|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Kathe ja Cię nie pocieszę, ja sobie nie radzę, żyję z dnia na dzień. Prawdziwe życie zacznie się znowu, jak będę miała dzidzię. Obecnie nic nie jest ważne, nie mam żadnego celu, oprócz tego. Nie umiem niczym stłumić tęsknoty. Dużo pracuję i czytam książki, poza tym moje myśli non-stop krążą wokół synka, czy dopiero wstałam (często zaraz po przebudzeniu przeżywam swój poród), czy się kładę spać.
Wiedz jednak, że nie jesteś osamotniona w uczuciach. Nie wiem, czy jest osoba, na której takie wydarzenie nie robi wrażenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
cześć dziewczyny! jestem nowa, mogę dołączyć??
witam Kathe i _truflę_!!!
#1173 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Wtajemniczenie
|
a jak wygladal Wasz powrot do pracy? u mnie pewnie szefowa myslala ze specjalnie rzucilam zwolnieniem na 2 dni przed slubem zebym miala wiecej, czasu.... kiedy przynioslam jej zwolnienie, ktore ukazalo ze bylam 2 dni w szpitalu i to juz nie jest ciaza to dziwnie sie czulam, na dodatek zapytala mnie czy wracam do pracy po zwolneiniu... niby dlaczego nie? co bym miala robic? nie jestem zzyta z praca, jestem tam nowa i czuje sie obco, dlatego tez troche sie cieszylam, ze jestm w coazy i na l4 chcialam isc dopiero po slubie, moze zle zrobilam i moglam isc wczesniej bo w sumie nie oszczedzalam sie, musialam paczki przyjmowac, niektore nawet 15kg, nikt za mnie tego nie zrobil, bo przeciez nie wiedzial o ciazy, chcialam powiedziec po slubie... niestety, los chcial inaczej... mam nadzieje, ze na swieta znow bede sie cieszyc blogoslawionym stanem, jak Pan Bog da,
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
witam
![]() u mnie jakiś spadek formy.... witam nowe dziewczyny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dobrej nocki wszystkim ![]()
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Nitka udanego wyjazdu
![]() Alonka, nowa niby, a tylko z dwoma wybranymi się witasz ![]()
#1177 |
Konto usunięte
|
Mnie praca, choć jest męcząca, psychicznie nawet bardziej niż fizycznie - pomaga, właśnie w zapominaniu. Choć na chwilę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
LUCY!!! Dasz rade! Emi daje w żłobku to i TY dasz!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36368333]Cześć. Ja po pracy. Jedna osoba poszła na L4 (choroba) i w tej chwili zapier...niczam jak mały samochodzik ![]() Ja chyba w tym cyklu zacznę się starać, [/QUOTE] PERSE! Kurcze nie dośc ze masz juz cięzko w pracy to jeszcze roboty więcej! Oj Kochana przytulam! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A byłam dzis pierwszy raz na szkole rodzenia- sympatycznie ! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
Byłaś z TŻ? Co ciekawego było?
#1180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciesz sie ze Tobie sie udalo i ze masz juz takiego duzego syncia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | ||
Zakorzenienie
|
może kiedyś... jednak coraz częściej rozważam inne sposoby posiadania dzieci.
Cytat:
Cytat:
![]() Nita mam nadzieję, że po powrocie z Chorwacji wrócisz do nas naprawdę ![]()
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
MAGUS! dzis byłam sama bo tz w pracy. U mnie sa 2 szkoły rodzenia jedna przy szpitalu- ale tam spotkania sa we wtoerek a mój doktorek przyjmuje w tym czasie wiec odpada, a druga prowadzona przy jednej z parafii - i tu byłam. Fajna atmosfera , bardzo kameralna ( było nas 4) zajęcia nie sa w jakis cyklach tylko po kolei ida z tematami wiec dołaczasz kiedy Ci pasuje. Były ćwiczenia i miało byc o porodzie ale tylko poczatek omowilismy. generalnie na zasadzie pogadanki wiec duzo pytan mozna zadawac. Babeczka fajna i straszna gadauła wiec 2 h mineły jak z bicza strzelił. A i jest zwyczaj ze po porodzie przychodzi sie z dzieciaczkiem i opwoada jak było- dzis była para z 3 tygodniowym maluszkiem
![]() a i jeszcze by ło jak kłaść sie i wstawać z łozka w ciąży ;-) Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-09-06 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Wtajemniczenie
|
kochalam sie, ale zapomnialam na chwile o tym wszystkim, wiem ze nie powinnam, po porstu potrzebowalam bliskosci...
ja o dziecku marzylam odkad bylam w liceum, wszystkim mowilam ze chce dziecko, teraz sie smieja ze inni wczesniej beda miec niz ja, bo niedawno jeszcze sie zastanawialismy czy to dobry monet, ale bardzo sie ciesyzlismy, ja na poczatku troche nie wiedzialam co mam robic, troche sie martwilam czy damy sobie rade ze wszystkim, ale kiedy juz przywykaldm do tego.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
A mówili coś na temat, jak się nie powinno spać w ciąży? Bo się ostatnio nad tym zastanawiam, a gina jeszcze nie spytałam. A każdy co innego mówi. W poprzedniej ciąży ginka mówiła, że na obu bokach można, gorzej na plecach, bo dziecko uciska, ale sama nie wiem
![]()
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
straliśmy się bo ja nie dałabym rady tak po prostu czekać Co studiujesz ?? ja kończyłam mgr będąc w ciąży ![]() nita udanego wypoczynku ![]() eseska jakbym miała jeszcze możliwość też bym poszła na SR ![]() ![]() ![]() maga najbezpieczniej spać na lewym boku
5.01.2011[*] 08.03.2015[*] Mikołaj 19.11.2011 ![]() Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2012-09-06 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Konto usunięte
|
Miłego!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() Maga ja raz śpię na lewym, potem prawym boku, bo nie wyobrażam sobie spania na jednym przez całą noc, tak się zresztą nie da. Zawsze między nogi daję poduszkę żeby było wygodnie ![]() A i na plecach też zdarza mi się leżeć, ale coraz mniej bo mały uciska mi "płuca'' i czuję, że się duszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
eeejjj... wybielanie chyba po zrobieniu calkowitego porzadku z zebami, nie?
![]() ![]() masz treme? do ktorej? prosze sie odmeldowac ![]() Cytat:
![]() ![]() bawcie sie dobrze lachonki!!!! a, dobra. moze napisz co u Ciebie ![]() i jak? Zebro, mozna warzywa - ile potrzebujesz. hehe masz normalny objaw ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam z rańca
![]() Trufla i Iza witajcie ![]() Trufla tak mi przykro że Ciebie też już dwukrotnie to spotkało.. Rób badania kochana, jeśli wyjdzie wszystko ok to tylko się cieszyć! Ja za priorytet po drugim # postawiłam sobie przebadania mnie i Tż od A do Z, aby nie zarzucić sobie kiedyś że mogłam coś zrobić aby zapobiec a nie zrobiłam.. Jeśli Twój lekarz uważa że dwa poronienia to jeszcze nic takiego i poniekąd skazuje Cię na 3, bo nie zleca żadnych badań to ja chyba udałabym się do innego. Ale to tylko moje zdanie. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36368333] Smutno mi, że u Ciebie taki dołek ![]() Nie obwiniaj się o nic, Kochana. Ja również bym mogła, o to, żeby to wszystko monitorować, zrobić ten test, itd., ale... kto tu jest do cholery lekarzem? Ja skończyłam filologię, gdybym wiedziała, że do urodzenia dziecka trzeba wiedzieć samemu tyle rzeczy, to może przyłożyłabym się do chemii w liceum...... Nie ma się co obwiniać, to tylko Cię zdołuje. To naprawdę zas.rany obowiązek lekarza o Ciebie zadbać, zlecić Ci badania, itd. Kiedyś miałam rozmowę na ten temat w innym wątku, dotyczył on badań tarczycowych. Już naprawdę poczułam się jak głupek, bo w wieku 26 lat nigdy ich nie robiłam, ale NIGDY żaden lekarz nie zwrócił mi na to uwagi, ani nawet gin, gdy mówiłam mu, że chcemy się starać. To skąd ja to mam niby wiedzieć. Piersi ok, cytologia ok, zęby ok - to logiczne, że trzeba badać, każdy to wie. Ale już inne rzeczy - nie, nie wiem, niestety. Nie mam nawet czasu, żeby się tego dowiadywać, po to idę do lekarza. Ech... Ja chyba w tym cyklu zacznę się starać, u mnie 03.10 minie pół roku, ale ja straciłam synka w 30 tc, więc musiałam tyle czekać. LOL, witaj w klubie ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] WOW WOW WOW Perse wiem jak dla Ciebie i Twojego męża to tak naprawdę ciężka decyzja, aby znów się starać.. Kochana trzeba wierzyć że będzie dobrze, chociaż wiadomo że strachu nie da się schować do szuflady na okres ciąży.. a fajnie by było ![]() U mnie podobnie jak u Ciebie kochana.. raz lepiej, raz gorzej.. ale nie ma dnia (chyba nawet godziny) bym nie myślała o moich maluszkach. Zastanawiam się czasami o co w tym życiu chodzi.. czemu tyle cudownych kobiet, kochających swoje dzieci jeszcze zanim zostały poczęte musi przeżywać dramat ich straty. I do jakich winsoków dochodzę: życie jest zaje..ście niesprawiedliwe!!!! Odkrywcze co? ![]() Cytat:
![]() Co do wspomnień.. Twoja tragedia przeplata się z najcudowniejszą chwilą w życiu i to zestawienie sprawia że dla mnie ogrom tej tragedii jest jeszcze większy.. U mnie od pierwszego # minie za kilka dni rok, w czerwcu straciłam drugie dziecko i niestety ale wspomnienia z tych dni nie blakną.. Pamiętam WSZYSTKO! Mogłabym dokładnie odtworzyć przebieg wydarzeń tamtych dni.. Pamiętaj pogodę, pamiętam co miałam na sobie, pamiętam godziny o których wydarzyły się poszczególne rzeczy.. pamiętam wzrok i słowa lekarzy, pielęgniarek - tak jakby to było wczoraj.... Nie wiem czy któraś tak miała, ale ja po powrocie ze szpitala zarówno po # jak i drugim # spaliłam wszystkie ubrania które miałam wtedy na sobie .. łącznie z szlafrokiem i pantoflami .. nie chciałam już nigdy tego założyć.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36370332] Wiedz jednak, że nie jesteś osamotniona w uczuciach. Nie wiem, czy jest osoba, na której takie wydarzenie nie robi wrażenia. [/QUOTE] Są kobiety które potrafią zracjonalziować swojej poronienie i traktować je jako coś naturalnego i nie potrzebują tego rozpamiętywać.. znam taki przypadek. Po pierwszym # wróciłam do pracy po tygodniu, więc szybko, ale wtedy chyba tak wolałam. Po drugiej starcie miałam 5 tygodni zwolnienia bo niestety psychicznie i emocjonalnie byłam wrakiem człowieka nie zdolnym do funkcjonowania w społeczeństwie.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja na razie też odkładam starania na bliżej lub dalej nie określoną przyszłość.. emocjonalnie nie radzę sobie teraz z tym wszystkim. Zresztą nie tylko ja.. mój mąż BARDZO przeżył drugie# .. i też ostatnio zgłębiamy temat adopcji.. ale niektóre warunki po prostu mnie rozwalają ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36374435] Miłego! [/QUOTE] Miłego kochana ![]() Aby piąteczek przyniósł nam wszystkim chociaż odrobinkę dobrego. |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Nie rozpisuje się bo nie mam neta więc z tel pisze. Podjęliśmy decyzję, idziemy na usg ![]() Ulzylo mi że już wiem na czym stoję. Tz powiedział że idziemy i koniec. Więc koniec z moimi wątpliwościami ![]() Dziś pierwsza noc na mieszkaniu, fajnie się spalo gdyby nie te koszmary o krwawieniu ![]() Lucy dzięki że to napisalas, będę widzieć żeby się takimi słowami nie stresowac ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() komu kawy ??
#1193 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim, ja nadal z telefonu wiec nie cytuje. Musze dzisiaj przeinstalowac system w komputerze, bo nie domaga
![]() Perse, trzymam za Ciebie kciuki, wyobrazam sobie ze podjecie tej decyzji w Twoim przypadku jest bardzo trudne. Kathe, ja po # czulam to samo co Ty, juz, zaraz, chce miec dziecko i koniec. Ale poczekaj az emocje chociaz troche opadna, poczekaj na wizyte u lekarza, to bezpieczne wyjscie. Wiek tu nie ma kompletnie znaczenia, ja jestem rok starsza i odkad skonczylam liceum, chcialam miec juz dziecko ![]() Nie pamietam co komu... U mnie samopoczucie troszke lepsze, staram sie nie zadreczac moimi jajnikami, czekam na nowy cykl i zaczynam dokladna obserwacje. Wysłane z mojego GT-I9001 |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1195 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry babeczki
![]() Raz jeszcze dziękuję wszytskim tu obecnym udzielającym się dziewczynom za ciepłe slowa otuchy i pocieszenia oraz miłe powitanie ![]() Cytat:
Nie powiedziałam, że ginek uważa ze dwa poronienia to nic. Zwyczajnie muszę to naprostowac ze względu na lekarza, którego szanuję i któremu w pewnym sensie ufam. Po pierwszym # też chciałam badac łącznie z jajkami tzta. nie zdążyłam przed nastepna ciąża. I teraz czasem sie gryzę co by bylo gdybym sie przebadała na dziesiątą strone. potzreba badania jajek tz tez juz mi przeszla, bo ja w ciaze zachodze, tyle tylko ze bez zycia. Mimo wszytskiego słońca na cały dzień i pogody ducha pomimo wszystko ![]() Ps. nie, nie z sącza ![]()
![]() |
#1196 |
Zadomowienie
|
Berbie dobrze mowi! Anitaxas, nie mozna sie poddac, a zreszta teraz bedzie inaczej. Sama sie przekonasz
![]() Wysłane z mojego GT-I9001 |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
HEJ
ja zapijam zbożową do śniadania noc zarwana - piekłam placek drożdżowy i rogale bo dzisiaj wykopków ![]() Kasia dziękuje za komplementy. Lucy- tak - Kasia to wykapany Tz-et chłop mi mówi, że ona po mnie ma tylko sikule i podwójny podbródek ![]() czekam na relacje wieczór- jak po pracy ![]() i nie ukrywam, że sąsiadka mnie zaintrygowała ![]() Nita- wypocznijcie
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-07 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
dzień (czy dobry, to się okażę )
![]() Emilka w żłobku. Ja ogarnęłam mieszkanie i powoli zacznę ogarniać siebie. Gdy karmiłam rano Emilkę, to słyszałam jakiś dziwny świst w jej nosku. Nie wiem, czy to czasem nie jest początek katarku. Zakasłała parę razy. Boże, jak ona się rozchoruję, to chyba się załamię ![]() Natalia, poproszę kawy ![]() Pani, dzisiaj do 21:00. Jutro wolne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.