Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 19:33   #1201
maksikola
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mnie latka leca i bede sie szybko decydowac na nastepna ciaze. zwlaszcza, ze pewnie znow dlugo bede czekac na II... eh...
super, cieszę się i doceniam, że po tak "trudnej" ciąży chcesz mieć jeszcze jednego dzidziusia
to od kiedy zaczynacie staranka?
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z pazurków - tym razem robiłam u stóp - jeju jak to ślicznie wygląda dziś straciłam ponad 400zł a poszłam na zakupy tylko żeby kupić koszulę nocną kupiłam sobie 2 marynarki, spodnie 3/4, 2 bluzki i 2 koszule nocne ale co tam - raz się żyje
pokaż stopki i zakupy
ja też byłam u kosmetyczki ale na hennie tylko

spóźniony tort urodzinowy.
załącznik 1: opcja dla brzuchatek i karmiących.ze świeżo wyciskanym sokiem.
załącznik 2: opcja dla reszty (dla mnie też )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_2640.jpg (31,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_2641.jpg (28,9 KB, 24 załadowań)
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:44   #1202
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Kubek aaa rozumiem....

Maxi alez kusisz..!! mam takie same szklanki

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:47   #1203
edytte
Zadomowienie

GG do edytte
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Hosenka i jakie leki Ci powiedział i badania??
Ciesze się ze jesteś zadowolona będzie dobrze!

Mlebidekin Kochana mocno

edytte co u Ciebie?
Witam. Ja ostatnio się nie odzywam, bo nie wiem co pisać. Czytam was regularnie, nie chcę jednak nikogo zanudzać jak to jest mi źle. Każda doskonale zna to uczucie pustki, wspomnień i straconych marzeń Czuję, że jeszcze długo potrwa zanim się tak sama ze sobą z tym pogodzę. Jutro idę do lekarza na 16 40. Boję się. Znów będę musiała się położyć na tym samym fotelu co 5 tyg temu, kiedy dowiedziałam się, że wszystko stracone. Już sobie wyobrażam te dziewczyny w ciąży na poczekalni. Nie wiem jak dam sobie z tym radę.

Godzinę wcześniej mam w przedszkolu "Dzień Matki" u mojego synia może jakoś to poprawi mi troszeczkę humor.

Co do starań to chyba nic nie będzie....szkoda na ten temat pisać

Jak widać dół po całości.

Przeprasza, że nie cytuję żadnej, wybaczcie tyle się uzbierało tego, że nie jestem wstanie.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:54   #1204
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

U mnie dzisiaj kiepsko, wprawdzie Mały się rozruszał, ale mam biegunkę i przy diecie cukrzycowej jestem rozbita, nie wiem, co mam robić... Zjadłam kajzerkę na kolację, dzisiaj mam gdzieś cukry...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:56   #1205
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

edytte ale każda z Nas to doskonale rozumie i po to tutaj jesteśmy aby się wspierać i pisać o wszystkim co Nas denerwuje....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-23, 20:07   #1206
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Pani, ale dziwnie, ze tak późno.
Ty miałas cięcie 'na zimno'?
bardzo dziwnie (caly czas mi powtarzali, ze to konieczne i mniejsze zlo mimo, ze swiadomie daja cukrzycowce takiego powera, ktory wywali jej cukry w kosmos). oni sie bali, ze synek jest jeszcze mniejszy niz wychodzilo na USG. no i przestraszyli sie malowodzia. zaraz po podaniu sterydow wywolali porod (38t1d - doczekali by nie byl oficjalnym wczesniakiem).

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
to od kiedy zaczynacie staranka?
wiesz bardzo chce drugie dziecko, ale nie wiem jak wyjdzie. oboje jednak wiemy, ze jak nie sprobujemy, to bedziemy kiedys zalowac....
a kiedy? jak tylko pozwole sie dotknac chlopu mam stracha wielkiego

Czestuje sie ciachem bo sok chyba z cytrusow

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:10   #1207
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

Maxi alez kusisz..!! mam takie same szklanki

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Witam. Ja ostatnio się nie odzywam, bo nie wiem co pisać. Czytam was regularnie, nie chcę jednak nikogo zanudzać jak to jest mi źle. Każda doskonale zna to uczucie pustki, wspomnień i straconych marzeń Czuję, że jeszcze długo potrwa zanim się tak sama ze sobą z tym pogodzę. Jutro idę do lekarza na 16 40. Boję się. Znów będę musiała się położyć na tym samym fotelu co 5 tyg temu, kiedy dowiedziałam się, że wszystko stracone. Już sobie wyobrażam te dziewczyny w ciąży na poczekalni. Nie wiem jak dam sobie z tym radę.
potrzebujesz czasu.
Stary 2013-05-23, 20:11   #1208
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie chcę jednak nikogo zanudzać jak to jest mi źle.
no co Ty... kazda byla na takim etapie. choc wiem, ze jedni chca o tym pisac, inni nie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40961572]Zjadłam kajzerkę na kolację, dzisiaj mam gdzieś cukry...[/QUOTE]
przy Twoim poziomie glikemii nie az taki wielki grzech

Stary 2013-05-23, 20:14   #1209
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:

a kiedy? jak tylko pozwole sie dotknac chlopu mam stracha wielkiego
o matkoo dalej pościcie?
Cytat:
bo sok chyba z cytrusow
fakt, pomarańcze są
Stary 2013-05-23, 20:20   #1210
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
o matkoo dalej pościcie?
heh... no! matko z corka
bol po porodzie mi wszystko we lbie poprzestawial

Stary 2013-05-23, 20:26   #1211
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z pazurków - tym razem robiłam u stóp - jeju jak to ślicznie wygląda dziś straciłam ponad 400zł a poszłam na zakupy tylko żeby kupić koszulę nocną kupiłam sobie 2 marynarki, spodnie 3/4, 2 bluzki i 2 koszule nocne ale co tam - raz się żyje
idę sprawdzać te nieszczęsne sprawdziany (które miałam sprawdzać wczoraj)
Pokaż
Cytat:

To niestety czesto kosztuje, ja dzisiaj z wizyty wyszłam ubozsza o 700 zł
Ale wole tak i mieć pewność ze wszystko jest dobrze...
Strasznie dużo..
Cytat:

Godzinę wcześniej mam w przedszkolu "Dzień Matki" u mojego synia może jakoś to poprawi mi troszeczkę humor.

Co do starań to chyba nic nie będzie....szkoda na ten temat pisać

Jak widać dół po całości.

Przeprasza, że nie cytuję żadnej, wybaczcie tyle się uzbierało tego, że nie jestem wstanie.
Kochana to wszystko jest u ciebie jeszcze świeże.Daj sobie czas,bądz dobra dla siebie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 20:39   #1212
eseska
Zakorzenienie

HEJ!!!!!!! KUBEK , HOSENKA! ciesze się z waszych dobrych wizyt!!! Niech Maluszki dobrze rosna!!!!

Cytat:
Każda doskonale zna to uczucie pustki, wspomnień i straconych marzeń Czuję, że jeszcze długo potrwa zanim się tak sama ze sobą z tym pogodzę.
Edytte! dziś znalazłam w necie tekst jakiejś blogerki AM może specjalnie dla Ciebie. "Aniołkowe mamy, kobiety najsilniejsze na świecie" - pisze Monika . "Kobiety, które przeżyły największą z tragedii. Kobiety, których rozpacz i tęsknota przewyższają wszystko. Kobiety "wyróżnione" (może złego słowa użyłam, przepraszam), bo teraz, po stracie swoich Maleństw widzą, słyszą i czują więcej... Rozpoznają się po maleńkiej iskierce smutku, która już zawsze tlić się będzie w próbujących śmiać się oczach... rozpoznają się po wzroku wpatrzonym w dal i tak zamyślonym, nieobecnym, stęsknionym... Bo przecież żyć trzeba dalej... I wierzyć, że wszystko w końcu naprawdę będzie dobrze".

MAKSI! ale pyszności! nie wiem na która opcje się zdecydować a i właśnie Tz pizze przyniósł wiec wcinam tez!

Dziewczynki zwłaszcza staraczki i swiezo po # może zaintersuja Was bezpłatne badania tarczycy niestety tylko w niektórych miastach tu szczególy http://www.siostraania.pl/artykul/ty...obami-tarczycy

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:48   #1213
Kubek29
Zadomowienie

Perse, biedaku

Cytat:
bardzo dziwnie (caly czas mi powtarzali, ze to konieczne i mniejsze zlo mimo, ze swiadomie daja cukrzycowce takiego powera, ktory wywali jej cukry w kosmos). oni sie bali, ze synek jest jeszcze mniejszy niz wychodzilo na USG. no i przestraszyli sie malowodzia. zaraz po podaniu sterydow wywolali porod (38t1d - doczekali by nie byl oficjalnym wczesniakiem).
:
Moze o to malowodzie i ewentualna (wywołana nim) hipoplazje płuc im chodziło

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
. Kobiety "wyróżnione" (może złego słowa użyłam, przepraszam), bo teraz, po stracie swoich Maleństw widzą, słyszą i czują więcej... Rozpoznają się po maleńkiej iskierce smutku, która już zawsze tlić się będzie w próbujących śmiać się oczach... rozpoznają się po wzroku wpatrzonym w dal i tak zamyślonym, nieobecnym, stęsknionym... Bo przecież żyć trzeba dalej... I wierzyć, że wszystko w końcu naprawdę będzie dobrze".[/I] ]
Jakie to prawdziwe

Dobranoc

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-23 o 20:57
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:26   #1214
Konto usunięte

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
no co Ty... kazda byla na takim etapie. choc wiem, ze jedni chca o tym pisac, inni nie

przy Twoim poziomie glikemii nie az taki wielki grzech
Miałam 86, więc luz.
Ale byłam już głodna, co mnie ucieszyło, bo w tym wypadku to dobry objaw.

Zjadłam kajzerkę, którą miałam na nocny posiłek, w związku z czym muszę ukraść TŻowi bułkę mleczną albo rogalika :P Rano mam po mlecznym pieczywie raczej niskie cukry..

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 22:18   #1215
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
heh... no! matko z corka
bol po porodzie mi wszystko we lbie poprzestawial
trzeba się przełamać, pomimo tego, że pierwszy sex po porodzie do przyjemnych nie należy

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

gaszę! dobranoc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 22:19   #1216
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Moze o to malowodzie i ewentualna (wywołana nim) hipoplazje płuc im chodziło
widzisz, nawet nie wiedziałam (i dobrze )

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40963832]Miałam 86, więc luz.
[/QUOTE]

Cytat:
trzeba się przełamać, pomimo tego, że pierwszy sex po porodzie do przyjemnych nie należy
no trzeba, trzeba, bom juz wtorna dziewica

Stary 2013-05-23, 22:28   #1217
zebrawpaski
Zakorzenienie

pani- już miałam Ci złożyć propozycję abyśmy się umówiły między przyszłą wiosną a latem a tu widzę Ty ambitniejsze plany masz
to trzymam kciuki za starania i za pierwszy raz po porodzie
nie martw się o swoje libido ja chyba sobie przypomniałam o takich przyjemnościach po 4 miesiącach od porodu...
a teraz za ro nadrabiam, właśnie chłop mi drinka zrobił więc zmykam
papapa

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:04   #1218
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Pani - u nas tez post... raz ze nie ma kiedy a wieczorami jestesmy ledwo zywi a dwa mnie tz bardzp rozczarowal po porodzie... po tym co mowil co on bedzie robil przy dziecku a jak jest rzeczywiscie i jak malo pomaga nie mam na niego ochoty, w ogole nie czuje potrzeby jakiejkolwiek bliskosci z nim. Momentami czuje sie jak samotna matka a on jakby tylko z nami mieszkal, o wszystko musze go prosic i wyklocac sie

Zeberka - dzieki za odpowiedz o karmieniu. U nas dopiero 2 miesiace a juz musze dokarmiac i boje sie ze szybko skonczy sie tylko na mm... A Ty dlaczego przestalas karmic? Kasia zle przybierala wtedy? Mi niby mowia ze moze taka natura Jakuba, maz wysoki to i dziecko moze isc w dlugosc a nie szerokosc ale mimo wszystko jest ponizej normy.
Co do staranek to jesli u nas sie pouklada to miedzy wiosna a latem ja sie pisze. Wczoraj gin kazal z rok poczekac z kolejna ciaza... dla mojej pracy nie bedzie to najlepszy moment ale coz nie to jest najwazniejsze, byle by praca byla, na awansach zawodowych mi nie zalezy, i tak zacofana jestem porzadnie pod tym wzgledem.

Wczoraj bylismy u pediatry prywatnie. Mamy skierowanie do kardiologa, liste badan do zrobienia... mam tez dokarmiac mm. A i jeszcze lezy skierowanie do laryngologa w domu... Martwie sie tym wszystkim. Musimy znalezc porzadnego pediatre bo pewnie czesto bedziemy potrzebowac a w przychodni nie bardzo nam pomoga.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:17   #1219
anitaxas
Zadomowienie

Cześć kochane moje
Już piętek ja się pytam kiedy ten tydzień minął!

Kubeczku i Hosenko tak bardzo, bardzo się cieszę że po wizytach wszystko jest dobrze
Hosenko zaciskam kciuki za wyniki badań które masz zrobić!!!
Kubeczku gratuluję synka!

Edytta tutaj każda z nas rozumie doskonale to że jest Ci źle. Nie bój się o tym pisać. Czasami takie uzewnętrznienie siebie daje nam ulgę. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, aby mimo strachu i bólu przyniosła jakieś dobre wieści.

Perse jak się czujesz? sensacje brzuszkowe się uspokoiły?

Cytat:
spóźniony tort urodzinowy.
Maksi to tort bananowy??

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Dziś znalazłam w necie tekst jakiejś blogerki AM może specjalnie dla Ciebie. "Aniołkowe mamy, kobiety najsilniejsze na świecie" - pisze Monika . "Kobiety, które przeżyły największą z tragedii. Kobiety, których rozpacz i tęsknota przewyższają wszystko. Kobiety "wyróżnione" (może złego słowa użyłam, przepraszam), bo teraz, po stracie swoich Maleństw widzą, słyszą i czują więcej... Rozpoznają się po maleńkiej iskierce smutku, która już zawsze tlić się będzie w próbujących śmiać się oczach... rozpoznają się po wzroku wpatrzonym w dal i tak zamyślonym, nieobecnym, stęsknionym... Bo przecież żyć trzeba dalej... I wierzyć, że wszystko w końcu naprawdę będzie dobrze".
Esia aż mi ciarki przeszły jak to czytałam.. prawdziwe aż do bólu.

Agatko wybrałaś którąś z sukienek?

A ja wczoraj miałam ciężki dzień.. w pracy sajgon.. a sercu smutek.. Moje pierwsze dziecko kończyłoby w tym tygodniu roczek i tak mnie rozwalają takie myśli..
Rok temu wiedziałam już że mam pod sercem drugie życie..
nie umiem o tym nie pamiętać.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 07:22   #1220
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
pani- już miałam Ci złożyć propozycję abyśmy się umówiły między przyszłą wiosną a latem a tu widzę Ty ambitniejsze plany masz
to sa plany oby nam sie w ogole udalo. jesli sie szczesliwie uda, jesli bedzie jak dotad - to akurat bedziemy razem

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Pani - u nas tez post... raz ze nie ma kiedy a wieczorami jestesmy ledwo zywi a dwa mnie tz bardzp rozczarowal po porodzie...
heh... mimo, ze konkubent bardzo mi pomaga, jest mega zaangazowany w opieke nad dzieckiem, a Torres nie jest az tak absobujacy jak Twoj Jakub - to tez wieczorem padam... takze strach i zmeczenie ida w parze...

Jak czytam co piszesz to ciesze sie (sic...), ze Maluch ma fajna lekarke i poza tym osobna neoantolożke, neurolozke i pania doktor od szczepien. jednak regularny kontakt z 4 lekarzami daje cien nadziei, ze wylapia ewentualne problemy.
ale leTko nie jest. niby mowia ze wodniak na jaderku sie wchlonie, ale ja juz schizuje i dzis musze isc do lekarza, bo przez weekend bym oszalala...

Stary 2013-05-24, 07:33   #1221
anitaxas
Zadomowienie

Monika, Pani jak czytam o Waszym zaangażowaniu w opiekę nad synkami to wiem że jesteście cudownymi mamami
Przykre jest to że takie maleństwa mają tyle problemów ze zdrowiem.. nie rozumiem dlaczego. Ale dzięki Waszej opiece i trosce na pewno wszystko będzie dobrze.. choć w głowie pewnie macie już setki myśli.. i te złe na pewno też są. Dużo sił i wytrwałości dziewczyny Wam życzę!

ps. Monia dla Twojego tż to się należy Cholera co z nim jest? przecież to też jego syn i powinien się nim opiekować tak samo jak Ty. Rozmawiałaś z nim tak szczerze, że wylałaś mu swoje wszystkie żale?
Stary 2013-05-24, 07:37   #1222
kooocur
Zakorzenienie

Kubeczku i Hosenko klask i: mam nadzieję, ze będzie już tylko lepiej: cmok:

Dziewczyny..jeśli wszystko będzie dobrze a mój syneczek nie da za bardzo w kość tez planujemy bardzo szybko drugie dziecko.. tak właśnie na wakacje...

Niestey, ale mój połówke ma już dużo latek..nie ma za bardzo co czekać

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:48   #1223
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Moje pierwsze dziecko kończyłoby w tym tygodniu roczek i tak mnie rozwalają takie myśli..
wczoraj nad tym myslalam... liczylam, wspominalam. pchajac wozek. trudne i nie mija

Cytat:
wiem że jesteście cudownymi mamami
daleko mi do cudownej mamy. bardzo daleko.
ale dziekuje za wiare we mnie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
mój połówke ma już dużo latek..nie ma za bardzo co czekać
ile to "duzo"?

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 07:49   #1224
anitaxas
Zadomowienie

Dziewczyny jutro wybieram się do endokrynologa, ale się w sumie waham czy w ogóle pójść.
Wyniki z tego tygodnia mam takie:
TSH -1,78 [norma 0,27-4,2]
F-T4 - 1,11 [norma 0,932-1,71]
prolaktyna - 10,71 [norma 4,79-23,3]

dodatkowo w marcu jak robiłam to było:
TSH - 2,18 [norma j.w.]
F-T4 -1,03 [norma j.w.]
F-T3 - 3,05 [norma 2,57-4,43]
Anty- TPO - 6,49 [norma 0-34]

i się w sumie zastanawiam czy jest sens iść na tą wizytę Koszt wizyty u mojej endo to 200zł.
Przed 2 ciążą dostałam euthyrox 25 i brałam po pół tabletki.
Co myśli iść tak profilaktycznie, czy może pójść dopiero jak zajdę w ciążę?
Pomożecie
Stary 2013-05-24, 07:55   #1225
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

ile to "duzo"?
Ma skończone 39 za rok w maju będzie 40 lat minęło...

Cytat:
Dziewczyny jutro wybieram się do endokrynologa, ale się w sumie waham czy w ogóle pójść.
Wyniki z tego tygodnia mam takie:
TSH -1,78 [norma 0,27-4,2]
F-T4 - 1,11 [norma 0,932-1,71]
prolaktyna - 10,71 [norma 4,79-23,3]

dodatkowo w marcu jak robiłam to było:
TSH - 2,18 [norma j.w.]
F-T4 -1,03 [norma j.w.]
F-T3 - 3,05 [norma 2,57-4,43]
Anty- TPO - 6,49 [norma 0-34]

i się w sumie zastanawiam czy jest sens iść na tą wizytę Koszt wizyty u mojej endo to 200zł.
Przed 2 ciążą dostałam euthyrox 25 i brałam po pół tabletki.
Co myśli iść tak profilaktycznie, czy może pójść dopiero jak zajdę w ciążę?
Pomożecie

Ja bym nie poszła...poczekałabym do ciąży, powtórzyła TSH i FT4 i wtedy..

Synuś
Stary 2013-05-24, 07:59   #1226
Konto usunięte

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Hej!

Cytat:

no trzeba, trzeba, bom juz wtorna dziewica
Mój TŻ stwierdził, że 2 miesiące po porodzie mnie nie wypuści z łóżka.. Taa już to widzę. Ja będę siwieć z obawy o Małego, nie będzie mi to w głowie. Obawiam się, że TŻ zacznie pisać pozew :P
A co do po porodzie - nie należy do najprzyjemniejszych, to fakt, ale da się przeżyć i potem już jest OK.

Cytat:

Perse jak się czujesz? sensacje brzuszkowe się uspokoiły?

A ja wczoraj miałam ciężki dzień.. w pracy sajgon.. a sercu smutek.. Moje pierwsze dziecko kończyłoby w tym tygodniu roczek i tak mnie rozwalają takie myśli..
Rok temu wiedziałam już że mam pod sercem drugie życie..
nie umiem o tym nie pamiętać.

Dziękuję, trochę lepiej, aczkolwiek nie jestem do końca zdrowa jeszcze. Wcale nie jestem głodna :/ Ciekawe, czym się strułam, jak jem same zdrowe rzeczy, zero fast foodów i produktów z niepewnych źródeł...

Przytulam Cię mocno Kto by umiał o tym zapomnieć...
A plan staranek nie podnosi Cię jakoś na duchu? Mnie to trzymało przy życiu... Sam plan, żadne tam wizje, wiadomo.

Cytat:
Dziewczyny..jeśli wszystko będzie dobrze a mój syneczek nie da za bardzo w kość tez planujemy bardzo szybko drugie dziecko.. tak właśnie na wakacje...

Niestey, ale mój połówke ma już dużo latek..nie ma za bardzo co czekać
Ja bym chciała dwójkę, ale na pewno szybko się nie zdecydujemy. To, ile mnie kosztuje ciąża (fizycznie i psychicznie) - nie byłoby do udźwignięcia przy małym dziecku.
Poza tym podoba mi się to, co napisała Luna - chcę się nacieszyć Małym, a potem znowu z chęcią do tego wrócić.

Jednak rozumiem Twoją sytuację

Między mną i moją siostrą są 4 lata różnicy i uważam to za bardzo dobry odstęp

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:

Ja bym nie poszła...poczekałabym do ciąży, powtórzyła TSH i FT4 i wtedy..
Ja też nie, wyniki są książkowe, przynajmniej tak mi się wydaje.
Ja też zrobiłam TSH od razu, jak mi beta wyszła.

A Twój mąż wcale nie jest taki wiekowy, już to wiele razy tu pisałam - mamy XXI wiek i wiadomo, że wszystko przychodzi później.

Stary 2013-05-24, 08:08   #1227
kooocur
Zakorzenienie

Jeśli wchodzi w "grę" kolejne dziecko to tylko w miare szybko. Niestety, ale tutaj czas ma zasadnicze znaczenie.

Ja mogę czekać, ale Tż nie bardzo...wiec wszystko zależy od tego jaki będzie Marcelek i jak sobie damy rade

Ja mam siostrę 5 lat straszą i brata bliźniaka...wiec szansa na twixy jest bardzo duża...musimy mieć oboje siły...

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Perse tylko, że trzeba myśleć przyszłościowo. Jeśli będziemy się starać rok albo dwa? Jeśli znowu coś się przytrafi...a mieć dziecko np. w wieku 45 a później jak będzie miało 20 to już 65??? To trochę dużo...

Synuś

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 08:28   #1228
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam Piątkowo

Panika jesteś cudowną mamusią! i silną kobietą....pomimo tylu problemów w ciąży i ciężkich tygodni...decydujesz się na drugie dziecko! Ogromny szacun dla Ciebie Kochana!! Jesteś WILEKA!

Anitka wyniki masz bardzo dobre! Ja bym nie szła na Twoim miejscu na wizytę! Lepiej spożytkuj te 200zł na siebie coś dla przyjemności....
Wiem jak to boli Kochana...ja wczoraj miałam taki dzień że siedziałam i ryczałam....
Sukienki nie wybrałam jeszcze......może w niedzielę gdzies pojadę .....

Zeberka no to do dzieła Kochana czas szybko zleci i tylko patrzeć jak będziesz nosic kolejne Kochane serduszko pod swym serduszkiem

Koocurku ten "twix" mnie rozwalił

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-24, 08:31   #1229
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Maksi to tort bananowy??

Cytat:

ależ fajnie
Cytat:
jak się poznaliście?
Stary 2013-05-24, 08:36   #1230
Konto usunięte

Tak, tak masz rację Kocurku..
Trzymam kciuki, żeby Wam się to udało poukładać tak, jak chcecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości