zmywacie szamponem?
Pomóżcie proszę, ja już nie wytrzymam - codziennie rao koszmarnie elektryzują mi się włosy przy czesaniu. Używam co prawda plastikowej szczotki, ale mam ją od dawien dawna, a problem pojawił się dopiero jakieś 3 tyg temu. Czy może być przyczyną jakiś kosmetyk do włosów, którego używam? Jak ujarzmić naelektryzowane włosy? Jak zapobiec? Szczoty w najbliższym czasie zmienić nie za bardzo mam jak...
Edytowane przez riendo Czas edycji: 2012-05-31 o 21:55 |
|
|
|
#1215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odkąd go używam praktycznie prawie nie zauważam "antenek" a z elektryzowaniem się włosów miałam ogromny problem
|
|
#1216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze nie ruszaj i zobacz co sie stanie moze same znikną Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dobrze, już kilka razy zmywałam tylko wodą i zastanawiałam się, czy dobrze robię. No, ale nawet jeśli się nie domywał do końca, to nie obciążał i nie wzmagał przetłuszczania, czyli jest dobrze |
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34424341]Ja spłukuję z głową w tył, o tyle łatwo, bo pod prysznicem. Gdy spłukuję głową w dół strasznie mi się plączą
Ale to tak nawiasem tylko [/QUOTE]Ja mam i wannę i prysznic ale włosy myję w 99% przypadków przed wyjściem z domu, rano więc myję same włosy. Wygląda to bosko bo schylam się nad prysznicem i tak myję włosy. Wątpię żeby w moim przypadku było to niezdrowę bo jest to naturalna postawa jaką można sotkać podczas np skłonów na w-fie Cytat:
Ja zmywam wodą dziś miałam dzień pazurkowy zrobiłam żelki u rąk i french i pedicure i nóg
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu ucichło ostatnio
Co do wypadania włosów, to ja jantara nie używałam ale za to bardzo pomogła mi woda brzozowa I taki mały offtop. Zastanawiam się nad fryzurą na bal gimnazjalny no i nie wiem. Chcę, żeby to było coś delikatnego, subtelnego i dziewczęcego Do tego nie wiem czy żeby był efekt takich fal trzeba mieć mega gęste i grube włosy? Bo moje nie są cienkie ale nie są też mega grube.. No i ostatnie pytanie. Zastanawiam się czy fryzjerki robią w ogóle takie fryzury? Umieją takie rzeczy robić? Co myślicie?
|
|
|
|
#1220 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niebawem przetestuję, muszę się po niego tylko wybrać ![]() Cytat:
![]() Co GF, to nie wiem jak ze składem, jeżeli jest na ziołach, to ja bym się bała na tak długo nakładać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mniej więcej 5 kropli, to 0,15 ml, tak mi wychodzi większość półproduktów jak robię kremu, ale czasami jest to 6/7 kropli nawet ![]() Dziękuję Może kiedyś się skuszę, ale do samych pojedynczych końcówek, a nie do długości ![]() I tak offtopowo, bo chyba Ty pisałaś o J&J ty6m lawendowym kremie ![]() Kupiłam go córeczce do ciała, taki w słoiku/pudełku i jestem ciekawa czy dobrze nawilża? Tylko coś skład zmienili, bo z tego co widzę na KWC, to wcześniej miał parabeny itp. a mój nie ma nic takiego, skład całkiem niezły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1221 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wiem jak wy myjecie te włosy głową w dół
Ja kiedyś próbowałam ale nie dosyć że wszystko mnie bolało to w ogóle nnie mogłam szamponu domyć. A co dopiero odżywki
|
|
|
|
#1222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak poważnie, to przecież żadna filozofia i niczym nie różni się od "normalnego" mycia , ja kiedyś często tak robiłam, teraz mycie włosów podchodzi pod wieczorny rytuał i unikam mycia na szybko, zgięta w pół.
|
|
|
|
|
#1223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
ForbiddenFruit obie fajne. Fryzjerki potrafią robić takie rzeczy
u mnie dowód
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
A może alkohol z wody brzozowej podrażnił i stad te krostki?
|
|
|
|
#1227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wezmę się za lekturkę. Omatko, Babuszka Agafii to pierwsze słyszę, tak samo jak i Baikal Herbals. mam do przeszukania ![]() Przejrzę jeszcze trochę Bentley Organic, ale chyba nie na moją kieszeń w kwestii szamponu.. TŻ co chwilę mi mówi, że mi włosy urosły Według jego obserwacji to powinnam mieć je już o 10 cm dłuższe |
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że to podrażnienie po wodzie brzozowej, ale jak to jakieś krostki bardziej przypominające pryszcze, to pewnie wina zapchania ![]() Jeżeli to zapchanie, to najlepiej odpuść nakładanie czegokolwiek na skalp, a jak podrażnienie to aloes może pomóc i d-pantenol
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mykam spać, bo mi się oczy zamykają, dobranoc
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z wcierek chętnie zrezygnuję, bo ich nie cierpię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

nastepnym spróbuję znów i zobaczę
(a nie uzyje innych rzeczy)

Czy może być przyczyną jakiś kosmetyk do włosów, którego używam? Jak ujarzmić naelektryzowane włosy? Jak zapobiec? Szczoty w najbliższym czasie zmienić nie za bardzo mam jak...
a z elektryzowaniem się włosów miałam ogromny problem
Najpierw była jedna, teraz 3 albo 4 i nie mam pojęcia od czego to