|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam mocno, żeby pojawiły się te wymarzone dwie krechy. zresztą ... nie może być inaczej ![]() Cytat:
![]() ![]() co do pracy - poczekaj, zobaczysz co się z tego wykluje. a może będzie dobrze? opinie opiniami. mój mąż pracuje w dużej ogólnopolskiej korporacji- psioczy się na to i w ogóle, a on jest tak zadowolony ze swojej pracy, że aż ja jestem w szoku. ciągle o niej gada, aż czasami mam dosyć. no i duże firmy mają swoje profity - w sensie socjalu (zazwyczaj) . co do pytań- moja koleżanka na rozmowie kwalifikacyjnej do stokrotki na stanowisko mięsne też miała przesłuchanie jak na komisariacie. chyba teraz taka moda wśród pracodawców ![]() przepraszam, bo może i pisałam bez ładu i składu, ale chciałam przekazać wszystko co mam do powiedzenia ![]() Cytat:
za podejście. sama postanowiłam na wiosne zacząć jakąś dietkę i ćwiczenia, jeśli teraz się nic nie wykluje. jakby coś będziemy się nawzajem motywowały
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
zobacz znalazłam to samo tylko na sztuki http://allegro.pl/barwnik-spozywczy-...995384178.html
ale ale jest haczyk każda kolejna sztuka w przesyłce to 1,20zł czyli na drugi rzut oka chyba nie opłacalne
|
#1173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i kusząca jest "darmowa" przesyłka (taa taka ona darmowa widzę, skoro jeden kolor złotówkę zaledwie )
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
haha dokladnie ale dzięki za link kupię chyba żeby poeksperymentowac, buziaki uciekam spacccccccc
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Mam pytanko Castagnus bierze sie rano ( ale przed czy po posiłku)??
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem kto tu bierze castangus. nie ma w ulotce? jeżeli nie ma to ja bym brał RANO PO SNIADANIU
|
#1177 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale od wczoraj napisałyście
![]() Tłusty czwartek to zatem u nas zarobek dla cukierni ![]() Cytat:
Jeżeli miło Ci się rozmawiało i ludzie wydali Ci się sympatyczni to chyba wrato spróbować. Opinie opiniami, każdy czego innego oczekuje. A też możesz zawsze cały czas szukać czegoś innego. Z doświadczenia wiem, że jeżeli przejdzie się do drugiego etapu rekrutacji, to nawet jeżeli nie są zainteresowani, to zazwyczaj powiadamiają kandydatów. Cytat:
![]() A my w niedzielę doszliśmy do podobnych refleksji. Też postanowiliśmy się zdrowiej odżywiać i zapisać na jakąs siłownię. Przybyło mi kilka kilogramów od wakacji i powinnam się ich pozbyć. Zwłaszcza, że póki nie jest się w ciąży to jest to dobry czas żeby o siebie zadbać. Wprawdzie już wczoraj mieliśmy iść poćwiczyć, ale nic z tego nie wyszło... musimy się jednak zmusić i wpaść w rytm.A czemu dwa obiady? Dla swojego męża co innego musisz szykować? może on też chce się trochę podietować?
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaczęłam się trochę więcej ruszać od kilku dni
![]() A dziś mam 3 dzień @ i spadła mi temperatura do 36,7 Dwa cykle miałam wysoką i nie spadała w ogóle więc może coś się naprawiło ![]() Trzeci dzień łykam wiesiołek i wczoraj miałam jakby @ z duża ilością śluzu. Coś się ciągnęło często Może oeparol już działa. Jak myślicie?Może w końcu będzie normalnie
|
|
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny witam po 3 dniowej nieobecnosci ale troche stersu mialam z powodu diagnozy cp. ale cos mi nie gralo w tym wszystkim zrobilam bete i wyszlo ze nie jestem w ciazy zadnej ani normalnej ani pozamacicznej dzis tez bylam u innego gina na kase chorych nie wierzyl w to co slyszal odemnie a co powiedzial mi dotychczasowy lekarz nadomiar tego okazalo sie ze nie mam zadnej blony po polipie i ze zapisany duphaston mi jeszcze wstrzymuje dodatkowo @ i ze mam go odstawic i powinien sie pojawic w ciagu 3 dni i bedzie ok a mogl sie zatrzymac po zabiegu badz zaduza chec zajscia w ciaze mogla miec wplyw a moj dotychczasowy gin kazal mi brac duphaston 10 dni i jakby okres nie przyszedl ( a napewno by nie przyszedl) mialam sie znow wstawic za co policzyl by sobie znow 150zl MASAKRA!!!!
ale cisze sie ze znow nie musze isc do szpitala i ze potwierdzil ze dopiero mialam wlasie owu i ze pecherzyk widoczny na wczesniejszym usg z 31.01 pokazywal ze mam owu teraz go juz nie ma wiec pekl szkoda bo akurat u nas nic sie nie dzialo bo tz zachorowal i nie mial sily wiec odpuscilismy ( ale swoja droga troche mi przykro ze dotychczasowy gin probowal mnie naciagnac poniewaz lecze sie u niego wiele lat ale teraz przestane WIELKIE GRATULACJE DLA NOWYCH FASOLEK !!!! I WITAM NOWE STARACZKI ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- a jesli chodzi o testy owulacyjne i ciazowe to za zamawiam te i owu pokazuja http://allegro.pl/10-x-kasetowe-test...989975784.html |
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
wpadam na sekunde bo lece na miasto na jakieś zakupy na chrzciny, ale wpadłam bo zrobiłam pączki juz na jutro i powiem Wam że te ziemniaczane są pyszne!! dziękuję!
|
#1181 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak wczoraj mój tz zupka jarzynowa i kluseczki na parze, a ja kurczak z gotowanymi warzywami ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Noo z tą mobilizacją to ciężko, ale spróbuje sie nie poddawac i czekam na wiosne - wtedy aż się wszystkiego chce ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
psssyyyyt .... daj przepis |
|||
|
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
ja biorę castagnus po śniadaniu
na ulotce piszą tylko żeby brać rano.dziewczyny, ja ostatnio wpadłam na vloga i bloga anne saccone i jej męża kanał na youtube wspolny http://www.youtube.com/user/LeFloofTV/ kanal anne http://www.youtube.com/user/TheStyleDiet oni mają malutkie dziecko i cofnelam sie do odcinkow jak robili test ciążowy (tak, kazdy dzień z życia wrzucaja na youtube, wspolczesny bigbrother), potem cala ciaza i teraz po narodzinach malej. wczoraj ogladalam odcinek w ktorym mowili o tym ze zrobili test i sa w ciazy i co ciekawe, Anna opowiada ze wg jej lekarza zaszla w ciaze bardzo szybko bo po ok 3 miesiacach od poczatku staran ciekawe, co ? niby żadne odkrycie, ale jakoś mi to tak zostało w głowie...polecam jak bedziecie mialy chwile. Anne z mezem mieszkaja w Irlandii. |
|
|
|
#1183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mówiłam, że ziemniaczane są pyyyyyycha i ziemniaków wcale nie czuć ale dobry przepis to i pączuchy dobre a tak będziemy zajadać się jutro przysmakami własnej roboty
|
|
#1185 |
|
Rozeznanie
|
Skoro dziś tłusty czwartek to nie myślimy o kaloriach i daje upust naszemu podniebieniu
a swoją drogą pewnie na 2 się u mnie skończy i tyle mojego szaleństwa![]()
|
|
|
|
#1186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co! niech też poje coś zdrowego no ale mój to typowa praca przy biurku - siedząca, więc i inne zapotrzebowanie kaloryczne.Mogłam sobie pozwolić.Cytat:
Wielu pyszności i żeby nic nie poszło w kilogramy ![]() Chociaż ja na razie też planuję max 2 - jeden w pracy i jeden z TŻ w domciu ![]() A swoją drogą to mogłybyście się pochwalić swoimi wypiekami. Sama nie piekę, ale uwielbiam popatrzeć jak innym to wychodzi
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-02-07 o 09:24 |
||
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i obawiam się, że na tym skończy się moje dzisiejsze "świętowanie" ![]() u mnie na blogu wstawiłam zdjęcia moich koślawców- do lepienie musialam zwerbować siostrę, bo sama bym cholery dostała takie mało pączkowe mi wychodziły ![]() i muszę się pochwalić - wczoraj mąż stwierdził, że moje pączki sa lepsze niż jego mamy mała rzecz, a cieszy ehehehe ![]() słodkiego czwartku dzieczyny!
|
|
#1188 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego paczkowego!!!
![]() oby w cycki szlo,ale dla pan z obfitym biustem w...rzesy
|
|
|
|
#1189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( a jeszcze 6 lezy ale niestety kupne bo lenia mam ostatnio no wolalabym zeby w cycki szlo bo po boczkach i na brzuchu juz treoche zaduzo mi sie zbiera
|
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejrzałam bloga i moje wyszły identyczne :P EH.. coś czuję, że @ nadchodzi
|
|
#1192 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i powodzenia z dietą (dobry pomysł o tej porze roku Cytat:
Cytat:
![]() A ja po przetańczonej nocy uciekam do sklepu po produkty na pączki i zamierzam się nimi poobjadać bo dziś tez czekają mnie szaleństwa na parkiecie
|
||||||
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego uważam, że jak ma się czas to lepiej samemu pichcić :P
|
|
#1194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pączków- nie ważny wygląd, ważny smak
|
|
#1195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
mi jak jest za rzadki to też dodaję mąki . A to zależy kto przepis zamieszczał itd. bo np. niektórzy dokładnie co do grama na wadze sprawdzają mąke, inni na oko ( tak jak ja w większości przypadków) inni na szklanki itd więc miara mierze nie równa :P
|
#1197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
gege a ja bym chciała pracowac
![]() dziewczyny robię z tego pączki takie malutkie, nie mogłam nic z tym zrobic a jak dodam za dużo mąki to twarde będzie
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja tez mam ten problem teraz do piątku włącznie pracuje po 12h i też nie bardzo miałabym jak pichcić, dlatego wczoraj zrobiłam i faworki i pączki - i te ziemniaczane to fajnie pomysl byl bo dzisiaj są jeszcze"mokre" a takie lubie, bo do tych suchych zwykłych pączków to trzeba miec jeszcze jakiś napój bo idzie sie zapchać :P a poza tym to kuchnia jest moją pasją i uwielbiam tam siedzieć i gdybym mogła to nigdy bym z niej nie wyszła. Wiele bym oddała, żeby cofnąc czas i zamiast do LO pójść do gastronomika..ale wiadomo- rodzice... Moze kiedyś uda mi się pracować w jakimś miejscu gastronomicznym (oprócz oczywiście kebabów itd. :P) ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
ale nie każde ciasto musi być zaraz ekstra elastyczne itd bo czasem własnie powinno być takie rzadsze :P
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trafiły mi się 2 imprezy firmowe, potem tydzień przerwy i jeszcze 9 w ciągu 2 tygodni ![]() Pączusie zrobione tylko bez cukru pudru bo zapomniałam że mi mąż zużył cały do swoich specyfików
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

6h dziennie, więc jak już to zaczynam myśleć, ale po fińsku
Na razie same początki, ale język powala 
trzymam mocno, żeby pojawiły się te wymarzone dwie krechy. zresztą ... nie może być inaczej
za podejście. sama postanowiłam na wiosne zacząć jakąś dietkę i ćwiczenia, jeśli teraz się nic nie wykluje.

Może oeparol już działa. Jak myślicie?
( ale swoja droga troche mi przykro ze dotychczasowy gin probowal mnie naciagnac poniewaz lecze sie u niego wiele lat ale teraz przestane