|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ![]() a teraz szukam własnie kursów, albo szkoły. i znalazłam- za 2tys zł ( kasa jeszcze przejedzie ) tylko jest mnóstwo godzin do wyrobienia. mało realne przy pracy na etacie. dlatego tak sobie marzę, że jak wszystko będzie okej to może na wychowawczym ... ![]() ![]()
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to sie wybawisz.. ![]() Ja mam w niedziele chrzciny wiec jakaś tam imprezka będzie.. ( heh- whisky'owa, bo ojciec chrzczonej chce na bogato opić te święto, więc zrezygnował z podstawowych trunków jak zwykła wódka/ wino.. ) a potem to już w sumie nie wiem kiedy. Pobawcie się za mnie ![]() ps. Jak tym razem się nie udało, to też przechodzę na zdrową zywność, więcej ruchu.. i mam nadzieje na wakacje wskoczyc w rozmiar mniejszy :P patrycjja u mnie w Bytomiu, kiedyś był organizowany kurs 2tyg. w Toskanii za naprawdę małe pieniądze- dostawało się certyfikat ukończenia kursu kuchni toskańskiej i książkę kucharską, a dla najlepszego wyjazd do włoch- kurs kuchni włoskiej i Francji. Miałam jechać, bo nie miałam pracy i myślałam, że moze po tym udałoby mi się coś gdzieś złapać. Mój wtedy jeszcze chłopak pracował i chciał mi "postawić" taki kurs jednakże niecały miesiąc przed dostałam pracę i nie chciałam już od razu brać wolnego, bo jakby to wyglądało. I niestety kurs mi przepadł.. może kiedyś będzie taka okazja? A ogólnie to zastanawiam się nad założeniem kulinarnego bloga ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-02-07 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż powiem Wam szczerze, że czasami mam takie myśli, że wszystko bym rzuciła w ch.o.l.e.r.ę i zajęła się domem i wychowywaniem dzieci. Niby pracuję w swoim wymarzonym zawodzie, ale jakoś tak nie mam już do tego serca, a i stresującą mam bardzo pracę. Na razie tylko tych dzieci brak.... Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
Smacznego Czwartku!
![]() Tutaj nie obchodzą, więc sama się musiałam wysilić i zrobiłam pączki własnej roboty. Tradycyjne, ale naprawdę pulchniutkie i ślicznie wyrosły. Aż nagięłam dziś dietę i wszamałam jednego ![]() ![]() Ja jak zwykle głupieję. Coś ten mój cykl po odstawieniu tabsów na normalny nie wygląda. Dziś rano wreszcie to uczucie małego imadła i ciągnięcia jakby ustąpiło po to, żeby popołudniu zaczął mnie naparzać lewy jajnik, kłuje cholernik, i co? Plamienie ![]() A miałam cichą nadzieję, że może z odbicia będzie łatwiej... |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A na pocieszenie powiem Ci, że jak by co to potem będzie już łatwiej. Sama po sobie widzę, że 1cs był mega nakręcony, teraz już więcej luzu u mnie. A poza tym, to odbicie po tabsach to chyba tyczy się nie tylko pierwszego cyklu po odstawieniu... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co, nadzieja jest ![]()
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
Zaliczyłam właśnie jednego pąka, ale zjedzonego tylko dla tradycji, bo chcicy na słodkie nie mam od kilku tygodni
![]() Odebrałam dziś wyniki B-HCG, mam 1305 ![]() Loj, coś czuję, że nadszedł czas, by Was opuścić ![]()
#1208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi mąz odebrał dziś wyniki badań co robiłam w 3dc no i tsh, lh i fsh w normie za to prolaktyna podwyższona czego się właśnie obawiałam, mam ponad 48 a norma do 23,3. coś mi się wydaje że to może miec wpływ na to że nie mogę zaciążyc ![]() i robie progesteron i szybko do gina niech mi coś przepisuje, także w tym cylku nie łudzę się że się uda... ![]()
![]() |
#1209 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-02-07 o 16:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
wadera4 nigdzie nie uciekaj! jak już w tym wątku wszystkie zajdziemy to kolejny będzie, że wszystkie rodzimy na jesień/ zimę :P, bo przecież nikt nie zamierza czekać do 2014 z porodem? :P chociaż wiadomo różnie bywa, ale musimy wierzyć, że się uda!
![]() i nie będzie trzeba się rozstawać ![]() madziusia222 leć szybko do lekarza, szybciej zacznie działać lek i szybciej zajdziesz ![]()
#1211 |
Wtajemniczenie
|
Macie rację! Wszystkie (już zaciążone) będziemy kontynuować wątek razem!
![]() To zachodzić, zachodzić ![]() ![]() Jak Wasze metody nie skutkują to spróbujcie jak my dwa razy dziennie ![]() Trzymam za Was kciuki kochane ![]() i przesyłam pozytywną energię ode mnie i mojej fasolki ![]() ![]() ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-02-07 o 20:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1213 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widzę, że możecie otworzyć jakąś cukiernie
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Znalazłam taką stronę, poczytaj sobie trochę, żebyś do gin poszła przygotowana i wiedziała o co pytać. http://www.prolaktyna.com/podwyzszona_prolaktyna.php |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
dzięki justii- zawsze niezawodna
![]()
#1215 |
Rozeznanie
|
Prolaktyna jest badana na dwa sposoby - normalnie z krwi na czczo i po podaniu hormonów w tabletce. Po obciążeniu to właśnie po takiej tabletce, krew pobiera się dwa razy przed i po i sprawdza się jak rośnie prolaktyna
![]() Pamiętaj też ze prolaktyna jest wieksza ze względu na stres, Twój wynik moze być wiec zaburzony, zwłaszcza ze nie jest jej za dużo to spokojnie do tego podejdź. Będzie na pewno ok ![]() Witam się z Wami ![]() ![]() ![]() ![]() Witam się z Wami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-02-08 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mnie dziś jakiś dołek złapał wchodzę na fc a tam ciągle ktoś w ciąży ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
my też nikomu nie powiedzieliśmy, że zaczęliśmy starania, jak mówiłam rok temu ginekolożce że odstawiam tabletki to od razu mi zapowiedziała - nie chwalić się w domu, szczególnie rodzicom, bo będą wywierać na nas takie naciski ![]() a to że zaczęlismy strarania dopiero jakieś 11 miesięcy po tej wizycie to jeszcze insza inszość ![]() koziemleko, głowa do góry ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-02-08 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też się zaczął 5cs, nikt nie wie nie rozgadujemy się, ale teraz jak mi ta prolaktyna wyszła zła to mam ochotę wygadac się mamie nie wiem, tż napewno mnie zestrofuje... mam pytanie do dziewczyn które mierzą temperaturę. Bo testy owulacyjne pokazują pozytywny wynik bo jest wzrost lh ale tak naprawdę niewiadomo czy pęcherzyk pękł i owulacja nastąpiła. a jak się mierzy temperaturę i rysuje wykres to jak to jest pokaże dokładnie że OWULACJA BYŁA? czy też może byc wzroste temperatury a owu nie wystąpi, nie pęknie pęcherzyk? Eleo Ty chyba mierzysz tempkę
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a muszę wam powiedzieć dziewczęta, że aplikację w telefonie WomanLog mam zainstalowaną od roku, od kiedy odstawiłam tabletki, żeby mi przypominał, ze okres nadchodzi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Przyczajenie
|
Kobitki wchodze tu jak tylko mam czas i nie nadążam czytać waszych postów
![]() I pomimo iż to nie jest mój pierwszy szczeniaczek to jest to diabeł wcielony ![]() Niestety wczoraj dowiedziałam się ze moja siostra ma prawdopodobnie endometriozę. Szkoda bo bardzo starają sie o dzidzi (maja po 29 lat) i nic. A już raz byli w ciąży, tylko poroniła (za mlody organizm miała wtedy coś koło 20 lat). Ale nie poddają sie ![]() Ile już mamy przyszłych mamusiek? Co myślicie żeby na pierwszej stronie pod naszą listą dodać listę" mamusiek" ? ![]() Wszystkim serdecznie gratuluję fasolek i czekam na dalsze ![]()
#1222 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wytańczę się to fakt niestety co tu dużo mówić poziom tych ludzi jest raczej niski wiec psychicznie już jestem zmęczona. Ślicznie powiedziane i zgadzam sie w 100% ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się z Wami w piątek. Małz mój przez 2 ostatnie dni narobił taki sajgon w domu ze nie wiem od czego zacząć sprzątać ehh. I przed chwilą odebrałam telefon z zaproszeniem na 3 etap rekrutacji czyli znów tydzień oczekiwania i zastanawiania się o co chodzi??? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"po owulacji (zazwyczaj jeden dzień po) zaczyna działać hormon progesteron, który odpowiedzialny jest za wzrost temperatury ciała. Zmiana poziomu temperatur spowodowana działaniem progesteronu potwierdza wystąpienie owulacji i rozpoczęcie fazy wyższych temperatur, które utrzymują się aż do kolejnej miesiączki. Jeśli natomiast do owulacji nie dojdzie, wówczas progesteron nie zostanie uwolniony, a tym samym skok temperatury nie zostanie odnotowany." co ciekawe, owulacja może wystąpić do dwóch dni przed, jaki i do drugiego dnia włącznie skoku temperatury. Trzy lub cztery dni wzrostu temperatury potwierdzają, że związek zmiany objawów śluzu i szyjki z końcem fazy płodnej i wzrostem poziomu progesteronu, czyli pośrednio, także odbytą owulację (28dni.pl). i najważniejsze: owu może potwierdzić na 99 proc. tylko lekarz. Testy owulacyjne oraz obserwacja objawów płodności nie dają 100% pewności. także ten tego.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
My się wczoraj z Tż pocieszaliśmy, że nie ma tego złego bo przynajmniej przytulać się można bez stresu i jest nam o wiele lepiej teraz
![]() Trzeba się jakoś pocieszać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
pradip, a może pochwalisz się co to za firma? ja też siedzę w branży finansowej, ale nie w konkretnej firmie tylko w portalu o tematyce biznesowej, gdzie, że tak powiem, mogę się czegoś dowiedzieć od kolegów i koleżanek o reputacji danej firmy. jak wolisz na priv, to pisz, a ja popytam. a nuż widelec coś wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mierzę ale nie zawsze potrafię zinterpretować wykres. Żadna metoda nie powie Ci ze pęcherzyk był i pękł. Zjazd temperatury może być nawet kilka dni po owulacji więc nawet dokładnej daty bez innych odczuć nie odczytasz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomysł z rozbudowaniem listy jest dobry tylko obawiam się ze nie będzie komu tego robić... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny! :P
Ja jak zwykle z ![]() Dzisiaj mam miec @, ale póki co nic mnie nie boli, bo może nie przyjedzie, w końcu to ciotka z Ameryki a to kawał drogi :d Wstaje dzisiaj sobie rano, a mój mąż z bukietem kwiatów mówi " Dzień dobry Kochanie, jak spałaś? Wszystkiego najlepszego z Okazji dnia Kobiet" hahahaha, nie umiałam się powstrzymać i mówie do niego ze przecież dzień kobiet jest 8 marca, a on taki zdziwiony i mówi " ja nie mam pamięci do dat, ale Ty jesteś moją Najkochańszą Kobietą, żoną i niedługo matką moich dzieci więc taki dzień możesz obchodzić codziennie nawet ![]() ![]() ![]()
#1228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no właśnie, ja się pytam, gdzie jest dzoker??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
@ niech nieprzychodzi A mąż wybrnął pięknie z sytuacji ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie coś nasza założycielka się u nas dawno nie pokazywała ciekawe co u niej? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-02-08 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.