|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to od kiedy zaczynacie staranka? Cytat:
![]() ![]() ja też byłam u kosmetyczki ale na hennie tylko ![]() spóźniony tort urodzinowy. załącznik 1: opcja dla brzuchatek i karmiących.ze świeżo wyciskanym sokiem. załącznik 2: opcja dla reszty (dla mnie też ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Kubek aaa rozumiem....
![]() Maxi alez kusisz..!! mam takie same szklanki ![]()
#1203 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Godzinę wcześniej mam w przedszkolu "Dzień Matki" u mojego synia może jakoś to poprawi mi troszeczkę humor. Co do starań to chyba nic nie będzie....szkoda na ten temat pisać ![]() ![]() ![]() Jak widać dół po całości. Przeprasza, że nie cytuję żadnej, wybaczcie tyle się uzbierało tego, że nie jestem wstanie.
![]() |
#1204 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
U mnie dzisiaj kiepsko, wprawdzie Mały się rozruszał, ale mam biegunkę i przy diecie cukrzycowej jestem rozbita, nie wiem, co mam robić... Zjadłam kajzerkę na kolację, dzisiaj mam gdzieś cukry...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
edytte ale każda z Nas to doskonale rozumie i po to tutaj jesteśmy aby się wspierać i pisać o wszystkim co Nas denerwuje....
![]()
#1206 |
Zakorzenienie
|
bardzo dziwnie (caly czas mi powtarzali, ze to konieczne
![]() wiesz bardzo chce drugie dziecko, ale nie wiem jak wyjdzie. oboje jednak wiemy, ze jak nie sprobujemy, to bedziemy kiedys zalowac.... a kiedy? ![]() ![]() ![]() ![]() Czestuje sie ciachem ![]() ![]()
![]() |
#1207 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
no co Ty... kazda byla na takim etapie. choc wiem, ze jedni chca o tym pisac, inni nie
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40961572]Zjadłam kajzerkę na kolację, dzisiaj mam gdzieś cukry...[/QUOTE] ![]() ![]() przy Twoim poziomie glikemii nie az taki wielki grzech ![]()
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
heh... no! matko z corka
![]() bol po porodzie mi wszystko we lbie poprzestawial ![]()
![]() |
#1211 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
HEJ!!!!!!! KUBEK , HOSENKA! ciesze się z waszych dobrych wizyt!!! Niech Maluszki dobrze rosna!!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() MAKSI! ale pyszności! nie wiem na która opcje się zdecydować ![]() Dziewczynki zwłaszcza staraczki i swiezo po # może zaintersuja Was bezpłatne badania tarczycy niestety tylko w niektórych miastach tu szczególy http://www.siostraania.pl/artykul/ty...obami-tarczycy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||
Zadomowienie
|
Perse, biedaku
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() Dobranoc ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-23 o 20:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Ale byłam już głodna, co mnie ucieszyło, bo w tym wypadku to dobry objaw. Zjadłam kajzerkę, którą miałam na nocny posiłek, w związku z czym muszę ukraść TŻowi bułkę mleczną albo rogalika :P Rano mam po mlecznym pieczywie raczej niskie cukry.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40963832]Miałam 86, więc luz. [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
pani- już miałam Ci złożyć propozycję abyśmy się umówiły między przyszłą wiosną a latem a tu widzę Ty ambitniejsze
![]() ![]() to trzymam kciuki za starania i za pierwszy raz po porodzie nie martw się o swoje libido ![]() a teraz za ro nadrabiam, właśnie chłop mi drinka zrobił więc zmykam papapa
#1218 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Pani - u nas tez post... raz ze nie ma kiedy a wieczorami jestesmy ledwo zywi a dwa mnie tz bardzp rozczarowal po porodzie... po tym co mowil co on bedzie robil przy dziecku a jak jest rzeczywiscie i jak malo pomaga nie mam na niego ochoty, w ogole nie czuje potrzeby jakiejkolwiek bliskosci z nim. Momentami czuje sie jak samotna matka a on jakby tylko z nami mieszkal, o wszystko musze go prosic i wyklocac sie
![]() Zeberka - dzieki za odpowiedz o karmieniu. U nas dopiero 2 miesiace a juz musze dokarmiac i boje sie ze szybko skonczy sie tylko na mm... A Ty dlaczego przestalas karmic? Kasia zle przybierala wtedy? Mi niby mowia ze moze taka natura Jakuba, maz wysoki to i dziecko moze isc w dlugosc a nie szerokosc ale mimo wszystko jest ponizej normy. Co do staranek to jesli u nas sie pouklada to miedzy wiosna a latem ja sie pisze. Wczoraj gin kazal z rok poczekac z kolejna ciaza... dla mojej pracy nie bedzie to najlepszy moment ale coz nie to jest najwazniejsze, byle by praca byla, na awansach zawodowych mi nie zalezy, i tak zacofana jestem porzadnie pod tym wzgledem. Wczoraj bylismy u pediatry prywatnie. Mamy skierowanie do kardiologa, liste badan do zrobienia... mam tez dokarmiac mm. A i jeszcze lezy skierowanie do laryngologa w domu... Martwie sie tym wszystkim. Musimy znalezc porzadnego pediatre bo pewnie czesto bedziemy potrzebowac a w przychodni nie bardzo nam pomoga. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Zadomowienie
|
Cześć kochane moje
![]() Już piętek ![]() Kubeczku i Hosenko tak bardzo, bardzo się cieszę że po wizytach wszystko jest dobrze ![]() Hosenko zaciskam kciuki za wyniki badań które masz zrobić!!! Kubeczku gratuluję synka! Edytta tutaj każda z nas rozumie doskonale to że jest Ci źle. Nie bój się o tym pisać. Czasami takie uzewnętrznienie siebie daje nam ulgę. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, aby mimo strachu i bólu przyniosła jakieś dobre wieści. Perse jak się czujesz? sensacje brzuszkowe się uspokoiły? Maksi to tort bananowy?? Cytat:
Agatko wybrałaś którąś z sukienek? A ja wczoraj miałam ciężki dzień.. w pracy sajgon.. a sercu smutek.. Moje pierwsze dziecko kończyłoby w tym tygodniu roczek i tak mnie rozwalają takie myśli.. Rok temu wiedziałam już że mam pod sercem drugie życie.. nie umiem o tym nie pamiętać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak czytam co piszesz to ciesze sie (sic...), ze Maluch ma fajna lekarke i poza tym osobna neoantolożke, neurolozke i pania doktor od szczepien. jednak regularny kontakt z 4 lekarzami daje cien nadziei, ze wylapia ewentualne problemy. ale leTko nie jest. niby mowia ze wodniak na jaderku sie wchlonie, ale ja juz schizuje i dzis musze isc do lekarza, bo przez weekend bym oszalala...
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
Monika, Pani jak czytam o Waszym zaangażowaniu w opiekę nad synkami to wiem że jesteście cudownymi mamami
![]() Przykre jest to że takie maleństwa mają tyle problemów ze zdrowiem.. nie rozumiem dlaczego. Ale dzięki Waszej opiece i trosce na pewno wszystko będzie dobrze.. choć w głowie pewnie macie już setki myśli.. i te złe na pewno też są. Dużo sił i wytrwałości dziewczyny Wam życzę! ps. Monia dla Twojego tż to się należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Kubeczku i Hosenko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny..jeśli wszystko będzie dobrze a mój syneczek nie da za bardzo w kość tez planujemy bardzo szybko drugie dziecko.. tak właśnie na wakacje... Niestey, ale mój połówke ma już dużo latek..nie ma za bardzo co czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daleko mi do cudownej mamy. bardzo daleko. ale dziekuje za wiare we mnie ![]() ![]() ile to "duzo"?
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jutro wybieram się do endokrynologa, ale się w sumie waham czy w ogóle pójść.
Wyniki z tego tygodnia mam takie: TSH -1,78 [norma 0,27-4,2] F-T4 - 1,11 [norma 0,932-1,71] prolaktyna - 10,71 [norma 4,79-23,3] dodatkowo w marcu jak robiłam to było: TSH - 2,18 [norma j.w.] F-T4 -1,03 [norma j.w.] F-T3 - 3,05 [norma 2,57-4,43] Anty- TPO - 6,49 [norma 0-34] i się w sumie zastanawiam czy jest sens iść na tą wizytę ![]() Przed 2 ciążą dostałam euthyrox 25 i brałam po pół tabletki. Co myśli iść tak profilaktycznie, czy może pójść dopiero jak zajdę w ciążę? Pomożecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Ma skończone 39 za rok w maju będzie 40 lat minęło...
![]() Cytat:
Ja bym nie poszła...poczekałabym do ciąży, powtórzyła TSH i FT4 i wtedy.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Hej!
Mój TŻ stwierdził, że 2 miesiące po porodzie mnie nie wypuści z łóżka.. Taa już to widzę. Ja będę siwieć z obawy o Małego, nie będzie mi to w głowie. Obawiam się, że TŻ zacznie pisać pozew :P A co do po porodzie - nie należy do najprzyjemniejszych, to fakt, ale da się przeżyć i potem już jest OK. Cytat:
Dziękuję, trochę lepiej, aczkolwiek nie jestem do końca zdrowa jeszcze. Wcale nie jestem głodna :/ Ciekawe, czym się strułam, jak jem same zdrowe rzeczy, zero fast foodów i produktów z niepewnych źródeł... Przytulam Cię mocno ![]() A plan staranek nie podnosi Cię jakoś na duchu? Mnie to trzymało przy życiu... Sam plan, żadne tam wizje, wiadomo. Cytat:
Poza tym podoba mi się to, co napisała Luna - chcę się nacieszyć Małym, a potem znowu z chęcią do tego wrócić. Jednak rozumiem Twoją sytuację ![]() Między mną i moją siostrą są 4 lata różnicy i uważam to za bardzo dobry odstęp ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Ja też zrobiłam TSH od razu, jak mi beta wyszła. A Twój mąż wcale nie jest taki wiekowy, już to wiele razy tu pisałam - mamy XXI wiek i wiadomo, że wszystko przychodzi później. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Jeśli wchodzi w "grę" kolejne dziecko to tylko w miare szybko. Niestety, ale tutaj czas ma zasadnicze znaczenie.
Ja mogę czekać, ale Tż nie bardzo...wiec wszystko zależy od tego jaki będzie Marcelek i jak sobie damy rade ![]() Ja mam siostrę 5 lat straszą i brata bliźniaka...wiec szansa na twixy jest bardzo duża...musimy mieć oboje siły... ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Perse tylko, że trzeba myśleć przyszłościowo. Jeśli będziemy się starać rok albo dwa? Jeśli znowu coś się przytrafi...a mieć dziecko np. w wieku 45 a później jak będzie miało 20 to już 65??? To trochę dużo... |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Witam Piątkowo
![]() Panika jesteś cudowną mamusią! i silną kobietą....pomimo tylu problemów w ciąży i ciężkich tygodni...decydujesz się na drugie dziecko! Ogromny szacun dla Ciebie Kochana!! Jesteś WILEKA! ![]() Anitka wyniki masz bardzo dobre! Ja bym nie szła na Twoim miejscu na wizytę! Lepiej spożytkuj te 200zł na siebie ![]() ![]() Wiem jak to boli Kochana...ja wczoraj miałam taki dzień że siedziałam i ryczałam.... ![]() Sukienki nie wybrałam jeszcze......może w niedzielę gdzies pojadę ..... Zeberka no to do dzieła Kochana ![]() ![]() Koocurku ten "twix" mnie rozwalił ![]()
#1229 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() jak się poznaliście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Konto usunięte
|
Tak, tak masz rację Kocurku..
Trzymam kciuki, żeby Wam się to udało poukładać tak, jak chcecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.