|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
no to ostry strzal. dobrze ze jutro laba. a niedziela???
no i zeby Emilcia zdrowa byla. Trufla, madrze piszesz. witaj ![]()
![]() |
#1202 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() ![]() Adunia tak bardzo chciałabym aby Twoje słowa były prorocze!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do czyszczenia żelazka to polecam je trochę nagrzać, wyłączyć i przecierać wilgotną ściereczką posypaną solą (taką zwykłą kuchenną) tylko dosyć dużo jej musi być, ew. czasem dodają odrobinę CIF-u. i u mnie pomaga. A co do zdjęć Twojej Kasieńki to poprostu jest tak śliczna, że aż brak słów.. te Jej dłuuugie rzęsy są urocze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poprosze ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki, za info o badaniach kariotypu. dobra i taka refundacja. Muszę zasięgnąc języka, co i jak potrzeba do tych badań. Warto by je zrobic, bo własnie kolejne # kwalifikuje do takich badań. kolejny argument by jednak wybrac sie do szamana. Zamierzam w poniedzialek odebrac histo-pat, (bo jeszcze nie odebralam, doszłam do wniosku, ze jak cos bedzie bardzo nie tak, to zadzwonia; podejrzewam, ze bedzie tam zwyczajowy komentarz, z kotrego i tak nic nie wyniknie) i we czwartek po poludniu udac sie na wizyte. no to juz za tydzien. A co do terminów badań, to czemu mnie to nie dziwi? mnie w naszej służbie zdrowia to już nic nie zaskoczy. Do nowego roku zostało mniej niz 110 dni, wiec folik brac zaczac czas. ![]()
![]() |
#1207 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy słyszałyście, ale jak czytam takie historie to normalnie przysłowiowy "nóż się w kieszeni rozkłada" http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=6f201
no normalnie brak mi słów.. tyle cierpienia musiało znieść to maleństwo.. Dla mnie jest to nie do pojęcia, że własne dziecko można tak krzywdzić.. Ludzie (chociaz o takich osobach ciężko tak mówić) nie doceniają tego co dostają od życia.. jedni mają dzieci bez problemu i uważają że się im należą i mogą zrobić z nimi co zechcą..biją, znęcają się i starcg pomyśleć co jeszcze a Ci którzy oddaliby życie aby móc mieć dziecko i obdarzyć je miłością i wszystkim co najlepsze nie mogą ich mieć, albo muszą przejść tak wiele cierpienia zanim będzie im dane tulić w ramionach swoje maleństwo.. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-09-07 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
złapałam drzemkę z Mikołajem ....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zbieram się póki śpi bo za godzinę mamy kontrolę u lekarza... znów mamy jakąś wysypkę ;/ mam nadzieje, że to nie kolejna choroba ![]()
#1211 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Długo to trwało ale teraz jestem innym człowiekiem.... ![]() Cytat:
Przeczytałam tylko nagłówek....nie dam rady czytać takich rzeczy bo zaraz bym ryczała... ![]() A dzień doberek ![]() Lucy dasz radę i czekam na relację! Mam nadzieję że EMI jednak się nie rozchoruje ![]() No i jak słówko powiedziałaś o sąsiadce to weź no dokończ no bo mnie ciekawość zżera ![]() Nitka ahh Chorwacja....ahhh....czem uś mnie nie zabrała?? Ale wypocznijcie sobie spokojnie i cieszcie się sobą!! ![]() Zebra Twoja Kasia ahh ![]()
![]() |
#1212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed ciążą malowałam regularnie, w ciąży kilk razy tylko (bo się bałam) a po porodzie tylko raz próbowałam (przed Waszymi odwiedzinami) ale mi nie poszło ![]() od 3 dni na meblach stoją przyniesione z łazienki lakiery... ![]() (ale nogi mam zgolone i włosy umyte ![]() BERBIE - nie jestem idealną Panią domu, przynajmniej nie tak jakbym chciała Cytat:
![]() a że Kasia jest na pierwszym miejscu to z ciastem i rogalem zeszło do nocy- przynajmniej Tz-et już był w domu i mi ciasto wyrobił ![]() żelazko wyczyściłam rozgrzewając go na max i prasując wilgotną ściereczkę, może spróbuję z solą bo troszkę jeszcze stopka przybrudzona w jednym miejscu a rzęsy Kasi...nie wiemy po kim... ![]() chociaż ja nie mam jakichś specjalnie krótkich ![]()
![]() |
#1213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Agatka, a dlaczego nie??? kase z wybielania (cena mnie zabila) przeznaczyc na ten cel ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- ![]() ![]() ![]() A Kasia faktycznie bardzo do tatusia podobna!
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Rozeznanie
|
agatkaa1, jak na razie jest OK, dzień jak codzień
![]() ![]()
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz jem białko do każdego posiłku i widzę, że Kasi cera się zmienia ![]() na razie ją obserwuję, wieczór bo kąpieli się nasilają , rano prawie ich nie ma...
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
bo także są nowe
![]() Cytat:
no właśnie, ja sie nie udzielam teraz za bardzo bo nie mogę dojść do ładu ze sobą, mam gorsze dni a właściwie to już miesiące, w ogóle cały czas myślę, że nie mam po co żyć, nie mam dla kogo żyć, moje dni dzielą się tylko na płodne i niepłode z tym że te płodne były 2 miesiące temu ![]() codziennie rano pobudka, mierzenie temp -"qrna dalej nic" , dalej śniadanie i egzystowanie sobie jak roślinka od wczoraj w sumie mam zajęcie, były sąsiad TŻ któremu pisałam kosztorysy prosił o pomoc, wygrał duży przetarg i w dokumentacji pomagam mu, różne rzeczy przeliczam, ale znów wizyta u niego zdołowała mnie;/ jego żona jest w ciąży, właściwie same początki, bo nikt o tym nie wie, ale jego matka pochwaliła się ![]() ![]() to tyle moich żali, nie będę was zanudzać, jadę do niego przeliczać materiał
![]() |
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Kochana a wychodzisz do ludzi?Może to by ci troche pomogło oderwałabyś myśli od ego wszystkiego. Mi troche pomógł powrót do pracy bo nie miałam już całego dnia na leżenie i rozmyślanie o tym wszystkim.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Trzeba sobie powiedzieć że tak nie można i iśc do przodu... Kolejna sprawa wiem co czujesz...obserwujesz się...nic CI to nie daje zrób sobie odpoczynek od mierzenia tej temp...ja mierzę tylko kilka dni potem daje sobie spokój. Nie ma sensu tez się zadręczałam że znów tempka za niska że owu nie było itd.....odetchnij i wrzuć na luz chociaz jeden cykl sobie odpuść...ja teraz podchodze do sprawy KIEDYŚ MI SIĘ UDA JAK NIE BĘDĘ NA TO CZEKAĆ....
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
witam !
dziewczyny naprawde mi pomagacie, moje przyjaciolki pocieszaja, ale one nie stracily dziecka, co do siostry to to nie jest moja siostra tytlko siostra mojego meza, nie zalezy mi na dobrych relacjach z nia, w sumie od roku juz nie mamy takich jak wczesniej,kiedy dowiedzielismy sie ze slub zaplanowala 4 miesiace rpzed naszym... tlumaczac sie ze sa staqrsi od nas.. nie mam ochoty jej widywac i spotykac sie z nimi.... wczoraj tz klad plytki i w sumie nawet nie wiem jak im poszlo, nie mam ochoty tego widziec itp, dzisiejsza noc spedzilam sama bo pozno skonczyl i juz nie wracal do mnie. miala koszmar..... snilo mi sie ze mialam robione usg i ze dzieciatko zylo, bilo mu serce, widzialam to jak mu bije... obudzilam sie i uswiadomilam sobiew ze przeciez ja juz nie jestem w ciazy, moje dziecko odeszlo, to bylo straszne ;( nie wiem jak sobie poradze przez ten miesiac, czuje ze jak zaczne starac sie o nowe dziecko to bede zajeta dzieckiem itp a nie rozmyslaniem, w sumie nie chce mi sie teraz nic.... chcialam po slubie isc do fryzjera zciac wlosy na ala bob z asymetria, dzis nibhy mialm ochote isc, ale nie wiem, czuje ze cos robie zle, ze nie moge sie z niczego cieszyc ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
alonka odpuść sobie chociaż jeden cykl! Bez zastanawiania się czy to dziś jest owu czy może jutro! Zrób sobie taki jeden cykl na luzaka! Zobaczysz jak głowa Ci odetchnie i nabierzesz nowych sił!!
CO do dzieci i kobiet w ciąży też miałam takie podejście swego czasu! Jedyne dzieci które mogłam widywać to były dzieci mojego brata....sąsiadka jak siedziała z małym dzieckiem na ogrodzie i słyszałam jak mały gaworzy co niosło się z wiatrem to zamykałam okna żeby tego nie słyszeć nie mogłam patrzeć jak idzie na spacer z wózkiem....pogodziłam się z tym i nie ma co komu zazdrościc bo do końca nie wiemy jaką oni mieli drogę do tego szczęścia! Bóg patrzy na Nas z góry i wie kiedy dać Nam to szczęście....nie jestem jakąś super wierzącą osobą, są niedziele że nie idę do kościoła tak z lenistwa bo mam focha na Boga i mam Go gdzieś. Nie proszę Go o wszystko a czasem mówię co mi się nie podoba i mówię że mam żal do Niego w końcu jest od tego żeby słuchać i dobre i złe rzeczy......
#1222 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() heh. no ja bym odlozyla wybielanie. moze teraz paski Berbie?! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz jednak mieć świadomość tego, że np. możesz reagować ogromną zazdrością na widok kobiet w ciąży, czy też dzieciaczków,to też taki etap, który powinien minąć z czasem.. Co do tego podkreślonego, to ja też tak początkowo myślałam i chyba każda z nas miała/ma takie myśli, ale teraz coraz częściej zadaję sobie pytanie odwrotne - tzn. niby dlaczego nie ja? niby dlaczego innych miało to spotkać a nie mnie? przecież to nie jest niczyja wina że straciłam moje maluszki.. Cytat:
![]() Trzymaj się jakoś Alonka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Natalia mam nadzieję, że u Mikołaja to nic poważnego ![]() Lucy trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy i za Emi, żeby nie chorowała. I koniecznie napisz co nieco o sąsiadce ![]() Zeberko skąd Ty masz tyle sił, żeby jeszcze po nocach siedzieć? ![]() Agatka fajnie się czyta, to co piszesz. Cieszę się, że masz takie podejście i podziwiam ![]()
#1225 |
Zadomowienie
|
Alonko, Agatko tak czytam te Wasze posty o staraniach, czekaniu, liczeniu dni płodnych/niepłodnych i naprawdę Wam współczuję.. nie potrafię sobie wyobrazić Waszego czekania, tego analizowania i liczenia.. to musi być bardzo wyczerpujące psychicznie.. Naprawdę wierzę że jest Wam niesamowicie ciężko to wszytko przechodzić.. Jeszcze jak ktoś wam mówi "weź wyluzuj" to już w ogóle nic tylko płakać.. Nikt to nie był na waszym miejscu nie potrafi zrozumieć Waszych uczuć.. Jak dla mnie jesteście super wytrwałe w waszym dążeniu do celu,tzn. do ciąży! Naprawdę trzymam kciuki i obiecuję modlitwę w Waszych intencjach!
Ja nie miałam problemu z zajściem w ciąże, bo za pierwszym jak i drugim razem udało mu się zajść w pierwszych cyklach starań, tylko że jak szybko zachodzę tak szybko tracę moje ciąże.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
nie jestem jakoś napalona na to wybielanie zębów. Pewnie nie będę wybielać ale z ciekawości zapytam jaki to koszt i zapewne kupie paski
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Trufla ![]() Mam gorsze dni ostatnio, nie ma TŻta, już 7 cykli mięło o kiedy się staramy i nic, a teraz będzie jeszcze trudniej... pomału tracę siły, nawet pisać mi się nie chce, ale staram się być na bieżąco |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Czasem pewnie sobie myślisz że wolałabyś starać się kilka cykli ale szczęśliwie donosić....rozumiem Cię doskonale....ja już mam strach w oczach że jak kiedyś sie uda to i tak nie mam gwarancji że skończy się to szczęśliwie....ale chcę wierzyć że będzie dobrze i TY też musisz a kolejna ciąża Twoja będzie owocem waszej miłości i zobaczysz że będziesz tulic swoje MAŁE-WIELKIE SZCZĘŚCIE w swych ramionach!!
![]() |
#1229 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do nietrafionych pocieszeń to ja nienawidzę prócz wspomnianego już: "weź wyluzuj" jeszcze jak ktoś mi mówi: (a niestety mówi) - "przecież będziesz miała jeszcze dziecko" - "jesteście tacy młodzi, ble, ble.... wszystko przed wami" - "w sumie ronią to niczego się traci, bo przecież nie było dziecka jeszcze.." - "trzeba zapomnieć i żyć dalej" i jeszcze mi się przypomina: "jeszcze będziesz mieć kiedyś dość bachorów - zobaczysz" to szczerze to po niektórych z tych ww. zdań ryczałam jak bóbr.. ludzie niektórzy chyba nie myślą, albo są zupełnie pozbawieni uczuć i empatii.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.